当前位置:首页 >> 英语 >>

广东省增城市第一中学2016届高三4月月考冲刺试题英语-100教育


2015-2016 学年度 4 月月考卷
一、完形填空: 完形填空 阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 If you want to learn a new language, the very first thing to think about is why. Do you nee

d it for a ___________ reason, such as your job or your studies? ___________ perhaps you are interested in the ___________, films or the music of a different country and you know how much it will help to have a___________ of the language. Most people learn best using a variety of ___________ , but traditional classes are an ideal start for many people. They ___________ an environment where you can practice under the ___________ of someone who’s good at the language. We all lead ___________ lives and learning language takes ___________ . You will have more success if you study regularly, so try to develop a ___________ . It doesn’t matter if you haven’t got long. Becoming ___________in a language will take years, but learning to get by takes a lot less. Many people start learning a language and soon given up. “I’m too ___________ ,” they say. Yes, children do learn languages more ___________ than adults, but research has shown that you can learn a language at any ___________ . And learning is good for the health of your brain, too. I’ve also heard people ___________ about the mistakes they make when___________ . Well, relax and laugh about your ___________ and you’re much less likely to make them again. Learning a new language is never ___________ . But with some work and devotion, you’ll make progress. And you’ll be ___________ by the positive reaction of some people when you say just a few words in ___________ won language. Good luck! 1.A. technical B. political C. practical D. physical 2.A. After B. So C. Though D. Or 3.A. literature B. transport C. agriculture D. medicine 4.A. view B. knowledge C. form D. database 5.A. paintings B. regulations C. methods D. computers 6.A. protect B. change C. respect D. provide 7.A. control B. command C. guidance D. pressure 8.A. busy B. happy C. simple D. normal 9.A. courage B. time C. energy D. place 10.A. theory B. business C. routine D. project 11.A. bored B. fluent C. interested D. devoted 12.A. old B. nervous C. weak D. tired 13.A. closely B. quickly C. privately D. quietly 14.A. age B. speed C. distance D. school 15.A. worry B. hesitate C. think D. quarrel 16.A. singing B. working C. bargaining D. learning 17.A. progress B. mistakes C. cleverness D. clumsiness 18.A. tiresome B. hard C. interesting D. easy

http://www.100.com/?source=eduwk

19.A. blamed 20.A. their

B. amazed B. his

C. interrupted C. our

D. informed D. your

二、阅读理解: Allow me to introduce you to Terry, a window salesman from England. If I could take you back about 20 years, you’d know Terry as a complete green hand, who was wet behind the ears in just about everything he attempted. A person couldn’t sell false teeth to his own Granny, let alone he could compete with the other salespeople in the industry. You know, the kind who could sell snow to Eskimos. Terry’s boss decided to send him out on a practical field trip on his first day. So off he went, but he was extremely nervous. With his hands and his knees shaking, he approached the front door and knocked at is. And old woman appeared. After dozens of cups of tea and pieces of biscuits, the woman signed a contract and purchased over $7,000 worth of windows. The woman had already talked with 6 excellent salesmen that week, all of whom offered her cheaper ones! That’s right---Terry’s price was the most expensive and he was also the most inexperienced salesman there ever was. So, what happened then? Here comes the secret. The woman said she liked the young lad more than the others. That’s all there was to it. She didn’t care about the extra expense. Even the other salesmen couldn’t persuade her to pay less than this young lad was asking for. The truth is that the young lad left on the woman the first impression that shone brighter than any of the salesman’s talk. First impressions count, not the sales techniques, not the low prices. The actual “personality” the kid honestly gave was all that was required. If you market your own products and services, consider what impression you are giving to others. If you appeal to them, then you’ve already done half of the work. If this means redesigning your presentation, then so be it. If this means going out of your way to be polite, helpful and giving the best possible shopping experience to your customers, the so be it. 21.When Terry was offered the job of salesman, he . A. was good at sales techniques B. was too young to do it C. was believed in by his boss D. knew little about sales skills 22.The underlined sentence in Paragraph 1 suggests that . A. Terry couldn’t trade with Eskimos B. Terry loved his Granny more C. Terry was too honest to do the job D. Terry was afraid to compete 23.What made the young lad succeed in selling the window to the old woman? A. Being honest and childish. B. First impression of good personality. C. High quality and expensive window.

http://www.100.com/?source=eduwk

D. Strange ways of sales. 24.The passage is most likely written to A. new salesmen B. general readers C. window makers D. new graduates

.

It’s hard to predict the weather in the near future. It’s even more difficult to know what the climate of the coming season is like. Now you know the winter of 2011/12 was not warm but a freezing one/ many people in the Northern Hemisphere died of cold. but a Native American tribe was fortunate enough to survive the terrible winter because of what was foretold by a weatherman. One day in early September o 2011 the chief of the Native American tribe was asked by his tribal elders if the winter was going to be cold or mild. The chief asked his medicine man, but the man also had lost touch with the reading signs from the natural world around the Great Lakes. In truth, neither of them had idea about how to predict the coming winter. However, the chief decided to take a modern approach, and rang the National Weather Service in Gaylord Michigan. “Yes, it is going to be a cold winter,” the weatherman told the chief. Consequently, the chief went back to his tribe and told his tribe people to collect plenty of firewood. A fortnight later the chief called the National Weather Service and asked for an update. “Are you still forecasting a cold winter?” he asked. “Yes, very cold,” the weatherman told him. As a result of this brief conversation the chief went back to the tribe people to collect every bit of wood they could find. A month later the chief called the National Weather Service once more and asked about the coming winter. “Yes,” he was told, “it s going to be one of the coldest winters ever.” The weatherman was right! And the Native American tribe went comfortably through the terrifying winter. The chief was thankful and curious. He rang the weatherman again and asked, “How can you be so sure about it tat it was freezing winter?” The weatherman replied, “Because the Native American tribe of the Great Lakes are collecting wood like crazy.” 25.The underlined words in Paragraph2 must be a person who . A. only has the ability to cure illness B. can foretell what will happen in the future C. governs he whole American tribes D. is a weatherman for the Great Lakes 26.The chief decided to take a modern approach, so he turned to . A. his medicine man B. his tribe people C. a telephone

http://www.100.com/?source=eduwk

D. a weatherman 27.The native tribe survived the terrible winter mainly because of A. lucky coincidence B. good leadership C. scientific prediction D. modern technology 28.The chief rang the weatherman several times out of . A. anger B. excitement C. curiosity D. doubt
th

.

Imagine you are standing on the 70 floor of the Empire State Building, staring at the cityscape. Suddenly a man pushes past you, opens the window and announces his intention to jump. You yell out, “Stop! Don’t do it!” the six-foot-five figure turns to you and menacingly (恐吓地) says, “Try to stop me and I’ll take you with me!” “Umm… No problem, sir. have a good trip. any last words?” “Let me tell you my troubles,” he says, “my wife left me, my kids won’t talk to me, I lost my job and my pet turtle died, so why should I go on living?” Suddenly you have a flash of inspiration. “Sir, close your eyes for a minute and imagine that you are blind. No colors, no sights of children playing, no fields of flowers, no sunset. Now imagine that suddenly there’s a miracle. You open your eyes and your vision is restored! Are you going to jump? Or will you stick around for a week to enjoy the sights?” “I’ll stay for a week.” “But what happened to all the troubles?” “I guess they’re not so bad. I can see!” “Well, your eyesight is worth at least five million dollars. You’re a rich man!” If you really appreciate your eyesight, the other pains are insignificant. But if you take it all for granted, then nothing in life will ever truly give you joy. Actually, there are misconceptions on the road to happiness. misconception1: “Once I know the tools for being happy, then it will work like magic.” Don’t expect the results to come automatically. It is possible to understand how to achieve happiness, yet not put it into practice. In fact, many people actually prefer to be comfortable and unhappy, rather than bear the discomfort of changing their habits. Just as learning any new skill requires effort, you have to be willing to invest serious effort to achieve real happiness. Misconception 2: “if I become content and satisfied with what I have, I’ll lose my motivation to achieve more.” Now ask someone who is depressed, “Let’s go fishing!” “I’m tired. Maybe tomorrow. And anyway, I might rain…” in reality, happy people are energetic and ambitious. There’s never enough time to do everything they want to do. Misconception 3: A beautiful Sunday afternoon, you’re in the park having a picnic with friends.

http://www.100.com/?source=eduwk

Suddenly one person complains: “who forgot the forks? It’s too hot for volleyball. I want to go home already.” When our mood negatively affects others, we recognize we have duty to be happy and not spoil the fun. But what about when we’re at home with our family? Or when we go into the office on Monday morning? like an open pit in the middle of the road, a sourpuss(牢骚满腹的人) is a public danger. Being happy is part of being considerate to the people around us. 29.The story is placed at the beginning of the passage in order to . A. tell a skill of persuasion B. warn the danger of standing on a tall building C. emphasize the importance of eyesight D. introduce the theme of the passage 30.What can be inferred from the underlined sentences? A. Everything has a price. B. We should value what we have. C. Every dog has its day. D. Eyesight is more important. 31.What is right about happy? A. Happy is a gift. B. Happy is limited. C. Happy is contagious (会传染的). D. Happy is no more than a skill. 32.The best subtitle of Misconception 3 is . A. If unhappy occurs at home, I needn’t pretend to be happy B. If I can’t make others unhappy, I won’t be happy. C. If someone is happy, then others around them are happy. D. If I want to be depressed, that’s my own prerogative. Buckingham Palace has a history that dates back over 500 years and has changed hands on numerous occasions, however, much of the building that remains standing today is from the original structure built in the early 1700's. In the beginning Buckingham Palace was originally known as Buckingham House. However, in 1762 George III liked the house so much that he bought it for 28,000 and renamed it "The Queen's House". The reason for this was down to the fact that he bought the house to give to his wife Charlotte. Shortly after he did this, work soon began in order to remodel the house with the help of Sir William Chambers. This trend then continued with the accession of George IV in 1820 when he decided to reconstruct the house but he still used it for the same purpose that his father did. One of the biggest physical changes to the house occurred several years later when the king had a change of mind. It was in 1826 that King George IV set about transforming the house into what it is known today, Buckingham Palace. He did this with the help of an architect known as John Nash. The work that Nash carried out involved doubling the size of the main block through adding a new suite of rooms on the garden side facing the west. He then faced this

http://www.100.com/?source=eduwk

with mellow Bath stone, which reflected the French neo-classical influence favored by George IV. Many of the rooms that Nash added still remain pretty much unchanged today. The palace as it stands today acts as not only the London residence of Her Majesty the Queen but also the administrative headquarters of the Royal Household. It is in fact one of the few working royal palaces that remain in the world today. The state rooms are extensively used by the Queen as well as members of the royal family as a way of receiving and entertaining guests on state, ceremonial and official occasions. 33.George IV reconstructed Buckingham House probably to . A. please his own wife B. satisfy his son C. sell at a good price D. honor his old father 34.One of the biggest changes to Buckingham Palace took place in . A. 1762 B. 1820 C. 1826 D. 1829 35.The last paragraph mainly tells us A. how important Buckingham Palace is today B. what Buckingham Palace is like today C. some information of royal palaces in the world D. how Buckingham Palace is used today 三、短文改错: 36.短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 作文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Facebook managed to put its vast treasure trove(宝藏) of user data to good use before Friday’s tragic terror attacks in Paris. The social network customized its safety check feature let users know whether their friends and loved ones in Paris are safe. Users in the area are being alerted(通知) by Facebook’s mobile apps, asked them whether they are safe, and offering to check on any of their friends. The app has also been sending out alerts to anyone who has friends in Paris, and Facebook’s website lets anyone check on the status and whereabouts(去向) of their friends as well as. Most people have seen Facebook’s safety check for the first time today, and the company actually lanched it in respond to the Nepal earthquake earlier this year. At the time, Facebook CEO Mark Zuckerberg wrote: “When disasters happen, people need to know their loved ones are safe. It’s moments like this when being able to connect really matters.” Facebook wasn’t the only tech company to direct reach out to its users in Paris

http://www.100.com/?source=eduwk

after the terror attacks. AirBnB(空中食宿) sent its customers in Paris a email advising them staying in place and follow the directions from local authorities, and Uber (优步) used its app to advise users “not to move if absolutely necessary.” 四、七选五: 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。 Asking yourself the following questions will help you make steps towards a more balanced life. Do you possess too much? Drowning ourselves in too many material possessions can lead to stress. 37. . Are you eating healthily? The types of foods we eat can greatly affect how we feel both physically and emotionally. Eating too much junk food can lead to bad mood. What is important to you as an individual? Is it family, health, spirituality, work, etc.? Make sure that you are living with what matters most to you. Are you maintaining healthy relationships? Is there a relationship in you life that needs a little extra care and attention? 38. Are you working too hard? Taking time to recharge and spend time on activities that make you happy is so important. 39. A lack of motivation to accomplish certain things can throw you off balance or make you feel stressed out later on. Are you spending too much? 40. Saving money is an excellent practice and you will more than likely be glad you did in case of an emergency. Are you worrying about the future and dwelling on the past? learn to let go and only focus on what’s happening right now. 41. Sometimes we get so wrapped up in taking care of others that we forget to take care of ourselves. We all need a little “me time”. Set aside some time every day to just relax and do something that you enjoy, whether that is reading, meditating, watching TV, cooking, spending quality time with your loved ones, etc. A. Use your head and you will find a way. B. Do you need to right a wrong with someone? C. Are you taking care of yourself? D. Overspending can lead to stress. E. Get clear on what you badly need and what you can get rid of. F. Rearranging your schedule helps a lot. G. Are you playing too hard? 五、语法填空: 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 At least 132 people were killed and 352 wounded in the 42. (dead) attacks, according to AFP. Out of the 352 43. (injure), 99 44. (say) to be in precarious condition. Paris city hall official said gunmen systematically slaughtered nearly 100 people 45. (attend) a rock concert 46. the Bataclan music hall. Anti-terrorist commandos eventually launched an assault on the building, killed the gunmen and rescued dozens of shocked 47. (survive). Some 40 48. people were killed in up to five other 49. (attack) in the

http://www.100.com/?source=eduwk

Paris region, the city hall official said, including an apparent double suicide bombing outside the national stadium 50 . Hollande and the German Foreign Minister were watching a friendly soccer international. Paris Public Prosecutor Francois Molins said the overall death toll 51. (be) at least 127. Five assailants had been "neutralised". 六、书面表达: 52.书面表达 假定你是高三学生李夏, 最近你听说你市英语俱乐部即将开张, 且将有 2 名在本市工作的 外交参加。请你用英语给俱乐部负责人写一封信,了解一下该俱乐部的相关信息, 以便加 入。要点如下: 1. 介绍自己学习英语的情况; 2. 咨询相关事宜(如入会条件、会费以及活动等) ; 3. 表达自己想加入的愿望。 注意: 1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 结语已为你写好。 参考答案 1.C 2.D 3.A 4.B 5.C 6.D 7.C 8.A 9.B 10.C 11.B 12.D 13.B 14.A 15.A 16.D 17.B 18.D 19.B 20.A 试题分析:本文是一篇关于学习新语言的议论文。首先要搞清楚学习的原因;然后谈到定期 学习更容易成功,贵在坚持,不要怕犯错误,多努力,一定会取得进步的。 1.C 考察形容词以及对语境的理解 根据下文暗示解题。根据下文 such as your job or your studies 可知是实用的(practical)理由。其余三选项分别意为:A. technical 技术 的;B. political 政治的;D. physical 身体的,物理的。

http://www.100.com/?source=eduwk

2.D 考察连词以及对语境的理解 此句与前句同为第一句所提到的关于学习一种新语言的原 因,两者之间为选择关系,故选 or。. 3. A 考察名词以及对语境的理解四个选项中, 与语言学习关系最密切, 且能和 films 和 music 并列的,就是 A 选项 literature(文学) 。其余三个选项分别意为:B. transport 交通; C. agriculture 农业;D. medicine 医药。 4.B 考察固定结构以及对语境的理解 have a good knowledge of something 意为:精通, 掌握,对…很熟悉。 。 5.C 考察动词以及对语境的理解 A. paintings 绘画;B. regulations 规则;C. methods 方法;D. computers 电脑。句意:大部分人通过各种各样的方法(methods)学得最好,但 是传统课堂对许多人来说是个理想的开始。故选 C。 6.D 考察动词以及对语境的理解 传统的课堂提供(provide)一个环境,在其中你可以在 某个擅长于这种语言的人的指导(guidance)下练习。前三个选项分别意为:A. protect 保护;B. change 改变;C. respect 尊重,均不符合语境。故选 D。 7.C 考察动词以及对语境的理解 参见上题解析。其余三个选项分别意为:A. control 控 制;B. command 命令;D. pressure 压力,均不符合语境。故选 C。 8.A 考察形容词以及对语境的理解 我们都过着忙碌的(busy)生活并且学习一门语言需 要时间。其余三个选项分别意为:B. happy 快乐的;C. simple 简单的;D. normal 正常的, 均不符合语境,故选 A。 9. B 考察名词以及对语境的理解 学习一门语言当然需要花费时间 (time) 。 其余三项和 take 搭配分别意为:take courage 鼓起勇气;take energy 消耗能量;take place 发生。所以 选 B. 10.C 考察名词以及对语境的理解 A. theory 理论;B. business 生意;C. routine 常规; D. project 项目。句意:如果你定期学期,你会取得更大的成功,因此应该尽量养成惯例。 前面有“regularly(定期地) ”,可知选 routine(常规,惯例) 。 11.B 考察形容词以及对语境的理解 A. bored 厌烦;B. fluent 流利;C. interested 感 兴趣;D. devoted 奉献,专注。句意:对一门语言熟练要花费很多年,但是只是学的过得 去的话花的时间要少的多。根据句意可知选 B。 12.A 考察形容词以及对语境的理解 A. old 老的,旧的;B. nervous 紧张的;C. weak 虚 弱的; D. tired 疲惫的。根据下文的“Yes, children do learn languages more ____ than adults”可知,有些人觉得自己太老(old)了。故选 A。 13.B 考察副词以及对语境的理解 A. closely 亲密地;B. quickly 迅速地;C. privately 私人地;D. quietly 安静地。一般来说,小孩学习语言的确比成年人要快(quickly) 。故 选 B。 14. A 考察名词以及对语境的理解 A. age 年龄; B. speed 速度; C. distance 距离; D. school 学校。 前面说小孩学习语言的确比成年人要快, 后面 but 转折说研究表明你可以在任何年龄 (age)学习语言。故选 C。 15.A 考察动词以及对语境的理解 A. worry 担心;B. hesitate 犹豫;C. think 思考;D. quarrel 争吵。下句出现了“Well, relax and laugh” ,可知人们担心(worry about)他 们犯的错误。故选 A。 16.D 考察动词以及对语境的理解 A. singing 唱歌;B. working 工作; C. bargaining 讨 价还价;D. learning 学习。文章主要讲的是学习语言,故这里是我听说过担心在学习中犯 错的人。故选 D。 17.B 考察名词以及对语境的理解 A. progress 进步;B. mistakes 错误;C. cleverness 聪明;D. clumsiness 笨拙。祈使句+ and…。句意:放松并自我解嘲一下自己的错误,这

http://www.100.com/?source=eduwk

样你就不太可能再次犯这些错误。两句间为顺承关系。 18.D. 考察名词以及对语境的理解 A. tiresome 令人厌烦的;B. hard 困难的,努力的; C. interesting 有趣的;D. easy 容易的。根据下文“But with some work and devotion, you’ll make progress”可知,学习一门新的语言从来都不容易(easy) 。故选 D. 19.B 考察动词以及对语境的理解 . A. blamed 责备;B. amazed 惊讶;C. interrupted 打断;D. informed 通知。根据后面的“the positive reaction of some people when you say just a few words”可知,你只说几句话,人们就与积极的反应,因此会 amazed(惊 奇的) 。因此选 B。 20.A 考察形容词性物主代词以及对语境的理解 A. their 他们的;B. his 他的;C. our 我们的; D. your 你的。前面说“the positive reaction of some people” ,可知是说一 些他们(their)自己的语言的词汇。 考点:考查科教类阅读。 21.D 22.C 23.B 24.A 试题分析: 本文讲述一个做销售的新手, 在没有任何的销售技能前提下靠坦诚的性格赢得顾 客。 21.D 细节理解题。根据第一段“If I could take you back about 20 years, you’d know Terry as a complete green hand”以及第二段中的“he was extremely nervous. With his hands and his knees shaking”可看出 Terry 得到销售工作时,是一个新手,对销售技能 不太了解。故选 D。 22.C 句意猜测题。根据本句意思“一个不能把假东西买给他奶奶的人,更不用说和其他的 销售员竞争”,说明 Terry 做这个工作太诚实了。所以选 C。 23.B 细节理解题。根据最后一段“First impressions count, not the sales techniques, not the low prices. The actual “personality” the kid honestly gave was all that was required.”可推断使得这个年轻人成功卖掉玻璃的关键是他给老太太的第一印象,以 及他诚实的品质。故选 B。 24.A 主旨大意题 根据文章最后一段“If this means redesigning your presentation, then so be it. If this means going out of your way to be polite, helpful and giving the best possible shopping experience to your customers, the so be it.。”可看出 文章主要写给新的销售员。故选 A。 考点:考查故事类短文阅读。 25.B 26.D 27.A 28.D 试题分析::本文讲述了一个故事,因为一个偶然的幸运,五大湖周围的一个本土部落的人 安然度过非常寒冷的冬天。 25.B 推理判断题。根据文章第二段“the man also had lost touch with the reading signs from the natural world around the Great Lakes. 以及下句 neither of them had idea about how to predict the coming winter.”可看出这个人是一个根据自然现象观测未来 的人,故选 B。 26.D 推理判断题。根据文中此句 “the chief decided to take a modern approach, and

http://www.100.com/?source=eduwk

rang the National Weather Service in Gaylord Michigan. ” 以及“Yes, it is going to be a cold winter,” the weatherman told the chief.,可看出主管求助于天气预报 员。故选 D。 27.A 推理判断题。从文章最后一段“The weatherman replied, “Because the Native American tribe of the Great Lakes are collecting wood like crazy.” ”可看出他们 能度过寒冷冬天是比较幸运的巧合。故选 A。 28.D 推理判断题。根据文章首领多次打电话询问,最可能是出于怀疑,故选 D。 考点:考查故事类短文阅读。 29.D 30.D 31.C 32.D 试题分析: 本文介绍通向快乐之路的误区,告诉我们什么才是真正的快乐。 29.D 推理判断题。根据文章后面所谈到的人们对于通向快乐之路的误区,以及作者表达的 什么才是真正的快乐可知,第一段主要是通过一个故事引入文章的话题,故选 D。 30. D 句意理解题。 跟据划线部分下一段的解释“If you really appreciate your eyesight, the other pains are insignificant. But if you take it all for granted, then nothing in life will ever truly give you joy.”可看出,划线部分主要想告诉我们应该珍惜我 们所拥有的。故选 D。 31.C 推理判断题。根据最后一段,对第三个误区的描述可看出如果你的负面的情绪已经影 响到其他人,那你有责任快乐起来,所以说明快乐会传染的。故选 C。 32.D 推理判断题。根据文章最后对第三个通向快乐之路误区的分析,如果你的负面情绪影 响别人,那么要快乐起来。说明第三个误区最可能是“如果我感到沮丧,那是我自己的权 利。”。故选 D. 考点:考查社会生活类短文阅读。 33.A 34.C 35. 试题分析: 本文介绍 Buckingham Palace 的历史。 33.A 细节理解题。根据文章第二段“George IV in 1820 when he decided to reconstruct the house but he still used it for the same purpose that his father did.,”George IV 重新装修的原因和他父亲一样,根据此句“The reason for this was down to the fact that he bought the house to give to his wife Charlotte.”可知 George IV 的父亲买 下房子重装是送给妻子的。故 George IV 重装的目的也是取悦他的妻子。故选 A。 34.C 细节理解题。根据第三段“One of the biggest physical changes to the house occurred several years later when the king had a change of mind. It was in 1826 ﹍.”可看出这个房子的最大变化发生在 1826 年,故选 C。 35.D 段落大意题。通读最后一段,可知最后一段说的是 Buckingham Palace 今天的用处。 故选 D。 考点:考察历史文化类阅读。 36. 【小题 1】before→after 【小题 2】feature 后加 to 【小题 3】asked→askiing

http://www.100.com/?source=eduwk

【小题 4】as well as 去掉后面一个 as 【小题 5】and →but 【小题 6】respond →response 【小题 7】when→that 【小题 8】direct →directly 【小题 9】a→an 【小题 10】if→unless 【解析】 试题分析: 【小题 1】before→after 句意:上周五巴黎恐袭悲剧发生后,社交媒体“脸书”设法让其 巨量的用户数据发挥了极大作用。根据句意故 before→after。 【小题 2】feature 后加 to 考察不定式,句意:脸书启用了定制版“安全签到”功能为了 让用户借此知道在巴黎的亲友是否安全。不定式表目的。故 feature 后加 to。 【小题 3】asked→askiing 考察现在分词做伴随的状语,句意:脸书用户的移动端程序会 弹出消息,询问他们是否安全,还可以帮他们确认他们的朋友是否也安全。故 asked→askiing。 【小题 4】as well as 去掉后面一个 as 考察固定结构,句意:脸书网站也向所有人开放查 询他们的朋友的状况和去向。as well 也。故去掉后面一个 as。 【小题 5】and →but 考察连词,句意:大多数人可能都是今天才第一次发现脸书有安全签 到功能。但其实早在今年尼泊尔地震时,脸书就推出了该功能。从句意可看出,前后句之间 转折,故 and →but。 【小题 6】respond →response 考查固定结构 in response to 响应,回答。 【小题 7】when→that 考察强调句型 句意:这种时候,保持联系真的很重要,本句强调 moments like this。 【小题 8】direct →directly 考察副词,句意:不单单是脸书,还有其他科技公司也在恐 袭发生后, 第一时间想要与它们的巴黎用户取得联系。 此句副词修饰动词短语 reach out to. ﹍。 【小题 9】a→an 考察冠词 an e-mail 一封邮件, 【小题 10】if→unless 考察连词,句意:除非绝对必要,否则不要乱跑。根据句意可知 if→unless。 考点:短文改错。 37.E 38.B 39.G 40.D 41.C 【解析】 试题分析: 37.E 考查对上下文语境的理解。空前句意:你拥有太多吗?拥有太多物质的东西会带来压 力。故此空选 E(搞清楚你最需要什么,以及你能摆脱什么。 ) 38.B 考查对上下文语境的理解。根据上文内容问的是是否保持健康的关系,空前句意:在 你的生活中有需要特别关注的关系吗?故此处选 B(你是否需要给某人平反?)正确。故选 B。 39.G 考查对上下文语境的理解。空后句意:缺乏实现某些事情的动机会让你失去平衡或者

http://www.100.com/?source=eduwk

稍后会让你感到筋疲力尽。故这里选 G(我是否玩儿得太 high 了?)合适,故选 G。 40.D 考查对上下文语境的理解。 空前句意:你花钱太多了吗?这里选 D(过度消费会导致 压力)合适。故选 D。 41.C 考查对上下文语境的理解。空后句意:有时候,我们太过于关心他人从而忘记了去照 顾自己。故这里选 C(我照顾好自己了吗?)合适。故选 C。 考点:考查七选五短文。 42.deadly 43.injured 44.were said 45.attending 46.at 47.survivors 48.other 49.attacks 50.where 51.was 试题分析:通过本文考查学生正确运用英语单词的能力。 42.deadly 句意:在这次致命的袭击中,至少 132 人死亡,352 人受伤。本题考察形容词, deadly 致命的。 43.injured 本题考察 the﹢adj 表示一类人。 44.were said 句意:据说,99 人处在不稳定状态。所以 99 人被说﹍,故填 were said。 45.attending 考查现在分词做后置定语 100 people attending a rock concert 表示 100 位出席摇滚音乐会的人。 46.at 考察介词 at the Bataclan music hall 在 Bataclan 音乐大厅。 47.survivors 句意:﹍拯救了很多感到震惊的幸存者。考查名词 survivors 幸存者。 48.other 考察代词 另外 40 人在其他五次对巴黎区域的袭击中被杀害。Some 40 other people 49.attacks 考察名词 five other attacks 另外 5 次袭击。 50. where 考察关系副词引导的定于从句, where 在定语从句中做状语, 表示在国家体育场。 51. was 本题考查 be 动词, 根据时态是过去, 故用 was。 句意: 根据 Paris Public Prosecutor Francois Molins 说总共的伤亡人数至少 127. 考点:语法填空和词汇应用。 52. One Possible Version Dear Sir or Madam, I’m Li Xia, a senior 3 student. Having learned that the English club will be open, I’m more than happy and interested. I’ve been learning English for over eight years. I love it and do well in every exam. However, I’m poor in my spoken English. Therefore, I’m eager to join the club to improve my speaking ability by communicating with the foreign teachers and other members. But I have no idea whether there are some requirements for joining the club. Do I need to pay for membership? If so, how much should I pay? And can you introduce some activities to in detail? Looking forward to your reply.

http://www.100.com/?source=eduwk

Yours, Li Hua 试题分析: 本文要求写一封信件给英语俱乐部负责人,内容包括三方面:介绍自己学习英语的情况,表 达想加入的愿望及咨询相关事宜。写作时注意以下几点:1.涵盖所有内容。2、根据要表达 的内容确定句子的时态、语态;就本文而言应该用现在时,第一人称。3、注意使用高级词 汇和句式,以增加文章的亮点。 【亮点说明】 文章使用了非常好的短语和句子给文章增色,如 现在分词的完成式做状语 Having learned that﹍﹍;使用现在完成进行时态 I’ve been learning English for over eight years.; whether. 引导的宾语从句 I have no idea whether there are some requirements for joining the club.;还有副词 However, Therefore,等有效地使语句间连接紧凑。 考点:考察书信类作文。

http://www.100.com/?source=eduwk


相关文章:
广东省增城市一中2016届高三4月月考英语试卷
广东省增城市一中2016届高三4月月考英语试卷_高三英语_英语_高中教育_教育专区...Paris city hall official said gunmen systematically slaughtered nearly 100 ...
广东省增城市第一中学2016届高三英语4月月考试题
广东省增城市第一中学2016届高三英语4月月考试题_英语_高中教育_教育专区。2015...45.attending 考查现在分词做后置定语 100 people attending a rock concert ...
广东省增城市第一中学2016届高三4月月考数学试题
广东省增城市第一中学2016届高三4月月考数学试题_数学_高中教育_教育专区。2015...C. 100 D.—100 8.一个几何体的三视图如图所示,则这个几何体的外接球的...
广东省增城市第一中学2016届高三4月月考试题地理
广东省增城市第一中学2016届高三4月月考试题地理_高三政史地_政史地_高中教育...225 200 175 150 125 100 75 50 25 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11...
广东省增城市一中2016届高三4月月考政治试卷
广东省增城市一中2016届高三4月月考政治试卷_高三政史地_政史地_高中教育_教育专区。2015-2016 学年度 4 月月考卷一、单选题 1. 胡锦涛在纪念党的十一届三中...
广东省增城市第一中学2016届高三地理4月月考试题
广东省增城市第一中学2016届高三地理4月月考试题_政史地_高中教育_教育专区。...1 225 200 175 150 125 100 75 50 25 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
广东省增城市第一中学2016届高三政治4月月考试题
广东省增城市第一中学2016届高三政治4月月考试题_政史地_高中教育_教育专区。广东省增城市第一中学 2016 届高三政治 4 月月考试题一、单选题 1.胡锦涛在纪念...
广东省增城市第一中学2016届高三4月月考语文
广东省增城市第一中学2016届高三4月月考语文_高三语文_语文_高中教育_教育专区...) 4.D 【解析】 试题分析:此类题要在理解句意的基础上,结合具体语境及词语...
广东省增城市第一中学2016届高三语文4月月考试题
广东省增城市第一中学2016届高三语文4月月考试题_语文_高中教育_教育专区。广东省增城市第一中学 2016 届高三语文 4 月月考试题一、选择题: 1.下列各句中加点...
更多相关标签:
增城市第一中学 | 增城市第一中学官网 | 广东省增城市 | 广东省增城市区号 | 广东省广州市增城市 | 广东省增城市邮政编码 | 广东省增城市财政局 | 广东省肇庆市第一中学 |