当前位置:首页 >> 英语 >>

高中英语:Unit 1 Festivals around the world Reading(新人教必修3)


学而思网校

www.xueersi.com

高一英语同步练习:
必修 3 Unit 1 Festivals around the world
第 2 课时: Reading ------Festivals Around The World 1.基础练习 1)Entertainment: Fairy Of The Ma

gpie Bridge 鹊桥仙 (宋 秦观) Among the beautiful clouds, Over the heavenly river, Crosses the weaving maiden. A night of rendezvous, Across the autumn sky. Surpasses joy on earth. Moments of tender love and dream, So sad to leave the magpie bridge. Eternal love between us two, Shall withstand the time apart. 纤云弄巧 飞星传恨 银汉迢迢暗度 金风玉露一相逢 便胜却人间无数 柔情似水 佳期如梦 忍顾鹊桥归路 两情若是久长时 又岂在朝朝暮暮

2. What to learn about festivals around the world. -----How festivals began -----How people celebrate festivals Function Festivals, of many types, serve to meet specific needs, as well as to

1

学而思网校

www.xueersi.com

provide entertainment. These times of celebration offer a sense of belonging for religious, social, or geographical groups. Modern festivals that focus on cultural or ethnic topics seek to inform members of their traditions. In past times, festivals were times when the elderly shared stories and transferred certain knowledge to the next generation. Historic feasts often provided a means for unity among families and for people to find mates. Select anniversaries have annual festivals to commemorate previous significant occurrences. *What’s the function of festivals? Festivals serve to meet_________, as well as to provide________. These times of celebration offer a sense of ___________________. Types of festivals There are numerous types of festivals in the world. Though many have religious origins, others involve seasonal change or have some cultural significance. Also certain institutions celebrate their own festival (often called "fests") to mark some significant occasions in their history. These occasions could be the day these institutions were founded or any other event which they decide to commemorate periodically, usually annually. *How many types of festivals are there?

______________________________ Seasonal festivals Seasonal festivals are determined by the solar and the lunar calendars

2

学而思网校

www.xueersi.com

and by the cycle of the seasons. The changing of the season was celebrated because of its effect on food supply. Ancient Egyptians would celebrate the seasonal inundation caused by the Nile River, a form of irrigation, which provided fertile land for crops. In the Alps, in autumn the return of the cattle from the mountain pastures to the stables in the valley is celebrated as Almabtrieb. A recognized winter festival, the

Chinese New Year, is set by the lunar calendar, and celebrated from the day of the second new moon after the winter sostice. *What are seasonal festivals? ______________________________ "Fests" Certain institutions decide to annually commemorate certain special events significant to their history. These institutions are usually educational institutes such as colleges and senior secondary, secondary, or high schools. Such festivals are usually called "fests". Examples of such a fest is Saarrang at IIT Madras, Chennails, "Engineer" at NIT, Surathkal, Moodindigo at IIT Bombay. *What are“ Fests”? ___________________________

2. 实战演练: A. Reading: 1) Fast reading: Read the passage quickly and find out the festivals mentioned here in the passage:

3

学而思网校

www.xueersi.com

There are Festivals of___, Festivals to Honor___, ____Festivals and _____Festivals. 2)Read and find out the information accordingly to fill in the form : Kinds of Festivals Festivals of the dead Festivals People Harvest Festivals Spring Festivals 3) Answer the following questions Paragraph 1: *When did ancient people celebrate ? to Honor Names of Festivals Countries

*What about festivals now?

Paragraph 2: Festivals of the dead Festivals Obon The Day of the Dead Halloween *Are there any similar festivals in China? What to do? What to eat? Paragraph 3: Festivals to Honor People
4

Where

When

What to do

What to eat

学而思网校
Festivals The Dragon Boat Festival Columbus Day National Festival Country

www.xueersi.com
People honored

Any other festivals which are meant to honor people in China? Who is honored? Paragraph 4:Harvest Festivals 1) Why are autumn festivals happy events?

2) What do people do to celebrate it?

Paragraph 5: Spring Festivals Festivals The Lunar Chinese New Year Carnivals The Cherry Blossom Festival Paragraph 6: What are the purposes of festivals? Country What to do

__________________________ B. Using language: 1).Festivals are meant ____important times of years. A. celebrating B. to celebrate C. congratulating D. to congratulate

2).In some parts of London, missing a bus means _____ for another hour.
5

学而思网校
A. waiting B. to wait

www.xueersi.com
D. to be waiting

C. wait

3).Great changes ___ in China in the last two decades. A. have taken place happening 4).Several cars were —— in the accident. A. wounded B. injured C. hurt D. damaged B. took place C. have been taken place D. are

5).If we solve the problem in this way, it may do more ______than good. A. harms B. harm C. harmfulness D. harmlessness

6).They set up a monument ________the soldiers who died in World War II. A. in the honor of B. in memory of C. in shape of D. in form of

7). Please _____the guests ______the reception-room. A. lead/to B. leads/to C. leading /to D. led/to

8). Eating too much sugar can ——health problems. A. cause B. lead to C. result in D. All of the above

9). Some people might win________ for their farm produce, like the biggest watermelon or the most handsome rooster. A. prizes B. awards C. rewards D. prices

10).He’s looking forward to A. hear B. hearing

from his pen pal. C. receiving D. receive

11).He looked about as though (he was) ___something. A. in search for B. in search C. in search of D. in his search of

6

学而思网校

www.xueersi.com

反馈检测: 阅读理解: A Compared with love stories in Western legends, the story of NiuLang and Zhi Nu seems not as intense or passionate. Love doesn't kill or break up the barrier between them. They just wait patiently on the riverbank, believing that their love can withstand their time apart. It is faith and emotional liaison instead of physical attraction and desire that is emphasized in the story as well as in many other Chinese folk-tales (民间故事) about love. In only a few Chinese folk love stories can be found a description of the physical appearances of the hero and heroine. In the "Butterfly Lovers", the heroine, dressed as a boy to attend school, falls in love with a classmate. After they have lived together as classmates for years, the hero did not have the slightest clue that his best friend is actually a girl! 1. what do you find about the story of Niulang and Zhi Nu, compared with love stories in Western legends? 2. What is it that is emphasized in the story of Niulang and Zhi Nu? 3. Can a description of the physical appearances of the hero and heroine be found in all the Chinese folk love stories? B
7

学而思网校

www.xueersi.com

Chinese Ceremonies The seventh day of the seventh lunar month is the only Chinese festival devoted to love in the Lunar calendar. Unlike St. Valentine's Day in Western countries there is not so much emphasis on giving chocolates, flowers and kisses. Instead, Chinese girls prepare fruits, melons and incense (熏香) as offerings to ZhiNu, the weaving maiden, praying to acquire high skills in needle-craft (裁缝) , as well as hoping to find satisfactory husbands. In the evening, people sit outdoors to observe the stars. Chinese grannies would say that, if you stand under a grapevine, you can probably overhear what Zhi Nu and NiuLang are talking about. 1.How many festivals are there in China devoted to love in the Lunar Calendar? 2.Is there so much emphasis on giving chocolates, flowers and kisses like St. Valentine’s Day in Western countries? 3. What’s Chinese grannies’ usual story like? C Chinese Valentine’s Day Raise your head on August 4 and gaze at the stars, you will find something romantic going on in the sky. Valentine's Day in China, the seventh day of the seventh lunar month, falls on August 4 this year. That is, on Monday evening, NiuLang and ZhiNu

8

学而思网校

www.xueersi.com

will meet on a bridge of magpies(鹊桥) across the Milky Way(银河). Chinese grannies will remind children that they would not be able to see any magpies on that evening because all the magpies have left to form a bridge in the heavens with their wings. 1. Does Valentine’s Day in China fall on the same date every year?

2. Why do you think children would not be able to see any magpies on the evening of August 4 this year?

第 2 课时 1. 基础练习 Function Festivals serve to meet specific needs, as well as to provide entertainment. These times of celebration offer a sense of belonging for religious, social, or geographical groups. Seasonal festivals Seasonal festivals are determined by the solar and the lunar calendars and

9

学而思网校

www.xueersi.com

by the cycle of the seasons. The changing of the season was celebrated because of its effect on food supply. "Fests" Certain institutions decide to annually commemorate certain special events significant to their history. These institutions are usually educational institutes such as colleges and senior secondary, secondary, or high schools. Such festivals are usually called "fests". 2. 实战演练: 1). There are Festivals of _the Dead_, Festivals to honor people_, __Harvest_ Festivals and __Spring__ Festivals. 2). Kinds Festivals Festivals the dead of Obon Day of the dead Halloween Japan Mexico some countries Festivals to Dragon Boat Festival Columbus Day Festival to honor Gandhi Harvest Festivals harvest/Thanksgiving festivals
10

of Names of Festivals

Countries

Western

China USA India European countries and other

Honor People

学而思网校

www.xueersi.com
China and Japan China Festival some Cherry countries Japan Western

mid-autumn festivals Spring Festivals Spring Festival Easter related Blossom and holidays

3) Answer the following questions Festiva Where ls Obon Japan In July or Clean August graves Light incense Light lamps Play music The Day of the Dead Hallow The een Mexico In early People offer Food in the shape of flowers skulls, and cakes with the / When What to do What to eat

Novembe food, r

and gifts to the “bones” on them dead

U.S October Go to neighbors’ / Dress up and

&some other 31

11

学而思网校
Western countries Paragraph 1:

www.xueersi.com
try to frighten people

*When did ancient people celebrate ? -----at the end of winter ----When good weather returned ----a good harvest ----animals caught -----When they wanted a year of plenty *What about festivals now? Festival now have many origins, some religious, some seasonal, and some for special people or events Paragraph 2: Festivals of the dead *Are there any similar festivals in China? What to do? What to eat? The Qing Ming Festival ……… Paragraph 3: Festivals to Honor People Festivals The Festival Columbus Day National Festival The USA Christopher Columbus India Mahatma Gandhi Dragon Country Boat China People honored Qu Yuan, the famous ancient poet

*Any other festivals which are meant to honor people in China? Who is
12

学而思网校
honored?

www.xueersi.com

Tree-planting Day -------Sun Zhongshan Paragraph 4: Harvest Festivals 1) Why are autumn festivals happy events? Because people are grateful and happy and a season of agricultural work is over. 2) What do people do to celebrate it? In European countries, it is the custom to decorate churches and town halls with flowers and fruit; get together to have meals, win awards for their farm produce ; admire the moon, enjoy moon-cakes. Paragraph 5: Spring Festivals Festivals The Chinese Year Carnivals Christian countries The Blossom Festival Paragraph 6: What are the purposes of festivals? Festivals: To have fun with each other / To let us enjoy life/ To be proud
13

Country Lunar China New

What to do Eat dumplings, fish and meat Give lucky money Dragon dances

Parades, dancing , loud music , colorful clothing Enjoy the cherry tree flowers

Cherry Japan

学而思网校

www.xueersi.com

of our customs/ To forget our daily life for a little while/To honor the dead/To honor famous people/To celebrate harvest/To welcome a new year and look forward to the future/To ask people to pay attention to something B. Using language. 1. 1). B. 2). A 3).A. 4). D 5). B 6).B 7).A 8). D 9). B 10). B 11).C 反馈检测: A. 1. The story of NiuLang and Zhi Nu seems not as intense or passionate. 2. It is faith and emotional liaison instead of physical attraction and desire that is emphasized in the story. 3. No, in only a few of them.. B. 1. Only one. 2. No, there isn’t. 3. Chinese grannies would say that, if you stand under a grapevine, you can probably overhear what Zhi Nu and Niu Lang are talking about. C. 1. No.(but the date in Lunar Calendar is fixed). 2. Because all the magpies have left to form a bridge in the heavens with their wings.

14

学而思网校

www.xueersi.com

15


相关文章:
新人教版必修三 Unit 1 Festival around the world[教案]
新人教必修三 Unit 1 Festival around the world[教案]_高一英语_英语_高中教育_教育专区。第单元 Reading Festivals and celebrations 教案 1. 教学设计理念 ...
...:Unit 1 Festivals around the world阅读(人教新课...
Unit 1 Festivals around the world阅读(人教新课标必修3_高一英语_英语_高中...(人教版) 英语必修Ⅲ Unit1 Festivals around the world (Reading) Festivals ...
...年高中英语 Unit 1 Festivals around the world War...
(课标卷)2014-2015学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Warming Up & Reading新人教必修3_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Warming Up & Reading...
...人教版必修三unit 1 Festivals around the world 复...
高中英语人教必修三unit 1 Festivals around the world 复习题_高一英语_英语...---What are you reading,Jim? A.turning off B.turning around C.turning ...
高中英语 Unit1 Festivals around the world单元测试1 ...
高中英语 Unit1 Festivals around the world单元测试1 新人教必修3_英语_高中教育_教育专区。必修三 笔试部分: Unit 1Festivals around the world》单元测试 ...
...必修3精品教案Unit 1 Festivals around the world
人教高中英语必修3精品教案Unit 1 Festivals around the world_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高中英语教案 Unit 1 词语 辨析 Festivals around the world ...
2015年高中英语 Unit1 Festivals around the world单元...
2015年高中英语 Unit1 Festivals around the world单元测试3 新人教必修3_英语_高中教育_教育专区。必修三 笔试部分: Unit 1Festivals around the world》单元...
新人教必修3 Unit 1 Festivals around the world
新人教必修3 Unit 1 Festivals around the world_高一英语_英语_高中教育_教育专区。M 3-1 本讲内容 M 3-1 Homework:综合巩固 M 3-1 晨背 5 分钟、短...
高中英语 Unit1 Festivals around the World学案 新人...
高中英语 Unit1 Festivals around the World学案 新人教必修3_英语_高中教育_教育专区。Unit 1 Festivals around the World reading---学案 Step 1 revision ...
...英语(必修 3)Unit 1 Festivals around the world_免...
人教高一英语必修 3:Unit 1 Festivals around the world Warming Up 1. be...代替... Pr-reading, Reading and comprehending 5. hold a celebration 举行庆祝...
更多相关标签:
world reading day | around the world | all around the world | whole world around | around the world下载 | around the world歌词 | around the world 4k | fly around the world |