当前位置:首页 >> 英语 >>

高一英语必修三1-3单元测试题


高一英语必修三 1-3 单元测试题
2012 年 3 月 30 日
本试卷分为第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分 共 120 分,考试时间 90 分钟。 说明: 第 I 卷(选择题)答案请涂在机读答题卡相应位置上。第 II 卷在答题卷上答题。 交卷时请交答题卡和答题卷。 第 I 卷(共 85 分) 第一部分:英语知识运用(共两节, 满分 45

分) 第一节:单项选择(共 25 小题,每小题 1 分,满分 25 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 1. The astronauts were so struck by ______beauty of nature that they took lots of pictures in _______space. A. the ; / B. the; the C. /; the D. /; / 2. —Are you feeling ____ better today? —Thanks a lot. I feel ____ better now following the doctor’s advice. A. slightly; much B. much; some C. rather; any D. any; quite 3. —My teacher punished me this morning. —Why? You’ve done nothing wrong, ______ I can see. A. as long as B. as far as C. as well as D. as soon as 4. Mary did not like her partner, Betty, and kept her ____ from her. A. length B. distance C. way D. space 5. The prices of the flats _______ are several times as high as in the countryside. A. downtown B. in the downtown C. in downtown D. at downtown 6. The girl who is studying at the art college has a_______ for music and dance. A. gift B. present C. power D. strength 7. After Yang Liwei succeeded in circling the earth, _______our astronauts desire to do is walk in space. A. where B. how C. that D. what 8. Mrs. White found her husband ________by letters and papers and________ very worried. A. surrounding ; looked B. surrounded ; looked C. surrounding; looking D. surrounded ; looking 9. Though difficult, I ________ him find a job, which made him very pleased. A. tried to help B. managed to help C. tried helping D. succeeded to help 10. The Government has promised to take ____ to help the unemployed. A. measures B. means C. methods D. measurement 11. On my way home, I saw a young man with _____ shoulders trying to find out how
1

_____ the river is by walking across it. A. wide; wide B. broad; broad C. broad; wide D. wide; broad 12. —What are you anxious about? — ____ A. How can we succeed B. Whether we can succeed C. When can we succeed D. That we can succeed 13. As soon as we went ________ the ship,it left the port. A.aboard B.to aboard C.abroad D.board 14.What he had said and done in the school ______ his parents and teachers. A. was pleased B. pleased C. pleased by D. pleased with 15. —Where is the shooting centre? —It is about 50 kilometres ______ the city of Beijing. A. in south of B. south of C. the south of D. southern of 16. I will do______ I can _______you. A. all what, help B. all that, help C. all which, to help D. what, to help 17.Often he______ sit for hours doing nothing at all when he was in low spirits. A.should B.would C.could D.might 18.We are looking forward to______ a chance to watch the opening ceremony of the London 2012 Olympic Games. A.give B.be given C.being given D.giving 19. The Parkers bought a new house but____ will need a lot of work before they can move in. A. they B. it C. one D. which 20. — Do you mind my taking the books away? — ________. A. Certainly, please do. B. No, go ahead C. Yes, not at all D. No, please don’t 21. —Would you permit me _______ here? — Sorry. We don’t permit _______ in the lab. A. smoking; smoking B. to smoke; to smoke C. smoking; to smoke D. to smoke; smoking 22.The reason_____ she gave for not being present was _____the heavy snow prevented her coming. A. why; because B. why; whether C. that; that D. how; that 23.The woman was about to open the door _______ she heard a strange sound from inside. A. as B. while C. when D. then 24.Ten years ago,the population of our village was ______ that of theirs. A.as twice large as B.twice as large as C.twice as much as D.as twice much as
2

25. —What ____ you to get bored with her? —_____was her laziness and unkindness. A. made; It B. caused; That C. led; It D. got; That 第二节:完型填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Billy, harda working student, fourteen years old and in the ninth grade. He has is a parttime job that __26__ him up every morning at five o’clock,when most people are still __27__ asleep .He is a newspaper boy. Each morning,Billy leaves the house at 5∶15 to go to the __28__ where the newspapers always are. The newspapers were __29__ to the corner by truck at midnight. He always takes a wagon to __30__ them. In the winter it is still dark __31__ he gets up every day,but during the rest of the year it is __32__.Billy must send the newspapers to the houses of people on his__33_ in all kinds of weather. He tries to put each paper on the porch(门廊) where it will be __34__ from wind,rain or snow. Sometimes his customers give him tips, __35__ him very excited. Billy earns about $70 per month through hard __36__,and he is saving some of the money to go to __37__,where he has always been longing to go. Besides that,he __38__ the rest of the earnings on records and clothes. Once a month,he has to collect the __39__at night since many of them work during the day. That is when he is __40__ so that he is full of excitement. Luckily,he gets __41__ supported by his family. Sometimes, when Billy is sick, brother offers to deliver the newspapers for his him. Once,his father was too __42__ to help. Billy has seventy customers now,but he doesn’t feel __43__ about the number. He dreams that he will get __44__ customers as possible some day.__45__,he might win a prize for being an outstanding newspaper boy. He wants to win a trip to Europe,but he will be happy if he wins a new bicycle. 26.A. wakes B.takes C.gets D.picks 27.A. sound B.falling C.fall D.soundly 28.A. corner B.street C.room D.department 29.A. given B.addressed C.handed D.delivered 30.A. carry B.bring C.send D.load 31.A. at which B.while C.that D.when 32.A. short B.black C.light D.long 33.A. road B.way C.route D.path 34.A. protected B.stopped C.kept D.prevented 35.A. making B.letting C.leading D.causing 36.A. attempt B.job C.work D.struggle 37.A. abroad B.school C.college D.hospital 38.A. costs B.spends C.pays D.uses 39.A. paper B.money C.newspapers D.records
3

40.A. depressed B.energetic C.fulfilled D.moved 41.A.very B.great C.greatly D.a lot of 42.A. likely B.reluctant C.tried D.willing 43.A. satisfied B.pleasant C.contented D.happy 44.A. many more B.as much C.as many D.much more 45.A. If that B.If so C.Besides D. What’s more 第二部分:阅读理解(共两节,20 小题,每题 2 分,满分 40 分) 第一节: (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A
One sixth of undergraduates (本科生) in Beijing this year have registered at a driving school . The students , mostly from majors such as business management or international trade , will finish there driving courses within 20 days or so . Training costs have dropped to ,2,600yuan for students , according to the Haidian Driving School in Beijing . The price is not really low , but students will accept it , seeing it as an investment (投资) in their future . Familiarity with the operation of computers and fluent English are the basic skills graduating students need to find a job . But a driver’s permit has become another factor. “In the job market , owning a driver’s permit sometimes strengthens a graduating student’s competitiveness for a good position ,” says Zhou Yang , an undergraduate at the China University of Political Science and Law . Cars will become a necessary part of many people’s lives in the coming years , and it’s difficult to get a permit out of campus because of the pressures on working people’s time . “Having a full-time job after graduation offers limited time to learn to drive . We senior students have plenty of spare time , plenty of opportunities to learn.” Xu Jian , an official at the driving school, said undergraduates were very able and serious , and could grasp in an hour what it took ordinary people four hours to learn . In this driving school, middle-aged people , young women and college students are the main customers . To get a driver’s permit , a beginner is now required to have at least 86 hours’ practice before the final road test . 46.The undergraduates are learning to drive because . A.they like to drive cars B.they need this skill to find a good job . C.most of them will be able to buy cars in the future D.they want to become full-time drivers after graduation 47.Which of the following is Xu Jian’s opinion of students learning to drive ? A.He decided it was a waste of money and time . B.He thought they must learn it at school . C.He thought they would spend three times more time .
4

D.He agreed that young people had an advantage in learning to drive . 48.Which of the following would be the best title of this passage ? A.Students Learn to Drive B.Welcome to Driving School C.It’s Better to Learn to Drive at College D.Students Pay Less to Learn to Drive Now

B
My grandfather grew up in war-torn Europe. When German soldiers occupied his hometown ,the thriving city of Tarow, Poland, he refused to obey them and eventually joined the Soviet army to fight for his country’s freedom . “Stand straight, stand tall,” he told himself. After the war, in 1947, he boarded a boat for Manhattan. He was hungry and suffering from seasickness. All alone in a new country, he was frightened about his future .Still, he marched head-on into the hustle and bustle of the streets of New York . Soon he met other European immigrants, each of them trying to find his or her own way .If they could do it, why couldn’t he? “Stand straight, stand tall,” he would remind himself. Thanks to the help of a loyal and trusting friend, my grandfather gained a jewelry booth on Canal Street, New York City .He once told me how nervous he was on that first day of work. He was not only trying to learn this tough new business, but also a new language. To his surprise, the men in neighboring booths—who could have taken advantage of him—offered their help and advice. Within months, my grandfather was commanding his spot behind the counter, selling diamonds and cultured pearls as if he’d been doing it his whole life. Stand straight and stand tall. In later years, my grandfather would take both my mother and her sister down the aisle at their weddings. As he stood with each of them, he thought about their new beginnings, and of the adventures and journeys they would experience together .He also thought about the children who would one day carry on his family name. I am so proud to be one of those children. Listening to my grandfather’s remarkable experiences has changed the way I view my own life. 49.Which is the correct order of the things that happened in the passage? a. My grandfather took both my mother and her sister down the aisle at their weddings. b. World War II broke out in Europe. c. My grandfather went to America. d. My grandfather began to run his diamond business. e. The men in neighboring booths helped him. A.b, c, a ,d, e B.b, c,d ,e ,a C.b, c ,e , a ,d D.c, b ,e ,d ,a 50.Which is NOT true according to the passage?
5

A.My grandfather was a soldier during World War II. B.My grandfather went to America by sea. C.My grandfather had been doing a jewelry business his whole life. D.My grandfather ran his business successfully. 51.Grandpa probably inspired his grandchildren in time of trouble by saying “_______ ”. A.A friend in need is a friend indeed B.God help those who help themselves C.Stand straight , stand tall D.Practice makes perfect 52.It can be concluded that____________ . A.Grandpa never lost heart in time of hardships B.Grandpa never threw doubt upon his fate C.Grandpa was born to be a businessman D.Grandpa didn’t live up to his friend’s expectations

C
I think machine power is better than human power because we cannot survive without our daily used machines like bikes, coolers, computers, etc. Started on 14-Apr-2008 By Smith E-mail: rksscet12@yahoo.com Johnson 6-May-2008 Yes, it’s very clear that machine power is better than man power. But machine power has its limitations (局限). It cannot survive without electricity and manhandling. If it doesn’t have these two then it is completely useless. So man should not completely depend on machines. One more point is that because of the use of machines man has become lazy. This laziness has brought in many problems like obesity, arthritis (关节炎) and other health problems. But I am not saying that man should completely turn from ma-chine power to man power. He should have a balance of both. Even I can’t think of life without a car, a computer and a cooler. Sally 9-May-2008 Humans only created the machines. So, human power is greater than machine power. To do the things quickly we created the machines. But machines cannot think. That thinking power beats machine power. Tina 17-May-2008 But without humans there is no value of any machine. If someone wants to use his machine perfectly then one must have expert labor or man power. Tommy 19-May-2008 Hi to all, my opinion is that human power is more powerful than machine power, because human beings created the machines. Human brain works more com-pared to machines. Mike
6

20-May-2008 I think human power is better than machine power because even if we travel on foot to near places the money will not be wasted and we can get exercise. 53. Who agrees with Smith generally? A. Tommy. B. Tina. C. Sally. D. Johnson. 54. According to Johnson, man should ______. A. keep a balance between human power and ma-chine power B. completely depend on machine power C. turn from machine power to man power completely D. live a life without a car, a computer or a cooler 55. Sally thinks that human power is better than machine power because ______. A. machines are useless without electricity B. machine power can make people become lazy C. machines can’t think like human beings D. human brain can do things quickly 56. Which of the following questions are the speakers talking about in the passage? A. Will machine power defeat human power? B. Which is better, human power or machine power? C. What limitations does machine power have? D. Will machines think in the future?

D
Most children now chat daily either online or through their mobile phones. They are connecting to a huge number of other children all over the world. Some are shy “in real life” but are confident to communicate with others online; others find support from people of their own age on relationship issues, or problems at home. Sometimes the online world, just like the real world, can introduce problems, such as arguments. Going online is great fun, but there are also a few people who use the Internet for offensive (冒犯性的) or illegal aims. Children must be made aware of both the good things and the dangers. To keep children safe your management must cover the family computer. Just as you decide which TV pro-grams are suitable, you need to do the same for the websites and chat rooms your children visit. Remind your children that online friends are still strangers. Re-minding them of the risks will keep them alert (警惕). Computer studies are part of schoolwork now, so it’s likely that your children may know more than you do. We get left behind when it comes to the latest gad-gets and the interactive areas of websites, like chat rooms and message boards, which are especially strange. The language of chat is strange to many parents, too. Chatters love to use abbreviations (缩写) such as: atb — all the best, bbfn — bye bye for now, cul8er — see you later, gr8 — great, Idk — I don’t know, imbl — it must be love, kit — keep in touch, paw — parents are watching, lol — laugh out loud, xlnt — excellent! 57. The passage is meant for ______.
7

A. children B. parents C. teachers D. net bar owners 58. Which of the following will the author probably agree with? A. The Internet is no good for children. B. The chat language is strange to adults. C. Children shouldn’t chat so much online. D. The Internet is a good place for children. 59. In order to keep children safe online, you’d better ______. A. choose suitable websites and chat rooms for them B. teach them to use correct net words C. surf the Internet together with them D. forbid them to use the Internet 60. If you stand beside him when your son is chatting about something secret online, he may use ______. A. bbfn B. lol C. paw D. cul8er 第二节:任务型阅读(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 为多余选项。 __61__ One of the best things you can possibly do is to start you own club. It’s great fun especially if you are the sort of person who feels there’s never anything to do during the school holidays. The first thing you need to come up with is an idea for your club.__62_ Pets, clothes, pop music or dancing groups, sports, making things? The list is endless. Next you need some friends to be in your club with you.__63__ All you need is three or four other people who are interested in the same thing as you. __64__You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up. That’ll keep you busy for ages. At your first meeting you should make up a rule book. And the first rule should be no grown-ups or little/big brothers or sisters! The best clubs are always secret! Now you have just about everything you need, except membership cards. These are very important and again you can speed a lot of time making them.__65__ Why not leave some space for a photo of yourself? That will make the membership card really look like it. So there you are, get clubbing! Once you get started you’ll think of loads of more interesting things to do! A. That’s easy. B. Enjoy your own club! C. Invite a designer to join you. D. What are you interest in? E. Some vacation is just around the corner. F. Then you need to pick a name for your club. G. Use a bright thick pen to make a special design.
8

第 II 卷(共 35 分)
第三部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 错误;每处 1 分,满分 10 分) 下面这篇短文共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增 加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符合(^),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划—横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Ten years ago, I had worked as a night guard in a factory. On a rainy night, all the lights of factory went out all of a sudden. I rushed out and could see nothing. Lucky for me, the warning system was directly connected with the police station. Three or four minutes late, four police car arrived at the front gate. They searched for the factory carefully, tried to find something unusual. In the end, I am told that the rain had brought about the short circuit, that caused the accident.

第二节:书面表达(满分 25 分) 假设你是李华,你的美国朋友 Peter 打算今年暑假来中国西藏旅游,请你根 据下表用英语向他介绍有关西藏的情况。 归属 中华人民共和国 地理位置 中国西南方,被誉为世界屋脊(Roof of the World) 人口 面积 省会 特征 发展 约 2,800,000 120 多万平方公里 拉萨 (Lhasa),被誉为世界上最高的城市 700 多年的悠久历史; 风景秀丽, 有很多享誉海内外的名胜古迹, 如布达拉宫(the Potala Palace) 。 1951 年 5 月 23 日解放以来,西藏在政治、经济(economy)、文化 等方面都取得了很大的进步。

号____________________

9

第三次限时作业答题卷
任务型阅读:61._________62.________63._________64._________65._________ 第三部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 错误;每处 1 分,满分 10 分) Ten years ago, I had worked as a night guard in a factory. On a rainy night, all the lights of factory went out all of a sudden. I rushed out and could see nothing. Lucky for me, the warning system was directly connected with the police station. Three or four minutes late, four police car arrived at the front gate. They searched for the factory carefully, tried to find something unusual. In the end, I am told that the rain had brought about the short circuit, that caused the accident. 第二节:书面表达(满分 25 分) _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________

座号:
参考答案
10

2012 年 3 月 30 日
单项选择: 1—5 AABBA 6—10 ADDBA 11—15 CBABB 16—20 DBCBB 21—25 DCCBC 完形填空: 26.C 27.A 28.A 29.D 30.A 31.D 32.C 33.C 34.A 35.A 36.C 37.C 38.B 39.B 40.C 41.C 42.D 43.D 44.C 45.B 阅读理解: 46--48BDA 49--52 BCCA 53--56 DACB 57--60 BBAC 61--65 EDAFG 短文改错 1.去掉 had 2.of 后加 the 3.and 改为 but 4.Lucky→Luckily 5. late→later 6. car 改为 cars 7.去掉 for 8.tried→trying 9.am→was 10.that→which 第二节:书面表达(满分 15 分) 书面表达: One possible version: Tibet, known as the “Roof of the World”, belongs to the People’s Republic of China and it is located in the southwest of China. It has a population of about 2.8 million, covering more than 1.2 million square kilometers. The capital city is Lhasa, which is honoured as “The highest city” in the world. With a long history of more than 700 years, Tibet has a number of world-famous places of interest, such as the Potala Palace. Since The liberation of Tibet on May 23, 1951, it has witnessed significant progress in politics, economy and culture.

11


相关文章:
高一英语必修三1-3单元测试题
高一英语必修三1-3单元测试题_英语_高中教育_教育专区。高一英语必修三 1-3 单元测试题本试卷分为第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分 共 120 分...
人教版高一英语必修三Unit1-3单元测试题
人教版高一英语必修三Unit1-3单元测试题_英语_高中教育_教育专区。难度适中,适合大多数学生练习!质量检测题 I. 单项填空(共 20 小题,每题 1 分,满分 20 分...
高一英语必修三1-3单元测试题
高一英语必修三1-3单元测试题_英语_高中教育_教育专区。第一节:单项选择(共 25 小题,每小题 1 分,满分 25 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B...
高一英语必修三Unit1~Unit3单元测试题
高一英语必修三Unit1~Unit3单元测试题_英语_高中教育_教育专区。高一英语必修三 Unit1~Unit3 单元测试题 一、单项选择题(30 题;30 分) 1. Great changes __...
高一英语必修三1-3单元测试题
高一英语必修三 1-3 单元测试题一:单项选择 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。 1. The...
人教版高一英语必修3unit1单元测试题
人教版高一英语必修3unit1单元测试题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。必修三 Unit1 Festivals around the world 第一部分 基础知识 一.请从下面方框中选择适当...
高一英语下学期必修三Unit1-3单元测试题及答案
高一英语下学期必修三Unit1-3单元测试题及答案_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档高一英语下学期必修三Unit1-3单元测试题及答案_英语_...
高中英语必修三第三单元测试题
高中英语必修三第三单元测试题_英语_高中教育_教育专区。高一英语第三单元(模块 3)试卷 1-21 听力部分(省略) 第二部分 第一节 单项填空 21. — I hear Jane...
高一英语必修三13单元测试题
高一英语必修三 1-3 单元测试题 2012 年 3 月 30 日本试卷分为第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分 共 120 分,考试时间 90 分钟。 说明: 第...
高一英语必修三13单元测试题
高一英语必修三 1-3 单元测试题 2012 年 3 月 30 日本试卷分为第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分 共 120 分,考试时间 90 分钟。 说明: 第...
更多相关标签:
高一英语必修一测试题 | 英语必修一单元测试题 | 高一数学必修1测试题 | 高一数学必修一测试题 | 高一语文必修一测试题 | 高一地理必修一测试题 | 高一化学必修一测试题 | 高一必修一集合测试题 |