2019-2020年高中英语 Module 1 Our body and healthy habits同步全解练习5 外研版必修2
2019-2020 年高中英语 Module 1 Our body and healthy habits 同步
全解练习 5 外研版必修 2
1. The girl is so_______ about cartoons that she spends all her spare time watching
2. —It’s hot. Would you like some ice cream?
—I’d like some, but I’m _______.
A. in a diet
B. on a diet
C. on diet
D. in diet
3._______have I sent you laughing like that.
A. Often B. Rarely
4. —Have you sent my letter, Tom?
—Sorry, I forgot it. But don’t worry, Jane, I ______do it immediately.
B. am going to
C. am to
5. Everything was returned to ______ by the army after the hurricane.
6. ______ is a good way to keep fit.
A. Taking exercise
B. Take exercise
C. Doing exercises
D. Taking exercises
7. The Red Army was _______ the small village in order to take the enemy by surprise.
B. heading for
C. heading off
D. heading from
8. The pair of shoes ______ you well, but they aren’t _______me.
A. fit; fit for
B. fits; fit for
C. fit for; fit for
D. fits for; fit
9. My friend Martin was very sick with a strange fever, ______, he could neither eat
A. as a result
B. after all
10. She is _______ to leave as soon as possible.
11. —He is suffering from _______in his stomach. But he is still working.
—Many be he knows no_______, no gains
A. pain; pain
B. a pain; pains
C. pains; pain
D. paining; pains
12._______blood when you can and many lives will be saved.
A. To give
13. He was knocked down by a truck and badly _______.
14. The scientist _______all his energy_______ his research.
A. put; in
B. spent; into
C. put; into
D. spent; in
15. Without proper lessons, you could _______a lot of bad habits when playing the
A. give up
B. catch up
C. keep up
D. pick up
Most children with healthy appetite are ready to eat almost 16 that is offered
them and a child hardly 17 food unless it is badly cooked. The way a meal is cooked
and served is most important and a(n) 18 served meal will often improve a child’s
appetite. Never ask a child 19 he likes or dislikes a kind of food and never 20
likes and dislikes in front of him or allow 21 else to do so. If the father says
he hates fat meat or the mother 22 vegetables in the child’s hearing, he is 23
to copy this procedure. Take it 24 granted that he likes everything and he probably
25 . Nothing healthful should be omitted from the meal because of a 26 dislike.
At meal times it is a good 27 to give a child a small portion and let him 28 back
for a second helping rather than give him as 29 as he is likely to eat all at a
Do not talk too much to the child 30 meal times, but let him get on with his
food; and do not 31 him to leave the table 32 his meal is finished or he will
soon learn to swallow his food 33 he can hurry back to his toys or favorite TV
programmes. Under 34 circumstances must a child be coaxed (劝诱) 35 forced to
16. A. everything
17. A. dislikes
C. would love
D. doesn’t enjoy
18. A. ready
19. A. whether
20. A. remark
21. A. everybody
22. A. refuses
23. A. willing
24. A. with
25. A. should
26. A. supposed
27. A. point
28. A. ask B. e
C. return D. take
29. A. much
30. A. on
31. A. agree
32. A. at once
33. A. so
34. A. some
35. A. or
Internet shopping is a new way of shopping and is being increasingly popular among
the young. We can shop for just about anything from the net-shop. What we need is
just a puter which is linked to the Internet.
We can shop for a variety of products on the Internet such as books, CDs, clothes
and food. These types of products are the most monly purchased(购买). We can also
buy information products such as on-line books and magazine stories, or download
software through the Internet. Services such as booking airline tickets, reserving
hotels or renting cars are also available on the Internet.
To find something on the Internet, we often use powerful puting tools called
We can search for a type of product, such as sports shoes, or a brand name, such as
Nike. The search engine will give you a list of websites. These websites may be
specialist shops（专卖店） such as a Nike shop, or they may be general stores, called
malls, which sell a variety of goods.
The most important advantage is convenience. We can shop whenever we like ad online
shops are open 24 hours a day and we needn’t queue at the checkout counters. It is
easy to find what we are looking for on the Internet. Finally, it is often cheaper
to buy goods through the Internet, and you can tell the shop exactly what you want.
The main disadvantage of Internet shopping is that you can not check the quality
of the goods. Some people are worried about paying for goods using credit cards, so
Internet panies are now finding ways to make on-line payment safe. Internet shopping will bee more and more popular in the ing years. And it will change the way we buy all kinds of goods—from tomorrow’s breakfast to a personal airplane. 36. What is Internet shopping?
A. Shopping through the Internet. B. Selling everything you can find. C. Making money more easily. D. Shopping by waiting in line. 37. The fifth and sixth paragraphs mainly tell us _______. A. the advantages of Internet shopping B. the things we can buy on the Internet C. the disadvantages of Internet shopping D. A and C 38．What can we shop on the Internet? A. Books and CDs. B. Online books and magazine stories. C. Booking airline tickets, reserving hotels D. All the above
B Your body, which has close relations with the food you eat, is the most important thing you own. So it needs proper treatment and proper nourishment(营养). The old saying “An apple a day keeps the doctor away” is not as silly as some people think. The body needs fruit and vegetables because they contain Vitamin C. Many people take extra vitamins in pill form, believing that these will make them healthy. But a good diet is made up of nourishing food and this gives all the vitamins you need. The body doesn’t need or use extra vitamins, so why waste money on them? In the modern western world, many people are too busy to bother about eating properly. They throw away the good habits and throw anything into their stomachs, eating hurriedly and carelessly. The list of illnesses caused or made worse by bad eating habits is frightening. 39. From the first sentence we know that _______. A. the more you eat, the better you will feel B. your body is made up of the food you eat C. what you eat has great effect on your health D. all kinds of food you eat can be made into nourishment 40. How do you understand the old saying underlined in the passage? A. Doctors are no longer necessary if we eat an apple every day. B. Eating apples regularly brings lots of benefits to our health. C. The apple is the best among all kinds of fruits. D. Eating an apple every day is a good way to cure illnesses. 41. In modern western countries, _______. A. people are only too busy to cook meals for themselves B. people don’t want to pay more attention to their eating C. people throw everything into their stomachs without digestion
D. lots of people’s illnesses are caused or made worse by bad eating habits 42. If we want to keep healthy, we should _______.
A. eat properly B. only eat an apple a day C. take as many vitamin pills as possible D. throw everything into our stomachs slowly and carefully
C A lot can happen in a second. The May 12 earthquake turned this typical basketball-loving teenager into an amputee (截肢者), robbing him of both his friends and his left leg. It took six major operations to save what remains of Liao’s leg above the knee. Liao finally received his artificial leg on February 13，after spending nine months in hospital. He is now a Senior 1 student at Beijing No.4 High School. Liao says he likes his new school. His classmates,48 in total，are “smart and versatile (多才多艺)” he says，and everyone is nice to him. They remind him of his old classmates in Beichuan Middle School ， who were as close as a family. Fifty-three of Liao’s 69 classmates died in the earthquake. Only three of those who survived are healthy. They include Li Yang，who held a drip for Liao when he was buried below the rubble (瓦砾、碎石)．Li is now a Senior 2 student at Beichuan，and Liao is thankful that he has a new “family”． On Liao’s first day at his new school，the PE assistant was especially helpful. When they sat together at lunch he encouraged Liao to join some student societies and sports teams. Liao was almost motivated (鼓励) to sign up for the school’s basketball team as the school’s basketball court looked so inviting. However，he is increasingly worried that he is falling behind in his studies. “I must work harder to make up for my long absence from school once I get used to my new ‘leg’，”Liao said. 43．The May 12 earthquake made Liao Bo________. A. lose his left leg B．lose all his friends C. stay in hospital and experience six little operations D．remain sad and in pain 44．According to the passage，we can infer________. A．Li Yang is in the same grade as Liao Bo B．the new school makes Liao Bo forget his old classmates in Beichuan Middle School C．the 16 survivors in his class are all healthy D．over two thirds of his old classmates were killed in the earthquake 45．What did the PE assistant encourage Liao Bo to do? A．Sign up for the school’s basketball team. B．Work hard. C．Join some student societies and sports teams. D．Play football. 46．What’s Liao Bo worried about? A．His artificial leg. B．His old classmates.
Sarah Williams went to a boarding(寄宿) school. Here is one of the letters she
wrote to her parents from the school:
Wentworth Girls’ school
Dearest Mom and Dad,
I’ m afraid I have some very bad news for you. I have been very naughty and the
school principal is very angry with me. She is going to write to you. You must e and
take me away from here. She does not want me in the school any longer.
The trouble started last night when I was smoking in bed. This is against the
rules, of course. We are not supposed to smoke at all.
As I was smoking, I heard footsteps ing towards the room. I did not want a teacher
to catch me smoking, so I threw the cigarette away.
Unfortunately, the cigarette fell into the waste-paper basket, which caught fire.
There was a curtain near the waste-paper basket which caught fire, too. Soon the
whole room was burning.
The principal phoned for the fire department. The ‘school is a long way from
the town and by the time the fire department arrived, the whole school was in flames.
Many of the girls are in the hospital.
The principal says that the fire was all my fault and you must pay for the damage.
She will send you a bill for about a million dollars.
I’m very sorry about this.
P. S. None of the above is true, but I have failed my exams. I just want you to know
how bad things could have been!
47. Why did Sarah write home?
A. To tell her parents about the fire.
B. To ask for a lot of money.
C. To tell her parents she had failed her exams.
D. To tell her parents she had to leave school.
48. Why did Sarah tell her parents the story about the fire?
A. She wanted to worry them.
B. She wanted to make them laugh.
C. She wanted to make them less angry at the real news.
D. She wanted to warn them about what the principal was going to do.
49. The letter before the P. S. was ________.
A. mostly true
B. partly true
C. all true
D. pletely untrue
50. Sarah said the principal was angry because ________.
A. she had failed her exams
B. it was her fault that had caused the fire
C. he had not made the phone call in time
D. she had been caught smoking in bed
51. That bird is very _______(罕见的)in this country.
52. The old man opened the window and _______(呼吸)in some fresh air.
53. He had to pay more at the airport because his case was _______(超重).
54. Most teenagers don’t have a good ______(饮食).
55. His broken legs gave him a lot of ______(疼痛).
56. Her father was a(n) _______(富有的)English banker.
57. The doctor examined the girl and her temperature was above _______(正常).
58. As a ________(谚语)says“Time is money”，so we should value our time.
59. He was _______(队长)of the football team.
60. The ________(受伤者)in the highway accident were sent to the nearby hospital in
61. The girls in our school _____________(迷恋)the film star.
62. The visit of the police _____________(与……有关)the lost child.
63. In order to ________________(保持健康)，Mary gets up early in the morning to take
64. It’s raining hard outside, so you’d better go out ___________(披上雨衣).
65. _______________(再有两周)and we’ll have a sports meeting.
IV. 书面表达（共 1 题，满分 25 分）
Food”为题写一篇 120 词左右的英语短文。注意不要逐条翻译，可适当增减内容。
备选题 I. 阅读表达
阅读下面的短文，并根据短文后的要求答题（请注意问题后的词数要求） “High tech” and “state of the art” are two expressions that describe very modern technology. High tech is just a shorter way of saying high technology. And high technology describes any invention, system of device that uses the newest ideas or discoveries of science and engineering. What is high tech? A puter is high tech. So is a munications satellite. A modern working system in a factory ___________________. High tech became a popular expression in the United States during the early l980’ s. Because of improvements in technology, people could buy many new kinds of products in American stores, such as home puters, microwave(微波) ovens, etc. “State of the art” is something that is as modern as possible. It is a product that is based on the very latest methods and technology. Something that is “state of the art” is the newest possible design or product of a business or industry. A state of the art television set, for example, uses the most modern electronic design and parts. It is the best that one can buy. “State of the art” is not a new expression. Engineers have used it for years, to describe the best and most modern way of doing something. Millions of Americans began to use the expression in the late 1970’s. The reason was the puter revolution. Every puter pany claimed that its puters were “state of the art”. puter technology changed so fast that a state of the art puter today might be old tomorrow. The expression “state of the art” became mon and popular as puters themselves. Now all kinds of products are said to be “state of the art”. 1. What is the best title of the passage？（no more than 10 words）
2. Please fill in the blank in the first paragraph with proper words or phrases to plete the sentence. ( no more than 10 words)
3. In a wooden plough by oxen“state of the art”?Why?(Please answer within 30 words)
II. 短文改错 Dear Wang Lin,
It is nearly a year since we meet last year. How
I miss you！I wonder that if you have made some
plans for the ing summer vacation. If so, I went
you to e and stay with me few days.
Every of my family will be very much
pleased to accept you as a guest. You know
1._______ 2._______ 3._______ 4._______ 5._______ 6._______
we don’t have beautiful house. But if you
are content to share a room with me
or do not mind plain food, you can be sure of 9._______ a hearty wele and we shall do my best to make
you happy. Hoping you will be able to e.
1-5 CBBDD 6-10 ABBAB 11-15 BBCCD
2.B be on a diet 意为“节食；按规定饮食”，为固定搭配。
4.D will 加动词原形表示临时做出的决定。
8.B 句意：这双鞋非常适合你，我穿却不合适。第一空 fit 为及物动词，且主语 the pair
of shoes 为单数，故选 B。第二空为短语 be fit for 意为“适合于”。
10.B be anxious to do sth.渴望做某事。hurried 匆匆赶完的，仓促完成的；worried
担心的，忧虑的；nervous 紧张的，均不符合题意，故选 B。
11.B 第一空 pain 意为“一阵疼痛”，作可数名词；第二空 pains 意为“辛劳；辛苦”，
常用于复数。No pains, no gains.为谚语，意为“不劳则无获”。
得救。此题难点是 when 引导的状语从句，它不影响句子的整个结构。
15.D pick up“无意中得到，学会”，该句的意思是：如果没有正确的指导，你在弹钢
16-20 BACAC 21-25 BADDC
26-30 ACBAD 31-35 BBADA
20.C 讨论对食物的好恶，喜欢与不喜欢。注意搭配：remark on/upon sth.；discuss sth.；
argue about sth.。
23.D 如果这样，孩子就有可能模仿。possible 不用人作主语。
24.D take sth. for granted 为固定短语，“认为某事理所当然”。
28.B 再要一点儿可用 ask for，但不能加上 back；return 不与 back 连用；take back
收回；e back for a second helping 回头再要一份。
31.B force sb. to do sth. 强迫某人做某事；persuade sb. to do sth.说服某人做
某事；allow sb. to do sth.让/允许某人做某事。
32.B immediately 用作连词，表示“一……就……”，在此处指饭一吃完就离开饭桌。
根据句意，父母不能允许孩子一吃完饭就离开饭桌，否则他会 learn to swallow his food
33. A so 引导目的状语从句，其目的是为了赶紧去玩玩具或看电视。
34.D 本句谓语动词用了倒装结构，只有 D 项满足这一条件。
36-40 ADDCB 41-45 DAADC 46-50 CCCDB 51. rare 52. breathed 53. overweight 54. diet 55. pain 56.wealthy 57.normal 58.proverb 59.captain 60.injured 61.are crazy about 62.was connected with 63.keep fit 64.with a raincoat on 65.two more weeks 书面表达：
Fast Food Fast food is being more and more popular in China, especially among children and teenagers. There are several reasons for this. First, it is very convenient and saves a lot of time. Second, you can either eat it there or take it home. Third, the environment of fast food restaurants is clean and fortable. Fourth, it has excellent service, and the quality of food is guaranteed. However, in terms of nutrition, fast food is far from satisfactory. It is usually not a balanced diet and low in nutritional value. Fast food is only a good choice when you are in a hurry and turn to it once in a while. It’s good for people, especially children, to eat fast food as little as possible. 备选题： I. 1. High Tech and State of the Art 文章开篇点题 2. puter technology changed so fast that a state of the art puter today might be old tomorrow. 句子替换要读懂句意。关键词：out of date 过时的。 3. is surely high tech high tech 高科技。 4. No. Because high tech describes a technology that is modern rather than traditional. 牛拉犁是一种“艺术形式”吗？根据文章来回答：显然不是。 5. “state of the art”是尽可能现代的东西，它是建立在最新科学技术与方法上的产 品。关键词：as modern as possible 尽可能现代；the latest methods and technology 最新方法和科技。 II. 1.meet 改为 met 动词时态错误。由 last year 可知应用过去时。 2.去掉 that 连词冗词错误。该宾语从句的引导词为 if，that 多余。 3.so 改为 not 逻辑错误。据文意应为“如果没有；如果不是这样”。 4.few 前加 a 冠词漏用。此处表肯定意义应用 a few。 5.Every 改为 Each 或 Every 后加 one 代词错误。every 只能用作形容词，构成合成词 everyone，everybody 等时，才可用作主语；everyone 不能接 of 短语。each 可用作代词， 与 of 连用。 6.accept 改为 receive 动词错误。receive 意为“接纳，招待”。 7.beautiful 前加 a 冠词漏用。house 为可数名词。 8.正确 9.or 改为 and 连词错误。根据上下文可知，此处为并列关系，而不是选择关系。
10.my 改为 our 代词错误。do one’s best 意为“某人尽力去做”。按其主语 we，my 应 改为 our。
1. The temperature in our town hit 38℃ yesterday, while the ______ temperature is
2. Professor Li, _______ president of a famous university, will give _______ lecture
to us in the hall.
B. a; the
C. the; a
D. /; a
3. ______ and you will succeed in time, I dare say.
A. To make more efforts
B. Make more efforts
C. Made more efforts
D. Making more efforts
4. Lucy is in good shape, but rarely ______ exercise.
A. does she take
B. she does take
C. she takes
D. takes she
5. Don’t be upset. You didn’t solve the problem, but ______ you can say you tried.
A. at least
B. at first
C. at last
D. at most
6. —Didn’t you tell him about the news?
—No. I _____ it right away.
A. am to be
B. will do
C. am doing
D. am going to do
7. —How was the opening ceremony last night?
—______. Large numbers of audiences were greatly impressed by it.
A. It’s my pleasure
B. Don’t mention it
C. I couldn’t agree more
D. It couldn’t be better
8. My problem ______ English is that I cannot pronounce some words correctly.
B. with C. of
9. This is an interesting book. I’ll buy it, ______.
A. how much may it cost
B. no matter how it may cost
C. however much it may cost
D. how may it cost
10. —I hear that the last one ______ will stand the whole class.
—So do I. Let’s hurry.
C. to arrive
11 The bus stopped ______ passengers waiting at the stop.
A. to pick up
B. picking up
C. to find out
D. finding out
12. He is used to sleeping at night with the windows ______.
C. to open
13.—It is very important to take ______ outdoors.
—I know, but I have a lot of maths _____ to do every day.
A. exercises; exercises
B. exercise; exercises
C. exercises; exercise
D. exercise; exercise
14. —Many people like reading the story book.
—That’s ______ the book is interesting and moving.
15. There were 30 people ______ in the traffic accident, but the injured ______ rescued
A. injure; were
B. injuring; was
C. injure; was
D. injured; were
阅读下面短文，掌握其大意，然后从 16~35 各题所给的四个选项（Ａ、Ｂ、Ｃ和Ｄ）中，
Long ago there was no Sun, Moon, or STARS in the sky. People suffered much during
the 16 weather. A great Chief(酋长) kept them locked up in three different
17 . He was proud that he alone had 18 . In those days, a magical raven(乌
鸦) wondered 19 he might make life fortable for people. One day he had a(n)
20 when he saw the Chief’s daughter. He put a magic spell（符咒）on her. In time,
a son was 21 to the daughter of the Chief. The Chief was so 22 that he
became devoted to his grandson. As the boy grew, he became 23 anything he
One day he asked his grandfather for the box containing the STARS. The Chief gave
it to him unwillingly. The child 24 for a while by rolling it around. Then he
set the STARS into the sky. There was some light, though not quite 25 .
A moment later, the child asked for another box and 26 he got what he wanted.
Again, after playing for a while with the box, he set the MOON into the sky. 27
still there was not enough light, and the MOON 28 for long periods.
Finally, the child asked for the 29 box. “No,” said the Chief, “I can’t
give you that.” But the boy 30 . The Chief could not 31 the tears, so
he gave it to him. As soon as he had a(n) 32 , the child cast the SUN into the
Here was enough light and 33 as well. Everyone was happy. The old Chief
hadn’t known the SUN, the MOON and the STARS could 34 so much for the fort
and happiness of his people. And for the first time, he 35 himself too.
16. A. cold
17. A. rooms
18. A. space
19. A. where
20. A. dream
21. A. led
22. A. clear
23. A. get
24. A. rested
25. A. exact
26. A. easily
27. A. But
28. A. stayed
29. A. last
30. A. smiled
31. A. collect
32. A. experience
33. A. air
34. A. mean
35. A. missed
阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中，选出最佳选项。
Last December, I performed 30 shows in 11 days. I knew it would be a tiring tour
before I set off, but I just wanted to be there to support our men and women.
From the minute I walked onstage the afternoon I arrived at the army, the soldiers
were cheering, singing along at the top of their voices. I had done hundreds of concerts,
but it was my first time to perform for troops. Looking at the smiling faces of these
soldiers—some of them only teenagers—I felt great joy moving through me. They were
the loveliest fans I had ever met. Then, from out of nowhere, words came into my head.
“I want to play you something new...a song just came in my head minutes ago. It’s
called Here with Me,” I told them. Cheers rang out. As I sang, I could see the tears
in some of soldiers’ eyes. I finished to thunderous applause.
At the autograph(亲笔签名) part afterward, one of the soldiers took out a picture
of a high school student. “This is my girl. You know, I miss her so much,” he said.
“That new song you sang...it meant so much to me. Those were the words I’ve always
wanted to tell her.”
I realized that the song wasn’t about me and that it was, in fact, a gift for
these men and women. I played it in every concert after that, always with the same
On the long plane ride home I kept thinking about the soldiers I’d met. They
risked their lives every day to defend our country, yet they were grateful for a simple
concert. I decided to record the new song to thank our men and women in uniform(制
36. Which of the following words can best take the place of the word “troops”
in the second paragraph?
37. When the author performed on the stage, he felt _____.
38. What might be the topic of the new song?
A. The tiring army life.
B. The danger of being a soldier.
C. The excitement of going to a concert.
D. The family one misses.
Many people are upset when their flight is late. Not only do they have to change
their schedule, but even worse, they have to wait in an airport! There is no need
to be upset, though. Airports are much better places these days than most people
thought. Look at the following realities, and you may change your mind.
Belief 1: Airport food is bad—as bad as airplane food.
Reality: Airports have fine international food and you can buy something to have
for later—for example, cheese and seafood in Paris.
Belief 2: Shopping in airports is great, that is, if you need a T-shirt.
Reality: In Amsterdam, you can buy anything. In EI Paso, Texas, you can buy
old-fashioned knives or special art. The art is so interesting that some people fly
to EI Paso just to visit the airport gallery(画廊). And Singapore's airport is known
for some of the best shopping in the world.
Belief 3: Airports make people unfortable and nervous.
Reality: The airport at Honolulu has peaceful gardens. Pittsburgh has a meditation
（沉思） room. When you walk in, you can hear relaxing music and see pictures of clouds
painted on the walls. If you prefer exercise, hotels at the airports in Los Angeles,
Dallas, and many other cities have fitness centers（健身中心）that anyone can use.
So, the next time you're waiting in an airport, have some fun!
39. According to the text, in which airport can you buy an interesting painting?
A. El Paso.
D. Los Angeles.
40. What can we know about the airport at Honolulu?
A. Its food is world-famous.
B. It is known for its art gallery.
C. It has peaceful gardens for passengers to relax in.
D. Its fitness center is open to all passengers for free.
41. Which of the following opinions does the author agree with?
A. Airplane food is free of charge and delicious.
B. Things in airports are too expensive to buy.
C. It can be fortable and relaxing in airports.
D. Airports are not so good as most people think.
42. What does the underlined sentence mean?
A. You can buy anything in airports.
B. Airport shops sell great T-shirts.
C. Everything for sale in airports is great.
D. There are no T-shirts for sale in airports.
Chelsea Bourque was 17 years old. When she took a summer job, her mother, Kim
Guidry, was confident her daughter would get good life experience. And Chelsea wanted
to make her own money and be more independent. Kim didn't worry about her daughter
because she'd known the store owner for years. Chelsea did such a good job that when
summer ended she was asked to stay on and even open and close the shop sometimes.
That was when Kim started feeling uneasy. “She'd be there alone with a drawer full
of money for the first or last 20 minutes of her shift(班)，” says Kim. “If she
was opening, I'd drop her off, tell her to lock the door the minute she got into the
building, and I'd wait in the car until the owner arrived. If she was closing, I'd
arrive 20 minutes early. You can’t be too careful.”
Kim's concerns were natural. Even though the 6 million American teens who hold
jobs benefit（受益） a lot—learning to manage money, developing time-management
skills, and being good at problem-solving with other people—they face some dangers
as well. About 230,000 teen workers are injured yearly, from burns and cuts in
restaurant kitchens to falls from roofs on buildings. Deaths, fortunately, are rare, but they do happen—between 60 and 70 each year, according to the National Institute for Occupational Safety and Health.
But for most teens—and their parents—the payoffs of working do more good than harm. So help your teens get most out of employment with these stay-safe tips.
43. From what Kim said, we know she ______. A. was worried about her daughter's safety B. was proud of her daughter's performance C. hoped her daughter could be independent D. thought her daughter's job was interesting 44. About _____ of US teen workers are injured every year.
A. 2% B. 4% C. 8% D. 12% 45. In the next part, the author would most probably discuss ______.
A. how to build up teens' confidence B. how to help teens find a part-time job C. how to teach teens to be independent D. how to keep teens safe at work 46. The passage is developed mainly by ______. A. giving an example B. providing an idea by reasoning C. testing an idea by reasoning D. asking and answering questions IV.补全短文 根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 How to make a perfect cup of tea? 47 According to the famous English writer George Orwell, there are 11 rules for perfect tea making. Orwell, who wrote an essay on the subject, believed that tea was essential for civilization.
48 And the English love drinking tea. And as China is a tea-drinking nation itself, it’s an enthusiasm that most Chinese can understand.
49 The English drink their tea with milk. Although green tea is growing in popularity in Britain for its health benefits, it is not widely drunk. However, most Brits who know enough about Chinese tea culture know that it’s drunk with milk.
50 Many people believe that the milk should be poured into the cup before the tea. However, just as many people believe that the milk should be added after the tea is poured, so you can better measure how strong a cup of tea you want. 51 The milk will gradually cool the tea, thus stopping the milk from possibly clumping （聚集）. A. If so, then England must be one of the most civilized countries in the world. B. Nevertheless, Chinese and English tea drinking practices are very different. C. A Chinese visitor may be surprised at the wide variety of teas in British supermarket. D. But according to British scientists, it’s better to add milk first.
E. Most British people don’t like tea. F. It’s a question that has kept the English busy for centuries. G. Exactly how you add milk to tea is a fiercely debated topic in England. V.短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误，每句中最多有两处，每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号（∧），并在其下面写上该加的词。 删除：把多余的词用斜线（\）划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写上修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2.只允许修改 10 处，多者（从第 11 处起）不计分。 We are all busy talking about and use the Internet which set up in 1960s. At first, the Internet was only used by the government, but in the early 1970s, universities, hospitals or banks were allowed to use it, either. However, puters at that time were still very expensive and the Internet was difficult to use it. At the beginning of the 1990s, puters bee cheaper and easy. Today it is very easily to get on line and it is said that million of people use the Internet every day. The Internet has now bee a most important parts of people’s life. VI.书面表达 网络阅读的逐步普及给传统的书本、杂志和报纸带来了极大的冲击。因此有人预测：二十 年后，传统的书本、杂志和报纸将不复存在。某英文网站就此预测展开讨论。短文中须陈述 你是否同意这种观点，并给出合理的解释。 参考词汇：预测 predict
答案与解析 I. 1.C 句意：昨天我们镇的温度已高达 38℃，而这儿的正常温度在 32℃以下。general 意
为“大体的”；average 意为“平均的”；normal 意为“正常的”；mon 意为“常见的；共用 的”。只有 C 项符合题意，故选 C 项。 2.D president of a famous university 意为“一所著名大学的校长”，和 Professor Li 是 同位语，表示“职称和官衔”的名词在句中作同位语时不用冠词。give a lecture 意为“作 报告”，故选 D 项。 3.B 由关键词 and 就可排除 A、C、D 三项。此处考查“祈使句+and+陈述句”结构。 4.A rarely 是否定词，位于句首时，句子要用部分倒装，故选 A 项。 5.A 句意：你不必感到不安。你没能解决这个问题，但至少你可以说你努力了。at least 意
为“至少”；at first 意为“起初；一开始”；at last 意为“最后”；at most 意为“最多”， 只有 A 项符合句意，故选 A 项。 6.B 根据上下文的语境可知，要告诉他消息是临时决定要做的事，故用“will+动词原形” 结构。 7.D 答语的句意：大量的观众都对开幕式印象深刻。由此可知对方认为开幕式非常好，故选 D 项。此处考查比较级和否定词连用表达最高级的含义。 8.B 考查习惯用法。the problem with 意为“关于……的问题”。 9.C 句意：这是一本很有趣的书，无论它花多少钱，我都要买下它。however/no matter how 引导状语从句时，要把它所修饰的形容词或副词提前，而主语和谓语的顺序不变。句中的 much 是副词，要放到 however 的后面，故 C 项正确。 10.C 名词前面有 the last 修饰，故名词后面用 to do 不定式作定语，故选 C 项。 11.A stop to pick up sb.意为“停下来去接某人上车”，符合句意，故选 A 项。 12.D 考查“with+复合结构”。open 用作形容词表示“开着的；敞开的”，故选 D 项。 13.B take exercise 是固定搭配，意为“锻炼”。exercise 表示“体育锻炼”时为不可数名 词，但表示“练习题”时，是可数名词，故选 B 项。 14.C because 引导表语从句，用来说明原因；why 引导表语从句，用来说明结果。 15.D injure 和 people 之间是被动关系，因此用 injured 作定语；the injured 意为“伤员； 受害者”，作主语时，谓语动词用复数，故选 D 项。 II. 16.A 由上句可知：因为天空没有太阳、月亮和星星，所以人们在“寒冷的（cold）”天 气里遭受了不少苦难。cool 凉爽的，从 suffered much 可排除 cool。 17.B 由下文多处提到的 box 可知：这位酋长把太阳、月亮和星星锁在三个不同的盒子里。 18.D 因为酋长拥有太阳、月亮和星星，所以相对于那些在寒冷中遭受苦难的人们来说，他 独自享有“光明（light）”。 19.C 乌鸦想知道如何才能让人们的生活舒适一些。 20.B 当它看到酋长的女儿时，想到了一个“办法（idea）”。 21.D 从下句 his grandson 可判断：乌鸦给酋长的女儿施了魔法后，她“生了（born）”一 个儿子。 22.C 根据 he became devoted to his grandson 可知酋长非常“高兴（happy）”。 23.A 酋长非常宠爱自己的外孙，因此他能“得到（get）”任何他想要的东西。 24.B 从下文的 playing 可知是“玩了（played）”一会儿装有星星的盒子。 25.C 由事实判断：天空只有星星还不足以产生“足够的（enough）”的光。下文的 still there was not enough light 中的 still 也是提示。 26.D 由上文的 unwillingly 以及下文的 I can’t give you that 可知他外公不愿意给他， 所以他必须要花费一番周折，“最终（finally）”才得到它。 27.A 此处上下句之间是转折关系。尽管把月亮也放到了天空，但仍然不够亮。 28.B 因为月亮很长时间都会“消失（disappeared）”，所以光仍然不足。 29.A 根据上文的 kept them locked up in three different 17 可知这个孩子向外公 要“最后一个（last）”盒子。
30. C 根据下文的 tears 可知得不到想要的东西，这个孩子“哭（cried）”了。 31.D 由 he gave it to him 可知他“受（stand）不了”外孙的眼泪。 32.C 拿到盒子后，这个孩子找了一个“机会（chance）”把太阳抛到了空中。 33.B 与本空前的 light 构成并列：人世间终于有了足够的光和“热（heat）”。由上文的 cold
weather 也可推测。 34.A 每个人都很开心，酋长却从来不曾想到太阳、月亮和星星对于他的臣民的幸福“意味
着（mean）什么”。 35.D 人们生活幸福了，酋长也第一次感到很“开心（enjoyed）”。 III. 36.C 词义猜测题。从文中多处出现的 soldiers 可以推测，作者是去给士兵演出。 37.A 细节理解题。从第二段的“... I felt great joy moving through me.”可知，作者
在台上演出时很高兴。故选 A 项。 38.D 推理判断题。从文中第三段士兵说的话 I miss her so much 及“Those were the words
I’ve always wanted to tell her.”可以推测，作者的新歌可能是关于对家人的思念。 39.A 细节理解题。根据文中“The art is so interesting that some people fly to EI Paso
just to visit the airport gallery(画廊).”可知答案。 40.C 细节理解题。根据文中“The airport at Honolulu has peaceful gardens.”可知 C
项正确。其他选项均与文中内容不符。 41.C 推理判断题。A、B 两项文中没有提到；D 项与第一段中“Airports are much better places
these days than most people thought.”不符。作者通过最后一段的描述，说明机场并 不是人们认为的那样让人感到不舒服和紧张，许多机场设有花园、放松屋和健身房等设施， 给人们提供了一个舒适放松的环境，故 C 项符合作者的观点。 42.B 细节理解题。Belief 2 是对机场差印象之二：在机场购物很棒，仅仅意味着，如果你 需要一件 T 恤，即机场除了出售优质的 T 恤外，其他物品都不好，故 B 项为正确答案。 43.A 推理判断题。根据第一段中 Kim 所说的话可知，女儿上班的时候，Kim 要等店主去了之 后才离开；下班接女儿也要提前去。这说明 Kim 担心女儿的安全。 44.B 数字计算题。根据第二段中“the 6 million American teens who hold jobs”和“About 230,000 teen workers are injured yearly...”可计算出，大约 4%的青少年在打工过程 中受伤。 45.D 推理判断题。根据文章最后一句“So help your teens get most out of employment with these stay-safe tips.”可知，文章下一部分非常有可能讨论如何保证青少年兼职 工作安全的问题。 46.A 写作手法题。本文开头就举了 Kim 的例子，故 A 项为正确答案。 IV. 47~51 FABGD V. 1.第一句中的“use”改为“using”。前面有 are all busy talking about，using 和 talking about 并列，考查 be busy doing sth.结构。 2.第一句中 set up 前添加“was”。which 指代 the Internet，与 set up 是被动关系，所以 加 was。 3.第二句中的“or”改为“and”。肯定句中并列成分应用 and 连接。
4.第二句中的“either”改为“too”。肯定句句末由 too 表示“也”。 5.第三句中最后的“it”去掉。it 和前面的 the Internet 重复。 6.第四句中的“bee”改为“became”。根据时间状语 at the beginning of the 1990s 可知
应用一般过去时。 7.第四句中的“easy”改为“easier”。和 cheaper 并列，所以应用比较级。 8.倒数第二句中的“easily”改为“easy”。It is+adj. +to do 是固定句型，应用形容词形
式。 9.倒数第二句中的“million”改为“millions”。millions of 意为“数以百万计的”，为固
定短语。 10.短文最后一句中的“parts”改为“part”。前面有 a，所以后面应用单数形式。 VI. One possible version：
In recent years, reading online has bee more and more popular. Some people predict that in twenty years, printed books, magazines and newspapers will disappear from our life. I agree with them because of the following reasons:
Firstly, the Internet can spread news and knowledge more quickly, which is better than traditional means of munication. Secondly, without using paper, we can help protect the environment. Thirdly, the developments in science and technology will make it more convenient to get online for information. So I believe printed books, magazines and newspapers may one day be replaced by the Internet.