当前位置:首页 >> 英语 >>

【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2(测)(含解析)新人教版选修8(新)


Unit 1-2
单元检测卷(时间 50 分钟;满分 100 分) 班 级 _________________ 姓 名 _____________ 考 号 _________________ 得 分 _______________________ I 语言知识及应用 (共两节,满分 45 分) 第一节 完型填空(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) 【山

西省曲沃中学校 2016 届高 三 10 月阶段性考试】 Remember, growing older is mandatory(无法抗拒的),growing up is optional. The first day of school our professor introduced himself and challenged us to get to know a new classmate. I 1 to look around when a gentle hand 2 I turned around to find a wrinkled(起皱纹的), little a smile. She said, “Hi, my name is Rose. I’m eighty-seven years old. Can I give you a hug?” I laughed and one. Why are you in college at such a(n) 5 ?” I asked. “ I always 6 college education and now I’m getting 7 !” She told me. Later, we became close friends. Every day we would leave class together and she 8 her wisdom and experience with me. Over the 9 of the year, Rose became a campus having a 4 responded, “ Of course you may!” And she gave me a gaint my shoulder.

3 lady looking up at me with

icon(偶像) and she 10 made friends wherever she went. At the 11 of the semester we invited Rose to speak at our football banquet(宴 会). I’ll 12 forget what she taught us. She was introduced and stepped up to 13 and said, “We do not stop

the platform. A little embarrassed, she cleared her

playing because we are old; we 14 old because we stop playing. There are only two secrets to staying 15 , being happy, and achieving success. You have to 16 and

find humor every day. You’ve got to have a dream. When you 17 your dreams, you die.” One week after graduation Rose died 18 in her sleep. Many college students 19 example that

attended her funeral in honor of the wonderful woman who taught

1

it’s never too 20 1.A. lay down 2.A. touched 3.A. beautiful 4.A. sadly 5.A. age 6.A. talked about 7.A. those 8.A. learned 9.A. course 10.A. easily 11.A. middle 12.A. ever 13.A. throat 14.A. grow 15.A. rich 16.A. eat 17.A. have 18.A. bitterly 19.A. to 20.A. early

to be all you can possibly be. B. stood up B. felt B. young B. coldly C. fell off C. wounded C. old C. absently C. point D. went out D. clapped D. kind-hearted D. enthusiastically D.year D. dreamed of

B. speed B. tried out B. one B. told B. path B. rarely B. beginning B. never B. face B. prove B. healthy B. cry B. lose B. fortunately B. for B. bad

C. looked forward C. that C. shared C. distance C. unwillingly C. end C. still C. nose C. look C. cheerfully C. laugh C. get C. peacefully C. in C. good

D. they D. debated D. road D. strangely D. top D. already D. eyes D. stay D. young D. shout D. keep D. young D. by D. late

2.A 考查动词。A. touched 触摸,轻轻接触;B. felt 感觉;C. wounded 受伤;D. clapped 拍手,鼓掌。根据下文和常识可知,新来的同学很友好,在我肩膀上轻轻接触以示友好,故

2

选 A 项。注意区别 feel,意为 to siberately move your fingers over sth. in order to find out what it is like 可以看出其不合适。其他选项意思不符。故选 A。 3.C 考查形容词。A. beautiful 美丽的;B. young 年轻的;C. old 老的;D. kind-hearted 热心肠的。从上文 wrinkled 可知这位新同学是位老人,所以用 old。故选 C。 4.D 考查副词。A. sadly 难过地;B. coldly 冷淡地;C. absently 健忘地,心不在焉地; D. enthusiastically 热心地,热情地。从下文可知我们一见面便非常热情,后来我们成为 好朋友,D 项最符合文意。故选 D。 5.A 考查名词。A. age 年龄;B. speed 速度;C. point 得分,要点;D. year 年。根据上 下文可知这位新同学年岁已高,而我有些好奇,所以问她此问题,age 符合文意。故选 A。 6.D 考查词组。A. talked about 谈论;B. tried out 试行,试用,试验;C. looked forward 期待;D. dreamed of 梦想。从下文倒数第 2 段 dream 可知,Rose 一直想接受大学教育,所 以选择 dream of 合适。故选 D。 7.B 考查代词。A. those 那些;B. one 一个;C. that 那个;D. they 他们。those 指代复 数名词;one 指代前面的单数可数名词的任一个;that 指代前面的不可数名词或句子;they 指代复数名词主格。由上文的 a college education,one 最合适。故选 B。 8.C 考查动词。A. learned 学到;B. told 告诉;C. shared 分享;D. debated 辩论。提到 我们成为好朋友, 后面有介词 with, 故选 C 项 share, 构成词组 share sth.with sb. 。故 选 C。 9.A 考查名词。A. course 课程;B. path 路径,路线;C. distance 距离;D. road 路。从 下文的 the year 可知,A 项正确,course 此处意为“??的过程、进程” 。故选 A。 10.A 考查副词。A. easily 容易地;B. rarely 很少地,罕有地;C. unwillingly 不情愿 地,勉强地;D. strangely 奇怪地。从上下文可知,Rose 在学校很受欢迎,有很多朋友, 所以 A 项 easily 正确。故选 A。11.C 考查名词。A. middle 中间;B. beginning 起初,开 端;C. end 结束,末尾;D. top 顶部。根据上下文可知,Rose 已经在校学习了大约一学期, 那么大家邀请她应是学期快要结束的时候,因此 end 正确。故选 C。 12.B 考查副词。A. ever 曾经;B. never 从不;C. still 还,仍;D. already 已经。根据 下文可知 Rose 已经去世,但作者对她的话语仍然记忆犹新,所以 never forget 是符合文意 的。故选 B。

3

15.D 考查形容词。A. rich 富裕的;B. healthy 健康的;C. cheerfully 愉快地,欢乐地; D. young 年轻的。 根据上文的 old 可知, 我们没有了梦想, 就会变老, 所以保持年轻 (young) 的方法之一是拥有梦想,故选 D。 16.C 考查动词。A. eat 吃;B. cry 哭泣;C. laugh 大笑;D. shout 喊叫。根据上文 being happy 和下文的 humor 可知 C 项 laugh 正确。故选 C。 17.B 考查动词。A. have 有;B. lose 丢失,失去;C. get 得到;D. keep 保持。根据文意, have a dream 是保持年轻、快乐和取得成功的秘诀之一,那么失去了梦想就意味着变老了, 所以 lose 最合适。故选 B。 18.C 考查副词。A. bitterly 痛苦地;B. fortunately 幸运地;C. peacefully 安静地; D. young 年轻的。根据文意可知,Rose 性格开朗,人缘很好,而且自己的梦想也实现了, 由此可推测她在睡梦中安静的去世,C 项 peacefully 最符合文意。故选 C。

第二节 语法填空 (共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 【福州 八中 2015—2016 学年高三毕业班第一次质量检查】 Last weekend our school held a sports meeting. 21 (Realize) it was our last

high school sports meeting, we decided to make it an unforgettable experience for all of us. We first attended the opening parade, for of 23 (prepare). 24 22 our class had made a lot

our excitement, our parade performance was a great 25 (vary)

success. After the parade, the games started. My classmates attended

4

events such as running, high jump and long jump. Due to the hard training they 26 (do) before, their performances were very 27 (impress). On the stand, my (raise) their cameras ( announce). It was

classmates applauded and cheered for the athletes, some 28 to capture the exciting moments. Finally, the result 29

amazing that our class won the second place. Our efforts paid off! Cup in hand, we took a picture together. I believe this sports meeting will remain a precious memory for all of us time goes by. 【答案】 21.Realizing 22.which 23.preparations 24.To 25.various 26.had done 27.impressive 28.raising 29.was announced 30.as 【解析】 试题分析:考查非谓语动词、定语从句、名词、连词、时态及被动语态、短语固定搭配等, 注意运用其正确形式。 21.Realizing 考查现在分词。 因为句子主语 we 和 realize 之间是主动关系, 所以用现在分 词。 22.which 考查定语从句。根据句子结构,此句是一主从复合句,是定语从句,所以填 which 指代 parade。 23.preparations 考查名词。在 a lot of 后应加名词复数。 24.To 考查固定搭配。to one’s excitement 令我们激动、兴奋的是。 25.various 考查形容词。修饰名词应用形容词。 26.had done 考查时态。 “和原来的训练相比,他们的表现给人们留下深刻印象” “过去的过
5

30

去”过去完成时。 27.impressive 考查形容词。作表语应用形容词 impressive。 28.raising 考查非谓语动词。此处是带逻辑主语的分词短语做状语,some 和 raise 之间是 主 raising 动 关 系 , 所 以 填

考点:考查非谓语动词、定语从句、名词、连词、时态及被动语态、短语固定搭配 II 阅读 (共两节,满分 30 分) 第一节 阅读理解 (共 1 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。 A【山西省曲沃中学校 2016 届高三 10 月阶段性考试】 I regularly train at a local boxing gym and I’m lucky enough to meet an amazing man, Adrian Charter. Adrian comes to the gym to train, just like me. The difference is, I’m 31 years old, and Adrian is 72! I watched Adrian as he was training, early on a Sunday morning, and he was hitting the punching bag harder and quicker than most men in their twenties would. Adrian was a former boxer whose last professional fight was in 1972. Even though he has stopped competing as a boxer, his discipline( 纪律 ) still makes him stick to a training rule. It simply amazed me as to how a 72-year-old man could train so hard. Believe me, boxing is one of the most difficult sports on the earth, needing much patience,skill, and effort. What surprised me even more was that a few days earlier he did some running. He ran 9 kilometers. He does this on a regular basis. For me, I can run 5 kilometers at most. When I questioned him about how he kept such discipline, he calmly replied, “It

6

is all in my mind.” I thought about it for a moment. If discipline can push a 72-year-old man to train so hard and enjoy it, could I imagine how discipline could serve every single human being on the earth? Right at this point, as you read this story, please pause and ask yourself, “What is my level of discipline?” Adrian’s example told me that the power of discipline will get us to the finishing line! The bigger the challenge is, the more our discipline can serve us and the sweeter the taste of success will be! 31.The author noticed Adrian Charter mostly because Adrian Charter _______ . A. was a famous former boxer C. acted faster even than young people 32.What does the author think of boxing? A. It has high requirements. C. It has a limit to people’s age. and strong. 33.The underlined sentence in the last paragraph probably means “______ ”. A. Rome was not built in a day C. failure is the mother of success 34.What can be the best title for the text? A. Grasp every chance to keep fit C. The power of discipline 【答案】 31.C 32.A 33.B 34.C 【解析】 试题分析: 作者通过在拳击馆遇见一位退役拳击手每天依然坚持训练的事情, 说明每天坚持 自己做的目标要求,你会最终取得成功。 31.C 细节理解题。由第二段第一句 I watched Adrian as he was training, early on a
7

B. was the oldest in the boxing gym D. didn’t want to compete any longer

B. It has strict training rules. D. It makes people become quick

B. no pains, no gains D. early birds can catch worms

B. An unforgotten experience D. An amazing boxer

Sunday morning, and he was hitting the punching bag harder and quicker than most men in their twenties would.可知,作者通常注意到 Adrian 是因为 Adrian 在拳击馆比大 多数二十多岁的男人还要刻苦和拳击快。故选 C。 32.A 细节理解题。由第三段 Believe me, boxing is one of the most difficult sports on the earth, needing much patience, skill, and effort.可知,作者认为拳击需要很 大的耐心、技巧和努力,换句话说就是有很高的必备条件。故选 A。

考点:人生感悟类阅读。 B【山西省曲沃中学校 2016 届高三 10 月阶段性考试】 Apple picking Apple picking is always a popular fall activity, with families looking for a fun way to spend time together outdoors. Check out some options on where and how to pick close to Toronto: Pine Farms Tel: 905-833-5459 Hours: Tuesday to Sunday 9 am to 5 pm Details: Pick your own apples from mid-August to November. Albion Farms Tel: 905-584-0354 Hours: Daily 10 am to 6 pm Where to pick pm Details: Pick your own apples only in early September. Brooks Farms Tel: 905-473-3920 Hours: Daily 9 am to 5 pm Details: Picking your own apples is not available(可得到
8

Details: Pick your own apples on weekends only Watson Farms Tel: 905-623-9109 Hours: Monday to Friday 9 am to 8 pm Weekends 9 am to 6

的),but apples are available in the farm market. Willis Family Fruit Farms Tel: 905-876-2606 Hours: Weekends 10 am to 8 pm Details: Pick your own apples only in September and October. Apple Call first: Certain apple types may not be available because demand and

pickin farm hours can change without notice. So call ahead before setting out. g tips What to bring: Some farms provide containers(容器) for you to carry the fruit home, but it’s not a bad idea to bring them yourself. Comfortable shoes and clothes that you don’t mind getting dirty are a must. And keep the weather in mind: pack a sweater for cooler days, and bring sun cream. 35.According to the author, apple picking ______ . A. helps farmers harvest the fruit C. is better for teenagers than for adults in cities 36.If you are only free after 6 pm on Tuesday, you can choose _____ . A. Pine Farms B. Albion Farms C. Watson Farms D. Willis Family Fruit Farms B. can bring great pleasure to families D. is becoming more and more popular

37.What can we learn from the passage? A. You may dirty your clothes when picking apples. B. Apples on all the farms are on sale at the same time. C. You have to pay to take the apples you have picked home. D. You are not allowed to take containers for carrying apples. 【答案】 35.B 36.C 37.A 【解析】

9

试题分析:这是一篇广告,摘苹果是永远流行的秋季活动在多伦多,家人寻找一种有趣的方 式来一起花时间在户外。一些农场和果园将包括车乘,动物园,国家的商店和自制的果酱和 蜜饯和更多。以下提供摘苹果活动地点及内容。

35.B 细节理解题。 由大标题下面第一句 Apple picking is always a popular fall activity, with families looking for a fun way to spend time together outdoors.可知,摘苹果 是永远流行的秋季活动在多伦多,家人寻找一种有趣的方式来一起花时间在户外。故选 B。

考点:广告布告类阅读。 C【山西省曲沃中学校 2016 届高三 10 月阶段性考试】 What looks like an angry old man and lives at the bottom of the ocean? It’s the world’s ugliest animal---the blobfish(水滴鱼). Its strange skin is shaped by its habitat. It lives 800 meters below the ocean’s surface, a depth where very few other creatures can survive. Most fishes have a swim bladder(鱼鳔), which is filled with gas and helps them stay afloat. At the depth that the blobfish live, water pressure is 80 times higher than that at higher sea levels and any swim bladder wouldn’t be able to serve its purpose. The blobfish don’t have a swim bladder because their skin works the same way. It helps them stay afloat without having to use any energy. The blobfish have a pretty relaxed attitude towards eating. All they do is stay and wait for crabs or lobsters to come by. Since the blobfish like to eat crabs and lobsters, they often get caught in nets that are used to catch lobsters or crabs and end up dying or being killed. They are not suitable for eating so they are useless for fishermen. There’s a purpose behind the blobfish’s new title; it has become the new mascot

10

for the Ugly Animal Preservation Society, an organization whose purpose is to preserve endangered ugly animals. “We’ve needed an ugly face for endangered ugly animals for a long time and I’ve been amazed by the public reaction,” said the Society’s Simon Watt. “For too long cute animals have taken the limelight(风头) but now the blobfish will be a voice for those who always get forgotten.”They hope this new face will help the world know that we need to help preserve the populations of ugly animals too. 38.The biggest difference between the blobfish and most other fishes is that the blobfish_____ . A. cannot be eaten by people C. only live at high sea levels 39.What makes the blobfish stay afloat? A. Their skin. bladder. 40.We can learn from what Simon Watt said that _____ . A. most ugly animals are in danger B. the population of the blobfish is increasing B. Their tail. C. Their mouth. D. Their swim B. don’t have a swim bladder D. aren’t active in catching food

C. the blobfish have attracted the public’s attention D. people knew nothing about the blobfish in the past 【答案】 38.B 39.A 40.C 【解析】 试题分析: 文章主要介绍了世界上最丑的动物——水滴鱼。 以及动物保护协会把它列为新的 吉祥物,目的是让人们保护濒危的丑陋动物。 38.B 细节理解题。由第三段 At the depth that the blobfish live, water pressure is 80 times higher than that at higher sea levels and any swim bladder wouldn’t be able to serve its purpose.可知,由于水滴鱼生活在海底 800 米处,水压大,特殊的环境 使得它们没有鱼鳔。故选 B。 39.A 细节理解题。由第四段第一句 The blobfish don’t have a swim bladder because
11

their skin works the same way.可知,水滴鱼的皮肤的工作方式和绝大多数鱼的鱼鳔的工 作方式相同。故选 A。 40.C 推理判断题。由倒数第二段 Simon Watt 说的话可知,水滴鱼作为长得丑的濒危物种, 会让全世界人注意到它们,并保护它们免于灭绝。故选 C。 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 【福州八中 2015—2016 学年高三毕业班第 一次质量检查】 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Some students prefer to learn by themselves. They think they can learn better in this way because they have more freedom, pressure and independence. There is some truth in their way. 41 It is better to have a teacher, especially when they learn something more

difficult. First, a teacher can act as a guide to lead you to success. When you learn, you need help and advice. A teacher will give you a hand when you face difficulties. 42 What is more, a teacher puts real pressure on you. If you study by yourself, you must be strong-minded enough to keep on. 43 But under the guidance of a teacher,

you will feel there is always someone to watch you. The teacher may give you homework to do. You must complete the homework, or you will not pass the course. Last but not least, studying with a teacher will help you receive the benefit of the teacher’s knowledge. 44 They teach students how to learn and how to

obtain information. They guide all of you in class to discuss the material and provide extra material to broaden the scope of the topic. 45 I choose to learn in a big family---my school. Without a teacher, I would

feel there would be no fun and no pressure. I could not learn well in such dull and depressing circumstances. A. Besides, teachers are connected with our life. B. Teachers can help you solve all of your problems. C. In short, I prefer to go to class studying with a teacher.
12

D. Without a guide, you would be searching in darkness. E. And you may become inactive for lack of a strong will. F. But they fail to see the advantages of learning with a teacher. G. In class, teachers do more than just going over the material in the text.

42.D 考查对上下文的理解和推理判断能力。A teacher will give you a hand when you face difficulties.遇到困难时,老师会给你一只手。D 选项 Without a guide, you would be searching in darkness.是说没有一位老师这样的向导,你就会在黑暗中寻找,和上句形成 对比。故选 D。 43.E 考查对上下文的理解和推理判断能力。上文 If you study by yourself, you must be strong-minded enough to keep on.说如果你自己独立学习,你必须有足够坚强的意志去坚 持。E 选项 And you may become inactive for lack of a strong will.是说你可能变得不 活跃,因为缺乏坚强的意志。你可能变得不活跃,因为缺乏坚强的意志。正好和上句构成因 果关系。故选 E。 44.G 考查对上下文的理解和推理判断能力。由下文中 They teach students how to learn and how to obtain information.可推知如 G 选项所说,在课堂上,老师做的不仅仅是复习 课本中的素材,而且教你如何去学习和获取知识。G 选项和下句构成递进关系。故选 G。 45.C 考查对上下文的理解和推理判断能力。最后一段是对文章内容的主旨总结,C 选项 In short, I prefer to go to class studying with a teacher.表达了作者认为需要有老师 的指导, 以及在学校这个大家庭中学习, 才能更加有乐趣和没有压力的观点, 并和下文呼应。 故选 C。 III 写作 (满分 25 分) 在日常生活中, 人们对于体育锻炼所持的观点各不相同。 请你根据以下写作内容完成短 文。

13

【写作内容】 1.号召人们坚持健康积极的生活方式:每天锻炼一小时,健康工作五十年,幸福生活 一辈子; 2.有些人认为体育锻炼不重要; 3.陈述自己的观点。 【写作要求】 适当发挥想象,不能逐句翻译。

One possible version:
Health Means Wealth People hold the belief that if they are healthy, they will have everything.Some of the young and middleaged spend their holidays playing cards online, believing that they are healthy and there is no need for them to do sports.Some of them even continue to make more money, which means everything to them.As far as I am concerned, I don’t think what some of the people do in their spare time is right and health is the most important thing for us, which can help us to do something that we want to do.We should all remember: exercise one hour a day, work healthily for fifty years, live happily for a whole life.

14


相关文章:
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2(练)(含解析)新人教版选修8(新)
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2()(含解析)新人教版选修8(新)_英语_高中教育_教育专区。Unit 1-2 Ⅰ.词义辨析 1.Testing is still the usual...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2(测)(含解析)新人教版选修8(新)
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2(测)(含解析)新人教版选修8(新)_英语_高中教育_教育专区。Unit 1-2 单元检测卷(时间 50 分钟;满分 100 分) ...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习 Unit 1-2(讲)(含解析)新人教版选修8
【讲练测】2016年高考英语一轮复习 Unit 1-2()(含解析)新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。Unit 1-2 单元知识预览 项目 单词及其词性变化(语法填空...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习 Unit 1-2(练)(含解析)新人教版选修8
【讲练测】2016年高考英语一轮复习 Unit 1-2()(含解析)新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。Unit 1-2 Ⅰ.词义辨析 1.Testing is still the usual _...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2(练)(含解析)新人教版选修6(新)
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2()(含解析)新人教版选修6(新)_英语_高中教育_教育专区。Unit 1-2 Ⅰ.词义辨析 1.As they had no children ...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习词类复习(2)(讲)(含解析)新人教版选修8(新)
【讲练测】2016年高考英语一轮复习词类复习(2)(讲)(含解析)新人教版选修8(新)_英语_高中教育_教育专区。词类复习(2)有提示词的词类复习:动词、非谓语动词、...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2(练)(含解析)新人教版选修7(新)
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit1-2()(含解析)新人教版选修7(新)_英语_高中教育_教育专区。Unit 1-2 Ⅰ.词义辨析 1. It seems that nothing can...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习 Unit 1-2(测)(含解析)新人教版选修6
【讲练测】2016年高考英语一轮复习 Unit 1-2(测)(含解析)新人教版选修6_...7.___8.___ 9.___ 10.___ II 阅读 (共两节,满分 30 分) 第一节 ...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit3-5(测)(含解析)新人教版选修8(新)
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit3-5(测)(含解析)新人教版选修8(新)...第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1. 5 分,满分 30 分) 【云南师大...
【讲练测】高考英语一轮复习Unit(练)(含解析)新人教版选修8-精
【讲练测】高考英语一轮复习Unit()(含解析)新人教版选修8-精_英语_高中教育_教育专区。Unit 1-2 Ⅰ.词义辨析 1.Testing is still the usual ___ by wh...
更多相关标签: