当前位置:首页 >> 英语 >>

2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷


金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

综合能力训练卷(四) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题;每小题 0.5 分,满分 10 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

1.I don't think the ex

periment is ________ failure. At least we have gained ________ experience. A.a; an B.a; / C./; an D./; / 2.He didn't go into detail on this subject; he spoke ________. A.in common B.in particular C.in general D.in short 3.Can you imagine what difficulty people had this year ________ against the severe natural disasters? A.fighting B.to fight C.fought D.fight 4. Wenzhou is ________ in natural resources, ________ sea foods and water resources, and is a good place to live. A.rich; specially B.abundant; specially C.plenty; especially D.abundant; especially 5.Those flowers are ________ for your mother on her seventieth birthday. A.intended B.devoted C.supplied D.produced 6.It is obvious to the students ________ they should get well prepared for their future. A.as B.which C.whether D.that 7.School children must be taught how to deal with dangerous ________. A.states B.conditions C.situations D.positions 8.He made a promise that he would ________ us with dinner the next day, but he broke his word. A.give B.offer C.entertain D.equip 9.After a long journey across the whole country from north to south, they found themselves ________ as well as their clothes. A.picked out B.called out C.caught out D.worn out 10.The Expo 2010 Shanghai has not only proved to be a great success but also provided a fantastic model for Milan ________ managing and organizing events of this scale. A.in need of B.in terms of C.in search of D.in favour of 11.Mary is in bed with a fever and she can't hope to ________ the cold in a few days. A.get rid of B.get away with C.get off D.get out 12.If you keep ________ with silly questions, I shall go out of my senses. A.bothering B.interrupting C.troubling D.disturbing 13.It's high time you had your hair cut; it's getting ________. A.too much long B.much too long C.long too much D.too long much 14.Progress so far has been very good. ________, we are sure that the project will be completed on time. A.However B.Otherwise C.Therefore D.Besides 15.This printer is of good quality. If it ________ break down within the first year, we would
第 1 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

repair it at our expense. A.would B.should C.could D.might 16.It is________any wonder that his friend doesn't like watching television much. A. no B. so C. nearly D. hardly 17.Not only John and Tom but also their sister, Mary,________ great interest in the piano lessons. A. take B. takes C. have taken D. had taken 18.________ by the late Nobel prizewinning U. S. economist James Tobin, Ethical Currency said it would voluntarily donate 0.005 percent of all deals to charity. A. Having inspired B. Inspiring C. Inspired D. To be inspired 19.Miss, have you ________ the one you like best? It's our closing time already, you know. A. picked out B. looked out C. turned out D. come out 20. However good an advertisement is, people are ________ to be persuaded if the product is unsuitable for them. A. impossible B. unlikely C. different D. constantly 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳 选项。 One famous artist Sheikh went back to his hometown. He hadn't seen one of his friends for many years, who was a __21__and needy man. When Sheikh asked about him, he was told by people that the man he was__22__was a rich man and no longer poor. Sheikh__23__to pay a visit to his friend. __24__talking with his friend, Sheikh asked him the __25__for the change in his situation. The man replied that he had been so poor that he was forced to__26__some properties(财产)that belonged to him, like furniture(家具). By selling these things, he had__27__some money enough to start a __28__with. As he was on his way back to his house with the__29__, he saw a poor lady__30__by the road. The man asked the lady the reason, and she__31__that her husband died and her children were__32__. Hearing this, the man felt__33__for her, and on seeing that she__34__the money more than himself, he gave all the money to her. He__35__home and spent the night, sad and__36__for his family. The next morning,__37__he was summoned(召唤) to the house of a rich man. He was told by the rich man that he had six thousand bags of__38__which he wanted to sell quickly and the man could buy it at a__39__price on loan(借用) from him. The poor man did so and sold the rice__40__. He took some more bags several days later and in this way he was able to make much more money. Soon he became rich. 21.A.clever B.rich C.lazy D.poor 22.A.living with B.waiting for C.asking about D.listening to 23.A.decided B.forgot C.refused D.tried 24.A.Until B.Before C.After D.While 25.A.message B.reason C.time D.plan 26.A.sell B.make C.keep D.find 27.A.saved B.collected C.paid D.wasted 28.A.travel B.business C.family D.lesson 29.A.money B.news C.hope D.furniture 30.A.crying B.walking C.sleeping D.standing 31.A.believed B.explained C.shouted D.imagined 32.A.hungry B.dangerous
第 2 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

C.crazy D.angry 33.A.sadness B.interest C.shame D.pity 34.A.took B.needed C.owned D.earned 35.A.drove B.returned C.left D.stayed 36.A.worried B.pleased C.excited D.frightened 37.A.happily B.surprisingly C.carelessly D.unluckily 38.A.rice B.meat C.vegetables D.clothes 39.A.low B.fair C.high D.right 40.A.slowly B.quickly C.hardly D.finally 第二部分:阅读理解(第一节 20 小题,第二节 5 小题;每小题 2 分,满分 50 分) 第一节:阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A The practice of magic includes special words, actions, and objects. Most magic involves a person called a magician, who claims to have supernatural powers. Magic words. To work most magic, the magician sings or speaks special words in a certain order. These words are called incantations or spells. Some spells form prayers to demons(魔鬼), spirits, or other supernatural forces. Many societies believe the magic will not work unless the magician recites the spells perfectly. Other magic words have no meaning, though they supposedly possess power when spoken by a magician. Magic actions accompany the words spoken in performing much magic. Many of these movements act out the desired effect of the magic. For example, a magician trying to make rain fall may sprinkle(洒) water on the ground. The magician's combined words and actions form a ceremony. Magic objects include certain plants, stones, and other things with supposed supernatural powers. Any such object may be called a fetish(物神). But this term often refers to an object—for example, a carving or a dried snake—honored by a tribe for its magic powers. Many tribes believe fetishes have magic power because spirits live in these objects. Many people carry magic objects called amulets(护身符)to protect themselves from harm. Many amulets are stones or rings engraved(雕刻) with magic symbols. The magician. In some societies, nearly everyone knows how to work some magic. In other societies, only experts practice magic. Magicians may be called medicine men, medicine women, shamans, sorcerers, or witch doctors. In many societies, magicians must inherit their powers. In others, any person may become a magician by studying the magical arts. Many societies believe magicians must observe certain rules and taboos (forbidden actions) for their spells to work. For example, they may be required not to eat various foods or to avoid sexual activity for a certain period before the ceremony. 41.What do magic words mean to people in some society? A.They have the power to kill devils. B.They have power if magician recites the right spells. C.They have no effect at all. D.They can be used whenever they want. 42.People believe magic actions will have an effect if they are accompanied by________. A.the spells B.magic objects C.stones or rings engraved with magic symbols D.medicine 43.Why do many people believe in a fetish? A.Because it is often a ring which is worth a lot of money. B.Because it is carved with magic symbols.
第 3 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

C.Because people think spirits live in it. D.Because it can help them with many things. 44.According to the passage what kind of person can become a magician? A.Only those studying the magical arts. B.Only those inheriting their powers. C.Only men. D.Almost all the people in some societies. 45.What's the best title of the passage? A.How Magic Works B.The Power of Magic C.How to Practice Magic D.The Choice of Magicians B Every culture has a recognized point when a child becomes an adult, when rules must be followed and tests passed. In China, although teenagers can get their ID cards at 16, many only see themselves as an adult when they are 18. In the US, where everyone drives, the main step to the freedom of adult life is learning to drive. At 16, American teens take their driving test. When they have their license, they drive into the grown- world. up “Nobody wants to ride the cheese bus to school,” said Eleanor Fulham, 17. She brought the pressure back to memory, especially for kids from wealthier families. “It's like you're not cool if you don't have a car,” she said. According to recent research, 41% of 16 to 19year- in the US own cars, up from 23% in olds 1985. Although, most of these cars are bought by parents, some teens get parttime jobs to help pay. Not all families can afford cars for their children. In cities with subways and limited parking, some teenagers don't want them. But in rich suburban areas without subways, and where bicycles are more for fun than transportation, it is strange for a teenager not to have a car. But police say 16yearolds have almost three times more accidents than 18 to 19yearolds. This has made many parents pause before letting their kids drive. Julie Sussman, of Virginia, decided that her son Chad, 15, will wait until he is 17 to apply for his learner's permit. Chad said he has accepted his parents' decision, although it has caused some teasing from his friends. “They say that I am unlucky,” he said, “But I'd rather be alive than driving, and I_don't_really_trust_my_friends_on_the_road,_either.” In China as more families get cars, more 18yearolds learn to drive. Will this become a big step to becoming an adult? 46.Which may serve as the best title of the article? A.Cars Helping You to GrowUp B.Driving into the Grown- World Up C.Teenagers' Driving in America D.Recognized Point of Becoming an Adult 47.16year- drivers have more accidents possibly because________. old A.they want to show themselves off B.they are never experienced drivers C.older people always drive better D.they never drive carefully on the road 48.Which may NOT be taken into consideration when deciding whether to buy a car? A.How well off the family is. B.Whether the kid is old enough. C.What traffic condition there is around. D.Whether it's practically needed.
第 4 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

49.When Chad said “I don't really trust my friends?”, he meant that________. A.he might run into his friends if he drove B.he didn't agree with his friends C.he might not be safe if his friends drove D.he was afraid that his friends might well lie to him C Tom appeared on the sidewalk with a bucket of whitewash and a longhandled brush. He stopped by the fence in front of the house where he lived with his aunt Polly. He looked at it, and all joy left him. The fence was long and high. He put the brush into the whitewash and moved it along the top of the fence. He repeated the operation. He felt he could not continue and sat down. He knew that his friends would arrive soon with all kinds of interesting plans for the day. They would walk past him and laugh. They would make jokes about his having to work on a beautiful summer Saturday. The thought burned him like fire. He put his hand into his pockets and took out all that he owned. Perhaps he could find some way to pay someone to do the whitewashing for him. But there was nothing of value in his pockets—nothing that could buy even half an hour of freedom. So he put the bits of toys back into his pockets and gave up the idea. At this dark and hopeless moment, a wonderful idea came to him. It filled his mind with a great, bright light. Calmly he picked up the brush and started again to whitewash. While Tom was working, Ben Rogers appeared. Ben was eating an apple as he walked along the street. As he walked along it, he was making noises like the sound of a riverboat. First he shouted loudly, like a boat captain. Then he said “Ding-Dong-Dong”, “Ding-Dong- Dong” again and again, like the bell of a riverboat. And he made other strange noises. When he came close to Tom, he stopped. Tom went on whitewashing. He did not look at Ben. Ben stared a moment and then said: “Hello! I'm going swimming, but you can't go, can you?” No answer. Tom moved his brush carefully along the fence and looked at the result with the eye of an artist. Ben came nearer. Tom's mouth watered for the apple, but he kept on working. Ben said, “Hello, old fellow, you've got to work, hey?” Tom turned suddenly and said, “Why, it's you, Ben! I wasn't noticing.” “Say —I'm going swimming. Don't you wish you could? But of course you'd rather work—wouldn't you? Of course you would.” Tom looked at the boy a bit, and said “What do you call work?” “Why, isn't that work?” Tom went back to his whitewashing, and answered carelessly. “Well, maybe it is, and maybe it isn't. All I know is, it suits Tom Sawyer.” “Oh come, now, you don't mean to say that you like it?” The brush continued to move. “Like it? Well, I don't see why I shouldn't like it. Does a boy get a chance to whitewash a fence every day?” Ben stopped eating his apple. Tom moved his brush back and forth, stepped back to look at the result, added a touch here and there, and stepped back again. Ben watched every move and got mo re and more interested. Soon he said,“Say, Tom, let me whitewash a little.” Tom thought for a moment, and was about to agree, but he changed his mind. “No—no—it won't do, Ben. You see, Aunt Polly wants this fence to be perfect. It has got to be done very carefully. I don't think there is one boy in a thousand, maybe two thousand, that can do it well enough.” “No—is that so? Oh come, now —let me just try. Only just a little.” “Ben, I'd like to, but if it isn't done right, I'm afraid Aunt Polly ? ” “Oh, I'll be careful. Now let me try. Say —I'll give you the core of my apple.” “Well, here —No, Ben, now don't. I'm afraid ?” “I'll give you all of it.” Tom gave up the brush with unwillingness on his face, but joy in his heart. And while Ben
第 5 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

worked at the fence in the hot sun, Tom sat under a tree, eating the apple, and planning how to get more help. There were enough boys. Each one came to laugh, but remained to whitewash. By the time Ben was tired, Tom sold the next chance to Billy for a kite; and when Billy was tired, Johnny bought it for a dead rat —and so on, hour after hour. And when the middle of the afternoon came, Tom had won many treasures. And he had not worked. He had had a nice idle time all the time, with plenty of company, and the fence had been whitewashed three times. If he hadn't run out of whitewash, Tom would have owned everything belonging to his friends. He had discovered a great law of human action, namely, that in order to make a man or a boy want a thing, it is only necessary to make the thing difficult to get. 50. How many characters are mentioned in this story? A. 4. B. 5. C. 6. D. 7. 51. Why did Tom take all his bits of toys out of his pockets? A. Because he was tired and wanted to play with his toys. B. Because he wanted to throw his toys away. C. Because he wanted to give his toys to his friends. D. Because he wanted to know if he could buy help with his toys. 52. Tom was about to agree to let Ben whitewash when he changed his mind because ________. A. Tom wanted to do the whitewashing by himself B. Tom planned to make Ben give up his apple first C. Tom was unwilling to let Ben do the whitewashing D. Tom was afraid Ben would do the whitewashing better 53. We can learn from the passage that ________. A. Tom was interested in whitewashing the fence B.Tom had a lot of friends who are ready to help others C. Tom was unwilling to whitewash the fence, but he managed to let other boys do it for him D. Tom was good at whitewashing the fence, so he looked at the result of his work with the eye of an artist 54. What made Ben Rogers eagerly give up his apple and offer to brush the fence for Tom? A. His warm heart and kindness to friends. B. His curiosity about Tom's brushing job. C. Tom's threat. D. Aunt Polly's idea. 55. Which of the following is the most suitable title for this passage? A. The Happy Whitewasher B. Tom And His Fellows C. Whitewashing A Fence D. How To Make The Things Difficult To Get D Japanese high school students either walk or ride bicycles if the distance is not too great. In other cases, students must take public buses and trains. After junior high school, students attend schools based on their high school entrance examination scores. So some students travel a great distance to attend the school. ◆________ The school day begins at 8:30. Then students assemble in their homeroom classes for the day's studies. Each homeroom has an average of 40—45 students. Students stay in their homeroom classrooms for most of the school day. Only for physical education, laboratory classes, or other subjects requiring special facilities(设备) do students move to different parts of the school. Between classes and at lunchtime, classrooms can be noisy, lively places. Some schools may have a cafeteria(自助餐厅), but most do not. In most schools, students bring a box lunch from home, prepared by the mother in the early morning hours. Japanese students spend 240 days a year at school, 60 days more than American students. Students in high schools take three years' each of the following subjects mathematics, social studies, Japanese, science, and English. Other subjects include physical education, music, art, and moral(道德的) studies. All the students in one grade level study the same subjects. Given the
第 6 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

number of required subjects, electives(选修科目) are few. ◆Afterschool Activities Club activities take place after school every day. Students can join only one club, and they rarely change clubs from year to year, so the clubs are relatively stable. Clubs are made up of sports clubs(baseball, soccer, judo, kendo, etc.) and culture clubs(English, broadcasting, science, etc.). New students usually are encouraged to select a club shortly after the school year begins in April. Clubs meet for two hours after school each day and many clubs continue to meet during school vacations. 56.Most Japanese high school students often have their lunch________. A.in restaurants B.in school cafeterias C.at home D.in homeroom classrooms 57.Students in the USA go to school________days a year. A.180 B.200 C.240 D.300 58.The underlined word “rarely” in the fourth paragraph means “________”. A.always B.never C.seldom D.often 59.From the passage we know that________. A.there are less than 40 students in each class in Japanese high schools B.students must stay in homeroom classrooms for physical education C.there are few subjects for students to choose except the required ones D.there will not be any club activities during school vacations 60.The best subtitle for the second and third paragraphs may be “________”. A.At school B.In class C.Subjects D.Homerooms 第二节:下面文章中有 5 处(第 61~65 题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、 D、E 和 F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。 A. Humans are born vegetarian B. Veg food damages our immune system C. Eating non- food every day is not good veg D. Non- food contains much omegaveg 3 E. Most veg food is lacking in protein F. Non- food is more suitable for us human veg 61.________ So far as veg food is concerned, it is also proved to be a healthy and nutritious diet, but has very few items which can provide us with proteins, but if you see non- food like eggs, chicken, and many more such foods have a large content of proteins in veg them. 62.________ Man basically is herbivorous(食草的). If we look at the animal kingdom we can see that all the herbivorous animals have the similar dental(牙齿的)structure, which clearly shows that the human being also ought to be vegetarian by birth. It is only the living conditions that make man carnivorous(食肉的). The vegetarian foods are easily digestible. 63.________ Non- food items are better than veg items. A healthy person veg requires complete diet and veg+meat makes the diet complete. The only caution that needs to be taken is not to have non- items on a daily basis. Once in a week or couple of weeks will be veg best. 64.________ When we eat nonveg, we are all veg by nature. The chicken that we eat feeds on grains, the mutton that we eat feeds on grass, and the fish that we eat feeds on simple plants. So non- food by logic(逻辑)is better and suited for human beings. veg 65.________ Non- food is equally important in our diet as it helps in many veg ways, especially fish and other seafood as fish contains omega- which makes our immune 3
第 7 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

system(免疫系统)stronger. Do you know that most of the veg food put together does not contain as much omega- as fish alone contains! 3 第三部分:写作(共两节,满分 40 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 下面短文中有 10 处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 I had a dream for over a year to attend the Climate Change Conference in Copenhagen. I have even reserved a hostel room a year for advance. I had worked very hard to arrange things, but had trouble raise money for the trip. I asked one of my MBA professor for help, but he apologized, because not many money available right now. Then he asked me that if she could help me out with flight miles. I thanked him and two weeks late his assistant contacted me to get all my information. Before that I had my ticket!The professor's kindness in supporting my dream is so a wonderful act! 第二节:书面表达(满分 30 分) 假定你是李华,你的英国朋友 Peter 来信向你咨询如何才能学好中文。请你根据下列要 点写封回信。 1.参加中文学习班; 2.看中文书刊、电视; 3.学唱中文歌曲; 4.交中国朋友。 注意:1.词数 100-120; 2.可适当增加细节; 3.开头语已为你写好,不计入总词数。 June 8, 2011 Dear Peter, I'm glad to receive your letter asking for my advice on how to learn Chinese well. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Best wishes. Li Hua

第 8 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com
综合能力训练卷(四)

第一部分 第一节 1.B 考查冠词用法。句意:我不认为这次实验是一件失败的事,至少我们已经获得 了经验。failure 意为“失败的事”时,为可数名词;experience 意为“经验”时,为不可数 名词。 2.C 考查介词短语辨析。句意:在这个话题上他没逐一细说,他大体上说了一下。in general 意为“总体, 大体”, 与句中的 go into detail(逐一细说)相对应, 符合句意。 common in 共有;in particular 尤其,特别;in short 简而言之。 3.A 考查非谓语动词。have difficulty(in)doing sth. 做某事有困难。 4.D 考查形容词及副词辨析。句意:温州自然资源丰富,尤其是海产品和水资源, 并且是一个适宜居住的好地方。由第一空可排除 C 项,plenty 为名词,且后接介词 of。由第 二空可排除 A、B 两项,此处指“尤其”,而不是“专门”;abundant 意为“充足的,丰富 的”。 5.A 考查动词辨析。句意:这些花是准备送给你母亲七十大寿的。be intended for 意 为“打算为??所用”,符合语境。devote 奉献;且常与介词 to 搭配;supply 供应;produce 生产。 6.D 考查主语从句。此处要分析句子结构,看出 it 为形式主语,代替 that they should get well prepared for their future,并且本句意思完整,故选 D 项。 7.C 考查名词辨析。句意:学生应该被教育如何应对危险的情况。situation 意为“形 势,局面;情况”,指各种具体情况综合起来的状态,多指危急或重大的事态,强调外部因 素对该事态的影响。state 意为“状况,情形,情况,形势”,指人或物在外观、心理、健 康、环境等方面的情形,即人或物存在或所处的状态,但不如 condition 具体。condition 意 为“状态,状况,情形”,用作单数形式,表示人或物所处的具体状态,尤指内在状态,可 与 state 换用,用作复数形式,笼统地表示一般的状态。position 意为“位置;方位;岗位”。 8. 考查动词辨析。 C 句意: 他许诺说第二天招待我们吃晚饭, 但是他食言了。 entertain 意为“招待”,符合语境。give 意为“给”;offer 意为“主动提供”;equip 意为“装备”。 9.D 考查动词短语辨析。句意:在从北到南穿越整个国家的长途旅行之后,他们发 现不仅衣服磨破了,同时自己也筋疲力尽。wear out 意为“筋疲力尽”,符合语境。pick out 意为“挑选”;call out 意为“叫喊”;catch out 意为“恰遇某人不在;将??难住”。 10.B 考查介词短语辨析。句意:2010 年上海世博会不仅证明是一次巨大的成功,而 且就管理和组织这种规模的事件而言为米兰提供了极好的示范作用。in terms of 意为 “就??而言”,符合语境。in need of 意为“需要”;in search of 意为“寻找”;in favour of 意为“支持”。 11.A 考查动词短语辨析。句意:玛丽发烧卧床,她不可能在几天内摆脱感冒。get rid of 意为“摆脱”, 符合语境。 away with 意为“侥幸成功”; off 意为“离开, get get 下(车)”; get out 意为“出来”。 12.B 考查动词辨析。句意:如果你继续用这么愚蠢的问题来打断我,我会失去理智 的。interrupt 意为“打断”,符合语境。bother 意为“打扰”;trouble 意为“麻烦”;disturb 意为“打扰”。 13.B 考查副词短语辨析。句意:你该理发了,你的头发太长了。too much 意为“太 多”,修饰不可数名词。much too 意为“非常;太”,修饰形容词/副词。 14.C 考查副词辨析。句意:进展到目前为止非常顺利。因此,我们确定这项工程将 会按时完成。 therefore 意为“因此”, 符合句意。 however 意为“然而”; otherwise 意为“否 则”;besides 意为“而且,另外”。 15.B 考查虚拟语气。句意:这台打印机质量很好。如果一年之内出现问题,我们会 免费修理。虚拟语气中表示将来时间的条件句有三种,就此句而言,应为:If it broke down / If it were to break down / If it should break down。 主句中的 would 是我们判断虚拟语气的依据。 16. 考查句式结构。 it’s no wonder 意思是“怪不得”, D 但答案不能选 A, 因为 wonder 的前面有 any; no 等于 not?any。 hardly 意为“几乎不”, 含有 not 的意思, 故选 D。 句意为: 难怪他的朋友不喜欢看电视。
第 9 页 共 13 页

金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

17.B 考查主谓一致。not only?but also?连接两个主语时,谓语动词遵循“就近 原则”,所以选 B。 18.C 考查非谓语动词。 inspire 鼓舞,和句子的主语有逻辑上的动宾关系,所以用 过去分词作状语。 19.A 考查短语辨析。pick out 意为“挑选,选择”。句意为:小姐,你选好了你喜 欢的那件了吗?到我们关门的时间了。 其他选项均不符合语境。 look out 当心, 小心; turn out 结果是;come out 出来。 20.B 考查形容词辨析。be unlikely to do sth.意为“不大可能做某事”。句意:无论 多么好的广告,如果人们感到一个产品不适合他们,他们是不大可能被说服去买的。 第二节 著名艺术家 Sheikh 的一个朋友曾经是非常贫困的人,他卖掉家产想做一些小本生意。 但他在途中遇到一个死去丈夫的妇人带着饥饿的孩子, 他把所有的钱都给了她。 他的善心得 到了一个富人的信任,以低价借给他六千袋大米,让他去卖,不久他变得很富有。 21.D 由本空后面的“needy man”以及第二段第二句“?he had been so poor?”可知他 是穷人(poor),故选 D 项。其余选项不合语境。 22.C 由此句的前半句“When Sheikh asked about him?”可知此处指 Sheikh 打听的 人,故选 C 项,ask about 意为“询问,打听”。 23.A 由后文可知,他去了那个朋友家,此处应该指他决定去拜访这位朋友,故选 A 项,decide 意为“决定”。B 项意为“忘记”;C 项意为“拒绝”;D 项意为“尽力”;均 不合语境。 24.D 根据前后句的逻辑关系可知这两句应该是同时进行的,故选 D 项,while 意为 “当??时候”。本句意为“当和朋友交谈时,Sheikh 问他??”。 25. 由句意可知, B Sheikh 是问他改变状况的“原因”, 故选 B 项。 项意为“信息”; A C 项意为“时间”;D 项意为“计划”,均不合语境。 26.A 由下一句“By selling these things?”可知他把属于他的财产,像家具之类的卖 (sell)了,故选 A 项。 27. A 项意为“节省”, 项意为“筹集”, 项意为“付款”, 项意为“浪费”。 B B C D 由句意可知,卖了家具之后筹集了一些钱,故 B 项合适,其余三项不合语境。 28.B 由常识可知,他卖了一些财产,应该是想做一些小本生意来改变状况,故选 B 项,start a business with 意为“开始做生意”。 29.A 由前文可知他卖了财产,此时应该是带着钱(money)回家,故选 A 项,其余三 项不合语境。 30.A 由后一句提到的“?that her husband died and her children were?”可知这个妇 人丈夫死了,这种情况应该是在路边大哭(crying),故选 A 项。 31.B 由此空前面的“The man asked the lady the reason?”可知他问她原因,这个妇 人应该是作出解释, 故选 B 项, explain 意为“解释”。 believe 意为“相信”; shout 意为“呼, 喊”;imagine 意为“想象”。 32.A 由前文她在大哭,她的丈夫死了,及后文他给她钱可推知,她的孩子们应该在 挨饿,故选 A 项,hungry 意为“饥饿的”。dangerous 意为“危险的”;crazy 意为“疯狂 的”;angry 意为“生气的”。 33.D feel pity for 为固定搭配,意为“怜悯某人”。 34.B 由句意可知,他看到她比自己更需要(needed)钱,于是把所有的钱都给了她, 故选 B 项。take 意为“需要”时,通常用 it 作形式主语,指做某事要多少时间;own 意为 “拥有”;earn 意为“挣钱,获得”;均不合语境,故不能选。 35. 由时间发展的顺序及后面的“spent the night sad”可知他应该是回到了家里, B 故选 B 项,return 意为“返回”。drive 意为“开车”;leave 意为“离开”;stay 意为“停留”; 均不合语境,故不能选。 36.A 准备做生意的钱给了他人,回到家后应该是为自己一家的未来感到担心,故选 A 项, worried 意为“担心的”。 pleased 意为“高兴的”; excited 意为“兴奋的”; frightened
第 10 页 共 13 页

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

意为“害怕的”。 37.B 此处指他受到一个富人的召唤,这一事情应该是“令人吃惊地”,故选 B 项, surprisingly 意为“令人吃惊地”。happily 意为“幸福地”;carelessly 意为“粗心地”; unluckily 意为“不幸地”。 38.A 由本段倒数第三句中的“sold the rice”可知这个富人有六千袋大米要出售,故选 A 项。 39.A 由前文富人对他的信任,以及后文他把大米卖了变富了,可知这个富人应该是 低价把大米贷给他卖,故选 A 项,low 意为“低的”。fair 意为“中等的,公平的”;high 意为“高的”;right 意为“正确的”;均不合语境,故不能选。 40. 由后文的“He took some more bags several days later?”可知几天后又多带了几 B 袋大米,可知他的大米卖得快(quickly),故选 B 项。其余三项不合语境。 第二部分 第一节 A 41. 细节理解题。 B 根据第二段“Many societies believe the magic will not work unless the magician recites the spells perfectly.”可知, 很多社会认为只要巫师正确念咒语, 巫术就会起作 用。 42 .A 细 节 理解 题。联 系 第三 段 “Magic actions accompany the words spoken in performing much magic”可知,巫术的活动要伴随着语言,而这些语言又叫做咒语。 43.C 细节理解题。从第四段“Many tribes believe fetishes have magic power because spirits live in these objects.”可知,人们之所以相信物神,是因为他们觉得有精神在里面。 44. 细节理解题。 D 从倒数第二段“In some societies, nearly everyone knows how to work some magic.”可以得出答案。 45.C 主旨大意题。全文讲述了如何实施巫术,这一点从第一段可以看出来。 B 46. 主旨大意题。 B 从第一段和第二段可知, 文章的主要内容是通过让孩子学会开车, 通过测试拿到驾照让他们明白自己是成年人了。 47.B 推理判断题。从第六、七及第八段可推断选 B 项。 48.C 细节理解题。在第五段中讲到了买车的理由,如交通是否便利、家庭开支是否 允许等方面的原因,但没有提到交通条件方面的原因,故选 C。 49.C 句意理解题。由前面的句子“But I'd rather be alive than driving(让我在开车和活 着之间作选择,我要活着)”可以看出,他对他的朋友们的驾驶技术很没有信心。 C 50. B 细节理解题。由文章可以看出,文章共提到了 Tom, aunt Polly, Ben, Billy, Johnny 5 个人物。故选 B。 51. D 细节理解题。由第三段的“He put his hand into his pockets and took out all that he owned. Perhaps he could find some way to pay someone to do the whitewashing for him.?So he put the bits of toys back into his pockets and gave up the idea.”可知答案为 D。 52. B 推理判断题。题干关键词为:changed his mind。本来 Tom 答应了,又改变了主 意,在 Ben 说“I’ll give you all of it.”之后才让他干,由此可以看出 Tom 想让 Ben 把苹果给 他吃。 53. C 细节理解题。由第二段的“They would walk past him and laugh. They would make jokes about his having to work on a beautiful summer Saturday. The thought burned him like fire.” 及下文可以看出,Tom 一点也不喜欢干这个活甚至想用口袋里的小东西请人帮忙, 但最终 他耍小聪明让他的朋友帮他干了活,还得到了他们的东西:apple, kite, a dead rat。 54. B 细节理解题。 由文章的“Ben watched every move and got more and more interested. Soon he said,“Say, Tom, let me whitewash a little.”可以看出,是兴趣也就是好奇心使他愿意 干这份工作的,下文 Tom 所说的“I don’t think there is one boy in a thousand, maybe two thousand, that can do it well enough.”这句话使 Ben 认为,这项工作不是一般人能干得了的,
第 11 页 共 13 页

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

这进一步激发了他的好奇心,使他愿意放弃苹果来干这个活。 55. A 主旨大意题。由文章内容可知答案为 A。 D 56.D 推理判断题。题目问的是“大多数日本高中生经常在哪里吃午饭”。根据第二 段中“In most schools, students bring a box lunch from home?”可知“大多数学校的学生的 午饭是从家里带来的”, 故排除 A、 两项; C 再根据此句前面的“?at lunchtime, classrooms can be noisy, lively places.”可知“学生是在教室吃午饭的(午饭时教室很吵闹)”。 57.A 细节理解题。根据第三段中的“Japanese students spend 240 days a year at school, 60 days more than American students.”可知,美国中学生一年上学的天数为 180 天。 58. 词义猜测题。 C 根据后半句?so the clubs are relatively stable 可知, rarely 意为“很 少”,与 C 项(不常,很少)意思一致。 59.C 推理判断题。根据第二段可知,日本中学每班通常有 40 至 45 名学生,故 A 项 错误;根据第二段中的“Only for physical education,?do students move to different parts of the school”可知,学生体育课是不在教室上的,故 B 项错误;根据文章最后一句可知,很 多学校的俱乐部在假期期间正常活动,故 D 项错误;根据第三段最后一句“Given the number of required subjects, electives are few.”可知 C 项正确。 60.A 主旨大意题。根据第二、三段所涉及的内容(班级规模、在校吃午饭、上学天 数、 科目等)可知, 该部分主要讲学生在校情况, A 项正确。 故 同时正好与第一部分“上学” 和最后一部分“课外活动”相承接。 第二节 61.E 由该部分的“veg food?but has very few items which can provide us with proteins”可知该部分讲的是 veg food 缺少蛋白质。 62.A 该部分由人类和食草动物的牙齿结构的对比得出结论:which clearly shows that the human being also ought to be vegetarian by birth.正好和 A 项对应。 63. 该部分告诉我们, veg food 比 veg food 有益, C non但是“The only caution that needs to be taken is not to have non- items on a daily basis. Once in a week or couple of weeks will veg be best.”由此可知 C 项能概括全段。 64.F 该段的主题句是最后一句,正好和 F 项对应。 65.D 该段的关键词是 omega3,和 D 项对应。 第三部分 第一节 I had a dream for over a year to attend the Climate Change Conference in Copenhagen.I hav e even reserved a hostel room a year fo r advance.I had worked very hard to arrange things,
had in

but had trouble rais e money for the trip.I asked one of my MBA professo
raising much

professors

r

for help,but he

apologized,because not man y money available right now.Then he asked me that if she could help me out with flight miles.I thanked him and two weeks
he later

late

his assistant contacted me to get all my information. Befor e that I had my
After such

ticket!The professor's kindness in supporting my dream is s o a wonderful act! 第二节 One possible version: June_8,_2011 Dear_Peter, I'm_glad_to_receive_your_letter_asking_for_my_advice_on_how_to_learn_Chinese_well. Here are a few suggestions. First, it is important to take a Chinese course, as you'll be able to learn from the teacher and practice with your fellow students. Then, it also helps to watch TV and read books, newspapers and magazines in Chinese whenever possible. Besides, it should be a good idea to learn and sing Chinese songs, because by doing so you'll learn and remember Chinese words more easily. You can also make more Chinese friends. They
第 12 页 共 13 页

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com

will tell you a lot about China and help you learn Chinese. Try and write to me in Chinese next time. Best_wishes. Li_Hua

第 13 页 共 13 页

金太阳新课标资源网

wx.jtyjy.com


相关文章:
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷(4)
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷(4)_高三英语_英语_高中教育_教育...Li Hua 第 8页 共 13 页 [键入文字] 综合能力训练卷(四) 第一部分 第一...
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷_4
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷_4 隐藏>> 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 综合能力训练卷(四) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第...
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷(5)
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷(5) 隐藏>> 综合能力训练卷(五) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题;每...
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷(3)
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷(3) 隐藏>> 综合能力训练卷(三) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题;每...
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合 隐藏>> 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 综合能力训练卷(二) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填...
2013届高三英语(浙江专版)一轮综合能力训练卷(7)
综合能力训练卷(七) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第一节:单项填空(共 20 小题;每小题 0.5 分,满分 10 分) 从每题所给的 A、B、C、...
2013届高三英语(江苏专版)一轮综合能力训练卷 1 (含答案)
2013届高三英语(江苏专版)一轮综合能力训练卷 1 (含答案)_教育学_高等教育_教育专区。更多试卷 请联系我 名字的qq 更多试卷,尽在木馨雅阁:qq 572353049 综合...
2013届高三英语(广东专版)一轮综合能力训练卷 1
2013届高三英语(广东专版)一轮综合能力训练卷 1_高考_高中教育_教育专区。2013届高三英语(广东专版)一轮综合能力训练卷综合能力训练卷(一) Ⅰ.语言知识应用(共两...
2013届高三英语(江苏专版)一轮综合能力训练卷[2]
2013届高三英语(浙江专版... 12页 2下载券 2013届高三英语(安徽专版... 12...嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用综合能力训练卷(二) 第一...
更多相关标签:
学生双语报浙江专版 | 2017高考语基浙江专版 | 快捷英语浙江专版听力 | 双语报rx高三广东专版 | 数学周报浙江专版 | 组合训练江苏专版答案 | 浙江省绿色联盟高三 | 浙江2017届高三数学 |