A Clive was climbing an old tree on Butter Hill. His father and Mr. Drew were making conversation not far away, which Clive could overhear. “…North
Dakota, capital Bismarck,” said Clive’s father. “Yes, and of South Dakota it’s Pierre. Delaware next, capital Dover, with a population of only 5,000…” Clive listened, checking the names. When they got stuck on Indiana, he came down the tree and went across to them. “Let me see now,” Mr. Drew was saying, “Indiana, Indiana… the capital must be Fort Wayne.” “No,” said the other, “I think it’s Evansville.” “Indianapolis,” said Clive. “That’s the easiest of all to remember.” Both the men laughed. “He’s right, you know,” Mr. Drew said. Clive’s father agreed, “Yes, yes. Indiana, Indianapolis. Now Kansas...” Clive, who was thirteen then, was not very clever at school. But at the moment he felt rather proud of himself. Looking back now, after many years, Clive remembers some of the ways he learned geography. One thing he remembers clearly is the “test” that took place every other week. The teacher used to pin up a big map on the board－China perhaps, or the United States , Australia or Europe－The map would have everything on it, except the names. The teacher, pointing with a long, wooden stick, began. “Ready? Fifty questions. Number 1-write the name of this river. Number 2－the name of this state. 3－its capital, here. 4－the name of this bay. 5...” Clive has quite forgotten whether he enjoyed learning geography or not. He didn’t consider the rights or wrongs. Though he has never studied geography since he left school, he has never forgotten it. He is glad about the way he learned. The work might have been dull, unexciting; but even so, the dullness has given him a lifetime of interest, understanding and pleasure. 1. This passage shows that the two men _______. A. gave Clive a regular test in geography B. were interested in geography C. liked some modern ways of teaching D. discouraged Clive’s feeling of pride 2. Indianapolis was the easiest of all to remember because ________ A. it is the capital of the state. B. it is larger than the other cities in the state. C. Clive had learned it so well.
D. it repeats the name of the state. 3. In this passage the maps were suitable for their purpose because _______. A. they didn’t give any names B. they showed everything that the students had learnt C. they made the test interesting D. they made it easy to remember things 4. Which of the following is TRUE? A. Clive’s geography was poor. B. Clive’s geography teacher didn’t teach well. C. Clive’s teacher taught geography well. D. Clive was proud of his cleverness. 5. Now that he has grown up, Clive thinks that _______. A. learning place is not all that important B. his geography lessons must have been enjoyable C. he was lucky to have been taught in that way D. you won’t remember it unless the work is interesting B O· Henry was a pen name used by an American writer of short stories. His real name was William Sydney Porter. He was born in North Carolina in 1862. As a young boy he lived an exciting life. He did not go to school for very long, but he managed to teach himself everything he needed to know. When he was about 20 years old, O· Henry went to Texas, where he tried different jobs. He first worked on a newspaper, and then had a job in a bank. When some money went missing from the bank, O· Henry was believed to have stolen it. Because of that, he was sent to prison. During the three years in prison, he learned to write short stories. After he got out of prison, he went to New York and continued writing. He wrote mostly about New York and the life of the poor there. People liked his stories, because simple as the tales were, they would finish with a sudden change at the end, to the readers’ surprise. 1. In which order did O· Henry do the following things? a. Lived in New York. b. Worked in a bank c. Travelled to Texas d. Was put in prison A. a, b, d, c B. c, b, d, a C. b, d, c, a D. b, d, a, c 2. People enjoyed reading O·Henry’s stories because _____. A. they had surprise endings B. they were easy to understand C. they showed his love for the poor D. they were about New York City 3. O· Henry went to prison because _____. A. people thought he had stolen money from the newspaper B. he broke the law by not using his own name C. he wanted to write stories about prisoners
D. people thought he had taken money that was not his 4. What do we know about O· Henry before he began writing? A. He was well-educated. B. He was not serious about his work. C. He was devoted to the poor. D. He was very good at learning. 5. Where did O· Henry get most material for his short stories? A. His life inside the prison. B. The newspaper articles he wrote. C. The city and people of New York. D. His exciting early life as a boy.
A Since my retirement(退休) from teaching music in 2001, I have spent a good deal of time painting as an artist. I actually began drawing again in the summer of 1995 when my father died. So perhaps I was trying to recover from the loss of my father, or maybe it was just that it brought back memories of him. In any case, I drew pen and ink animals and landscapes(风景画) much influenced(影响) by Krenkel and St. John for five years. For some strange reason, I had been waiting until my retirement to start doing watercolors again, but as soon as I walked out of the school door for the last time. I picked up my brushes and rediscovered Andrew Wyeth, who quickly became my favorite artist. I had looked through all the art books I had on my shelves and found his watercolors to be the closest to how I thought good watercolors should look. So I painted landscapes around Minnesota for three years and tried out many other types of painting. However, watercolors remained my first choice, and I think I did my best work there, showing my paintings at a number of art exhibitions. Art is now together with my piano playing and reading. There is a time for everything in my world, and it is wonderful to have some time doing what I want to do. As Confucius once said, “At seventy I can follow my heart’s desire.” 1. What is the text mainly about? A. Learning to paint in later life. B. How to paint watercolors. C. An artist-turned teacher. D. Life after retirement. 2. The author started drawing again in 1995 because_________. A. he hoped to draw a picture of his father B. he couldn’t stop missing his father C. he had more time after retirement D. he liked animals and landscapes 3. We can infer from the text that the author__________. A. had been taught by Krenkel and St. John B. painted landscapes in Minnesota for 5 years
C. believed Wyeth to be the best in watercolors D. started his retirement life at the age of seventy 4. How does the author probably feel about his life as an artist? A. Very enjoyable. B. A bit regretful. C. Rather busy. D. Fairly dull. B Shopping is not as simple as you may think! There are all sorts of tricks at play each time we reach out for that particular brand of product on the shelf. Colouring, for example, varies according to what the producers are trying to sell. Health foods are packaged in greens, yellows or browns because we think of these as healthy colours. Ice cream packets are often blue and expensive goods, like chocolates, are gold or silver. When some kind of pain killer was brought out recently, researchers found that the colours turned the customers off because they made the product look weak and ineffective. Eventually, it came on the market in a dark blue and white package—blue because we think of it as safe, and white as calm. The size of a product can attract a shopper. But quite often a bottle doesn’t contain as much as it appears to. It is believed that the better-known companies spend, on average, 70 per cent of the total cost of the product itself on packaging! The most successful producers know that it’s not enough to have a good product. The founder of Pears soap, who for 25 years has used pretty little girls to promote their goods, came to the conclusion: “Any fool can make soap, but it takes a genius to sell it.” 1. Which of the following may trick a shopper into buying a product according to the text? A. The cost of its package. B. The price of the product. C. The colour of its package. D. The brand name of the product. 2. The underlined part “the colours turned the customers off” (in Para. 3) means that the colours ________. A. attracted the customers strongly B. had weak effects on the customers C. tricked the customers into shopping D. caused the customers to lose interest 3. Which of the following is the key to the success in product sales? A. The way to promote goods.
B. The discovery of a genius. C. The team to produce a good product. D. The brand name used by successful producers. 4. Which of the following would be the best title for this text? A. Choice of Good Products B. Disadvantages of Products C. Effect of Packaging on Shopping D. Brand Names and Shopping Tricks
A. A Shoe Pattern Harry is eighteen now. He studies in a middle school. His parents like him very much and hope he can become a famous man. So they often tell him to study hard and they do all for him. They call him at six in the morning, after breakfast his father takes him to school in a car and in the afternoon, as soon as the young man comes back, the supper is ready. Of course, he never washes his clothes or goes to buy something in the shops. Once Harry's father was sent to London on business. He would stay there for half a year. Leaving, he told his wife to take good care of their son. The woman had to get up earlier and did all what her husband did before. And two months later she was so tired that she was ill in bed. Now the young man got into trouble. He couldn't do any housework. He had to do as his mother told him. Even he didn't know where to get on the bus! Yesterday Harry's mother found his shoes were worn out and told him to buy a new pair in the shop. But he didn't know how to choose. The woman had a sigh and gave him a shoe pattern(鞋样) and told him to buy a pair of shoes himself. It's Saturday today and Harry doesn't go to school. With a policeman's help, he found a shop. The shopkeeper was friendly to him. The man brought a lot of shoes and asked him to choose. When he was trying on a pair, suddenly he remembered something and took them off. The man was surprised and asked, "What's the matter, young man?" "I'm sorry, I've left the shoe pattern at home!" 1. _______ always does some housework in the morning. A. Harry's father B. Harry's mother C. Harry D. Nobody 2. Harry's parents do all instead of him because _______. A. he's too young B. he has poor health C. he's busy with his studies D. they hope he spends all time on studies 3. In fact, _______. A. Harry wanted his mother to buy shoes for him
B. Harry didn't believe himself C. Harry wouldn't listen to his mother D. Harry was strong enough to buy shoes for himself B Nick Petrels is a doctor in Montreal. He works 60 hours a week. He takes care of 159 patients a week in the hospital and at his office. He's been a doctor for ten years. Dr. Petrels gives his patients good medical advice. But he doesn't just tell his patients what to do. He also sings to them on television! Dr. Petrels has his own TV show. The show is in Italian, English and French. The doctor starts the show with a song and then gives medical advice. He explains a medical problem or disease in simple language. After that, he sings another song. Dr. Petrels produces and performs in his own show every week. The program is very popular with his patients and with people who enjoy his singing. His dream is to perform(表演) in Las Vegas. His favorite songs are love songs, and he has a compact disk of love songs that he wrote. Dr. Petrels says, "I always loved to sing. All my problems are gone when I sing." But when Dr. Petrels was young, his father didn't want him to be a singer, so he went to medical school. Some people tell Dr. Petrels he can help people more as a doctor. But Dr. Petrels says he helps people when he sings, too. "I like to make people smile. Sometimes it's difficult to make a sick person smile. Medicine and entertainment(娱乐) both try to do the same thing. They try to make people feel good." 1. Dr. Petrels works 60 hours a week, because he _______. A. gives his patients medical advice B. takes care of 159 patients a week C. sings on television D. has his own TV show 2. Dr. Petrels _______, so he is called a singing doctor. A. has been a doctor for ten years B. always loved to sing C. is popular with his patients D. also sings to his patients on TV 3. In his TV show, Dr. Petrel _______. A. sings and gives medical advice B. sings about different diseases C. starts to explain diseases with a song D. sings love songs he wrote 4. Dr. Petrels' show is popular _______. A. in Las Vegas. B. at medical school C. with people who like his singing D. with patients in Montreal
5. Dr. Petrels says he likes to _______. A. help people sing B. make people feel better C. do the same thing D. make difficult people smile
A One of the best-known American writers of children's books is Alfred Strong, or Doctor Strong, as he is better known to readers everywhere. Now, an art show called "Doctor Strong From Then to Now" is travelling around the United States. The pictures and drawings show the history of Doctor Strong. Doctor Strong first became famous almost fifty years ago when his first children's book was published. Since then, he has written forty-five books that have sold more than one hundred million copies around the world. Doctor Strong's books are known for their easy use of words and colorful, hand-drawn pictures. These drawings bring life to his imaginary creatures. The Cat in the Hat, Horton the Elephant, The Grinch Who Stole Christmas, and hundreds of others. The San Diego Museum, in California, organized the art show. It included about three hundred Doctor Strong's original(最早的) drawings and some of his writings. Most of Doctor Strong's books, although written in a funny way, have serious messages. For example, in Mc Elligot's Pool, he describes the danger of pollution. He discusses the arms race in The Butter Battle Book, written in nineteen eighty-four. Doctor Strong is almost eighty-four years old now. He says he never planned to write stories just for children. He says he writes stories that interest people of all ages. He says he uses easy words so that everyone, even a child, can understand. 1. Alfred Strong is a famous _______ in the United States. A. doctor B. artist C. writer D. reader 2. Doctor Strong first became famous in _______. A. his eighties when an art show was travelling around the United States B. his fifties when his drawings and writings were published C. nineteen eighty-four when his book MeEligot's Pool was published D. his thirties when his first book was published 3. Doctor Strong's books are very popular in America because _______. A. they are stories about animals such as cats, elephants and so on B. they are written in easy words with colourful pictures C. he organized the art show in California D. they are written in a funny way 4. His purpose in writing many such books is_______.
A. to show his original pictures and drawings B. to organize a special art show of his own C. to make his readers laugh or smile when they read his books D. not only to interest people but to expose (uncover) some serious social problems B James Cook, at the age of forty, was sent by England to explore(探索)the Pacific Ocean. On his third voyage, as captain in charge of two ships, the Discovery and the Revolution, he came upon a group of unknown islands which he named the Sandwich Islands after his friend, the Earl(伯爵)of Sandwich. Today the islands are known at the Hawaiian Islands. When Cook sailed into a protected bay(海湾)of one of the larger islands. The native greeted him with curiosity(好奇)and respect. Some historians said that the islanders, welcomed him, believing he was the god, protector of peace and agriculture. The islanders were short, strong people with a very well-organized social system. The men fished and raised crops. The women prepared for the children and made clothing for the men and short skirts for the women. 1. The islands were named _______. A. the Hawaiian Islands by James Cook B. the Earl of Sandwich by James Cook C. Discovery by James Cook D. the sandwich Islands by James Cook 2. When he landed there James Cook found the islanders were _______. A. cold B. friendly C. angry D. satisfied 3. Which of the following is true? A. The natives were tall and healthy. B. The men mainly worked outside. C. The women did nothing but look after children. D. The natives were very curious about everything.
A When the famous dancer Fred Astaire was interviewed for a job by a Hollywood producer, the movie "expert" turned him down, saying, "Can't sing. Can't act. Dances a little." Here's another stupid mistake. When the great scientist Albert Einstein was at school, his teachers considered him rather dull. And a final story, the famous Polish pianist Paderewski was told by a teacher that he'd never be a success as a performer because the middle finger on each hand was too short.
What lessons can be drawn from these three experiences? First, true genius(天才) cannot be suppressed(压抑). For some reason or other it works its way out. Second, early judgments of a person's abilities may be unfair or just wrong. Third, when there is a real determination to succeed, obstacles fall by the wayside. The famous motto "ad astra per aspera" can be translated as "To the stars through hardships". Astaire, Einstein and Paderewski proved their critics wrong. 1. Which of the following best expresses the main idea of the passage? A. Fred Astaire was a famous dancer. B. True ability will always make itself known. C. Some people never get discouraged. D. Albert Einstein proved his teachers wrong. 2. When Paderewski's teachers told him he'd never be a success, they were _______. A. being humorous B. cheerful, though concerned C. somewhat hesitant D. seriously mistaken 3. "Ad astra per aspera" is used in the passage _______. A. as a motto for the three men's lives B. to show the value of Latin C. to send the reader to the dictionary D. to point out that genius is always recognized early 4. The writer of the passage thinks that the reader _______. A. knows that the three men were successful men B. someday dreams to become like one of the men C. sympathizes with(同情) the poor teachers of the three men D. knows that Fred Astaire was an actor famous for performing Shakespeare's plays B Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when he had a holiday. A few friends of his liked gambling(赌博) and he learned it soon. So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling. He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on. His wife told him not to do it but he didn't listen to her. She had to tell the police. He and his friends were punished for it. And he was hardly sent away. After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him. It was New Year's Day. Mr. Lang didn't go to work. He felt lonely and wanted to gamble again. He called his friends and they came soon. But they were afraid the police would come. He told his five-year-old son to go to find out if there were the
policemen outside. They waited for a long time and didn't think the police would come and began to gamble. Suddenly opened the door and in came a few policemen. "I saw there weren't any policemen outside, daddy," said the boy, "so I went to the crossing and asked some to come." 1. Mr. Lang was paid much because _______. A. he was a driver B. he worked in a factory C. he had a lot of work to do D. he had worked there for a long time 2. Mrs. Lang did all housework because _______. A. she couldn't find any work B. she thought her husband was tired C. her husband spent all time in gambling D. she wouldn't stop her husband gambling 3. _______, so he was put into lockup. A. Mr. Lang often gambled B. Mr. Lang was late for work C. Mr. Lang didn't help his wife at home D. Mr. Lang wasn't polite to the police 4. The woman had to leave Mr. Lang because _______. A. he didn't love her any longer B. he wouldn't stop gambling C. he had been put into lockup D. he was hardly sent away by the factory 5. Which of the following is right? A. The boy hoped his father to be put into lockup again. B. The boy thought his father needed some policemen. C. The boy hoped his father to stop gambling soon. D. The boy hoped his mother to come back.
A It was a quiet village in which there was a military camp. It was far from the towns and cities and there were some high mountains around. Of course it was a good place for training the new soldiers. But it was difficult for the young men to go outside. Mr. White, an officer of forty, was strict with them and he hardly let them leave the camp. Once Mr. White was ill in bed. He couldn't work and a young officer, Mr. Hunt, began to train the new soldiers instead of him. He knew the young men well and let
nine soldiers go to the nearest town to have a holiday. But night fell and none came back to the camp. He was worried about it and stood at the gate. It was five to twelve when Mr. Hunt decided to go to the town and see what was happening with the young men. He started the car quickly and set off. At that moment the nine soldiers came back. It seemed they were all drunk. Of course they found the officer was angry. "I'm sorry, sir," said the first soldier. "I left the town on time. But something was wrong with my bus on my way here. I had to buy a horse and made it run fast. Bad luck! It died and I had to run back." And the other seven soldiers said they were late for the same reasons. It was the last soldier's turn. He said, "I'm sorry, sir. I got on a bus on time, but?" Having heard this, the officer became even angrier and stopped him at once. He called out, "If you say something was wrong with your bus, I'll punish you at once!" "No, no, sir," said the young man. "My bus was all right, but the dead horses were in its way!" 1. The military camp was built in the village to _______. A. stop the soldiers going to towns B. stop the soldiers meeting their friends C. train the new soldiers D. make the young men live quietly 2. Mr. Hunt let the nine soldiers have a holiday because _______. A. he was kind to them B. they felt lonely C. they had something important to do D. they were the best of all 3. The young officer was worried because _______. A. a traffic accident had happened B. he was afraid something happened to the nine soldiers C. the nine soldiers didn't come back on time D. the nine soldiers drank too much in the town 4. The nine soldiers returned to the camp late because _______. A. something was wrong with their buses B. their horses died on the return way C. it took them much time to run back D. they all had drunk much in the town 5. Which answer do you think right? A. I'll believe only the last soldier. B. The officer believed the nine soldiers. C. I'll believe none of the nine soldiers. D. The officer won't punish his soldiers.
Elizabeth Blackwell was born in England in 1821, and moved to New York City when she was ten years old. One day she decided that she wanted to become a doctor. That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century. After writing many letters asking for admission(录取) to medical schools, she was finally accepted by a doctor in Philadelphia. She was so determined that she taught school and gave music lessons to get money for the cost of schooling. In 1849, after graduation from medical school. she decided to further her education in Paris. She wanted to be a surgeon(外科医师) , but a serious eye problem forced her to give up the idea. Upon returning to the United States, she found it difficult to start her own practice because she was a woman. By 1857 Elizabeth and her sister, also a doctor, along with another woman doctor, managed to open a new hospital, the first for women and children Besides being the first woman physician and founding her own hospital , she also set up the first medical school for women. 1. Why couldn’t Elizabeth Blackwell realize her dream of becoming a surgeon? A. She couldn’t get admitted to medical school B. She decided to further her education in Paris C. A serious eye problem stopped her D. It was difficult for her to start a practice in the United States 2. What main obstacle(障碍) almost destroyed Elizabeth’s chances for becoming for a doctor? A. She was a woman. B. She wrote too many letters. C. She couldn’t graduate from medical school. D. She couldn’t set up her hospital. 3. How many years passed between her graduation from medical school and the opening of her hospital? A. Eight years B. Ten years C. Nineteen years D. Thirty-six years 4. According to the passage, all of the following are “firsts” in the life of Elizabeth Blacekwell except that she ______. A. became the first woman physician B. was the first woman doctor C. and several other women founded the first hospital for women and children D. set up the first medical school for women 5. Eilzabeth Blackwell spent most of her lift in _______. A. England B. Paris C. the United States D. New York City
【试题答案】高一英语阅读理解试题（一） A 篇： 1. B 提示：细节理解题。从本文第一段中的第一句话可知，Clive 的父亲和 Mr. Drew 在回忆各个州的首府。 2. D 提示：词义猜测题。Indianapolis 对于很多人来说，很容易记忆，是因为它 重复了 Indiana 这个州名。 3. A 提示：推理判断题。从本文我们知道老师通常在黑板上挂一幅大地图，地 图上除了缺少相应的地名外，什么都有，然后老师要求学生根据地图写出相应 的地名。 4. C 提示：从第十、十一段和第十二段的第三、四句话可知。 5. C 提示：推理判断题。从最后两句话推测可知。 B 篇： 1. B 2. A 提示：从文中“People liked his stories, because simple as the tales were, they would finish with a sudden change at the end, to the readers’ surprise.”可得答案。 3. D 提示：从文中“When some money went missing from the bank, O·Henry was believed to have stolen it. Because of that, he was sent to prison.”可得答案。 4. D 提示：从文中“he managed to teach himself everything he needed to know.” 可得答案。 5. C 提示：从文中“He wrote mostly about New York and the life of the poor there.”可得答案
2.【试题答案】 A 篇：1~4 DBCA B 篇：1~4 CDAC
A 篇【答案与解析】本文讲一个只会死读书的书呆子自理能力很差，连买鞋子这 么简单的事都做不了。 1. A。细节题。根据 The woman had to get up earlier and did all what her husband did before 可以推断以前是她的丈夫做这些事的，因此应该选择 A。 2. D。细节题。根据 So they often tell him to study hard and they do all for him 可知答案为 D。 3. B。细节题。根据第 2 段最后一句 Even he didn't know where go get on the bus 可知答案为 B。
B 篇.【答案与解析】这篇文章描绘在 Montreal 一个有趣的医生，他不但 给病人治病，还在自己的节目中为病人唱歌，给他们带来欢笑。 1. B。第 1 段告诉我们 He takes care of 159 patients a week, 如此多的病人， 难怪 He works 60 hours a week。 2. D。由第 2 段的 He also sings to them on television，我们可得知他被称为 a singing doctor 的原因。 3. A。根据第 2 段的 The doctor starts the show with a song and then gives medical advice，我们便可知道 Dr. Petrel 在他的节目中干些什么。 4. C。根据第 3 段的第 2 句 The program is very popular with his patients and with people who enjoy his singing 可推知答案为 C。 Dr. Petrel 受欢迎的不只在 Las Vegas 这些地方和 Patient 这些人。 5. B。 最后一句的 They try to make people feel good 告诉了我们 Dr. Petrels 想 干什么。
A 篇【答案与解析】本文介绍了美国著名作家 Strong 博士及其作品的风格。 1. C。细节题。根据文章第 1 句 One of the best-known American writers 可推 知此题答案为 C。 2. D。推断题。比较文章第 2 段第 1 句中的 fifty years ago 及最后一段的第 1 句 almost eighty -four years old now 就可推知此题答案为 D。 3. B。细节题。根据文章第 3 段第 1 句 known for their easy use of words and colorful, hand-drawn pictures 可推知此题答案为 B。 4. D。推断题。根据文章的第 4 段和第 5 段可以推知此题答案为 D。
B 篇.. 【答案与解析】本文讲述了著名探险家库克发现 the Sandwich Islands 的过程。 1. D。细节题。根据?which he named the Sandwich Islands after his friend, the Earl(伯爵)of Sandwich. 可推知此题答案为 D。 2. B。推断题。根据 The native greeted him with curiosity and respect 可知岛 民对库克还是比较友好的。 3. B。推断题。根据 The men fished and raised crops 可以知道，男子在外面干活。
A 篇【答案解析】本文以爱因斯坦等三位名人为例阐述了过早给人定论是错误 的。 1. B。主旨题。根据第 2 段 …true genius cannot be suppressed. For some reason or other it works its way out 可知答案为 B。 2. D。细节题。根据最后一句 …Astaire, Einstein and Paderewski proved their critics wrong.可知答案为 D。 3. A。推断题。根据最后一段可推知答案为 A。
4. A。推断题。根据全文可知答案为 A。
B 篇. 【答案与解析】本文讲一个赌棍想要赌钱，因此叫他的儿子把风，可他的儿子却把 警察找来的故事。 1. C。细节题。根据第 1 段第 2 句话 As a driver, he was busy but he was paid much 可知答案为 C。 2. B。推断题。根据第 1 段第 3 句话 His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home 可知答案为 B。 3. A。推断题。根据 His wife told him not to do it but he didn't listen to her. She had to tell the police 可知答案为 A。 4. A。细节题。根据 ?he hated her very much and the woman had to leave him 可知答案为 A。 5. B。语义理解题。根据最后一句话 I saw there weren't any policeman outside, daddy, so I went to the crossing and asked some to come 可知答案为 B。
A 篇【答案与解析】本文讲 9 个士兵为自己没有按时返回军营找借口开脱的故事。 1. C。细节题。根据第 1 段第 2 句和第 3 句 It was far from the towns and cities and there were some high mountains around. Of course it was a good place for training the new soldiers 可知答案为 C。 2. A。推断题。根据第 2 段第 3 句 He knew the young men well and let nine soldiers go to the nearest town to have a holiday 可知答案为 A。 3. B。推断题。根据 ?Mr. Hunt decided to go to the town and see what was happening with the young men 可知答案为 B。 4. D。细节题。根据 It seemed they were all drunk 可知答案为 D。 5. C。推断题。那 9 个士兵在为自己的晚归找借口，他们是在说谎，因此应该选择 C。 B 篇.