当前位置:首页 >> 英语 >>

高中英语阅读训练习题及答案


A (words:311&225) The British National Health Service (NHS) was set up in 1948 and was designed to provide equal basic health care, free of charge, for everybody in the country. Before th

is time health care had to be paid for by individuals. Nowadays central government is directly responsible for the NHS although it is administered by local health authorities. About 83 percent of the cost of the health service is paid for by general taxation and the rest is met from the National Insurance contributions paid by those in work. There are charges for prescription and dental care but many people, such as children, pregnant women, pensioners, and those on Income Support, are exempt from payment. Most people are registered with a local doctor (a GP, or General Practitioner) who is increasingly likely to be part of a health centre which serves the community. As the population of Britain gets older, the hospital service now treats more patients than before, although patients spend less time in hospital. NHS hospitals—many of which were built in the nineteenth century — provide nearly half a million beds and have over 480, 000 medical staff. The NHS is the biggest employer in Europe although Britain actually spends less per person on health care than most of her European neighbours. During the 1980s there was considerable restructuring of the Health Service with an increased emphasis on managerial efficiency and the privatization of some services (for example, cleaning). At the end of the 1980s the government introduced proposals for further reform of the NHS, including allowing some hospitals to be self-governing, and encouraging GPs to compete for patients. Patients would be able to choose and change their family doctor more easily and GPs would have more financial responsibility. The political questions continue of how much money should be provided to support the NHS and where it should come from. 41. We can know from the first paragraph that ______________. A. the original aim of the NHS was to provide equal basic health care for everybody B. people didn’t have to pay for health care since the NHS was set up C. patients were charged for receiving health care before 1948 D. the NHS was an organization which gave free advice to villagers 42. What do we know about the NHS? A. It’s managed by the central government.

B. Its cost is mainly paid for by the National Insurance contributions. C. It hires more people than any other unit in Europe. D. Fewer patients go to its hospitals than before because they spend less on health care. 43. All the following statements about GPs are true except that they ____________. A. take care of the local people’s health B. often take part in competitions to see who is the best C. work under high pressure nowadays D. have more responsibilities than before 44. What does the underlined word “exempt” probably mean? A. suffering B. different C. prevented D. free

45. The biggest problem for the NHS is ______________. A. many hospitals are too old to be used B. some services are in the charge of individuals C. more and more patients go to GPs for treatment D. there is not enough money for further reform 【答案与解析】 41—45 CCBDD 国家保健中心由中央政府直接负责, 但由地方当局管理。 建立国家保健中心的最初目的 是为农村居民提供免费的基本健康护理,尤其儿童、孕妇等可享受免费治疗。 41. C。细节理解题。根据最后一自然段最后一句可知,建立国家保健中心的最初目的是为农 村居民提供免费的基本健康护理,而不是针对所有的人,所以前两项错误。 42. C。细节理解题。根据第 4 自然段“The NHS is the biggest employer in Europe…”可知。 从第二自然段第一句可以看出国家保健中心由中央政府直接负责, 但由地方当局管理, 所以 A 项错误。 43. B。细节理解题。根据最后一自然段话“and encouraging GPs to compete for patients”可 知政府鼓励全科医生之间相互竞争,而不是让他们进行竞赛,看谁的医术高明。 44. D。猜测词义题。前面提到医生开药方及给病人治疗牙病需要收费,再结合 but 一词可推 断儿童、孕妇等可享受免费治疗。 45. D。细节理解题。根据最后一自然段最后一句可知。 B Parents have to do much less for their children today than they used to do,and home has

become much less of a workshop. Clothes can be bought ready made; washing can go to the laundry; food can be bought; cooked,canned or preserved; bread is baked and delivered by the baker; milk arrives on the doorstep; meats can be had at the restaurant, the work’s canteen, and the school dining-room. It is unusual now for father to pursue his trade or other employment at home,and his children rarely,if ever,see him at his place of work. Boys are therefore seldom trained to follow their father’s occupation,and in many towns they have a fairly wide choice of employment and so do girls. The young wage-earner often earns good money,and soon acquires a feeling of economic independence. In textile areas it has long been customary for mothers to go out to work,but this practice has become so widespread that the working mother is now a not unusual factor in a child’s home life,the number of married women in employment having more than doubled in the last twenty-five years. With mother earning and his older children drawing substantial wages father is seldom the dominant figure that he still was at the beginning of the century. When mother works, economic advantages accrue,but children lose something of great value if mother’s employment prevents her from being home to greet them when they return from school. 41. The writer mentions home as workshop because______. A. fathers often pursue employment at home B. parents had to make food and necessity themselves for their daily-life C. many families produce goods at home for sale D. both fathers and mothers and mothers in most families are workers 答案:B。细节理解题。解析:从第一段可知。 42. The writer says that home has become much less of a workshop. He means______. A. in the past, home was more like a workshop B. home is much more of a workshop now C. home-workshops are becoming fewer and fewer D. home was less like a workshop in the past 答案: A。 推理判断题。 解析: 从第一句 “Parents have to do much less for their children today than they used to do,and home become much less of a workshop.” 和下文所述可知,过去日 常生活所需大部分都由自己做, “家”就如 a workshop 一样。

43.The word“accrue”in the sentence“When mother...accrue, ”is closest in meaning to __________________. A. change B. dwindle C. double D. increase

答案:D。词义猜测题。解析:从“When mother works, economic advantages accure.” 可判断出。 44. The chief reason that boys are seldom trained to follow their father’s occupation is ___________________. A. that children nowadays rarely see their fathers at their place of work B. that fathers do not like to pursue employment at home any more C. that there is a wide choice of employment for children D. that children also like to have jobs outside 答案:C。推理判断题。解析:由“...in many towns they have a fairly wide choice of employment and so do girls. The young wage-earner often earns good money...”可知答案。 45. What makes father no longer the only dominant person in a family? A. With their earning,mother and children do not need to depend on father for their life. B. There are many choice of employment for mothers and children. C. Father does much less for his children today than he used to. D. The number of married women in employment has increased greatly now. 答案:A。细节理解题。解析: 见第二段“With mother earning and his older children drawing substantial wages father is seldom the dominant figure that he still was at the beginning of the century.” 。 C(words:190&203) Artificial(假的) flowers are used for scientific as well as for decorative purposes. They are made from a variety of materials, such as wax and glass, so skillfully that they can scarcely be distinguished from natural flowers. In making such models, painstaking and artistry are called for, as well as thorough knowledge of plant structure. The collection of glass flowers in the Botanical Museum of Harvard University is the most famous in North America and is widely known throughout the scientific world. In all, there are several thousand models in colored glass, the work of two artist-naturalists, Leopold Blaschka and his son Rudolph.? The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family

native to the United States. Although it was never completed. It contains more than seven hundred species representing 164 families of flowering plants, a group of fruits showing the effect of fungus diseases, and thousands of flower parts and magnified details. Every detail of these is accurately reproduced in color and structure. The models are kept in locked cases as they are too valuable and fragile for classroom use.? 51. Which of the following is the best title for the passage?? A. An Extensive Collection of Glass Flowers ? B. The Lives of Leopold and Rudolph? C. Flowers Native to the United States? D. Material Used for Artificial Flowers? 52. It can be inferred from the passage that the goal of Leopold and Rudolph was to ______________.? A. create a botanical garden where only exotic flowers grew? B. do a thorough study of plant structure? C. make a copy of one member of each United States flower family? D. show that glass are more realistic than wax flowers? 53.The underlined word “it” refers to ______________.? A. the intention B. the collection C. one member D. each flower family?

54. Which of the following is NOT included in the display at the Botanical Museum of Harvard University?? A. Models of 164 families of flowering plants.? B. Magnified details of flower parts.? C. Several species of native birds.? D. A group of diseased fruits.? 55. Which of the following statements is true of the flowers at Harvard University? A. They form a completed collection.? B. They have a marvelous fragrance.? C. They are loaned to schools for classroom use.? D. They use authentic representations. 【答案与解析】 51—55 ACBCD

51.A。细节理解题。短文说明了美国 the Botanical Museum of Harvard University 收藏玻璃花 的目的、收藏品的丰富、精致的细节等内容,所以用 An Extensive Collection of Glass Flowers 作标题最合适。? 52.C。 推理判断题。 根据第二段的 “The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family native to the United States.”可知收藏的目的是把美国所有的花 都复制一种。? 53.B。推理判断题。根据它前后的内容:目的是使收藏能代表美国的每一类花,尽管还没有完 成,只能是收藏还没有完成。? 54.C。细节理解题。信息来自第二段的内容,C 项的内容在第二段中没有提及,其他各项的内 容都有相关的说明。? 55.D。推理判断题。根据第二段的“Every detail of these is accurately reproduced in color and structure.”可知这些玻璃花的每一个细节都制作得很精致,都是真实的再现。 D(words:163&195) Very few people were coming to eat at the White Rose Restaurant, and its owner did not know what to do. The price was reasonable and the food was of good quality, but nobody seemed to want to eat there. Then he did something that changed all that, and in a few weeks his restaurant is always full of men with their lady friends. Whenever a gentleman came in with a lady, a smiling waiter gave each of them a menu(菜单), The menu looked exactly the same on the outside, but there was an important difference inside. The menu that the waiter gave to the man supplied the correct price for each dish and each bottle of wine. while the menu that he gave to the lady supplied a much higher price! So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous(慷慨) than he really was. 41. Why didn’t people come to the White Rose Restaurant to eat at first? A. Because the price was high. B. Because the food was too cheap. C. Because the food was not good. D. The passage didn’t mention. 42. According to the passage we can conclude that the people who eat at this restaurant are mostly _______________.

A. poor old people C. men with their girl friends

B. rich young people D. parents with their children

43. The difference between the two kinds of menu lie in ______________. A. the color C. the price B. the shape D. the food

44. According to the passage we can infer that when men with their girl friends eat at this restaurant, the food was paid ___________________. A. always by the ladies only B. always by the men only C. sometimes by the ladies D. either by the men or by the ladies 45. According to the passage we can know that, generally speaking, ____________. A. men are more generous than women B. women are more generous than men C. men like their lady friends to be generous. D. women like their men friends to be generous 【答案与解析】 41—45 DCCBD A 篇:本文主要讲述: 尽管 White Rose 餐馆价钱合理,饭菜也好,但很少有人光顾, 店主为此想出了一条妙计,从此餐馆生意兴隆。 41. D。推理判断题。根据第一自然段可知原文没有说人们为什么不到餐馆就餐,所以 答案为 D。 42. C。 细节理解题。 根据第二自然段第 1 句 …his restaurant is always full of men with their lady friends 可知答案为 C。 43. C。细节理解题。根据第二自然段 The menu that the waiter gave to the man supplied the correct price for each dish and each bottle of wine. While…the lady supplied a much higher price 可知答案为 C。 44. B。推理判断题。根据最后一句 So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous than he really was 可推断出答 案为 B。 45. D。推理判断题。根据原文可知侍者给男士的那个菜单价格合理,而给女士的那个

菜单价格却很高,但两种菜单表面上看却一样,这样女士就会认为她们的男友很大方,因 此餐馆的这种做法很受男士欢迎,由此可知女人们喜欢自己的男友大方。所以答案为 D。


相关文章:
高中英语阅读训练习题及答案
高中英语阅读训练习题及答案_英语_高中教育_教育专区。A (words:311&225) The British National Health Service (NHS) was set up in 1948 and was designed ...
高中英语阅读专项练习(一)(附答案)
高中英语阅读技巧及练习1 11页 1财富值 高中英语阅读能力培养之--... 10页 2财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击...
高中英语阅读理解技巧及其习题答案
4. 猜测词义类题型 在阅读中常要求学生猜测某些单词或短语的意思。历年高考中均有此类题目。有的文章尽管没有专门设题, 但由于文章中常常出现生词,因此,词义的...
高中英语阅读练习题有答案
高中英语阅读练习题答案_高二英语_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高中英语阅读练习题答案_高二英语_英语_高中教育_教育专区。...
高考英语阅读专项训练及答案
高考英语阅读专项训练及答案_英语_高中教育_教育专区。高考英语阅读,完型,语法,改错及书面表达训练及答案阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选...
高中英语阅读理解练习题100(附有答案)
高中英语阅读理解练习题100(附有答案)_英语_高中教育_教育专区。1 阅读理解技巧阅读理解题是考查学生对活的语言材料的理解能力, 即通过阅读材料获得信息的能力。 ...
高中英语阅读理解练习题及答案2
高中英语阅读理解练习题及答案2_英语_高中教育_教育专区。高中英语阅读理解练习题...阅读理解 (共 20 小题; 每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题...
高中英语阅读理解专项练习题-科普知识型阅读理解
高中英语阅读理解专项练习题-科普知识型阅读理解_英语_高中教育_教育专区。高中英语...Point Sp: Sub-point 次要点 C: Conclusion) 参考答案: 1.B 2.C 3.D 4...
高中英语阅读表达专项训练(含答案)
高中英语阅读表达专项训练(含答案)_英语_高中教育_教育专区。非常实用的一线材料!高二英语阅读表达训练(1) Most people think that making a film is exciting. In...
高三英语阅读理解练习(含答案详解)
高三英语阅读理解练习(含答案详解)_英语_高中教育_教育专区。高三英语阅读理解练习 A Many Chinese kids,known as “leftbehind” children,hardly ever see their ...
更多相关标签: