当前位置:首页 >> 高三英语 >>

高中英语单选集锦



1)2004北京高考英语试题<>
单项填空21-25ABDDB 26-30DCACA 31-35CBABD

A 21.I invited Joe and Linda to dinner, but ______ of them came.
A neither B either C none D both
B 22.---What’s that terrible noise?
---The neighbours ______ for a party.
A have prepared B are preparing C prepare D will prepare
D 23.My advisor encouraged______ a summer course to improve my writing skills.
A for me taking B me taking C for me to take D me to take
D 24.The Foreign Minister said, “______ our hope that the two sides will work towards peace.”
A This is B There is C That is D It is
C B 25.Now that she is out of a job, Lucy______ going back to school, but she hasn’t decided yet.
A had considered B has been considering
C considered D is going to consider
D 26.George Orwell, ______ was Eric Arthur, wrote many political novels and essays.
A the real name B what his real name C his real name D whose real name
C 27.The mayor of Beijing says that all construction work for the Beijing Olympics ______ by 2006.
A has been completed B has completed
C will have been completed D will have completed
A 28.The teacher, with 6 girls and 8 boys of her class, ______ visiting a museum when the earthquake struck.
A was B were C had been D would be
C 29. ______in the queue for half an hour, Tom suddenly realized that he had left his wallet at home.
A To wait B Have waited C Having waited D To have waited
A 30.There’s______ cooking oil left in the house. Would you go to the corner store and get______?
A little; some B little; any C a little; some D a little; any
C 31.We cannot figure our______ quite a number of insects, birds, and animals are dying out.
A that B as C why D when
C B 32. ______ on-going division between English-speaking Canadians and French-speaking Canadians is ______ major concern of the country.
A The; / B The; a C An; the D An; /
A 33. ______ two exams to worry about, I have to work really hard this weekend.
A With B Besides C As for D Because of
B 34. ______ is reported in the newspaper, talks between the two countries are making progress.
A It B As C That D What
B D 35.I don’t______ rock ‘n’ roll. It’s much too noisy for my ears.
A go after B go away with C go into D go in for
?
?
?
?
?
(2)2004天津高考试题
单项填空21~25BDDAB 26~30ABDCB 31~35CDABA

B 21.---How often do you eat out?
---______, but usually once a week.
A Have no idea B It depends
C As usual D Generally speaking
D 22.Stand over there______ you’ll be able to see it better.
A or B while C but D and
D 23.Helen was much kinder to her youngest son than to the others, ______, of course, made the others envy him.
A who B that C what D which
A 24.When he left______ college, he got a job as ______ reporter in a newspaper office.
A /; a B /; the C a; the D the; the
A B 25.Happy birthday, Alice! So you have ______ twenty-one already!
A become B turned C grown D passed
A 26.I keep medicines on the top shelf, out of the children’s ______.
A reach B hand C hold D place
B 27.Mr. Smith used to smoke______ but he has given it up.
A seriously B heavily C badly D hardly
D 28.---What were you doing when Tony phoned you?
---I had just finished my work and ______ to take a shower.
A had started B started C have started D was staring
C 29.I got the story from Tom and ______ people who had worked with him.
A every other B many others C some other D other than
B 30.It is easy to do the repair. ______ you need is a hammer and some nails.
A Something B All C Both D Everything
C 31.---Who is the girl standing over there?
---Well, if you______ know, her name is Mabel.
A may B can C must D shall
D 32.It was evening______ we reached the little town of Winchester.
A that B until C since D before
A 33.It was not a serious illness, and she soon ______ it.
A got over B got on with C got around D got out of
B 34.Don’t leave the water______ while you brush your teeth.
A run B running C being run D to run
A 35.A modern city has been set up in ______ was a wasteland ten years ago.
A what B which C that D where
?
?
?
?
?
?
(3)2004重庆高考试题
单项填空 21-25 ABCDA 26-30 BCBDA 31-35 BCADA

A 21. You can eat food free in my restaurant you like.
  A. whenever B. wherever C. whatever D. however
B 22.The crazy fans patiently for two hours, and they would wait till the movie star arrived.
  A. were waiting B. had been waiting C. had waited D. would wait
A C 23. She her hairstyle in her hometown before she came to Chongqing for a better job.
  A. would change B. has changed C. changed D. was changing
A D 24.“The interest be divided into five parts, according to the agreement made by both sides,” declared the judge.
  A. may B. should C. must D. shall
D A 25. I intended to compare notes with a friend, but unfortunately couldn’t spare me even one minute.
  A. they B. one C. who D. it
A B 26. Before the war broke out, many people in safe places possessions they could not take with them.
  A. threw away B. put away C. gave away D. carried away
D C 27.They see you as something of a worrier, problems which don’t exist and crossing bridges long before you come to them.
  A. settling B. discovering C. seeing D. designing
B 28.— I think George doesn’t really care for TV plays.
  — Right, he still watches the program.
  A. and B. but C. or D. so
D 29.There are eight tips in Dr Roger’s lecture on —sleep, and one of them is : to bed early unless you think it is necessary.
  A. doesn’t go B. not to go C. not going D. don’t go
A 30. Laws that punish parents for their little children’s actions against the laws get parents .
  A. worried B. to worry C. worrying D. worry
B 31.— One week’s time has been wasted.
  — I can’t believe we did all that work for .
  A. something B. nothing C. everything D. anything
C 32.The most important thing about cotton in history is part that it played in Industrial Revolution.
  A.不填;不填 B. the;不填 C. the ;the D. a; the
C A 33.The husband gave his wife every month in order to please her.
  A. all half his income B. his half all income
  C. half his all income D. all his half income
D 34.I failed in the final examination last term and only then the importance of studies.
  A. I realized B. I had realized C. had I realized D. did I realize
A 35.— Let’s go and have a good drink tonight.
  — Have you got the first prize in the competiton?
  A. What for? B. Thanks a lot. C. Yes, I’d like to. D. Why not?
?
(4)2004江苏高考试题
单项填空 21.B 22.D 23. A 24.C 25.C 26.D 27.B.28.A 29. B 30.C
31.D 32.A 33.D 34.B 35.C

B 21. I will never know what was on his mind at the time, nor will________.
A. anyone B. anyone else C. no one D. no one else
D 22. --- I don't mind telling you what I know.
--- You . I'm not asking you for it.
A. mustn't B. may not C. can't D. needn’t
A 23. I accept that he is not perfect, I do actually like the person.
A. While B. Since C. Before D. Unless
C 24. He got to the station early,____________ missing his train.
A. in case of B. instead of C. for fear of D. in search of
A C 25. The man insisted________ a taxi for me even though I told him I lived nearby.
A. find B. to find C. on finding D. in finding
D 26. More patients ___________ in hospital this year than last year.
A. treated B. have treated C. had been treated D. have been treated
B 27. Tom owns _______larger collection of _______ books than any other student in our class.
A. the; 不填 B. a; 不填 C. a; the D. 不填; the
A 28. -- You haven't lost the ticket, have you? 按事实说话
 -- _________. I know it's not easy to get another one at the moment.
  A. I hope not B. Yes, I have C. I hope so D. Yes, I’m afraid so
B 29. It's ten years since the scientist _______on his life's work of discovering the valuable chemical.
A. made for B. set out C. took off D. turned up
C 30. A man is being questioned in relation to the ________ murder last night.
A. advised B. attended C. attempted D. admitted
D 31. The old man, ____________abroad for twenty years, is on the way back to his motherland.
A. to work B. working C. to have worked D. having worked
A 32. The____________house smells as if it hasn't been lived in for years.
  A. little white wooden B. little wooden white
  C. white wooden little D. wooden white little
D 33. ________ is often the case, we have worked out the production plan.
A. Which B. When C. What D. As
B 34. Sales of CDs have greatly increased since the early 1990s, when people_____to enjoy the advantages of this new technology.
A. begin B. began C. have begun D. had begun
C 35. ----How long are you staying?
----I don't know.___________.
A. That's OK B. Never mind C. It depends D.It doesn't matter
?
(5)2004浙江高考试题
单项填空
D 21. The winter of 1990 was extremely bad. _____ most people say it was the worst winter of their lives.
A. At last B. In fact C. In a word D. As a result
A 22. The Wilsons live in _____ A-shaped house near the coast. It is _____ 17th century cottage.
A. the , / B. an, the C. /, the D. an, a
A 23. The discussion ____ alive when an interesting topic was brought in.
A. was coming B. had come C. has come D. came
A 24. ______ students are required to take part in the boat race.
A. Ten strong young Chinese B. Ten Chinese strong young
C. Chinese ten young strong D. Young strong ten Chinese
C 25. We wanted to get home before dark, but it didn’t quite _____ as planned.
A. make out B. turn out C. go on C. come up
C 26. I ____ pay Tracy a visit, but I am not sure whether I will have time this Sunday.
A. should B. might C. would D. could
B 27. ---- What do you want to do next? We have half an hour until the basketball game.
----- _____. Whatever you want to do is fine with me.
A. It just depends B. It’s up to you
C. All right D. Glad to hear that
C 28. --- Brad was Jane’s brother!
---_______ he reminded me so much of Jane!
A. No doubt B. Above all C. No wonder D. Of course
B 29. Linda worked for the Minnesota Manufacturing and Mining Company, ____ as 3M.
A. knowing B. known C. being known D. to be known
30. If you are feeling so tired, perhaps a little sleep would _____.
A. act B. help C. serve D. last
31. _____ modeling business is by no means easy to get into, the good model will always be in demand.
A. While B. Since C. As D. If
32. I’ve never seen anyone run so fast---- ______ David go.
A. just watch B. just to watch C. just watching D. just having watched
33. We had three sets of garden tools and we seemed to have no use for ______.
A. none B. either C. any D. each
34. Because the shop _____, all the T-shirts are sold at half price.
A. has closed down B. closed down
C. is closing down D. had closed down
35. Anyway, that evening, ____ I’ll tell you more about later, I ended up staying at Rachel’s place.
A. when B. where C. what D. which
?
(6)2004福建高考试题
单项填空
21.—You were out when I dropped in at your house.
—Oh ,I _______ for a friend from England at the airport.
A.was waiting B.had waited C.am waiting D.have waited
22.—Which of the three ways shall I take to the village?
—_________ way as you please.
A.Each B.Every C.Any D.Either
23.It is ________world of wonders, world where anything can happen.
A.a ;the B.a; a C.the ; a D.不填;不填
24.She has set a new record ,that is ,the sales of her latest book ________ 50 million.
A.have reached B.has reached C.are reaching D.had reached
25.—Go for a picnic this weekend ,OK? —_______ .I love getting close to nature.
A.I couldn’t agree more B.I’m afraid not
C.I believe not D.I don’t think so
26.I’d like to buy a house—modern ,comfortable ,and _______ in a quiet neighborhood.
A.in all B.above all C.after all D.at all
27.The news reporters hurried to the airport ,only________ the film stars had left.
A.to tell B.to be told C.telling D.told
28.—How do you we go to Beijing for our holidays?
—I think we’d better fly there. It’s much more comfortable.
A.insist B.want C.suppose D.suggest
29.The number of people present at the concert was _______than expected .There were many tickets left.
A.much smaller B.much more C.much larger D.many more
30.It was a pity that the great writer died _________his works unfinished.
A.for B.with C.from D.of
31.—Scientists say it may be five or six years it is possible to test this medicine on human patients.
A.since B.after C.before D.when
32.—I’ll tell Mary about her new job tomorrow. —You________ her last week.
A.ought to tell B.would have told C.must tell D.should have told
33.It is certain that he will__________ his business to his son when he gets old.
A.take over B.think over C.hand over D.go over
34.Having been ill in bed for nearly a month ,he had a hard time________ the exam.
A.pass B.to pass C.passed D.passing
35.It was with great joy he received the news that his lost daughter had been found.
A.because B.which C.since D.that
?
(7)2004广东高考试题
单项填空
21. All the employees except the manager______to work online at home.
  A. encourages B. encourage C. is encouraged D. are encouraged
22.1 feel that one of my main duties ______ a teacher is to help the students to become better learners.
  A. for B. by C. as D. with
23.1 have always been honest and straightforward, and it doesn’t matter ______ I’m talking to.
  A. who is it B. who it is C. it is who D. it is whom
24. It is ______ any wonder that his friend doesn’t like watching television much.
  A. no B. such C. nearly D. hardly
25. Parents are taught to understand ______ important education is to their children’s future.
  A. that B. how C. such D. so
26. ______ the programme, they have to stay there for another two weeks.
  A. Not completing B. Not completed C. Not having completed D. Having not completed
27. She doesn’t know anyone here. She has got______to talk to.
  A. anyone B. someone C. everyone D. no one
28. While he was investigating ways to improve the telescope, Newton made ______ discover which completely changed ______ man’s understanding of colour.
A. a…不填 B. a…the C. 不填…the D. the…a
29. Sometimes it was a bit boring to work there because there wasn’t always ______ much to do.
  A. such B. that C. more D. very
30. Of the making of good books there is no end; neither ______ any end to their influence man’s lives.
  A. there is B. there are C. is there D. are there
31. The great success of this programme has been ______ due to the support given by the local businessmen.
 A. rather B. very C. quickly D. largely
32. If you are planning to spend your money having fun this week, better ______ it—you’ve got some big bills coming.
 A. forget B. forgot C. forgetting D. to forget
33. Helen always helps her mother even though going to school ______ most of her day.
 A. takes up B. makes up C. saves up D. puts up
34.— No, I’m afraid he isn’t in. This is his secretary speaking. Can I help you?
 A. Oh, you will. B. Oh, that’s a pity.
 C. I should think so. D. Well, I look forward to hearing from you.
35. — Do you mind if I open the window? —______ I feel a bit cold.
A. Of course not. B. I’d rather you didn’t. C. Go ahead. D. Why not?
?
?
(8)2004广西高考试题
单项填空
21.I often see lights in that empty house. Do you think I _____ report it to the police?
A. should B. may C. will D. can
22.Helen had to shout _____ above the sound of the music.
A. making herself hear B. to make herself hear
C. making herself heard D. to make herself heard
23.-I’d like to take a week’s holiday. -_____, we’re too busy.
A. Don’t worry B. Don’t mention it C. Forget it D. Pardon me
24.We needed a new cupboard for the kitchen. So Peter made _____ from some wood we had.
A. it B. one C. himself D. another
25.— The window is dirty. — I know. It _____ for weeks.
A. hasn’t cleaned B. didn’t clean C. wasn’t cleaned D. hasn’t been cleaned
26.To enjoy the scenery, Irene would rather spend long hours on the train _____ travel by air.
A. as B. to C. than D. while
27.Mr. White _____ at 8:30 for the meeting, but he didn’t’ show up.
A. should have arrived B. should arrive
C. should have had arrived D. should be arriving
28.The journey around the world took the old sailor nine months, _____ the sailing time was 226 days.
A. of which B. during which C. from which D. for which
29.When we plan our vacation, mother often offers _____ suggestions.
A. careful B. practical C. effective D. acceptable
30.I hope you don’t mind me asking, _____ where did you buy those shoes?
A. so B. and C. yet D. but
31.Reading is an experience quite different from watching TV; there are pictures _____ in your mind instead of before your eyes.
A. to form B. form C. forming D. having formed
32.— I would never ever come to this restaurant again. The food is terrible! — _____.
A. Nor am I B. Neither would I C. Same with me D. So do I
33.It is re ported that the United States uses _____ energy as the whole of Europe.
A. as twice B. twice much C. twice much as D. twice as much
34.In some western countries, demand for graduates from MBA courses has _____.
A. turned down B. turned over C. fallen down D. fallen over
35.I do every single bit of housework _____ my husband Bob just does the dishes now and then.
A. since B. while C. when D. as
?
?
(9)2004湖南高考试题
单项填空
21. Playing tricks on others is _____ we should never do.
A. anything B. something C. everything D. nothing
22. ---- ______ for the glass! ---- It's OK. I'm wearing shoes.
A. Look out B. Walk out C. Go out D. Set out
23. I work in a business _________ almost everyone is waiting for a great chance.
A. how B. which C. where D. that
24. I think Father would like to know ____ I've been up to so far, so I decide to send him a quick note.
A. which B. why C. what D. how
25. Turn on the television or open a magazine and you ______ advertisements showing happy families
A. will often see B. often see C. are often seeing D. have often seen
26. For a long time they walked without saying ______ word. Jim was the first to break _____ silence
A. the; a B. a; the C. a; 不填 D. the; 不填
27. Everyone was on time for the meeting _____ Chris, who's usually ten minutes late for everything.
A. but B. only C. even D. yet
28. ---- Excuse me, but I want to use your computer to type a report.
---- You ______ have my computer if you don't take care of it.
A. shan't B. might not C. needn't D. shouldn't
29. That doesn't sound very frightening, Paul, I've seen _____. What did you like most about the film?
A. better B. worse C. best D. worst
30. He accidentally _____he had quarreled with his wife and that he hadn't been home for a
couple of weeks.
A. let out B. took care C. made sure D, made out
31. ---- I hear Jane has gone to the Holy Island for her holiday.
---- Oh, how nice! Do you know when she ______ ?
A. was leaving B. had left C. has left D. left
32. You can't wear a blue jacket _____ that shirt — it'll look terrible.
A. on B. above C. up D. over
33. You were silly not ____ your car.
A. to lock B. to have locked C. locking D. having locked
34. They've _____ us £150,000 for the house. Shall we take it?
A. provided B. Supplied C, shown D. offered
35. -- Now, where is my purse?
-- _____! We'll be late for the picnic,
A. Take your time B. Don't worry C. Come on D. Take it easy
?
?
(10)2004湖北高考试题
单项填空
21.Don’t leave matches or cigarettes on the table within of little children .
A.hand B.reach C.space D.distance
22.He kept looking at her , wondering whether he her somewhere .
A.saw B.has seen C.sees D.had seen
23.There was time I hated to go to school .
A.a; that B.a; when C.the; that D.the ; when
24.It was back home after the experiment .
A.not until midnight did he go B.until midnight that he didn’t go
C.not until midnight that he went D.until midnight when he didn’t go
25.There are two buildings , stands nearly a hundred feet high .
A.the larger B.the larger of them
C.the larger one that D.the larger of which
26.—Excuse me . Is this the right way to the Summer Palace ?
—Sorry , I am not sure . But it be .
A.might B.will C.must D.can
27.You should try to get a good night’s sleep much work you have to do .
A.however B.no matter C.although D.whatever
28. with the size of the whole earth , the biggest ocean does not seem big at all .
A.Compare B.When comparing
C.Comparing D.When compared
29.What surprised me was not what he said but he said it .
A.the way B.in the way that C.in the way D.the way which
30.On hearing the news of the accident in the coal mine, she pale .
A.got B.changed C.went D.appeared
31.We have to the wheat as soon as possible because a storm is on the way .
A.get away B.get across C.get through D.get in
32.Once a decision has been made , all of us should it .
A.direct to B.stick to C.lead to D.refer to
33.—George and Lucy got married last week . Did you go to their wedding ?
—No , I . Did they have a big wedding ?
A.was not invited B.have not been invited
C.hadn’t been invited D.didn’t invite
34. straight on and you’ll see a church . You won’t miss it .
A.Go B.Going C.If you go D.When going
35.—Will $200 ? —I’m afraid not . We need at least 50 more dollars .
A.count B.satisfy C.fit D.do
?
(11)2004辽宁高考试题
单项填空
21.There are many kinds of sports , my favorite is swimming .
A.as B.then C.so D.but
22.John Smith , a successful businessman , has a car .
A.large German white B.large white German
C.white large German D.German large white
23.—Guess what ! I came across an old friend at the party last night .
— I’m sure you had a wonderful time .
A.Sounds good ! B.Very well . C.How nice ! D.All right .
24.I have done much of the work . Could you please finish in two days ?
A.the rest B.the other C.another D.the others
25.I don’t know whether you happen , but I’m going to study in the U.S.A. this September .
A.to be heard B.to be hearing C.to hear D.to have heard
26.Maybe you have been to many countries , but nowhere else such a beautiful palace .
A.can you find B.you could find C.you can find D.could you find
27.We were told that we should follow the main road we reached the central railway station .
A.whenever B.until C.while D.wherever
28.It is said in the book that Thomas Edison (1847-1931) the world leading inventor for sixty years .
A.would be B.has been C.had been D.was
29.—Mum , I’ve been studying English since 8 o’clock. . I go out and play with Tom for a while ? —No, I’m afraid not . Besides , it’s raining outside now .
A.Can’t B.Wouldn’t C.May not D.Won’t
30. by the beauty of nature , the girl from London decided to spend another two days on the farm .
A.Attracting B.Attracted C.To be attracted D.Having attracted
31.When you finish reading the book .you will have better understanding of life .
A.a; the B.the; a C.不填; the D.a; 不填
32.The final examination is coming up soon . It’s time for us to our studies .
A.get down to B.get out C.get back for D.get over
33.John was late for the business meeting because his flight had been by a heavy storm .
A.kept B.stopped C.slowed D.delayed
34.— I didn’t hear you clearly . It’s too noisy here .
—I was saying that the party was great .
A.Repeat . B.Once again . C.Sorry ? D.So what ?
35.The factory produces half a million pairs of shoes every year , 80% are sold abroad .
A.of which B.which of C.of them D.of that
?
(12)2004上海高考试题
单项填空
Ⅱ. Grammar
Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices maker A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.
25. The accident is reported to have occurred __________ the first Sunday in February.
A. at B. on C. in D. to
26. I had to buy _________ these books because I didn’t know which one was the best.
A. both B. none C. neither D. all
27. According to a recent U.S. survey, children spent up to 25 hours a week _________ TV.
A. to watch B. to watching C. watching D. watch
28. Children under 12 years of age in that country ________ be under adult supervision when is a public library.
A. must B. may C. can D. need
29. The first use of atomic weapons was in 1945. and their power ______ increased enormously ever since.
A. is B. was C. has been D. had been
30. The number of deaths form heart disease will be reduced greatly it people _______ to eat more fruit and vegetables.
A. persuade B. will persuade C. be persuaded D. are persuaded
31. Bill’s aim is to inform the viewers that cigarette advertising on TV is illegal, _______?
A. isn’t it B. is it C. isn’t be D. is he
32. He speaks English well indeed, but of course not _____ a native speaker.
A. as fluent as B. more fluent than C. so fluently as D. much fluently than
33. The flu is believed _______ by viruses that like to reproduce in the cells inside the human nose and throat.
A. causing B. being caused C. to be caused D. be have caused
34. The flowers ____ sweet in the botanic garden attract the visitors to the beauty of nature.
A. to smell B. smelling C. smelt D. to be smelt
35. The disc, digitally ______ in the studio, sounded fantastic at the party that night.
A. recorded B. recording C. to be recorded D. having recorded
36. American women usually identify their best friend as someone _____ they can talk frequently.
A. who B. as C. about which D. with whom
37. After Yang Li wei succeeded in circling the carth, _______ our astronauts desire to do is walk in space.
A. where B. what C. that D. how
38. Jasmine was holidaying with her family in a wildlife park _____ she was bitten on the leg by al lion.
A. when B. while C. since D. once
39. Parents should take seriously their children’s requests for sunglasses _________ eye protection is necessary in sunny weather.
A. because B. through C. unless D. if
40. A story goes ______ Elizabeth I of England liked nothing more that being surrounded by clever and qualified noblemen at court.
A. when B. where C. what D. that
41. ____ snacks and drinks, but they also brought cards for entertainment when they had a picnic in the forest.
A. Not only they brought B. Not only did they bring
C. Not only brought they D. Not only they did bring
42. Having been attacked by terrorists, ________.
A. doctors cane to their rescue B. the tall building collapsed
C. an emergency measure was taken D. warnings were given to tourists
43. Why! I have nothing to confess. _______ you want me to say?
A. What is it that B. What it is that
C. How is it that D. How it is that
44.——English has large vocabulary, hasn’t it?
—Yes, _________ more words and expressions and you will find it easier to read and communicate.
A. Know B. Knowing C. To know D. Known
Ⅲ. Vocabulary
Directions: Beneath each of the following sentences there and four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.
45. The environmentalists and wild goats’ _________ on the vast grasslands was a good indication of the better environment.
A. escape B. absence C. attendance D. appearance
46. Hospital staff burst into cheers after doctors completed a 20-hours operation to have __________ one-year-old twins at the head.
A. isolated B. separated C. divided D. removed
47. After the trainer was sure that the whale could look after itself, he ________it into the sea.
A. transported B. unloaded C. released D. handled
48. In ___________ Chinese culture, marriage decisions were often made by parents for their children.
A. traditional B. historic C. remote D. initial
49. Some people like dirking coffee, for it has _______ effects.
A. promoting B. stimulating C. enhancing D. encouraging
50. The teacher wrote an example on the blackboard to ________ to point.
A. illustrate B. suggest C. express D. recognize
51. Most people on this island are recreational fishers, and ________, fishing forms an actual part of their leisure time.
A. accidentally B. purposefully C. obviousl D. formally
52. In dealing with public relations, we should make every effort to prevent the _____ in personality.
A. contact B. contrast C. connection D. conflict
53. Chinese arts have won the _________ of a lot of people outside China.
A. enjoyment B. appreciation C. entertainment D. reputation
54. To keep healthy, Professor Johnson________ cycling as a regular form of exercise after he retired.
A. took up B. caught on C. carried out D. made for
?
(12)2004全国I(安徽、河南、河北、山东等)
单项填空
21.---It’s getting late. I’m afraid I must be going now.
---OK. ______.
A Take it easy B Go slowly C Stay long D See you
22.Let’s keep to the point or we ______ any decisions.
A will never reach B have never reached
C never reach D never reached
23.The English play ______ my students acted at the New Year’s party was a great success.
A for which B at which C in which D on wich
24.When you come here for your holiday next time, don’t go to ______ hotel; I can find you ______ bed in my flat.
A the; a B the; / C a; the D a; /
25.Roses need special care ______ they can live through winter.
A because B so that C even if D as
26.---How about eight o’clock outside the cinema?
---That______ me fine.
A fits B meets C satisfies D suits
27.I like______ in the autumn when the weather is clear and bright.
A this B that C it D one
28.Sarah, hurry up. I’m afraid you won’t have time to ______ before the party.
A get changed B get change C get changing D get to change
29.---Isn’t that Ann’s husband over there?
---No, it______ be him---I’m sure he doesn’t wear glasses.
A can’t B must not C won’t D may not
30.My mind wasn’t on what he was saying, so I’m afraid I ______ half of it.
A was missing B had missed C will miss D missed
31.You are saying that everyone should be equal, and this is ______ I disagree.
A why B where C what D how
32.Yoou can take anything from the shelf and read, but please ______ the books when you’ve finished with them.
A put on B put down C put back D put off
33.Mary kept weighing herself to see how much______ she was getting.
A heavier B heavy C the heavier D the heaviest
34.---Susan, will you please go and empty that drawer?
---______?
A What for B What is it C How is it D How come
35.I don’t mind picking up your things from the store. ______, the walk will do me good.
A Sooner or later B Still C In time D Besides
?
(13)2004全国II(四川、吉林等)
单项填空
21.---Can I look at the menu for a few more minutes before I decide?
---Of course. ______, Sire.
A Make yourself at home B Enjoy yourself
C It doesn’t matter D Take your time
22.When first______ to the market, these products enjoyed great success.
A introducing B introduced C introduce D being introduced
23.There were dirty marks on her trousers ______ she had wiped her hands.
A where B which C when D that
24.The evening news comes on at seven o’clock and______ only thirty minutes.
A keeps B continues C finishes D lasts
25.---Has Sam finished his homework today?
---I have no idea. He______ it this morning.
A did B has come C was doing D had done
26.The forest guards often find campfires that have not been______ completely. A turned down B put out C put away D turned over
27. ______ you call me to say you’re not coming, I’ll see you at the theatre.
A Though B Whether C Until D Unless
28.“We can’t go out in this weather,” said Bob, ______ out of the window.
A looking B to look C looked D having looked
29.You ______ be tired---you’ve only been working for an hour.
A must not B won’t be C can’t D may not
30.I ______ you not to move my dictionary---now I can’t find it.
A asked B ask C was asking D had asked
31.If you buy more than ten, they knock 20 percent off______.
A a price B price C the price D prices
32.---Do you like______ here?
---Oh, yes. The air, the weather, the way of life. Everything is so nice.
A this B these B that D it
33.I must be getting fat---I can ______ do my trousers up.
A fairly B hardly C nearly D seldom
34.According to the art dealer, the painting______ to go for at least a million dollars.
A is expected B expects C expected D is expecting
35.That’s an unpleasant thing to say about your father after______ he’s done for you.
A something b anything C all D that
?
(14)2004全国III(内蒙古、海南等)
单项填空
21.I often see lights in that empty house. Do you think I ______ report it to the police?
A should B may C will D can
22.Helen had to shout______ above the sound of the music.
A making herself hear B to make herself hear
C making herself heard D to make herself heard
23.---I’d like to take a week’s holiday.
---______, we’re too busy.
A Don’t worry B Don’t mention it C Forget it D Pardon me
24.We needed a new cupboard for the kitchen. So Peter made______ from some wood we had.
A it B one C himself D another
25.---The window is dirty.
---I know. It______ for weeks.
A hasn’t cleaned B didn’t clean C wasn’t cleaned D hasn’t been cleaned
26.To enjoy the scenery
(, Irene would spend long hours on the train ______ travel by air.
A as B to C tha n D while


27.Mr. White______ at 8:30 for the meeting, but he didn’t show up.
A should have arrived B should arrive
C should have had arrived D should be arriving
28.The journey around the world took the old sailor nine months, ______ the sailing time was 226 days.
A of which B during which C from which D for which
29.When we plan our vacation, mother often offers ______ suggestions.
A careful B practical C effective D acceptable
30.I hope you don’t mind me asking, ______ where did you buy those shoes?
A so B and C yet D but
31.Reading is an experience quite different from watching TV; there are pictures ______ in your mind instead of before your eyes.
A to form B form C forming D having formed
32.---I would never ever come to this restaurant again. The food is terrible!
---______.
A Nor do I B Neither would I C Same with me D So do I
33.It is reported that the United States uses______ energy as the whole of Europe.
A as twice B twice much C twice much as D twice as much
34.In some west countries, demand for graduates from MBA courses has ______.
A turned down B turned over C fallen down D fallen over
35.I do every single bit of housework______ my husband Bob just does the little dishes now and then.
A since B while C when D as
?
(15)2004全国IV(甘肃、宁夏等)
单项填空
21.Paul had to write a happier paper, ______ he couldn’t find time to do it.
A but B so C because D if
22.---Tom graduated from college at a very young age.
---Oh, he______ have been a very smart boy then.
A could B should C might D must
23.---Could I ask you a rather personal question?
---______.
A Yes, don’t worry B Of course, go ahead
C Yes, help yourself D Of course, why not
24.There are altogether eleven books on the shelf, ______ five are mine.
A on which B in which C of which D from which
25.It shames me to say it, but I told a lie when______ at the meeting by my boss.
A questioning B have questioned C questioned D to be questioned
26.The road is covered with snow. I can’t understand______ they insist on going by motor-bike.
A why B whether C when D how
27.Alice returned from the manager’s office, ______ me that the boss wanted to see me at once.
A having told B tells C to tell D telling
28.The faces of four famous American presidents on Mount Rushmore can be seen from a ______ of 60 miles.
A length B distance C way D spare
29.---Thank goodness, you’re here! What______ you?
---Traffic jam.
A keeps B is keeping C had kept D kept
30.Several weeks had gone by______ I realized the painting was missing.
A as B before C since D when
31.The house could fall down soon if no one______ some quick repair work.
A has done B is doing C does D had done
32.People may have many different opinions about Karen, but I admire her. ______, she is a great musician.
A After all B As a result C In other words D As usual
33.Lizzie was______ to see her friend off at the airport.
A a little more than sad B more than a little sad
C sad more than a little D a little more than sad
34.If you can’t come tomorrow, we’ll ______ have to hold the meeting next week.
A yet B even C rather D just
35.---John, there is______ Mr. Wilson on the phone for you.
---I’m in ______ bath.
A a; the B the; a C a; / D the; /
?
?
?
?
KEYS北京
21-25ABDDB 26-30DCACA 31-35CBABD
?
KEYS天津
21~25BDDAB 26~30ABDCB 31~35CDABA
?
KEYS重庆
21-25 ABCDA 26-30 BCBDA 31-35 BCADA
?
KEYS江苏
21.B 22.D 23. A 24.C 25.C 26.D 27.B.28.A 29. B 30.C
31.D 32.A 33.D 34.B 35.C
?
KEYS浙江
21-25BDDAB 26-30ABCBB 31-35 AACCD
?
KEYS福建
21—25 ACBAA 26—30 BBDAB 31—35 CDCDD
?
KEYS广东
21. D. 22. C. 23. B. 24. D. 25. B. 26. C. 27. D. 28. B. 29. D. 30. C.
31. D. 32. A. 33. A. 34. C.35. B.
?
KEYS广西
21-25 ADCBD 26-30CAABD 31-35 CBDCB
?
KEYS湖南
21---25 BACCA 26---30 BCABA 31---35 DDBDC
?
KEYS湖北
21—25BDBCD 26—30AADAC 31—35 DBCAD
?
KEYS辽宁
21—25 DBCAD 26—30 ABDAB 31—35 DADCA
?
KEYS上海
 25—29 BDCAC 30—34 DACCB 35—39 ADBAA
 40—44 DBBAA 45—49 DBCAB 50—54 ACDBA
 ?
KEYS全国1
21~25DACAB 26~30DCAAD 30~35BCAAD
?
KEYS全国2
21~25DBADC 26~30BDACA 31~35CDBAC
?
KEYS全国3
21~25ADCBD 26~30CAABD 31~35CBDCB
?
KEYS全国4
21~25ADBCC 26~30ADBDB 31~35CABDA
第十课时 小测验 60题?
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
?
?
?




10




相关文章:
高中英语单选
高中英语单选集锦 14页 免费 高中英语单选及填空 17页 2财富值 高中英语单选突破 9页 免费 高中英语单选专练 43页 8财富值喜欢此文档的还喜欢 高中英语单选 31...
专项练习:高中英语单选专项练习
专项练习:高中英语单选专项练习 - 高中英语单项选择专项练习 1. I don’t ___ the Mriter, but I___ him. A. know of; know C. k...
江苏2016届高考英语单选精选集锦(含真题)
江苏2016届高考英语单选精选集锦(含真题)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2014 年高考题单选 21. Lessons can be learned to face the future, ___ history...
高中英语单项选择题精选
高中英语单项选择题精选 - 高中英语单项选择题精选(9) 1. To my great frustration, the computer I had ___ went wrong agai...
2014-2015学年度第一学期期末高二英语必修五单选集锦附...
2014-2015学年度第一学期期末高二英语必修五单选集锦附答案 - ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ...
2016年高考英语单项选择题易错题集锦
高考英语单项选择题易错题集锦 1 1. I can't remember ___ made the teacher give Mary the permission to leave the class earlier. A. that it was what...
高中英语必修一单选集锦
高中英语必修一单选集锦 - 高中英语必修一百题测试, 考点齐全, 词汇丰富,... 高中英语必修一单选集锦_英语_高中教育_教育专区。高中英语必修一百题测试, 考点齐全,...
高中英语单选经典百题-高考易出
高中英语单选经典百题-高考易出 - 1. After he gave a report about the school, Mr. White___ the visitors around i...
高中英语单项选择复习精选1000题及答案
高中英语单项选择复习精选1000题及答案_英语_高中教育_教育专区。英语冲刺单项选择精选从 A, B, C, D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案: 1. – Jack...
单选集锦
单选集锦_英语_高中教育_教育专区。单选第一套 1. Is Tom tall or short? A. Yes, he is B. No, he isn’t C. He is tall D. No, he isn’t ...
更多相关标签: