阅读理解------D Throughout the 1990s and 2000s until today, Domingo continued performing, singing many of the same roles but adding new roles as well, among
them the title roles in Wagner‘s Parsifal and Mozart‘s Idomeneo, Rossini‘s Il barbiere di Siviglia as Figaro, Wagner’s Die Walküre as Siegmund, Lehár‘s The Merry Widow as Danilo and Alfano‘s Cyrano de Bergerac as Cyrano. From the middle 1990s to early in 2008 alone, he added 38 new roles, covering opera in six different languages (English, Italian, French, German, Russian and Spanish). The latest was the Italian opera by George Frideric Handel, Tamerlano. Giving him even greater international recognition outside of the world of opera, he participated in The Three Tenors（男高音）concert at the eve of the 1990 FIFA World Cup Final in Rome with José Carreras and Luciano Pavarotti. The event was originally planned to raise money for the José Carreras International Leukemia （白血病） Foundation and was later repeated a number of times, including at the three later World Cup finals (1994 in Los Angeles, 1998 in Paris, and 2002 in Yokohama). Alone, Domingo again made an appearance at the final of the 2006 World Cup in Berlin, along with rising stars Anna Netrebko and Rolando Villazón. On 24 August 2008, Domingo performed a duet with Song Zuying, singing ?i de Huǒyàn (The Flame of Love) at the 2008 Summer Olympics closing ceremony in Beijing. The Beijing Olympics were the second Olympics he performed at; he sang the Olympic Hymn at the closing ceremonies of the Barcelona Olympics. At the Olympic games that followed, he would meet Sissel Kyrkjeb?, who performed the Olympic Hymn at both the opening and closing ceremonies at those games. In what has been called his ‘final career move’, Plácido Domingo announced on 25 January 2007 that in 2009 he would take on one of Verdi‘s most demanding baritone （男中音）roles, singing the title role in Simon Boccanegra. The first performance was at Berlin State Opera on October 24, followed by 29 other performances during 2009/2010 at major opera houses around the world. He would, however, continue to sing
tenor roles beforehand and afterwards. On 16–17 April 2008 he sang during the visit of Pope Benedict XVI at Nationals Park and at the Italian embassy in Washington D.C. Since 1990 Plácido Domingo has received many awards and honors for his achievement in the field of music and in recognition of his many benefit concerts and contributions to various charities. On 15 March 2009, The Metropolitan Opera celebrated Domingo’s 40th anniversary with the company with an on-stage gala dinner at the Met’s 125th anniversary, in honour of his first performance in Adriana Lecouvreur as Maurizio opposite Renata Tebaldi on 28 September 1968. On 29 August 2009 he sang Panis Angelicus at the funeral mass of Senator Ted Kennedy in the Basilica of Our Lady of Perpetual Help in Boston, Massachusetts. On September 20, 2010, Domingo announced that he would renew his contract as General Director of the Los Angeles Opera through 2013. On September 27, 2010, Domingo announced that he will not renew his contract as General Director of the Washington National Opera beyond its June 2011 expiration date. Ever a sympathetic colleague, in March 2011 he refused to sing in Buenos Aires until the city settled a bitter musicians strike at the Teatro Colon. 13. What can we conclude from the passage? A. Domingo can only sing in six different languages. B. Domingo won many awards because he sang a lot. C. José Carreras was later diagnosed with Leukemia. D. Domingo enjoyed world-wide popularity as a Tenor. 14. Domingo does the following EXCEPT ___________. A. charity work C. organizing anniversary celebrations B. promoting world sports D. forming a peaceful society
15. Singing at different events of world sports shows that Domingo ___________. A. prefers to try singing in different languages including Chinese B. enjoys watching sports events despite his busy performances C. would be more than happy to do some benefit work for the world D. knows clearly that singing for sports events helps him to be famous
阅读理解--------C The 2010 Eustace Tilley Contest This marks our third annual contest soliciting(征求) readers’ opinions on Eustace Tilley, the magazine’s iconic dandy(花花公子), who appeared on the cover of the first issue of The New Yorker and on almost every anniversary issue since. In celebration of our upcoming 85th anniversary, we invite you to create your own version of The New Yorker’s dandy. Entries to our third annual Eustace Tilley contest will be accepted from December 17th through January 18th. Winners will be featured on Newyorker.com. Visit newyorker.com/go/tilley2010 to enter and for complete contest rules.
Open to legal U.S. and Canada residents (except Quebec) age 18 and over.
Video Conversations with James Surowiecki Watch the author of The Financial Page column in discussion with policymakers, business leaders, and economists. This month, James Surowiecki speaks with Dan Vasella, the chairman and C.E.O. of Novartis, about drug prices, health-care, reform, and the appearance of China in the pharmaceutical(制药的) industry. Visit www.newyorker.com/go/vasella today.
The Big Apple Circus Clown Care Program The Big Apple Circus Clown Care program brings joy and laughter to young patients in seven New York City pediatric(儿科的) facilities, and 11 more across the country. 90 specially trained professional “clown doctors” visit nearly 250,000 bedsides a year, interacting with the children, family members and staff. The Clown Care program is a part of the healing process for children who come to New York Presbyterian. The clown unit provides a unique way to reduce the stress associated with being in a hospital. Being able to bring a smile to the face of a sick child clearly complements(辅助) the excellent care provided by our doctors and nurses. We are thrilled to include the Clown Care program as part of our team. Please help continue this important work by making a financial contribution today at bigapplecircus.org. 9. Whose entry will be accepted by The New Yorker?
A. Richard, a post-graduate from Quebec, Canada, who sent his design on Dec.20. B. Amy, a 28-year-old Asian-American teacher, who sent her design on Jan. 20. C. Jessie, a 16-year-old student from New York, who sent her design on Dec. 29. D. John, a 68-year-old retired engineer from San Francisco, who sent his design on Jan. 10. 10. Which of the following is NOT true about James Surowiecki? A. James Surowiecki is the author of The Financial Page column. B. James Surowiecki usually has discussions with people from different fields. C. James Surowiecki speaks with a chairman about issues of medicine this month. D. Visiting newyorker.com/go/vasella, you can watch the conversation of this month between James and an economist. 11. ___________ can be provided by The Big Apple Circus Care program for sick children. A. Excellent treatment and care nurses C. Unique methods to relieve stress D. Special pediatric facilities B. Trained professional doctors and
12. Which of the following can be used by the Big Apple Circus Clown Care program to promote itself? A. B. C. D. We help all children live happy lives. Our doctors jump through rings to cure the blues. Every life deserves world class care. Work together for a healthier world.
Hi, I'm Michael J. Lindell, Inventor, Manufacturer, and President of My Pillow Corporation. Years ago, like you, I found myself extremely frustrated with my pillow going flat. Most pillows are designed to break down. I would wake up in the morning with a sore arm, my neck would hurt, my fingers would be numb, and I would toss and turn all night not knowing why. I tried many different pillows on the market and none of them worked. So, I started to research pillows and study sleep disorders. I was determined to create the world's healthiest, most comfortable, and strongest pillow. My Pillow uses our unique, patented medical fill that stays cool, corresponds to your exact individual needs regardless of sleep position, and stays healthy for your full 10year guarantee. It is nonallergic, and you can wash and dry it as easily as your
favorite jeans. My Pillow is not available in stores. I have spent the last seven years selling My Pillow facetoface at fairs, expos and events. Hundreds of experts and medical recommend them for their patients. I have been featured on medical the world. I have sold hundreds of thousands of pillows
doctors carry and
talk shows that air around
and have received great gratitude from satisfied customers regarding how My Pillow has changed their lives and provided a more comfortable, restful sleep. And, My Pillow comes in different sizes and is fit for your size and sleeping pattern. So you you. I truly believe it is the best pillow in the world and that if everyone had one and got better sleep, the world would be a much nicer place. can be assured that you will have the most comfortable pillow for
文章大意：本文是一篇说明文。作者介绍了自己研发的枕头 My Pillow。这种枕头使用独 特的获得专利的药品当作填充物，能够保持凉爽，该枕头有各种尺寸，适合各种睡姿，另外， 也可以随便拆洗烘干。My Pillow 有着很好的销路，同时也获得了购买者的一致好评。 1．What makes My Pillow unique? A．It is easily washed and dried. B．It suits your sleeping position.
C．It contains special cooling medicine. D．It helps you stay healthy for 10 years. 答案： C 细节理解题。根据文章第一段倒数第二句“My Pillow uses our unique,
patented medical fill that stays cool... of sleep position”可知，这种枕头使用独 特的、获得专利的药品当作填充物，从而能够保持凉爽。故答案选 C。 2．Where can people probably buy My Pillow? A．At fairs. C．In markets. B．In stores. D．On the Internet.
答案：A 细节理解题。根据文章第二段第二句“I have spent... at fairs, expos and events.”可知，答案选 A。 3．What is the author's purpose in writing this article? A．To introduce a comfortable pillow. B．To encourage people to buy My Pillow. C．To give some advice on sleeping problems. D．To tell us how to select a comfortable pillow. 答案：B 写作意图题。通读全文可知，本文介绍了作者自己研发的枕头的特别之处以及 功效，还有购买者的反馈，说明作者在鼓励人们购买这种枕头。故答案选 B。
阅读理解-------B (2013·苏锡常镇二调，B) I began writing poems fifteen years ago while I was in college. One day I was in the library, working on a term paper, when I came across a book of contemporary poetry. I don't remember the title of the book or any of the titles of the poems except one：“Frankenstein's Daughter.” The poem was wild, almost rude, and nothing like the rhymeandmeter poetry I had read in high school. I had always thought that poetry was flowery writing about sunsets and walks on the beach, but that library book contained direct and sometimes shocking poetry about dogs, junked cars, rundown houses, and TVs. I checked the book out, curious to read more. Soon afterward, I started filling a notebook with my own poems. At first I was scared, partly because my poetry teacher, to whom this book is written for, was a serious and strict man who could see the errors in my poems. Also, I realized the seriousness of my devotion. I gave up geography to study poetry, which a good many
friends said offered no future. I ignored them because I liked working with words, using them to reconstruct the past, which has always been a source of poetry for me. When I first studied poetry, I was singleminded. I woke to poetry and went to bed with poetry. I memorized poems, read English poets because I was told they would help shape my poems, and read classical Chinese poetry because I was told that it would add clarity to my work. But I was most taken by the Spanish and Latin American poets, particularly Pablo Neruda. My favorites of his were the odes—long, shortlined poems celebrating common things like tomatoes, socks and scissors. I felt joyful when I read these odes, and when I began to write my own poems, I tried to remain faithful to the common things of my childhood—dogs, alleys (小巷), my baseball mitt (手套) and the fruit of the valley, especially the orange. I wanted to give these
things life, to write so well that my poems would express their beauty. I also admired our own country's poetry. I saw that our poets often wrote about places where they grew up or places that impressed them deeply. James Wright wrote about Ohio and West Virginia, Philip Levine about Detroit, Gary Snyder about the Sierra Nevadas and about Japan, where for years he studied Zen Buddhism (禅宗佛教). I decided to write about the San Joaquin Valley, where my hometown, Fresno, is located. Some of my poems are absolute observations and images of nature—the orange yards, the Kings River, the Sequoias (红杉). I fell in love with the valley, both its ugliness and its beauty, and quietly wrote poems about it to share with others. 文章大意：这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者写诗的经历。 4．What does the passage mainly talk about? A．The author's experiences with poetry. B．The author's method of writing poetry. C．The author's appreciation of poetry. D．The author's interest in studying poetry. 答案：A 主旨大意题。通读全文可知，文章主要讲述了作者写诗的经历。故答案选 A。 5．From the first paragraph, we can learn that ________. A．“Frankenstein's Daughter” was a flowery poetry B．the author was able to memorize most poems he read C．the author began to get in contact with poetry of different styles D．the author was curious to read more of rhymeandmeter poetry 答案：C 细节理解题。根据文章第一段倒数第二句中的“that library book contained direct and sometimes shocking poetry about...”可知，作者开始接触到不同类型的诗歌。
C 项与文章内容相符。故答案选 C。 6．Which of the following would the author most probably write about in his poem? A．Moving love stories in history. B．Observations of classical poems. C．True feelings of human friendship. D．Appreciation of wild valley flowers. 答案： D 推理判断题。 根据文章最后一段尤其是最后一句中的“I fell in love with the
valley”并结合全文可知，作者在他的诗中最有可能表达对野山谷花的喜爱。故答案选 D。 7．Which of the following is TRUE according to the passage? A．The author's friends all encouraged him to give up geography to poetry. B．The author became devoted to poetry because of his teacher's strictness. C．The author loved to find sources of poetry from nature and from the past. D．Spanish and Latin American poems influenced the author as much as Chinese ones. 答案：C 推理判断题。根据文章第二段最后一句中的“using them to reconstruct the past... a source of poetry for me”并结合文章最后三段可知，作者擅长在过去和自然中 寻找写诗的资源。故答案选 C。