当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十三) [必修5 Unit 3 Life in the future]


课时作业(二十三)

[必修 5

Unit 3

Life in the future]

(限时:30 分钟)

Ⅰ.完形填空 Playwright Bertolt Brecht, known for The Threepenny Opera, once said, “From

the start it has been the theatre's business to entertain people?it needs no other passport than fun.” My mother would have __1__. She didn't know Brecht, but she always said the __2__ should be to entertain people, and make them __3__ hard. Born in 1910, my mother was the first director I ever met. Even from a young age she was an entertainer who thought performing was not just a hobby or even a profession but a way of living that was as __4__ as breathing or eating. When I __5__ and moved to Hollywood as an adult, I would later create 14 primetime TV shows and __6__ 17 movies. During my five decades in show business, I never forgot my mother's advice to find the humor in __7__. I never wanted to __8__ the world. I wanted to entertain the world and not put people to sleep. If my mom had been born at a(n) __9__ time in history she might have become a stage actress or a performer herself. Instead, she groomed my two sisters, Penny Marshall and Ronny Marshall, and I to work in the __10__ of entertainment. She __11__ a kind of power and respect from her basement as a director that even Orson Welles and Martin Scorsese would find enviable. I will never stop __12__ my mother's message, and I will never stop missing her. __13__, as a present to my mother I built The Marjorie Ward Marshall Dance Center at my alma mater, Northwestern University. Whenever I visit the building it helps __14__ me that to entertain people and make them laugh is what my own __15__ has been all about. 1.A.rejected B.objected C.agreed D.laughed 2.A.criterion B.consequence C.doubt D.goal 3.A.weep B.laugh C.grow D.remain 4.A.private B.shabby C.essential D.supreme 5.A.built up B.took up C.grew up D.set up 6.A.bring B.direct C.watch D.like 7.A.one B.anything C.nothing D.thing 8.A.change B.create C.ruin D.forget 9.A.abnormal B.different C.alternative D.compulsory 10.A.stage B.boundary C.field D.procedure 11.A.commanded B.ordered C.presented D.attracted 12.A.coming on B.bringing on C.carrying on D.calling on 13.A.Generally B.Likely C.Actually D.Personally 14.A.ask B.tell C.remind D.inform 15.A.career B.hobby C.advice D.humor Ⅱ.阅读理解

A What will people die of 100 years from now? If you think that is a simple question, you have not been paying attention to the revolution that is taking place in biotechnology(生物技术). With the help of new medicine, the human body will last a very long time. Death will come mainly from accidents, murder and war. Today's leading killers, such as heart disease, cancer, and aging itself, will become distant memories. In discussion of technological changes, the Internet gets most of the attention these days. But the change in medicine can be the real technological event of our times. How long can humans live? Human brains were known to decide the final death. Cells are the basic units of all living things, and until recently, scientists were sure that the life of cells could not go much beyond 120 years because the basic materials of cells, such as those of brain cells, would not last forever. But the upper limits will be broken by new medicine. Sometime between 2050 and 2100, medicine will have advanced to the point at which every 10 years or so, people will be able to take medicine to repair their organs. The medicine, made up of the basic building materials of life, will build new brain cells, heart cells, and so on—in much the same way our bodies make new skin cells to take the place of old ones. It is exciting to image that the advance in technology may be changing the most basic condition of human existence, but many technical problems still must be cleared up on the way to this wonderful future. 16.According to the passage, human death is now mainly caused by ________. A.diseases and aging B.accidents and war C.accidents and aging D.heart disease and war 17.In the author's opinion, today's most important advance in technology lies in ________. A.medicine B.the Internet C.brain cells D.human organs 18.Humans may live longer in the future because ________. A.heart disease will be far away from us B.human brains can decide the final death C.the basic materials of cells will last forever D.human organs can be repaired by new medicine 19.How long can humans live in the future according to the passage? A.Over 100 years. B.More than 120 years. C.About 150 years. D.The passage doesn't tell us. 20.We can learn from the passage that ________. A.human life will not last more than 120 years in the future B.humans have to take medicine to build new skin cells now C.much more needs to be done before humans can have a longer life D.we have already solved the technical problems in building new cells B Today I went to Sam's school in the UK. It was different from my school in China. The uniforms were a lot more suit?like. Girls wore gray skirts and white shirts, boys wore smart gray trousers, and everyone wore the school tie. We arrived at 8:30 am for registration, and lessons began at 9 am. Like all 15- 16to- year- in the olds UK, Sam is taking her GCSE (General Certificate of Secondary Education) exams this summer. Once you've completed these, you can choose whether to do two more years of school and take your “Alevel exams”, which you need to go to university; do a vocational qualification (职业资格); or leave school and try to get a job. Everyone has to take GCSE English language, math (“maths” in the UK) and science.

Because Sam wants to go to university to become a lawyer, she's doing nine GCSEs in total. She'll need to get top grades, the highest being an A. Some of Sam's lessons were a bit strange for me. We were reading Shakespeare in the English lesson, and there were all sorts of oldfashioned words like “thou” and “thee” to mean “you”. In history we studied 20th Century China. It was strange hearing a foreign side of history and hearing English people trying to say all our Chinese names! Classes were a lot smaller than in China; there were only between 15 and 30 students in each class! They were also a lot more relaxed. Male teachers were called “Sir” and female teachers “Miss” out of respect, but everyone shouted out answers and waved their hands in lessons. It was more like a debate than a class. A bell rang at the end of each lesson and everyone leapt up to go to the next class. At break we bought crisps and biscuits in the canteen. Lunch was later than in China—at 1 o'clock. We had big plates of “shepherd's pie”—minced meat topped with mashed potato—together with peas and carrots. For dessert there was hot sweet rice called “rice pudding” with jam in it. It was good that I'd had a decent lunch, because at Sam's school, Monday afternoons are taken up with sport. I had my first introduction to the British game of netball—a bit like basketball. Luckily I'd had a quick look in the rulebook (规则手册) before I tried to join in the game. 21.Which of the following statements is NOT true according to the passage? A.Not everyone in Sam's school wore the school tie. B.The students in Sam's school got to school at 8:30. C.Classes in Sam's school were much smaller than in China. D.The students in Sam's school were also much more relaxed. 22.All the things students can choose to do after they finish their GCSEs except ________. A.doing two more years of school and taking their Alevel exams B.doing a vocational qualification C.leaving school and trying to get a job D.finding a part?time job 23.Which of the following is NOT strange for the author according to the passage? A.There were all kinds of old?fashioned words in Shakespeare. B.Students leapt up to go to the next class after finishing one lesson. C.Foreigners studied 20th Century China. D.English people tried to say Chinese names. 24.Why do students call male teachers “Sir” and female teachers “Miss” according to the passage? A.Because the students like teachers. B.Because the students want to show their respect to their teachers. C.Because the school asks them to do it. D.Because it is a custom. 25.What might British students eat at break? A.Shepherd's pies. B.Peas and carrots. C.Crisps and biscuits. D.Rice puddings.

课时作业(二十三) Ⅰ.“让人们快乐”,是妈妈从事艺术工作的根本目标,也是她老人家给“我”的建议, “我”也一直在这样努力着。 1.C 考查动词辨析。下文告诉我们,妈妈的观点和 Playwright Bertolt Brecht 的一样, 认为 演出就是娱乐观(听)众。也就是说她同意 Playwright Bertolt Brecht 的观点。故选 C。 2.D 考查名词辨析。母亲认同“表演就是娱乐观众”,所以也就把 entertain people 作为自己 的工作目标了。criterion 标准;consequence 结果,后果;doubt 怀疑。 3.B 考查动词辨析。根据上文的 entertain people 可知,四个选项中只有 laugh(大笑)符合语 境。 4.C 考查形容词辨析。essential 不可缺的,必不可少的。private 私人的;shabby 破旧的; supreme 至高无上的,最高的。根据句意选 C。 5.C 考查动词短语辨析。 grow up 成长,长大。句意为:当我长大成人,搬到好莱坞以 后,我创作了 14 部在黄金时间播出的电视剧,导演了 17 部影片。 6.B 考查动词辨析。direct 导演。结合上文的 create 及句意选 direct。 7.B 考查代词辨析。既然是让观众高兴,就得在任何事物中寻找幽默,这样才能达到娱乐观 (听)众的目标。所以选 anything。 8.A 考查动词辨析。句意为:我从没想过要改变世界,我只是想让人们高兴,并且让人们 (在观看演出的时候)别睡觉。所以选 change,意思是:改变。 9.B 考查形容词辨析。at a different time 意思是:在不同的时期。句意为:如果她出生在历 史上一个不同的时期,她自己会成为一个舞台演员或者是表演家。abnormal 反常的,变态的; alternative 可供替代的;compulsory 强制的,必须做的。 10.C 考查名词辨析。field(学习或研究的)领域。field of entertainment 娱乐界。stage 舞台; boundary 分界线;procedure 程序。 11.A 考查动词辨析。这里指的是掌握了一种力量,所以用 command。order 命令;present 赠送;attract 吸引。 12.C 考查动词短语辨析。carry on 继续。这里指的是“我”将一直把妈妈的思想(也就是对 我的建议)落实到实际中,所以用 carry on。come on 加油;bring on 引起,导致;call on 拜访,访 问。 13.C 考查副词辨析。后面叙述的是一个事实,所以用 actually,意思是:事实上。 14.C 考查动词辨析。remind sb that?意思是:使某人想起??/提醒某人??语境为:无论 什么时候我参观这座大楼,它总是提醒“我”让人们快乐、让人们开心是“我”事业的全部。 15.A 考查名词辨析。句意见上一题。career 事业。 Ⅱ.A 本文主要讲述了人类的生命由于生物技术的发展可以无限期延长的愿望有可能成为现实。 16.A 细节理解题。由文章第一段最后一句得知,当今生命的主要杀手是心脏病、癌症、年 老。 17.A 细节理解题。第二段前两句的意思是说“当今在讨论技术改变时,人们往往注意到的 是网络。然而医药学方面的改变可能是这个时代真正技术方面的大事件”,故选 A。 18.D 推理判断题。由第二段的后半部分可知,在 2050~2100 年期间,每隔 10 年左右,人 们可以通过吃药来修整生病或衰老的器官,这应是未来长寿的原因。 19.D 推理判断题。阅读全文后得知,文章没有具体告诉我们人们将来能活多少年。 20.C 推理判断题。由最后一段得知,想象一下将来技术的发展改变了人类最基本的生存条 件,真是让人兴奋,但想达到美好的将来还有很多技术问题要解决。 B 这是一篇记叙文。文章主要记叙了作者在英国 Sam 学校的亲身经历,看到了英国学校和中国 学校各个方面的不同。 21.A 细节理解题。从文章第二段的 everyone wore the school tie 看出 A 选项是不正确的。从 文章第三段的 We arrived at 8:30 am for registration 可看出 B 选项是正确的;从文章第五段的 Classes were a lot smaller than in China; there were only between 15 and 30 students in each class! They were also a lot more relaxed.看出选项 C 和 D 是正确的。

22.D 细节理解题。从文章第三段的 Once you've completed these, you can choose whether to do two more years of school and take your “Alevel exams”, which you need to go to university; do a vocational qualification; or leave school and try to get a job. 看出选项 A、B 和 C 项是学生们在拿到普 通中等教育证书后可以做的。故选 D 项。 23.B 细节理解题。从文章第四段的 We were reading Shakespeare in the English lesson, and there were all sorts of oldfashioned words?和 In history we studied 20th Century China. It was strange hearing a foreign side of history and hearing English people trying to say all our Chinese names! 看出选项 A、C 和 D 是正确的。故选 B 项。 24.B 细节理解题。从文章第五段的 Male teachers were called “Sir” and female teachers “Miss” out of respect 看出 B 项是正确的。 25.C 细节理解题。从文章第六段的 At break we bought crisps and biscuits in the canteen.看出 C 项是正确的。从第六段的 Lunch was later than in China—at 1 o'clock. We had big plates of “shepherd's pie”—minced meat topped with mashed potato—together with peas and carrots. For dessert there was hot sweet rice called “rice pudding” with jam in it. 看出 A、B 和 D 项的内容是中午饭要吃到 的东西。


相关文章:
...作业23:Unit 3 Life in the future(新人教版必修5江...
2013年高考英语一轮复习课时作业23:Unit 3 Life in the future(新人教版必修5江西专用) 2013年高考英语一轮复习课时作业2013年高考英语一轮复习课时作业隐藏>> 课...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十五) ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十五) [必修5 Unit 5 First ...I felt like the __3__ person in the world. Mrs Cooper fixed them ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十四) ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十四) [必修5 Unit 4 Making...17.Being tired of city life in Adelaide, the Smiths want to enjoy their...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十一) ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十) [必修5 Unit 1 Great ...We make __13__ all the life. Personal change can happen when the ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十二) ...
课时作业(二十二) [必修 5 Unit 2 The United Kingdom] (限时:45 分钟) ...life as unacceptable 15.What is the author's purpose in writing the ...
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Life in the future课...
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Life in the future课时作业 新人教版必修5_...【语篇解读】 现代科学证明健康的生活方式决定你能活多久,也能决定你的生活质量...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [必修3 Unit 5 Canada—“The True North”]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十八) ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十八) [选修6 Unit 3 A healthy...__ of what she had given me for the past 32 years in my future li...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十五) ...
关键词:【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十五)[选修7 Unit 5 ...the world, but only Markita went off in her uniform each day after ...
【四川专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十七) ...
【四川专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十七) [必修5 Module 3] 隐藏...life in bad conditions, __24__ a child will value the labour and be ...
更多相关标签: