当前位置:首页 >> 英语 >>

阅读理解自主练习题(2)


阅读理解自主练习题(2)

Reading Comprehension (Multiple Choice) (每小题:1 分)
Directions: Read the following passages carefully and choose the best answer from the four choices marked A, B,

C and D. Questions 1 to 5 are based on the following passage or dialog. A boy between the ages of 6 and 14 still admires his mother and has plenty to learn from her. But his interests are changing—he is becoming more interested in what men have to offer. A boy knows he is turni ng into a man. He has to learn from a man to complete his development. The father's job is to step in over time. If there is no father around, then the child must depend on other men in places such as school. This is happening more frequently and would not be such a problem if there were more male teachers at primary school for boys to look up to. Children need a lot of extra support. Throughout primary s chool years and into high school, boys should spend a lot of time with their fathers and mothers, getting their help, learning how to do things, and enjoying their company. With regard to feelings, at this stage the father is more important. The boy is ready to learn from his father and list ens to what he has to say. Often he will take more notice of his father. It's enough to drive a mother wild! Now is a good time for a father to do "little" things, like playing in the yard on summer evenings, going for walks, telling stories about life, telling him about his own youth, working on hobbies, or playing sports together for enjoyment. This is the time when good memories are created that will be healthy for the son, as well as for the father, for year s to come. Although every boy is different, it's common for boys at this age to get a little argumentative (好争论 的), restless, and moody. It's not that they are turning bad—just that they are being born into a new self and birth a lways means struggle. I believe this is the age when we fail teenagers the most. In our society all we offer those in their middle teens is " more of the same", that being more school. So it's little wonder that problems arise. But if parents, and fathers in p articular, pay close attention to their sons, fewer problems will arise. 1. According to the passage a boy needs the help of _________ to develop well. A. his mother only B. his father only C. neither his mother nor his father D. both his mother and father 2. One problem for a boy's development is that ________. A. there are few men teaching in primary schools B. there are few women teaching in primary schools C. the boy's interests are changing D. the boy wants to act as a man 3. A good time for a father to have an influence on his son is ________. A. when the boy is 14 B. when the boy is at primary school C. from about age 6 to the 14th birthday D. from when the boy was born 4. By the middle teens boys argue often with their parents. This means ________. A. they are turning bad B. they are turning good C. they are being born into new selves D. they are rebelling against their parents 5. The main idea of this passage is that ________. A. fathers play a large role in raising boys B. mothers should feel comfortable when their sons' interests are changing. C. without fathers mothers can raise good men D. fathers should stay with their sons as much as possible Questions 6 to 10 are based on the following passage or dialog. The years from 14 until the early 20s are for becoming an adult and for separating from parents. This is the time w hen a son develops a life that is quite separate from the family. He has teachers you hardly know, experiences you have never heard about, and challenges that you cannot help him with. There have to be others to act as a bridge, and this is what mentors (良师益
1

阅读理解自主练习题(2) 友) do. We should not leave youngsters in a group of friends at this age without adult care. But a mentor is more than a teacher. A mentor is special to the child and the child is special to the mentor. Teenagers suffer badly if their parents have fewer friends. I know this from experience. When my parents moved to Australia, they were already shy people and became even less willing to meet people once we were there. They never found a group or friendship circle into which we teenagers could enter bit by bit. As a result, when my sister and I hit the middle of the teen years, we had to break out into the big world all of a sudden. If there are no ment ors around, a young man will fall into a lot of troubles in growing up. Teenagers at this age have so many either— or choices and decisions—about sex, job choices, or drugs and alcohol. If Mom and Dad keep spending time with them, teenagers will talk to them about these things. But there will be a need to talk to other adults, too. One study showed that just one good adult friend outside the family was a "good anchor" for the teenager. The worst thing we can do with teenagers is to leave them alone. This is why we need the help of really great teachers and youth workers at this age. 6. A boy separates himself from his family ________. A. by the middle of the teens B. at 20 C. after 20 D. from 14 until the early 20s 7. The one who is to act as a good bridge for a fifteen year old is ________. A. a mentor B. a schoolteacher C. the father D. the mother 8. The author and his sister had a hard time stepping into the outside world because ________. A. their parents had lots of friends B. their parents had few friends C. their parents did not allow them to choose their mentors by themselves D. their parents went to live in Australia without them 9. In the last sentence of Paragraph 4 the phrase "break out into" means ________. A. disturb B. destroy C. enter D. open 10. Which of the following sentences is True according to the passage? A. Parents should let teenagers choose their mentors themselves. B. Those in the middle teens are fully ready for the outside world. C. Spending time with teenagers may keep them away from bad things such as drugs and alcohol. D. Teenagers suffer only when they have no mentors. Questions 11 to 15 are based on the following passage or dialog. College is a new and different experience for me. I'm away from home, so I have many things to adjust to, such as being on my own and meeting many different types of people. There are a lot of things that I like about college th at I would like to describe for you. First of all, living at college gives me a sense of responsibility and of being on my own. My parents aren't around t o say, "No, you're not going out tonight," or "Did you finish your homework?" Everything I do has to be my decisi on, and that makes me responsible for my own life. During the second week I was at college, I had to go out and l ook for a bank where I could open an account. And when I got to the bank, I had to decide whether to have a chec king or savings account and whether or not to get a credit card. Decisions! Decisions! Friendly people is another thing I like about college. On the first day I came to Marymount University here in Virg inia from New York, I was a bit confused about where I was going. My mother and I drove in. We did not know th e building we were supposed to go to, but the guard was very nice. With a smile, he told us what building we were looking for and where we could park our car. My room was on the first floor of New Gerard, and I knew I had to go through some glass doors, but my mother and I didn't know which ones. Some students saw me and asked, "Ar e you a new student?" When they found out I was looking for New Gerard, one said, "Oh, just follow us; that's wh ere we're going." Even now I feel comfortable in the dorm because there are friendly people around to talk with. I do like a lot of things about college, but that doesn't mean I don't think about things at home. Although I like
2

阅读理解自主练习题(2) college, I can still get homesick. New York is a very good place, too! And sometimes I miss it! 11. The text is perhaps written by ________. A. a new student B. a new teacher C. a foreign reporter D. a foreign visitor 12. What does "gives me a sense of responsibility" in the first sentence of Paragraph 2 mean? It means it makes m e feel ________. A. responsible for my parents. B. responsible for my teacher. C. responsible for the school. D. responsible for myself. 13. One thing that he liked was ________. A. the comfortable dorm B. finding his way around C. his studies as a first year student D. the friendly people 14. What is New Gerard? A. It's a student's name. B. It's a teacher's name. C. It's a dorm's name. D. It's a school's name. 15. Which of the following is NOT true? A. People in Marymount University are friendly. B. The writer likes the new experience in the university. C. The writer drove to Marymount University with his mother. D. The writer is not homesick-questions 16 to 20 are based on the following passage or dialog. Scientific research has shown that direct parental involvement (卷 入) in the life of the child is the most important factor in increasing the odds of a kid remaining drug-free. "Give e nough time, care, and attention to our children," says Lilia Dulay, the chief of Preventive (预防性 的) Education, Training, and Information at the Dangerous Drugs Board of the Philippines, "and the odds increase greatly that they won't use drugs." "We are living in a society in which parents and the extended family have less time to devote to youngsters," says Hata. "The pressure to earn more money means parents often work long hours and see little of their children. This lack of quality and quantity of parental involvement is the most crucial factor in the increase of drug use. "In short , parents must be involved in their children's lives." Dato Haji Jamaat says parents should understand that in some Asian cities school drug prevention programs are either limited or non-existent. Parents should help develop other programs that cater (迎 合) to the needs of youngsters and make positive use of children's energy. The exceptions are Singapore and Hong Kong, since both have extensive drug-education programs. Both cities ha ve also recorded a drop in the number of youngsters caught taking drugs. According to the Singapore Anti-Narcoti cs Association, the number of new drug users dropped from 1134 in 1997 to 769 in 1998. To keep children away from drugs, one thing is clear, and that is schools, communities, religious institutions, and t he police can help, but no one can replace the family. The work that parents do is critical. Most experts agree it is highly likely that youngsters who don't do drugs as teens will not do drugs as adults. Talk to your children. Listen to them. Set standards of right and wrong. Keep in mind that they learn by example. Love, support, and praise them so they will have a positive sense of self-worth. Keep them busy. Be involved with —and on top of—their lives. Educate yourself about drugs. Remember, don't let your silence be acceptance. 16. According to the passage, what is the most effective factor in keeping children drug-free? A. Attention from the parents. B. School teaching. C. Governmental legislation. D. None of the above. 17. According to Hata, what is the principal cause of children taking drugs? A. There are more and more extended families today. B. Parents earn more and more money. C. Parents pay less and less attention to their children. D. Children are harder and harder to control.
3

阅读理解自主练习题(2) 18. Which one of the following statements is True? A. Drug prevention in the world has been very effective. B. Drug prevention calls for parents to be active. C. Drug addiction in Asia is very rare and non-existent. D. The lack of drug prevention in Asia is due to the prevalence of extended families. 19. According to the passage, what methods, besides attention from parents, can be effective in preventing childre n from taking drugs? A. Calling for the police. B. Sending the children to school. C. Making the children believe in Christianity. D. All of the above. 20. What does the phrase "be...on top of their lives" in the last paragraph mean? A. Make them understand that your business is more important than theirs. B. Put their lives at your disposal. C. Know what's going on in their lives. D. Set examples for them in their lives. Questions 21 to 25 are based on the following passage or dialog. Jim was a young man who was honest and worthy of trust, so his boss was pleased with him. As he was easy to de al with, he was popular with his workmates, too. Though they made fun of him a great deal, he never got angry with them. But Jim's one great shortcoming was that he could never tell a lie, no matter how hard he tried, not even a little one. In fact, he was so honest and shy that he would blush even when he was telling the truth. He used to stand in front of the mirror and practice lying while looking himself in the eye at the same time. As soon as he told a lie he' d see his face starting to go red he had to look away. One morning, however, he didn't feel like going to work. He had been to a party the night before that hadn't ended until the early hours of the morning. And so for the first time in his life he decided to take the day off. But in order to do this, he'd have to lie to his boss. He called his boss, pretending to be a woman. "I'm afraid Jim can't come to work today. He isn't feeling very well." Poor Jim was thankful that his boss couldn't see him just at that moment because his face was bright red. "Thank you for letting me know," said Mr. Woods, his boss, and then just as he was about to hang up, he said, "Just a moment, madam, who's speaking?" "Oh!" Jim stammered (口吃地 说), and going all-out to make his voice sound like a woman's, he cried, "This is my landlady speaking!" 21. Jim's face would always turn red because ________. A. he was honest B. he became embarrassed whenever he lied C. he did not like to talk D. he was getting sick 22. Jim's weakness was that ________. A. it was easy for him to turn red B. he was honest with anyone C. he could not tell a lie D. he could not speak on the telephone. 23. Why did Jim spend so much time practicing how to lie? A. He liked to lie. B. His friends told him he should lie. C. His boss told him he should lie. D. He wanted to be convincing. 24. Why did he pretend to be woman when he called his boss? A. He was nervous. B. He stammered. C. He wanted to tell a lie. D. He wanted to impress his boss. 25. From the passage, we can conclude that Jim ________. A. told a lie once before B. cheated his boss C. made his boss angry D. could cheat no one 答案 1. D 2. A 3. C 4. C 5. A 6. D 7. A 8. B 9. C 10. C 11. A 12. D 13. D 14. C 15. D 16. A 17. C 18. B 19. D 20. C 21. B 22. C 23. D 24. C 25. D
4


相关文章:
阅读理解自主练习题(2)
阅读理解自主练习题(2) Reading Comprehension (Multiple Choice) (每小题:1 分) Directions: Read the following passages carefully and choose the best answer ...
阅读理解自主练习题(3)
2 阅读理解自主练习题(3) But the supporting and understanding of each other that results from shared experiences and emotions does seem to create a ...
阅读理解自主练习题(5)
Married men 2 阅读理解自主练习题(5) Questions 11 to 15 are based on the following passage or dialog. Everyone knows what happens when you catch a ...
阅读理解练习题 2
阅读理解自主练习题(2) 暂无评价 4页 7下载券 2011届高考英语第一轮阅... ...we need to put every word into our own language ( )2.We can learn ...
阅读理解自主练习题(4)
While it 2 阅读理解自主练习题(4) was being mended, it broke, leaving 1300 miles of worthless cable lying on the ocean floor. But two years later ...
2小学阅读理解练习题(含答案)
3小学阅读理解练习题(含... 4小学阅读理解练习题(含... 5小学阅读理解练习题...3 分 答案 1、莫名其妙 无缘无故 语重心长 独立自主 2、xī wěi cóng ...
小学二年级语文阅读理解练习题
小学年级语文阅读理解练习题_语文_小学教育_教育专区。二年级语文阅读理解题 一...看着,看着,我不由自主地说:“樱桃椒,你真美呀!” 1、给这篇短文加个题目。...
阅读理解练习题2
阅读理解练习题2 隐藏>> 时光老人和流浪汉 一个流浪汉呜呜地哭着。时光老人问:"你是谁?为什么哭?"流浪 汉说 败光啦 我少年时代玩玻璃球 青年时代玩纸牌 中...
阅读理解练习题2
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 阅读理解练习题2_英语_高中教育_教育专区...15 seconds 摘录要点, 阅读短文, 然后完成内容摘要,每空不超过两个单词。 ...
初一语文课外阅读理解练习附答案(二)
初一语文课外阅读理解练习附答案(二)_语文_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档初一语文课外阅读理解练习附答案(二)_语文_初中教育_教育专区。...
更多相关标签: