当前位置:首页 >> 英语 >>

宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语试卷及答案


全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

绝密★启用前

2015 年普通高等学校招生全国统一考试





(银川二中第一次模拟考试)

本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考生作答时,将答案答在答题卡上,在 本试卷上答题无效。考试结束

后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的姓名、 准考证号,并将条形码粘贴在答题卡的指定位置上。 2.选择题答案使用 2B 铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案的标号;非选择 题答案使用 0.5 毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。 3.请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。 4.保持卡面清洁,不折叠,不破损。

第I卷
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到 答题卡上。 第一节(共 5 小题; 每题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并 标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每 段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15 答案是 C。 B. £9.18 C.£9.15

1. What is the weather like today? A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny.

2. How does the woman’s sister go to university? A. On foot. 3. Where are the speakers? A. On a plane. B. On a bus. C. In a car.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

B. By subway.

C. By bus.

4. What are the two speakers talking about in general?

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

A. A pool. 5. What does the man mean?

B. A book.

C. A holiday.

A. He is too busy to have breakfast. B. He doesn’t like to eat breakfast. C. He disagrees with the woman.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. Where can visitors see lions? A. In Yellowcave Park. B. In Eastern Park. C. In Safari Park.

7. How much is a family ticket for the Eastern Park? A. $5. B. $8. C. $16.

听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. What relation is the woman to Doctor Jones? A. His patient. B. His secretary. C. His mother.

9. When will the man see Doctor Jones? A. On March 23rd. B. On March 22nd. C. On March 21st.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Why is the woman bringing a suit? A. To give it to her father. B. To wear it for a meeting. C. To use it against the cold.

11. What does the man suggest the woman get for Maria? A. A book. B. A sweater. C. A video game.

12. Where did the woman’s father buy the mask? A. In New York. B. In Mexico City. C. In Tokyo.

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. Where did Kate’s idea of a newspaper for teenagers come from? A. Her university life. B. Her job after graduation. C. Her middle school experience.

14. What made Kate think of setting up an online newspaper? A. Her friends’ influence. B. Her university courses. C. Her family background.

15. What is the biggest reason why Kate started a newspaper for teenagers? A. To meet teenagers’ demands. B. To help teenagers keep up with the news. C. To set up a successful business. 16. How did Kate get money to start her business? A. From her parents. B. From her friends. C. From banks.

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What are sharks famous for? A. Their large bodies. B. Their violent nature. C. Their good sense of smell.

18. How long can the biggest whale shark be? A. 20 meters. B. 12 meters. C. 10 meters.

19. How can sharks find their food? A. With nerves. 20. Where do most sharks live? A. In warm lakes. B. In freshwater rivers. C. In ocean waters. B. With excellent sense. C. With muscles.

第二部分:阅读理解(共两节,满分 40 分 ) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 A Amy Pankratz spent a few nights in the hospital with her daughter, Isabella, who caught a bad flu. ―Lying in bed beside Isabella, I could hear the cries of children in pain, ‖says Amy. ―It completely broke my heart. ‖ When Isabella was getting well and could leave her room, she wore her prized possession—a ―superhero cape(短斗篷)‖Amy had sewn to encourage her—and walked into the hallway. The pink cape
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

was an instant hit with the other young patients, who were doing exercise around the nursing station. ―Then, all the kids were taking turns wearing the cape, giggling, ‖Amy says. ―These were some of the same children I had heard crying the night before, and here they were playing and having fun—kids just being kids! ‖ From that moment on, Amy began making Comfort Capes for little ones battling with serious illnesses. ―I felt God presenting an opportunity, ‖she says. ―I hoped Comfort Capes can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ‖ Since then, Amy has made and donated more than 5, 000 capes in the United States. Amy usually pays for materials herself, although she accepts donations. The capes she makes for kids in treatment are different from those her own children have. Before Amy starts to sew she learns what image or character the little boy or girl connects with. ― I choose the pattern, color and theme specially for each child,‖ explains Amy. When she is not sewing, Amy is raising awareness of childhood cancers and looking into ways to get Comfort Capes to more kids who need them, ― If a cape can help a child, even only for a moment, forget his illness, it’s worth the time spent sewing,‖ she says.

21.What made Amy feel sad when she was staying with her daughter in the hospital? A. Her daughter’s serious illness. B. The cries of children in pain. C. The tiredness from sewing the cape. D. The illness of children in her daughter’s room. 22.What purpose did Amy have when she began making Comfort Capes for sick children? A. To make them feel warm. B. To find friends for her daughter. C. To make them happy and fearless. D. To raise the awareness of children’s illness. 23.According to the passage, we can get that the author’s attitude toward Amy’s behaviour is _________. A. indifferent B. neutral C. negative D. supportive

24. Which of the following can be the best title of the passage? A. Turning Sick Kids into Superheroes C. A strong Mom Who Helps Others B. How to Treat the Sick Children D. Amy: a Considerate Woman

B
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

Many people in high school cannot wait to go to college and leave their hometown behind. Questions arise, though, when it comes to all of the decisions involved in choosing a college. One of the first considerations may be finance. State and public colleges are often the least expensive. Often, though, the better colleges are private and more expensive. It is sad when gifted students cannot attend a college of their choice just for financial reasons. Another major factor is location. Whether the college is in a small town or large city can have a major impact on its activities. A water lover probably will be more comfortable spending four years near an ocean or a lake. Those who cannot tolerate heat will probably be more comfortable at a northern college. Distance from home may also come into consideration. If family is a top priority, that person should stay close to home; on the other hand, if independence is desired, a campus farther from home would be more appropriate. School size also plays a major role in the decision process. If you want to get to know your teachers, a small college is suitable. For those of you who consider yourself a ― people person‖ and want a wide range of activities, a large college is more fitting. Your area of interest is another factor to consider in the decision-making process if you want to get the most from your education. The whole point of college is to learn what is of interest to you. Crucially(至关重要地), one must take into consideration the colleges by which you can realistically be accepted. An Ivy League school for an average student would probably not be a good match. Similarly, an average school for an above-average student would not work well. The college should provide enough of a challenge for the student to work hard. Although there may not be the perfect college out there, there probably will be one that is close. Those who cannot find a suitable college are probably not looking hard enough.

25.When it comes to going to college the author thinks ________. A. financial situation is the first to consider B. students are unwilling to leave their home C. students will become homesick D. students are eager to attend their ideal university 26.What is the main idea of the third paragraph? A. Students can be independent at college. B. A long distance will make students upset. C. The location of the college is a main factor. D. The climate must be taken into consideration.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

27.What does the underlined part ― people person‖ in the passage mean? A. A person of great capacity. C. A very sociable person. B. A very particular person. D. A person of great importance.

28.Which is the most important factor when choosing a college? A. The location of a college. C. School size. B. The examination result. D. The coming challenges.

C Evening Workshops Optional evening workshops will be held at small restaurants or other meeting places near the conference hotel. Meals and other costs are not included but are also optional. Locations will be announced at the conference site. Workshops are very loosely organized and most represent discussions that have been held at Society for Economic Botany (SEB) meetings over a series of years. Workshop 1: Student Network Date: Wednesday evening, Feb. 5th Chairs: Hugo de Boer and Arika Virapongse Sponsor: Society for Economic Botany Description: Student members of the SEB hold a networking mixer each year in order to meet each other and to become familiar with a variety of educational programs and faculty advisors(大学指导 老师). Faculty members who are part of training programs are encouraged to join the mixer to meet and talk with students. Workshop 2: Botanical Film Making Date : Wednesday evening, Feb. 5th Chair : David Strauch Sponsor : University of Hawaii Description : Digital film making is a particularly useful tool of linking cultural information to recognizable plants. This workshop is aimed towards increasing the quality of material recorded by giving participants greater control over the medium. We will cover technical aspects (e.g. camera settings, audio), technical aspects (framing, lighting, focus), and some ways of presenting the material. Experienced filmmakers are encouraged to attend, and participants are welcome to bring their own camera equipment. Workshop 3: Collections for Botany — Collections Development and Management
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

Date: Friday evening, Feb. 7th Chair: Jan Salick Sponsor: Society for Economic Botany Description: SEB is a network of researchers who have been developing standards for the development of collections of artifacts, plant samples and related materials. Participants discuss successes, problems, and funding sources for solving management issues.

29. One of the purposes of a networking mixer held each year is to ________. A. provide students with greater control over the media B. help the students to be familiar with educational programs C. help the students to deal with most of the environment issues D. link cultural information to recognizable plants 30.Which of the following is true according to the poster? A. Evening workshops will be held at small restaurants with meals included. B. Faculty advisers can join the mixer without training experience. C. Workshops have nothing to do with the discussions held at SEB meetings. D. Participants have more than one option on Feb. 5th than another night. 31.You are a college student, interested in plants and good at taking TV pictures. Which of the Evening Workshops is most suitable for you? A. Collections for Botany. C. Student Network. B. Botanical Film Making. D. Society for Economic Botany.

D According to a new US study, couples who expect their children to help care for them in old age should hope they have daughters because they are likely to be twice as attentive overall. The research by Angelina Grigoryeva, a sociologist at Princeton University, found that, while women provide as much care for their elderly parents as they can manage, men do as little as they can get away with and often leave it to female family members. Her analysis of the family networks of 26,000 older Americans concluded that gender(性别) is the most important predictor(预示物) of whether or not people will actively care for elderly parents. In a paper being presented at the annual conference of the American Sociological Association in San Francisco, she concludes that simply having a sister makes men statistically likely provide less care.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

Using data from the University of Michigan Health and Retirement Study, a study which has been tracking a cross-section of over-50s for the last decade, she calculated that women provide an average of 12.3 hours a month of care for elderly parents while men offer only 5.6 hours. ―Whereas the amount of elderly parent care daughters provide is associated with limitations they face, such as employment or childcare, sons’ caregiving is associated only with the presence or absence of other helpers, such as sisters or a parent’s spouse(配偶),‖ she explained. ―Sons reduce their relative caregiving efforts when they have a sister, while daughters increase theirs when they have a brother.‖ ―This suggests that sons pass on parent caregiving responsibilities to their sisters.‖ In the UK, the 2011 census(人口普查) showed that there are now around 6.5 million people with caring responsibilities – a figure which has risen by a tenth in a decade. But many are doing so at the risk of their own health. The census showed that those who provide 50 hours or more of care a week while trying to hold down a full- time job are three times more likely to be struggling with ill health than their working counterparts(相对应的人) who are not carers.

32.What’s the most important factor to predict if people will actively care for the elderly? A. Gender. C. Career. 33.The US study finds that _______. A. sons are twice likely as daughters to care for parents in old age B. having a sister makes men less likely to do their fair share C. sons and daughters seem to give equal care to their parents D. sons are unwilling to leave caregiving responsibilities to female family members 34.What does the author stress in the last paragraph? A. People should give up their jobs to care for the elderly. B. Many care providers work longer hours than others. C. People shouldn’t pass on caring responsibilities to others. D. Many care providers have potential health problems. 35.The author develops the text by _______. A. explaining social networks of careers B. describing people’s experiences
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

B. Education. D. Family networks.

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

C. analyzing various research and data D. comparing different gender behavior

第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Kids with Special Needs Kids with special needs refer to any kid who might need extra help because of medical, emotional, or learning problems. For example, disabled kids need wheelchairs. They not only need the equipment that helps them get around, but they might need to have ramps(斜坡) or elevators available. Kids with an illness would have special needs, too. 37 36

Kids with sight problems might need

Braille books to read. Kids with hearing problems might need hearing aids. 38 It might be harder to do normal things—like learning to read or just getting around school.

The good news is that parents, doctors, nurses, teachers, and others can help. The goal is to help kids be as independent as possible. Other kids also can be a big help. How? By being a friend. Kids who use a wheelchair or have lots of health problems want friends just as you do. But meeting people and making friends can be difficult. Be sure to tell a teacher if you see someone being bullied(欺侮) or teased. 40 You might carry the person’s books or do something simple, such as asking him or her to 39

join you and your friends at lunch. It’s also important not to be ―overly helpful‖ when no help is needed. Why? Because just like you, kids with special needs like to be as independent as they can be. Being friendly to kids with special needs is one of the best ways to be helpful. As you get to know, they may help you understand what it’s like to be in their shoes. And you’ll be helping fill a very special need, one that everybody has—the need for good friends.

A. Some kids might laugh at or make fun of them. B. They also might need to get a special bus to school. C. Life can be challenging for a kid with special needs. D. It’s good manners to try to offer help to kids with special needs. E. Also try to be helpful if you know someone with special needs. F. Kids with special needs usually live a harder life than normal kids. G. They might need medicine or other help as they go about their daily activities.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空 (共 20 小题,每小题.1.5 分, 满分 30 分) 阅读下面短文。从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 One day I was taking a bus. The driver didn't 42 41 to start the bus soon because it was not yet , not to anyone particular. On

.A middle-aged woman got on. Tired and sad, she told her story 43

her way to the station, half of her

44 was stolen. The other half was hidden under her blouse, so she 45 46 .

still had some left. A few minutes later, she stopped crying, but still looked

When all the seats were taken, the driver started the engine. The conductor began to collect the fares. When she came to an old man in worn-out clothes, he 47 that he had spent all his money as he

accidentally got on a wrong bus and now was trying to go home. On hearing this, she ordered the old man to 48 the bus. The old man was almost in tears as he 49 50 her to let him take the bus home. The driver .

took the conductor's side and repeated the conductor's The woman was watching the incident. old man, she interfered.

51 the driver and the conductor raised their voices at the

―Stop 52 him! Can't you see he's only trying to get home‖ ―He doesn't have any money!‖ the driver ―Well, that's no 54 53 .

to throw him off the bus.‖ She insisted. 55 money, and handed it to the conductor. ―Here's

Then she reached inside her blouse, took out her his fare and mine. Just stop giving him a 56 time.

All heads turned to the woman. ―It's only money,‖ she shrugged. She rode the rest of her way home 58 . On the road of life, the help of strangers can 59 60 our loads and lift our spirits. How much sweeter the 57 a happy smile, with the money she'd lost earlier

will be when we make it a little smoother for others!

41. A. try 42. A. empty 43. A. carefully 44. A. money 45. A. strangely 46. A. unsatisfied 47. A. explained

B. intend B. ready B. seriously B. possession B. happily B. weak B. declared

C. decide C. crowded C. tearfully C. fare C. fortunately C. excited C. admitted

D. care D. full D. calmly D. wealth D. secretly D. unhappy D. found
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

48. A. get off 49. A. thanked 50. A. command 51. A. Unless 52. A. attacking 53. A. warned 54. A. problem 55. A. spending 56. A. busy 57. A. giving 58. A. forgotten 59. A. move 60. A. world

B. get over B. scolded B. action B. When B. wronging B. whispered B. need B. lost B. hard B. taking B. used B. increase B. journey

C. get on C. praised C. suggestion C. Until C. blaming C. repeated C. reason C. remaining C. cold C. wearing C. earned C. lighten C. smile

D. get into D. begged D. request D. Although D. bothering D. shouted D. matter D. borrowed D. fearful D. forcing D. returned D. carry D. friendship

第 II 卷
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节 (共 10 个小题,每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。

Two little children were sitting by the fire one cold winter’s night. Suddenly, they heard a knock at the door. ―Who can it be?‖ they wondered. One ran and the darkness, stood a child trembling with cold, 63 62 61 (curious) to open it. There, outside in the cold

no shoes on his feet and dressed in old thin garments. He was

he asked to come in and warm himself. 64 (share)

―Yes, come,‖ cried both the children. They drew the little stranger to their warm seat, their supper with him, and gave him their bed, and they slept on a hard bench. On the night, they 65 (awake) by sweet music, 66 67 68

was played by a band of children in : no longer cold and ragged, but

shining garments. Suddenly the stranger child stood in front of dressed in silvery light. He said, ―I am the Christ Child, peace and 69

(wander) through the world to bring

(happy) to good children as you. As you have helped me so much, this tree will give

rich fruit to you every year.‖ When he was saying that, he broke 70 branch from the tree that grew near the door, planted it

in the ground and disappeared. But the branch grew into a great tree, and every year it bore wonderful golden fruit for the kind children.

第四部分:写作(共两节,满分 35 分〉 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处 语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

I’m very glad to have received the letter you sent me two weeks before. I have been thought about the question raised in your letter. In my opinion, you should go back after you finish your studies at abroad. For one thing, that you are studying is badly needed nowadays in our country. It will be quite easily for you to find a good job. In fact, I know that a few big company in our city hope to hire people like you. For another, I think it will be more convenient for you look after your parents because they are getting older and older. And this is only my point of view. It is up to me to make a right choice.

第二节:书面表达(满分 25 分) 假设你叫李华, 你将作为高三毕业生代表 , 根据以下要点在毕业晚会上用英文做一简短的告别 演讲: 1. 对三年高中生活的怀念; 2. 对老师的感谢; 3. 对母校的祝福。
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

注意:1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 开头已经给出,不计入总词数。 My dear teachers and fellow students, In a couple of weeks, we’ll say goodbye to our mother school. ______________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ Thank you!

银川二中第一次模拟考试试题答案
听力答案: 1-5 CAACA 6-10 CCBAB 11-15 CACBB 25-28 ACCB 16-20 ABABC 29-31 BDB 32-35 ABDC

阅读理解答案: 21-24 BCDA

A 篇文章大意:本文讲述 Amy 在女儿生病的时候为女儿缝制了一件短斗篷,就是这件斗篷为医院里
生病的孩子带来了快乐。 由此,Amy 产生了灵感, 决定通过为生病的孩子缝制斗篷, 让孩子们暂时忘却疾病带来的痛苦。 细节理解题。从文章第一段. ―I could hear the cries of children in pain, ‖. . . ―It
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

21. B

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

completely broke my heart. ‖得知, Amy 因为听见孩子们在痛苦中哭泣而感到心碎。 故选 B。
22. C 细节理解题。由第三段―I hoped Comfort Capes can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ‖可知 Amy 缝制―安慰斗篷‖是为了让孩子们快乐, 忘掉病痛带来的折磨, 更勇敢地面 对疾病。 23. D 观点态度题。 作者以平铺直叙的方式为我们讲述了一位伟大的母亲的行为, 字里行间流露出对 Amy 的赞扬之情。supportive 给予支持, 鼓励的, 符合题意。 24. A 主旨大意题。根据文章的内容可知, 一个母亲为生病的孩子缝制了一件超级英雄的斗篷, 从这 次的经历中她获得了帮助更多人的灵感 , 她决定帮助更多生病的孩子 , 使生病的孩子快乐而 勇敢, A 项正确。

B 篇文章大意:本文是一篇说明文,介绍了如何正确选择适合自己的大学。
长难句解读: Your area of interest is another factor to consider in the decision-making process if you want to get the most from your education. 分析:此句为复合句。主句部分的不定式短语 consider in the decision-making process 作后置定语, 修饰 another factor,if 引导条件状语从句。 25. A 细节理解题。 根据文章第二段第一句可知应选 A 项。 26. C 段落大意题。 文章第三段讲述了大学所在城市的地理位置是选择大学的一个主要因素。故选 C 项。 27. C 词义猜测题。根据画线词所在的“want a wide range of activities‖ 可知。画线词所表示的是” 项在大学期间参加很多活动的人“, 即喜欢社交的人。故选 C 项。 28. B 细节理解题。根据文章尾段第一句可知,在所有的建议中,至关重要的是选择大学要现实一 点,要考虑到你能否被这所大学录取,因此要考虑个人的成绩。故选 B 项。 C 篇文章大意:本文是一篇应用文---海报,介绍的是校园里三种不同特色的晚间工作室,包括工作 室开放时间、主持人、赞助商和具体的活动内容。 29. B 细节理解题:根据标题“Workshop 1: Students Network‖ 下的 Description 中的第一句: “Student members of the SEB hold a networking mixer each year in order to meet each other and to become familiar with a variety of educational programs and faculty advisors 可知每年举办的网络聚会是为 了帮助学生熟悉教育课程,故选 B。 30. D 细节理解题:根据标题“Evening Workshops‖ 下的第二句 ― Meals and other costs are not included but are also optional.‖ 可知,A 项错误;根据标题“Workshop 1: Student Network‖下的 Description 中的最后一句可知,B 项错误。根据标题“Evening Workshops‖下的最后一句可知, C 项错误;从 date 这栏的内容:可知在 2 月 5 号有两个工作室,而 2 月 7 号只有一个,故选 D. 31. B. 推理判断题:从文章 Workshop 2: Botanical Film Making 里面的句子:可知 Botanical Film Making.更时候对种植感兴趣擅长拍电视图片的大学生。选 B D 篇文章大意:这是一篇研究类文章。研究表明,在照顾年迈的父母方面,性别差异影响着子女照 顾父母时间的长短。其中,女儿比儿子更愿意付出时间照料年迈的父母。家中有姐妹的男士 常常将照看老人的责任推给其姐妹。
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

长难句解读:Using data from the University of Michigan Health and Retirement Study, a study which has been tracking a cross-section of over-50s for the last decade, she calculated that women provide an average of 12.3 hours a month of care for elderly parents while men offer only 5.6 hours. 分析: 此句为复合句。句中 Using data from the University of Michigan Health and Retirement Study 为 现在分词作状语;a study which has been tracking a cross-section of over-50s for the last decade 为同位语,其中 which 引导定语从句,修饰先行词 study; that 引导宾语从句,作 calculated 的宾语,宾语从句中 while 连接两个并列分句。 译文: 利用密歇根大学健康于退休研究(该研究在过去的十年中一直跟踪一群有代表性的 50 多岁 的人)的数据,她计算出女性平均每月照顾年迈的父母的时间为 12.3 小时,而男性只有 5.6 小时。 32. A 细节理解题:根据第三段中的“gender(性别) is the most important predictor(预示物) of whether or not people will actively care for elderly parents.”可知性别最重要。 33. B 推理判断题:根据第四段中的“she concludes that simply having a sister makes men statistically likely provide less care. ”可知,家中有姐妹的男士对父母的照顾可能会更少。 34. D 35. C 推理判断题:根据最后一段的主题句“But many are doing so at the risk of their own health.”可 知,作者在最后一段中着重指出很多护理提供者有潜在的健康问题。 写作手法题。 文章通过分析各种研究及数据得出相关结论,所以 C 项正确。

七选五 BGCAE 【语篇解读】 本文是一篇关于有特殊需要的孩子的文章。 36. B 语篇拓展型。 本段为全文首段, 主要解释 “kids with special needs‖的含义。 根据前一 句 的主语 they, 我们首先想到 B 和 G, 但本处举例的是有残疾的孩子, 显然 G 的关联度远远不及 B, B 承接首句,继续说明残疾孩子的特殊需要,also 表示添加,与此处语境吻合。故选 B.F 有一定 的干扰性但下文第三段专门讨论这一话题,若选 F, 就会出现不必要的重复。 37. G 承上启下型。 根据首句可知,本段承接第一段继续说明“有特殊需要的孩子“不同情况,B 和 G 与此关联。 但对于” Kids with an illness‖来说, G 中的 “medicine‖显然比” get a special bus to school‖更为合理,故选 G. 38. C 主题型。根据本段下文可知,本段的话题为“有特殊需要的孩子的生活相对艰难” , C 和 F 与此关联。 但 F 的主语与下句不一致, 让人感觉“话题的中心变化太突然” ,而 C 中的 life 显 然与下句主语 it 一致,较好地保持话题一致,有利于突出“中心话题” , 故选 C. 39. A 承上启下型。从本段开始,文章就如何帮助“kids with special needs‖进行说明。上句说:和人 交往和交友,对于这些孩子来说,可能会有难度。原因何在?显然 A 是最好的解释或说明,且 A 中的“laugh at or make fun of ―与下句的”bullied or teased‖吻合,故选 A. 40. E 主题型。分析本文的语篇结构可知,首段就“kids with special needs‖的含义做出解释,第二段 是就不同类型的情况做进一步的说明,第三段呼吁人们对这些孩子给予关爱和帮助。第四、五段 则就如何帮助提出建议。本段的中心话题是如何帮助,D 和 E 有关联,但 D 更像是评论,而不 是指引,且 E 中的“to be helpful‖ 与下文一致,故选 E。 完型填空答案: 41-45 BDCAC

46-50 DAADA

51-55 BDDCC

56-60 BCACB
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

完型填空:本文通过作者在公共汽车上亲眼目睹的一件事说明在人生旅程中给别人一点帮助能使世 界更加美好。 41.B 根据下文―因为车子上没有坐满乘客,所以司机还没有打算启动汽车‖ intend to do sth: 打算干... ... 42.D 从下文―When all the seats were taken, the driver started the engine.‖ 43.C 从下文―she stopped crying‖ 44.A 从下文―Then she reached inside her blouse, look out her money, and handed it to the conductor.‖可以得出―她的一半的钱被人偷了‖ 45.C ―不过幸运的是她还有藏在衬衣下的另一半。‖ 46.D 从该句―she stopped crying, but still looked …….‖可以得出答案。 47.A 从―When she came to an old man in worn-out clothes, he ……that he had spent all his money when he had accidentally got on a wrong bus and now he was trying to go home.‖中可以看出, ―老人在向售票员 解释他为什么没有钱买票。‖ 48.A 售票员一听,就要求老人下车。"order the old man to get off the bus‖ 命令老人下车。 49.D 从上下文―老人没钱想坐车回家而售票员却要求他下车‖, 于是老人"beg sb to do sth‖ 恳求... ... 干... ... 50.A 司机此时也在重复售票员的命令。command 等同于 order 51. B ―就在此时,一半钱被偷了的女士插话了‖ ;when 意为―当... ...时‖ 52.D stop doing sth ―停止做... ...‖ bother:使... ...烦恼;找... ...麻烦 53.D 此处说明司机的不耐烦,一种怒气。shouted 正说明了他的心情 54.C 女士继续坚持―那不是把老人赶下车去的理由‖ 55.C ―拿出剩下的另一半没有被偷去的钱来买她和老人的车票。‖ remain 不及物动词,作定语用表示―剩下的... ...‖用 remaining 等同于―left‖ 56.B ―她帮老人买车票是为了司机和售票员不要再难为老人了‖give …… a hard time 为 难…… 57. C 然后一路上面带(wearing) 微笑 58. A 忘记了(forgotten)先前被偷走的钱. 59. C 在人生旅程中,来自陌生人的帮助能减轻(lighten)负担,改善心情 60. B 假如我们都能为别人做一点善事,那么人生的旅程(journey)就会美好得多。 语法填空答案: 61. curiously 62. with 66. which 67.them 改错题答案: 1. before---ago 5. that---what

63. so/and 68. wandering

64. shared 69. happiness

65. were awoken 70. a

2. thought---thinking 3. go---come 4. at abroad 去掉 at 6. easily---easy 7. company---companies 8. for you look---for you to look
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

全科【9 门】备课大师网:免注册,不收费!

9. And this is---But this is

10. me---you

书面表达:One possible version: My teachers and fellow students, In a couple of weeks, we’ll say goodbye to our mother school. How time flies! Now it’s really hard for me to put my feeling into words. The past three years has been really a wonderful journey with you guys, full of laughter and tears. To make the journey safe and fruitful, our great teachers contributed their time, energy, love and the whole heart. Here, we are extremely grateful for all that you, dear teachers, have done for us. It’ll soon be the time for us to depart, though unwillingly. But it is not the end. It just means that we’re going to begin a new journey. Finally, on behalf of all the graduates present here, let me extend our sincere wishes for our mother school and respectable teachers. Thank you! 欢迎访问―高中试卷网‖——http://sj.fjjy.org

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/


相关文章:
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语_英语_高中教育_教育专区。宁夏银川二中...carry D. friendship 第 II 卷注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。...
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语试卷 Word版含答案
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语试卷 Word版含答案_高考_高中教育_教育专区。绝密★启用前 2015 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 (银川二中第一次...
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语试题(含详细答案0
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语试题(含详细答案0_英语_高中教育_教育专区。宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷...
2015高考名校热身试卷_宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语试卷 Word版含答案
2015高考名校热身试卷_宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试英语试卷 Word版含答案_高中教育_教育专区。绝密★启用前 2015 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 ...
【2016年高考英语】宁夏银川二中2016届高三第一次模拟考试英语试卷及答案
绝密★启用前 宁夏银川二中 2016 届高三第一次模拟考试 英语 (银川二中第一次模拟考试) 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考生作答时,将...
【thancy3】宁夏银川一中2015届高三第一次模拟考试 英语 Word版含答案
【thancy3】宁夏银川一中2015届高三第一次模拟考试 英语 Word版含答案_高考_高中...(共 10 英语试卷 分;每小题 1第 分 ,满分 假定英语课上老师要求同桌之间...
宁夏银川一中2015届高三第二次模拟考试 英语 Word版含答案
宁夏银川一中2015届高三第次模拟考试 英语 Word版含答案_英语_高中教育_教育...第一部分:听力理解(共两节。满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音...
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试数学文含答案
宁夏银川二中2015届高三第一次模拟考试数学文含答案_数学_高中教育_教育专区。宁夏...本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分,其中第 II 卷第(...
银川一中2015高三第一次模拟英语试卷答案
银川一中2015高三第一次模拟英语试卷答案_高考_高中教育_教育专区。宁夏银川一中 2015 届高三第一次模拟考试英语试卷 参考答案 I.听力: 1—5 BCABA II.阅读理解...
更多相关标签:
宁夏银川二中 | 宁夏银川二中官网 | 宁夏高考试卷及答案 | 宁夏银川 | 宁夏银川二手摩托车 | 宁夏银川众泰汽车 | 宁夏银川招聘兼职会计 | 宁夏银川电缆故障 |