当前位置:首页 >> 英语 >>

必修四 Module 5 A Trip Along the Three Gorges

第二部分 必修四 Module 5 A Trip Along the Three Gorges

Ⅰ.单项填空 1.We forbid ________ here. Who has permitted you ________ here? A.to smoke; smoking C.smoking; smoking B.smoke; smoking D.smo

king; to smoke

2.She gets a great ________ out of windsurfing and skiing. A.kick C.excitement B.beat D.happiness

3.________ you eat the correct foods ________ be able to keep fit and stay healthy. A.Only if; will you C.Unless; will you B.Only if; you will D.Unless; you will

4.Try to act ________, even if you're nervous. A.possibly C.gradually B.naturally D.normally

5.As a child, he was ________ with care and love. A.supported C.supporting B.surrounded D.surrounding

6.In modern times, many youths like to ________ others on the Internet. A.trade in C.exchange B.trade with D.exchange with

7.To our relief, the thief was caught ________. A.on the contrary C.in place B.on the spot D.in charge

8.The New Year is coming. The air ________ joy and smell of fireworks. A.is heavy with C.are full of B.was heavy with D.was filled with

9.He stood up to get a better ________ of the blackboard. A.scenery C.view B.scene D.mark

10.We should not ________ advantage of her to gain our aim. A.make C.take B.have D.get


11.We heard a gun, and then saw a light ________. A.in the distance C.at the distance B.in a distance D.at a distance

12.The man is ________ breaking down because he is unable to deal with pressure from daily life. A.in front of C.on behalf of B.in favor of D.on the edge of

13.Every student as well as teachers who ________ the museum tomorrow is asked to be at the school gate on time. A.are to visit C.will visit B.is to visit D.are about to visit

14.Houston Rockets won a ________ victory over L.A. Lakers by 106∶105 in the final basketball match. A.risky C.slight B.narrow D.brief

15.Peter ________ be really difficult at times even though he's a nice person in general. A.shall C.can Ⅱ.阅读理解 A One of the world's great natural wonders is in New Mexico, in the southwest of America. Nature has created huge moving hills of pure white sand. These sand dunes cover more than seventythousand hectares of desert. It is one of the largest sand dune fields in the United States. The bright white sand dunes are always changing,always moving, like waves on the ocean.Driven by strong winds, the sand moves and covers everything in its path. It is like a huge sea of sand. You may wonder how anything can live in this extreme environment of a white sand desert. There is not much rain.The heat in summer is intense. The sand lacks nutrients.Plants and animals B.should D.must

struggle to survive. A few kinds of plants grow quickly to survive burial by the moving sand dunes. Several kinds of small animals have become white in color in order to hide in the sand. More than five hundred thousand people visit White Sands each year. They climb on the dunes and observe the moving sea of sand. White Sands is about twenty four kilometers southeast of the city of Alamogordo, New Mexico. In the visitor center at the entrance of the park, you can find out special activities and


guided walks. You can drive about thirteen kilometers into the center of the dunes. It is like driving on a lonely white planet.Along the way there is information that tells about the natural history of White Sands. You can also explore the dunes on foot, seeing some unusual and beautiful plants and flowers. Signs along the trail tell about the plants growing in the sand. You can even camp there overnight. But you must be careful. It is easy to get lost in the waves of moving sand especially during sandstorms. There is no water to drink. The temperature can rise to thirty eight degrees Celsius in summer. There is no shelter from the sun's rays. White Sands is part of America's National Parks System, and it is just one of the unusual examples of America's natural and cultural treasures. 16.Which of the following plays a major role in making for the extreme environment? A.Plants and animals. B.Strong winds. C.Intense heat and little rain. D.Many people. 17.Walking on dunes, people will ________. A.enjoy the beautiful sight of sand moving B.see many kinds of white plants and animals C.find out some special activities D.get lost easily and quickly especially during storms 18.What do we know about White Sands from this passage? A.It is one of the largest sand dune fields in the world. B.You can get to know its natural history while driving in it. C.The temperature here can rise to thirtyeight degrees Celsius any time. D.You are not allowed to camp here overnight. 19.What is the main purpose of the passage? A.To attract tourists to White Sands. B.To describe the history of White Sands. C.To introduce guided tours to White Sands. D.To explain the power of nature at White Sands. B When I volunteer for a cause, or just lend a helping hand to a friend in need, I feel really good inside. Researcher Alan Luks knows for a fact that volunteers gain many benefits from the act of giving, like a reduction in stress and depression, a decrease in physical pain, and a rush of endorphins (脑内啡) that makes people feel great inside. In a study of more than 3,000 volunteers from more than 20 charitable ( 慈 善 的 )

organizations across America, Luks analyzed how the volunteers felt both during and after conducting their acts of kindness.Luks, who wrote the book “The Healing Power of Doing Good: The Health and Spiritual Benefits of Helping Others, was able to directly link a feeling of good ” health with volunteering. One of the most unique things Luks found was what he coined (创造) as “helper's high.” This refers to the rush of endorphins the body releases during and after performing an act of volunteering. Endorphins are the body's natural pain killers, and are often released during acts of great pleasure, like when someone wins the lottery. Once endorphins are released, they help the body experience a sustained feeling of calm that can increase overall emotional health. The benefits of volunteering are particularly strong for young people. Young volunteers learn how to respect differences and how to appreciate their own families and circumstances. Teenagers who volunteer regularly at a nursing home or shelter learn to become trustworthy as others in the community come to rely on them. In addition, they get wonderful on- job skills training. And thethere's been a lot of research into how volunteering prevents risky behaviors in teens, and can help increase academic (学术的) success in teens already considered atrisk. So, we're seeing scientific proof that giving to others yields benefits not just for the receiver, but the giver. But, really, haven't we always known that giving is better than getting? Volunteering is not just good for the one who gets, but for the one who gives, too. 20.What would be the best title of the passage? A.How volunteering benefits young people B.Volunteering benefits volunteers too C.Who benefits more from volunteering? D.Volunteering helps reduce stress and depression 21.Once endorphins are released, people will ________. A.feel great pain B.become stressed C.have a strong feeling of calm D.experience great pleasure 22.Which of the following is NOT among the benefits of volunteering for young people? A.They will be more likely to trust others. B.They can get practical working skills. C.They are more willing to accept the differences between people. D.They are more likely to achieve academic success 23.We can infer from the fourth paragraph that ________. A.teens already considered at- can't take part in volunteering risk B.volunteering can help teens already considered at- change for the better risk

C.teens already considered at- can't get the same benefit from volunteering risk D.we can find risky behaviors in teens during the course of volunteering

Ⅰ.单项填空 1.解析:第一空考查 forbid doing sth.“禁止干某事”这一用法;第二空考查 permit sb. to do sth.“同意某人干某事”这一结构。句意:我们不许在这儿抽烟,谁允许你在这儿吸烟 的? 答案:D 2.解析:考查名词辨析。get a kick out of “从??中得到乐趣”,是固定搭配,符合 句意。句意:她从帆板运动和滑雪运动中得到极大乐趣。 答案:A 3.解析:only if 引导的状语从句位于句首时,主句要用部分倒装,即把助动词放在主 句的主语的前面。 答案:A 4.解析:考查副词辨析。possibly “可能地”;naturally “自然地”;gradually “逐渐 地”;normally “正常地”。句意:即使紧张也要举止自然。 答案:B 5.解析:support “支持”;surround “包围”。句意:当他是一个孩子时,关心和爱 护围绕着他。此处主语 he 与 surround 之间是被动关系。 答案:B 6.解析:考查动词。trade in “做??生意”;trade with “与??做生意”;exchange “交换”;exchange with “与??交换”。句意:在现代,很多年轻人喜欢在网上与他人 做生意。 答案:B 7. 解析: 考查固定短语。 the contrary “相反”; the spot “在现场”; place “在 on on in 正确位置”;in charge “负责”。句意:令我们感到欣慰的是,小偷被当场捉住了。 答案:B 8. 解析: 考查短语辨析。 句意: 新年快到了。 到处充满快乐和爆竹的味道。 heavy with be “充满”;C 和 D 应改为:is full of 和 is filled with,由句意可知 A 正确。 答案:A 9. 解析: 考查名词词义辨析。 句意: 为了能更好地看到黑板他站了起来。 a good view get

of “饱览,好好地看”。 答案:C 10.解析:此处考查固定短语 take advantage of“利用”。句意:我们不应该利用她来 达到我们的目的。 答案:C 11. 解析: 考查短语辨析。 句意: 我们听到了枪声, 然后看到了远处的亮光。 the distance in “在远处”。 答案:A 12.解析:考查短语辨析。句意:那个人由于不能处理来自日常生活的压力而处于崩溃 的边缘。 the edge of “在??的边缘”; front of “在??前面”; favor of “赞成”; on in in on behalf of “代表”。 答案:D 13.解析:句意:明天去博物馆参观的老师和每一个学生都要准时在校门口集合。分析 句子可知 who 引导的定语从句的先行词为 teachers,故谓语动词用复数;由 tomorrow 可知 该动作表示一种根据安排即将发生的动作,故用 be to do。 答案:A 14.解析:考查形容词词义辨析。句意:在最后一场篮球比赛中,休斯敦火箭队以 106∶105 险胜洛杉矶湖人队。 此处要用 narrow 表示“勉强的”。 risky “冒险的”; slight “轻 微的”;brief “简洁的”。 答案:B 15.解析:考查情态动词。语意:即使 Peter 总的来说是个友善的人,但有时候他会很 难相处。注意题干中的 at times“有时候”是个信息提示,与后面的 in general“一般来说, 总的说来”形成对比,can 用于肯定的陈述句表示一时的可能性。A、B、D 三项均无此用 法。 答案:C Ⅱ.阅读理解

语篇解读: 美国新墨西哥的白沙是世界自然奇观, 以其极端的环境和独特的沙丘吸引着 四面八方的游客。 16.解析:细节理解题。根据第三段前三句中的内容可知形成这种极端环境的最主要的 因素是酷热和少雨。 答案:C 17. 解析:细节理解题。根据第二段第二句中的内容可知走在沙丘上,人们可以欣赏沙 丘移动的美景。

答案:A 18.解析:细节理解题。根据第五段的内容可知开车在白色沙丘上行驶时,你可以了解 它的自然历史。 答案:B 19.解析:写作目的题。文章第一段是概述,叙述了美国新墨西哥的白沙这一世界自然 奇观,下文则是更为详细的介绍,所以文章意在吸引游客参观这个地方。 答案:A

语篇解读:本文是说明文。参与志愿工作受益的不仅是被帮助者,志愿者在帮助别人的 同时也会得到身心方面的好处。 20. 解析:主旨大意题。概括全文可知:本文主要强调的是志愿工作对志愿者的好处, 既有精神方面的,也有身体方面的。 答案:B 21. 解析:细节理解题。从文章第三段最后一句 Once endorphins are released, they help the body experience a sustained feeling of calm 可知答案。 答案:C 22. 解析: 细节理解题。 从文章第四段 Teenagers who volunteer regularly at a nursing home or shelter learn to become trustworthy 可知:志愿者可以得到别人的信任,而不是强调志愿者 信任别人。 答案:A 23. 解析: 推理判断题。 文章第四段最后说明: 志愿工作可以防止少年危险行为的发生, 因此可推断志愿工作可以促使他们向好的方向转变。 答案:B


必修4 Module 5 A Trip Along the Three Gorges
必修4 Ⅰ.重点词汇 Module 5 A Trip Along the Three Gorges A.联想记忆法 1.plain n. 平原→___n. 山谷 2.trade vi. 做生意→trade ___ sth. with ...
必修4 module5 A trip along the three gorges 教案
必修4 module5 A trip along the three gorges 教案_英语学习_外语学习_教育专区。Book 4 Module 5 A Trip Along the Three Gorges 共案 第___周第 课时 ...
必修四 module5教案
必修四 module5教案_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Book4 A ...Module 5 Book4 A Trip Along the Three Gorges Teaching plan 班级:1.4 课...
必修4 Module 5 A Trip Along the Three Gorges
必修4 Module 5 A Trip Along the Three Gorges_高一英语_英语_高中教育_教育专区。外研版 必修4 Module 5 A Trip Along the Three Gorges (1)Introduction ...
第八板块 必修四 Module 5 A Trip Along the Three Gorges
第八板块 必修四 Module 5 A Trip Along the Three Gorges_英语_高中教育_教育...A.takes;beyond C.costs;beyond 解析:从主句结构可以看出,此处考查“it takes...
必修四M5课文填空_英语_高中教育_教育专区。必修四M5课文填空Module 5 A Trip Along the Three Gorges A Trip Along the Three Gorges In August 1996, Peter ...
必修4module5 A Trip Along the Three Gorges
必修4module5 A Trip Along the Three Gorges_英语_高中教育_教育专区。reading and vocabulary Module5A Trip Along the Three Gorges Period2 reading and ...
必修四 Module 5 A Trip Along the Three Gorges
第二部分 必修四 Module 5 A Trip Along the Three Gorges Ⅰ.单项填空 1.We forbid ___ here. Who has permitted you ___ here? A.to smoke; smoking...
外研社必修四Module 5 A Trip Along the Three Gorges单元学案
外研社必修四Module 5 A Trip Along the Three Gorges单元学案_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Trip Along the Three Gorges 课标定位·高效导学 类别 课程...
外研版必修4练习含答案Module 5 A Trip Along the Three Gorges]
外研版必修4练习含答案Module 5 A Trip Along the Three Gorges]_理化生_高中教育_教育专区。今日推荐 78份文档 不小心又胖了 胖女人必看 ...
three gorges | the three gorges dam | three gorges cruise | china three gorges | 高一module three | gorges | gorges dam | todra gorges |