当前位置:首页 >> 语文 >>

2014高考英语阅读理解基础精品题练习(2)


2014高考英语阅读理解基础精品题练习(2)及答案
阅读理解 Historians say Harriet Tubman was born in the year 1820.Nobody really knows.But we do know that Harriet Tubman was one of the bravest women ever born in th

e United States. From a very early age, Harriet knew how slaves suffered.At six years old, she was sent to the fields. Working outside not only made her body strong but also made her learn about the Underground Railroad, through which she helped hundreds of people escape from slavery later.She also learned many things from other slaves, which one day would help her lead her people to freedom .She became more of a rebel (叛逆 者) . In 1844, at about age 24, she married a free black man named John Tubman.By now, Harriet was sure she wanted to try to escape .Suddenly, the time came. Her owner died. Though opposed by her husband, she decided to escape. With the help of the Underground Railroad, and through a variety of suffering she finally crossed the border into Pennsylvania, where slavery was banned (禁止) .Later, she told a friend, "I felt like I was in heaven." Now that Harriet was free, she did not forget the hundreds of other slaves back in Maryland.Harriet traveled back and forth eighteen times, helping about 300 slaves escape into free territory.She became an expert at hiding from slave hunter.The people she helped called her Moses.At one time anyone finding Harriet was promised $40,000 for catching her —dead or alive. During the Civil War, Harriet Tubman went into enemy territory to spy for the North.She also served as a nurse.After four years of bloody fighting, the North won the war. After the fighting ended, Harriet Tubman returned to Auburn, New York.She kept working.She traveled and gave speeches to raise money for better education for black children .She also worked for women's rights and housing. Harriet Tubman died in 1913.She was about 93 years old.By that time, she was recognized as an American

-1-

hero.The United States government gave a funeral with military honors for the woman known a Moses. 44.What can we say the Underground Railroad is? A.A kind of train. C.A group of slaves. B.A special railroad. D.A secret organization.

45.People called Harriet "Moses" because they regarded her as ____. A.a sister B.a fighter D.a friend 46.Which is true according to the text? A.Harriet was well educated as a child. B.Harriet worked for the blacks till her last. C.Slavery ended in America during the Civil War. D.The government honored Harriet for her bravery. 47.Which is the right order about what Harriet Tubman did? a.She was called Moses. b.She spied for the North. c.She worked in the field. d.She returned to New York. c.She was honored as a hero. f.She escaped into Pennsylvania A.c; f; a; b; d; e c; b; a; d; e D.c; f; b; a; d; e B.f; b; c; d; e; a C. f; C . a leader

48.Which of the following should be the best title for the text? A.Cruel American Civil War B.A history of American black slaves C.A brief introduction to Harriet Tubman D.Information on the Underground Railroad

-2-

Yao Yunchun, a 24-year-old author who frequently shops online in Hangzhou, Zhejiang Province, has never been so impatient for her parcels as she is now. She has been counting every day while she waits for the products she ordered to arrive, as many deliveries have been delayed over the past month.“It took more than a week for one of my parcels to arrive from Beijing while, in the past, it took only four days,”said Yao. She is just one of the many who like shopping on Taobao.com, the country’s largest online shopping site, which has posted apologetic announcements to customers for the delays in deliveries.“Many parcels are still at the airport and cannot be delivered on time, but I think I will do my best.”Taobao clothes retailer(零售商) IM Shop said on its website. Meanwhile, major express delivery companies in China have put up notices saying they are ready to cope with the delay in recent days. “It was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts offered by e-commerce companies,”said Chen Shousong, an analyst with domestic research company Analysis International. Taobao Mall, the country’s largest business-to-customer shopping site by market share, for example, rolled out a large-scale discount on November 11 in which 150 brands sold their products at half price. The discount attracted the attention of many e-shopping enthusiasts who spent 936 million yuan( $ 142 million) in just one day. The recent shortage of diesel oil, which restricts delivery vehicles’ capacity, and bad weather conditions in North China, also added to an already overloaded express delivery market. Bottlenecks in delivery often appear before long holidays, such as the coming Christmas and New Year holidays and the Chinese traditional Spring Festival holiday.
-3-

Delivery employees often quit their jobs at that time when faced with lots of work and low pay. So some express delivery companies are applying to build their own teams, even airlines.

64. Which of the following is the best title for the passage? A. Waiting for the Postman Impatiently B. Shopping on Taobao.com Conveniently C. Arguing with Retailers Online Heatedly D. Suffering from Large-scale Discounts

65. Why were many deliveries delayed last month? A. The airport didn’t perform their duty properly. B. Some customers didn’t pay enough money. C. Sales volume in online shopping goes up rapidly. D. Delivery companies are short of vehicles. 【答案】C 【解析】根据第三段 It was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts offered by e-commerce companies,送货慢的原因是意为商家 打折,网上订单剧增造成的,可知 C 为正确答案。 【考点定位】考查细节理解能力。

66.The underlined word“enthusiasts”has the same meaning with A. retailers B. customers C. providers

. D. owners

-4-

67. What would be continued with the passage? A. To attract more new delivery employees. B. To call off the holiday for the Spring Festival. C. To stop online shopping before holidays. D. To build e-commerce companies’ own delivery teams. 【答案】D 【解析】由文段最后一句一些快递公司正在创建自己的团队和航线可知,接下来文章就应该 讲网络商建立自己的快递团队,故 D 为正确答案。 【考点定位】考查作者写作思路推理的能力。

阅读理解 MADRID (Reuters)—Spain' s parliament (国会) voiced its support on Wednesday for the rights of great apes (猿) to life and freedom. Parliament's environmental committee approved resolution (决议) urging Spain to carry out the Great Ape Project (GAP), designed by scientists and philosophers who say our closest genetic relatives deserve rights limited to humans. "This is a historic day in the struggle for animal rights and in defense of our evolutionary comrades, which will doubtless go down in the history of humanity," said Pedro Poza, Spanish director of the Great Ape Project. The new resolution has cross-party support and it is thought they will become law within a year, making Spain the first nation to extend legal rights to apes. Under the new law, potential experiments on apes in Spain will be forbidden. "We have no knowledge of great apes being used in experiments in Spain, but there is currently no law preventing that from happening," Poza said. Keeping apes for circuses, television commercials or filming will also be forbidden.Housing apes in Spanish zoos, of which there are currently 315, will remain
-5-

legal, but supporters of the bill have said the conditions in which most of them live will need to improve vastly. Philosophers Peter Singer and Paola Cavalieri founded the Great Ape Project in 1993, arguing that "non-human hominids(灵长类)" should enjoy the rights to life and freedom and not to be mistreated. 49.The Great Ape Project was probably set up to ___. A.protect great apes' rights C.save the endangered great apes development of the great apes 50.What is Poza's attitude towards the resolutions? A.He doubts their truth. C.He thinks them unnecessary. B.He strongly supports them. D.He pays little attention to them. B.research the great ape society D . study the

51.What does the underlined words "the bill" refer to? A.The money for ape housing. C.The resolution. B.The rights of great apes. D.The new law.

52.Which of the following expresses the main idea of the text? A.Apes have legal rights in Spain. human rights. C.The Great Apes Project did a good job. apes will be forbidden D.Experiments on B. Apes should have

Located in the forests near the village of Harads in northern Sweden, the Treehotel opened its doors in the summer of 2010 and offers six guest rooms.Owners, Britta and Kent Lindvall, invited designers and architects to create a series of unique tree houses that reflect the growing popularity of ecologically-themed
-6-

holidays. There's the Mirrorcube, a 4x4x4 meter aluminum box in mirrored glass.Accessed via a footbridge, the Cabin is suspended (悬吊) from the surrounding pines on a steep bank, affording views of the Lulea River.Both these rooms sleep two people while the Nest (covered in branches), the Blue Cone (which is actually painted red) and the UFO (a spaceship skewered by pines) all have enough room to sleep a family of four. The Treehotel was built after they saw a 2008 Swedish documentary (记录片) called "Tradalskaren" (The Tree Lover) that tells the story of three men who build a tree house near Harads in an attempt to rediscover their rural roots after years of living in a city. The Lindvalls, who already owned and ran a nearby guesthouse, saw the chance to create a different kind of holiday experience."When the film was over, interest in the original tree house grew so we decided to build our own, closer to our place," Kent Lindvall said."The plan for next year is five new rooms.We also plan to build a chapel so people can get married up there." Open all year round, the Treehotel might attract only the hardest of souls during the winter as temperatures typically dip to around minus 15 degrees Celsius.But brave travelers will be rewarded with stunning snowy landscapes as well as a "Three Sauna" and under-floor heating in every room delivered by renewable energy. 53.Britta and Kent Lindvall opened the Treehotel to ___. A.protect forests B.introduce excellent ideas of designers C.provide a peaceful lifestyle for citizens D.meet the tourists' demand for getting close to nature 54.Which of the following rooms suits a couple most? A.The Cabin. C.The Nest. B.The UFO. D.The Blue Cone.

55.What can we learn about "Tradalskaren ? A.It introduces the way of building treehotels.
-7-

B.It is about experience of returning to nature. C.It aims to attract holidaymakers to the Treehotel. D.It is about Britta and Kent Lindvall's life experience. 56.What does the underlined part "the hardest of souls" refer to? A.Hard-working couples. C.Skilled travelers. B.Strong-willed people D.The youth.

A food additive is any substance that is added to food. Many people are put off by the idea of“chemicals in food.”The truth is that all food is made up of chemicals. Natural substances like milk, as well as man-made ones like drinks on sale in the market, can be described by chemical formulas. Some chemical substances are indeed harmful, but a person who refused to consume any chemicals would find nothing to eat. The things we eat can be divided into natural and man-made substances. Some people feel that only natural foods are healthy and that all man-made ingredients are to be avoided. But many natural chemicals, found in plants and animals, are harmful when eaten, and some laboratory-made substances increase the nutritional value of food. Other chemicals have natural and man-made forms that are exactly alike: vitamin C is vitamin C, whether it comes from a test tube or from an orange.

Like“chemical”,“man-made”doesn’t necessarily mean“not fit to eat”. Food additives are used for many reasons. We add sugar and salt and other things to foods we prepare at home to make them taste better. Food producers have developed a range of additives that stabilize, thicken, harden, keep wet, keep firm, or improve the appearance of their products. Additives can make food more convenient or nutritious, give it a longer shelf life, and make it more attractive to the consumer, thus increasing the sales and profits of the producers. Food additives are presently the centre of a storm of serious argument. Food
-8-

producers have been known to use additives that have not been proved safe; some substances in common use have been proved unsafe and have been taken off the market. Many people feel there’s a risk of eating food to which anything has been added. But food additives are now regulated by the FDA of the federal government, and new additives are subjected to strict testing before they can be placed on the market. For most people, the chances of developing serious side effects from the long-term use of presently approved food additives are very slim.

68. From the passage we can learn that A. all foods consist of chemical substances B. it is right to reject chemicals in food C. food additives are harmful to our health

.

D. natural foods are much safer than man-made ones 【答案】A 【解析】由第一段 The truth is that all food is made up of chemicals.事实上所有的食 物都含有化学物质。可知 A 为正确答案。 【考点定位】考查细节理解题。

69. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Foods with more additives have higher nutritional value. B. To ensure food safety, the FDA will ban food additives. C. Foods free of additives can keep a much longer shelf life. D. Food additives can improve the quality of foods in many ways. 【答案】D 【解析】由第三段介绍食品添加剂可以防潮,改善品味,提高营养等可知 D 为正确答案。 【考点定位】考查细节理解题。

70.We can infer from the regulation to the food additives by the FDA that

.
-9-

A. new additives will be approved more easily than before B. food producers won’t be allowed to use new food additives C. food with common-used additives will be taken off the market D. food additives will be used in a safer and more scientific way

71. According to the writer, the food additive is A. worrying B. acceptable C. poisonous

. D. avoidable

We live in a very competitive world. Everybody seems to be competing with someone at some level. Each week we spend hours playing or watching others compete in sporting activities all over the world. We cannot help being impressed by the level of excellence that these people achieve. In sport and business, competition encourages excellence in performance. Where there is no competition, improvement in performance is less likely. Some level of competition is a have-to in all aspects of life. The following story makes this point. As two friends are hiking in the forest they come across a huge, ferocious and obviously hungry bear. Its next meal has just come into sight, and they are it! The first friend calculates that the bear will catch them in 27.3 seconds. At that point, she panics, realizing there is no escape. She faces her friend, with the fear of death
- 10 -

in her eyes. To her amazement, she observes that her friend is not scared at all. On the contrary, her friend is quickly but calmly taking off her hiking boots and putting on running shoes. “What do you think you’re doing?”the first hiker says to her companion. “You’ll never be able to run faster than that bear”. “That’s true,” says the companion,“but all I have to do is escape, faster than you.” We all compete when the motivation is strong enough. However, competition is not the real purpose of life. Fulfilling the measure of our creation can only be achieved individually. Most of time, we are not in competition with any other person, so we do not have to compare ourselves with others. There is only one person that can fulfill our role and that is us. This means that others cannot beat us to the finish line because there is no race. This is not to say that others do not have a similar role to us, but it is never the same. This is important to understand if we are going to enjoy life. Every human being is unique and cannot be cloned. In this, I am not referring to the body, only to the spirit, soul, or the essence of a person.

72. The first 4 paragraphs tell us that competition A. is necessary though harmful C. is unavoidable and beneficial

.

B. only exists in sports and business D. is a fight against oneself

73. Why is the story of two friends told in the passage? A. To advise friends to be loyal even in competition. B. To expose the weak side of friendship when tested. C. To support the author’s own argument on competition. D. To persuade people to beat others, even friends.
- 11 -

【答案】C 【解析】由第 2 段作者提出他对竞争的观点,第三段 The following story makes this point. 可知讲故事是为了证明自己的观点,故 C 为正确答案。 【考点定位】考查作者写作意图题。

74. From the last two paragraphs we learn that

.

A. competition plays an important role in social development B. we don’t have to compete since we are all different C. we have to beat others in order to survive D. there is more to life than just competition

75. As a whole the passage advises the readers to A. realize we are living in a world of competition B. face competition in a balanced state of mind C. have a strong sense of being a possible winner D. value friendship however fierce competition may be

.

- 12 -


相关文章:
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(2)
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(2)及答案阅读理解 Historians say Harriet Tubman was born in the year 1820.Nobody really knows.But we do know that ...
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(21)
2014 高考英语阅读理解基础精品题练习(21)及答案阅读理解 It is your sense of smell that quickly tells you there is good food in the kitchen, or your sm...
2014高考英语阅读理解基础练习精品题(26)
2014 高考英语阅读理解基础练习精品题(26)及答案阅读理解---A Two brothers...playing games 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) ...
2014高考英语二轮阅读理解基础训练精品题(22)
2014 高考英语二轮阅读理解基础训练精品题(22)及答案阅读理解---A A year after...2. C 细节理解题, 根据第二段“But when the day eventually came, my ...
2014高考英语阅读理解基础练习精品题(33)
2014 高考英语阅读理解基础练习精品题(33)及答案阅读理解 It' s an endless cultural lesson that' s been craved into our heads since we were children, ...
2014高考英语二轮阅读理解基础训练精品题(21)
2014高考英语二轮阅读理解基础训练精品题(21)_高考_高中教育_教育专区。今日...2014高考英语二轮阅读理... 2014高考英语二轮限时高...1/2 相关文档推荐 ...
2014高考英语二轮阅读理解基础训练精品题(20)
2014 高考英语二轮阅读理解基础训练精品题(20)及答案阅读理解 请认真阅读下列短文...细节题。根据题干可以定位到原文第二段,However 处正是考点出题处,引号当中的...
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(7) 学生版 15 2 5
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(7) 学生版 15 2 5_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解基础精品题练习(7)及答案 阅读理解 There are many ways...
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(4)
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(4)及答案阅读理解 Some of the best-known names in the entertainment industry have taken part in an unprecedented telethon...
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(9)学生版 15 2 5
2014高考英语阅读理解基础精品题练习(9)学生版 15 2 5_英语_高中教育_教育专区...第一节 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从...
更多相关标签: