当前位置:首页 >> 英语 >>

2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期末考试英语试题(解析版)


鹤岗一中 2015-2016 学年度下学期期末考试 高一英语试题
第一部分:听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对

话仅 读一遍。 1. How many apples are left? A. None. 2. What color is the tie? A. Red. 3. What does the man do? A. He?s a model. 4. What will the girl do next? A. Wash her hands. B. Have the spaghetti. C. Pass the man the cheese. B. He?s a hairdresser. C. He?s a magazine editor. B. Blue C. Black. B. Two. C. Three.

5. What does the man want to do? A. Take a walk. B. Eat something. C. Win a game.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完 后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What is the woman doing? A. Doing an experiment. 7. What will the last step be? A. Adding some heat B. Adding the while powder C. Mixing in some brown pieces 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8. How many cookies can the girl have? A. Three. B. Two. C. One. B. Drawing a picture. C. Preparing dinner.

9. What does the man think of the cookies? A. They?re tasty. B. They?re terrible. C. They?re too sweet.

10. What did the man do with the second cookie? A. He threw it away. B. He ate it himself. C. He gave it to the girl.

听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。
-1-

11. What is the woman?s main goal? A. To review an album. B. To learn how to play music. C. To find out more about some music. 12. Where was the album recorded? A. In New Orleans. B. In Nashville. C. In Texas.

13. How many albums does the man have in total? A. One B. Two. C. Three

听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。 14. Why is the man teaching the woman? A. She made a mistake on the register. B. She?s used to a different cash register. C. She?s never used a cash register before. 15. Where is the extra receipt paper? A. Under the register. 16. What goes under the drawer? A. Signed credit card receipts. B. Twenty-dollar bills. C. Extra rolls of coins. 17. Where does the woman probably work? A. At a clothing store. B. At a grocery store. C. At a restaurant. B. In the back office. C. In the side drawer.

听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18. For how long will service to 37 th Street be delayed? A. For five to ten minutes. B. For ten to fifteen minutes. C. For at least sixty minutes. 19. How can passengers travel north? A. By taking a B train directly there. B. By transferring to a C train. C. By transferring to an F train. 20. What should passengers do if they have questions? A. Go online. B. Call a phone number. C. Ask a train operator.

第二部 阅读理解(共两节,满分 40 分)
第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A.B.C.D 四个选项中,选出最佳选项.

A
-2-

Many people think that the most popular way of communicating with other people is through the mouth. But what they don?t know is that actual communication using the mouth accounts for only around 10% (or even less) of all the means to communicate a message. Moreover, you can never determine the truthfulness or honesty of people by what they say alone. In fact, words expressed through the mouth often do not reflect what people really think or feel. The more reliable way you can determine their true inner feelings and thoughts is by reading their body language. Everybody communicates using these gestures and if you understand the gestures and their meanings you will be able to read people and know what they are really communicating to you. One researcher even went as far as to say that we speak to hide what?s on our minds. But gestures cannot lie. Have you ever wondered what it would be like if you can “see through” the emotions of other people? Let?s say you ask a person whether he can do an important task. He says “OK”. But deep inside, you are questioning yourself, “Is he really willing to do this job?” or “Does he have the confidence in finishing this task?” You can?t question him directly because that would be like belittling him. And even if you ask him those questions, his replies will not tell you what he really feels or thinks. So the most useful way is to observe his body language. Expressions like smiling, frowning, pouting, facial reddening, sweating, toe curling and sideways glances are visible hints that can help you make a right judgment. 21. According to the passage, we know _______. A. words through the mouth are the most common way in communication B. body language is the quickest way to help people understand each other C. expressions are the most powerful tool to judge whether a man is confident or not D. you may know what a person really thinks with the help of reading his body language 22. What does the underlined sentence mean in the second paragraph? A. We can express ourselves well by body language. B. We use words to prevent others knowing our true thoughts C. Spoken words can fully reflect our true self. D. We use body language to help express ourselves 23. The underlined word in the third paragraph can be replaced with ______ A.looking down upon C.laughing at B.speaking highly of D.believing in

B
One Halloween a little boy and his friend went out for a fun night of trick-or-treating. At first everything was great. They were getting lots of candy as they went from house to house, but then they saw a house which they hadn?t been to before. It was a very spooky (阴森森的) house. Being young and brave, they decided to go up to the door and knock. After all, scary houses might have the best candy! As they walked up the long winding path, they saw things that chilled (使恐惧) them to the bone! They heard sounds that frightened them. Maybe they should turn back. But the little boys, being very brave, just wanted to see
-3-

what was in that house, so they went on, not deterred by the things they heard or saw. As they slowly made their way up to the door, they imagined what might be inside. Maybe it would be a witch or maybe a ghost! After knocking several times, the door slowly creaked (嘎吱作响) open. To their surprise, a monster (怪物) slowly came out to greet them. They were so scared that they couldn?t move! What could they do? Then the little boy had an idea. He said, “Trick or treat!” Then the big scary monster, much to the kids? surprise, reached over and brought out a huge bowl of the best candies they had never seen. Wow, the kids thought, this was great! It turned out that the house was decorated for Halloween, and the big scary monster was just wearing a costume, just like the kids. Since they were the only kids, and were brave enough to go to the scary house, they could take as much candy as they wanted. 24. This passage is ______. A. a funny Halloween story B. mainly about two brave kids C. mainly about a spooky house D. mainly about the custom of Halloween 25. Why do you think the kids were brave enough to enter the strange house? A. Because they were prepared for what would come to the door. B. Because they expected to meet other trick-or-treaters inside. C. Because they were curious about what was in the house. D. Because they were anxious to get more candy. 26. According to the passage, we can see that________. A. nobody had ever been to the house B. the owner of the house was creative C. a monster lived in the house D. there was a witch in the house 27. It can be inferred from the passage that _______. A. the monster was afraid of the phrase “trick or treat” B. the two kids were also wearing costumes C. not all families prepared candy for brave kids D. some other children had been to the house before the two kids

C
Coral reefs(珊 瑚 礁)are not just beautiful to look at,but also very useful.They shelter nearly 25% of ocean life and provide food for billions of people.However, like many other species,this amazing ecosystem(生 态系统)is in danger of dying out! There are two main reasons for the destruction(破坏)—the rising carbon dioxide levels caused by global warming as well as human influences like bottom operation.While not much can be done about the former,the loss caused by the latter can be reduced.
-4-

Bottom operation involves dropping nets to the ocean bed and then dragging them up when filled with fish. This action damaged the ocean floor, causing the coral branches to separate from the reefs. While that is very discouraging, the good news is that if these branches are found quickly, they can be saved. At present, that work is being performed by volunteer divers. But the method has only limited success because they cannot stay long underwater, nor reach depths of over 200 meters where some of the deep-sea coral grows. However, this is not the case for Coralbots—the robots that can constantly seek out broken branches. A team of ?coralbots?,each working to simple rules will piece together? damaged bits of coral, allowing them to regrow(重生). They are programmed to be able to tell the differences between other things and the coral.The robots work together in groups,similar to bees.If one coralbot is damaged then the others will still be able to complete the task. Dr Lea-Anne Henry said: “The project of using coralbots offers us the possibility to restore(修复)the function of reefs. It is in the final stage of testing. Once ready, the researchers hope to build hundreds of them and use them effectively in the waters off Scotland and then hopefully in the oceans across the world.” 28. Which of the following is a cause of the danger that coral reefs are facing ________. A. The appearance of new creatures. B. The seriously polluted sea water. C. The activities of volunteer divers. D. Human activities like bottom operation. 29. Compared with volunteer divers,coralbots ________. A. can stay longer underwater C. can distinguish what is coral B. must work as bees do D. can never be damaged

30. What does the underlined word “them” in the last paragraph refer to________. A. Coralbots. C. Working bees. B. Broken branches. D. Bits of coral.

31. We can infer from the passage that _________. A. bottom operation has affected most underwater creatures B. broken branches of coral can regrow if saved in time C. hundreds of the coralbots have worked well in the oceans D. with the coralbots all damaged coral reefs can be restored

D
A Book Review—The Snake-Stone by Berlie Doherty The setting: Urban England (the cities), but also rural England (the countryside) including remote English villages. The theme: The main theme is a teenage search of self-discovery, in this case the search for a mother from whom the hero was separated at an early age. Its other concerns are love, getting on with others, being persistent and courageous and trying to deal with doubts, troubles and worries. As the book moves to a close, James?
-5-

swimming coach says to him: “You are not like a kid obeying instructions any more. You are diving like a young man who knows where he is going.” The characters(人物): James is the hero of the story. He is a championship diver, and has a comfortable life with his foster parents (养父母). Yet he also has the qualities to take him on a long journey to find his birth mother. The other characters in The Snake-Stone, James? parents, his diving instructor, best friend, the villagers, people he meets on his journey, are pictured realistically. The turning point: The turning point in the story comes while James? foster parents are away in London, and he wonders about the identity of his birth mother. The only clue he has is a fossil, “the snake stone” which she left behind along with a note on which she had written: “Take good care of Sammie. It was written on a torn envelope with parts of an address still there. The journey: Instead of going to London, James decides to find his birth mother. With help from his geography teacher, James sets out for the remote country village where his mother might be found. James has painful, challenging, but also humorous and happy travels. The mother he finally meets, Anne, has a minor yet powerful voice in the novel. He comes to understand why she left him at a stranger?s door fifteen years before. Although the meeting is not long, it leaves him with a feeling of completeness. As a journey of self-discovery The Snake-Stone also provides its readers with a happy ending. Its hero says, on returning to his foster parents, “I was home.” 32. What do the coach?s words in Paragraph 2 suggest? A. James is a successful diver. C. James is an outgoing young man. 33. The snake stone in the novel is A. a stone with an address on it C. a gift from the swimming coach 34. Which of the following is true about the novel? A. The story has a sad ending. B. The story takes place in the city of London. C. The characters are vividly(生动地) described. D. The turning point comes after the hero meets his birth mother. 35. It can be concluded that James? journey is _________. A. worthwhile B. boring C. comfortable D. disappointing _____ . B. a clue left by the birth mother D. a fossil left by the foster parents B. James is a hopeful swimmer. D. James is an independent young man.

第二节 根据短文内容,从短文中的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为 多余项。 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

E
From time to time, we all get a bit down. Maybe we are feeling bad because we?re not doing well with our goals. There are many reasons for feeling down, but I?m not able to discuss all of them.
-6-

36

.

Make a list. Sometimes we are sad simply because we are troubled by all the things we have to do.

37

.

Make a list of the most pressing things you have to do. Thus you?re getting things under control. You can see, right in front of you, what you need to do, and that can pick up your mood. 38 .You?ve made a list, and you still feel puzzled? Well, get started on the first thing you need to do. Once you get into action, you?ll feel better. And once you start doing something, you will feel much better than lying around feeling sorry for yourself. 39 . I like Brown Eyed Girl, the Kinks, the Ramones, or an upbeat Beatles tune. You might have your

own brand of feel-good music. Whatever it is, let yourself move to the beat. It may just be what the doctor ordered. Talk about it. Get a best friend, family member or coworker you can talk to. work out the reasons you?re feeling down. A. Take action. B. Play some lively music. C. Get out of the house and do something. D. Getting things off your chest makes a big difference. E. Start simply by picking up a piece of paper and a pen. F. Do whatever you need to do to feel good about yourself. G. What I can talk about are some things that have worked for me. 40 . It can also help you

第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分)
第一节 完形填空 (共 20 小题,每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每小题所给的 A,B,C,D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。 From the time I lined up my dolls on the sofa in playschool, I wanted to be teacher. “Open your books,” I would school. For me, dream was one thing, and 44 was quite another. My family was too poor to 46 45 my tuition. 41 my teddy bear and dolls. Then I would 42 teach them whatever new things I had just 43 at

Finally, with others? help, I attended a state university. However, I expenses, so I found a part-time job, 47

needed more money to pay for my other

test tubes in the science department. By then I believed that every dirty

test tube I washed meant I was one step closer to my 48 . When working as a substitute (代替) teacher in the local area, I learned they were planning to biology teacher I had substituted for. I was sure the 50 49 the

was meant for me. However, the principal (校长) said,

“You?re too 51 . This last teacher had a lot of discipline problems because of his age. We want someone older - with more 52 .” I cried all the way to work, disappointed and 53 . Suddenly, a stranger who I met by chance asked me what had happened. I told him how much I wanted to I also shared some of my thoughts with him. He 54 56 and how upset I was to be 55 because of my age. Then

me, “Never lose heart. I believe you can make it.” The next 57 position. I was totally 58 and asked

morning my phone rang. It was the principal calling to offer me the
-7-

him why. He explained, “You made quite an impression on the chairman of our Board of Directors. He you should have this position.” A few weeks later, I stood by the door of my classroom, welcoming my their first day of school. When they were settled, I said with a smile, “Open your books.” 41.A. persuade 42.A. angrily 43.A. found 44. A. advice 45. A. cover 46. A. almost 47. A. decorating 48. A. house 49. A. punish 50. A. result 51. A. young 52. A. adventure 53. A. tired 54. A. travel 55. A. called on 56. A. comforted 57. A. biology 58. A. selfish 59. A. suggested 60. A. parents B. calm B. delightedly B. changed B. interest B. ignore B. suddenly B. cleaning B. job B. replace B. scholarship B. impatient B. confidence B. comfortable B. teach B. looked after B. ordered B. math B. upset B. informed B. students C. instruct C. jealously C. undertaken C. schooling C. forget C. hardly C. collecting C. dream C. praise C. experiment C. busy C. experience C. nervous C. study C. turned down C. thanked C. English C. anxious C. complained C. teachers D. congratulate D. disappointedly D. learned D. time D. plan D. still D. producing D. school D. accept D. position D. strange D. independence D. sorrowful D. sing D. brought up D. promised D. Chinese D. confused D. regretted D. friends

59 60

that on

第二节:(共 10 小题:每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。 When it comes to public speaking, the most important thing is to speak clearly. You want the audience (hear) everything you have to say when giving public speeches, not to question your words later couldn?t hear you. A good public speaker is the person who knows 63 to speak clearly. Practice 64 (make) perfect. Try practicing in front of a mirror, in front of your friends, or even in front 62 61 they

of your pet dogs if you need help. 65 (use) the proper tone when speaking. Most people find it easy to slip into a monotone voice, where this bore the audience, but it also

every word that comes out of their mouth sounds the same. Not only 66 makes you hard to understand and follow. Pronounce your words carefully and clearly. This means

67 (use) the right pronunciation of words. If you

have any questions on how a word is pronounced, ask for help beforehand.
-8-

Speak slowly so that the audience can hear you. If your natural speed is fast, practice speaking at a (slow) pace than usual before your speech. Project your voice when 69 (need). You don?t need to scream at the audience, but your voice rises

68

70

(slight)if people in the back of the room can?t hear your speech.

第四部分:写作(共两节,满分 35 分)
第一节:短文改错 (共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改同桌写的以下作文,文中共有 10 处语言错误,每 句中最多有两处,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 I?m Tim, the exchange student from China. I had been studying in your school for a year. I am deep moved by the kindness of people around. What I want to say first is that the teachers here are very friendly. They do what they can help me and encourage me to study hard. Whenever I ask for questions, they give satisfactory answers. However, my classmates offer me a lot of help, too. We get on well with each other and I have made quite a few good friend. At home, Walter?s parents take good care of me, treating me as if I am their own child. I?m so grateful for all these people, with whom help I have been used to American culture and gained a lot of knowledge.

第二节:书面表达(满分 25 分) 假如你是校学生会主席李华,学校安排你下周末作为导游带领外籍教师 Mr. Smith 进行一次近效游。 请你用英语给 Mr. Smith 写封电子邮件,包括以下内容: 1. 自我介绍; 2. 出游的时间、目的地等信息; 3. 需要提前做的准备工作。 要求:1. 词数 100 左右; 2. 为使行文连贯,可跟据内容要点适当增加细节。 Dear Mr. Smith:

-9-

Yours sincerely,
Li Hua

- 10 -

鹤岗一中 2015-2016 学年度下学期期末考试试题答案
1-5BCBAB 6-10 AACAB 11-15 CACCB 16-20 ABCCB

21.D

【解析】 细节理解题。根据第二段第三句“The more reliable way you can determine their true inner feelings and thoughts is by reading their body language.”可知,判断一个人真实的内心感觉和想法的更可靠的方式是通过 读懂他们的身体语言。故选 D。根据第一段可知,语言交流是最受欢迎的方式,但是语言交流只占所有交 流方式的 10%或者更少,故 A 项错误;通读第二段可知,身体语言在交流中是很重要的,但并没有说身体 语言是最快捷的交流方式或者最强有力的交流工具,故 B、C 项错误。

22.B

【解析】句意理解题。画线句上文阐述人们使用身体语言,因此读懂身体语言能更好的理解人们说话的真 实意图,因此画线所在句子的意思是:一位研究者甚至说人们口头说的话隐藏了心中的真实想法,但是身 体语言不会撒谎。因此推断画线句意味着我们的语言阻止了别人了解我们真实的想法。故选 B。

23.A

【解析】词义猜测题。根据画线句上文举例可知,当询问一个人是否能完成某项工作时,尽管你得到他肯 定的回答,你的心中也还是存在疑虑,想知道“他真的愿意做这项工作吗?”或者“他有信心完成这项工作 吗?”可是你不能直接问他,因为直接质问别人是不礼貌的,看起来就像看不起他。因此推断画线词的意思 是:看不起。与 look down on 同义。故选 A。 【备注】人们常用的交流方式是通过口头语言,但是许多人不知道的是通过身体语言更能够了解一个人。 本文主要探讨了身体语言这种交流方式的作用。

24.A

【解析】主旨大意题。纵观全文特别是第一段第一句“One Halloween a little boy and his friend went out for a fun night of trick-or treating.”可知,本文主要讲述了一个有趣的万圣节的故事。故选 A。

25.C

【解析】细节理解题。根据第二段第四句“But the little boys, being very brave, just wanted to see what was in that house, so they went on, not deterred by the things they heard or saw.”可知,因为好奇房子里有什么,这两 个孩子勇敢地进入了这所奇怪的房子。故选 C。
- 11 -

26.B

【解析】推理判断题。根据倒数第二段可知,这所房子的主人装扮成一个吓人的怪物给孩子们赠送糖果, 因此推断这所房子的主人是有创造力的。故选 B。

27.B

【解析】推理判断题。根据最后一段第一句“It turned out that the house was decorated for Halloween, and the big scary monster was just wearing a costume, just like the kids.”可知,这个可怕的怪物跟这两个孩子一样也穿 着化妆服,因此推断这两个孩子也穿着化妆服。故选 B。 【备注】本文是一篇记叙文。在万圣节的时候,一个小男孩和朋友在一所奇怪的房子里度过的一个有趣的 夜晚,两个勇敢的孩子最后获得了许多糖果。

28.D

【解析】 细节理解题。 由文中的“There are two main reasons for the destruction—the rising carbon dioxide levels caused by global warming as well as human influences like bottom operation.”可知,D 项正确。

29.A

【解析】细节理解题。由文中的“But the method has only limited success because they cannot stay long underwater”及“However,this is not the case for Coralbots”可知,volunteer divers 无法在水下待很久,但是这 种情况对 coralbots 来说就不是问题,也就是说 coralbots 可以在水下待更长的时间,故 A 项正确。

30.A

【解析】词义猜测题。前面说使用 coralbots 能够帮助人们修复珊瑚礁的功能,现在在最后的测试阶段;接 着说一旦准备好了,研究者们希望能建立数百个“them”,并在苏格兰附近的水域有效地使用他们,由此可 知,“them”指的是 coralbots,故选 A。

31.B

【解析】 推理判断题。 由文中的“This action damaged the ocean floor, causing the coral branches to separate from the reefs. While that is very discouraging, the good news is that if these branches are found quickly, they can be

- 12 -

saved.”可知,分离的珊瑚枝如果能很快被找到,他们就能获救,也就是说如果能及时获得救助,他们就能 重新生长,故 B 项正确。 【备注】文章主要介绍了珊瑚礁现在正濒临灭绝,造成这种情况有两个原因——全球气候变暖和像底层操 作这样的人类活动的影响,而第二个影响是可以降低的,并介绍了如何降低这种影响。

32.D

【解析】推理判断题。根据第二段最后 James 的教练说的话“As the book moves to a close, James? swimming coach says to him: ?You are not like a kid obeying instructions any more. You are diving like a young man who knows where he is going.?”可知,教练对 James 说他不应该再像小孩一样只会服从命令,而是应该做一个勇 于探索,知道自己前进方向的年轻潜水员。因此推断教练鼓励 James 做一个独立自主的年轻人。故选 D。

33.B

【解析】细节理解题。根据 the turning point 段落中第二句“The only clue he has is a fossil, ?the snake stone? which she left behind along with a note on which she had written: ?Take good care of Sammie.?”可知,这篇小说 中出现的 the snake stone 是 James 的生身母亲离开时留下的识别 James 的身份的见证物, 是他寻根的一个线 索。故选 B。

34.C

【解析】细节理解题。根据第三段内容可知,在这本书中,主人公 James 和其他的人物都被刻画得栩栩如 生。 故选 C。 根据最后一段倒数第二句可知 A 项错误; 根据第一段第一句可知 B 项错误; 根据 the turning point 段落可知故事转折点是在 James 的养父母离开他的时候,接下来他开始寻根,找到他的生身母亲,故 D 项 错误。

35.A

【解析】推理判断题。根据最后一段的第三句“James has painful, challenging, but also humorous and happy travels.”和第六句“Although the meeting is not long, it leaves him with a feeling of completeness.”可知,James 的寻母征途是快乐并圆满的,通过这次旅途,James 开始成熟起来。因此推断这次旅程是值得的。故选 A。 【备注】本文是一篇书评。文章主要介绍了文学名著 The Snake-stone 的背景、主题、角色及其主要情节。

36.G

- 13 -

【解析】空格上文阐述我们时常会感到沮丧,沮丧的原因有许多,但是我们不讨论这些,结合下文可知, 空格应是:我讨论的是一些克服沮丧的东西。故选 G。

37.E

【解析】根据本段标题和空格下文可知,本段提议列一个清单,写下你必须做的最迫切的事情,因此推断 E 项“开始很简单,只要拿起一张纸和一支笔”符合语境。故选 E。

38.A

【解析】空格处是本段标题。本段讲述从第一件事开始,一旦开始行动,会感觉更好。因此推断本段建议 采取行动,克服沮丧。故选 A。

39.B

【解析】空格处是本段标题。本段讲述听听喜欢的音乐可以克服沮丧,这也是医生给出的建议。因此推断 本段建议听一些优美的音乐克服沮丧。故选 B。

40.D

【解析】根据本段标题以及上下文可知,沮丧的时候,告诉好朋友、家庭成员或者同事,这样可以有助于 你弄清楚感到沮丧的原因,因此推断 D 项“一吐为快起很大作用”符合语境。故选 D。 【备注】人们经常会感到沮丧,如何消除这种坏情绪呢?本文给我们提出了一些有效建议。

41.C

【解析】考查动词。persuade 说服;calm 使镇定;instruct 指导;congratulate 祝贺。我想要成为老师,所以 我是以老师的口气来指导泰迪熊和布娃娃。

42.B

【解析】考查副词。angrily 生气地;delightedly 高兴地;jealously 嫉妒地;disappointedly 失望地。因为我 喜欢当老师,所以我在教它们的时候是非常高兴的。

- 14 -

43.D

【解析】考查动词。根据句意“我非常高兴地把我在学校刚学到的所有新东西都交给它们”可知,选 D。

44.C

【解析】考查名词。advice 建议;interest 兴趣;schooling 学校教育,学费;time 时间。根据下文可知,我 家非常穷交不起学费,所以对我来说,梦想是一回事,上学又是另外一回事了。故选 C。

45.A

【解析】考查动词。cover 足够支付;ignore 忽视;forget 忘记;plan 计划。根据句意“我家非常穷,交不起 学费”可知,选 A。

46.D

【解析】考查副词。根据句意“最后,在别人的帮助下,我上了一所州立大学。但是,我仍然需要更多的钱 来支付其他的费用”,故选 D。

47.B

【解析】考查动词。根据下文“At then I believed that every dirty test tube I washed…”可知,我的兼职工作是 清洗试管,故选 B。

48.C

【解析】考查名词。根据句意“那时我相信我每洗一个试管,就离我的梦想又近了一步。”可知,答案为 C。

49.B

【解析】考查动词。根据下文我想要申请这个职位可知,他们想要换掉生物老师。故选 B。

50.D

【解析】考查名词。我确信这个职位就是为我准备的,故选 D。
- 15 -

51.A

【解析】考查形容词。根据下文的“We want someone older”可知,校长嫌我太年轻。

52.C

【解析】考查名词。根据句意“我们想要年龄大些的,经验丰富的”可知,选 C。

53.D

【解析】考查形容词。因为我被拒绝,所以我感到非常失望和难过。

54.B

【解析】考查动词。因为我想要当老师,所以这里用 teaching(教书)。

55.C

【解析】考查动词短语。call on 拜访,号召;look after 照顾;turn down 拒绝;bring up 抚养,呕吐。根据 句意“……因为年龄而被拒绝,我是多么的沮丧啊。”可知,选 C。

56.A

【解析】考查动词。根据下文的“不要灰心,我相信你会成功的。”可知,他在安慰我。

57.A

【解析】考查名词。根据上文提到的生物老师可知,选 A。

58.D

【解析】考查形容词。因为昨天我刚刚被拒绝,而现在又给了我这个职位,所以我感到非常困惑。
- 16 -

59.A

【解析】考查动词。recommend 推荐;inform 通知;complain 抱怨;regret 遗憾。根据句意“他推荐你担任 这个职位”可知,选 A。

60.B

【解析】考查名词。我站在教室门口,迎接第一天上学的学生们。 【备注】本文是一篇记叙文。作者从小就想要当老师,但是家庭条件有限,作者只好半工半读,经过一番 周折后,终于成为了一名生物老师。

61.to hear

【解析】考查非谓语动词。want sb.to do sth.“想要某人做某事”,是常用搭配,want 后用不定式作宾语补足 语。故填 to hear。

62.because

【解析】考查连词。根据上文语境可知,做演讲时,最重要的是讲得清楚,因此推断,这是为了随后不会 因为听众没有听清而对你的演讲内容产生质疑。故填 because。

63.how

【解析】考查疑问词。根据语境可知,做演讲时,最重要的是讲得清楚,因此推断,一个好的公众演讲者 懂得如何清楚地表达自己的演讲内容。故填 how。

64.makes

【解析】考查动词的时态。此句是一个谚语,用一般现在时,主语 Practice 是不可数名词,是第三人称单 数,与谓语动词 make 之间是主动关系。故填 makes。

65.Use

【解析】考查祈使句。use 是谓语动词,此句是一个祈使句,用动词原形。故填 use。
- 17 -

66.does

【解析】考查倒装。not only...but also...连接并列句时,如果 not only 置于句首,该分句用部分倒装语序。根据 此句后半部分中的 makes 可知,此处使用一般现在时态,且因为主语是 this,所以使用助动词 does 构成部 分倒装。故填 does。

67.using

【解析】考查非谓语动词。mean 后跟动名词作宾语表示“意味着做某事”。故填 using。

68.slower

【解析】考查形容词的比较级。根据其后 than usual 可知,此处使用比较等级,表示“比平常更加慢的语速”。 故填 slower。

69.needed

need 与其逻辑主语 your voice 之间是被动关系, 【解析】 考查非谓语动词。 表示被动用过去分词。 故填 needed。

70.slightly

【解析】考查副词。修饰动词 rises 作状语,作状语用副词。故填 slightly。 【备注】进行公共演讲最重要的是要清楚表达自己的演讲内容。本文就如何清楚地表达自己的演讲内容给 出了一些建议。

71.I?m Tim,

exchange student from China. I

been studying in your school for a year. I am

moved

by the kindness of people around. What I want to say first is that the teachers here are very friendly. They do what they can help me and encourage me to study hard. Whenever I ask for questions, they give satisfactory answers. , my classmates offer me a lot of help, too. We get on well with each other and I have made quite a few good child.
- 18 -

. At home, Walter?s parents take good care of me, treating me as if I

their own

I?m so grateful knowledge.

all these people, with

help I have been used to American culture and gained a lot of

【解析】1.考查冠词。the exchange student from China 是同位语,解释说明 Tim,此处泛指一个来自中国的 交换生,且 exchange 以元音音素发音开头。故 the 改为 an。 考查动词。根据上下文语境可知,此处描述现阶段发生的事情,因此推断“study”这一动作是从过去一直延 续到现在的动作,用现在完成进行时,且与主语 I 之间是主动关系。故 had 改为 have。 考查副词。deeply 修饰 moved 作状语,修饰动词用副词。故 deep 改为 deeply。 考查非谓语动词。分析句子成分可知,help me and encourage me to study hard 作目的状语,作目的状语常用 不定式。故 help 前加 to。 考查介词。句意:无论什么时候我问问题,他们都会给出令人满意的答案。ask for“请求;要求”,ask“问, 请”。故去掉 for。 考查副词。上文讲述老师们给予的帮助,此处讲述同学们给予的帮助,是并列关系。故 However 改为 Besides/Moreover/Furthermore。 考查名词。friend 是可数名词,由 quite a few“相当多的”修饰,用复数形式。故 friend 改为 friends。 考查虚拟语气。as if 从句用虚拟语气表示说话人所述句子是不真实的或极少有可能发生或存在的情况,如 果从句表示与现在事实相反,谓语动词用一般过去时,如果是 be 动词常用 were。根据语境可知,此处用 虚拟语气。故 am 改为 were。 考查介词。be grateful to sb. for sth.“因某事感激某人”,是常用搭配。故 for 改为 to。 考查定语从句。分析句子成分可知,with whose help I have been accustomed to American culture and gained a lot of knowledge 是定语从句修饰 all these people, 关系代词在从句中作定语, 用 whose。 故 whom 改为 whose。

72.Dear Mr. Smith, It is my honor to introduce myself to you. I?m Li Hua, chairman of the Student Union of our school. And I was asked to act as a tourist guide for you next weekend. The schedule and details are as follows: We?ll have a wonderful and well-organized trip, not far from the downtown. Since you are new here, you will be amazed at the scenery and surroundings here. In terms of the meeting time, 8 o?clock on Saturday morning will be fine. And at that time, I will be waiting for you at the school gate. Remember not to take too many things. Just a bottle of water, some pieces of bread or other kinds of food, a cap or a pair of sunglasses will be enough. Also, you?d better wear a pair of sports shoes. Looking forward to seeing you. I believe we?ll have a good day.
- 19 -

Yours sincerely, Li Hua

- 20 -


相关文章:
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期末考试英语试题(解析版)
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期末考试英语试题(解析版)_英语_高中教育_教育专区。鹤岗一中 2015-2016 学年度下学期期末考试 高一英语试题第一...
黑龙江省鹤岗市第一中学2015-2016学年高一英语下学期期中试题
黑龙江省鹤岗市第一中学2015-2016学年高一英语下学期期中试题_英语_高中教育_...(考试时间:120 分钟 满分 150 分) 第 I 卷(满分 100 分) 第一部分 听力...
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期末考试语文试题 含解析
黑龙江省鹤岗市第一中学 2015-2016 学年高一下学期期末考试 语文试题第Ⅰ卷 阅读题 一、现代文阅读(9 分,每小题 3 分) 阅读下面的文字,完成第文后各题。 ...
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期末考试历史试题
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期末考试历史试题_高一政史地_政史地_高中教育_教育专区。鹤岗一中 2015~2016 年度下学期期末考试高一历史试题一....
2015-2016学年黑龙江省鹤岗一中高一上学期期末试题 英语 word版
2015-2016学年黑龙江省鹤岗一中高一学期期末试题 英语 word版_高中教育_教育...(考试时间:120 分钟 满分 150 分) 第 I 卷(满分 100 分) 第一部分 听力...
2015-2016学年黑龙江鹤岗一中高一下学期期末考试试卷 英语 word版含答案
2015-2016学年黑龙江鹤岗一中高一下学期期末考试试卷 英语 word版含答案_英语_高中教育_教育专区。鹤岗一中 2015-2016 学年度下学期期末考试 高一英语试题第一部分:...
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期中考试语文试题 (解析版)
2015-2016 学年黑龙江省鹤岗市第一中学高一下学期期中考试语文试题 (解析版) 第Ⅰ卷 阅读题 一、现代文阅读(9 分,每小题 3 分) 道德理想是指道德高于现实的...
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高二下学期期中考试英语试题解析(解析版)
2015-2016学年黑龙江省鹤岗市第一中学高二下学期期中考试英语试题解析(解析版)_高二英语_英语_高中教育_教育专区。2015-2016 学年黑龙江省鹤岗市第一中学高二下学期...
黑龙江省鹤岗一中2015—2016学年高一上学期期中试题 英语
黑龙江省鹤岗一中2015—2016学年高一学期期中试题 英语_英语_高中教育_教育专区。鹤岗一中 2015-2016 学年度学期期中考试 高一英语试题第一部分:听力(共两节,...
更多相关标签:
黑龙江省鹤岗市 | 黑龙江省鹤岗市邮编 | 黑龙江省鹤岗市教育局 | 黑龙江省鹤岗市萝北县 | 黑龙江省鹤岗市绥滨县 | 黑龙江省鹤岗市工农区 | 黑龙江省鹤岗市地图 | 黑龙江省鹤岗市兴安区 |