当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修二) 单元检测:Unit 3Computers 课时作业]


Unit 3Computers
第一卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。 1.When does the plane

take off? A.At 8∶30. B.At 8∶25. C.At 8∶55. 2.Where is the man now? A.In the shop. B.In the bank. C.In the restaurant. 3.Where are Mary’s friends most probably? A.Still at the airport. B.At Mary’s house. C.At Tom’s house. 4.What’s the probable relationship of the two speakers? A.Mother and son. B.Classmates. C.Doctor and patient. 5.What do the man think of yesterday’s movie? A.It’s interesting. B.It’s terrible. C.Just soso. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完 后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 6.When did the girl get the new bike? A.Yesterday. B.Some weeks ago. C.Last Sunday. 7.How did the girl get the new bike? A.Her parents gave it to her. B.A friend gave it to her. C.She bought it herself. 8.What did the boy think of the new bike? A.Expensive. B.Cheap. C.Not so good. 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 9.Where is Lucy now? A.At home. B.At school. C.In the station. 10.How many babies did Lucy’s aunt have? A.1. B.2. C.3.

11.Why did Lucy tell a lie to the teacher? A.Because she didn’t like to go to school. B.Because she only loves one of the babies. C.Because she hates the teacher. 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 12.What will the man do next? A.Look for a secondhand car. B.Buy a new car. C.Save money. 13.How much will John lose if he sells the car? A.900 dollars. B.1,200 dollars. C.About 300 dollars. 14.Who will lend money to the man? A.Stella. B.John. C.Harry. 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 15.What do you think of the man? A.Dishonest. B.Confusing. C.Kind. 16.Which of the following is NOT true according to the conversation? A.There is a living fly in the soup. B.The man wants to have a meal without any money. C.The man agreed to change another soup. 17.What will the waitress do? A.Pay back the money to the man. B.Call the manager to deal with the problem. C.Change another soup for the man. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18.Where will they listen to CDs? A.In the library. B.In the classroom. C.In the open air. 19.Which of the following won’t the members do? A.Perform in front of other members. B.Sing or play a musical instrument. C.Write a piece of music. 20.What will be discussed at the next meeting? A.Choosing the members of the committee. B.Deciding the programme for the club. C.Bringing CDs to the meetings. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 21.This problem is beyond his ability and he can’t ________ it. A.escape B.hold C.gain D.solve 22.Problems ________ because there was a lack of communication. A.raised B.rose C.aroused D.arose 23.So far our company has received more than 300 ________ for the six jobs. A.signals B.applications C.posters D.athletes 24.Whoever has ________ sense knows that smoking is harmful to people’s health.

A.normal B.general C.common D.usual 25.As time went ________,it became stronger and stronger. A.by B.up C.down D.off 26.He must have ________ the funny story.I don’t think it is true. A.picked up B.turned up C.put up D.made up 27.Why are you so anxious?It isn’t your problem________. A.on purpose B.in all C.on time D.after all 28.The hero of the story is an artist in his ______,who lived in ________. A.thirty;the 1930s B.thirties;the 1930 C.thirty;1930s D.thirties;the 1930s 29.—Why were you absent from the meeting? —________ I was ill. A.For B.As C.Because D.Now that 30.Computers,________ having many uses,cannot completely take the place of human beings. A.which B.though C.as if D.that 31.He had ________ little education that he can’t teach ________ little children. A.so;such B.such;such C.so;so D.such;so 32.Such good use has been ________ his spare time ________ his English has improved a lot. A.made in;that B.made of;which C.made of;that D.made out;as 33.The children ________ many times not to go near the lake recently. A.have told B.told C.have been told D.were being told 34.John thinks it won’t be long ________ he is ready for his new job. A.when B.after C.before D.since 35.Till now,three films ________ in our village this month. A.have shown B.have been shown C.were shown D.will be shown 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的 最佳选项。 The famous British inventor George Stephenson was born in 1781 and died in 1848.One of his__36__important inventions was the train.He__37__his first train when he was fortyfour years old.When he was experimenting with the__38__engine on the train,he met with__39__from the government,the newspapers and the gentlemen in the country.They said that the noise and the smoke would__40__cows, horses and sheep, that the__41__would burst or that the hot coals from it would__42__their houses.At that time,__43__people believed what they said. George Stephenson__44__the people that the train could go on small__45__,could pull carriages __46__goods and passengers and there was __47__ to them.It was a very__48__matter for him to__49__them believe.However,after __50__,he was able to do it,and the first train that__51__by Stephenson himself__52__what he had said. The first day__53__the people along the way__54__the noises of the train__55__and saw it running quickly to them, they ran back home as quickly as they could and closed their doors tightly, for they thought it a genius (妖怪).They did not dare to come out until it had passed. 36.A.very B.a lot C.most D.much 37.A.made B.bought C.introduced D.did 38.A.electrical B.atomic C.steam D.oil 39.A.success B.troubles C.people D.pleasure 40.A.kill B.buy C.interest D.take away 41.A.smoke B.noise C.driver D.engine 42.A.pull down B.blow away C.set fire to D.pass 43.A.most B.few C.only a few D.the rich

44.A.said 45.A.roads 46.A.short of 47.A.no great danger 48.A.easy 49.A.get 50.A.sometime 51.A.was sold 52.A.believed 53.A.of 54.A.caught sight of 55.A.nearby

B.spoke B.rivers B.full of B.dangerous B.difficult B.cause B.some time B.was driven B.seemed B.when B.listened to B.in the distance

C.told C.steam C.empty of C.a lot of danger C.pleasant C.make C.a few times C.was pulled C.sensed C.while C.heard C.on the far

D.warned D.rails D.without D.few danger D.light D.force D.sometimes D.helped D.proved D.for D.thought D.from the distance

第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A There are two interesting news items in the paper a few years ago.One was about a man who received a bill from the telephone company for $999,999—for three months!The other was about a man who received $2,000 for doing nothing. The connection between the two news items is simple:computers—the best invention of the twentieth century.The telephone bill came from a computer which made a terrifying mistake:the man’s bill was only $23.36.The other item was not so amusing.A man walked into the unguarded computer room of a large packaged room of company and expertly programmed the computer to pay him $2,000 a month for raw meat which he “supplied”to the company.Of course he never sent the meat, but he certainly received the money.The computer wrote out a bill, and even “signed” it.It was only a random(随便的) check that uncovered the trick.It could be happening in thousands of other companies all over the world. Computers are not the magic workers that some people say they are.They make mistakes,they are sometimes slower than human beings and they are easily fooled.The US used to conscript(征兵) people with the help of a computer.The army sent out a card,which had to be filled in and sent back.It was easy to avoid being called up(应征入伍) simply by spreading candle—wax on the card.The computer couldn’t read the card,and did nothing with it. It’s in our everyday life that computers cause many problems.Let’s get back to using people instead of computers,before a mistake that we can’t put right. 56.In the first paragraph we know ________. A.the paper is telling a lie B.the first sentence is the topic sentence C.the two news items made people surprised D.if a man did nothing at all for the telephone company,he would still get $2,000 57.The man was given $2,000 because ________. A.the computer made a big mistake B.he worked very hard C.he programmed the computer to pay him so much for raw meat D.his work was very difficult to do and the pay was certainly high 58.The main idea of the second paragraph is ________. A.computers are magic workers B.computers can do anything as man C.computers can write out a bill and even “sign” it D.computers sometimes also make big mistakes 59.The writer’s main idea is that ________. A.we’d better use people instead of computers in our everyday life

B.we should not use computers because they always make mistakes C.computers are widely used in our everyday life D.if we want to work well,don’t use computers B For thousands of years,we have looked for ways to measure time.Early humans found that the regular movements of the sun,the earth,the moon,and the stars made good ways to measure time.The rising and setting of the sun were used to distinguish day from night. But,eventually,people needed to tell time more accurately,or exactly.So,by using the sun’s position in the sky,they divided the day into dawn,morning,midday and evening. Then it was noted that the sun cast a changing shadow as it moved across the sky.Time could be told more accurately by setting up a stick and marking the positions of the sun’s shadow.It was the ancient Greeks who divided each position of this “sundial(日晷)” into hours. But the sun doesn’t always shine.So, for the past 6,000 years, many other ways of keeping time have been tried.Slowburning candles were divided into hours,and the hourglass was invented.When all the sand in the top of an hourglass has shifted to the bottom,an hour has passed. Later,the pendulum(摆钟),with its regular backandforth movement of weights,was used to move the hands on a clock.Pendulums are still used in grandfather clocks. Today,even more accurate clocks are in use,such as batteryoperated quartz clocks,digital clocks,and clocks run by electrical tuning forks and tiny atoms.These atomic clocks are the most accurate clocks ever invented.The exact time can be kept to within 1 second a century. 60.Humans in the old days used ________ to tell day from night. A.the rising and setting of the sun B.batteryoperated quartz clocks C.atomic clocks D.digital clocks 61.A sundial works by ________. A.tracking the movement of the stars around the sun B.marking a shadow cast by the moving sun C.burning candles in the sunlight D.watching the stars 62.Which of the following was NOT used in the past to measure time? A.An hourglass. B.A sundial. C.Digital clocks. D.A pendulum. 63.Which of the following ways of measuring time is ordered from the least accurate to the most accurate? A.Sundial,pendulum,sun. B.Atomic clock,quartz clock,sundial. C.Sun,pendulum,atomic clock. D.Digital clock,hourglass,slowburning candles. C Every part of the United States has special holidays depending on the particular national groups that live in the area.In Hawaii, there are many people of Asian ancestry (祖先, 世系). The Asians left rich traditions for these people to follow.Today,Hawaiians honor their ancestors with special feasts and festivals. For people of Japanese ancestry in Hawaii, the Obon Festival is very special.It’s the ceremonies to honor the dead relatives and friends.They take place in July and August.People gather in the courtyards,dressed in traditional clothes.To the music of drums,men and women perform their native folk dances in honor of the dead.In the evening there are further ceremonies by the seashore.People place paper lanterns on tiny wooden boats,which represent the souls of the dead.They set hundreds of these boats in the water and watch as they float out over the dark ocean. ChineseHawaiians celebrate the Moon Festival to honor their ancestors and their native land.They do this in August.Family members gather in a garden or a large open space in the light of the moon.They drink tea and eat delicious moonshaped cakes.The cakes represent an event in

Chinese history.A long time ago,the people in China used round cakes in a special way—they sent secret messages to each other in cakes.The messages called for the people of the country to join together to fight against the bad king who ruled them at that time.The trick worked and the people were able to overthrow (推翻) their ruler. By recalling this event on the Moon Festival,the Chinese people help to keep their traditions alive and their family ties strong. 64.The Obon Festival is held ________. A.to honor the dead friends and relatives B.in a garden in the moonlight C.to recall the brave deeds of their ancestors D.at the seashore to send off hundreds of boats 65.According to the passage,the occasion that the Obon Festival takes place is ________. A.serious but the people are not too sad B.very joyful with lots of noise and laughter C.boring and dull for the people who attend D.serious and the people are very sad 66.It was said that the ancient Chinese people won their war against the king by ________. A.sending cakes with meat and sweets to each other B.filling round cakes with meat and sweets C.using round cakes to send each other messages D.making cakes in the shape of the full moon 67.This passage is mainly about ________. A.interesting holidays in the American Continent B.Japanese and Chinese people in Hawaii C.some special holidays in Hawaii D.the history of the Moon Festival D Laptop computers are popular all over the world.People use them on trains and airplanes,in airports and hotels.These laptops connect people to their workplace.In the United States today, laptops also connect students to their classrooms. Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want.Within five years,each of the 1,500 students at the college will receive a laptop.The laptops are part of a $10 million computer program at Westlake,a 110yearold college.The students with laptops will also have access to the Internet.In addition,they will be able to use emails to “speak” with their teachers,their classmates and their families.However,the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs.They can work with it at home,in a fastfood restaurant or under the trees—anywhere at all! Because of the many changes in computer technology,laptop use in higher education,such as colleges and universities, is workable.As laptops become more powerful, they become more similar than desktop computer.In addition,the portable computers can connect students to not only the Internet but also libraries and other resources.State highereducation officials are studying how laptops can help students.State officials are also testing laptop programs at other universities. At Westlake College, more than 60 percent of the staff use computers.The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons.As one Westlake teacher said, “Here we are in the middle of Virginia and we’re giving students a_window_of_the_world.They can see everything and do everything.” 68.Why is the word “speak” in the second paragraph in quotation marks? A.They don’t really talk. B.They use the computer language. C.Laptops have speakers. D.None of the above reasons is correct.

69.Which of the following is TRUE about Westlake college? A.All teachers use computers. B.1,500 students have laptops. C.It is an old college in America. D.Students there can do everything. 70.The underlined phrase “a window of the world” in the last paragraph means that students can ________. A.attend lectures on information technology B.travel around the world C.get information from around the world D.have free laptop 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 How to Make Friends __71__Indeed, there are many things in life which we alone cannot perform. We need friends’ help.Friends are people who willingly and readily help us when we are in trouble and show sympathy for us when we are in misery. __72__For example, when we have passed the graduation examination and are looking for a job, we need experienced and reliable friends to guide us and help us on our way.A good friend is also an adviser because our own points of view towards things may not be always right.__73__ Of course, we can make friends everywhere.However, I think the best place is school, where we are among a big number of boys and girls of our own age, so it is easy to get to know one another in a short time.__74__ In order to make friends, we ourselves must be honest, nobleminded and kindhearted whereby to leave a favorable impression on others since other people observe us the same way as we do. At the same time, we should avoid bad friends, because they always do harm to us and moreover, they are dangerous to the people around.What is even worse, they destroy our friendship with good friends.__75__ A. Indeed, seeking acquaintance with bad friends would be a serious mistake. B.A faithful friend is hard to find. C.Therefore, it is necessary for us to seek advice from friends. D.A friend in need is a friend indeed. E.Besides, we can also make friends among the people who work with us in the community. F.A proverb says “One man is not good enough to live alone in the world”. G.The benefits of friendship are boundless and sometimes invisible. 第二卷 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 One afternoon after I was on my way home,the weather changed suddenly.Dark clouds were gathered.I began to feel worried because I didn’t have both a raincoat or umbrella about me.It soon started to rain.Just as I was hurrying home, I heard of someone calling me from behind.I turn to have a look and found that he was Liu Wei, a good neighbor of mine.He offered to share his umbrella with me.We walked all the ways home.With Liu Wei’s help, I would have got wet.How thanks I was to his help! 第二节 书面表达(满分 25 分)

最近同学们就上网的利弊展开了讨论,以下是同学们讨论的结果。请根据图表表述写一 篇文章。 多数同学认为弊大于利 少数同学认为利大于弊 1.上网浪费金钱和时间 1.业余时间可以在家上网 2.许多人上网是玩游戏不是学习 2.网络可获得国内外最新信息;交流方便 3.个别同学为上网而逃学多天 3.丰富业余生活 注意:1.短文包括全部要点,但不能逐条翻译; 2.词数:100 左右; 3.参考词汇:方便 convenient。 ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________

答案 1.C 2.B 3.A 4.A 5.B 6.C 7.A 8.A 9.B 10.B 11.A 12.B 15.A 16.C 17.B 18.A 19.C 20.A 听力材料 13.C 14.A

Text 1 W:Hurry up,or we can’t catch the plane. M:Don’t worry.It’s half past eight now.There is still 25 minutes left. Text 2 W:Good morning.Can I help you? M:I’d like to change some U.S. dollars. W:How much will you change? Text 3 W:Hey,Tom.How can you stay here? M:Sorry,Mary.I was meant to help you to meet your friends at the airport.But my car is broken. Text 4 W:Oh,you’re late for home.What’s wrong with you at school? M:Nothing.On the way home,I bought these for you.Happy Birthday! W:Thanks a lot,dear.I like them very much. Text 5 W:What do you think of yesterday’s movie? M:It’s terrific!I hadn’t seen a worse movie before. Text 6 M:Lucy,long time no see.You changed your old bike.When did you buy the new bike? W:I didn’t buy it,you know.It was my birthday present. M:Oh,last Sunday?Who gave it to you?Anybody I know? W:Yes,my parents gave it to me.What do you think of it? M:It’s so nice.How much is it? W:It is 30 dollars. M:It is a little high for me to afford.May I have a try? W:Certainly. Text 7 M:Good morning,Lucy!You look happy today. W:My aunt had a baby last night.So I needn’t go to school tomorrow. M:Really?But I heard my mother said she had twins.Why did you say just one baby? W:You are right.But I just want to say one to our teacher.So I could have another chance to avoid classes next week! M:Oh,how can you think like that! Text 8 M:What are you talking about,Stella? W:Hi,Nick.I am asking John about his car.He says he’s going to sell it. M:But why?He just bought it,didn’t he? W:Yes,but the car took him a lot of trouble recently. M:By the way,how much does he want for it? W:No more than nine hundred dollars.But he bought it last week for 1,200 dollars. M:I’m looking for a secondhand car.I might buy it. W:Why not buy a new one? M:A new one?I’d like to.But I’m short by five hundred dollars. W:Don’t worry.I’ll lend you some money. M:That’s fine.Thank you.Then I,together with Harry,can buy a new car. Text 9 M:Here,waitress! W:Coming!What do you want to order? M:Look at the soup,a living fly.I ask for returning my money. W:I’m sorry!But it is impossible.How can a living fly still swim in the soup happily? M:But it is the truth,a fly in the soup.

W:I think it must be someone who put it into the soup. M:What do you mean by that?You mean that I myself put it into the soup? W:I don’t mean that.May I change another soup for you? M:No.I want to get back my money.Otherwise I will complain it to your manager. W:OK.I will help you to ask him. Text 10 Good evening! Thank you for coming to this meeting.Now, I’d like to tell you about the Music Club.This is a new club for students who like music.Anyone can join. The Music Club will meet every day after class in the library.On Mondays,Wednesdays and Fridays we will listen to CDs that our club members bring to the meetings.There will be any different kinds of music.We will talk about the people who have written and perform our own music.You can sing or play a musical instrument.The Music Club will give you a chance to perform in front of other members. The Music Club will have a committee.At the next meeting we will choose the members of this committee.The committee will decide the programme for the club—what CDs we will play and who will perform. 21.D [句意为:这个问题超出了他的能力范围,他无法解决。solve 解决。] 22.D 23.B 24.C 25.A [句意为:因为缺乏交流,问题产生了。arise 产生,发生,符合句意。raise 使上 [句意为:到目前为止,我们公司已经收到了针对这六个工作岗位的 300 多份申 [common sense“常识”。] [go by(时间)过去;go up 上升,上涨;go down 下沉;go off 走开。] 升;rise 上升;arouse 唤起,激起。] 请。signal 信号;application 申请;poster 海报;athlete 运动员。根据句意可知答案为 B。]

26.D [make up 在句中表示“编造,虚构”。pick up“学会,搭载”;turn up“出现,调大”; put up“举起,张贴,搭建”。] 27.D [句意为:你为什么这么焦虑?毕竟这不是你的问题。after all 毕竟,符合题意。 on purpose 故意地;in all 总共;on time 按时。] 28.D [“在某人几十岁时”用“in one’s +整 10 数的复数形式”;如:in one’s teens/twenties /thirties/ forties;表示在几十年代,在表示年代的阿拉伯数字后加 s,其前多用定冠词 the。如: in the 1890s,in the 1980s 等。] 29.C 30.B [because 直接说明原因,语气强烈,能回答 why 引导的问句,其他选项虽然都可 [though 作连词,意为“虽然”,though having many uses 作插入语。] 以表示“原因”,但功能与 because 不同。] 31.A [第一空后的 little 意为“少的”,因此用 so 修饰;第二空后的 little 意为“小的”,因 此用 such 修饰。] 32.C 33.C [考查 such...that...句型及 make use of 短语。分析句子结构可知答案为 C。] [此处强调“已多次被告知”这一情况,故用现在完成时的被动语态。D 项表示“过

去正在被告知”,与时间副词 recently 不符。] 34. C [句意为: 约翰认为要不了多久他就会为新工作做好准备的。 it won’t be long before... 表示“不久就会……”。] 35.B 36.C [由时间状语 till now“直到现在”可知用现在完成时,又因 films 与 show 之间是被 [此处指“他的最重要的发明之一是火车”。故选 C 项。] 动关系,故用现在完成时的被动语态。所以选 B。]

37.A 38.C 39.B 故选 B。] 40.A 41.D 42.C 43.A 44.C 45.D 46.B

[make 此处为“制造”之意。] [根据常识及下文的 noise and smoke 来推断,最早的火车是蒸汽火车,并且只有 [依据下文推断,人们对他试验蒸汽火车不满,因而他遇到来自政府……的麻烦, [由 the noise 和 the smoke 可推断出 B、C、D 三项不符合题意。] [由空后的 burst“爆炸”可知此处只能选 D 项。] [pull down 推倒;blow away 吹走;set fire to(使)着火;pass 经过。hot coals 既不 [根据下文人们对火车的可怕描述,可得知绝大多数人相信他们所说的蒸汽机的 [say,speak 后若接人,应加介词 to,排除 A、B 两项;warn 意为“警告”,与句意 [根据常识火车走的是轨道。] [short of 意为“缺少”;empty of 意为“空的”;without 意为“没有”。根据上下文,

蒸汽火车才有噪音大、烟多的情况。故选 C。]

能推倒也不会吹走他们的房子,但能使房子着火。故选 C。] 危害性。故选 A。] 不符,排除 D。故只能选 C。]

此处是向人们阐述火车的用途,不应是“不载货、不带客的”,故排除 A、C、D 三项。] 47.A [there be 后应加名词,排除 B;danger 为不可数名词,排除 D;a lot of danger 与 上下文意思不符。故选 A。] 48.B 49.C [由上下文可知劝服人们相信他是非常困难的事。] [get/cause/force 后接 to do 作宾补,make 接省略 to 的不定式作其宾补。故选 C。]

50. B [sometimes 有时; sometime 某个时候; a few times 几次; 都不符合句意。 some time 一段时间,表示时间段,符合句意。故选 B。] 51.B 52.D 53.B 54.C [火车应是被开的,而不是被卖、被拉或帮忙的。] [prove 证明,符合语境。] [when 关系副词引导定语从句,在定语从句中作状语。] [噪音是被听到的,故选 C 项。]

55.B [ in the distance 意为“远处的”。] 本文通过两则新闻讲了计算机可以人为或本身出现错误,从而说明人力在某些方面是不 可替代的。 56.B 57.C 58.D 59.A 60.A 61.B [第一段其他句子讲述了两则新闻的内容,因而第一句为主题句。] [细节理解题。由第二段第四句中的“...expertly programmed the computer to pay [第二段主要讲了这两则奇闻背后的原因,所以 D 项正确。] [由最后一段第二句“Let’s get back to using people instead of computers...”可知 A 项 [细节理解题。由第一段最后一句“The rising and setting of the sun were used to [细节理解题。由第三段第二句“Time could be told more accurately by setting up a

him...”可知 C 项正确。]

是作者的观点。] distinguish day from night.”可知答案。]

stick and marking the positions of the sun’s shadow.”可知答案。] 62. C [推理判断题。 由最后一段第一句“Today, even more accurate clocks are in use, such as batteryoperated quartz clocks,digital clocks,and clocks run by electrical tuning forks and tiny atoms.”可知 digital clocks(数字式钟)是当代电子技术的产物,古代不可能有。] 63.C 64.A 65.A 66.C [推理判断题。根据文章内容和叙述的先后可知答案。] [从短文的第二段第二句可以看出 Obon Festival 是纪念过世的亲友的节日。] [Obon Festival 是纪念过世的亲友的节日,但是人们不至于悲痛欲绝,也不是兴高 [从短文的倒数第二段可以知道,中国古代那时是用圆饼来传递信息。]

采烈,而应该是比较严肃的。] 67.C [本文主要介绍了夏威夷群岛上的两种特别节日。] 本文主要讲了手提电脑的便捷性使之被广泛使用, Westlake 大学将要开展一项手提电脑项 目,方便学生学习,师生交流。 68. A [学生用电子邮件和老师、 同学和家庭成员交流, 并不是真正的“讲话”, 所以 speak 加上了引号。] 69.C [从短文第二段第三句“The laptops are part of a $10 million computer program at Westlake,a 110 yearold college.”可以确定 Westlake College 是美国的一所百年老校。] 70.C [由接下来的句子“They can see everything and do everything.”可以确定答案是 C。] 71.F 72.G 73.C 74.E 75.A 第一节 短文改错 after One afternoon I was on my way home,the weather changed suddenly.Dark clouds were when gathered both ∧ .I began to feel worried because I didn’t have a raincoat or an umbrella about gathering either me.It soon started to rain. Just as I was hurrying home, I heard of someone calling me from behind.I turn he to have a look and found that was Liu Wei, a good neighbor of mine.He offered to share turned it ways With his umbrella with me.We walked all the home. Liu Wei’s help, I would have got way Without thanks wet.How I was to his help! thankful 第二节 参考范文 Recently,we had a discussion about surfing the Internet.Students have different opinions. Most students think it costs a lot of money and it is a waste of time to surfing the Internet in the bar.They have found many students get online only to play computer games.There are even one or two students who are often absent from school for days to spend time on the Internet. On the other hand,a few students think we can go online at home in our spare time because we can get the newest information both at home and abroad through the Internet.And it is a most convenient way for us to communicate with each other.In a word,the Internet makes our lives outside class colorful.


相关文章:
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修三)课时作业:单元检测(二)
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修三)课时作业:单元检测(二)_英语_高中教育_教育专区。单元检测 (二 ) 第一卷 第一部分 听力(共两节...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语 Unit 4 Wildlife protection单元综合检测 新人教版必修2
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语 Unit 4 Wildlife protection单元综合检测人教版必修2_高三英语_英语_高中教育_教育专区。【步步高 学案导学设计】...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语 Unit 5Music单元综合检测 新人教版必修2
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语 Unit 5Music单元综合检测人教版必修2_高三英语_英语_高中教育_教育专区。【步步高 学案导学设计】2014-2015 学年...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修5)课时作业:单元检测(五)
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修5)课时作业:单元检测(五)_英语_高中教育_教育专区。单元检测(五) 第一卷 第一部分 听力(共两节,满...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修二) 单元检测:Unit 3Computers 课时作业]
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修二) 单元检测:Unit 3Computers 课时作业]_高中教育_教育专区。【步步高 学案导学设计】2014-2015学年...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修5)课时作业:单元检测(一)
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修5)课时作业:单元检测(一)_英语_高中教育_教育专区。单元检测(一) 第一卷 第一部分 听力(共两节,满...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修二) Unit 3Computers Period 1 课时作业
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修二) Unit 3Computers Period 1 课时作业_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Period One Computers ...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修一)课时作业:单元检测 Unit 3 Travel Journal]
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修一)课时作业:单元检测 Unit 3 Travel Journal]_高中教育_教育专区。【步步高 学案导学设计】2014-2015...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修一)课时作业:Unit 2 第4课时
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修一)课时作业:Unit 2 第4课时_英语_高中教育_教育专区。Period Four Grammar & Writing Ⅰ.句型转换 ...
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修5)课时作业:单元检测(三)
【步步高 学案导学设计】2014-2015学年高中英语(人教版,必修5)课时作业:单元检测(三)_英语_高中教育_教育专区。单元检测(三) 第一卷 第一部分 听力(共两节,...
更多相关标签:
步步高学案导学官网 | 步步高学案导学答案 | 步步高学案导学设计 | 步步高学案导学电子版 | 步步高学案导学 | 学案导学 | 学案导学五步教学法 | 学案导学与随堂笔记 |