高二英语必修五期末测试题 (2011-11-17 09:51:36) 转载▼ 标签： 教育 综合测试 二、单项选择 21. Who is the man a blue shirt? I have never seen him before. A. is wearing B. dressed up C. dressed in D. worn 22. once before, aft
er your class I got my visa（签证）. So thank you again. A. Having rejected B. Rejected C. Being rejected D. To be rejected 23. The police will have to the room for fingerprints. A. check B. examine C. clean D. analyze 24. Only to use this reading room. Students have another room on the second floor. A. are the teachers allowed B. are allowed the teachers C. the teachers are allowed D. the teachers allowed 25. We arrive at six. But I’m sorry we are late. A. should B. were supposed to C. must D. ought to 26. Don’t leave the water while you brush your teeth. A. run B. running C. being run D. to run 27. There is plenty of rain in the southeast, there is little in the northwest. A. because B. therefore C. while D. as 28. Both teams were in hard training; was to lose the game. A. either B. neither C. another D. the other 29. by the beauty of nature, the girl from London decided to spend another two days on the farm. A. Attracting B. Attracted C. To be attracted D. Having attracted 30. One of the provinces in the north has to form a new state. A. broken down B. broken up C. broken out D. broken away 31. Everybody thought the battle would be . And they were right. A. losing B. missing C. lost D. missed 32. On his way home, he suddenly heard his name . A. calling B. called C. to call D. call 33. When trees are cut down, there is nothing to hold the soil on the hillside. A. take place B. out of place C. in place D. in place of 34. The little boy the last bit of toothpaste from the tube. A. squeezed out B. squeezed in C. pushed in D. pushed out 35. ―Shall I invite Tom to my party? ―Yes. It’ll be nice if you . A. to B. invite C. will D. do 三、完形填空 Seventeen-year-old Rivertown teenager, John Janson, was honoured at the Lifesaver Awards last night for carrying out lifesaving first aid on his neighbour after a shocking knife 36 . John was presented with his award at a ceremony which recognized the 37 of the ten people who have saved the life of others.
John had been studying in his room when he heard 38 . When he and his father rushed outside, they 39 that Anne Slade, mother of three, had been stabbed（刺） 40 with a knife by her ex-boyfriend（前男友）. The man ran from the 41 and left Ms Slade lying in her front garden 42 very heavily. Her hands had almost been cut off. It was John’s quick 43 and knowledge of first aid that saved Ms Slade’s life. He immediately asked a number of the 44 people for bandages（绷带）, but when nobody could put their hands on anything, his father got some tea towels（毛巾）and 45 from their house. John used these to dress the most severe 46 to Ms Slade’s hands. He slowed the bleeding by applying pressure to the wounds until the 47 and ambulance arrived. “I’m 48 of what I did but I was just doing what I had been 49 ,” John said. John had taken part in the Young Lifesaver Scheme at his high school. When 50 John, Mr Alan Southerton, Director of the Young Lifesaver Scheme, said, “ 51 is no doubt that John’s quick thinking and the first aid52 that he had learned at school saved Ms Slade’s life. It shows that a simple knowledge of the first aid can make a real 53 .” John and the nine other lifesavers also attended a 54 reception yesterday hosted by the Prime Minister before 55 their awards last night. 36. A. show B. attack C. work D. defend 37. A. bravery B. life C. thinking D. progress 38. A. quarrelling B. arguing C. laughing D. screaming 39. A. realized B. believed C. thought D. discovered 40. A. repeatedly B. quickly C. frequently D. gradually 41. A. home B. place C. scene D. house 42. A. shaking B. struggling C. bleeding D. crying 43. A. action B. answer C. experience D. request 44. A. several B. nearby C. familiar D. curious 45. A. water B. tape C. bandages D. scissors 46. A. damages B. pains C. injuries D. arms 47. A. neighbours B. children C. doctor D. police 48. A. proud B. fond C. sure D. tired 49. A. expected B. taught C. encouraged D. educated 50. A. thanking B. recognizing C. admiring D. congratulating 51. A. There B. It C. He D. She 52. A. skills B. instructions C. key D. history 53. A. discovery B. harm C. difference D. choice 54. A. recent B. secret C. private D. special 55. A. giving B. offering C. announcing D. receiving 四、阅读理解 （A） The view over a valley of a tiny village with thatched (草盖的) roof cottages around a church, a drive through a narrow village street lined with thatched cottages painted pink or white, the sight over the rolling hills of a pretty collection of thatched farm buildings―these are still common sights in parts of England. Most people will agree that the thatched roof is an essential part of the attraction of the English countryside. Thatching is in fact the oldest of all the building crafts（工艺）practised in the British Isles.
Although thatch has always been used for cottage and farm buildings, it was once used for castles and churches, too. Thatching is a solitary（独自的）craft, which often runs in families. The craft of thatching as it is practised toady has changed very little since the Middle Ages. Over 800 full-time thatchers are employed in England and Wales today, keeping and renewing the old roofs as well as thatching newer houses. Many property owners choose thatch not only for its beauty but because they know it will keep them cool in summer and warm in winter. In fact, if we look at developing countries, over half the world lives under thatch, but they all do it in different ways. People in developing countries are often unwilling to go back to traditional materials and would prefer modern buildings. However, they may lack the money to allow them to get the necessary materials. Their temporary mud huts with thatched roofs of wild grasses often only last six months. Thatch which has been done the British way lasts from twenty to sixty years, and is an effective defiance against the heat. 56. Which of the following remains a special feature of the English countryside? A. Narrow streets lined with pink or white houses. B. Rolling hills with pretty farm buildings. C. Cottages with thatched roofs. D. Churches with cottages around them. 57. What do we know about thatching as a craft? A. It is a collective activity. B. It is practised on farms all over England. C. It is quite different from what it used to be. D. It is in most cases handed down among family members. 58. Thatched houses are still preferred because of _________. A. their style and comfort B. their durability C. their easy maintenance D. their cheap and ready-made materials 59. People in developing countries also live under thatch because ________. A. thatched cottages are a big tourist attraction B. thatched roof houses are the cheapest C. thatch is an effective defense against the heat D. they like thatched houses better than other buildings （B） Today our lives are changing faster than at any time in history. Here we report on three important changes that will have a big impact on our everyday lives in the future． The cashless society Cash and bank-notes will disappear almost completely. They will be replaced by smart cards, namely plastic cards: microchip（微芯片）processors（处理器）loaded with some money. When we pay for goods，the shop assistant will put our smart card into a payment terminal（终端）and money will come into his card from our card. When all the money is used up，we will be able to reload it by putting it into a telephone，dialing our bank account and money will be put into the card from the account. Interactive telephones Talking computers will play an important part. They will recognize speech, ask us what information we need, look through a database，and put the information into speech．If we want to book a flight or pay a bill by phone, we will interact with a talking computer to do so. Human telephone operators will be used only for more complex operations such as dealing with complaints or solving special problems. _________
Traffic jams in cities will be reduced because drivers will use electronic route maps to find the quickest route to their destination. Electronic systems will start changing motorists for driving in cities．As soon as motorists have to pay to drive in cities, they will stop using their cars and use public transport instead. Speed control systems will be built into cars. These systems will automatically（自动地）regulate the speed of the car to take account of traffic and weather conditions and prevent accidents. It will be many years before these changes bring results but when they do，there will be a titanic improvement in road safety. With the development of science and technology, more and more advanced things will be invented or created. Life in the future is undoubtedly different from that at the present. 60. Cash and bank-note will disappear because . A. they will be out of use sooner or later B. they will be replaced by plastic cards convenient to use C. we can load money from the bank D. they will be rejected by payment terminals 61. What will you do if the money in your card is used up? A. Go to the bank to deposit some money. B. Put the card into a telephone and dial the bank account. C. Buy a new card. D. We don’t know. 62. Which of the following would be the best subtitle for the fourth paragraph? A. Future cars B. Speed control systems C. Intelligent cars D. Traffic jams 63. Which of the following statements is NOT true? A. When we buy tickets for flying somewhere else, we can have a talk with the computer. B. If you make a complaint, you can use human telephone operation. C. Drivers will stop using their cars and use public transport in order to prevent accidents. D. The help of electronic route maps will decrease traffic jams. 64. The underlined word “titanic” in Paragraph 4 means . A. huge and great B. the name of a ship C. slight D. increasing （C） Dolphins（海豚）are not fish, but warm-blooded animals. They live in groups, and speak to each other in their own language. In this, they are like other animals, such as bees and birds. But dolphins are very different from almost all land animals. Their brain is nearly the same size as our own, and they live a long time―at least twenty or thirty years. Like some animals, dolphins use sound to help them find their way around. They also make these sounds to talk to each other and to help them find food. We now know they do not use their ears to receive these sounds, but the lower part of the mouth, called the jaw. Strangely, dolphins seem to like man, and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people. There is a story about sailors in the 19th century. In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand, they learnt to look for a dolphin called Jack. From 1871 to 1903, Jack met every boat in the area and showed it the way. Then in 1903 a passenger on a boat called The Penguin shot and wounded Jack. He recovered and for nine years more continued to guide all ships through the area－except for The Penguin. Today, some people continue to kill dolphins, but many countries of the world now protect them and in these places it is against the law to kill them. 65. Dolphins are different from many other animals in that they _____.
A. live in groups B. have large brains C. are warm-blooded D. have their own language 66. Which of the following does the dolphin use to help it find its way around? A. Its nose. B. Its ears. C. Its mouth. D. Its eyes. 67. Why did the sailors off the coast of New Zealand look for Jack? A. He was lonely and liked to be with people. B. They enjoyed playing with him. C. He was seriously wounded. D. They wanted his help. 68. By telling the story of Jack, the writer wanted to show that _____. A. dolphins are friendly and clever B. people are cruel to animals C. Jack is different from other dolphins D. dolphins should be protected by law （D） Hotlines have become common in China. Some radio broadcasting stations use hotlines to encourage the listeners to take part in the talk shows. That’s a good idea. Yet, the fact is, some people do nothing but break the whole program. Some people know little about the topic under discussion. Sometimes they do not even know what the host is talking about. So the host has to tell the caller what the show is about. Usually the caller will ask a few questions which express his hope and show his ignorance (无知). Then the host has to answer and explain—how silly this is! It wastes a lot of time. It seems that some people phone the hotlines for fun. They just want to let the listeners hear them. They don’t care what the topic is, whether they themselves are interested or how silly they appear to be. I’m totally bored by those people. It’s necessary for radio stations to improve the hotline programmers. In my opinion, if a caller does not know what is going on, the operator should not let the caller take part in it. 69. The sentence “some people do nothing but break the whole program” may tell us that _____. A. radio stations use hotlines in a wrong way B. it is a fact C. it is a good idea D. some people have unclear thoughts 70. Some calls waste the host’s time __________. A. because the host works hard B. because of the caller’s ignorance C. because the host likes talking to the caller D. because of a lot of questions raised by the caller 五、短文改错 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断，如无错误，在该行右 边横线上画一个勾（√） ；如有错误（每行只有一个错误） ，则按下列情况改正： 该行多一个词：把多余的词用斜线（\）划掉，在该行右边横线上写出该词，并也用斜线 划掉。 该行缺一词：在缺词处加一个漏字符号（∧） ，在该行右边横线上写出该加的词。 该行错一个词：在错的词下面画一横线，在该行右边横线上写出改正后的词。 May I have you attention please? I have a few things 71. to tell you. When you have a class here in the langugae 72. lab, please be here a little early. Change your shoes 73. before enter the lab. Don’t bring anything here except 74. your textbook. When you are in, please don’t touch 75. these machines without permit. Always do as the 76. teacher tell you to. In class you should only speak 77.
the English, not Chinese. Recorders can be used to 78. make a copy of the listening materials. When class 79. over, make sure that your machines turned off. 80. 六、书面表达 李明是你的朋友，他很喜欢英语，一直想要找一份适合他的英语报来阅读，现要求你以 书信的形式，向他介绍《新世纪报· 中学生版》 ，提示内容如下： 1． 该报于 2003 年 10 月 15 日正式出版, 它是目前国内第一份根据中学生阅读水平和需 要而设计的英语时事周刊。 2．它用浅显的英语介绍一些热门话题，包括世界要闻、校园热点 (campus trends)、影 视娱乐 (entertainment)、体育休闲、科技生活、大家一起学等栏目。 3．对扩大词汇量，拓宽知识面都有帮助。 4．建议李明读一读该报。 注意：你可以适当增加你对该报的主观看法，要求 100 词左右。 _______________________________________________________________________________ 二、单项选择 21. C 解析：这里需要一个非谓语动词作定语修饰 the man，答案 A 是用来作谓语的；man 与 wear 是主动关系，所以答案 D 的正确形式应该是 wearing。dress up 是“打扮”的意思， 与句义不符。dress 与 man 是被动关系，所以用过去分词，其中 in 后面经常跟什么样的衣 服或者什么颜色的衣服。 22. B 解析：句义是“曾经被拒签”，所以要用过去分词表示被动。选项 C 和 D 所表示的时 态不对。 23. B 解析：本题考查词语辨析。check 意思是“核查，确认无误”。examine 的意思是“检查， 调查”。clean 的意思是“打扫，清洁”。analyze 的意思是“分析”。根据句义“警察将为了指纹 检查这个房间”，所以 B 最合适。 24. C 解析：这里的 only 修饰主语 teachers，不是用来修饰状语的，所以不用倒装。 25. B 解析：根据后一句话得知“我们迟到了，没有按时到”，所以选择 B，be supposed to do sth 表示“被期望做某事”，但是实际并没有做到。should/ought to do sth 都是“应该做某事”的 意思，放在这里与句义不符，正确的应该是 should /ought to have done sth，用来表示“本 应该做某事，但事实上没有做”。must 是“必须”的意思。 26. B 解析： 句义为“刷牙时不要让水一直流”， leave 后面接宾语及宾语补足语， water 与 run 是主动关系，故用 running 表示。选项 C 的被动语态不正确，run 表示“经营，操作”时才存 在被动语态。 27. C 解析：根据句义“东南部雨水多，西北部几乎没有”，A、B 和 D 三个选项放在句中意 思不通。while 有“虽然”的意思，可以放在句中，表示转折。 28. B 解析：either 两个中的任何一个。neither 两者都不。another 另一个，又一个。the other 两者中的其中一个。前半句的意思是“两个队都在努力训练”， 所以后半句意思应该是“哪 个队也不会输”，故选 B。 29. B 解析：女孩是被美丽的景色所吸引，所以要用过去分词表示被动。 30. D 解析：本题考查有关 break 的一些搭配。break down 毁掉，倒塌。break up 分裂，打 碎。break out 突然爆发。break away 脱离，放弃。本句的意思是“北方的一个省已经脱离政 府， 建立了一个新的国家”，所以选择 D。 31. C 解析：lose the battle 战败；battle 作主语，应该是 be lost。 32. B 解析：他的名字是被叫，应该用过去分词 called 表示被动。 33. C 解析：根据句义“树被砍了以后，就没有东西可以让土留在山坡上”，所以是 in place。
其他选项分别是：take place 发生。in place of 取代。out of place 不在平常的位置上。 34. A 解析：“挤牙膏”用 squeeze out。push 是“推”的意思。 35. D 解析：do 在这里代替了动词 invite；如果用 invite，则需要加出宾语。 三、完形填空 36. B 解析：attack 攻击，进攻，其他选项意思不符合句义。show 展览。work 工作。defend 防护。根据后面的内容我们知道不是用刀防卫，而是被持刀袭击。 37. A 解析：bravery 勇敢。life 生命。thinking 思想。progress 进步。该句表达的是对 10 名 救了他人性命的人的勇敢进行嘉奖，所以选择 bravery，其他三个词放在这里意思不对。 38. D 解析：screaming 尖叫声。John 正在房间里学习时，突然听到了尖叫声，所以紧接着 他和他的父亲马上跑出去看个究竟。 39. D 解析：他们“发现”Anne Slade 被刺伤了。 40. A 解析： repeatedly 重复地， 再三地。 quickly 快速地。 frequently 经常地， 频繁地。 gradually 逐渐地。这里讲的是被反复刺了好几刀，所以选择 A。其他词义与句义不符。 41. C 解析：ran from the scene 从现场跑了；其他选项中的地点文章并没有明确透露，所以 无从判断。 42. C 解析：被刺了好几刀以后“流血”不止，所以 bleeding 更加符合逻辑；此外，根据后面 的找绷带止血也可以推断出应该是 bleeding。 43. A 解析：action 行动；本句是个强调句，强调是因为 John 快速采取行动对 Anne Slade 进行急救才救了她的性命。其他三个选项的意思放在这里不适合。 44. B 解析：nearby 附近的。其他选项意思与句义不符。 45. B 解析：当周围的人们都找不到绷带时，他父亲回家取来了毛巾和“胶带”。 46. C 解析：这里说的是“包扎伤口”，所以用 injuries。damages 损害，伤害。pains 疼痛。 47. D 解析：后面已经出现了救护车，所以只有 police 放在这里最合理。 48. A 解析： 四个选项的意思只有 proud 放在这里最为合理， “我为我所做的一切感到骄傲”。 49. B 解析：下文就讲到了 John 在高中时参加了 Young Lifesaver Scheme，是在那里学到了 有关急救的常识，因此这里用 been taught。 50. D 解析：“在祝贺 John 得奖时”，所以用 congratulating。其他三个选项的意思放在这里 不合句义。 51. A 解析：There is no doubt that … 毫无疑问……。 52. A 解析：first aid skill 急救技能。其他三个词意思不合适，instructions 说明，指导。key 关键。history 历史。 53. C 解析：discovery 发现。harm 伤害。difference 不同。choice 选择。放在句子中只有 difference 的意思最为合理，“一点简单的急救知识可以带来不同的结果”。 54. D 解析：recent 近来的。secret 秘密的。private 私人的。special 特殊的。只有 special 放 在句中最为合理。 55. D 解析：give 给，赠与。offer 提供。announce 宣布。主语是“John 和其他 9 位救生者”， 所以前三个选项的动词如要放在这里应用过去分词表被动；receive 得到，与句子主语是 主动关系，故选 D。 四、阅读理解 56. C 解析：由第一段最后一句可知正确答案是 C。 57. D 解析：由第三段第一句可知这门工艺是以家庭为单位祖传的，所以选项Ｄ正确；其 他三个选项都与文义不符。 58. A 解析： 由第三段最后一句可知人们喜欢 thatched houses 是因为它们不仅美观而且冬暖 夏凉。
59. B 解析：由最后一段可知发展中国家的人们也住 thatched houses 是因为这种房屋便宜。 60. B 解析：细节题。由第二段第二句可知正确答案是 B。 61. B 解析：由第二段最后一句可知正确答案是 B。 62. C 解析：第四段主要介绍通过给汽车配备智能系统来解决交通拥堵问题，所以选 C。 63. C 解析：细节题。由第四段第三句可知，司机在城市中不开车而使用公共交通是因为在 城市中开车要付费，选项 C 的表述不正确。 64. A 解析：根据句义“这些变化带来结果需要很多年的时间，但是一旦发生了，对于道路 安全将会是一个……的提高”，四个选项中只有 A 选项的意思更为贴切。 65. B 解析：由第一段第五句可知海豚与其他动物最大的不同就是他们的脑子和人类的脑子 几乎一样大，故选 B。 66. C 解析：细节题。由第一段第六句可知海豚是通过声音确定方向的，故选 C。 67. D 解析： 由第三段可知海员们寻找 Jack 的原因是 Jack 为这些航船在危险航段指明方向， 故选 D。 68. A 解析：全文都在讲海豚的聪明与友好，所以正确答案是 A；其他三个选项不能涵盖全 文，只是文章的一个细节。 69. D 解析：该句句义是“一些人除了打断节目什么也没有做”，说明这些人根本不清楚节 目在谈论什么，只有选项 D 符合题意。 70. B 解析：细节题。由第三段可知选择 B。 五、短文改错 71. you→your 72. √ 73. early→earlier 74. enter→entering 75. textbook→textbooks 76. permit→permission 77. tell→tells 78. 去掉 the 79. class 后面加 is 80. turned 前面加 are October 29, 2009 Dear Li Ming, How are you? Are you still spending a lot of time in studying English? I remember that you told me you wanted to find some proper English newspaper to read. Now I have exciting news to tell you. New Century School Edition was first published on October 15th , 2003. So far, it’s the first weekly English newspaper in China which is edited according to the reading level and requirements of middle school students. Many popular things are introduced in simple English. It has many sections, for example, world news, campus trends, entertainment, sports, science life and learning with us. Reading them can help you enlarge your vocabulary and broaden your knowledge. I advise you to read the newspaper if necessary. I’m sure you can learn much from it. I’m looking forward to hearing from you soon. Best wishes!