当前位置:首页 >> 英语 >>

广东省2014届高三英语二轮专题精品卷 阅读理解(4)


广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:阅读理解(4)
二、 阅读 (共两节,满分 50 分) 第一节:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文, 从每题所给的 A、 B、C 和 D 项中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Fifty has never looked better. It’s been 50 years

since the first James Bond film, Dr. No, premiered (首 映) in cinemas. As first embodied by Scottish actor Sean Connery, Agent 007 was a fearless, cool-as-ice spy who excelled at sleuthing (侦查), fighting and saving the world. Since then, more than 20 films featuring the iconic spy have been released–making it one of the longest-running franchises (授权) in the history of cinema. On Nov 9, the 23rd Bond movie, Skyfall, celebrated the legend’s 50th birthday. Over the years, audiences have changed. It doesn't matter. Six different actors have acted 007 and it doesn't matter. Even shocking technological and cultural changes can’t bend Bond. Why? Is it the action, the sexy women, the cars, the gadgets and the exotic locations? Yes, but the most important reason is still the man himself. Bond can challenge his boss and shoot a bad guy in mere minutes. He is an expert in literature, languages, art and fine wines. He has a sharp tongue besides his wits. In the first film Dr. No, as Connery lit a cigarette, we heard James Bond’s voice and saw his café for the first time. The simple scene and short phrase have defined the character for half a century. “Next to the Beatles and Stones, James Bond was the greatest British import of the 1960s,” David Kamp, a US contributing editor for Vanity Fair, wrote in a recent article about the birth of Bond and its influence on the US. The Bond phenomenon has clearly affected movie culture, pop culture and spy culture. But perhaps the most amazing thing is that 007 has survived in the age of feminism (女权主义) “Talking of objectifying women, Bond is essential Huge Henfner . (founder of Playboy magazine) with a gun,” movie critic Xan Brooks told The Guardian. “But women liked Bond, too. He couldn’t have run for 50 years with male fans alone.” We love Bond for many reasons—after all 50 years, Bond is still breathtaking.
1

thrilling ride into the very heart of an icon like no other. But most of all, we may love him for one reason: “he always gets away with it.” one said. 【文章大意】本文叙述了詹姆斯邦德电影 50 年来一直受欢迎。他的电影最受欢迎的原因是 他个人的一切魅力。他在文学,艺术,语言和美酒方面是专家,而且语言诙谐,头脑敏捷。 詹姆斯邦德电影在女权运动时代很受欢迎。 16. What attracts the audience most in James Bond films? A. The violent fighting scenes. C. Everything about Bond himself. 【答案】C 【 解析】推理判断题。根据 but the most important reason is still the man himself. 可知詹姆斯邦德电影最受欢迎的原因是他个人的一切魅力。故选 C。 17. What does the underlined sentence mean in Paragraph 4? A. He can read people’s thoughts. B. He can easily beat any man who wants to murder him. C. He can predict what people are going to do by observing them. D. He has an unkind way of speaking and always thinks quickly and clearly. 【答案】D 【 解析】词义猜测题。根据 He is an expert in literature, languages,可知他是文学 和语言方面的专家,说明他言语诙谐,思维敏捷,较聪明。故选 D。 18. According to the passage, which of the following is TRUE? A. The first James Bond film was produced in 1963. B. Skyfall is the last James Bond film. C. David Kamp is a UK editor for the Guardian. D. The James Bond film was popular in the age of feminism. 【答案】D 【 解析】细节理解题。根据 But perhaps the most amazing thing is that 007 has survived in the age of feminism(女权主义)可知詹姆斯邦德电影在女权运动时代很受欢迎。故选 D。 19. What does the movie critic Xan Brooks agree with? A. James Bond films are not accepted by young girls. B. Men are especially interested in James Bond films. C. Bond is actually a man against feminism. D. Women are fond of James Bond films too.
2

B. The sexy women. D. The car racing.

【答案】D 【 解析】推理判断题。根据 movie critic Xan Brooks told The Guardian. “But women liked Bond, too.可知妇女也喜欢邦德,也喜欢邦德电影。故选 D。 20. What is the best title of the passage? A. Still Going Strong Fifty Years on. films. C. Secrets of 007. 【答案】A 【 解析】标题归纳题。根据 We love Bond for many reasons—after all 50 years, Bond is still breathtaking.可知邦德电影 50 年来一直受欢迎。因此选 A。 B While Andrew was getting ready for work one Friday morning, he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise. All day Andrew felt nervous and anxious as he thought about the upcoming showdown. What if Mr. Larchmont refused to grant his request? Andrew had worked so hard in the last 18 months and landed some great accounts for Braer and Hopkins Advertising Agency. Of course, he deserved a wage increase. The thought of walking into Larchmont’s office left Andrew weak in the knees. Late in the afternoon he was finally courageous enough to approach his superior. To his delight and surprise, the ever-frugal(一向节俭的)Harvey Larchmont agreed to give Andrew a raise! Andrew arrived home that evening—despite breaking all city and state speed limits—to a beautiful table set with their best china, and candles lit. His wife, Tina, had prepared a delicate meal including his favorite dishes. Immediately he figured someone from the office had tipped her off! Next to his plate Andrew found a beautiful lettered note. It was from his wife. It read: “Congratulations, my love! I knew you’d get the raise! I prepared this dinner to show just how much I love you. I am so proud of your accomplishments!” He read it and stopped to reflect on how sensitive and caring Tina was. After dinner, Andrew was on his way to the kitchen to get dessert when he observed that a second card had slipped out of Tina’s pocket onto the floor. He bent forward to pick it up. It read: “Don’t worry about not getting the raise! You do deserve one! You are a wonderful provider and I prepared this dinner to show you just how D. The Last James Bond films. B. Introduction about James Bond

3

much I love you even though you did not get the increase.” Suddenly tears swelled in Andrew’s eyes. Total acceptance! Tina’s support for him was not conditional upon his success at work. The fear of rejection is often softened and we can undergo almost any setback or rejection when we know someone loves us regardless of our success or failure. 【文章大意】本文叙述了 Andrew 周五决定向老板要求加薪。他害怕向老板提出加薪会受到 批评,令他高兴的是,老板同意给他加薪。因此他急于回家要和他和妻子分享这个好消息。 到家时,他的妻子已经准备好丰盛的晚餐,他看到了妻子祝贺加薪的卡片,也看到了安慰他 没有加薪的另一张卡片。通过这件事,他感觉到妻子无条件的支持让他充满了力量和勇气。 21. What was Andrew’s plan that Friday? A. To request a wage increase from his boss. B. To get a job with the Braer and Hopkins Advertising Agency. C. To celebrate his success with his wife at home. D. To ask his boss to come for dinner. 【答案】A 【 解析】 细节理解题。 根据 While Andrew was getting ready for work one Friday morning, he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise.可知 Andrew 那周五决定向老板要求加薪。故选 A。 22. On his way back home, Andrew _________. A. felt weak in the knees policeman C. was too eager to share the news 【答案】C 【 解析】推理判断题。根据 Andrew arrived home that evening—despite breaking all city and state speed limits 可知 Andrew 回家的路上速度很快,因此推测他急于要和他 和妻子分享他加薪的消息。故选 C。 23. Which of the following statements about the story is FALSE? A. Andrew was afraid that his request would lead to disaster. B. Andrew had worked very hard and done his part for the company. C. Andrew’s boss agreed to his request. D. One of Andrew’s colleagues had told his wife the good news. 【答案】D 【 解析】推理判断题。根据 All day Andrew felt nervous and anxious as he thought about
4

B. was punished by the traffic

D. couldn’t wait to enjoy a meal

the upcoming showdown.可知他害怕向老板提出加薪会受到批评, A.项排除。 故 根据 Andrew had worked so hard in the last 18 months and landed some great accounts for Braer and Hopkins Advertising Agency.可知 B.项排除。根据 the ever-frugal(一向节俭的) Harvey Larchmont agreed to give Andrew a raise!可知老板同意给他加薪,故 C 项排除。 因此选 D。 24. Why did Tina prepare a grand dinner for Andrew that day? A. She was confident of his getting a pay raise. B. She meant to show her support whatever the result would be. C. She believed that her husband was the best in his company. D. She wanted to express her gratitude for his devotion to the family. 【答案】B 【 解析】 推理判断题。 根据 Tina’s support for him was not conditional upon his success at work. 可知他的妻子 Tina 无条件的支持他,无论他是否加薪。故选 B。 25. We can conclude from the text that ______. A. we should never be afraid to ask for what is due to us B. work hard and you will be rewarded C. many fears turn out to be unfounded D. unconditional love brings courage and strength 【答案】D 【 解析】推理判断题。根据 The fear of rejection is often softened and we can undergo almost any setback or rejection when we know someone loves us regardless of our success or failure.可知当我们知道有人爱我们,无论成功或失败,我们对拒绝的恐惧往 往会软化,我们可以接受或拒绝任何挫折。因此可概括为无条件的关爱会给我们带来力量和 勇气。故选 D。 C If you don’t want people to know too much about you, then you had better keep your fridge contents secret, according to a British market research document released last week. Researchers peered (凝视) into the fridges of 400 people in Britain and compared the contents with the owners’ lifestyles. They claim to be able to classify the nation’s people by fridge contents. They say those people can be separated into five categories:nutrition nerds (no social sense), food faddiest (whatever’s in style), martyr mums, fast food
5

fanatics and restaurant regulars. Nutrition nerds care much about what they put into their bodies. Their fridges are stocked with fruit, vegetables and healthy meat. People in this category tend to be highly organized and usually work in law or accountancy. The vast majority is single, but if they have a partner, that person will be similar. A fridge full of vitamins — enriched juices implies its owner works in media or fashion. They tend not to eat the foods they buy. Known as the food faddiest, they just want to be seen as purchasing the latest important things. A fridge filled with everything from steak to frozen fish suggests the martyr mum. Her fridge tends to be stocked with every kind of product, except what she herself would want. This fridge hints at difficulty balancing family and work life. Fast food fanatics always buy mineral water or soda pop. The nearest they will get to fresh fruit is tomato sauce. Their fridges hint at someone who works hard and plays hard, also, someone who is not into long term planning. Finally, a fridge filled with nothing more than a bottle of white wine and some sparkling mineral water implies an owner who is single, lives in a big city and enjoys the finer things in life. The fridge is empty because this person regularly eats in restaurants. 【文章大意】 本文叙述了冰箱里放的食物会展示出主人的性格和生活方式。 研究人员调查表 明根据冰箱里的食物能展示出五类人: 营养型, 食物时尚型, 全职妈妈型, 快餐型和餐馆型。 26. What can we know from the first two paragraphs? A. Some researchers are fond of staring at other people’s fridges. B. People don’t want others to know about their secrets. C. The food you put in the fridge has something to do with your personality. D. There are mainly five kinds of lifestyles among British people. 【答案】C 【 解析】推理判断题。根据 They claim to be able to classify the nation’s people by fridge contents.可知研究人员能够根据冰箱里放的食物来判断主人的性格和生活方式。 故选 C。 27. According to the passage, people who belong to food faddiest_________. A. don’t care much about money when buying things B. will try their best to stay healthy

6

C. often stay up late to finish their job D. prefer to ask others about what to do next 【答案】A 【 解析】推理判断题。根据 Known as the food faddiest, they just want to be seen as purchasing the latest important things.可知食物时尚家们只是让人看到他们买最新的 重要的食物,但是他们不吃,因此可推断他们买东西是不在乎钱。故选 A。 28. Which of the following is true according to the passage? A. “Nutrition nerds” are always organized and successful in their jobs. B. “Food faddists” like to stock their fridges with all kinds of vitamins. C. “Martyr mums” care themselves more than others. D. “Fast food fanatics” usually do not stock their fridges with fresh fruit. 【答案】D 【 解析】推理判断题。根据 Fast food fanatics always buy mineral water or soda pop. The nearest they will get to fresh fruit is tomato sauce.可知热爱快餐的人冰箱了 存放的是矿泉水或苏打水, 他们一般吃番茄酱而不是新鲜的水果, 因此推断他们经常在冰箱 里不储存水果。故选 D。 29. What will those who often dine out put in the fridge? A. All kinds of food they like. drink. C. Fruit, vegetables and meat. 【答案】B 【 解析】细节理解题。根据 Finally, a fridge filled with nothing more than a bottle of white wine and some sparkling mineral water implies an owner who is single, lives in a big city and enjoys the finer things in life. The fridge is empty because this person regularly eats in restaurants.可知经常出去吃饭的人冰箱里只存放一些白酒和 矿泉水这些喝的东西。故选 B。 30. What is this passage mainly about? A. What people store in their fridges. owner’s secret. C. What we should store in our fridges. contents secret. 【答案】B
7

B. Only something

to

D. Food rich in vitamins.

B. Fridge contents and its

D. How to keep our fridge

【 解析】主旨大意题。根据 If you don’t want people to know too much about you, then you had better keep your fridge contents secret,和全文的内容可知冰箱里放的食物会 展示出主人的性格和生活方式等秘密。故选 B。 D Robots have proved to be valuable tools for soldiers, surgeons and homeowners hoping to keep the carpet clean. But in each case, they are designed and built specifically for the job. Now there is a movement under way to build multipurpose machines-robots that can move about in changing environments such as offices or living rooms and work with their hands. All-purpose robots are not, of course, a new idea. “It’s been five or 10 years from happening for about 50 years,” says Eric Berger, co–director of the Personal Robotics Program at Willow Garage, a Silicon Valley organization. The delay is in part because even simple tasks require a huge set of capabilities. For a robot to fetch a mug, for example, it needs to make sense of data gathered by a variety of sensors–laser scanners identifying potential blocking objects, cameras searching for the target, force feedback in the fingers that grasp the mug, and more. Yet Berger and other experts are confident that real progress could be made in the next decade. The problem, according to Willow Garage, is the lack of a common platform for all that computational effort. Instead of enlarging the capabilities of a single machine, everyone is designing robots and the software to control them, from the ground up. To help change this, Willow Garage is currently producing 25 copies of its model PR2 (for “Personal Robot 2”), a two–armed, wheeled machine that can switch off the electricity, open doors and move through a room. Ten of the robots will stay in–house, but 10 more will go to outside research groups, and everyone will share their advances. This way, Berger says, if you want to build the robotic equivalent (等同物) of a Twitter (推特网站), you won’t start by constructing a computer. “you build the thing that’s new.” 【文章大意】 本文叙述了多功能机器人的研究和制造。 多功能机器人能够用他们的手在不断 变化的环境里四处移动。 多功能机器人的发展需要不断扩展它的多功能。 为了建造新的机器 人,Willow Garage 生产了 25 份 PR2 以备研究。 31.The robots are mentioned to do some specific jobs EXCEPT in A.battle fields fields B.operation room .

C.people’s houses D.wild

8

【答案】D 【 解析】推理判断题。根据 Robots have proved to be valuable tools for soldiers, surgeons and homeowners hoping to keep the carpet clean.可知机器人可在战场,手术 室和个人家庭中使用,因此没有提到野外,故选 D。 32.The multipurpose robot may be identified as a machine that A.can move about in changing environments and work with their hands B.can make sense of data gathered by a variety of sensors C.has a huge set of abilities to finish all the simple tasks D.has identifying laser scanners, searching cameras and force feedback 【答案】A 【 解析】细节理解题。根据 multipurpose machines-robots that can move about in changing environments such as offices or living rooms and work with their hands. 可知多功能机器人能够用他们的手在不断变化的环境里四处移动。因此选 A。 33 . According to Willow Garage, we will make real progress in building all-purpose robots if ___________ . A.everyone is designing robots and the software to control them B.they can produce 25 copies of its model PR2 C.people can enlarge the capabilities of a single machine D.people can start by constructing a computer 【答案】C 【 解析】推理判断题。根据 Instead of enlarging the capabilities of a single machine, everyone is designing robots and the software to control them, from the ground up. 可知问题是每个人不是扩大机器人的功能而是从头开始做, 这样阻碍了机器人的发展, 因此 要想建造多功能机器人,就得开发机器人的多功能。故选 C。 34.Willow Garage is currently producing 25 copies of its model PR2 so as to _________ . A.design robots and the software to control them B.change the way of new robot construction research C.open doors and go to outside research groups D.go through the room and stay in-house 【答案】B 【 解析】推理判断题。根据 This way, Berger says, if you want to build the robotic equivalent (等同物) of a Twitter (推特网站), you won’t start by constructing a
9

.

computer. “you build the thing that’s new.”可知 Willow Garage 生产 25 份 PR2 是 为了建造新的机器人,这样改变了新机器制造研究的方法。故选 B。 35.Which of the following is true according to the passage? A.To build all-purpose robots is an absolutely new movement under way. B.Building all-purpose robots was delayed because of its complexity. C.The idea to build all-purpose robots appeared about 50 years ago. D.Everyone will share their advances for they are all-purpose robots. 【答案】C 【 解析】推理判断题。根据 All-purpose robots are not, of course, a new idea. “It’s been five or 10 years from happening for about 50 years 可知多功能机器人的想法已 经出现了 50 年。故选 C。

10


相关文章:
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷 阅读理解(4)
广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:阅读理解(4)二、 阅读 (共两节,满分 50 分) 第一节:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷:阅读理解(4)
广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:阅读理解(4) 二、 阅读 (共两节,满分 50 分) 第一节:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷:信息匹配(4)
广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:信息匹配(4) 第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷 阅读理解(1)
广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:阅读理解(1) III. 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷 完形填空和语法填空(4)
广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:完形填空和语法填空(4)一. 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷:写作(4)
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:写作(4) Ⅲ.写作(共两节,满分 40 分) 第一节基础写作(共 1 小题,满分 l5 分)...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷 阅读理解(10)
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷 阅读理解(10)_英语_高中教育_教育专区。广东...apologize to kids in a sincere way 4 B. he was tired of his boring ...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷
广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:信息匹配、任务型阅读 第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求...
广东2014届高三英语二轮专题精品卷含答案
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:完形...4. 【答案】C【 解析】考查动词及语境的理解。A. 学习; B.工作; C.生活...
广东省2014届高三英语二轮专题精品卷:阅读理解(2)
广​东​省​2​0​1​4​届​高​三​英​语​二​...广东省 2014 届高三英语二轮专题精品卷:阅读理解(2) Ⅱ 阅读(共两节,满分 50...
更多相关标签:
高三二轮复习专题 | 高三地理二轮复习专题 | 高三物理二轮复习专题 | 高三生物二轮复习 | 高三数学二轮复习策略 | 高三二轮复习 | 高三历史二轮复习 | 高三第二轮复习建议 |