当前位置:首页 >> >>

2011年普通高等学校招生全国统一考试-课标英语(全国卷)


2011 年普通高等学校招生全国统一考试(课标全国卷)
英 语
本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

第一卷
注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题卡相应位置上。 2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再 选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题 卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.15. C.£9.18. 答案是 B。 1.(2011 全国课标高考,1)What does the man like about the play? ( 全国课标高考, A.The story. B.The ending. C.The actor. 2.(2011 全国课标高考,2)Which place are the speakers trying to find? ( 全国课标高考, A.A hotel. B.A bank. C.A restaurant. 3.(2011 全国课标高考,3)At what time will the two speakers meet? ( 全国课标高考, A.5:20. B.5:10. C.4:40. 4.(2011 全国课标高考,4)What will the man do? ( 全国课标高考, A.Change the plan. B.Wait for a phone call. C.Sort things out. 5.(2011 全国课标高考,5)What does the woman want to do? ( 全国课标高考, A.See a film with the man. B.Offer the man some help. C.Listen to some great music. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒 钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.(2011 全国课标高考,6)Where is Ben? ( 全国课标高考,

A.In the kitchen. B.At school. C.In the park. 7.(2011 全国课标高考,7)What will the children do in the afternoon? ( 全国课标高考, A.Help set the table. B.Have a party. C.Do their homework. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8.(2011 全国课标高考,8)What are the two speakers talking about? ( 全国课标高考, A.A family holiday. B.A business trip. C.A travel plan. 9.(2011 全国课标高考,9)Where did Rachel go? ( 全国课标高考, A.Spain. B.Italy. C.China. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.(2011 全国课标高考,10)How did the woman get to know about third-hand smoke? ( 全国课标高考,10) A.From young smokers. B.From a newspaper article. C.From some smoking parents. 11.(2011 全国课标高考,11)Why does the man say that he should keep away from babies? ( 全国课标高考,11) A.He has just become a father. B.He wears dirty clothes. C.He is a smoker. 12.(2011 全国课标高考,12)What does the woman suggest smoking parents should do? ( 全国课标高考,12) A.Stop smoking altogether. B.Smoke only outside their houses. C.Reduce dangerous matter in cigarettes. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.(2011 全国课标高考,13)Where does Michelle Ray come from? ( 全国课标高考,13) A.A middle-sized city. B.A small town. C.A big city. 14.(2011 全国课标高考,14)Which place would Michelle Ray take her visitors to for shopping? ( 全国课标高考,14) A.The Zen Garden. B.The Highlands. C.The Red River area. 15.(2011 全国课标高考,15)What does Michelle Ray do for complete quiet? ( 全国课标高考,15) A.Go camping. B.Study in a library. C.Read at home. 16.(2011 全国课标高考,16)What are the speakers talking about in general? ( 全国课标高考,16) A.Late-night shopping. B.Asian food. C.Louisville. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。

17.(2011 全国课标高考,17)Why do some people say they never have dreams according to Dr ( 全国课标高考,17) Garfield? A.They forget about their dreams. B.They don?t want to tell the truth. C.They have no bad experiences. 18.(2011 全国课标高考,18)Why did Davis stop having dreams? ( 全国课标高考,18) A.He got a serious heart attack. B.He was too sad about his brother?s death. C.He was frightened by a terrible dream. 19.(2011 全国课标高考,19)What is Dr Garfield?s opinion about dreaming? ( 全国课标高考,19) A.It is very useful. B.It makes things worse. C.It prevents the mind from working. 20.(2011 全国课标高考,20)Why do some people turn off their dreams completely? ( 全国课标高考,20) A.To sleep better. B.To recover from illnesses. C.To stay away from their problems.

第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) he or she wants. 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 例:It is generally considered unwise to give a child A.however C.whichever 答案是 B。 21.(2011 全国课标高考,21)—We could invite John and Barbara to the Friday night party. ( 全国课标高考,21) —Yes, C.why ?I?ll give them a call right now. D.what she might,Sue couldn?t get the door open. A.why notB.what for 22.(2011 全国课标高考,22)Try ( 全国课标高考,22) A.if B.when C.since D.as no sense—so many things will have 23.(2011 全国课标高考,23)Planning so far ahead ( 全国课标高考,23) changed by next year. A.made B.is making C.makes D.has made 24.(2011 全国课标高考,24)I wasn?t sure if he was really interested or if he ( 全国课标高考,24) A.was just being C.had just been — C.But B.will just be D.would just be polite. B.whatever D.whenever

25.(2011 全国课标高考,25)—Someone wants you on the phone. ( 全国课标高考,25) nobody knows I am here. B.And the house being untidy,but I hate it if it?s not clean. D.So B.put up with from behind the house. A.Although

26.(2011 全国课标高考,26)I can ( 全国课标高考,26) A.come up with C.turn to D.stick to

27.(2011 全国课标高考,27)The next thing he saw was smoke ( 全国课标高考,27)

A.rose C.to rise he?d been in last year. A.he realized C.realized he A.had been lying C.was lying A.rather than C.more than A.that C.whose 32.(2011 全国课标高考,32)They ( 全国课标高考,32) A.will C.must like A.a;a C.the;the beginning to A.disappear C.fail —Well,you married one. A.You name it C.I can?t agree more 第二节 . . man.

B.rising D.risen it was the same place

28.(2011 全国课标高考,28)Only when he reached the tea-house ( 全国课标高考,28) B.he did realize D.did he realize

29.(2011 全国课标高考,29)When Alice came to,she did not know how long she ( 全国课标高考,29) B.has been lying D.has lain yourself. B.other than D.better than

there.

30.(2011 全国课标高考,30)The form cannot be signed by anyone ( 全国课标高考,30)

31.(2011 全国课标高考,31)The prize will go to the writer ( 全国课标高考,31) B.which D.what

story shows the most imagination.

have arrived at lunchtime but their flight was delayed. B.can D.should boy must learn to stand up and fight

33.(2011 全国课标高考,33)It is generally accepted that ( 全国课标高考,33) B.a;the D.a;不填

34.(2011 全国课标高考,34)William found it increasingly difficult to read,for his eyesight was ( 全国课标高考,34) B.fall D.damage

35.(2011 全国课标高考,35)—Artistic people can be very difficult sometimes. ( 全国课标高考,35) B.I?ve got it D.You should know

完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 全国课标高考) (2011 全国课标高考) In our discussion with people on how education can help them succeed in life,a woman remembered the first meeting of an introductory The professor 37 beans(豆),and invited the students to 38 36 course about 20 years ago. 39 40 the lecture hall,placed upon his desk a large jar filled with dried how many beans the jar contained.After 41

shouts of wildly wrong guesses the professor smiled a thin,dry smile,announced the answer,and went on saying,“You have just is:Never 42 your own senses.” 43 could guess what the professor had in mind.He 45 Twenty years later,the invisible(无形的)to the 46

an important lesson about science.That 44

himself,perhaps,as inviting his students to start an exciting seventeen-year-old girl could not accept or even understand the world.And she 50 professor,however,said that it was 52 48

into an unknown world 47 .But the 49 51 to .The

,which can be discovered only through scientific that her firsthand experience could be the .He was taking away her only 53

the invitation.She was just

for knowing and

was providing her with no substitute.“I remember feeling small and I did the only thing I could do.I since.” 36.A.art C.science B.history D.math 55

54

,” the woman says,“and

that course that afternoon,and I haven?t gone near science

37.A.searched for B.looked at C.got through D.marched into 38.A.count C.report 39.A.warning C.turning away 40.A.ready C.correct 41.A.learned C.taught 42.A.lose C.sharpen C.speaker C.saw 45.A.voyage C.change D.rush 46.A.professor B.eye C.knowledge D.light 47.A.model C.spirit 48.A.hear C.present 49.A.suggesting B.senses D.methods B.make D.refuse B.beginning B.guess D.watch B.giving D.listening to D.difficult B.prepared D.taken B.trust D.show D.woman B.respected D.served B.movement B.possible

43.A.lecturer B.scientist 44.A.described

C.pretending D.waiting 50.A.believed B.doubted C.proved D.explained 51.A.growth C.faith 52.A.firm C.wrong 53.A.task C.success 54.A.cruel C.frightened C.passed B.strength D.truth B.interesting D.acceptable B.tool D.connection B.proud D.brave D.missed

55.A.dropped B.started

第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)
第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 B、

A 全国课标高考, (2011 全国课标高考,A) When milk arrived on the doorstep When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s,we had a milkman delivering milk to our doorstep.His name was Mr.Basille.He wore a white cap and drove a white truck.As a 5-year-old boy,I couldn?t take my eyes off the coin changer fixed to his belt.He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer. Of course,he delivered more than milk.There was cheese,eggs and so on.If we needed to change our order,my mother would pen a note—“Please add a bottle of buttermilk next delivery”— and place it in the box along with the empty bottles.And then,the buttermilk would magically appear. All of this was about more than convenience.There existed a close relationship between families and their milkmen.Mr.Basille even had a key to our house,for those times when it was so cold outside that we put the box indoors,so that the milk wouldn?t freeze.And I remember Mr.Basille from time to time taking a break at our kitchen table,having a cup of tea and telling stories about his delivery. There is sadly no home milk delivery today.Big companies allowed the production of cheaper milk,thus making it difficult for milkmen to compete.Besides,milk is for sale everywhere,and it may just not have been practical to have a delivery service. Recently,an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories.I took it home and planted it on the back porch(门廊).Every so often my son?s friends will ask what it is.So I start telling stories of my boyhood,and of the milkman who brought us friendship along with his milk. 56.(2011 全国课标高考,56)Mr.Basille gave the boy a quarter out of his coin changer ( 全国课标高考,56) A.to show his magical power B.to pay for the delivery C.to satisfy his curiosity D.to please his mother 57.(2011 全国课标高考,57)What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the ( 全国课标高考,57) boy?s house? A.He wanted to have tea there. B.He was a respectable person. C.He was treated as a family member. D.He was fully trusted by the family. 58.(2011 全国课标高考,58)Why does home milk delivery no longer exist? ( 全国课标高考,58) A.Nobody wants to be a milkman now. B.It has been driven out of the market. C.Its service is getting poor. D.It is forbidden by law. 59.(2011 全国课标高考,59)Why did the author bring back home an old milk box? ( 全国课标高考,59) A.He missed the good old days. B.He wanted to tell interesting stories. C.He needed it for his milk bottles. D.He planted flowers in it. B 全国课标高考, (2011 全国课标高考,B) .

While small may be beautiful,tall is just plain uncomfortable it seems,particularly when it comes to staying in hotels and eating in restaurants. The Tall Persons Club Great Britain(TPCGB),which was formed six months ago to campaign for the needs of the tall,has turned its attention to hotels and restaurants.Beds that are too small,shower heads that are too low,and restaurant tables with hardly any leg-room all make life difficult for those of above average height,it says. But it is not just the extra-tall whose needs are not being met.The average height of the population has been increasing yet the standard size of beds,doorways,and chairs has remained unchanged. “The bedding industry says a bed should be six inches larger than the person using it,so even a king-size bed at 6'6″(6 feet and 6 inches)is falling short for 25% of men,while the standard 6'3″ bed caters for less than half of the male population,”said TPCGB president Phil Heinricy, “Seven-foot beds would work fine.” Similarly,restaurant tables can cause no end of problems.Small tables,which mean the long-legged have to sit a foot or so away from them,are enough to make tall customers go elsewhere. Some have already taken note,however.At Queens Moat Houses? Caledonian Hotel in Edinburgh,6'6″ beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors,particularly Americans. 60.(2011 全国课标高考,60)What is the purpose of the TPCGB campaign? ( 全国课标高考,60) A.To provide better services. B.To rebuild hotels and restaurants. C.To draw public attention to the needs of the tall. D.To attract more poeple to become its members. 61.(2011 全国课标高考,61)Which of the following might be a bed of proper length according to Phil ( 全国课标高考,61) Heinricy? A.7'2″. C.6'6″. B.7'. D.6'3″.

62.(2011 全国课标高考,62)What may happen to restaurants with small tables? ( 全国课标高考,62) A.They may lose some customers. B.They may start businesses elsewhere. C.They have to find easy chairs to match the tables. D.They have to provide enough space for the long-legged. 63.(2011 全国课标高考,63)What change has already been made in a hotel in Edinburgh? ( 全国课标高考,63) A.Tall people pay more for larger beds. B.6'6″ beds have taken the place of 6'3″ beds. C.Special rooms are kept for Americans. D.Guest rooms are standardized. C 全国课标高考, (2011 全国课标高考,C) Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husband?s income.So this year she did something more than a hobby:She planted vegetables in her yard.For her first garden,Ms.Feeley has put in 15 tomato plants,and five rows of a variety of vegetables.The family?s old farm house has become a chicken house,its residents arriving next month.Last year,Ms.Rita Gartin kept a small garden.This year she has made it much larger because,she said,“The cost of everything is going up and I was looking to lose a few pounds,too;so it?s a win-win situation all around.”

They are among the growing number of Americans who,driven by higher living costs and a falling economy(经济),have taken up vegetable gardening for the first time.Others have increased the size of their existing gardens.Seed companies and garden shops say that not since the 1970s has there been such an increase in interest in growing food at home.Now many gardens across the country have been sold out for several months.In Austin,Tex.,some of the gardens have a three-year waiting list. George C.Ball Jr.,owner of a company,said sales of vegetable seeds and plants are up by 40% over last year,double the average growth of the last five years.Mr.Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years.The big one is the striking rise in the cost of food like bread and milk,together with the increases in the price of fruits and vegetables.Food prices have increased because of higher oil prices.People are now driving less,taking fewer vacations,so there is more time to garden. 64.(2011 全国课标高考,64)What does the word “residents” in Paragraph 1 probably refer to? ( 全国课标高考,64) A.chickens C.gardens B.tomatoes D.people

65.(2011 全国课标高考,65)Why is vegetable gardening becoming increasingly popular? ( 全国课标高考,65) A.More Americans are doing it for fun. B.The price of oil is lower than before. C.There?s a growing need for fruits. D.The cost of living is on the rise. 66.(2011 全国课标高考,66)Which of the following might be the best title for the text? ( 全国课标高考,66) A.Family Food Planning B.Banking on Gardening C.A Belt-tightening Move D.Gardening as a Hobby D Wanted,Someone for a Kiss We?re looking for producers to join us on the sound of London Kiss 100 FM.You?ll work on the station?s music programmes.Music production experience in radio is necessary,along with rich knowledge of modern dance music.Please apply in writing to Producer Vacancies,Kiss 100. Father Christmas We?re looking for a very special person,preferably over 40,to fill our Father Christmas suit. Working days:Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays,10:30-16:00. Excellent pay. Please contact(联系)the Enterprise Shopping Centre,Station Parade,Eastbourne. Accountants Assistant When you join the team in our Revenue Administration Unit,you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division,dealing with post and other general duties.If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you.This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience. Wealden District Council Software Trainer If you are aged 24-45 and have experience in teaching and training,you could be the person we are looking for.You should be good at the computer and have some experience in programme writing.You will be allowed to make your own decisions,and to design courses as well as present

them.Pay upwards of £15,000 for the right person.Please apply by sending your CV(简历) to Mrs R.Oglivie,Palmlace Limited. 67.(2011 全国课标高考,67)Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station? ( 全国课标高考,67) A.Producer Vacancies,Kiss 100. B.Mrs Oglivie,Palmlace Limited. C.The Enterprise Shopping Centre. D.Wealden District Council. 68.(2011 全国课标高考,68)We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a ( 全国课标高考,68) person who . A.is aged between 24 and 40 B.may do some training work C.should deal with general duties D.can work for about a month 69.(2011 全国课标高考,69)Which position is open to recent school graduates? ( 全国课标高考,69) A.Producer,London Kiss. B.Father Christmas. C.Accountants Assistant. D.Software Trainer. 70.(2011 全国课标高考,70)What kind of person would probably apply to Palmlace Limited? ( 全国课标高考,70) A.One with GCSE grade C level. B.One with some office experience. C.One having good computer knowledge. D.One trained in producing music programmes. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Money Matters Parents should help their children understand money. 1.The basic function of money Begin explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services.It is important to show your child how money is traded for the things he wants to have.If he wants to have a toy,give him the money and let him hand the money to the cashier(收银员). When your child grows a bit older and understands the basic function of money,you can start explaining more complex ways of using money. 2.Money lessons Approach money lessons with openness and honesty. 73 If you must say no to a child?s request to spend money,explain,“You have enough toy trucks for now.”Or,if the request is for many different things,say,“You have to make a choice between this toy and that toy.” 3. 74 Begin at the grocery store. Pick out two similar brands of a product—a name-brand butter and a generic(无商标产品),for example.You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money. choice leaves less money for other purchases. A.Wise decisions. B.The value of money. 75 If he chooses the cheaper brand,allow him to make another purchase with the money saved.Later,you may explain how the more expensive 72 71 So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things,candy or toys,for example.

C.Permit the child to choose between them. D.Tell your child why he can—or cannot—have certain things. E.Ask yourself what things that cost money are most important to you. F.Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store. G.The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest.

第二卷
注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

第四部分 写作(共两节,满分 35 分)
第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语 言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 My summer travel started terribly.I was at the Shanghai Railway Station buy a ticket to Hangzhou.I was going to visit a friend here and after that I would go to Xiamen for long holiday.I bought my ticket but turned around to pick up my bag from the floor and then I realized that someone had stolen it.Luckily I had all my money on my pocket,but the only clothes I had was those I had on.It felt very strange to travel without any luggages.When I finally arrived at my friend he lent to me lots of clothes.I feel very happy that I could change my clothes at last. 第二节 书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,正在一所英国学校学习暑期课程,遇到一些困难,希望得到学校辅导中心(Learning Center)的帮助。根据学校规定,你需书面预约,请按下列要点写一封信: 1.本人简介; 2.求助内容; 3.约定时间; 4.你的联系方式(Email:lihua@1236.com;Phone:12345678)。 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.结束语已为你写好。 Dear Sir/Madam,

Look forward to your reply. Yours, Li Hua


21.A


8.A


9.C 10.B


11.C 12.A 13.A 14.B 15.C

2011 年普通高等学校招生全国统一考试(课标全国卷)
1.C 2.A 3.B 4.B 5.A 6.C 7.B 16.C 17.A 18.B 19.A 20.C 考查交际用语。 why not 用来表示向对方提出建议或对对方的提议给予肯定,符合该句语境。

what for 和 why 意为“为什么”;what 意为“什么”。 22.D 考查倒装语序。四个选项中只有 as 引导让步状语从句时使用倒装结构,所以答案为 D 项。 句意:尽管苏试了,但她还是无法把门打开。 23.C 考查时态。句意:提前这么长时间筹划没有意义,很多事情到明年都会变化的。根据语境判 断应用一般现在时,表示现在做计划尚早。 24.A 考查时态。根据句意判断应用过去进行时,表示“(刚才)他是不是在表示礼貌”。句意:我不确 定他是否真的感兴趣,或者是不是他只是在表示礼貌。 25.C 考查连词。根据语境判断第二个人不相信第一个人的话,所以选 C 项的转折连词,表示“但 是没人知道我在这里”。 26.B 考查动词短语。come up with 意为“提出”;put up with 意为“忍受,容忍”;turn to 意为“转向, 求助于”;stick to 意为“坚持”。根据句意判断应选 B 项,表示“房子里不整洁我能忍受,但是如果不干净我 很讨厌”。 27.B 考查非谓语动词。smoke 后面为定语,由于 smoke 和 rise 为主谓关系,所以应用现在分词 形式作定语。不定式也可作定语,但是一般表示将来意义。 28.D 考查倒装语序。 only 位于句首,修饰状语(从句)时,主句应用部分倒装语序,所以答案为 D 项。 29.A 考查时态。根据全句的过去时态判断,did not know 后面的宾语从句也应用过去时态,可排 除 B、D 两项;how long 表示一段时间,应与完成时连用,所以应选 A 项的过去完成进行时。 30.B 考查副词短语。 rather than 意为“而不是”;other than 意为“除了”;more than 意为“超过,不仅 仅”;better than 意为“好于”。句意:这张表格除了你本人外,不能由任何人代签。 31.C 考查定语从句。 该题 writer 后面为定语从句,从句中需要定语,所以答案为 C 项。句意:奖项 将颁给故事最有想象力的作家。 32.D 考查情态动词。should have done 意为“本该做某事(但实际上未做)”,符合句意。句意:他们 本该在午饭的时候到达,但是他们的航班延误了。A 项为将来完成时;B 项的 can 表推测,不能用于肯定 句中;C 项构成 must have done 结构,表示“一定做过某事”。 33.A 考查冠词。根据句意判断,该题的两个空都是泛指,表类别。a boy 指“男孩子”,a man 指“男 人”。 34.C 考查动词词义辨析。disappear 意为“消失,不见了”;fall 意为“下落,(位置)下降,(力量)减 退”;fail 意为“失败,(健康)衰退,变弱”;damage 意为“损害,毁坏”。根据语境判断应选 C 项。 35.D 考查交际用语。A 项意为“随你讲什么都行”;B 项意为“我懂了,有啦”;C 项意为“我完全赞 同”;D 项意为“你应该知道,你很清楚”。由答语“你和这样的一个人结了婚”判断应选 D 项。 36.C 根据第二段第 41 空后面的“an important lesson about science”可知应选 science,表示“理 科,自然科学”。 37.D search for 意为“寻找”;look at 意为“看”;get through 意为“通过,穿过,接通”;march into 意为 “走进”。根据上下文判断应选 D 项,表示“教授走进报告厅”。 38.B 根据下文“wildly wrong guesses”判断此处教授是让学生们“猜猜”坛子里有多少豆子。 39.D warn 意为“提醒,警告”;give 意为“给予”;turn away 意为“转过去,驱逐”;listen to 意为“听”。根 据当时的情景判断,教授“听”了学生的胡乱猜测。 40.C 老师宣布的当然是“正确”答案,所以选 correct。 41.A learn a lesson 意为“获得教训”,符合教授要表达的意思。 teach sb.a lesson 意为“教训某人”。 42.B lose senses 意为“失去感觉”;trust senses 意为“相信感觉”;sharpen senses 意为“强化意 识”;show senses 意为“表现感觉”。根据语境判断应选 B 项。句意:永远不要相信你自己的感觉。 43.D 根据上下文可知,20 年后这位“妇女”猜出了教授的想法。

44.C describe...as...意为“把……描述成……”;respect...as...意为“把……尊为……”;see...as... 意为“把……看做……”;serve...as...意为“把……用于……”。根据句意判断 C 项最佳,表示“把自己看成 是……的人”。 45.A voyage 意为“航程,旅行”;movement 意为“运动”;change 意为“变化”;rush 意为“匆忙,繁忙”。 根据句意判断应选 A 项,表示“开始进入未知世界的一次激动人心的旅程”。 46.B 根据上下文判断应选 B 项,表示“对眼睛来说是无形的”,也就是说用肉眼看不到的。 47.D model 意为“模型,型号,模范”;senses 意为“感觉,意识”;spirit 意为“精神”;methods 意为“方法, 方式”。根据句意判断应选 D 项,表示“只能通过科学的方法去发现”。 48.A 根据表示递进意义的副词 even,并结合全文最后这位妇女的话不难看出应选 hear,表示“没 有听进教授所说的话”。 49.B suggest 意为“建议,表明”;begin to do sth.意为“开始做某事”;pretend to do sth.意为“假装做 某事”;wait to do sth.意为“等着做某事”。根据上一句可知,当时这位姑娘只有 17 岁,说明她刚刚“开始” 理解这个世界,所以选择 B 项。 50.A believe 意为“相信”;doubt 意为“怀疑”;prove 意为“证明”;explain 意为“解释”。根据后面的句 子判断,应选 A 项,表示“她相信最初的体验可能是真实的”。 51.D growth 意为“成长”;strength 意为“力量”;faith 意为“信念”;truth 意为“事实”。 根据语境可知选 D 项。 52.C 根据表示转折意义的 however 判断应选 C 项,表示“教授说(最初的体验)是错误的”。 53.B 根据句意判断应选 B 项,表示“认识(未知世界)的唯一工具”。 54.C cruel 意为“残忍的”;proud 意为“自豪的”;frightened 意为“害怕的”;brave 意为“勇敢的”。 与“感 觉渺小”意义一致的应该是“害怕的”,故选 C 项。 55.A drop 意为“放弃”;start 意为“开始”;pass 意为“通过”;miss 意为“错过”。 根据前文的描述看出, 被教授伤害后,我“放弃”了这门课程。 56.C 推理判断题。根据第一段最后可以看出,当时作者只是一个 5 岁的孩子,对送奶人腰带上的 投币器很好奇,善良的送奶人把一枚硬币送给作者,是为了满足其好奇心,所以应选 C 项。 57.D 推理判断题。根据第三段第二句可知,家里人与送奶人之间关系很密切,送奶人甚至有家里 的钥匙,由此推断送奶人得到了充分的信任,故选 D 项。 58.B 细节理解题。根据第四段可知,激烈的竞争和购买的便利使得送奶上门退出了市场,无法存 在下去,故选 B 项。 59.A 推理判断题。由最后一段可以看出,作者有一种怀旧的心理,想念儿时的时光,感觉送奶人送 来牛奶的同时,也带来了友谊,故选 A 项。 60.C 细节理解题。根据第二段第一句话可知,这次活动的目的是引起公众对高个子的人的需要 的关注。 61.B 细节理解题。根据第四段最后一句中的“Seven-foot beds would work fine.”可知,床铺的合 适长度是 7 英尺。 62.A 推理判断题。根据第五段可知,餐桌太小会使高个子的人们到别的地方去(吃饭),也就是说, 餐桌太小的饭店会失去一些客人。 63.B 细节理解题。根据最后一段可知,爱丁堡的一家宾馆已经使用 6 英尺 6 英寸的床铺作为标 准床铺,故选 B 项。 64.A 词义猜测题。根据前半句可知,这家的农舍变成了鸡舍,所以下个月要住进来的应该是“鸡”。 65.D 推理判断题。根据第一段最后一句中的“The cost of everything is going up”和第二段第一 句中的“higher living costs and a falling economy”以及最后一段第三句中的“the striking rise in the cost of food like bread and milk,together with the increases in the price of fruits and vegetables”可以 看出,种植蔬菜流行的原因是生活费用的提高。 66.B 主旨大意题。纵观全文可知,很多人种植蔬菜不仅是出于爱好,更重要的是为了节省生活费 用,所以应选 B 项,bank 作为动词是“存款”的意思。 67.A 细节理解题。第一则广告招聘的是电台音乐制作人,如果你希望在电台工作,当然应与 Producer Vacancies,Kiss 100 联系。

68.D 细节理解题。根据第二则广告可知,the Enterprise Shopping Centre 招聘的是圣诞老人, 工作的时间是从 11 月 24 日开始,持续到 12 月 24 日,在这大约一个月的时间内,他都要在周六或者除 了周日以外的其他时间工作。 69.C 细节理解题。根据第三则广告最后“This position is equally suitable for a school leaver” 可知答案为 C 项。 70.C 细节理解题。根据最后一则广告第二句中的“You should be good at the computer”可知答 案为 C 项。 71~75 GFDAC 短文改错 第二句:buy→buying 第三句:here→there 第三句:long 前加 a 第四句:but→and 第五句:第一个 on→in 第五句:was→were 第六句:luggages→luggage 第七句:friend→friend?s 第七句:去掉 to 第八句:feel→felt 书面表达 Dear Sir/Madam, I?m Li Hua,a Chinese student taking summer courses in your university.I?m writing to ask for help.I came here last month and found my courses interesting.But I have some difficulties with note-taking and I have no idea of how to use the library.I was told the Learning Center provides help for students and I?m anxious to get help from you.I have no class on Tuesday mornings and Friday afternoons.Please let me know which day is OK with you.You may email or phone me.Here are my email address and phone number:lihua@1236.com;12345678. Look forward to your reply. Yours, Li Hua


相关文章:
2011年普通高等学校夏季招生全国统一考试英语(全国卷1)
2011年普通高等学校夏季招生全国统一考试英语(全国卷1)_高考_高中教育_教育专区。整理的非常好,几乎没什么错误。双牛英语、数学教育 2011 年普通高等学校夏季招生全国...
2014年普通高等学校招生全国统一考试新课标英语全国卷...
2014年普通高等学校招生全国统一考试课标英语全国卷二含答案_英语考试_外语学习_教育专区。已校对,可直接打印,方便教师及学生使用 ...
2011年普通高等学校夏季招生全国统一考试英语(全国卷2)
2011年普通高等学校夏季招生全国统一考试英语(全国卷2)_高考_高中教育_教育专区。整理的非常好,几乎没什么错误。双牛英语、数学教育 2011 年普通高等学校夏季招生全国...
新课标2011年普通高等学校招生全国统一考试-英语(全国一)
课标英语2011高考真题新课标英语2011高考真题隐藏>> 2011 年普通高等学校招生全国统一考试 英语第一卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;...
2011年普通高等学校夏季招生考试英语(全国卷新课标)
2011年普通高等学校夏季招生考试英语(全国卷课标)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2011 年普通高等学校夏季招生考试英语(全国卷课标) 一、单项填空 ( 本大...
2011年普通高等学校招生全国统一考试(全国I卷)英语试题...
2011年高考英语大纲全国卷 8页 2财富值 2011年高考新课标大纲卷英... 14页 ...绝密★启用前 2011 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 本试卷分第一卷(选择...
2011年普通高等学校招生全国统一考试(课程标准卷)英语
2011年普通高等学校招生全国统一考试(课程标准卷)英语_高考_高中教育_教育专区。2011年普通高等学校招生全国统一考试(课程标准卷)英语试卷及答案2011...
2011年普通高等学校招生全国统一考试英语(重庆卷)解析
2011年普通高等学校招生全国统一考试英语(重庆卷)解析 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2011年普通高等学校招生全国统一考试英语(重庆卷)解析。...
2011年普通高等学校招生全国统一考试数学卷(全国新课标...
2011年普通高等学校招生全国统一考试数学卷(全国课标.文)_英语考试_外语学习_教育专区。纯word版,保证质量。2011 年普通高等学校招生全国统一考试数学卷 (全国...
2011-2015年普通高等学校招生全国统一考试英语七选五近...
2011-2015 年普通高等学校招生全国统一考试英语(课标 I) 七选五真题 附答案 (精心校对版) 2011 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标 I) 根据短文内容, 从...
更多相关标签: