Ⅰ.语法填空 I have a friend who must be the sweetest, shyest person in the world. He is forty year
s old, rather short and 1.________ (skin), and has a thin moustache and even thinner hair on his head. Since his vision is not perfect, he wears glasses: 2.________ are small, round and frameless. He always walks sideways so 3.________ not to be inconvenient to anyone. Instead of saying “Excuse me”， he prefers to glide by one side.4.________the gap is so narrow that it will not allow him to pass, Luke waits patiently 5.________ the obstruction (障碍物) moves by itself. Stray dogs and cats panic him, and in order to avoid them, he constantly crosses from one side of the road to the 6.________. He speaks in 7.________ very thin, subtle voice, so in-audible that it is hard to tell if he is speaking at 8.________. He has never interrupted anybody. On the other hand, he can never manage more than two words without 9.________ (interrupt). This does not seem to irritate him; in fact, he actually appears happy 10.________ (be) able to utter(发出) those two words. Ⅱ.阅读理解 As a boy growing up in India，I had longed to travel abroad.I used to listen to the stories my father would tell me about his stay in Canada and tours to Europe in the 1970s，with great interest. My big moment finally came in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe，where my father was to attend a meeting.We planned to travel to Belgium，Netherlands and West Germany. I have vivid memories even today of going to Mumbai airport at night all excited about finally going abroad.I had heard several great things about Lufthansa till then but now I finally got to experience them first hand，during the flight to Frankfurt.We flew business class and even today I can remember the excellent service by the Lufthansa crew.The flight was really smooth and thoroughly enjoyable，even for someone like me，who is otherwise scared of flying. After spending almost two weeks in Europe，we took the Lufthansa airport express from Dusseldorf to Frankfurt airport，for our return flight.What a journey that was! All along the Rhine (莱 茵河)，it was simply an unforgettable experience.I was in a sombre mood on the flight back to Mumbai as it marked the end of a wonderful vacation，but the Lufthansa crew members were able to change it into a most enjoyable experience yet again，with the quality of their service. Being the first airline to take me overseas，Lufthansa will always hold a special place in my heart.Even today，I continue to enjoy flights on Lufthansa and simply cannot dream of choosing any other airline.Flying，in general，for me，has always been an ordeal (terrible and painful experience)．Flying on Lufthansa，however，is something I always have and always will look forward to. 11．Which country does the author live in now? A．India.
B．Canada. C．Belgium. D．Germany. 12．What made the author so interested in travelling abroad? A．Growing up in India. B．Once staying in Canada. C．Once travelling to Canada with his father. D．His father's stories about his travelling experiences. 13．Which of the following is TRUE about the author's trip to Europe in 1998? A．The author traveled with one of his parents. B．Both their going and return are by air. C．They traveled in spring that year. D．They stayed in Europe for nearly two months. 14．It can be inferred from the passage that Lufthansa is ________． A．a city in India B．a city in Europe C．an airline company D．a travel agency 15．The underlined word “sombre” in the 4th paragraph probably means “________”． A．happy B．sad C．angry D．enjoyable Ⅲ.信息匹配 阅读下列应用文及相关信息，并按照要求匹配信息。 首先请阅读下面六款手机的介绍： A．Nokia?6010 Price: $24.99 Color display: Yes Wireless Internet ready: Yes Digital camera: No 2?way text messaging: Yes Talk time: Up to 330 minutes Standby time: Up to 240 hours Weight: 5.08 ounces Dimensions: 4.68″×1.97″×0.90″ Games: Backgammon, Bowling, Air glide, and Sky diver plus downloadable Java games B．Motorola?C650 (Camera phone) Price: $99.99 Color display: Yes Wireless Internet ready: Yes Digital camera: Yes 2?way text messaging: Yes Talk time: Up to 210 minutes
Standby time: Up to 215 hours Weight: 3.10 ounces Games: Downloadable games C．Samsung?V1660 on Sprint PCS Price: Free Color display: Yes Wireless Internet ready: Yes 2?way text messaging: Yes Talk time: Up to 204 minutes Standby time: Up to 168 hours Weight: 3.54 ounces Memory locations: 200 entry phonebook D．Motorola?SLVR?L7 Price: $206.4 Color display: Yes Wireless Internet ready: Yes Digital camera: Yes 2?way text messaging: Yes Talk time: Up to 450 minutes Standby time: Up to 345 hours Weight: 3.39 ounces Dimensions: 4.45″×1.93″×0.45″ Games: Enjoy preloaded J2ME games or downloadable games E. Nokia8010 Price: $124.99 Color display: Yes Wireless Internet ready: Yes Digital camera: No 2?way text messaging: Yes Talk time: Up to 330 minutes Standby time: Up to 240 hours Weight: 4.08 ounces Dimensions: 3.68″×1.27″×0.70″ Games: Downloadable games F. Kyocera?SE47 slider on version wireless Price: $149.99 Color display: Yes Wireless Internet ready: Yes Digital camera: No 2?way text messaging: Yes Talk time: Up to 210 minutes Standby time: Up to 100 hours Weight: 3.39 ounces Memory locations: 200 entry phonebook
以下是五个人的相关信息。请将这五个人与符合他们需求的最佳款式的手机匹配起来。 16．Susan is at a middle school. Her parents want to buy her a cheaper cellphone without games installed. 17．Mike intends to buy a phone with longer talk time and standby time and it must not be expensive. 18．Jane is at college. She would like to buy a phone which can slide the face up to make a call, and slide it down when you're done and it has to be light. 19．George would like to have a cheaper phone with digital camera. 20．Tom only buys Nokia. He lost one and he wants to buy another which is smaller.
课时作业(三十四) Ⅰ.本文讲述了“我”的一位朋友。别人认为他很古怪。他戴眼镜，40 岁，个头不高，很瘦 小，外人看来很怕事，胆小，说话声音很低，永远只是两个字，但在“我”看来自己还是很高 兴认识“我”的这位朋友。 1．skinny 根据结构应用形容词。skinny 极瘦的，皮包骨的。 2．they 此处用 they 指代 glasses“眼镜”。 3．as so as to“为了??”，作目的状语。 4．If 根据句意，此处为条件状语从句。 5．until/till 6．other 7．a in a?voice“以??的声音”。 介词后用动名词；interrupt 与主语之间为动宾关系。 8．all at all 表示“究竟；真的”。 9．being interrupted 10．to have been 11．A 12．D 13．B to have done 表示动作的结束。 延续性动词＋till/until“一直到??为止”。
Ⅱ.本文是一篇记叙文。作者给我们讲述了他第一次去欧洲的难忘旅行。 推理判断题。根据第一段首句以及最后一段 Being the first airline to take me overseas 推理判断题。根据第一段第二句可推知，父亲经常讲其在加拿大居住和欧洲旅行 细节理解题。A 项错是因为作者是与“父母双亲一起去的”；C 项错在与事实“他 可分析，作者生活的国度是在印度(India)。 的经历，这激发了作者希望走出国门看看的强烈欲望。 们是在夏季去的”不符；D 项错在与事实“在欧洲待了近两个星期”不符。B 项正确是与“来 回均是乘坐飞机”吻合。 14．C 推理判断题。通过后三段内容不难看出，此为一家航空公司的名称。 15．B 词义猜测题。想到愉快的旅行就要结束，作者心情自然不好，故选 B 项。根据后 文 change it into a most enjoyable experience yet again 也可推知。 Ⅲ.16.C 关键信息 a cheaper cellphone without games installed 与 C 项中的 Price: Free 匹配。 17．A 关键信息 with longer talk time and standby time, not be expensive 与 A 项中的 Price: $24.99, Talk time: Up to 330 minutes, Standby time: Up to 240 hours 匹配。 18．F 关键信息 slider the face up, slide it down, to be light 与 F 项中的 slider on version wireless 匹配。 19．B 20．E 配。 关键信息 cheaper, with digital camera 与 B 项中的 Price: $99.99, Camera phone 匹配。 关键信息 Nokia, smaller 与 E 项中的 Nokia?8010, Dimensions: 3.68″×1.27″×0.70″匹