当前位置:首页 >> 英语 >>

高二英语上册期末教学质量检测试题


京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

高二英语上册期末教学质量检测试题

高二英语
命题、校对:郭轶、周任欣、满明余、王伟、黄 棣

本试卷分第一卷(听力部分)和第二卷(笔试部分)两部分,共 10 页。满分 100 分,考试时间 90 分钟。 题 号 得 分 听力部分 I II I II 笔

试部分 总 III IV V VI 分

第一卷

听力部分 (共两小节, 满分 20 分)

第一节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 听下面句子,写出句中所缺的单词,一空一词。 1. Jim knew he had H1N1 and he was __________ anxious about it. 2. I __________through the window and saw a man stealing a bike on the street. 3. She felt the __________ of her mother’s arms around her. 4. You can find a __________Italian cafe in the small town. 5. The purpose is to __________ his position as head of state. 6. All the students felt __________ when they were told they would have no rest at the weekend. 7. If it doesn’t fit, take it back and the store will __________it. 8. The __________of the studio was very expensive. 9. More and more people believe it is possible to __________ what will happen in the future. 10. Many people are trying their best to reduce levels of environmental __________. 第二节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 听下列十段对话,每段对话后有一道小题,从题中所给的 A 、B、 C 三个选项中选出最佳选项, 每段对话读两遍。 11. What do we learn about the man from the conversation? A. He is anxious to see his sister.
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

B. He wrote to his sister last month. C. He’s expecting a letter from his sister. 12. Why did the woman buy a heavy coat for Jimmy? A. Winter will be soon. B. Jimmy will go into the mountains. C. Jimmy has caught a cold. 13. Where is Lucy now? A. At home. B. At Bill’s home. C. At the office. 14. When does the man want to leave? A. On April the fifth. B. On April the sixth. C. On April the seventh. 15. What does the woman mean? A. She is familiar with the way around the lake. B. The weather is both hot and stuffy. C. She would like to come along. 16. What is the man? A. A foreign student. B. An advisor. C. A foreign teacher. 17. What is the probable relationship between the man and the woman? A. Teacher and student. B. Two good friends. C. Policewoman and thief. 18. Where is the woman? A. In the street. B. At a shoe shop. C. At a tailor’s. 19. Who wants to borrow a camera? A. Jane. B. David. C. Alice. 20. What does the woman mean? A. She will invite Larry for a dinner. B. Fred will be home later. C. Although he has class, he stays at home. 第一节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 用括号内所给单词的适当形式填空,可一空多词。 21. Rich people wanted __________(possession) their own paintings. 22. She hopes to get a job on the local newspaper and __________(eventual) work for “The Times”. 23. They are considering __________(adopt) different ways to the problem. 24. She __________(abuse) her position as headmaster and was punished. 25. He found it difficult to get used to__________(bathe) in the morning. 26. The girl has become __________(mental) addicted to cigarettes. 27. He __________(appoint) minister to a foreign country last year. 28. Everyone can’t put up with his __________(exist). 29. __________(compare) to the red, the white one is better. 30. All of them were excited to find that the terrible bear __________
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

第二卷 笔试部分 (共六小节,满分 80 分)

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

(shoot). 第二节 单项填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 31. - Would you prefer to watch TV or see a movie? - ______. It’s up to you to decide. A. I’d rather stay home B. Either is OK with me C. That’s all right D. That’s not my favourite

32. Recently people have made great progress in using ______ power of nature to produce ______ electricity. A. a; the B. / ; / C. the; / D. a; an 33. Large quantities of water ______and lots of fish died. A. has been polluted B. were polluted C. is polluted D. was polluted 34. What ______ to so many students coming to the school gate? A. attracts B. impresses C. belongs D. appeals 35. When was it ______ you met Yao Ming in the street? A. as B. if C. while D. that 36. How happy we _______, if you had come with us to the party. A. could be B. may have been C. would have been D. were 37. It is required that no smoking ______ in the school. A. was allowed B. be allowed C. would be allowed D. had been allowed 38. The dress is not ______ for the formal party. You’d better find another one. A. appropriate B. convenient C. available D. actual 39. ______ around the Water Cube, we were then taken to see the Bird’s Nest. A. Having shown B. To be shown C. Having been shown D. To show 40. - Did I answer your question correctly? - ______, but I saw your point. A. Obviously B. All right C. Not exactly D. Let me see 第三节 完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。 I am my mother’s third child. When I was born, her doctor gently explained to my mother that my left arm was 41 , below the elbow (肘部). Then he gave her some 42 . “Don’t treat her any 43 from the other girls. Demand more.” And she 44 . My mother had to work to support our family. There were five girls in our family and we all had to 45 . Once when I was about seven, I came out of the 46 , “Mom, I can’t peel (削皮) potatoes. I only have one hand.” “You get back to peel those potatoes, and don’t ever use that as
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

a(n) 47 for anything again!” Of course I could peel potatoes with my good hand while holding them down with my other arm. There was always a 48 , and Mom knew it. “If you try hard 49 ,” she’d say, “You can do anything.” Once in the second grade, our teacher had each of us race across the monkey bars (高低杠). When it was my turn, I 50 my head. Some kids 51 . I went home crying. After work the next afternoon, Mom took me to the school play-ground. “Now, pull up with your right arm,” she advised. She stood by as I practiced, and she 52 me when I made progress. I’ll never forget the 53 time I was crossing the bars. The kids were standing there with their mouths open. It was the way with everything. When I 54 I can’t handle (处理) things, I see Mom’s smile again. She had the heart to 55 anything. And she taught me I could, too. 41. A. missing B. broken C. diseased D. short 42. A. warning B. medicine C. help D. advice 43. A. badly B. differently C. well D. normally 44. A. did B. refused C. cried D. was 45. A. find out B. work out C. carry out D. help out 46. A. kitchen B. bedroom C. house D. school 47. A. idea B. change C. excuse D. tool 48. A. chance B. way C. time D. success 49. A. enough B. too C. again D. often 50. A. hurt B. nodded C. shook D. turned 51. A. cheered B. whispered C. joked D. laughed 52. A. helped B. raised C. praised D. protected 53. A. first B. last C. wondered D. next 54. A. admit B. fear C. find D. realize 55. A. face B. teach C. learn D. solve 第四节:阅读理解:(共 15 小题,每小题 2 分, 满分 30 分 ) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最 佳选项。 A Twelve years age I flew from my home in Minnesota to spend Father’s Day with my father in California. This wasn’t a typical Father’s Day visit, but to say goodbye to my father as his cancer rapidly advanced. We hadn’t had much of a relationship up to that day and never did much talking. He wasn’t verbal (善用言词辞的) or demonstrative (易流露感情的) nor was I. I knew he loved me simply because fathers love their children. He never told me he loved me and I never told him. That’s the way we did things in our house. My father told me a bit about his career growth from a poor boy to a very successful businessman. He had got a lot through his hard work. He had reasons to be proud of what he had done and I had the benefit of his success. “Maybe I didn’t do things right. I never really
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

knew you or your brothers. I did what I thought was right.” This visit didn’t change our ways. We shook hands and said goodbye as I left. Our relationship ended as we lived it. As a father for more than 14 years I look back and understand why I am staying at home full-time with my children. I tell my children I love them every day, I hug them and I talk with them and let them know how important they are to me. However, as much as we would like to believe that we are all ideal fathers but we are not. We all made mistakes and hopefully we learned from them, just as I learned from my father. 56.Why did the author visit his father? A. He wanted to wish his father a happy Father ’s Day. B. He planned to look after his sick father. C. He wanted to express his love to his father. D. He came to see his father for the last time. 57. What did the author think of his father? A. He didn’t talk much but was a good father. B. He didn’t do anything right. C. He just did what a father should do. D. He didn’t like his children at all. 58. Which of the following statements about the author ’s father is TRUE? A. His father had been away from their home for a long time. B. His father gained great success through hard work. C. His father quite understand his children. D. His father was sorry for his mistake. 59. The author believes that fathers should________. A. set good example to their children through actions B. stay at home with their children all the time C. tell their children what is right D. express their love to their children B Poetry is an interesting form of writing. It is very free, has few restrictions and can be a great way to express feelings. Writing a pome is all about observing the world within you or around you. To write a pome, first you should begin with an idea or inspiration(灵感). Inspiration may come at any time unexpectedly. It may be a specific person, place or thing that causes some sort of strong emotion. It may be more of an abstract idea or release of emotion. After getting the idea, you can write down everything that comes to mind. Don’t think much and let all feelings pour out. Remember everything can be thrown out later.
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

Then you can think about its form and begin to organize thoughts. Poetry comes in any forms, from epic (叙事的) poetry that has a story to dramatic poetry intended to be performed. Try them all out. One will come naturally. Maybe different poems fit different forms. When you write a poem, think about both meter (韵律) and rhythm carefuly, which are equally important in poetry. Meter is the fixed pattern of the poem, while rhythm refers to the sound when it is spoken. It is also important to use a lot of descriptive words. Create imagery (意向) with words, trying to make them attractive to all the senses. For auditory (听觉的) interest, try repeating of similar sounds in a sentence or phrase. All of this adds life and interest to a poem. After you finish your work, don’t be afraid to share your work with others. When others point out your weakness, accept and grow from it. 60. What does the the underlined word “restriction” in Paragraph 1 probably mean? A. Change B. Order C. Limitation D. Organization 61. When you begin to write a poem, you should first _____. A. begin with some specific persons B. come up with ideas C. describe a famous place D. organize your thoughts 62. We can infer from the text that_________. A.writing poems needs imagination and the ability to use language well B. people can get more ideas if they often share their poems with others C. people should first learn to write epic poetry, then dramatic poetry D. people need to write down every feeling they want to release at a time 63. What’s the purpose of the text? A. To tell readers how to write a poem. B. To encourage more people to write poems. C. To show what quality a good poem should have. D. To teach people how to appreciate poems. C Art is for everyone. Parents can help kids appreciate art by making it available for them. Unfortunately, many adults do not enjoy art simply because they do not understand the stories or context (背景). Actually, children can appreciate art as well as any adult. Here are some simple ways to encourage children to appreciate art. Find art that will allow children to easily make a connection with their lives. Choose the material according to their ages. Pictures and sculptures of children, for example, or dogs and cats are easily understood, and it is easy to start a conversation about how the themes in the art are connected with familiar people and animals in kids’ lives. Music and dance are very important to children and
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

should also be used. Explore the stories behind famous, and not so famous, art. Encourage children to make up their own stories about paintings and then research the real story behind the paintings. Create art with children. Teach them that art is not something that they must only observe but something that they can create. Discuss art with children. Encourage them to express their views on art. Let them know that it is okay to dislike something, and listen to their preferences when planning events. Visit museums and performances. Explore the artwork in local museums that will interest them. Most cities have children’s theaters and music groups, and often free performances are offered. Many art museums have special tours for children. Through a variety of artistic experiences, kids will learn how to appreciate art and will enjoy it. 64. When choosing art for children, parents should________. A. take their children’s ages and experiences into consideration B. pay close attention to their children’s ability to understand C. ask professional artists for some useful advice D. try to find some art beyond their imagination 65. Which of the following should not be down in creating art with children? A. Allowing children to speak out their own opinions on art. B. Allowing children to have their own likes and dislikes. C. Making children interested in everything about art. D. Talking with children about something on art. 66. We can learn from the text that helping children appreciate art_________. A. is highly necessary for their growth B. will improve their school performance C. can help them make more friends at school D. needs parents’encouragement and instruction D Devra Davis was an American epidemiologist (流行病学家) and writer. In When Smoke Ran Like Water, Devra Davis takes the reader from killer smoke to the serious problems of the present including breast cancer and climate change. Davis has been devoted to decreasing illness and loss of life from environmental pollution for decades. She is determined not to let figures and numbers hide the people whose lives are in danger. One of the things that makes When Smoke Ran Like Water, her book on the battle against pollution, so powerful is that she hasn’t just only studied the statistics (数字统计), but she’s lived them. As a child in the Monongahela River town, she survived the 1948 smog (烟 雾) pollution that was reported to have killed 20 people. She writes, “The 50 people who died in the month following decade are nowhere counted. And there is no counting of the thousands called the non-killed - all those who went on to suffer in various poorly understood ways.” For Davis, counting counts. She focuses on epidemiology, the
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

science which is rooted in numbers. Her book is a series of related stories, which uses a convincing (具有说服力的) method to support her conclusions. For anyone interested in the future of human health, When Smoke Ran Like Water also provides a valuable basis for unserstanding and action. 67. We can learn from the text that Davis cares most about_____. A. the measures taken by governments to fight environmental pollution B. the lasting damage to health caused by environmental pollution C. the number of people died in environmental pollution D. the environmental pollution caused by the smog in 1948 68.The author thinks that When Smoke Ran Like Water is a powerful book because_______. A. Davis was an expert in the study of pollution B. Davis used real numbers to study pollution C. Davis was good at writing interesting stories D. Davis put her real-life experience into the book 69. What kind of method is used by Davis to support the conclusion? A. The reasoning method B. The storytelling method C. The statistic method D. The experiment method 70. The purpose of the text is to________. A. show the damage caused by pollution B. explain why When Smoke Ran Like Water is popular C. introduce When Smoke Ran Like Water to readers D. tell the life of the American writer Devra Davis 第五节:根据课文原文,填入所缺内容(每小题 1 分,共 5 分) 。 71.These art works are not all displayed___________. The exhibition is always changing. 72. Some poems tell a story or describe something in a way that will give the reader __________ . 73. This means that after a while your body __________having nicotine in it. 74. There is no doubt that the earth is becoming warmer and that it is__________that has caused this global warming rather than a random but natural phenomenon. 75. The height of the land ____________700 metres above sea level to over 2,000 metres and is home to a great diversity of rare plants and animals. 第六节:书面表达(共 10 分) 假定你是李华,高二(一)班的班长,你班打算在诗歌节期间邀 请你校英语外教布莱克先生为同学们做一次有关英语诗歌的讲座, 请 根据下面的要点给他写一封邀请信。 1. 自我介绍,提出邀请;
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

2. 诗歌节时间(1 月 10 日——15 日) ; 3. 建议诗歌讲座的内容; 4. 表达感谢并期待回复; 注意:词数 100 左右,可适当增加细节,以使行文连贯。开头和结尾 已给出。 Dear Mr. Black, I am Li Hua from Class 1, Senior 2.________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ _____________________________ Yours sincerely, Li Hua

吉林市普通中学 2009—2010 学年度上学期期末教学质量检测
英语答题卡
第一卷 听力部分 (共两小节, 满分 20 分)

第一节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
1.________ 2.________ 3.________ 4._________ 5.__________ 6.________ 7.________ 8.________ 9._________ 10._________

第二节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

第二卷 笔试部分 (共六小节,满分 80 分)

第一节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 21.__________ 22.___________ 23.____________ 24._________ 25.___________ 26.__________ 27.___________ 28.____________29._________ 30.___________ 单 第二节 完 第 三 阅 第 四 选 (10 型 节 读 节 分) ( 15 ( 30 分) 分) 31 41 56 32 42 57 33 43 58 34 44 59 35 45 60 36 46 61 37 47 62 38 48 63 39 49 64 40 50 65 51 66 52 67 53 68 54 69 55 70 第五节 (共 5 小题;每小 题 1 分,共 5 分)
71.________________________ 73.________________________ 75.________________________ 72. ________________________ 74. ________________________

第六节 书面表达(共 10 分) Dear Mr. Black, I am Li Hua from Class 1, Senior 2. ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— —————————————————————————————
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————————— ————————————————————————— Y ours sincerely, Li Hua

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

吉林市普通中学 2009—2010 学年度上学期期末教学质量检测
高二英语参考答案 1. absolutely 3. warmth 5. strengthen 7. exchange 9. predict 11. C 16. A 21. to possess 26. mentally 31. B 36. C 41. A 46. A 51. D 56. D 2. glanced 4. typical 6. disappointed 8. equipment 10. pollution 13. C 14. A 18. C 19. C 23. 24. abused adopting 28. 29. existance compared 33. B 38. A 43. B 48. B 53. D 58. B 34. D 39. C 44. A 49. A 54. B 59. D

12. B 17. B 22. eventually 27.was
appointed

15. C 20. B 25. bathing 30. had been
shot (was shot)

32. C 37. B 42. D 47. C 52. C 57. A

35. D 40. C 45. D 50. C 55. A 60. C

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

61. B 62. A 63. A 66. D 67. B 68. D 71. at the 72. a strong 73. becomes same time impression accustomed to 书面表达 One possible version:

64. A 69. C 74. human activity

65. C 70. C 75. varies from

Dear Mr. Black, I am Li Hua from Class 1, Senior 2. I’m monitor of our class. We would like to invite you to give a lecture about English poetry at the Poetry Festival. To help students appreciate and write poems well, our school is going to hold the festival from January, 10th to 15th. We hope your lecture will cover the creation and appreciation of English poetry and some differences between Chinese poetry and English poetry. I would appreciate it if you can accept our invitation. We are looking forward to your reply. sincerely, Yours Li

Hua 书面表达评分标准: 1、 评分可分为三档,一档作文 7-10 分,二档作文 4-7 分,三档 作文 0-4 分; 2、 要点全面。 3、 要求考生正确使用语法和词汇,使用一定的句型; 4、 能够清楚、连贯地表达自己的意思; 5、 书写美观大方,卷面干净工整。 附:听力录音材料 1. Jim knew he had H1N1 and he was absolutely anxious about it. 2. I glanced through the window and saw a man stealing a bike on the street. 3. She felt the warmth of her mother’s arms around her. 4. You can find a typical Italian cafe in the small town. 5. The purpose is to strengthen his position as head of state. 6. All the students felt disappointed when they were told they would have no rest at the weekend. 7. If it doesn’t fit, take it back and the store will exchange it. 8. The equipment of the studio was very expensive. 9. More and more people believe it is possible to predict what will happen in the future. 10. Many people are trying their best to reduce levels of environmental pollution.
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

11. M: I haven’t heard from my sister since last month. W: Don’t worry, Charlie. Letters from the United States can be slow sometimes. 12. W: I am so tired. I spent the entire afternoon shopping for a heavy coat for Jimmy. M: Oh, this time of year. Don’t you know it’s summer? W: Yes, I know. But he and Jimmy are going camping in the mountains and it’ll be cold up there. 13. M: Lucy, the report on my office desk has to be finished today, but I’m sick and can’t come to the office. W: I have found the report, Bill. Don’t worry. I’ll finish it for you. 14. M: I’d like to get a ticket for the flight on April the fifth. W: I’m sorry. We’ve booked up for the fifth, but we still have a few seats free on the sixth. 15. M: Would you like to join us for a walk around the lake? W: What a nice way to spend such a hot summer evening! 16. W: What did you do after you lost your passport? M: I went to see the foreign student advisor, and he reported it to the Passport Office in Washington. 17. W: Can you stay for tea? M: I’d like to, but I have to pick up some sandwiches before the children get from school. 18. W: Do you think you can have these shirts finished by Friday morning? M: I’m sorry. I couldn’t possibly get them done by then. Saturday afternoon would be the earliest time that you could have them. 19. W: Hi, could you lend me the camera, David? M: Hi, Alice. I’d like to, but it belongs to Jane. 20. M: Hello, Anne. This is Larry at the office. Is Fred at home? W: No, Larry. He’s in class now. He’ll be home for lunch, though. 答案解析:第二卷 笔试部分 第二节:单项填空 31. B. 解析:考查交际用语。从空后的 It’s up to you to decide 可知 说话者没有做出选择。 32. C. 解析:考查冠词。第一个空特指自然界的 power,所以用定冠 词;第二个空后的 electricity 是不可数名词,所以不用 冠词。 33. B. 解析:考查 quantities of + n 的用法。此种形式作主语谓语动 词用复数。 34. D. 解析:考查动词的区别。appeal to sb. 的意思是“使某人感兴 趣” 。attract 和 impress 是及物动词,后面应该直接接 宾语。
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

35. D. 36. C. 37. B. 38. A.

解析:考查 it 用法中的强调句式。 解析:考查虚拟语气中与过去事实相反的情况下动词的形式。 解析:考查虚拟语气中的(should) + v 的形式。 解析: 考查形容词的辨析。 approachable “适当的” ; convenient “方便的” ; available “可得到的” ; actual “实在 的” 。 39. C. 解析:考查分词的用法。用分词的完成时表示此动作已完成。 40. C. 解析:考查交际用语。根据语境应选择 Not exactly。 第三节:完形填空: 41. A. 解析: 从下文可看出她出生时肘部以下就没有了。 42. D. 解析:从空后的句子我们得知,这是医生给她母亲的建议。 43. B. 解析:从下句 demand more 我们可以得知,医生要她母亲不 要因为她残疾就把她和其他的孩子区别对待。 44. A. 解析:did 在此相当于 demanded more,其它答案不合题意。 45. D. 解析:从下文削土豆皮的经历得知她们姐妹几个都帮母亲的 忙。 46. A. 解析:从空后的“Mom, I can not peel potatoes”看,她从厨 房走出来。 47. C. 解析:母亲认为那是借口,事实也是如此。 48. B. 解析:从下文的 “If you can try hard enough, you can do anything”得知,办法总是有的。 49. A. 解析:enough 在这里表示程度。 50. C. 解析:从下文得知,这次她没有做,所以选 “shook” 表示摇 头拒绝。 51. D. 解析:A, C 有较大的干扰性,cheer 多表达因为成功、喜悦而 欢呼庆祝;joke 指开玩笑, 在这里作者是说有几个孩子 在嘲笑她。 52. C. 解析:因为有进步, 所以目前就该是表扬她。 53. D. 解析: 针对没有成功的那一次而言的第二次。 54. B. 解析:因为是怕不能处理的事情,所以就担心。 55. A. 解析:母亲用心去面对一切事情。从空前的 heart 我们得知, 母亲从心里上能勇敢面对一切困难。 第四节:阅读理解 56. D. 解析:细节再现题。从文中第一段的第 2 句可知。 57. A. 解析:推理判断题。综合文章的第一段和第二段的信息可知, 尽管父亲不善言谈,但却为儿子尽职尽责。 58. B. 解析:细节再现题。A 的内容文中没有提到;C 的内容和文中 的内容不符;D 的说法不准确。 59. D. 解析: 推理判断题。 从文中最后一段可知作者的写作意图是作 为父亲应该表达出对孩子的爱。 60. C. 解析: 词义猜测题。 从文中第一段可以推出是 “限制” 的意思。
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

61. B. 解析: 细节再现题。从文中第二段第 1 句中可以找到答案。 62. A. 解析:推理判断题。根据文中的 2、4 段可得出此结论。 63. A. 解析:主旨大意题。全文介绍了如何写诗歌。 64. A. 解析:推理判断题。从文中第二段可以找到答案。 65. C. 解析:推理判断题。从文中的三、四段可以找到 A、B、D 的内 容。 66. D. 解析:推理判断题。文中第一段提到需要父母鼓励,后四段谈 指导。 67. B. 解析:推理判断题。文中第二段从 she writes 后的内容推出答 案。 68. D. 解析:细节再现题。文中第二段第 1 句内容可知。 69. C. 解析: 细节再现题。 文中第二段已交待 she studied the statistics, 第三段用 counting counts 和 rooted in number 再次 说明了她令人信服的方法是数字统计。 70. C. 解析:主旨大意题。文章主要介绍了作者和书的内容。 71– 75 见教材原文。

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/


相关文章:
高二英语上册期末教学质量检测试题
高二英语上册期末教学质量检测试题高二英语上册期末教学质量检测试题隐藏>> 京翰教育 http://www.zgjhjy.com/ 高二英语上册期末教学质量检测试题 高二英语命题、校对:...
高二英语上册期末教学质量测试试题1
保密★ 启用前 【考试时间:2010 年 1 月 27 日上午 10:10~11:50】 高二英语上册期末教学质量测试试题 英 语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题...
高二英语上册期末质量检测试题7
高二英语上册期末质量检测试题7_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。湖北省黄冈中学2010年秋季高二英语期末考试试题高二英语备课组 本试卷共四部分。满分150分。...
高二英语上册教学质量检测试题
高二英语上册教学质量检测试题_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。巢湖市 2009/2010 学年度第一学期期末质量检测 高一、 (9 分) 二 语 文 试 卷 第Ⅰ卷(...
人教版重点高中2016年高二英语上学期期末教学质量检测...
人教版重点高中2016年高二英语上学期期末教学质量检测试题_英语_高中教育_教育专区。上学期质量检测高 二英语 本试卷共 8 页。全卷满分 150 分。考试用时 120 ...
高二英语期末教学质量检测试题答案
高二英语期末教学质量检测试题答案_专业资料。高二英语期末教学质量检测试题答案第...高二英语上册期末教学质... 暂无评价 9页 2下载券 (高二英语答案定稿)河源....
2015~2016学年度第一学期期末模拟考试高二英语
2015~2016 学年度第一学期期末模拟考试 高二英语 I 听说考试(共两节,满分 15 分) 做题时,先把答案写在试卷上等听说考试结束后再把答案写在答题卡上。 第一节...
8382年新人教版高二英语上册期末教学质量检测
8382年新人教版高二英语上册期末教学质量检测_英语_高中教育_教育专区。高二英语上册期末教学质量检测 高二英语 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分...
高二英语上册期末质量检测试题5
高二英语上册期末质量检测试题5_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。长阳一中2010—2011学年度第一学期期末考试 高二英语试卷考试时间:120分钟 试卷总分:150分 ...
高二英语上学期教学质量监测试题
高二英语上学期教学质量监测试题_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。3eud ...高二英语上册期末教学质... 暂无评价 16页 免费 2009年新人教版高二英语......
更多相关标签:
高二数学期末测试题 | 高二物理期末考试试题 | 高二英语期末考试试题 | 高二期末数学试题 | 高二文化生活期末试题 | 高二生物期末考试试题 | 高二历史期末考试试题 | 高二地理期末试题 |