A land of diversity
1．(2013·山东潍坊 3 月模拟)— Will the fine weather ________？ — I am afraid not. The weatherman says it's going to rain
. A. stay up C. come on B. keep up D. move on
答案与解析 B stay up“熬夜”； keep up“保持；维持；继续”； come on“加油； 进展”； move on“继续迁移”。问句句意：这种好天气会继续吗？故选 B 项。 2．(2013·黄冈 4 月模拟)On the annual International Volunteer Day, the world ________ the work of millions of people who give their time to help others. A. abolishes C. acknowledges 答案与解析 B. accompanies D. assesses
感 谢 ， 他 们 奉 献 自 己 的 时 间 帮 助 别 人 。 abolish“ 废 止 ” ； accompany“ 陪 伴 ” ； acknowledge“感谢”； assess“评估”。根据句意可知选 C 项。 3 ． While living in this beautiful small town, Mr. Green, who went in for literature so much, wrote ________ wonderful poems. A. a great many of C. a good deal 答案与解析 B. a good many D. a great deal of
妙的诗歌。a good many“许多；很多”，其后直接跟可数名词复数。a great many of 后 接可数名词复数时，名词前通常应有限定词； a good deal 后不可接名词； a great deal of 后应接不可数名词。 4．(2014·文德书院)Many students listened to the lecture, but I wondered how much they ________. A. took out C. took off B. took up D. took in
答案与解析 D take in“理解”，符合句意。take out“拿出；取出”； take up“占 据；拿起”； take off“摘掉；起飞”。 5．On completing the courses, the teacher will have earned the qualification to ________ a teaching license in Thailand. A. apply for C. turn away B. take over D. work out
for“申请”； take over“接管”； turn away“拒绝”； work out“制定出；计算出”。 根据句意应该选 A 项。 Ⅱ.单句语法填空 6．I often go to the market with my friends ________ I can buy whatever I want. 答案与解析 where/in which 先行词是 the market, where/in which 引导定语从句， 并在从句中作状语。 7．________ she couldn't understand was ________ fewer and fewer students showed interest in her lesson. 答案与解析 What; why 句意：她不能理解的是为什么越来越少的学生对她的课感兴
趣。what 为连接代词，引导主语从句；第二空 why 引导表语从句。 8．________ there are living creatures in the outer space as those on Earth hasn't been proved until now. 答案与解析 Whether 句意： 外太空是否有像地球上一样的生物直到现在还未被证实。 分析句子结构和句意，不难发现 whether 最合适。 9．Now our school is four times ________ it was twenty years ago. 答案与解析 what 句意：现在我们学校是二十年前的四倍大。空处引导表语从句，且 在从句中作表语，再分析句意可知，应填 what。 10．This house is conveniently situated but the trouble is ________ it is too small for my large family. 答案与解析 that 句意： 这幢房子地理位置方便， 但麻烦的是它对我的大家庭来说太 小了。从句的句意和结构都完整，所以填 that。 Ⅲ.语法填空 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 Hostess: Good evening, and welcome to this week's Business World, the program for and about business people. Tonight, we have Mr. Steven Kayne, __11__ has just taken over and established bicycle shop. Tell us, Mr. Kayne, what made you want to run your own store? Kayne: Well, I always loved __12__ (race) bikes and fixing them. When I was working full?time as a salesman for a big company, I seldom had time __13__ (enjoy) my hobby. I knew then that as soon as I had enough money to get my own business __14__ (go), I would do it. Now my time is my own. I open the store I want and leave when I want. Hostess: You mean you don't keep regular hours?
Kayne: Well, the sign on my store __15__ (say) the hours are ten to six, but if business is __16__ (slow) than usual, I can just lock up and take off early. Hostess: Have you hired any __17__ (employ) to work with you yet? Kayne: Yeah, a couple of friends of mine who love biking as much __18__ I do. They help me out a few days __19__ week. It's great because we play cards or just sit around and talk __20__ there are no customers. Hostess: Thank you, Mr. Kayne. We wish you success in your new business. 答案 11.who 12.racing 13.to enjoy 14.going 15．says 16.slower 17.employees 18.as 19.a 20．when Ⅳ.阅读理解 A Festivals play an important role in a culture's identity. I can't think of a better way of appreciating a new culture than by taking part in one of its festivals. Here are some special festivals around the world. ★ Boryeong Mud Festival — Boryeong, South Korea
For two weeks in July, millions gather in Boryeong to experience the grey pools and slides. What began as a way of promoting the region's mineral?rich mud has turned into a festive party, complete with music and fireworks. While the mud is usually only available in cosmetic products, here you can cake (使??结块) yourself in grey as you want. ★ Holi?India
Holi, the Festival of Colours, is a Hindu celebration full of joy and one of India's most important holidays. During the day of the last full moon of the lunar month, usually late February or early March, the air is full of bright coloured powder. The festival is celebrated differently throughout the country, but the cheerful spirit is common throughout Hindu communities around the world. ★ Koninginnedag — The Netherlands
Although their current Queen's birthday is really during the winter, the Queen still celebrates it on April 30th，the country's official “Queen's Day” since 1949. Orange is the national colour, and the streets become a sea of feather boas (长 围巾) and body paint as crowds gather in the plazas (广场). Amsterdam is the centre of this outdoor party, with many live music acts, but nearly every town is alive with orange on this day. ★ National Elephant Day in Thailand
In Thailand, March 13 is regarded as National Elephant Day to show that the Thai elephant plays an important role in the Thai history. Thai Elephant Day has been held on an annual basis since the idea was first approved by the Thai government in 1998. Special events are held at a number of venues in northern Thailand. At the Mae Sa Elephant Camp, it has become a tradition on March 13 for the dozens of elephants there to be treated to a huge feast of fruits and sugarcane. 21．What we can learn from the passage is that ________. A. Boryeong Mud Festival was originally held to advertise for their mineral
resources B. people around the world celebrate Holi differently to promote their religions C. Koninginnedag — The Netherlands was celebrated on their current Queen's birthday D. it is an international custom for the Thai elephant to eat all kinds of fruits and sugarcane 答案与解析 A 由 Boryeong Mud Festival 一栏中第二句“began as a way of
promoting the region's mineral?rich mud”可知，保宁泥浆节一开始是为了宣传当地的 矿土。A 项正确。由 Holi?India 一栏中最后一句，提到庆祝方式有所不同，但没有提到是 为了促进当地宗教，排除 B 项。由 Koninginneday 一栏中第一句可知，庆祝并不是在女王的 生日那天，排除 C 项。从文章最后一句可知，D 项错误。 22．What is the purpose of the festival held on March 13 in Thailand? A. To call on people to protect these endangered elephants. B. To give the Thai elephant a chance to eat fruits and sugarcane. C. To stress the importance of the elephant in the Thai history. D. To help people relax themselves by feeding the Thai elephant. 答案与解析 C 从文章最后一段第一句“to show that the Thai elephant plays an important role in the Thai history”可知，国家大象节是为了纪念大象在泰国历史上的 重要作用。本题选择 C 项。 23．You can experience the Festival of Colours in ________. A. South Korea C. the Netherlands B. Thailand D. India
答案与解析 D 从 Holi?India 一栏第二句话 the air is full of bright coloured powder 可知，D 项正确。 24．What is the main purpose of the text? A. To tell people how to enjoy and relax themselves. B. To introduce some unique festivals around the world. C. To get people to celebrate different kinds of customs. D. To show the importance of celebrating different festivals. 答案与解析 B 从文章第一段最后一句和文章介绍的四个节日来看，B 项正确。 B (2014·兰州一中月考) The National Gallery Description：
The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13th?century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance. Layout： The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th? to 15th?century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling. The main West Wing houses 16th?century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese. The North Wing houses 17th?century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer. The East Wing houses 18th? to early 20th?century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh. Opening Hours： The Gallery is open every day from 10am to 6pm (Fridays 10am to 9pm) and is free, but charges apply to some special exhibitions. Getting There： Nearest underground stations: Charing Cross (2?minute walk), Leicester Square (3?minute walk), Embankment (7?minute walk), and Piccadilly Circus (8?minute walk)． 25．In which century's collection can you see religious paintings? A. The 13th. C. The 18th. B. The 17th. D. The 20th.
答案与解析 A 由 Description 中“13th?century religious paintings”可知， A 项正确。 26．Where are Leonardo da Vinci's works shown? A. In the East Wing. B. In the main West Wing. C. In the Sainsbury Wing. D. In the North Wing. 答案与解析 B 在 Layout 中的第二段可知，达芬奇的作品在 the main West Wing
27．Which underground station is closest to the National Gallery? A. Piccadilly Circus. C. Embankment. B. Leicester Square. D. Charing Cross.
答案与解析 D 从 Getting There 中可知， Charing Cross 最近。D 项正确。