当前位置:首页 >> 政史地 >>

第一部分 选修六 Unit5 The power of nature


假设你是晨光中学的学生会主席李华。
学生会将举办每年一度的英语演讲比赛, 本年度的主题为“The English Novel I Like Best”。作为组织者,你将在演讲比赛开幕 时发言,请你根据以下提示用英语写一篇 发言稿。

1.说明比赛的意义,如提高英语听说能
力,养成读书的习惯等; 2.说明比赛的注意事项,如每人演讲不 超

过5分钟,语言流利,发音准确等; 3.预祝比赛圆满成功。

注意:1.词数:不少于100词;2.可适当加 入细节,以使行文连贯; 3.发言稿的开头和结尾已为你写好,不 计入总词数。

Good afternoon,ladies and gentlemen, Welcome to this year's English speech

competition.

Thank you!

[经典范文] Good afternoon,ladies and gentlemen, Welcome to this year's English speech competition.I'm

Li Hua.I feel greatly honored to host the contest,which is
sponsored by the Student Union.?This contest is aimed at improving the ability of speaking and listening including forming the habit of reading books which explains its topic “The English Novel I Like Best.”点题:比赛目的及意义

Now let's come to the rules of the competition. ?Contestants are supposed to finish the speeches within

five minutes. Scores will be given based on fluency and
accuracy of the spoken language.I hope you can fully express yourselves on stage.Today will be a very special and unforgettable experience for you.Be brave to make a big difference,for everything is possible if only you try.Keep your dream and go for it now.详述:比赛规则及 良好祝愿

Thank you!

[佳句变换]

高级词汇:?be aimed at doing sth. 旨在做??,目的是
做??。 请用不定式作目的状语改写同义句: We hold this contest in order to/so as to improve the ability of speaking and listening including forming the habit of reading books which explains its topic “The English Novel I Like Best.

高级词汇:?be supposed to 应该。 请用括号内所给动词的适当形式改写同义句: The time spent on delivering your speech should be limited (limit) within five minutes.

一、考纲词汇识记 1. evaluate vt. 2. wave n. vi. 3. potential n. adj.

评估;评价;估计 波浪;波涛 波动;起伏;挥手 潜在性;可能性;潜能 可能的;潜在的

4. panic vi.&vt. n. 5. guarantee vt.

惊慌 惊慌;恐慌 保证;担保

6. volcano n.火山→ volcanic adj.火山的

→ volcanology n.火山学→ volcanologist n.火山学家
7. erupt vi.(指火山)爆发;突然发生→ eruption n.火 山爆发;(战争等)爆发

8. appoint vt.任命;委派→ appointment n.约定;任命

9. absolute adj.绝对的;完全的→ absolutely adv.绝对地; 完全地 10. suit n. 一套外衣;套装vt.适合;使适宜→ suitable adj.

合适的;适宜的

11. actual adj.实在的;实际的→ actually adv.实际上 12. shoot vt.射中;射伤→ shot n.射击;枪炮声 13. appreciate vt.欣赏;感激;感谢→ appreciation n. 欣赏;感激;感谢

二、高频词汇活用 一言辨异

14.To ________ his old father,the dutiful son bought a
________ sofa for him.But the father said he felt ________,because his son spent too much on such a piece of furniture.However,the son thought it was a ________ for him to do little for his father.(comfort)

答案: comfort;comfortable;uncomfortable;comfort

15.He was ________ to leave and he could not hide his ______.(anxious) 答案: anxious;anxiety

16.People from ________ cultures hold different understanding on the play and this ________ of

opinions makes it hard to reach an agreement at the
meeting.(diversity) 答案: diverse;diversity

1.appoint vt. 任命,委派;约定;指定;安排 [教材P34原句]I was appointed as a volcanologist

working for the Hawaiian Volcano Observatory(HVO)
twenty years ago.二十年前我被任命为火山学家,为 夏威夷火山观测站工作。

(1)appoint sb.as/to be... appoint sb. to do sth.

任命某人为…… 委派某人做某事

appoint sth.(for sth.) (为某事)确定(日期、场所)

(2)appointment n.
make an appointment with sb. keep/break an appointment

任命;约会
与某人约会 守/违约

①We appointed the place and time for the next meeting.

我们决定了下次集会的地点与时间。
②We are considering appointing him to act as secretary. 我们在考虑指定他当秘书。 ③The time appointed for the meeting was 10∶30. 规定开会的时间是10点30分。

④I have an appointment with them in the evening.
今晚我与他们有个约会。

2.suit v.适合某人;对(某人)方便

[教材P34原句]We had white protective suits that covered
our whole body,helmets,big boots and special gloves. 我们都穿着白色的防护服遮住全身,戴上了头盔和特别 的手套,还穿了一双大靴子。 ①It is almost impossible to find a time that suits

everybody.
要想找到适合所有人的时间几乎是不可能的。

(1)a suit of (2)suit sb.(fine)

一套/副 (很)合某人的意; 对某人(很)合适

suit ...to...
be suited to/for (3)suitable adj. be suitable for sb./sth. be suitable to do sth.

使(某物)适合于……
适合…… 适当的;相配的 适合于某人/某物 适合做某事

②If you want to go by bus,that suits me fine . 如果你想坐公共汽车去,那对我很方便。 ③A good teacher suits his lesson to the age of his pupils. 一位优秀的老师应使他讲的课适合学生的年龄。

④This diet is suitable for/is suited to anyone who wants
to lose weight fast. 这一食谱适合每一个希望迅速减肥的人。

fit,suit,match
(1)fit多指尺寸、大小吻合,合适。 (2)suit多指合乎需要、口味、性格、条件、地位等。 (3)match意为“使相称,使相配,使匹配”,指事物在颜色、 款式、性质等方面的搭配。

[自填助记]

用fit,suit,match填空
①Her clothes don't match her age. ②The trousers don't fit me at all.They are tight around the waist. ③I'm usually busy in the morning.I think you might come

any time in the afternoon,if that suits you.

3.panic v.(使人或动物)受惊;惊慌n.惊讶;恐慌

[教材P38原句]I felt very nervous and had to force
myself not to panic.

我非常紧张,不得不强迫自己不要惊慌。

(1)panic over/about/at panic sb. into doing sth. (2)be in a panic

因……而恐慌 使某人惊慌地做某事 处在恐慌中

get into a panic
in panic

陷入恐慌
惊慌失措地

①The crowd panicked at the sound of the gunfire. 那群人听到枪声后惊慌失措。 ②The banks were panicked into selling dollars.

银行惊恐地抛售美元。 ③I got into a panic when I saw smoke coming out of the
kitchen.看到厨房冒烟,我顿时惊慌失措。 ④Often people in a panic do foolish things. 处于惊恐状态的人往往会做出蠢事来。

[提醒] panic的过去式、过去分词为panicked, panicked。

4.anxious adj.忧虑的;不安的

[教材P38原句]I was so anxious and couldn't move at first.
我非常担心,一开始吓得动弹不得。 ①My mother always gets a bit anxious if we don't arrive when we say we will.如果我们不能在我们所说的时间到 达,母亲总是有点焦虑。

(1)be anxious about/for sb./sth. be anxious to do sth. be anxious (for sb.) to do sth.

对某人/某事感到忧虑 渴望做某事 渴望(某人)做某事

(2)anxiety n.
with anxiety (3)anxiously adv.

忧虑;担心;渴望
焦虑地 焦虑地;不安地

②I am very anxious about my son's health.

我非常担心儿子的健康。
③She was anxious for them all to leave her room. 她渴望他们全部都离开她的房间。 ④I felt anxious for/about his safety when I heard the news of the train accident. 当我听到火车事故的消息时,我很担心他的安全。

5.guarantee vt.保证;担保;使……免受损失或伤害; 确保n.保证;保证书 [教材P39原句]If you are lucky enough to visit the Lake of Heaven with your loved one,don't forget to drop a coin into the clear blue water to guarantee your love will be as deep and lasting as the lake itself.

如果你有幸和你的爱人一起游览天池,不要忘了向清
澈、湛蓝的湖中投入一枚硬币来保证你们的爱情像湖 水一样幽深而长久。

①Technology will guarantee good health and
happiness for all!未来的科技将保证所有人都能拥有 健康和幸福!

(1)guarantee sb. sth. guarantee sb.against/from...

保证某人某事 保证某人免受……

guarantee to do sth.
guarantee sth. to sb. be guaranteed to do sth. (2)give sb.a guarantee that... (be)under guarantee

保证去做某事
向某人担保/保证某事 必定做某事 向某人担保 在保修期内

②We will do our best,but I can't guarantee that we will

win.我们会尽力,但我不能保证我们会赢。
③This insurance guarantees you against loss in case of fire.这项保险保证你在发生火灾时不受金钱上的损失。 ④Can you give me a guarantee that the work will be finished on time?你能向我保证工作会按时完成吗?

Ⅰ.单词拼写 1.Yesterday four robbers were ________(射中) dead on the spot because they resisted the police stubbornly.

答案: shot
2.She hit her head and was ________(失去知觉的)for

several minutes.
答案: unconscious

3.I was really sorry when he ________(挥手) us
goodbye.We all wanted him to remain here. 答案: waved 4.We cannot ________(保证)the punctual arrival of trains

in foggy weather.
答案: guarantee 5.The product has even more ________(潜能)in export markets. 答案: potential

6.Her father's old photos are amongst her most ________(宝贵的)possessions. 答案: precious

7.The sudden gunfire from the top of the hill ________(使
惊慌)the children at home. 答案: panicked 8.Although Jack was young,he was ________(任命 )secretary of the committee. 答案: appointed

9.I can't ________(估计)his ability without seeing his

work.
答案: evaluate 10.A powerful________(飓风) can kill many people and destroy much property. 答案: hurricane

Ⅱ.单项填空

1.—Why are you so hurried?
—My mother will get a bit ________ if I don't get back on time. A.ashamed C.anxious B.eager D.patient

解析:句意:“你为什么如此匆忙?”“如果我不能准时
回去,我妈妈会有些担心”。ashamed惭愧的;eager渴望 的;anxious忧虑的,担心的;patient耐心的。根据题意可 知选C。

答案: C

2. —This coat doesn't________ me.Do you have a larger size? —Yes,but the colour is different.Does it________ you? A.suit;suit B.suit;fit

C.fit;fit

D.fit;suit

解析:考查fit和suit的区别。fit表示大小、尺寸合适;
suit表示颜色、花样合适。故选D。 答案: D

3.Each child is unique and teachers should encourage
each one to realize their ________. A.power C.necessity B.strength D.potential

解析: realize their potential“发挥他们的潜能”,符 合语境。其余三个选项均不与realize搭配。 答案: D

4. We must________ a new manager at once to the sales department. A.ask B.appoint

C.find

D.need

解析: appoint sb.to...派某人任……。ask要求;find发 现;need需要,三者均不符合句意,故选B。

答案: B

5.I would like to speak for our group to express our
________ for your valuable help. A.agreement C.appreciation B.attention D.anxiety

解析:考查名词词义辨析。句意:我代表我们小组对

您宝贵的帮助表示感谢。appreciation意为“欣赏,感
激,感谢”,符合句意。agreement同意,一致; attention注意,专心;anxiety担心,焦虑,渴望。 答案: C

6.The audience was completely thrown into a(n) ________
when the big fire suddenly started in the cinema. A.anxiety C.ease B.panic D.comfort

解析:句意:当电影院突然起火时,观众完全陷入混乱。
throw into a panic“使慌乱”,为习惯搭配。 答案: B

7.Buying a train ticket two days ahead of time will usually
________ you a good seat. A.gather C.guarantee B.get D.make

解析:考查动词词义辨析。句意:提前两天买火车 票通常会保证你能有个好座位。gather聚集;get得到; guarantee保证;make使成为。故C项符合句意。

答案: C

8.There are ________ approaches to English teaching.But not all of them are equally efficient for our Chinese

students.
A.variety C.original B.accurate D.diverse

解析:句意:有许多英语教学方法,但它们不一定都对 中国学生同样有效。A项应说成a variety of;B项意为“ 准确的,精确的”;C项意为“原始的”;D项意为“不同 的,多种多样的”。由句意可知选D项。 答案: D

1. be compared with...
2. protect...from... 3. be appointed as 4. burn to the ground 5. be about to do sth. 6. make one's way

与……相比
保护……免受……伤害 被委派为…… 全部焚毁 即将做某事;马上就要做某事 前往

7. refer to 8. glance through 9. vary from...to... 10. give birth to

查阅,参考,指的是 匆匆看一遍 由??到??不等 生产;产生

1.burn to the ground全部焚毁 [教材P34原句]Unfortunately,we cannot move their homes out of the way,and many houses have been covered with lava or burned to the ground.

遗憾的是,我们不可能把他们的家搬离岩浆流过的地方,
因此,许多房屋被熔岩淹没,或者焚烧殆尽。 ①The building was burnt to the ground last night. 昨夜这座大楼被彻底焚毁了。

burn...to death
burn up burn down burn off burn out

烧死
烧起来;旺起来;烧掉;烧毁 把……烧毁;烧成平地;火力减弱 烧掉某物;消耗掉 烧光;烧完

burn oneself out

精力耗尽

②The room grew colder as the fire burnt down . 随着炉火逐渐减弱,房间越来越冷。 ③He put more wood on the fire to make it burn up.

他把更多的木柴都放进火炉来使它燃烧得更旺一些。
④If he doesn't stop working so hard,he'll burn himself out .如果他继续这样拼命地工作,他就会 累垮的。

2.make one's way 前往;获得成功 [教材P35原句]It was not easy to walk in these suits,

but we slowly made our way to the edge of the crater
and looked down into the red,boiling centre. 穿着这些衣服走起路来实在不容易,但我们还是缓缓 往火山口的边缘走去,并且向下看到了红红的沸腾的 中央。

①The man hesitated,but made his way through the woods.那个人犹豫了一下,但还是穿过了树林。 ②Though it was raining hard,he made his way school. to

尽管雨下得很大,他还是朝学校赶去。

feel one's way
fight one's way lose one's way force one's way out push one's way

摸索着前行
杀出一条血路 迷路 挤出去;冲出去 推挤着前行

③Without experience in it,we have to feel our way . 由于在这方面没有经验,我们只能摸索着前进。 ④As we got into a forest,we lost our way. 进入森林后我们迷路了。

⑤We fought our way through the forest.
我们穿过森林前进。

3.vary from...to...由??到??不等

[教材P39原句]The height of the land varies from 700
metres above sea level to over 2,000 metres and is home to a great diversity of rare plants and animals. 这里地面的高度由海拔700米到2000多米不等,是多 种多样的珍稀动植物的生长地。

(1)vary in sth.

(大小、形状等)不同,有别

vary with
vary between...and... (2)various adj. (3)variety n. a variety of

随??变化,改变
从??到??转变 各种各样的;多姿多彩的 种种;多样化 种种

①Opinions on this matter vary from person to person.

对于这件事,人人意见不一。
②As in China,the climate in Canada varies,depending on the area.正如中国一样,加拿大的气候也因地而异。 ③The girls come from a variety of different background. 姑娘们的出身背景各异。 ④For various reasons,he didn't attend the meeting. 因种种原因,他没参加会议。

Ⅰ.用本单元学过的短语替换下列句子的下画线部分 1.It's getting dark.We should go back to the hotel soon. It's getting dark.We should ________ the hotel soon. 答案: make our way to

2.Sports change with season.

Sports ______________ season________season.
答案: vary from;to 3.He looked at the newspaper as quickly as he could.

He ____________________ the newspaper.
答案: glanced through 4.When the firemen came,the flat had been burned down. When the firemen came,the flat had been _________. 答案: burned to the ground

5.Look up the dictionary when you don't know how to
spell a word. ____________ the dictionary when you don't know how to spell a word. 答案: Refer to

Ⅱ.单项填空 1.If the bottle of gas ________fire,the whole building

may________.
A.will catch;be burnt off B.catches;be burnt to the ground C.is on;burn down D.will be on;be burned to the ground

解析:考查短语搭配。catch fire着火;burn...to the

ground把……全部焚毁。
答案: B

2.It is obvious that the hopes,goals,fears and desires ________ widely between men and women,between

the rich and the poor.
A.alter C.transfer B.shift D.vary

解析:句意:很明显男人和女人,富人和穷人在希望、

目标、恐惧和欲望方面有很大的不同。
vary...between...and“由??到??的情况不等”,符 合句意。alter更改;shift转移,替换;transfer转换。 答案: D

3.As I waited for Mike to arrive,I ________ the clock and saw that he was late.

A.glanced at

B.stared at

C.watched D.noticed 解析:句意:我在等迈克来时,我看了一下表,知道 他迟到了。glance at意为“匆匆一看”,符合句意。

stare at盯着看;watch注视;notice注意到。
答案: A

4.If you want to ________in the world,you must learn to work hard while you are still young.

A.make much of yourself
C.make you out

B.make the way out
D.make your way

解析:根据语境应是“如果你想成功”,故选D。

make one's way 除了可表示“到(某地),(向某地)走
去”之外,还可表示“成功;有出息”。make much of sb.“重视”;make sth.out“看清;辨认清楚”; make sb.out“看透;弄懂某人”。 答案: D

5.________ with the others,you have made the greatest progress in English so far.

A.Comparing
C.To compare

B.Compared
D.Compare

解析:由compare A with B可知,句子的主语与

compare为逻辑上的动宾关系,故用过去分词表示被
动。Compared with...=When you are compared with...。

答案: B

1.I was about to go back to sleep when suddenly my bedroom became as bright as day. (be about to do...when...正要……这时)

我刚要再睡,突然我的卧室亮如白昼。

[句式仿写] 今天早上我们正要吃饭,这时他来了。

We __________ have breakfast ________ he came this
morning. 答案: were about to;when

2.The other two climbed down into the crater to collect

some lava for later study,but this being my first
experience,I stayed at the top and watched them. (this being my first experience独立主格结构,在句 中作原因状语) 另外两人攀下火山口去收集供日后研究用的岩浆, 我是第一次经历这样的事,所以留在山顶上观察 他们。

[句式仿写] 由于眼镜破了,她看不清黑板上的字。
__________________,she couldn't see words on the blackboard.

答案: Her glasses broken

3.It is said that this boy,who had a great gift for languages and persuasion,is the father of the Manchu people. (It is said that...据说……,是一个固定句式) 据说这个男孩就是满族人的祖先,具有语言天赋和很

强的说服力。

[句式仿写] 据说该书曾被译成多种语言。
________________ this book has been translated into many languages. 答案: It is said that

1. The other two climbed down into the crater to collect

some lava for later study,but this being my first
experience,I stayed at the top and watched them.另 外两人攀下火山口去收集供日后研究用的岩浆,我是 第一次经历这样的事,所以留在山顶上观察他们。

此处this being my first experience是独立主格结构。
独立主格结构的构成方法: n./pron.+v.ing/ed/to do/n./adj./adv./prep.phrase。 其中名词或代词起着逻辑主语的作用;另一部分表示状态、 状况或动作。

独立主格结构本身不是句子,但在语义上相当于一个句子。
在句子中作状语,表示时间、原因、条件、伴随等。独立 主格结构一般有逗号与主句分开。

①The guide leading the way,we had no trouble getting out of the forest.向导领着路,我们毫不费劲地走出了森林。 ② Weather permitting ,we will go on an outing to the beach tomorrow. 如果天气允许的话,我们将在明天组织一次海滨旅游。 ③He left the office, tears in eyes . 他眼里含着泪水离开了办公室。 ④He walked into the classroom,his head lowered.

低着头,他走进教室。
⑤There being no one else to turn to,I had to come to see you.我没有其他可以求助的人,只能来找你。

2.It is said that this boy,who had a great gift for

languages and persuasion,is the father of the Manchu
people.据说这个男孩就是满族人的祖先,具有语言天 赋和很强的说服力。

It is said that...“据说??”,it 为形式主语,代替后 面的that从句。本句型可用sb./sth. is said to do sth.结构 替换,其中不定式根据需要有时态和语态的变化。 ①It is said that that strange old man is a great artist.

=That strange old man is said to be a great artist.
据说那个怪老头是一位艺术大师。 ②It's said that he has gone abroad =He is said to have gone abroad. 据说他出国了。

It is thought that... It is believed that...

大家认为 人们相信

It is hoped that...
It is reported that... It is well known that... It is generally considered that... It is supposed that...

人们希望
据报道 众所周知 大家认为 据推测

③It is believed that at least a score of buildings were damaged or destroyed. 人们认为,至少有20座楼房遇到破坏或彻底被摧毁。 ④ It was reported that more than 180 people had been killed in the fire.据报道,那场大火烧死了180多人。 ⑤It is hoped that the terrible disease will soon be controlled.人们希望这种可怕的疾病能迅速得到控制。

(2009· 全国卷Ⅱ)It is often________that human beings are
naturally equipped to speak. A.said C.saying A [解析] 选____ 考查固定句式。句式It is often said that...表示“据说??; B.to say D.being said

人们常说??”。It为形式主语,指代that
从句。句意:人们常说,人天生具有语言能力。

1.AIDS is said ________ the biggest health challenge to both men and women in the earth over the past four years.

A.that it is
C.that it has been

B.to be
D.to have been

解析:由over the past four years可知,此处要表达的
是非现在或将来情况,而是四年以来的情况,即艾滋 病对世界上男女的挑战已经在“据说”之前,要用不 定式的完成式;C项与It is said AIDS has been...的结构 混杂了,应排除。 答案: D

2.The children went home from the grammar school, their lessons ________ for the day. A.finishing B.finished

C.had finished

D.were finished

解析:本题考查名词的独立主格结构。名词短语their

lessons和动词finish之间是被动完成关系,故用过去
分词finished。 答案: B

3.Father together with his good friends was ________to

go out for a camp ________it began to rain.
A.hardly;than C.about;when B.around;as D.nearly;while

解析: be about to do sth.when...意为“正要做某事, 这时/就在那时??”,when相当于at that time。 答案: C

4.Leonardo da Vinci(1452~1519)________ birds kept in
cages in order to have the pleasure of setting them free. A.is said to be buying C.had said to buy B.is said to have bought D.has said to have bought

解析:本题考查动词不定式及时态的应用。因为say与

主语(人)是动宾关系,所以应用被动语态;再由括号
中的时间标志可知应用现在完成时。故选B。 答案: B

5.The car burns more fuel,but________all things into

consideration,it's still a good car.
A.taken C.taking B.having taken D.to take

解析:独立成分作状语。注意有些分词短语的形式是 固定的,不受上下文影响,因此被称为独立成分。句 意:这辆汽车耗油量较大,但是综合整体情况来看,

它仍不失为一部好车。 答案: C

v.ing形式 1.Whenever he was asked why he was late for class,he would answer carelessly,always______the same thing.

A.saying
C.to say

B.said
D.having said

解析:考查非谓语动词。由“he”与“say”的逻辑关系判
断,应为主动关系,故B项可排除;此处表示一个经 常的习惯性动作,故C项不定式表具体的动作在此不 合适;D项完成式也不符合句意;只有A项为最佳选项, 在句中作方式状语。

答案: A

2.(2010· 重庆高考)The news shocked the public, ________
to great concern about students' safety at school.

A.having led
C.leading

B.led
D.to lead

解析:考查分词。现在分词短语作结果状语,表示自 然而然的结果。 答案: C

3.(2011· 苏州一模)After suffering a heart attack,Michael
Jackson was pronounced dead,________ a tragic end to the world's most popular entertainer. A.marking C.marked B.to mark D.having marked

解析:本题考查非谓语动词。根据语境知,迈克尔· 杰 克逊在心脏病突发后死去,这标志着世界上最受欢迎 的艺人的悲惨结局。v.ing在此作结果状语。 答案: A

4.(2011· 潍坊模拟)________in a famous university is what most students wish for. A.To educate C.Being educated B.Educated D.Educating

解析:考查非谓语动词的用法。该结构的逻辑主语是下文 中的“most students”,所以应用被动形式,故排除A、D;

由句子结构分析,空格部分在句子中作主语,故只能选C。
答案: C

5.(2011· 海淀质检)The scientist was rewarded by the
government for ________ such a great contribution to the country. A.make B.making

C.being made D.having made 解析:考查非谓语动词。在介词for的后面要用动名词 形式,在获奖前贡献已经做出了,所以要用其完成式。 句意:这位科学家因为为国家做出了巨大的贡献,得到 了政府的奖励。 答案: D

[写作技法指导]

开放性作文为考生划定一个写作范围,但并没有规定
具体的写作内容和要点,让考生根据所给材料自己立意、 自己选题、自己决定文章的要点和层次,这种书面表达形 式增强了对产出性语言的考查,主要体现在考查考生观察 分析、获取有效信息、排除无关信息的能力。

在开放性作文的写作中要注意以下几点:
1.认真审题,即审语境、审人称、审时态 2.要紧扣主题,首尾呼应 3.注意写作对象和语言风格,要有读者意识 4.要进行细致描写,有细节的支撑 5.要有主次之分,详略得当 6.要做到思想健康,积极向上

[技法尝试应用] ? 热点命题 当今社会,有些家长由于忙于工作无暇顾及孩子的 学习,从而选择用金钱的方式奖励孩子在学习上的进步。

请你用英语写一篇120词左右的短文,分析产生这种现象
的原因,并表达你的看法。 _________________________________________________ _________________________________________________

[审题要点]
1.体裁:(半开放式)议论文 2.时态:一般现在时 3.内容要点: ①说明该社会现象:家长无暇顾及孩子,用金钱奖励孩子 的进步 ②分析产生这种现象的原因并表达你的看法,在表达自己

的看法时,注意要有积极的思想,也就是说,指出这种办
法的不妥当之处,并简要说明原因及建议家长应该如何做

?自主练笔 In modern times,more and more parents devote

their energy to their career due to fierce competition,
thus caring less about their children.Many of them choose to reward their children with money for the progress they have made in their study.

However,I don't think this is a practical and
proper way.Firstly,if the children are always rewarded with money when they get high marks,their attention will focus on money instead of the pleasure of studying.Some of them will stop working hard as soon as they get what they

want.Secondly,too much money will spoil the children,
for they are too young to make good use of the money.I think a hug and a kiss will work better for children than money.

[出彩佳句必备] [先试译] 1.虽然他很小,但他知道得很多。 _____________________________________________ [后背诵] Young as he is,he knows a lot.

[先试译] 2.当我到那儿时,碰巧他不在。 _____________________________________________

[后背诵] It happened that he was out when I got there.

[先试译] 3.因为他病了,所以他今天没有来上学。 _____________________________________________

[后背诵] It was because he was ill that he didn't come to school

today.

[先试译] 4.众所周知,她是个知识渊博的老师。 _____________________________________________

[后背诵] It is well known that she is a learned teacher.

[先试译] 5.我们做完工作就回家了。 _____________________________________________

[后背诵] We went home after we had finished the work.

[先试译] 6.它是如此之迷人以至于很多人都想购买。 _____________________________________________

[后背诵] It is so attractive that many people want to buy it.


相关文章:
选修六 Unit5 The power of nature 课后练习
选修六 Unit5 The power of nature 课后练习_高二英语_英语_高中教育_教育专区...微山三中高二英语课后练习 第 1 页共 9 页 微山三中高二英语课后练习 A. ...
选修6 unit5 The power of nature知识点
选修6 unit5 The power of nature知识点_高二英语_英语_高中教育_教育专区。人教...view : 常指在远处或高处,一人的角度看到的 scenery 一部分。 Birds have ...
人教版高中英语选修六第五单元 The Power of Nature
1 盘山县高级中学 BOOK 6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE 编制:王欢 校对:高二外语组全体教师 2016-1-11 match 意为___, 指事物在大小、 色调、 性质等方面...
选修6 unit5 The Power of nature题
选修6 unit5 The Power of nature题_英语_高中教育_教育专区。Unit 5 The Power of nature 单元测试第一部分 阅读理解 A Last year I was put into a ...
人教版选修六Unit5《The power of nature》word教案1
人教版选修六Unit5The power of nature》word教案1_英语_高中教育_教育专区。英语:Unit5The power of nature》教案(5) (新人教版 选修 6) The first ...
高考英语(人教版)要点梳理+重点突破:选修6 Unit 5 The power of nature
选修6 Unit 5 The power of nature 要点梳理 高效梳理·知识备考 ●重点单词 1.volcano n.火山 2.erupt vi.(指火山)爆发;突然发生→eruption n.火山爆发;(...
人教版 选修六 Unit 5 The power of nature
人教版 选修六 Unit 5 The power of nature_英语_高中教育_教育专区。Unit5 ...Reading 部分一味火山学家以第一人称的形式讲述了自己的工作及第一次 目睹火山...
选修六 the power of nature 练习
选修六 the power of nature 练习_英语_高中教育_教育专区。今日推荐 157...第一部分 选修六 Unit5... 暂无评价 117页 免费 Unit 5 The power of na...
人教版高二英语选修6_Unit_5_The_power_of_nature_全单元教案
人教版高二英语选修6_Unit_5_The_power_of_nature_全单元教案 隐藏>> Unit ...1.3 Reading 部分一位火山学家以第一人称的形式讲述了自己的工作及第一次目睹...
更多相关标签:
the power of nature | naturepower | power of nature | 选修六unit1 | 英语选修6unit1 | 高中英语选修6unit1 | 高中英语选修6unit2 | 选修6 unit1 |