当前位置:首页 >> 英语 >>

【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三 Unit 7 The Sea 课时练(一~三)


第 1 页

共 16 页

Unit 7

The Sea
单元考点落实练和完形填空提能练

课时练(一)
Ⅰ.单词拼写

一、单元考点落实练(练基础)(限时:40 分钟)

1.She screamed (大声喊叫) that there

was a snake under the bed. 2.They debated (争论) for over an hour on the advantages of different systems. 3.I've got to go. I can't handle (对付) it any more. 4.Only four people managed to escape (逃离) before the roof collapsed. 5. This is a yardstick (标准) for measuring (衡量) whether a person is really progressive. 6.It can take many years to recover (恢复正常) from the death of a loved one. 7.He was banned (禁止) from leaving his country while he was investigated. 8.If an interview is too easy, it's a sure sign (预兆) that you haven't got the job. 9.The ship didn't sink (下沉) immediately; it floated for a while. 10.As soon as the opportunity presented (出现) itself, she would get another job. 11.Would you please tell me how much discount (折扣) you offer? 12.Anyone who disagrees (不同意) with me can tell me your reason. Ⅱ.单句语法填空 1.It is said that he took the trouble to_gather (gather) the materials for me. 2.Mr. Green tried to persuade Miss King to_attend (attend) the important conference, but she refused. 3.Charles often attempts to escape being_fined (fine) whenever he breaks traffic regulations. 4.I was sleepy.I decided to make myself some strong coffee so I could work better (well). 5.The work finished (finish), they left the office and went home. 6.The woman promised the boy she would make a dress to his own measure. 7.Some universities require that all students living in a dormitory sign up for a meal plan. 8.Most children at school hope that they can participate in activities that appeal to them after class instead of just doing their homework. 9.I never thought Clare would make it as a successful actress. 10.They were going back home when the accident happened. 11.This is the middle school where Mr.Smith taught English ten years ago. 12.We drove to the airport the next morning to pick up Susan to attend the wedding

第 2 页

共 16 页

together. 13. Can you arrange for us to_visit (visit) the Industrial Exhibition tomorrow morning? 14.In its day, it was one of the greatest books to survive from the ancient world. 15.While there is a global ban on nuclear testing, a few countries are still doing experiments on nuclear weapons. Ⅲ.单句改错 1.People are banned smoking in many public places in England.banned 后加 from 2.We encourage students to participate fully on the running of the college.on→in 3.Our school which was built last year is three times as bigger as his.bigger→big 4.The two neighbors disagreed bitterly with their boundary line.with→on 5.To our delight, everything goes on smoothly according the plan.the 前加 to 6.Nothing else is precious than water in the desert.precious 前加 more 7.If buyers pay in advance, they can make large wholesale purchases at discount.at 后 加a 8.Though badly frightening, the girl remained outwardly (表面上) calm.frightening→ frightened 9.You'd better make an apology to your teacher for your late.late 前加 being 10.Read this sentence and tell me if it makes a sense.去掉 a Ⅳ.课文缩写语法填空 The Vikings, whose ancestors came from Scandinavia, were the first Europeans ① to_reach (reach) America. They had lived in many places of Northern Europe. In 982 AD, a man ②called (call) Eric the Red was forced to leave Iceland because of a murder, for which he got ③into trouble. Eric discovered Greenland and persuaded some people ④to_settle (settle) in Greenland. Later a man ⑤by the name of Biarni set sail from Iceland to search for Eric's party. ⑥ But he was blown off course and ⑦ eventually (eventual) reached Greenland. In the year 1002, Leif, Eric the Red's son, followed Biarni's directions and sailed to ⑧what is believed to be the coast of presentday Canada. He also discovered Newfoundland. Actually, Eric the Red and Leif's deeds are ⑨the first records we have of Europeans ⑩sailing (sail) to the Americas. Ⅴ.用本单元所学知识完成写作训练 (一)依据提示补全短文 My friend Jack is an explorer, and he has a lot of experiences. Adventure on the sea is extremely dangerous, □ 1 but (however/therefore/but) he still can □ 2 persuade_some_people (说服一些人) to join in his adventure on the sea.

第 3 页

共 16 页

3 According_to_his_arrangement □

(根据他的安排), they □ 4 set_sail (启航) last year

5 in_search_of (寻找) whales. On the way, he warned his fellows to □ 6 watch_out_for □ _sharks (注意鲨鱼) in case they □ 7 got_into_trouble (陷入麻烦). Unfortunately, ①when they were having supper, a terrifying shark took them by surprise. ②They fought against it using harpoons in their hands. With their joint efforts, they survived finally. After a month's travel on the sea, they □ 8 made_it_to_their_destination (到达目的地) and found the whales. (二)按要求将词汇句式升级 1.用本单元高级词汇替换加黑部分 (1)join in→participate_in (2)finally→eventually (3)travel on the sea→voyage 2.按要求进行句式改写 (1)用“be doing ... when”句型改写句① ..._they_were_having_supper_when_a_terrifying_shark_took_them_by_surprise. (2)用独立主格结构改写句② They_fought_against_it_harpoons_in_hands. 二、完形填空提能练(练专项)(限时:20 分钟) (2016· 石家庄高中毕业班适应性测试)Last night, my eighteenyearold son and I were leaving a store. At the end of the parking lot, there stood a man. He was __1__ than many — most likely in his sixties — clean, but looked very sad. He was __2__ a sign which read: “Looking for work. __3__ to get enough money to buy a bus ticket to Wyoming.” I drove by him and something in my heart said: You need to __4__ him. I rarely have cash on me, but today I __5__ had cash in my wallet. I had a $5 and a $10 dollar bill. I said to my son to get the $5 and we will __6__ by and hand it to the man. My son said, “Mom, I think that man is really down on his __7__. Can we give it all to him?” “That's all the cash I have,” I answered. “But, you can __8__ to give him the $5 or the $10.” He __9__ took out the 10 dollars. We drove back over to the man. My son __10__ the man the money, he looked so __11__ and at first said nothing. He opened the __12__ and turned it over a few times realizing it wasn't just a dollar note. His eyes grew __13__, his mouth dropped open, and he said, “Thank you, thank you.” “You're welcome,” we __14__, and drove off.

第 4 页

共 16 页

I didn't realize it, but my son __15__ him in the car mirror as we drove away. He told me that the man __16__ his backpack and began walking away. We don't know __17__ he was going, and it really doesn't matter. He was on his way. On the __18__ of the ride home, my son told me that in his English class, they have been doing a service journal. He was excited to be able to go to school and write about this __19__. It made us both feel so __20__ to help this old man. We hope, in some way, he finds his way back to Wyoming. 语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和儿子帮助一位老人的故事。 1.A.kinder C.older B.stronger D.taller

解析:选 C 根据空格后的“most likely in his sixties”可知,这个人年纪比较大,所以 older 符合语境。 2.A.holding C.checking B.making D.painting

解析:选 A 根据常识可知,这个老人应该是举着一块牌子,所以 hold 符合语境。 3.A.Hesitating C.Managing B.Trying D.Begging

解析:选 B 根据语境可知,这位老人想找一份工作,努力挣够钱买一张去 Wyoming 的车票,所以 try 符合语境。 4.A.defend C.develop B.recognize D.help

解析:选 D 根据下文内容可知,作者想帮助这位老人,所以 help 符合语境。 5.A.illegally C.actually B.exactly D.finally

解析:选 C 根据下一句“I had a $5 and a $10 dollar bill.”可知,此处指平时作者很少 带现金,但是今天她的钱包里居然有些现金,所以 actually 符合语境。 6.A.drive C.walk B.move D.stand

解析:选 A 根据第五段第二句“We drove back over to the man.”可知,作者是开车来 到这位老人身边的,所以 drive 符合语境。 7.A.impression C.voice 解析:选 B B.luck D.appearance 根据语境可知,作者的儿子认为这位老人现在正处于困境,运气不好,

第 5 页

共 16 页

所以 luck 符合语境。 8.A.deserve C.choose B.demand D.promise

解析:选 C 根据语境可知,作者认为不能将所有的现金都给老人,但儿子可以选择 给老人 5 美元还是 10 美元。另外,空后的“or”也是提示,所以 choose 符合语境。 9.A.violently C.hardly B.immediately D.slowly

解析:选 B 根据语境可知,作者的儿子立即拿出那张面额为 10 美元的钞票准备给那 位老人,所以 immediately 符合语境。 10.A.threw C.spared B.lent D.handed

解析:选 D 此处应指作者的儿子将这张纸币递给老人,所以 hand 符合语境。 11.A.interested C.shocked B.troubled D.disappointed

解析:选 C 根据空格后的“at first said nothing ... turned it over a few times”可知,此 处应指当这位老人看到有人直接拿钱帮助自己时,他非常震惊,一开始什么都没说,并将 钞票翻来覆去看了好几遍,所以 shocked 符合语境。 12.A.wallet C.paper B.bill D.dollar

解析:选 B 根据空格后的“realizing it wasn't just a dollar note”可知,此处应指老人 将作者的儿子递给他的钱展开,翻来覆去看了好几遍,才意识到这不是一张一美元的纸币, 所以此处应填 bill。故答案选 B。 13.A.black C.wide B.white D.narrow

解析:选 C 根据语境可知,老人瞪大眼睛张大嘴,有点不敢相信眼前的状况,所以 wide 符合语境。 14.A.smiled C.sighed B.cried D.shouted

解析:选 A 根据常识可知,当这位老人感谢作者母子时,作者母子应该是微笑着说 “不客气”,所以 smile 符合语境。 15.A.accompanied C.suspected B.repaid D.watched

解析: 选 D 根据语境可知, 此处指作者的儿子通过倒车镜注视着这位老人, 所以 watch 符合语境。

第 6 页

共 16 页

16.A.filled in C.picked up

B.gave up D.turned down

解析: 选 C 根据语境可知, 这位老人拿起背包准备离开, 所以 pick up“拿起, 捡起” 符合语境。故答案选 C。 17.A.where C.whether B.how D.when

解析:选 A 根据语境可知,作者和她儿子都不知道这位老人要去哪里。根据语境可 知,此处应用 where 引导宾语从句并在从句中作地点状语。故答案选 A。 18.A.top C.part B.rest D.back

解析:选 B 根据语境可知,在剩下的返程中,作者的儿子向她说了一件事,所以 rest 符合语境。 19.A.ride C.cash 解析: 选 D B.effect D.experience 作者母子帮助这位老人的事情对儿子来讲是一次难忘的经历,所以

experience“经历”符合语境。 20.A.positive C.special 解析: 选 A B.energetic D.normal 根据语境可知,帮助老人这件事让作者母子二人都感觉很好,所以

positive“良好的,正面的”符合语境。

课时练(二) 阅读理解提速练(练速度)
(限时:35 分钟) Ⅰ.阅读理解 A (2016· 河北五校联盟质检二)When Joshua Blue, a head teacher at the Kennedy, hosts a lecture for his students, he wears a light violetcolored tie. “You don't want so many bright colors that the kids will get distracted,” said Blue. Colors give off very specific signals, and different tie colors stand for very different impacts. Wondering what color tie to wear to your next meeting? Here's how to choose the perfect color tie for every occasion: All powerful reds It's not a coincidence (巧合) that many politicians wear redcolored ties with light shirts and darker suits. “Red is the powerful color,” said Mark Woodman, a trend analyst who studies color in Laurel, Maryland. “There's something about red that always comes back to strength and passion.” But the tone of your reds matters, too. Darker reds can help build

第 7 页

共 16 页

trust, while lighter red and pink ties can be more of a statement about your personal style and be associated with creativity. When you want to convey a sense of ambition, consider a shiny red. Royal purples Ross Znavor, an executive in financial services in New York, wears purple ties rather than red to business meetings because the color shows a bit of selfconfidence and helps him create lasting first impressions. Purple, traditionally a sign of royalty and wealth, is becoming more acceptable in the workplace. Black affairs “While you might not wear them to meetings on a regular basis, wearing black ties to a cocktail party or even a dinner is unique and attractive,” said Zyla. But remember: the formal black color can feel aggressive in many situations. “Avoid it if you are a greenhand at work,” Zyla said. Right blues Afraid of sending the wrong message with your tie color? Consider blue as the allpurpose tie. Blue ties are a good investment because the color reminds people of the sky and ocean. “Blue is the safest color to wear,” Lindsay said. 语篇解读:本文是一篇说明文。每一种颜色都会传递不同的信息,产生不同的影响。 在想下一次开会要系什么颜色的领带吗?本文能帮你选出匹配每个场合的最佳颜色的领 带。 1.Why do many politicians prefer redcolored ties? A.Because they often wear light shirts and darker suits. B.Because they want to get promoted. C.Because red is related to strength and passion. D.Because red gets their message across easily. 解析: 选 C 细节理解题。由第二段中的 “Red is the powerful color” 和 “There's

something about red that always comes back to strength and passion.”可知选 C。 2.Who will probably choose the purple ties? A.Politicians. C.Artists. B.Businessmen. D.Head teachers.

解析:选 B 细节理解题。由第三段中的“business meetings because the color ... more acceptable in the workplace.”可知, 紫色会让职场人士显得自信, 从而获得良好的第一印象, 象征尊贵。 3.What color tie will you consider if you are a greenhand at work? A.Red. B.Purple.

第 8 页

共 16 页

C.Black.

D.Blue.

解析:选 D 推理判断题。综合全篇可以看出红色领带适合政治家;紫色领带适合商 业人士; 而新人应避免戴黑色领带, 由最后一段中的“Consider blue as the allpurpose tie.” 和“Blue is the safest color to wear”可知对于新手来说,戴蓝色领带最为保险。 B (2016· 潍坊市第一中学高三上学期月考)Are you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon? Many people feel this way after lunch. They may think that eating lunch is the cause of the sleepiness. Or, in summer, they may think it is the heat. However, the real reason lies inside their bodies. At that time — about eight hours after you wake up — your body temperature goes down. This is what makes you slow down and feel sleepy. Scientists have tested sleep habits in experiments where there was no night or day. The people in these experiments almost always followed a similar sleeping pattern. They slept for one long period and then for one short period about eight hours later. In many parts of the world, people take naps (小睡) in the middle of the day. This is especially true in warmer climates, where the heat makes work difficult in the early afternoon. Researchers are now saying that naps are good for everyone in any climate. A daily nap gives one a more rested body and mind and therefore is good for health in general. In countries where naps are traditional, people often suffer less from problems such as heart disease. Many working people, unfortunately, have no time to take naps. Though doctors may advise taking naps, employers don't follow it! If you do have the chance, however, here are a few tips about making the most of your nap. Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up. A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy afterward. This can also happen if you sleep for too long. If you do not have enough time, try a short nap — even ten minutes of sleep can be helpful. 语篇解读:本文介绍了午休对身体有很大的好处。 4.Why do you sometimes feel sleepy in the early afternoon? A.Because you eat too much for lunch. B.Because it's hot in summer. C.Because your body temperature goes down at that time. D.Because you didn't have a good sleep last night. 解析:选 C 细节理解题。根据第一段中的“However, the real reason lies inside their bodies. At that time — about eight hours after you wake up — your body temperature goes down.” 可知选 C。 5.What can we learn about “naps” according to the last paragraph? A.All the people in warmer climates take naps in the middle of the day. B.Doctors need to take naps while employers don't.

第 9 页

共 16 页

C.If you take naps every day, you'll never suffer from heart disease. D.Taking naps regularly is beneficial to people's health. 解析:选 D 推理判断题。根据文章的最后一段特别是“A daily nap gives one a more rested body and mind and therefore is good for health in general.”可知 D 项正确。根据 “Many working people, unfortunately, have no time to take naps.”可知 A 项错误;B 项是对 “Though doctors may advise taking naps, employers don't follow it!”的曲解;C 项说法 太绝对,故应排除。 6.What can we infer from the passage? A.If you get up at 6:30 am, you'd better take a nap at about 1:30 pm. B.Taking a nap whenever you want will do good to your health. C.You will feel less sleepy if you sleep for a long time. D.You'll feel sleepy at regular intervals. 解析:选 D 推理判断题。由第二段的“Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up.”可知 A 项错误; 由文章最后一段的倒数第二、 三句可知, 午睡太长或太晚都会使人感到疲劳,故 C 项错误;午睡应有合适的时间,想睡就睡对身体 无益,故 B 项错误;根据第一段的“At that time — about eight hours ... slow down and feel sleepy.” 可知到某个时候通常会感到困倦,故 D 项正确。 7.What would be the best title for the text? A.Just for a Rest B.All for a Nap C.A Special Sleep Pattern D.Taking Naps in Warmer Climates 解析:选 B 标题归纳题。文章主要介绍了午休对身体有很大的好处,因此建议大家

如果有可能的话,都养成午休的习惯。故选 B。 C (2016· 东 北 三 省 四 市 第 一 次 联 考 )Many foreign students report feeling lonely or unwelcome in Australia. Those feelings are among the reasons why Australia is taking a close look at its international education industry. But wherever international students go, making friends may not always be easy. Elisabeth Gareis of Baruch College in New York surveyed 454 international students. They were attending fouryear colleges and graduate schools in the American South and Northeast. Students from Englishspeaking countries and from northern and central Europe were more likely to be happy with their friendships. But 38% of the international students said they had no close friends in the United States. And half of the students from East Asia said they were unhappy with the number of American friends they had. Thirty percent said they

第 10 页

共 16 页

wished their friendships could be deeper and more meaningful. Professor Gareis says, “Students from East Asia have cultures that are different on many levels from the culture in the United States. There are also language problems, and maybe some social skills, such as small talks, which are possibly not as important in their native countries, where it's not as important to start friendships with small talks. Many East Asian students blamed themselves for their limited friendships with Americans, for not speaking the language well enough and for not knowing the culture well enough.” VOA's Students Union blogger Jessica Stahl did her own survey to find out how American students and foreign students relate to each other. More than 100 students, about half of them American, answered her online questions. Half of the international students and 60% of the Americans said they related as well or better to the other group than to their own group. Professor Gareis says, “International students who make friends with host nationals are, overall, more satisfied with their stay in the host country. They have better language skills, better academic performance and better attitudes toward the host country.” 语篇解读:本文是一篇说明文。研究表明,国际留学生交友并非易事。 8.What can be the best title for the text? A.Making Friends Is Not Always Easy for Foreign Students B.Students from East Asia Are Not Good at Making Friends C.International Education Industry in Australia and America D.The Relation between Foreign Students and Host Countries 解析: 选 A 标题归纳题。根据第一段的 “But wherever international students go,

making friends may not always be easy.”可知,本文是围绕着国际留学生不容易交友而进行 阐述的。故答案选 A。 9.Professor Gareis tends to think that ________. A.culture shock should be blamed for many levels of American culture B.foreign students don't know small talks mean a lot to Americans C.foreign students should learn some basic social skills first of all D.foreign students have difficulty making friends for different reasons 解析:选 D 细节理解题。根据第三段内容可知,外国学生难交到朋友是因为文化层 次不同、语言以及社交技巧等各方面问题造成的。故答案选 D。 10.How did Jessica Stahl carry out her survey? A.By doing questionnaires from Students Union. B.By asking questions on the Internet. C.By forming the students into groups.

第 11 页

共 16 页

D.By doing a survey through VOA. 解析: 选 B 细节理解题。根据倒数第二段的 “More than 100 students ... online

questions.”可知,她是通过让学生们在网上回答问题而开展调查的。故答案选 B。 11.Which of the following statements will the writer probably agree with? A.International students like to make more friends in their own group. B. International students are more likely to remain in the host country after graduation. C.Students who make more friends at home have better academic performance. D.Students who make friends in their host countries feel happier with their experience. 解析: 选 D 推理判断题。根据最后一段的 “International students ... in the host

country.”可知,那些与东道国学生交友的国际留学生,对自己在东道国的经历更满意。故 答案选 D。 D (2016· 太原二模 )Washington: NASA has announced evidence that Jupiter's largest moon, Ganymede, has a saltwater ocean under its icy surface. The ocean seems to have more water than all the water on Earth's surface, according to new Hubble observations. New Hubble observations of Ganymede's magnetic field strongly suggest that the moon, which is the largest in our whole solar system, is home to a subsurface ocean. Scientists estimate that the oceanis 95 kilometres thick, which is about 10 times deeper than Earth's oceans. But unlike our salty waters, Ganymede's ocean is buried under 150 kilometres of ice. While scientists have speculated (推测) since the 1970s about the presence of an ocean on Ganymede — the largest moon in our solar system — until now the only observational evidence came from a brief flyby by the Galileo spacecraft, which didn't observe the moon long enough to confirm a liquid ocean. This discovery marks an important milestone, highlighting what only Hubble can accomplish. In its 25 years in orbit, Hubble has made many scientific discoveries in our own solar system. A deep ocean under the icy surface of Ganymede opens up further exciting possibilities for life beyond Earth. Scientists_have_already_confirmed_the_existence_of_an_ocean_on_Europa,_another moon orbiting Jupiter, and NASA has announced plans to send an unmanned mission there searching for the life that might come with liquid water. Hubble is a telescope that orbits Earth, but because of its impressive gravitational analyses it can be used to study the inside of far distant planets. Using these same principles, scientists could theoretically detect oceans on distant exoplanets as well. 语篇解读:本文是一篇新闻报道。NASA 证实木星的最大卫星 Ganymede 上有海洋, 这一发现再次拓宽了科学家的视野,使探寻太阳系内地球以外的生命的努力更进了一步。

第 12 页

共 16 页

12.What can we learn about Ganymede from the passage? A.It is a planet with the largest moon in our whole solar system. B.Its ocean adds to people's excitement about life beyond Earth. C.It will be used by NASA as a base for the Hubble telescope. D.Its liquid ocean was first proved by the Galileo spacecraft. 解析:选 B 推理判断题。根据第五段最后一句可知,木星卫星 Ganymede 上海洋的 存在激发了人们探索地球以外的生命的热情。故选 B 项。 13.Which of the following best describes the writer's attitude towards Hubble? A.Cautious. C.Negative. B.Doubtful. D.Favourable.

解析:选 D 推理判断题。根据第五段第一句可知,这次具有里程碑意义的发现只有 哈勃望远镜能够完成。由此可推知,作者对哈勃望远镜持支持态度。故选 D 项。 14.What does the underlined part in Paragraph 6 mean? A.An underground ocean has been found in Europa. B.The presence of an underground ocean in Europa is not possible. C.It is now certain that there is an ocean on Europa. D.No evidence has shown the existence of an ocean on Europa. 解析:选 C 句意猜测题。根据第六段中的“and NASA has announced plans to send ... with liquid water”可知,因为 Europa 上有水存在,NASA 才宣布要在 Europa 上搜寻地外 生命;由此可推知,画线句意为:科学家们已经证实 Europa 上存在海洋。故选 C 项。 15.What type of writing does this passage belong to? A.A term essay. B.A news report. C.An experiment report. D.An exploration review. 解析:选 B 推理判断题。根据第一段“Washington: NASA has announced evidence ...” 及文章内容可推知,本文为一篇新闻报道。故选 B 项。 Ⅱ.阅读七选五 (2016· 九江市高三二模) Guide for Teenagers The teenage years can be tough, and it's normal to feel sad every now and then. But if these feelings don't go away or become so intense that you can't handle them, you may be suffering from depression. __1__. Try not to isolate yourself

第 13 页

共 16 页

When you're depressed, you may not feel like seeing anybody or doing anything. Just getting out of bed in the morning can be difficult, but isolating yourself only makes depression worse. __2__. Spend time with friends, especially those who are active. Keep your body healthy Making healthy lifestyle choices can do wonders for your moods. Ever heard of “RunnersHigh”? Physical activity can be as effective as medications for depression, so get involved in sports, ride your bike, or take a dance class. Any activity helps! __3__. As for food, make sure you're feeding your mind with plenty of fruits, vegetables, and whole grains. Avoid alcohol and drugs You maybe try drinking or use drugs in an effort to escape from your feelings and get a “mood boost”, even if just for a short time. However, substance abuse can not only make depression worse, but can cause you to become more depressed. __4__. You will need special treatment for your substance abuse problem. __5__ Stress and worry can lead to depression. Talk to a teacher if exams or classes seem overwhelming. In addition, if you have a health concern you feel you can't talk to your parents about, see a doctor. A health professional can help you approach your parents and guide you toward appropriate treatment. If you're dealing with relationships, friendships, or family problems, talk to an adult you trust. A.Ask for help if you are stressed B.Even a short walk can be beneficial C.Turn to your parents for help D.As you get out into the world, you may find yourself feeling better E.In short, drinking and taking drugs will make you feel worse — not better — in the long run F.The more exercise you do, the healthier you will be G.Help is available and you have more power than you think 答案:1~5 GDBEA

课时练(三) 第Ⅱ卷强化增分练(练规范)
(限时:45 分钟) Ⅰ.语法填空 (2016· 江西九校第二次联考)Would you like to explore (勘探) the oceans? Do you want to find __1__ life than we imagine there? For Jacques Cousteau, the answer was “yes”. His career was a lifelong dream, and he is __2__ (probable) the most famous ocean scientist in recent times.

第 14 页

共 16 页

Cousteau was born in France in 1910. Even __3__ a child, he loved water. Cousteau was bright, __4__ he got bored with school and began to cause trouble. His parents sent him to a strict boarding school. There, Cousteau finally __5__ (challenge). He studied hard and did well in all his courses. In 1933, he served as a general officer in the French Navy. He also began to explore the life under the water. He worked __6__ a breathing machine to stay under water longer. It was finished in 1943. In 1948, Cousteau became a captain, and he had new duties. Even so, he continued to explore the oceans. Two years later, he became the president of the French Oceanographic Campaigns. He also bought a ship __7__ (help) with his dives. But he __8__ (need) a way to get money for his trips. To do that, he produced many films and published a number of books. His films include The Silent World (1956) and World Without Sun (1996). One of his books is The Living Sea (1963). In 1974, he founded the Cousteau Society, __9__ function was to further oceanic research and encourage people to help protect the oceans and the life within them. Cousteau won many honors for his work, __10__ (include) the Presidential Medal of Freedom and membership in the French Academy in 1989. 语篇解读:本文是一篇人物介绍。主要介绍了法国著名的海洋科学家 Cousteau 的相关 情况。 1.more more ... than ...“比起??更??”。 2.probably 他可能是近代最著名的海洋科学家。此处应用副词作状语。 3.as 甚至当他还是个孩子的时候,他就爱上了水。as 表示“在某一年龄段时”。 4.but 根据语境可知,前后句是转折关系,应用 but。 5. was challenged 在那里, 他最终受到了激励。 由全文的时态可知, 应用一般过去时; Cousteau 是被激励,故应用被动语态。 6.on work on sth.“努力改善(或完成)某事”。 7.to help 他还买了一艘船来帮助他潜水。此处应用动词不定式表示目的。 8.needed 为了航行,他需要一种赚钱的途径。由前面的“bought”可知,应用一般过 去时。 9.whose whose 引导定语从句,且在从句中作定语,修饰“function”。 10.including Cousteau 赢得了很多荣誉,包括(including)总统自由勋章和 1989 年获 得的法国学术会员身份。 Ⅱ.短文改错 (2016· 山东省日照市校际联合检测)I used to feel I was the sun in my family. But while my cousin was born, everyone pays more attention to her. So I disliked her and couldn't get along well with her. As time went on, I realized what ridiculous I had been at that time. I tried to find a proper time to apologize. When my cousin's family came to my home a few

第 15 页

共 16 页

day ago, I took my cousin to play outside. In the way to the playground, I had bought many snacks for her. Then we began chat. When we talked about their childhood, suddenly, I said “sorry” gently. She was silently, so I thought that she hadn't heard me clearly. But after while she said: “Don't say that. In my memory, you are always friendly.”

答案:第二句:while→when; pays→paid 第四句:what→how 第六句:day→days 第七句:In→On; 去掉 had 第八句:chat→to chat 或 chatting 第九句:their→our 第十句:silently→silent 第十一句:while 前加 a Ⅲ.书面表达 (2016· 郑州第三次质量预测)假设国外某培训中心将于 7 月 1 日至 7 日举办丰富多彩的

第 16 页

共 16 页

夏令营活动,主要有感受饮食文化、参观世界名校、体验国外课堂、学习家庭园艺、游览 名胜古迹等。假定你是李华,打算参加其中一项活动,请用英语给该培训中心写一封申请 信。内容需包括: 1.你对这些活动的看法; 2.你打算参加的一项活动; 3.你想参加该活动的理由; 4.你希望从该活动中得到的收获。 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 Dear Sir or Madam, I'm glad to know you're going to hold a summer camp from July 1st to 7th during the vacation. __________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ I'm looking forward to your early reply. Yours sincerely, Li Hua 参考范文: Dear Sir or Madam, I'm glad to know you're going to hold a summer camp from July 1st to 7th during the vacation.I have a great interest in it. There're so many wonderful activities, such as experiencing cooking culture, visiting worldfamous universities, attending foreign classes, learning family gardening, visiting places of interest and so on, which I think are all very useful to us high school students. After my careful consideration, I've decided to apply to learn family gardening. I want to learn how to grow flowers and plants well. We have a garden, where my parents grow various vegetables, flowers and plants. With the knowledge I learn, I hope I can help them with some work in the garden and manage it better. Thanks for reading my application. I hope I'll have a chance to take part in the activity. I'm looking forward to your early reply. Yours sincerely, Li Hua


相关文章:
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三 Unit 7 The Sea 课时练(一~三)
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三 Unit 7 The Sea 课时练(一~三)_英语_高中教育_教育专区。【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮...
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit 7The Sea
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit 7The Sea_英语_...课时练(一) Ⅰ.单词拼写 单元考点落实练和完形填空提能练 一、单元考点落实练...
2017版高考英语一轮复习Unit7TheSea课时作业北师大版必修3(新)
2017版高考英语一轮复习Unit7TheSea课时作业北师大版必修3(新)_英语_高中教育_教育专区。Unit 7 The Sea 基础训练 Ⅰ.用适当的介词或副词填空 1.He went ...
【创新设计】2017版高考英语一轮复习 Unit 7 The Sea课时作业 北师大版必修3
【创新设计】2017高考英语一轮复习 Unit 7 The Sea课时作业 北师大版必修3_英语_高中教育_教育专区。Unit 7 The Sea 基础训练 Ⅰ.用适当的介词或副词填空 1...
2017届高考英语一轮复习 Unit 7 The Sea课时练(3)
2017届高考英语一轮复习 Unit 7 The Sea课时练(3)_英语_高中教育_教育专区。...课时练(三) Ⅰ.语法填空 第Ⅱ卷强化增分练(练规范) (限时:45 分钟) (...
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit 9 Wheels 课时练(一~三)
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit 9 Wheels 课时练(一~三)_英语_高中教育_教育专区。【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习...
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit 8 Adventure 课时练(一~三)
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit 8 Adventure 课时练(一~三)_英语_高中教育_教育专区。【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习...
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修一 Unit 1 Lifestyles 课时练(一~三)
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修Unit 1 Lifestyles 课时练(一~三)_英语_高中教育_教育专区。【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮...
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit 8Adventure
【三维设计】2017届高三英语(北师大版)一轮复习必修三Unit ...7.A big fire broke_out in the hotel last ...课时练(一) Ⅰ.单词拼写 单元考点落实练和完形...
2017届高考英语一轮复习 Unit 7 The Sea课时练(1)
2017届高考英语一轮复习 Unit 7 The Sea课时练(1)_英语_高中教育_教育专区。...13.Can you arrange for us to_visit (visit) the Industrial Exhibition ...
更多相关标签: