当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语阅读理解抓分练习精品(46)


2014 高考英语阅读理解抓分练习精品(46)及答案
阅读理解 In China, more and more middle school students are getting shorter sleeping time than before. More students sleep less than nine hours every night, becaus

e they have much homework to do. Some homework is given by their teachers, and some by their parents. Also, some students don’t know how to save time. They are not careful enough while they do their homework, so it takes them a lot of time. Some students spend too much time watching TV or playing computer games. They stay up very late. Some students have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or by bike . It can be a long way from home to school. It will probably make them sleepy (困的)during school hours. Schools and parents should cut down some of the homework so that our children can enjoy more than nine hours of sleep every night for their health. For children, they should make the most (best use) of their time. When they have enough time for sleeping .They will find it much better for both their study and health. 73. How many hours of sleep is good for students’ health? A. Less than 9 hours B. Over 9 hours C. Only 9 hours D. 8 hours

74. What is most likely to happen to a student who often goes to bed late and gets up early? A. He would fall asleep in class C. He would finish his homework fast 75. Which of the following is NOT true? B. He would do well in study D. He would have good health

A. Some students are careless that they spent much time on the homework B. All the students stay up late for their homework C. Children should be given less homework D. Schools and parents should take care of children’s health

-1-

Advice to “sleep on it” could be well founded, scientists say. After a good night’s sleep a problem that seemed impossible to solve the night before can often appear easier, although no evidence has proved this by now. But researchers at the University of Luebek in Germany have designed an experiment that shows a good night’s sleep can improve insight(洞 力 察 )and problem-solving. “If you have some newly acquired memories in your brain, sleep acts on these memories, restructures(重 ) 构 them, so that after sleep the insight into a problem which you could not solve before increases,” said Dr. Jan Bom, a neuroscientist, at the university. To test the theory, they taught volunteers two simple rules to help them put a string of numbers into a new order. There was also a third, hidden rule, which could help them increase their speed in solving the problem. The researchers divided the volunteers into two groups, half were allowed to sleep after the training while the remainders were forced to stay awake. Bom and his team noticed that the group that had slept after the training were twice as likely to figure out the third rule as the other group. “Sleep helped,” Bom said in a telephone interview. “The important thing is that you have to have a memory representation in your brain of the problem you want to solve and then you sleep, so it can act on the problem.” But Bom admitted that he and his team don’t know how restructuring of memories occurs or what governs it or in which stage of sleep it works. Pierre Marquette and Pierre Ruby of the University of Liege in Belgium said the experimental evidence supports the suggestions that sleep can promote creative thinking. Although the role of sleep in human creativity will still be a mystery, the research gives people good reason to fully respect their periods of sleep, they added. 36.The underlined phrase “sleep on it” in the first line probably means _____. A. to put something aside to be solved until the next day B. to get as much sleep as possible C. to go on sleeping without being disturbed

-2-

D.to sleep till you get up the next morning 【答案】A 【解析】词义猜测题。由“After a good night’s sleep a problem that seemed impossible to solve the night before can often appear easier,”可知选 A。 37.Jan Bom and his team carried out the experiment through _____ A. comparison 【答案】A 【解析】细节理解题。由“The researchers divided the volunteers into two groups, half were allowed to sleep after the training while the remainders were forced to stay awake. Bom and his team noticed that the group that had slept after the training were twice as likely to figure out the third rule as the other group.”可知他们是通过 比较来开展的实验。故选 A。 38.It can be inferred from the passage that _____. A. people should sleep so long as they have time B. sleep is the only way to solve hard problems C. people have various periods of sleep D. people know how sleep restructures memories 【答案】C 【解析】推理判断题。由“But Bom admitted that he and his team don’t know how restructuring of memories occurs or what governs it or in which stage of sleep it works.”可知人们有不同的睡眠阶段。故选 C。 39. What would be the best title for the passage? A. How Sleep Works C. No Evidence, But Well Founded 【答案】B 【解析】标题归纳题。
-3-

B. interview

C. survey

D. imagination

B. Sleep Helps Solve Problems D. Bom’s Discovery On Sleep

40. Where is the passage most likely to have been taken from? A. A science fiction. C. An advertisement. 【答案】D 【解析】推理判断题。本文主要讲的是科学家的一项新的发现,以及有关的实验。所以最可 能出自报纸。故选 D。 B. A book review. D. A newspaper.

第三部分 阅读理解 (共 20 题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 A Sometimes children do not do what their parents tell them to do. When this happens, a parent tries to help the child to do the right thing. When this does not work, the parent usually punishes the child. There are many things that a parent can do. One thing that people have done is to spank (打屁股) the child. When a parent spanks a child, they will use their hand or a hard object to strike them on their bottom. This is meant to show the child that they have done something wrong. One parent remembers being spanked when he was a child. His parents used a wooden spoon. When he spanked his own children with his hand, he saw that he put a red mark on his child’s leg. He never did that again. One problem with spanking is that it teaches the child to hit someone when they do not like what the other person is doing. Another problem with spanking is that the parent is usually angry and can hit the child too hard. Sometimes parents will use spanking for everything and not try other ways to get the child to do the right thing. Many parents are not sure of what to do instead of spanking. Some people think that their religion(宗教)tells them that spanking is okay. Some think that the law lets them do it. The courts (法院) say that parents have the right to teach their

-4-

children how to behave. Other things should be tried before a parent decides to spank a child. Telling the child exactly what is wanted from them can be one thing. Giving a child more than one choice is another thing that can be tried. Getting down to the child’s level and taking a more child-friendly approach (方法) can help as well. 56. According to the passage, when children do something wrong, one thing that parents usually do to punish them is to ________. A. strike them on the bottom B. try to help them do the right thing C. teach them what to do D. take them to court 57. Which of the following is NOT the problem caused by spanking? A. It teaches the child to hit others when they offend him or her. B. The parent may get angry and hit the child too hard. C. Sometimes parents may use spanking for everything. D. It makes parents try other ways to make the child do right. 58. Which of the following can best describe the writer’s attitude towards spanking? A. favorable (赞同的) C. interested B. indifferent (不关心) D. unfavorable

59. From this passage, we can conclude that ________. A. Good children always do the right thing. B. Parents should try their best to avoid spanking their children. C. Parents have no choice but to spank their children when they do something wrong. D. Children can have more than one choice to avoid being spanked.

参考答案-------------56---59、ADDB

Ask a bachelor(单身汉) why he resists marriage even though he finds dating to be less and less satisfying. If he is honest he will tell you that he is afraid of
-5-

making a commitment. For commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun, adventure, excitement. Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing (显著的) features. Couples with infant children are lucky to get a whole night’s sleep or a three-day vacation. I don’t know any parent who would choose the word fun to describe raising children. But couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild. Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations. It liberates (释放) time: now we can devote more hours to activities that can genuinely increase our happiness. It liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. And it liberates us from envy: we now understand that all those who are always having so much fun actually may not be happy at all. 60. According to the author, a bachelor resists marriage chiefly because ________ . A. he is reluctant to take on family responsibilities B. he believes that life will be more cheerful if he remains single C. he finds more fun in dating than in marriage D. he fears it will put an end to all his fun adventure and excitement 61. Raising children, in the author’s opinion is ________ . A. a moral duty C. a rewarding task B. a thankless job D. a source of inevitable pain

62. From the last paragraph, we learn that envy sometimes stems from ( 起 源 于 ) ________ . A. hatred C. prejudice B. misunderstanding D. ignorance

63. To understand what true happiness is one must ________ . A. have as much fun as possible during one’s lifetime B. make every effort to liberate oneself from pain C. put up with pain under all circumstances D. be able to distinguish happiness from fun
-6-

参考答案-------60-63 ACBD

Community theatre is a theatre that is run by a local district with the efforts of volunteers. They offer many different kinds of productions, such as musical theatre, dance theatre and children’s theatre. Usually, performers are amateurs who receive no pay, but at other times professionals get involved, and they are paid. Community theatres of today are a little different ftom the old “little theatres”,as most are simply run by colleges and their theatre departments. Community theatres are a great way to get involved with local actors. Now, most theatres put on shows that will entertain or benefit the community. In the 1880s, “little theatre” was started in Europe so that poor people could see theatrical productions without having to travel far or pay a lot. In 1910,this idea traveled to the United States. In the early years, community theatres were even funded by the government, but when shows became too political, government funding was stopped. Community theatres of today are a little different from the old “little theatres”,as most simply want to infuse little culture into the lives of the local citizens. In many cases, these theatres are run by colleges and their theatre departments. These productions are often free of charge, or charge very little money to pay for costumes and other incidental expenses. Many also encourage the participation of children and other young people to let them develop theatrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to get into trouble. Additionally, for those who desire strongly to become professional actors and to one day get a chance to act in a national theatre production, it is an exciting place to learn and develop theatrical skills. 41. Why was “little theatre” started in Europe?

-7-

A. To put on shows for children. B. To collect money for poor people. C. To entertain poor people. D. To get people interested in theatrical productions. 【答案】C 【解析】细节理解题。由“‘little theatre”’was started in Europe so that poor people could see theatrical productions without having to travel far or pay a lot.”可知, 是为了让穷人娱乐。故选 C。 42. From the passage we know that community theatres can _____. A. help young people make more money B. prevent young people getting into trouble C. help young people enter the colleges D. encourage young people to become more responsible 【答案】B 【解析】细节理解题。由“Many also encourage the participation of children and other young people to let them develop theatrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to get into trouble.”可知社区剧院可以防止年轻人惹事。故 选 B。 43. Which of the following is TRUE about community theatre? A. It is usually funded by the government. B. It is intended to train professional actors.? C. It benefits the community in many ways. D. It is quite different from the old “little theatres”. 【答案】C 【解析】推理判断题。由“Many also encourage the participation of children and other

-8-

young people to let them develop theatrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to get into trouble.”可知社区剧院在许多方面给社区带来利 益。故选 C。 44.Which of the followings is closest in meaning to the underlined word “infuse” in Para. 3? A. get rid of C. cut down 【答案】B 【解析】词义猜测题。A。摆脱,除去;B。充入,装满;C.削减,砍倒,删节; D。装满。 由上下文可知,它们想灌输一点文化到当地公民的生活中。 45.We can infer from the last paragraph that _____. A. some professional actors may come from the community theatres B. community theatres only charge for incidental expenses C. community theatres have lost their attraction today D. people can live by acting in the community theatres 【答案】A 【解析】判断推理题。由“for those who desire strongly to become professional actors and to one day get a chance to act in a national theatre production, it is an exciting place to learn and develop theatrical skills.” 可知一些专业演员可能出自社区剧院。 故选 A。 B. fill with D. full of

-9-


相关文章:
2014高考英语阅读理解抓分练习精品(27)
2014高考英语阅读理解抓分练习精品(27)_语文_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014高考英语阅读理解抓分练习精品(27)_语文_高中教育_教育...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(9)
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(9)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读...46. Now in an American family, people can find that___. A. parents ...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(12)
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(12)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语...46. Cars get tested every two years to make sure ___. A. the owners ...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(11)
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(11)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(11)及答案阅读理解 A篇 One night Mrs. Riley, an elderly...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(46)
2014高考英语阅读理解抓分练习(46)_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2014高考英语阅读理解抓分练习(46)_高考_高中教育_教育专区。...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(5)及答案
2014 高考英语阅读理解抓分练习题(5)及答案阅读理解 (共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(8)及答案
2014高考英语阅读理解抓分练习题(8)及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 高考...connection with their frequency of dating 【答案】D 【解析】 细节理解题。 ...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(30)
2014高考英语阅读理解抓分练习题(30)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解抓分练习题(30)及答案 Do you know what really troubles me? For some re...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(20)及答案
2014高考英语阅读理解抓分练习题(20)及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解抓分练习题(20)及答案 If you want to stay young, sit down and ...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(26)
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(26)_高考_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(26)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和...
更多相关标签: