温馨提示： 此套题为 Word 版，请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴，调节合适的观看 比例，答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。
Module 2 (20 分钟 Unit 1 50 分)
Ⅰ. 根据句意完成已给出汉语提示的单词(5 分) 1. Have
you_______ (曾经)taken the subway alone late at night? 2. She won first_______ (奖)in the 100-meter race. 3. It was his_______ (梦想)to play football for his country. 4. We can not_______ (付得起)the cost of two telephones. 5. It was a_______ (遗憾)that you missed the party. 答案：1. ever 2. prize 3. dream 4. afford 5. pity
Ⅱ. 选择括号内的单词填空(5 分) 1. I________ (have/has)told him the news. 2. She________ (have/has)come back from school. 3. Did you________ (won/win)the first prize yesterday? 4. There is a farmer________ (called/calling)Tom. 5. It doesn’t need________ (to be/being)true. 6. Her job is________ (to clean/cleaned)the streets. 7. I________ (beat/won)him in the tennis game yesterday. 8. Has he________ (visited/visiting)the Great Wall? 9. I can’t afford________ (buying/to buy)the building.
10. Class begins. Stop________ (talking/to talk). 答案：1. have 2. has 3. win 8. visited 9. to buy 4. called 5. to be 6. to clean 7. beat
Ⅲ. 单项选择(10 分) 1. Please______her to come to my birthday party, OK? A. make B. let C. invite D. made
【解析】选 C。考查时态。句意: 请邀请她来参加我的生日聚会, 好吗? invite 后 接动词不定式作宾语补足语; make/let 后接动词原形作宾语补足语。 2. —Have you ever visited Beijing? —Yes, I______. A. am B. do C. did D. have
【解析】选 D。考查时态。句意: ——你曾经参观过北京吗? ——是的, 我参观 过。一般疑问句为现在完成时, 其肯定回答根据主语用 have。 3. Have you heard of him______? A. just C. before B. ago D. a moment ago
【解析】选 C。考查副词用法。句意: 你以前听说过他吗? just 刚刚; ago 和一段 时间连用, 用于一般过去时; before 以前, 通常用于完成时态的句子的句末。 4. —I missed the basketball game between Class 1 and Class 3 yesterday. —Really? ______It was great. A. What a pity! C. I’m glad to hear that. B. You’re welcome. D. That’s right.
【解析】选 A。考查交际用语。句意: ——我错过了昨天一班和三班间的篮球赛! ——真的? 真遗憾! 它太好了。What a pity! 真遗憾! You’re welcome. 别客气。 I’m glad to hear that. 听到那个我很高兴。That’s right. 那是对的。 5. —I will take an important test tomorrow. —Oh, really? ______! A. Good luck C. Well done B. Congratulations D. What a pity
【解析】选 A。考查交际用语。句意: ——明天我有一个重要考试。——哦, 真 的吗? 祝你好运! Good luck! 祝你好运! Congratulations! 祝贺! Well done! 干得 好! What a pity! 真遗憾! Ⅳ. 完成句子(10 分) 1. 我参加过许多英语演讲比赛。 I_______ _______ lots of English speaking competitions. 2. 玲玲没有乘飞机旅行过。 Lingling_______ _______by plane. 3. 根据词汇编一个对话。 _______ _______a dialogue according to the words. 4. 这是我梦寐以求的奖品。 This is my_______ _______. 答案：1. have entered 2. hasn’t travelled 3. Make up 4. dream prize
Ⅴ. 阅读理解(20 分) Many people like to travel during their vacations. Some people travel in tour groups because they think it is safe and cheap. A tour guide takes care of the group and makes sure the group can see a lot of interesting and beautiful sights. Other people like traveling alone or with friends. If you travel by yourself, you are free to see what you want to see. People travel for many reasons. Some people travel to learn more about other countries’people, culture, food and languages. Some people travel for adventure(冒 险). They want to do some different things, such as skiing, bungee jumping(蹦极 跳)and mountain climbing. Other people like to shop when they travel. They look for new things or cheap ones. There are different ways to travel. Some people take trains, boats or buses, some fly, and others drive cars. Some people like to travel slowly and spend a long time in each place, while others like to take quick tours and visit more places in a short time. How do you like to spend your vacation? 1. What does“sights”mean in Chinese in the first paragraph? A. 视力 B. 看见 C. 风景 D. 情景
【解析】选 C。词义猜测题。通过上文可知导游带领游客看美丽的风景。 2. Why do some people like traveling alone? A. Because they want to see interesting sights. B. Because they have different ways to travel. C. Because they are free to see what they want to see.
D. Because they want to learn more about people from other countries. 【解析】 选 C。 细节理解题。 根据第一段最后一句 If you travel by yourself, you are free to see what you want to see. 可知答案。 3. According to the passage, people travel for______. A. adventure B. learning more about another country C. shopping D. all of the above 【解析】选 D。细节理解题。通读第二段可知答案。 4. Some people take quick tours because______. A. they travel by car B. they like to visit many places in a short time C. they have much time for traveling D. they want to spend a long time in each place 【解析】选 B。细节理解题。由第三段最后一句后半部分 others like to take quick tours and visit more places in a short time 可知答案。 5. If a person travels for adventure, he may choose______to get a different experience. A. eating C. bungee jumping B. shopping D. sleeping
补全对话(10 分) 阅读下列对话, 根据首字母提示用适当的单词完成句子 , 使对话完整、正 确。 A: Excuse me, can you tell me 1. s_________ about you and your family? B: No problem. A: When 2. d_________ you come to China? B: I came here the year before last. I have been here 3. f_________ two years. A: 4. D_________ you like Chinese food? B: Yes, I like Chinese food very much. My favorite food is Malatang. I have 5. e_________ it four times this month. A: 6. D_________ your husband live with you? B: Yes, but he has 7. g_________ to Shanghai. He likes China, too. He has been 8. t_________ many famous places in China. A: What do you do? B: I am a teacher. I’ve 9. w_________ in this school for one and a half years. A: Thank you for 10. t_________ me about your things. B: You’re welcome. 答案： 1. something 8. to 9. worked 2. did 10. telling 3. for 4. Do 5. eaten 6. Does 7. gone
关闭 Word 文档返回原板块