当前位置:首页 >> 英语 >>

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 The Great Sports Personality练习 外研版必修5


Module 5
Ⅰ.阅读理解 A (2015·江西八校高三联考) 导学号 02280716 There is a very instructive incident involving the life of Alexander, the great Greek king. Alexander, after conquering many kingdoms, was

returning home. On the way, he fell ill and it took him to his death bed. With death staring him in his face, Alexander realized how his conquests, his great army, his sharp sword and all his wealth were of no consequence. So, he lay helplessly waiting to breathe his last. He called his generals and said, “I will depart from this world soon, I have three wishes, please carry them out without fail.” “My first desire is that,” said Alexander, “My physicians alone must carry my coffin.” After a pause, he continued, “Secondly, I desire that when my coffin is being carried to the grave, the path leading to the graveyard be strewn(撒满) with gold, silver and precious stones which I have collected.” The king continued, “My third and last wish is that both my hands be kept hanging out of my coffin.” Alexander's favorite general kissed his hand and pressed them to his heart. “Oh King, we assure you that your wishes will all be fulfilled. But tell us why do you make such strange wishes?” At this Alexander took a deep breath and said, “I would like the world to know of the three lessons I have just learnt. I want my physicians to carry my coffin because people should realize that no doctor can really cure any body. They are powerless and cannot save a person from the clutches of death. So let people not take life for granted. The second wish of strewing gold, silver and other riches on the way to the graveyard is to tell people that not even a bit of gold will come with me. I spent all my life earning riches but cannot take anything with me. Let people realize that it is just a waste of time to chase wealth. And about my third wish of having my hands hanging out of the coffin, I wish people to know that I came empty-handed into this world and empty-handed I go out of this world.” With these words, the king closed his eyes. Soon he let death conquer him and breathed his last. 语篇解读:本文主要通过亚历山大去世前的三大愿望告诉读者:珍惜生活,财富生不带

1

来,死不带去。 1.The first paragraph suggests that Alexander ________. A.was conquering many kingdoms. B.realized that what he got in his life was nothing to him at all. C.wanted to leave as he came empty-handed. D.regarded his conquests, his great army, his sharp sword and all his wealth as the most important things. 答案: B 推理判断题, 根据文章的第一段第四句“With death staring him in his face, Alexander realized how his conquests, his great army, his sharp sword and all his wealth were of no consequence”推断亚历山大当死亡来临时,生活中的一切什么也不是。 故选 B。 2.The underlined word “clutches” in paragraph 3 means “________”. A.sentence C.control B.attention D.shadow

答案:C 猜测词义题。sentence“判罪”;attention“注意”;control“控制”; shadow“阴影”。根据前文的 powerless,no doctor can cure anybody 可知没有人可逃脱 死亡的控制。故选 C。 3.The author intends to ________. A.tell us the story of Alexander B.introduce readers to the instructive lessons of Alexander C.stress the powers of Alexander the Great D.persuade people to realize what Alexander said 答案:B 推理判断题。通读全文可知作者就是想告诉我们亚历山大的三大人生教训。 故 B 正确。 4.What would be the best title for the passage? A.The Death of Alexander. C.Three Wishes of Alexander B.The Greed of Alexander D.The Life of Alexander

答案:C 主旨大意题。通读全文,我们可知文章主要告诉我们亚历山大的三大愿望。 故判断选 C。 B (2015·河南开封市高三模拟) 导学号 02280717 In America, parents tend to encourage their children to develop their potential (潜能) to the fullest extent. Fathers and mothers frequently teach their children both ambition and the confidence necessary to work toward their goals. American
2

parents are always active in concentrating on what their kids can do, not what they can't. As a result, millions of American boys and girls grow up hoping to become actors and athletes, diplomats and doctors. Many of them even want to become president. American parents often encourage their children to become involved in extra activities of all types at school, such as student government, sports and music. They believe that only through taking part in these activities can their children become mature young adults. As we all know, schoolwork is important. But parents should realize that the social skills their children learn form natural conversations with each other are as important as schoolwork and the skills they will need in the future work. What's more important in their work is that their children should have a sound knowledge of physics or the ability to communicate effectively. As a rule, Chinese parents don't educate their children about the same kind of ambition and confidence as Americans do, nor do they encourage the same level of participation in extra activities. Children are typically advised to study hard and pass exams. They have to spend a lot of time in doing much schoolwork every day. It is a great waste of time to do so. Now more and more Chinese parents have recognized that they should pay attention to developing the potential of their children. I hope that leaders in Chinese educational circles should take some measures to develop the potential of their children. I am very confident about it. 语篇解读:本文是教育议论文。文章主要比较了中国父母和美国父母不同的教育方式, 可喜的是中国的父母已经意识到自己的不足,今后会更加注意孩子社交技能的培养。 5.From the passage, we know the American parents pay much more attention to ________. A.the social skills than Chinese parents B.their children's studying hard and well C.what their children want but they can't D.extra activities than schoolwork 答案: A 判断推理题。根据题干关键词 “the American parents pay much more

attention to”找到文章对应段落是文章第四段的“As a rule, Chinese parents don't educate their children about the same kind of ambition and confidence as Americans do”, 再根据前三段美国父母对孩子的社交技能的培养推断美国的父母比中国的父母更重视
3

孩子社交技能的培养。故选 A。 6.According to the passage, Chinese parents ________. A.know more than American parents to educate their children B.think owning ambition and confidence is necessary and important C.pay much more attention to their children's fine future D.don't encourage their children to participate in extra activities 答案:D 细节理解题。根据题干关键词 Chinese parents 找到文章对应段落是第四段, 其中的“nor do they encourage the same level of participation in extra activities” 可知中国的父母不鼓励孩子参与额外的活动。故选 D。 7.From the passage, we can infer ________. A.American children are brave and adventurous B.American children are more active in their studies C.Chinese children have the ability to communicate effectively D.Something should be done to develop the potential of the children in China 答案: D 判断推理题。 根据文章最后一段的“Now more and more Chinese parents have recognized that they should pay attention to developing the potential of their children”判断中国应该采取措施开发孩子们的潜能了。故选 D。 8.What's the writer's attitude towards Chinese education reform? A.Neutral. C.Positive. B.Indifferent. D.Negative.

答案:C 判断推理题。neutral“中立的”;indifferent“冷淡的”;positive“积 极的”;negative“否定的”。根据文章最后一段的“I hope that leaders in Chinese educational circles should take some measures to develop the potential of their children. I am very confident about it”可推断作者对中国的教育采取的是积极态度。 故选 C。 Ⅱ.七选五 导学号 02280718 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 There are simple ways to organize and clean sports gear (设备). It just takes a little extra effort, along with some tricks. Here are some tips. Organizing sports gear For children playing different sports, have gym bags in different colors for each sport—basketball gets green, soccer gets red, baseball gets blue. __1__ As for what to do with the soccer ball or baseball bat that comes home, keep items
4

contained to one spot in the garage. Overhead shelves and nets work well for out -of-season items, too. They are out of the way but still in sight. Cleaning sports gear Most items can go in the washing machine. Use warm water, and always air-dry. For padded items with plastic, put them in a mesh laundry washing bag or a pillow case with a zipper. __2__ ●Gym bags __3__ It's body odor. You played soccer, or basketball, or fencing, and you sweat. Prevent odor from building up by putting used fabric softener sheets in the bag, or spraying the inside of the bag with aerosol deodorant. This also works well for padded helmets, where sweat gathers. ●Water bottles Water bottles often get a moldy, damp smell after a sports season or two. If you have really cleaned it, if you've used a scrub brush, you may have scratched the plastic. __4__ Try using vinegar, which is safe and environmentally friendly, to kill mold and mildew. ●Hats The easiest way to clean a baseball cap is to put it in the dishwasher. Then take it out and air-dry it. If you want to make sure the cap keeps a rounded shape, dry it over a coffee can. __5__ Another option is to use shampoo, which is designed to break down body oil. A.As we all know, they smell. B.It's necessary to clean a sport gear after every practice. C.You can also put it on a blown-up balloon. D.This protects the machine, and the equipment from getting scratched. E.Those tiny little scratches are where bacteria can get, and cause that smell. F.Don't let children stuff clothing in their bags. G.So when they're rushing from one activity to the next, it's easy to grab the correct gear. 语篇解读:这是一篇说明文。丈中介绍了整理以及清洗运动设备的简单又实用的方法。 1.G 根据空格前的信息“For children playing different sports, have gym bags in different colors for each sport—basketball gets green, soccer gets red, baseball gets blue”可知,此处应选 G 与之构成语义上的因果关系。 2. D 根据空格前的信息“For padded items with plastic, put them in a mesh laundry
5

washing bag or a pillow case with a zipper”可知此处应选 D,意为“这样可以保护洗 衣机和设备不被刮出痕迹”。 3.A 根据空格后的“It's body odor. You played soccer, or basketball, or fencing, and you sweat”可知,此处指包会发出难闻的气味。故选 A。 4.E 根据空格前的“if you've used a scrub brush, you may have scratched the plastic.”及空格后的“Try using vinegar...to kill mold and mildew”可知,此处应 选 E,指瓶子的划痕处会滋生细菌,发出难闻气味。 5.C 根据空格前的“If you want to make sure the cap keeps a rounded shape, dry it over a coffee can”可知,空格处讲的应是不让帽子变形的方法。故选 C。 Ⅲ.语法填空 导学号 02280719 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 Susan in Her New Flat (The bell rings. Susan's mother is at the door. ) Mother:Hello, dear. Oh ! I see I've arrived too late. You've almost completely settled in. Susan:Not quite. By the way,I didn't expect you __1__(come) here to work. Come in! I'll show you the flat. This is the living room, __2__ isn't completely finished yet,but it's comfortable enough to receive my friends,isn't __3__? Mother: Well, of course ! And that large balcony (阳台) is __4__(real) very useful. You should plant some flowers there. Susan:Don't worry, mom. I __5__(plant) some soon. But come and have a look at my bedroom. For the moment there is only a bed and a cupboard,but you'll see, when I've got some __6__ (bookshelf) and a desk I'll be able to work quite nicely. Mother:And what's more, quite a good bathroom! Susan:I must say I looked __7__ nearly six months. I asked estate agents and friends and went through advertisements. Mother:I hope the rent isn't too __8__. Susan:No, it's quite __9__(reason). But I've been lucky because most of the flats I __10__(offer) were less comfortable and the rents were too high. Mother:You've done very well! You're really very lucky. 1.______ 2.______ 6.______ 7.______ 3.______ 4.______ 5.______ 8.______ 9.______ 10.______

语篇解读:苏珊正和妈妈谈论新租的房子。 1.to come 考查非谓语动词作宾语补足语。expect sb.to do sth.为固定搭配,意为
6

“指望某人做某事”。 2.which 考查定语从句。先行词为 the living room,关系词在定语从句中作主语, 且该从句为非限制性定语从句,故用 which 引导。 3.it 考查反意疑问句。it 和前面的主语一致。 4.really 考查副词。设空处需用副词作状语。 5.will plant 考查时态:根据时间状语 soon 可知本空需用一般将来时。 6.bookshelves 考查名词复数。设空处前有 some“一些”,故设空处需用可数名词 的复数形式。bookshelf 的复数形式为 bookshelves。 7.for 考查介词。句意:我必须得说我找了近 6 个月的房子。根据后面的 nearly six months 可知设空处用 for。 8.high 考查行文逻辑。名词 rent“租金”需和形容词 high 或 low 搭配,再结合文 章的行文逻辑可知填 high。 9.reasonable 考查形容词。设空处为表语,故用形容词。句意:价格十分合理。 10.was offered 考查时态和语态。“I __10__ (offer)”为定语从句,先行词为 the flats。I 与 offer 之间为被动关系,故用被动语态,再根据上下文语境可知设空处需用一 般过去时,故答案为 was offered。offer sb.sth.的被动形式是 sb.be offered sth.。 Ⅳ.短文改错 导学号 02280720 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Sir/Madam, I'm one of your customer. I ordered a set of books on your website two weeks ago, but I didn't received it until yesterday. And much to my disappointment, the books were too poorly packed up that the cover of one book were torn. To make matters worse, it is not a complete set, as I found one book missed. I'm sorry to have received such poorly service, and I believe I have every right ask you to deal with this problem. I hope that you either return my money back or deliver a new set of books to me. Beside, I'd like to be informed of the process of your deal with my complaint. Looking forward to your reply. Li Hua
7

答案: Dear Sir/Madam, I'm one of your customer . I ordered a set of books on your website two weeks customers ago, but I didn't received it until yesterday. And much to my disappointment, the receive books were too poorly packed up that the cover of one book were torn. To make matters so was worse, it is not a complete set, as I found one book missed . missing I'm sorry to have received such poorly service, and I believe I have every right poor ∧ ask you to deal with this problem. I hope that you either return my money back to or deliver a new set of books to me. Beside , I'd like to be informed of the process Besides of your deal with my complaint. dealing

Looking forward to your reply. Li Hua

8


相关文章:
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 The Great Sports Personality练习 外研版必修5
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 The Great Sports Personality练习 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Ⅰ.阅读理解 A (2015·江西八校...
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 阶段测试题 外研版必修5
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 阶段测试题 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。阶段测试题本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共 150 ...
【走向高考】2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 Module 5 Word版含解析
【走向高考】2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 Module 5 Word版含解析_高三英语_英语_高中教育_教育专区。第一部分Ⅰ.阅读理解 必修 A Module 5...
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Ⅰ.阅读理解 A (2015·课标Ⅱ,C) ...
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Newspapers and Magazines练习 外研版必修2
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Newspapers and Magazines练习 ...consultant who gave me the phrase,“They are one skill away from great ...
【走向高考】2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 Module 1 Word版含解析
【走向高考】2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 Module 1 Word版含解析_高三英语_英语_高中教育_教育专区。第一部分Ⅰ.阅读理解 必修 A Module 1...
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Cloning练习 外研版选修6
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Cloning练习 外研版选修6_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Ⅰ.阅读理解 A (2015·南昌高三十校二模) 导学号 ...
【走向高考】2017年高考英语一轮复习 质量过关检测题 新人教版必修5
【走向高考】2017高考英语一轮复习 质量过关检测题 新人教版必修5_高三英语_...11.What does the man like to watch? A.Cartoons. B.News. C. Sports. ...
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 1 British and American English练习 外研版必修5
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 1 British and American English练习 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 1 Ⅰ.阅读理解 A (2015·重庆,A...
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China练习
【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China练习_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Ⅰ.阅读理解 A 导学...
更多相关标签: