当前位置:首页 >> 英语 >>

(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第38期)


2012-2013 学年高一配合外研新标准版广东专版第 38 期测试题答案解析

听说训练 38 原文及参考答案 PART A:略 PART B:Role Play 角色扮演 录像原文: M: I’m so sorry I missed your birthday party. W: You are always busy with your work. I’

m used to it. M: But don’t worry. I’ll quit next week. I’ll find another job. I’ve got tired of this job. It keeps me busy every day. W: I don’t like your job. But it pays well. Do you think Mom will let you quit? M: I’ve talked about this with your mom. She has agreed. You’ll leave college next year and you’ll find a job. I don’t have to make a lot of money now. I just want to spend more time with you and your mother. W: You really spent too little time with us in the past. I often admired other kids. They spent a lot of time with their dads. M: Yeah, now I want to be like them. 1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. Q1: Who came to your birthday party? (M) A1: My Grandparents, Uncle John, Aunt Mary, and some of my old friends. They tried their best to make me happy. They sang songs and danced and told me interesting stories. But I was not in a good mood. Q2: Have you opened all the presents? (M) A2:I received many presents this year, but I just opened two of them. I want to open the other presents with you and Mom. I like doing it with you two as a family. Q3: Do you like the present that I gave you? (M) A3: Yes, I like the iPad that you gave me. It is a really expensive gift. But what I really wanted was that you came back in time for my birthday party. I hope next year you and Mom can celebrate my birthday with me alone. 2. Please get ready to answer five questions in English.

Q1: What will the man do next week? A1: He will quit his job. Q2: Why did the woman admire other kids? A2: Because they could spend a lot of time with their dads. Q3: What did the people do at the birthday party? A3: They sang songs and danced and told the woman interesting stories. Q4: How many presents has the woman opened? A4: Just two of the presents. Q5: How does the woman want to celebrate her birthday next year? A5: She wants to celebrate it with her parents alone. PART C:Retelling 故事复述 Mr White works in an office. One day, when he was having lunch, a friend came to visit him. They were very happy to see each other and talked a lot. Soon it was time to go to the office. He said goodbye to his friend and left. It was raining hard and the street was wet. He drove too fast to stop before the red lights and he hit the car in front of his. An old man got out and called out angrily, “What are you doing? Do you want to kill me?” “I’m sorry, sir. I didn’t notice when the lights turned red,” said Mr White. Then he brought out a bottle of wine and gave it to the old man. “It’s very cold today, sir. Please drink a little, and then you’ll feel warmer,” said Mr White. The old man felt cold and thought Mr White was right, so he drank some wine. After drinking the wine, he became happy. He asked, “I’m feeling much better now. Why don’t you have some?” “I can’t drink anything now, sir,” answered Mr White. “I’m waiting for the policemen to come. Only people who drink cause accidents, you know!” The old man regretted it, but there was nothing he could do. Summary: One day, a friend came to visit Mr White and they talked a lot. When Mr White was driving back to his office, it was raining and the street was wet. He drove fast and didn’t stop when the lights turned red. As a result, he hit an old man’s car. The old man was angry. Mr White brought out a bottle of wine and gave it to the old man. As it was cold, the old man drank some. Then he asked Mr White to drink some, but Mr

White refused. He told the old man that he was waiting for the police. The police would think it was the old man who caused the accident because he had drunk some wine.

第 38 期测试题参考答案 1-5 DADDA 16-25 (One possible version) 16. importance 17. its 21. for 26-30 BDACC 36-40 BACAD 46-50 EDCBA 基础写作 (One possible version) On November 3rd, 2012, an accident happened at about 6:20 in a county of Henan Province. A girl named Shen Yu, who is 16 years old, was riding her bike on her way home after her doing shopping when she saw an old lady suddenly knocked down by a car. She quickly jumped off her bike to help the old lady but unfortunately she was knocked down as well by another car at high speed. She was injured so seriously that she was immediately sent to the hospital. After the accident, many people were deeply moved by her and her school called on other students to learn from her and donate money to her. 读写任务(One possible version) The passage is about the saying “Your attitude determines your altitude”. The writer gave some examples to show how different attitudes may lead to different results and emphasized the importance of having the right attitude towards life. I agree with the writer’s opinion. Attitude plays an important role in our daily life. It is no wonder that people in the same situation may achieve different degrees of success only because of their different attitudes. For example, I have a sister and a brother who work in the same company. My sister is strict in her work and devotes all her time to it so the leaders think highly of her. However, my brother often complains 22. was 18. to 19. largest 20. which 25. a 6-10 DCBAD 11-15 BACCB

23. to offer 24. and 31-35 CDACB 41-45 DCBAC

about everything such as the low pay, long working hours and the boring work. So he lives an unhappy life. As for me, I’m optimistic about my life even if I sometimes come across difficulties. It’s natural that we are likely to meet with problems. What we should do is to take the right attitude. Only in this way can we achieve success. 第 38 期测试题部分答案解析 完形填空 一位富人许诺哪位年轻人能在野外危险的湖里呆一晚上他就把女儿嫁给他, 一位 年轻人做到了,但富人想反悔,聪明的法官还给了年轻人一个公道。 1. D。那里是一个湖,故动物们应该是去那里“饮水” 。 2. A。根据 till the next morning 可知富人是让人“夜里”去湖那里。 3. D。根据后文年轻人跟富人的女儿结婚了的语境,可知富人答应去湖边呆一晚 上的年轻人可以娶他的女儿为“妻” 。 4. D。根据 His mother was quite worried 以及后文年轻人的妈妈在山上生火的语 境,可知她“跟着”年轻人去了。 5. A。根据前文的 stay in the cold water 可知年轻人在那里“进入”了水里。 6. D。 根据后文可知, 年轻人在那里安然无恙地度过了一个晚上, 这说明动物 “害 怕”靠近那里。 7. C。年轻人要找富人应该是去富人的“房子” 。 8. B。根据上文内容可推断,商人的仆人说距离湖不远的山上有火光。 9. A。根据上下文语境可知,富人说火“温暖”了年轻人。 10. D。富人在找借口,故可知他说年轻人不能“娶”他女儿。 11. B。富人反悔了,年轻人应该很“生气” 。 12. A。为了证明那么远的火不会把水烧热,法官应该是找了一盆“冷”水。 13. C。水加热需要时间,故法官说让他们先“等”一会。 14. C。通过实验证明那么远的火不能使水变热,故案子算是“结束”了。 15. B。年轻人跟富人的女儿两情相悦,故他们结婚后应该是很“幸福地”生活 在一起。 语法填空

16. importance。考查词性转换。本空用所给单词的名词形式,作介词 of 的宾语。 17. its。考查代词。该空用一个代指所有格形式指代前面的 Ireland,并同时修饰 后面的 cities。 18. to。考查介词。介词 to 跟名词 end 搭配在一起,表示“??的结束” 。 19. largest。考查比较级。前面的定冠词暗示了本空应用所给单词的最高级修饰 后面的名词。 20. which。考查定语从句。因为前面有介词 from,故关系代词 which 引导后面的 定语从句。 21. for。考查介词。表示动作持续了多久的一段时间使用介词 for。 22. was。 考查谓语动词。根据上下文可知该动作用发生在过去,故应使用一般 过去时态。 23. to offer。考查非谓语动词。此处所给动词的不定式作后置定语。 24. and。考查连词。根据上下文可知 many festivals 与 the Galway Cathedral, the Galway Races 之间应为并列关系,故使用 and 进行连接。 25. a。考查冠词。本空填入不定冠词,修饰后面的名词 town,表示泛指。 阅读理解 A 作者通过一个故事告诉我们,伤害了别人即使道歉也会给别人留下伤疤,最 好的做法就是从一开始就不去伤害别人。 26. B。细节理解题。根据文章第一段的 she cried and immediately wanted to apologize.可知作者的女儿意识到自己伤害了别人后,立即想道歉。 27. D。 细节理解题。 根据文章第二段的 Will was angry, and he often hurt others with hurtful words. He once told his mom, “I see why Dad left you!” Unable to deal with Will 可知 Will 的妈妈是因为不知道怎么阻止他伤害别人才决定把他送走 的。 28. A。 词义猜测题。 根据划线词后面的 In the end, he even apologized for all the bad things he’d said.可知通过往板上钉钉子后, Will 学乖了很多, 故可知划线句子 是指他对所说的话更谨慎了。 29. C。细节理解题。根据文章第三段的 She made him bring in the board filled with

nails and told him to pull them all out.可知 Will 的奶奶叫他把板上的钉子全部 拔出来。 30. C。 作者意图题。 作者在末段点明了主旨, The truth is no matter how much we 即 apologize to people, we cannot take back what we said. The best thing for us to do is to try not to hurt people in the first place.可知应选 C。 B 第八十五届奥斯卡颁奖典礼已经落幕,都有哪些影片和演员获奖了呢? 31. C。细节理解题。根据文章第一段的内容 The 85th Academy Awards ceremony, now officially called the Oscars, was held on Sunday night in Los Angeles, California. Seth MacFarlane, the creator of Family Guy, hosted the three-and-a-half-hour show, which was filled with musical songs and dance performances.可知应选 C。 32. D。细节理解题。根据文章第二段的 The award for Best Animated Feature Film went to Brave.可知是 Brave 获得了最佳动画片奖。 33. A。 推理判断题。 根据文章第三段的 doesn’t matter how you get knocked down “It in life,” Affleck told the audience. “All that matters is that you gotta get up.” 可知 Affleck 的获奖感言令人鼓舞。 34. C。推理判断题。根据文章末段的 The 3-D film Life of Pi led the night with four wins: Best Director, Cinematography, Visual Effects and Original Score.可知李安 导演的《少年派的奇幻漂流》是本届奥斯卡的最大赢家。 35. B。推理判断题。本文主要是讲第八十五届奥斯卡的奖项归属的,故在娱乐 版面最有可能读到这篇文章。 C 36. B。推理判断题。推断文段的作用。该段引出将要讨论的话题是脚踏三轮车。 37. A。 细节理解题。 根据第三段 It is true that in Dhaka at any hour of the day and in many areas, there are always crowds of people going somewhere or just waiting for something to happen. 可知选项 A 为正确选项。 38. C。细节理解题。根据第四段 One form of transport which is extremely popular, widely available, cheap, private and eco-friendly is a three-wheeled invention

called the rickshaw 可以知道人力车很受欢迎也比较环保。 39. A。 推理判断题。 根据末段 While at the local level the rickshaws provide a readily available cheap means of transport and a way out of the crowded Dhaka streets, on a broader and international level, the rickshaws are contributing to help bring down the city’s pollution levels and ease global warming.可以知道作者充分肯定 了人力车的作用。 40. D。作者意图题。本文主要的写作目的是向读者介绍达卡的交通信息 — 脚 踏三轮车。 D 美国中西部地区迎来了新一轮的强降雪,很多航班被迫取消,学校也选择了 关闭。 41. D。推理判断题。根据文章第一段的“It’s just snow. That’s all we can see,” said Shannon Wickware of Woodward, Ohio.可知 Shannon Wickware 说他所看 到的只有雪,这说明雪很大。 42. C。细节理解题。根据文章第二段的 The storm began in Texas on Sunday ... towards Oklahoma, bringing fifteen inches of snow to parts of Oklahoma. It then moved east and hovered over Chicago 可知应选 C。 43. B。 推理判断题。 根据文章第三段的 In Kansas City, Missouri, up to ten inches of snow had fallen before midday on Tuesday ... Most government and office buildings were shut down. Some hospitals were forced to close urgent-care clinics. 可知这场暴风雪对这座城市的影响很大。 44. A。 词义猜测题。 根据划线词后面的 When snow is especially wet, it weighs down trees and brings down power lines. Roofs can cave in under the pressure and roads can become very icy...可知这些都是非常“危险的”后果。 45. C。主旨大意题。本文是一篇新闻,主要报道了美国的中西部遭受了新一轮 的暴风雪袭击。


相关文章:
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第38期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第38期)_英语_高中教育_教育专区。2012-2013...第 38 期测试题部分答案解析 完形填空 一位富人许诺哪位年轻人能在野外危险的...
(2013春)高一外研(B版)报纸答案(第38期)
(2013 春)高一外研广东专版 报纸答案(第 38 期) B 版---报纸答案第 38 期...alleys 2.A 3. B 4.E 5.F 第 38 期 B2 版 Keys: (One possible ...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第36期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第36期)_英语_高中教育_教育专区。2012-2013...38. B。 细节理解题。 根据第五段的 Fans of the familiar big red dog, ...
(2013春)高二外研(A版)报纸答案(第38期)
百度文库 教育专区 高中教育 英语 高二英语上传文档支持以下设备:扫二维码下载 ...(2013春)高二外研(A版)报纸答案(第38期) 隐藏>> 2012-2013 学年高二配合外研...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第35期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第35期)_英语_高中教育_教育专区。2012-2013...38. C。 推理判断题。 根据文章第三段的 But they were also very surprised...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第39期)
2012-2013学年高一配合外研新标准版广东专版第39期测试题答案解析 听说训练 39 原文及参考答案 PART A:略 PART B:Role Play 角色扮演 录像原文: M: I saw ...
(2013春)高一外研(B版)报纸答案(第36期)
(2013 春)高一外研广东专版 报纸答案(第 36 期) B 版---报纸答案第 36 ...As a matter of fact 10. big enough to 第 36 期 B2 版 Keys: (One ...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第31期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第31期) 隐藏>> 2012-2013 学年高一配合外研新标准版广东专版第 31 期测试题答案解析 听说训练 31 原文及参考答案 PART A:...
(2013春)高二外研(B版)报纸答案(第38期)
百度文库 教育专区 高中教育 英语上传文档支持以下...(2013春)高二外研(B版)报纸答案(第38期) 隐藏>>...3. He launched a dramatic rebuilding effort of ...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第32期)
2012-2013 学年高一配合外研新标准版广东专版第 32 期测试题答案解析 听说训练 32 原文及参考答案 PART A:略 PART B:Role Play 角色扮演 录像原文: Mark: ...
更多相关标签:
外研版高一英语 | 外研版高一英语必修一 | 外研版高一英语必修二 | 外研版高一英语mp3 | 外研版高一英语听力 | 外研版高一英语教案 | 高一外研英语周报答案 | 高一英语课文外研版 |