当前位置:首页 >> 英语 >>

(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第31期)


2012-2013 学年高一配合外研新标准版广东专版第 31 期测试题答案解析 听说训练 31 原文及参考答案 PART A:略 PART B:Role Play 角色扮演 录像原文: W: Dad, can you take me to Alice’s home tomorrow evening? M: Sure. Are you going to her eighteenth

birthday party tomorrow? W: Yes. Dad, you remembered her birthday! M: Well, she’s your best friend and you go to her birthday party every year. How can I forget her birthday? W: I’m so glad I have such a good friend. M: Me, too. I still remember when you were young, you had no friends at all. W: I was too fat then. Nobody wanted to be friends with me except Alice. I was very lonely then. I cried to my pillows almost every night. M: I knew that. I tried to help, but I couldn’t do anything. Thank God. Alice showed up and came into your life. How time flies! Now you are already a big girl. 1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. Q1: What gift did you buy for Alice? (M)A1: I bought her some Barbie dolls. I know they are too childish for her, but I believe she’ll like them. She gave me some Barbie dolls on my birthday about ten years ago. Those were my first birthday gifts from a friend. I’ give her some Barbie dolls just to tell her how much she means to me. Q2: ll Who else will go to Alice’s birthday party?(M) A2:Alice’s other friends and some of our classmates. You know, Alice is a very popular girl both in her neighborhood and at school. So she has a lot of friends. They all like going to her birthday party. Q3: When will the party be over? (M) A3: It’ll be over around 10 pm. Please come to pick me up around half past ten. I’ll help Alice with the cleaning after the party. 2. Please get ready to answer five questions in English. Q1: What does the woman want her father to do for her tomorrow evening? A1: She wants him to take her to Alice’s home. Q2: How did the woman look when she was young? A2: She looked very fat. Q3: What gift did Alice give the woman about ten years ago? A3: Some Barbie dolls. Q4: Why do many people like going to Alice’s birthday

party?A4: Because Alice is a very popular girl. Q5: What time does the woman want her father to pick her up? A5: Around half past ten. PART C:Retelling 故事复述 A rich man held a big feast for his friends. His dog was very happy, so he also took the chance and invited another dog to come to the feast. He said, “My master is holding a feast, and there is always a lot of food left. Come and have dinner with me tonight after the feast. But remember, never walk into the kitchen.” The dog was very happy to hear that, so he went to the feast. However, he didn’t want to wait. He forgot his friend’s advice and walked into the kitchen secretly, where he saw a lot of tasty food, and he couldn’t control himself. He ran to the food and wanted to eat as much as possible. However, before he could eat anything, a cook came in and saw the strange dog. The cook was very angry, so he went up to the dog and caught him by the neck. Then he threw him out of the window. The dog fell heavily on the ground and walked away, crying loudly. He could have had a big dinner, but he didn’t listen to his friend’s advice, so in the end, he ate nothing. Summary: A dog invited another dog to his master’s feast for a big dinner. And he told his friend not to go into the kitchen. The dog came to the feast, but he couldn’t wait, and secretly went into the kitchen. There he saw a lot of food that he wanted to eat. However, before he was able to eat anything, a cook came in and saw him. The cook was angry and threw him out of the window. The dog fell heavily on the ground and walked away sadly. He could have had a big dinner, but in the end he ate nothing.

第 31 期 A 版测试题参考答案

1-5 CAADA 6-10 BDBDC 11-15 CDCCB 16-25 (One possible version) 16. any 17. a 18. from 19. but 20. easier

21. whatever 26-30 DCCDA 36-40 CDBAC 46-50 BEFDC

22. be included 23. for 31-35 CBABC 41-45 CADAB

24. Although

25. offering

基础写作 (One possible version) In order to protect the environment and check sandstorms, all teachers and students of our school went to the Western Hill to plant trees last Sunday, March 12. We set out at eight o’clock in the morning and arrived at half past eight. There some of us dug holes, and some planted trees. At half past eleven, we finished our work, planting 500 trees in total. After that, we felt very happy since we did our duty in making our homeland more beautiful. 读写任务 (One possible version) This passage mainly tells us that, for all kinds of reasons, more and more teenagers are becoming near-sighted, which worries parents and doctors. Eyes are the windows of the soul. However, they can be damaged easily. So it’s very important for us to take good care of them. The following are some tips you can follow. First, if you are a computer user, you should keep the monitor at least 15 inches away from your eyes. And let your eyes take a break after a long time staring at the screen. Besides, you should exercise your eyes regularly. It can restore your tired eyes quickly. For example, you can close your eyes and roll your eyeballs round, or just simply blink your eyes several times. What’s more, never look directly at the sun even if you are wearing sunglasses. If possible, you should go to the doctor and get a vision test every 6 months.

完形填空 由于家境不好,母亲决定今年不为“我”过生日了。但奶奶说服了“我” 的母亲,想尽办法为“我”举办了一个愉快的生日聚会。 1. C。根据该句前后两部分“I’m sorry, my love,”与“you can’t have a party this

year...”可知,由于食物短缺,母亲恐怕不能为“我”举办生日聚会。 2. A。根据下一段中 We haven’t had eggs for weeks 可知,家里的食品匮乏。 3. A。根据下文奶奶和母亲亲自为“我”下厨的情节可知,奶奶答应“我们将为 你准备生日聚会” 。 4. D。 manage 的含义是 “设法做成功” 根据奶奶所说 We will make you a cake with 。 six pink ... and we’ have red and green jellies too 可知奶奶对把生日聚会举办成功 ll 很有把握。 5. A. 根据前文 I was nearly six 可知,母亲和奶奶为“我”庆祝 6 岁的生日,故 蛋糕上要插 6 根生日蜡烛。 6. B。根据此处奶奶所说话的内容可知,这是奶奶对“我”的“承诺” 。 7. D。根据上下文内容可推测,一天下午“我”放学回家,被厨房传出的敲击声 所吸引。 8. B。根据下文的 My mother was attacking something in a bag on the kitchen board?可知,敲击声来自厨房。 9. D。根据其后“将糖块砸成粉状”的细节可知,母亲在“用力”捶打。 10. C。根据前文 we’ll have red and green jellies too 可知,奶奶在做各种颜色的 果冻。 11. C。根据上下文语境可知, “我”不但看到桌子上摆放着蛋糕和果冻,而且还 发现一些三明治。 12. D。根据前文“我”告诉母亲要邀请朋友以及后文“我们”一块跳舞、唱歌 可知,不久之后五个彬彬有礼的小姑娘来了。 13. C。根据该句“母亲在为孩子们弹奏钢琴”的情节可推测,我们随着音乐唱 歌跳舞。 14. C。根据上文母亲和奶奶为“我”准备生日蛋糕和果冻的细节可知,她们很 精心地准备生日聚会上的食物。 15. B。 当时食物匮乏, 故生日聚会上只有蛋糕、 果冻和三明治。 故这里选用 simple, 表示“简单的” 。 语法填空 16. any。考查不定代词。根据句意可知,这里表示:网上银行使人们能够随时查

询各自的财务账单。at any time, “随时” 。 17. a。考查冠词。thing 是单数可数名词,此处没有特指,所以用不定冠词 a。 18. from。考查介词。根据句意可知,这里表示:人们可以在他们喜欢的网店挑 选衣服。pick sth from,“从??中挑选” 。 19. but。考查连词。根据句意可知,这里表示:实体店因空间受限往往无法展示 所有的商品,但网上商店没有这个限制。故用连词 but 来表示对比关系。 20. easier。 考查词形转换。 根据句意及前面的 much 可知, 这里需用比较级 easier。 21. whatever。考查宾语从句。根据句子结构可知,whatever 在这里引导一个宾语 从句,并在从句中作 say 的宾语。 22. be included。 考查动词语态。 media file 和 include 之间存在逻辑上的被动关系, 所以这里用 include 的被动形式。 23. for。考查介词。根据句意可知,这里表示:英特网因其传播信息的能力而闻 名。 Be famous for, “因??而闻名” 。 24. Although。考查让步状语从句。根据句意可知,这里表示:尽管英特网有很 多好处,但同时也有弊端。表让步,故用连词 although。 25. offering。考查非谓语动词。根据句子结构可知,现在分词短语 offering quick money, instant weight loss, and lots of other lies 在句子中作 websites 的定语。 阅读理解 A 作者第一天上学, 大家都很害羞, 不好意思开口讲话, 这时有一个叫 Amanda 的女孩打破了沉默?? 26. D。 细节理解题。 根据文章第三段开头的 I lost what she said a few minutes after that 可知,作者并没有注意 Amanda 说的话。所以选 D。 27. C。推理判断题。根据文章第二段的 We sat in groups with the same number of girls in each group 以及 The four other girls paid attention to...可以推测,每个小组 有 6 个女生。 28. C。 细节理解题。 根据文章第二段的 The girls in my group were also shy and most of them were looking down 可知,学生们相互之间交谈不多是因为他们仍然“害 羞” 。

29. D。细节理解题。根据文章最后一段可知,Amanda 很开心,是因为没有人能 够猜出她的小猫的名字。 30. A。 推理判断题。 根据文章第二段的 Finally, a girl sitting in front of me broke the silence — she introduced herself as Amanda 可知,在这个组里,Amanda 是第一 个开始说话的人。 B 一匹马和一只斑马从动物园里跑了出来,在街上横冲直撞,引起了人们的围 观。 31. C。细节理解题。根据文章第一段的 The two escaped from a petting zoo, where they had perhaps got tired of too many unpleasant children before running away 可 知,一只斑马和马跑出来可能是因为无法忍受淘气的孩子们。 32. B。 细节理解题。 根据文章第三段的 He ran outside with his phone to get a picture 可知,Osher 跟出来是为了用手机拍照。 33. A。推理判断题。根据文章第三段的 Osher was amazed at the sight, saying, “I couldn’t figure out what it was — a zebra. A horse maybe, but a zebra? Where did the zebra come from?”可知 Osher 看到斑马在街上跑很惊讶。 34. B。 细节理解题。 根据文章第四段的 but they did so anyway, and narrowly missed being hit by a car 可知这两只动物差点被一辆小汽车撞了。 35. C。主旨大意题。通读全文可知,本文主要是讲一匹马和一只斑马从动物园 跑了出来。 C 2009 年的一场沙尘暴席卷了澳大利亚东部地区,航班被取消、道路被中断, 建筑工地被关闭、学校停课,给人们的生活带来了极大的影响。 36. C。 细节理解题。 根据第一段 The capital, Canberra, experienced the dust storm on the 22nd September, and the following day it reached Sydney and Brisbane.可以知 道,the following day 指的是 9 月 23 日。 37. D。 细节理解题。 根据第二段 Some of the thousands of tons of dirt and soil lifted in the dust storm covered Sydney Harbour and the Tasman Sea.以及第三段中 The storm greatly affected international flights...after finding themselves unable to land at

Sydney Airport 可以知道,正是由于沙尘,才使得能见度很低,从而使飞机很难 降落。 38. B。词义猜测题。根据第三段中 These flights were listed as cancelled and many others were rescheduled until later...Roads were disrupted, including the main tunnel of the M5 East Motorway which was shut down. Building sites were closed. Ferry services were cancelled.可知受这次沙尘暴的影响, 有些航班被取消, 道路被中断, 建筑工地被关闭,可以猜测到这里的 surrendered 意为“中止,放弃” 。 39. A。细节理解题。根据第四段 Schools were also affected as those children who attended were distracted by the dust storm, while many parents kept their children home. School trips and sports activities were cancelled for the day, and children were directed to stay inside during breaks in some schools.可知选项 B 和 D 所述为正确 的;又根据 Face masks experienced surging sales in Sydney as concerned people rushed to protect themselves against the dust, with most sellers saying they had sold more than during the swine flu. 可知选项 C 所述也是正确的,而文中只是说这次 沙尘暴期间口罩的销量很好,超过猪流感,即甲型流感时期的销量,并没有说甲 流期间很少人买,故 A 项所述为错误的,为正确选项。 40. C。主旨大意题。本文从几个方面说明了 2009 年沙尘暴对澳大利亚的影响, 这是文章的主线,一直贯穿文章的始终。 D Cody 因火灾被困房中,少年 Marcos 勇敢的破窗救人,自此两个陌生的家庭 开始有了交集。 41. C。细节理解题。根据文章第四段的 The boy, Cody, is alive thanks to the neighbors the family didn’t know until Monday night’s fire 可知,直到周一晚上 火灾发生,两个家庭才相互认识。 42. A。 细节理解题。 根据文章第五段的 seconds seemed like minutes 可知, Suzanne 因为着急觉得时间过得很慢。 43. D。细节理解题。根据文章内容可知,Suzanne 是 Cody 的母亲,You 是 Cody 的父亲,故 You 是 Suzanne 的丈夫。 44. A。细节理解题。根据文章第九段的?Then it spread. The boy locked himself in

another room...可知,火是从 Cody 的屋子里烧起来的,当火势蔓延时,他把自己 锁在另一个房间。 45. B。推理判断题。根据文章倒数第三、四段可知,自勇敢的 Marcos 从危难中 将 Cody 救出后,Cody 的父母非常感激,称他和 Eduardo 为永远的英雄,故可推 测火灾使两个家庭的关系变得亲密了。


相关文章:
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第31期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第31期) 隐藏>> 2012-2013 学年高一配合外研新标准版广东专版第 31 期测试题答案解析 听说训练 31 原文及参考答案 PART A:...
(2013春)高一外研(B版)报纸答案(第31期)
(2013 春)高一外研广东专版 报纸答案(第 31 期) B 版---报纸答案 第 31 ...A 4. E 5. B 走进课文 1-3 CDA 长难句解析 1. He is tall enough ...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第30期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第30期) 隐藏>> 2012-2013 学年高一配合外研新标准版广东专版第 30 期测试题答案解析 听说训练 30 原文及参考答案 PART A:...
(2013春)高二外研(A版)报纸答案(第31期)
(2013春)高二外研(A版)报纸答案(第31期)_高二英语_英语_高中教育_教育专区。...第 31 期 A 版测试题解析 完形填空 在养育儿子的过程中,作者加深了对丈夫...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第35期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第35期)_英语_高中教育_教育专区。2012-2013...31-35 BBCDA 46-50 FADEB 基础写作(One possible version) Dear Xiaoming, ...
(2013春)高二外研(B版)报纸答案(第31期)
(2013春)高二外研(B版)报纸答案(第31期)_高二英语_英语_高中教育_教育专区。...(2013春)高一外研(B版)报... (2013春)高一外研(A版)报...1...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第32期)
2012-2013 学年高一配合外研新标准版广东专版第 32 期测试题答案解析 听说训练 32 原文及参考答案 PART A:略 PART B:Role Play 角色扮演 录像原文: Mark: ...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第36期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第36期)_英语_高中教育_教育专区。2012-2013...They 21. watching 26-30 BCCDC 31-35 BCBAB 36-40 DCBCB 41-45 DDBCA...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第34期)
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第34期)_英语_高中教育_教育专区。2012-2013...who 25. simply 26-30 BACCD 31-35 CABDC 36-40 BACDA 41-45 DCABD 46...
(2013春)高一外研(A版)报纸答案(第39期)
2012-2013学年高一配合外研新标准版广东专版第39期测试题答案解析 听说训练 39 原文及参考答案 PART A:略 PART B:Role Play 角色扮演 录像原文: M: I saw ...
更多相关标签:
外研版高一英语 | 外研版高一英语必修一 | 外研版高一英语必修二 | 外研版高一英语mp3 | 外研版高一英语听力 | 高一外研英语周报答案 | 外研版高一英语教案 | 外研版高一英语单词表 |