当前位置:首页 >> 英语 >>

山西省临汾一中2010-2011学年高一上学期期末考试英语试题


山西省临汾一中 2010-2011 学年高一上学期期末考试英语试题
I 卷(三部分,共 115 分) 第一部分:听力 略 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. —— I’ve lost the g

ame again. —— _________! It’s not that bad! A. Cheer up B. I’m sorry C. It doesn’t matter D. Oh, my goodness 22. I’ll never forget the days ______I lived in the country with the farmers, ____ has a great effect on my life. A. that; which B. when; which C. which; that D. when; who 23. ——What a necklace! It looks so great. Where did you buy it? ——Oh ,my mother gave it to me. It ____ our family for a long time. A.belongs to B. is belonged to C. has belonged to D. has been belonged to 24. Although I tried my best, I could not _____her to stay here. A. advise B. adviced C. persuade D. persuaded 25. ——What did he say just now? ——He said it. A. he would see how he could do about B. he would see how he can do about C. he would see what he could do about D. he will see what he can do about 26.A person’s ____ body temperature is about 37C. A. ordinary B. normal C. common D. usual 27. The ______ girl was speechless after she saw the terrible scene. A. frightened B. frightening C sincerely D. sincere 28. ——What about having a walk? ——Sorry, I don't feel like ____ very much today. A. walking B.to walk C. walked D have a walk 29. Our ten-day tour_____ a visit to New York .I’m really expecting it. A. includes B. including C. contains D. containing 30. You’re an easy-going person. ______. A. There is doubt that you will get along well with your new partners.. B. There is no doubt whether you will get along well with your new partners. C. There is doubt whether you will get along well with your new partners.. D. There is no doubt that you will get along well with your new partners.. 31. A lot of things ____ by people to save the little girl now. A. are doing B. are being done C. has been done D. will be done 32. In all there are probably no more than a total of 400 tigers left in China. It's wrong to kill ______. A. dangerous animals B.animals endanger C..animals endangered D.animals in danger 33. Chinese President visited AIDS patients in Beijing's Ditan Hospital on the World AIDS Day, ______ was on Dec.1,2008, and ______ theme was "Stop AIDS. Keep the Promise." A. which; whose B. which; of which C. when; whose D. on which, its 34. You’d better have some candles in the house ______ the electricity is off.

A. in that case B. as long as C. in case D. so that 35. We should keep trying, and I think our efforts will finally _________. A. pay off B. pay back C. pay for D. pay out 第二节: 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36—55 各题所给四个选项(A、B、C 和 D)中,选 出最佳选项。 The school was across the street from our home and I would often watch the kids as they played during the break. She seemed so small as she pushed her way 36 the crowd of boys on the playground. She 37 from them all. I began to notice her at other times, basketball in hand, playing 38 . She would practice dribbling (运球) and shooting over and over again, sometimes until 39 . One day I asked her 40 she practiced so much. She looked 41 in my eyes and without a moment of hesitation she said, “I want to go to college. The only way I can 42 is if I get a scholarship. I am going to play college basketball. I want to be 43 . My Daddy told me if the dream is big enough, the facts don’t count.” Well, I had to give it in to her—she was 44 . One day, I saw her sitting in the grass, head 45 in her arms. I walked toward her and quietly asked what was 46 “Oh, nothing,” came a soft reply. “I am just too short.” The coach told her that at her height she would probably 47 get to play for a top ranked team, 48 offered a scholarship. So she 49 stop dreaming about college. She was 50 and I sensed her disappointment. I asked her if she had talked to her dad about it yet. She told me that her father said those coaches were wrong. They just did not 51 the power of a dream. He told her 52 she really wanted to play for a good college, if she truly wanted a scholarship, 53 could stop her except one thing — her own attitude. He told her again, “If the dream is big enough, the facts don’t count.” The next year, as she and her team went to the Northern California Championship game, she was seen by a college recruiter (招聘人员). She was indeed offered a 54 . She was going to get the college education that she had 55 and worked toward it for all those years. 36. A. through B. across C. over D. into 37. A. brought out B. showed out C. stood out D. work out 38. A. only B. lonely C. simply D. alone 39. A. dark B. dawn C. midnight D. daybreak 40. A. how B. when C. why D. what 41. A. worriedly B. shyly C. quietly D directly 42. A. go B. get C. enter D. attend 43. A. worse B. better C. the best D. the worst 44. A. determined B. encouraged C. fixed D. attracted 45. A. covered B. closed C. dropped D. buried 46. A. the affair B. the wrong C. matter D. the matter 47. A. ever B. even C. once D. never 48. A. far more B. much less C. much fewer D. many more 49. A. should B. must C. can D. may 50. A. overjoyed B. moved C. excited D. heartbroken 51. A. understand B. experience C. learn D. believe 52. A. even if B. as if C. that if D only if

53. A. anything B. nothing C. something D. everything 54. A. prize B. medal C. scholarship D. position 55. A. dreamed of B. accepted C. thought of D. enjoyed 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、 C 和 D)中, B、 选出最佳选项, 并在答题卡 上 将该项涂黑。 A One day newly wedded Nancy lost her ring while helping to plant potatoes. Friends were called and the field was searched long but in vain. Later, when the potatoes were harvest, everyone looked out for the ring but it remained lost. Another year came round and all the farmers working in the field kept their eyes open. The following year was the same. And year after year, whoever had business in the field always had Nancy’s ring in his mind. Then the farmers changed hands but it went no farther to cousins. So the memory of the lost ring alive until thirty-eight years had passed. Then came a spring day a man was ploughing the field behind a pair of horses. Even after thirty-eight years he still looked out for the ring, and knew just which part of the field Nancy had lost it in. at that time, when he came there, he found it. He picked it up carefully into his pocket, left his horses, and ran all the way down to the village and placed it into Nancy’s hand. 56. How did Nancy come to lose her ring? A. She lost it while helping to plant tomatoes in the field. B. She lost it while watering the plants in the field. C. she lost it while working in the field. D. She lost it while helping to plant potatoes in the field. 57. Why did people keep looking for the ring even after the farm changed hands? A. It was a very expensive ring. B. The all wanted to solve the mystery. C. They all loved Nancy. D. Everybody wanted to have this ring. 58. What did the ploughman do after finding the ring? A. He picked it up and put it in his pocket. B. He ran back to tell everybody in the village C. He placed it in a secret spot. D. He returned it to the owner 59. What can you infer from the story? A. The ring was invaluable B. People on the farm were honest and helpful C. The ring’s mysterious disappearance was the work of supernatural power. D. Nancy no longer expected that her ring would be found again. B Many say their most painful moment is saying good-bye to those they love. After watching Cheryl, my daughter-in-law, through six long months her mother suffered towards death, I think the most painful moment was waiting to say good-bye. Cheryl made the two-hour trip over and over to be with her mother. They spent long afternoons praying, comforting, and retelling their shared memories. As her mother’s pain intensified and more medication was needed to ease her into sedation 镇静 (

状态), Cheryl sat for hours of silence watching by her mother’s bed. Each time she kissed her mother before leaving, her mother would tear up and say, “I’m sorry you drove so far and sat for so long and I didn’t even wake up to talk with you.” Cheryl would tell her not to worry, it didn’t matter, still her mother felt she had let her down and apologized at each good-bye until the day Cheryl found a way to give her mother the same reassurance her mother had given to her so many times. “Mom, do you remember when I made the high school basketball team?” Cheryl’s mother nodded. “You’d drive so far and sit for so long and I never even left the bench to play, You waited for me after every game and each time I felt bad and apologized to you for wasting your time.” Cheryl gently took her mother’s hand. “Do you remember what you would say to me?” “ I would say I didn’t come to see you play, I came to see you.” “And you meant those words, didn’t you?” “Yes, I really did.” “Well, now I say the same words to you. I didn’t come to see you talk, I came to see you.” Her mother understood and smiled as she floated back into sleep. Their afternoons together passed quietly into days, weeks, and months. Their love filled the space between their words. To the last day they ministered each other in the stillness, love given and received just by seeing each other. Love is so strong that even in this deepened silence that followed their last good-bye, Cheryl can still hear her mother’s love. 60. According to the writer, what’s the most painful moment? A. Saying good-bye to those one loves. B. Losing one’s mother. C. Waiting to speak to those one loves. D. Waiting to say good-bye to those one loves. 61. Why did Cheryl have to sit for hours silently by her mother’s bed? A. Because her mother was pretty sick and couldn’t speak. B. Because the doctor didn’t let her mother speak. C. Because her mother had to take more medicine and needed looking after. D. Because her mother was too painful to speak to her. 62. The underlined word “reassurance” probably means_____. A. comfort B. advice C. excuse D. example 63. The best title for this passage would be ________. A. The relation between Mother and Daughter B. To see you C. Is Blood thicker than water? D. Mother’s Love C Cars!!! Holidays! Thousands of prizes ! Hurry ! FREE with every packet of SPLASH! Your personal lucky number! Will be among the 500,000 Winners! Use SPLASH for the SOFTEST …

QIUCKEST…WHITEST WASH! DON’T DELAY … BUY A PACKET TODAY! 64. This is __________. A. an introduction to some products B. An advertisement for selling goods C. a direction of a kind of washing machine D. A notice about a football game 65. If you want to get prize, ________. A. don’t delay joining us in playing B. You should buy 500,000 packets of splash C. please buy a packet of splash D. Please drive a car as quickly as possible 66. Those who bought a packet of splash ________. A. are sure to win a prize B. are sure to be among the 500,000 winners C. could get 500,000 D. Could get the personal lucky number 67. Which of the following diagrams (图解) shows the correct relation ? ●: prize ▲: personal lucky number ★: splash ■: cars A. ■→▲→★→● B. ●→★→■→▲ C. ★→▲→●→■ D. ■→★→▲→● D In the summer of 1978 an English farmer was driving his tractor through a field of wheat when he discovered that some of his wheat was lying flat on the ground. The flattened (变平的) wheat formed a circle about six meters across. Around this circle were four smaller circles of flattened wheat. The five circles were in a formation like five dots (点). During the following years, farmers in England found the strange circles in their fields more and more often. The circles are called “crop circles” because they appear in the fields of grain—usually wheat or corn. The grain in the circles lies flat on the ground but is never broken; it continues to grow, and farmers can later harvest it .Farmers always discover the crop circles in the morning, so the circles probably form at night. They appear only in the months from May to September. At first, people thought that the circles were a hoax. Probably young people were making them as a joke ,or farmers were making them to attract tourists .To prove that the circles were a hoax, people tried to make circles exactly like the ones that farmers had found. They couldn’t do it.They couldn’t enter a field of grain without leaving tracks, and they couldn’t flatten the grain without breaking it. Many people believe that beings from outer space are making the circles to communicate with us from far away and that the crop circles are messages from them. Scientists who have studied the crop circles suggested several possibilities. Some scientists say that a downward rush of wind leads to the formation of the circles—the same downward rush of air that sometimes causes an airplane to crash. Other scientists say that forces within the earth cause the circles to appear. There is one problem with all these scientific explanations: crop circles often appear in formations, like the five—dot formation. It is hard to believe that any natural force could form those.

68. In the summer of 1978, an English farmer discovered in his field that _________. A. some of his wheat had been damaged. B. his grain was growing up in circles. C. his grain was moved into several circles. D. some of his wheat had fallen onto the ground. 69. According to the text, the underlined part “a hoax” (line 1, para.3 )probably means _________. A. an action made to fool people. B. a special way to plant crops. C. a research on the force of winds. D. an experiment for the protection of crops. 70.. Which of the following may prove that the crop circles are not made by man? A. The farmers couldn’t step out of the field. B. The farmers couldn’t make the circles round. C. The farmers couldn’t leave without footprints. D. The farmers couldn’t keep the wheat straight up. 71. That the crop circles are made by is probably true. A. air movement B. airplane crashes C. new farming techniques D. unknown flying objects E My rule for staying young is simple: keep all your attention on the part of you that’s young and growing your brain. Keep your mind awake and you will stay young all over. These are exciting times. Take an interest at least one new thing every day. Careless of your age, it’s not late to make your life more interesting. I know a housewife who had no knowledge of design, who has now made herself into an excellent industrial designer. I know a retired electrical engineer who has become a highly paid ceramic (陶器的) artist. Get over the idea that you are ever too old to go back to school. I know a man who entered Medical College at 70. He got his degree with honors and became an admired doctor. Another man went to school at 71 and is now an active lawyer. In spite of years, staying young is easy for those who live in the future. You can do it if you care enough to try. Keep your mind awake and active. That’s the only youth elixir (灵丹妙药) guaranteed to work. 72. Which of the following can be the best title for the passage? A. Rule for staying young B. Never too old to learn C. Reasons for staying young D. Take an interest in the world 73. What does the underlined sentence (in Paragraph 3) mean? A. Age is always the problem of learning. B. You’re never young to go back to school C. It is incorrect that you are never too old to go back to school. D. It is true that you are never too old to go back to school. 74. All of the following statements are true EXCEPT that _________. A. human brain doesn’t get old with age in a way B. every person should take up a new job when he becomes old C. staying young is not too difficult if one is willing to try D. there is always something to learn if you have an interest in what’s going on around you 75. That our brain remains young and growing careless of age is _______.

A. an imagination

B. a funny idea

C. an impossibility

D. a fact

K: Yes, I think they will encourage you to go there. I’m going to tell my parents about my decision. 第五部分 书面表达(满分 25 分) 第二节:书面表达(满分 25 分) 假设你是扬杨,你在升入高中后学习上碰到了一些困难,如数学,作业量增多,个人时间 安排不合理等。你请教了你的一位朋友张杰 ,后来问题得到了解决。请以 e-mail 的形式向你 的一位朋友(李正)讲述这件事情。 要求写清楚下面三点: 1、 当时面临的困难或问题:数学难,作业量增多,个人时间安排不合理 2、 你得到的建议: 1. 培养自信 2 做好预习复习 3. 制定学习计划 4. …..(可发表个人观点) 3、 结果: 学习上轻松多了,效率提高,自信心增强 注意: 1、 作文总词数为 120 左右; 2. arrange 安排 reasonable 合理 confidence 自信 ________________________________________________________________________________

高一英语期末测试卷答题卡
1 21 36 56 2 22 37 57 3 23 38 58 4 24 39 59 5 25 40 60 6 26 41 61 7 27 42 62 I 卷(三部分,共 115 分) 8 9 10 11 12 13 28 43 63 29 44 64 30 45 65 31 46 66 32 47 67 33 48 68 14 34 49 69 15 35 50 70 51 71 52 72 53 73 54 74 55 75 16 17 18 19 20

II 卷(二部分,共 35 分) 第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:对话填空(共 20 小题:每小题 1 分,满分 10 分) 请认真阅读下面对话,并根据各题所给首字幕的提示,在答题卡上标有题号的横线上,写出 一个英语单词的完整、正确形式,使对话通顺。 K=Kathy M=Marry M: Kathy, have you decided what you’re going to do in the vacation? K: I need to (76) e________ some money. I’d try to find a job 76.____________ looking after children. What about you , Marry? M: I’m going to accept my teacher’s (77) i_______ to go 77. ____________ to Wenchuan with her. K: Oh,please tell me more about it! It’s half a year since the (78) d_______. What is happening there? 78. ____________ M: It’s said that WenChuan is (79)r______ from the 79. ____________ earthquake .After the earthquake. Many houses were in (80)r______. Now. many houses are being built. 80. ____________ And they need more people to be (81)v_____ to help 81. ____________ with the rebuilding. So when my teacher invited me, I was so(82)w______ as to accept it at once. 82. ____________ K: It sounds (83)a________. Maybe I can go with you! 83. ____________ After all, it’s meaningful to do something for people in trouble. But what about your parents’ (84) a__________? 84. ____________ Do they agree? M: I’m (85)h_____ that they won’t stop me. They will 85. ____________ surely encourage me to do something for others.

________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________

高一英语期末测试卷答案
I 卷(三部分,共 115 分) 1 A 21 A 36 A 56 D 2 B 22 B 37 C 57 C 3 A 23 C 38 D 58 D 4 C 24 C 39 A 59 B 5 C 25 C 40 C 60 D 6 B 26 B 41 D 61 C 7 C 27 A 42 A 62 A 8 A 28 A 43 C 63 B 9 B 29 A 44 A 64 10 C 30 D 45 D 65 11 C 31 A 46 D 66 12 B 32 D 47 D 67 13 A 33 B 48 B 68 14 C 34 C 49 A 69 15 B 35 B 50 D 70 C 51 A 71 A 52 C 72 A 53 B 73 C 54 C 74 B 55 A 75 D 16 C 17 C 18 B 19 C 20 C

B C D C D A II 卷(二部分,共 35 分) 第四部分:对话填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
76.earn 81.volunteerS 77.Invitation 82.willing 78.disaster 83.attractive 79.recovering 84. attitude

80. ruins 85. hopeful

第五部分 书面表达(满分 25 分)

听力原文:
Text 1:M: It’s been sunny since Monday, but wet weather is on the way and we’ll have rain the day after tomorrow. W: L’m glad to hear that because I always play golf on Thursday and I like to have good weather. Text 2:W: Is your brother still selling cameras? M: He has had three different jobs. Right now he is working in an electronic company. Beforethen he was selling office equipment. Text 3:M: That is $ 26.5 for the book, and $ 2 extra for the paper for wrapping the book. W: Okay. Here is $ 30. Keep the change. Text 4:W: I said that he’s dead, not in bed. M: Dead! I’m dreadfully sorry. The line isn’t very clear, is it? Well, Mrs Lewis, my name is Bodger and I’m ringing from... Text 5:W: What has all this got to do with me? M: What it has to do with you, is that we can now deliver the Daily Echo to your house by 5:30 every morning. Text 6:M: Yes, can I help you? W: Yes. This is Mrs Waller, Room 109. My bedside light doesn’t work. M: I’ll send someone up immediately. W: and can you send me up another pillow? I like lots of pillows. M: Certainly, Madam. Is there anything else? W: Yes, there is. The room is too hot. The switch for the air conditioner doesn’t work. M: Well, we’ll get it fixed. W: and I haven’t got any hangers. Could I have some? Also the towel I’ve got is too small, and there isnt any hot water. M: I’m sorry. Madam. Would you like to change your room? W: No, thank you. I like the view. Text 7:W: Have you seen my handbag anywhere? M: Yeah. There it is. You’re almost sitting on it.

W: That’s nothing to be so pleased about! What are you smiling at? M: Oh, the whole scene was really funny. M: Idon’t like that sort of comedy very much. Customs officers aren’t the kind of people I like chatting with. W: I thought our man was very polite. I wonder why he took your umbrella away. But I’m sure he’ll return it. He gave you the receipt, didn’t he? M: Yes, he gave it to me. But...W: My hatbox! Oh, what a fright it gave me! It’s fallen off the luggage rack! M: You’re lucky it just missed that gentleman opposite. W: I’m very sorry! M: He is not answering! W: How strange these English are! The hatbox gave me such a scare! But that man just went on reading his newspaper. Text 8: W: When you called me last night, I was addressing some letters.M: How many letters did you write last night? W: Quite a few. There were ten envelopes, I believe.M: While you were writing letters, I was reading a book. W: Were you at home most of the day yesterday? M: I was at home part of the day. I went to the doctor’s office. W: Did you go to the doctor’s in the afternoon? M: No. I went to the doctor’s at about 10 o’clock in the mornign. W: While you were at the doctor’s, I was sleeping soundly. M: What time did you wake up yesterday morning? W: I didn’t wake up until nearly 11 am. M: While you were sleeping soundly, I was doing a lot of things. Text 9:W: Rod? Good evening! It’s me, Barbara. Am I ringing at a bad time? M: No, no. That’s all right. Is there something important? W: No, not really. Some American friends are here for a few days and they wanted to go for a meal this evening. I thought maybe you would like to come. M: I’m afraid I can’t. I’ve got a bad headache. W: Oh, have you? I’m sorry. Why don’t you take a couple of aspirins and lie down for a bit? You’ll be all right in half an hour. M: Yes, I know, it’s not just the headache. I’m afraid I really ought to do my washing this evening and I’ve got to write home to my parents, too. W: All right. Some other time then. Well, have a good evening, Rod. M: Wait a minute, Barbara. I’ll ring you early tomorrow morning. W: It’s OK. Talk to you then. Text 10: Fred had heard stories of an amazing family tradition. It seems that his father, grandfather and great-grandfather had all been able to walk on water on their 21 st birthdays to the boat club across the lake for their first legal drink. So when Fred’s 21 st birthday came around, he and his friend Brian took a boat out to the middle of the lake. Fred stepped out of the boat and nearly drowned. Brian managed to pull him to safety. Furious and confused, Fred went to see his grandmother. “Grandma,” he asked, “it’s my 21 st birthday, so why can’t I walk across the lake like my father, his father and his father before him?” Granny looked into Fred’s eyes and said, “Because your father and grandfather as well as your great-grandfather were all born in January; you were born in August.”


相关文章:
...山西省临汾一中2010-2011学年高一上学期期末考试(语...
【高一语文期末试题山西省临汾一中2010-2011学年高一上学期期末考试(语文)_高一语文_语文_高中教育_教育专区。临汾一中 2010-2011 学年度第一学期高一年级模块 语...
山西省临汾一中2015-2016学年高一上学期期末考试英语试卷
临汾一中 2015 -2016 学年度第一学期高一年级期末考试 英语试题 (考试时间 120 分钟 试卷满分 150 分) 注意事项: 1 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(...
山西省临汾一中2010-2011学年高一上学期期末考试物理试题
免费教育资源网 www.ttshopping.net 临汾一中2010-2011 学年度第一学期高一年级模块考试 物理试题(卷)(考试时间:90 分钟 满分:100 分) 第 I 卷(选择题 共 ...
...2016学年高一上学期期末考试英语试题 Word版含答案....
山西省临汾第一中学2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题 Word版含答案.doc_英语_高中教育_教育专区。临汾一中 2015 -2016 学年度第一学期高一年级期末考试 ...
...山西省临汾一中2010-2011学年高一上学期期末考试政...
[名校联盟]山西省临汾一中2010-2011学年高一上学期期末考试政治试题 隐藏>> 为您服务教育网 http://www.wsbedu.com/ 临汾一中 2010-2011 学年度第一学期高一年级...
临汾一中2010-2011学年度第一学期高一年级学段考试_免...
临汾一中 2010-2011 学年度第一学期高一年级学段考试 化学试题(卷)(考试时间 90 分钟 满分 100 分) 可能用到的相对原子质量: H:1 32 Cl:35.5 K:39 Mn:...
山西省临汾一中2015-2016学年高一上学期期末考试语文试卷
临汾一中 2015-2016 学年度第一学期高一年级期末考试 语文试题 (考试时间 150 分钟 满分 150 分) 第Ⅰ卷(阅读题,共 70 分) 甲 必考题 一、现代文阅读(9 ...
山西省临汾一中2010-2011学年高二上学期期中考试英语试题
高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 临汾一中 2010-2011 学年第一学期高二年级学段考试英语试题(卷) (考试时间 120 分钟 满分 100 分) 第Ⅰ卷 ...
山西省临汾一中2010-2011学年高二上学期期末考试历史试题
山西省临汾一中2010-2011学年高二上学期期末考试历史试题_政史地_高中教育_教育专区。临汾一中 2010—2011 学年度第一学期高二年级模块 历史试题(卷)(考试时间 90...
...年山西省临汾第一中学高一下学期期末考试英语试题(...
2015-2016 学年山西省临汾第一中学高一学期期末考试英语试题 (有 答案)(考试时间 120 分钟 注意事项: 1.本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)...
更多相关标签: