当前位置:首页 >> 语文 >>

2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)


2013 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 一、听力(共三节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。 1.How many sisters do

es the woman have? A.One. B.Two. C.Three. 2.What is the woman going to do tonight? A.Meet the man. B.Go out for dinner. C.Prepare for a meeting. 3.Who has a dictionary? A.The man. B.Lucy. C.Tina. 4.What are the two speakers most probably? A.Students. B.Workers. C.Teachers. 5.What are the two speakers talking about? A.A language. B.An interest. C.A class. 第二节 (共 12 小题;每小题 1.5 分,满分 18 分) 请听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。 听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各小题, 每小题 5 秒钟; 听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 请听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 6.Which city is the woman going to? A.Chicago. B.Boston. C.New York. 7.How much will the woman pay for her ticket? A.$30. B.$50. C.$60. 8.Where does the conversation most probably take place? A.At an airport. B.At a bus stop. C.At a railway station. 请听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 9.When did the woman begin to collect stamps? A.At the age of 9. B.At the age of 12. C.At the age of 20. 10.What does the woman advise the man to do? A.Join a reading club. B.Travel to other countries. C.Collect stamps. 11.What are the two speakers mainly talking about? A.Stamps. B.Hobbies. C.Books. 请听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 12.What is the woman going to do on Friday? A.Attend a meeting. B.Go on vacation. C.Make a phone call. 13.Who is most probably going to meet the man at the airport? A.The woman. B.The man's brother. C.The woman's sister. 14.What is the possible relationship between the two speakers? A.Parent and teacher.

B.Brother and sister. C.Husband and wife. 请听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 15.At what time are they leaving for the Natural Museum? A.7:30 a.m. B.8:30 a.m. C.3:30 p.m. 16.What will they possibly do right before supper? A.Swim at the beach. B.Do some shopping. C.See an exhibition. 17.What is the speaker mainly talking about? A.An arrangement for a day. B.An introduction to a place. C.An experience of culture. 第三节 (共 3 小题;每小题 1.5 分,满分 4.5 分) 请听下面一段独白,用所听到的独白中的词或数填空,每空限填一个词或一个数。填入的内 容要写在相应的位置上。 在听本段独白前, 你将有时间阅读各小题, 每小题 5 秒钟; 听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。本段独白读两遍。 请听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 Introduction to Competitors Name Age Occupation Strengths Peter Smith __18__ Engineer Art and literature Tom Anderson 28 Salesman __19__and history Jack Brown 36 __20__ Language and culture

听力录音材料 Text 1 M:Do you have any brothers or sisters? W:Yes, one brother and two sisters. Text 2 M:Let's go out and have dinner tonight. W:I'd love to, but I have to prepare for a meeting. Text 3 M:Hi Tina, do you have a dictionary? W:Sorry, I don't have one, Lucy does. Text 4 M:What's the chemistry homework Mr.White gave us today? W:Just a minute. I'll look it up in my notebook. Text 5 M:Hi, Mary. How was your first English class? W:Very interesting, I like it very much. Text 6 M:Can I help you, Madam? W:Yes, I'd like some information about trains to Boston from New York.

M:Let me see. Well, there are two trains leaving in the morning and one in the afternoon. W:What time exactly? M:Well, the morning trains leave at 9:30 and 11:30 and the afternoon one leaves at 4:20. W:How much? M:60 dollars for the morning trains and 50 dollars for the afternoon train. W:Oh, a bit expensive. Any other trains going to Boston? M : Emm...Yeah, there is a train from Chicago. It arrives here at midnight and continues on toBoston. W:How much is that? M:30 dollars. W:Sounds better, I'll take one. Text 7 W:Frank, have you got any hobby? M:Well, I don't think I have one. How about you? W:I have several hobbies, reading, gardening...but collecting stamps is the one I like best. M:Interesting, how long have you been collecting stamps? W:12 years so far, since I was 9. M:You must have a lot of stamps then. W:Sure, I have thousands of stamps from more than 20 countries. M:Wow, unbelievable! I also want to have a hobby, but I just don't have the time. W:What keeps you so busy? M:I travel a lot on business. W:Then how do you kill time on your trips? M:Sometimes I read a book. W:I have an idea. You can join a reading club. M:Reading club? What do you do there? W:We read books and organize discussions. M:Sounds great! I am in. Text 8 W:Hi, John. M:Hi, honey. Good news! All my work here will be finished by Thursday. W:Oh, that's wonderful. I miss you so much. M:Me too. I'll get home on Friday. W:I just can't wait to see you. And the kids will be very excited. What time exactly? M:3:50 in the afternoon. Can you come and meet me at the airport? W:Oh, it's too bad. I'll be in the parentteacher meeting at that time. M:Don't worry. Let me call my brother Jim and see if he'll be free. W:You don't have to. My sister Helen is here on vacation and she can pick you up. M:That will be fine. W:I'll be home around 5. And we can have a big family dinner together. M:Fantastic! See you Friday then. W:See you and have a nice trip. Text 9 May I have your attention please? Here is our plan for tomorrow. We'll have breakfast at 7



30in the hotel. After that, we'll set out for the Natural Museum at 8 : 30. There, you can see agreat exhibition of Dinosaurs. After lunch at a famous French restaurant, we'll drive to thebeach where you can swim or simply work around. I'm sure you'll be impressed by thebeautiful scenery. At about 3 : 30, we'll visit the Central Square, the oldest part of the city.The Square was built in 1815 with a hi story of about 200 years. It'll be a great place for you toexperience the local culture. At the same t ime, you can do some shopping. We'll have supper ina Chinese restaurant and return to the hotel afterwards. Wish you all a great time tomorrow. Text 10 Good evening, ladies and gentlemen. Welcome to tonight's top Prin. As usual, we've got 3guests. Each of them has to answer 12 questions in order to win the huge prize. Our first guestis Peter Sm ith. He is 37 years old and works as a computer engineer. He is especially fond of artand literature . Tom Anderson, our second guest, is a salesman in an international tradecompany. He is 28 and h as been to 23 countries. This makes him confident in geography andhistory. Our last guest, Jack B rown, is a 36 years old taxi driver. As a driver, he has met peoplefrom all over the world. He can s peak 5 languages and has a good knowledge of many differentcultures. Can this help him stand o ut? OK, let's begin with our first guest Peter Smith.

1.B 2.C 3.B 4.A 5.C 6.B 7.A 8.C 9.A 10.A 11.B 12.A 13.C 14.C 15.B 16.B 17.A 18.37/thirtyseven/Thirtyseven 19.geography/Geography 20.driver/Driver/taxidriver/Taxidriver


相关文章:
2013年普通高等学校招生全国统一考试英语卷解析版(重庆卷)
2013年普通高等学校招生全国统一考试英语卷解析版(重庆卷)_英语_高中教育_教育专区。金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 2013 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷...
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)化学解析版
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)化学解析版_高考_高中教育_教育专区。家 2013 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 2013 年高考化学试题(重庆卷) ...
2013年普通高等学校招生全国统一考试 重庆文数word
2013 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 数学试题卷(文史类)一.选择题:本大题共 10 小题,每小题 5 分,共 50 分.在每小题给出的四个 备选项中,...
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)
2013 年普通高等学校招生全国统一考试重庆卷(文史类) 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共 150 分,考试时间 120 分钟. 第Ⅰ卷一、选择题(...
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)_高中教育_教育专区。2013...
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) Word版含解析
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) Word版含解析_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。2012年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) ...
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)
2013 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 一、听力(共三节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 请听下面 5 段对话。每...
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)_英语_高中教育_教育专区。2013 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 一、听力(共三节,满分 30 分) 第一节 (...
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)
2013年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)_高三政史地_政史地_高中教育_教育专区。2013 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 政治 一、选择题(本大题共 ...
更多相关标签:
重庆普通高校招生网 | 2016普通高等招生平台 | 2017普通高等学校招生 | 重庆市普通高校招生 | 重庆市普通高校招生网 | 普通高等学校招生体检 | 普通高等学校招生考试 | 重庆普通高校招生报名 |