当前位置:首页 >> 英语 >>

河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百六十二)


河南省郑州市新世纪学校 2012 届高三英语专题总复习精选强化练习 题(二百六十二)
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 21.Are you concerned ________ your mother when she is out in Africa? A.about B

.in C.at D.over 22.As a driver,you shouldn’t________speed limits(限速) in the center of the city. A.put B.ignore C.notice D.take 23.The report said that today the sea would be ______ and we could enjoy ourselves on the boat. A.quiet B.calm C.strong D.nervous 24.When he ________the dog on the street,he saw the accident. A.played B.tied C.walked D.got 25.He has grown up after he ________so much in his life. A.went through B.looked through C.got through D.broke through 26.—Did the naughty boy break the glass by chance? —No,______. A.of course B.on purpose C.by hand D.for pleasure 27.Those series of stamps ______ incomplete,while this series ______ complete. A.are;are B.is;is C.are;is D.is;are 28.The old lady ______ great pain when her only son was killed in a traffic accident. A.took B.suffered C.suffered from D.stood 29.It is so dirty that I don’t want to live here ______. A.longer B.more C.any longer D.any better 30.She won’t leave ______ her friends come back. A.since B.when C.after D.until 31.I won’t go to his birthday party without ________. A.inviting B.being invited C.invited D.to be invited 32.To my joy(高兴),my daughter is getting along ________ with her classmates than before. A.well B.much C.better D.more 33.Emergency line operators must always ______ calm and make sure that they get all the information they need to send help. A.grow B.appear C.become D.stay 34.I want to know ______. A.what city does she come from
用心 爱心 专心

-1-

B.from what city does she come C.from which city does she come D.what city she comes from 35.—It’s late;I have got to leave now. —OK.______. A.Thank you B.Don’t worry C.I’m sorry for it D.Take care 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36~55 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最 佳选项。 We,Patty and I,had been best friends since Grade Four.Just about everywhere we went, people __36__ we were best friends.We __37__ secrets over popcorn and soda year after year.But the best part about having a best friend was taking __38__ sleeping over on Friday nights. Then in Grade Eight,everything changed.Suddenly,my interest in make-up and clothes __39__ even my mom.I __40__ believe Patty started the first day of school __41__ the same pigtails(辫子)she had worn forever.What was happening?Other girls seemed more __42__ than Patty. I started avoiding her and making excuses.__43__,during the middle of the year, as we were sitting in my backyard,the __44__ broke out.I said,“Go home,Patty, and don’t come back.”I ran into the house crying.Mom sat me down and I told her __45__.I’ll never forget her words.She said,“__46__ will come and go in and out of your life forever.You are __47__ and it’s okay for both of you to make new friends.__48__ is happening is hard but perfectly __49__.” Time healed(治愈)a lot of the __50__,and over the next few years,we clearly went down __51__ paths.Still,when I saw her in the halls of high school.I __52__ a strange sadness.I thought if I went back and “fixed”everything between us,we could somehow start all over __53__ friends.But that was a fantasy(幻想).Our differences were too great,and I could only __54__ she understood. I’ll always remember the years when Patty and I were best friends,but Mom was right.__55__ can change,and we have to let them go when it’s time. 36.A.realized B.believed C.knew D.understood 37.A.shared B.spared C.kept D.reminded 38.A.beds B.places C.turns D.sides 39.A.surprised B.scared C.frightened D.satisfied 40.A.wouldn’t B.shouldn’t C.couldn’t D.needn’t 41.A.wearing B.design C.keeping D.staying 42.A.boring B.interesting C.pleased D.exciting 43.A.Finally B.Naturally C.Generally D.Especially 44.A.tears B.words C.anger D.hate 45.A.matter B.everything C.trouble D.nothing 46.A.Interests B.Friends C.Sadness D.Childhood 47.A.changing B.studying C.quarreling D.imagining 48.A.What B.which C.Why D.When
用心 爱心 专心

-2-

49.A.common B.ordinary C.regular D.normal 50.A.unhappiness B.similarity C.memory D.emotion 51.A.different B.same C.hard D.separate 52.A.remembered B.thought C.felt D.lost 53.A.like B.as C.with D.on 54.A.suppose B.believe C.hope D.suggest 55.A.Environments B.Opinions C.Friendships D.Impressions 第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A A woman who had been diagnosed with cancer had been given 3 months to live.So she told her pastor which songs she wanted sung at the service,what scriptures she would like read,and what she wanted to be wearing.The woman also told her pastor that she wanted to be buried with her favorite bible. “There’s one more thing.” she said excitedly. “I want to be buried with a fork in my right hand.” The pastor stood looking at the woman not knowing quite what to say. The woman explained,“In all my years of attending church socials and functions where food was involved;my favorite part was when whoever was clearing away the dishes of the main course would lean over and say ‘you can keep your fork’. It was my favorite part because I knew that something better was coming.So I just want people to see me there in that casket with a fork in my hand and I want them to wonder ‘What’s with the fork?’ Then I want you to tell them,‘Something better is coming,so keep your fork too.’” The pastor’s eyes were welled up with tears of joy as he hugged the woman goodbye.He knew this would be one of the last times he would see her before her death.But he also knew that the woman had a better grasp of heaven than he did.She knew that something better was coming. At the funeral the pastor told the people how he could not stop thinking about the fork and told them that they probably would not be able to stop thinking about it either. So the next time you reach down for your fork,let it remind you so gently that there is something better coming. Keep your fork.The best is yet to come. 56.Why did the woman have a talk with the pastor?Because ________. A.she wouldn’t like to die B.she was anxious about death C.she wanted to discuss certain aspects of her final death D.she begged him to help her to get rid of her illness 57.When hearing the woman’s last wish,the pastor felt ________. A.shocked B.excited C.entertained D.amazed 58.Someone says to you “Keep your fork”,which suggests ________.
用心 爱心 专心

-3-

A.the main course will be served B.your favorite is coming C.the service will begin soon D.the service will be finished at once 59.Why was the pastor so pleased when he heard her expression?Because________. A.he understood the woman better B.he realized she has understood death completely C.the woman didn’t ask for too much D.he could carry out her last wishes B Before you can communicate with others , you must learn to communicate with yourself.Discover your own thoughts and feelings.Put what you think and feel into words,say, write a composition or a letter.You can then send your ideas and feelings to others.Sometimes writing a song or a poem can help you do this. Are you pleased that your father had offered to take you out for a holiday?Express your thankfulness to him by giving him a hug.Do you feel proud because a friend of yours won in a game?Share your pride by telling him how much you are proud of him.These are good feelings that you would like to share with others. Learning to express bad feelings is important,too.For example,you and your friend have disagreement on a certain point.You feel very unhappy about it.It’s wise to tell your friend what you think about the matter and tell him that it’s important that you two should reach an agreement because you need the support from a friend like him.If you have too many unexpressed feelings,they can affect both your physical and mental health. 60.Which of the following statements is NOT true? A.Learn to communicate with yourself first. B.Share with your friends both your happiness and sadness. C.We should avoid expressing bad feelings. D.Don’t forget to say thanks to your parents when they’ve done something for you. 61.What feelings are bad for your health? A.Good. B.Unexpressed. C.No. D.Expressed. 62.How can people communicate with each other? A.With feelings. B.Through symbols. C.Through thoughts. D.With hands. 63.What can you tell from a handshake? A.Sharing pride. B.It’s a symbol of friendship. C.Showing winning in the game. D.Expressing thankfulness. C Having friends may well keep you healthier and help you deal with stress better.Some
用心 爱心 专心

-4-

studies show that people with close friends have a greater ability to fight disease than people who are alone. Make friendship a priority.Find the time to be with friends even if it means letting the lawn go unmoved or the dishes unwashed for a while.When you can’t get together, use the phone to keep in touch. Open up to close friends. Maintaining a deep friendship requires a level of “heartfelt” intimacy (亲密).Don’t be afraid to express your inner fears and disappointments. Listen to your friends when they have problems,but offer advice only when it’s wanted. Help raise friends’self-esteem when they are shaken by a job loss, or other such events. Have different friends for different activities, such as going to the movies,singing in a choir,and joining in a bowling league. Don’t wait for a friend to ask a favor. When a friend has the flu,offer to go to the store or drive his or her children to their after-school activities. Never take a friendship for granted. Like a good marriage,friendship needs care and patience.Become a joiner. Find a group that matches your interests. Talk to strangers. Conversations started in museums, laundry rooms,or bookstores can lead to firm friendship. Enroll in an adult-education course. A classroom is an ideal place to meet others with similar interests. 64.People with close friends have a________ ability to fight disease than people who are alone. A.less B.greater C.poorer D.little 65.According to the passage,you’d better offer advice to your friends________. A.at any moment B.only when they are happy C.only when they want it D.only when you are glad 66.What we should do to have friends according to the author? A.Make friendship a priority. B.Open up to close friends. C.Never take a friendship for granted. D.All the above. 67.Which of the statements is TRUE according to the passage? A.You should have different friends for the same activities. B.You should wait for a friend to ask a favor. C.You should avoid talking with strangers in museums,laundry rooms,or bookstores. D.You should never take a friendship for granted. D How do you address (称呼) people in English when you want to talk to them? The following may be some simple rules the beginners should follow. 1.When talking to a stranger,there is often no special form of address in English. Usually,if you want to catch the attention of a stranger, it is necessary to use
用心 爱心 专心

-5-

such a phrase as “Excuse me”. 2.In British English “Sir”and “Madam”are considered to be too formal (正式的)for most situations. They are used mostly to address customers ( 顾 客 ) in shops or restaurants. While in American English “Sir” and “Madam”are not so formal and are commonly used between strangers, especially with old people whose names you don’t know. 3.When you talk to some people you know,you can use their names.If you are friends, use their first names;if your relationship is more formal, use “Mr.”, “Mrs.”, “Ms.”, etc. before their family names. 4.There are many other forms of address which can be used between friends and strangers.However,many of these are limited in use. For example,“pal” and “mate” can be used between strangers,but are usually only used by men talking to other men. 68.According to the passage,“Excuse me” is mainly used to ________. A.address a person you don’t know B.apologize to others C.catch the attention of a stranger D.suggest good manners 69.If John Smith is your best friend,according to the passage you should often call him ________. A.John B.Smith C.Mr. John D.Mr. Smith 70.Which of the following is NOT true? A.“Sir” and “Madam”are used more often in America than in England. B.People often use“Mr.”“Mrs.”or “Ms.”before the first names of those people who they don’t know very well. C.“Pal” and “mate” are usually only used among men. D.While addressing friends,people just use their first names. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it. ● Recite and repeat in conversation. When you hear a person’s name, repeat it.__71__You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial. ● Ask the other person to recite and repeat.__72__After you’ve been introduced to someone, ask that person to spell the name and pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you’re making to learn their names. ●__73__Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy (同情) if you say, “I’m working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?” ● Use associations (联想).__74__For example, you could make a mental note“Vicki Cheng—tall, black hair.” To reinforce (强迫) your associations, write them on a small card as soon as possible. ● Limit the number of new names you learn at one time. When meeting a group of people, concentrate (全神贯注) on remembering just two or three names. __75__Few of the people
用心 爱心 专心

-6-

in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later. A. Admit you don’t know. B. Recite and repeat names. C. Free yourself from remembering everyone. D. You can let other people help you remember their names. E. If you can’t remember someone’s name, you may tell him the truth. F. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. G. Link each person you meet with one thing you find interesting or unusual. 第二卷 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 I went to see the film after supper. In my way to the cinema, I met an English woman, who lost her way. I gave up the chance see the film and took her to her hotel. While go there, I told her about great changes that had been taken place here in the past few years and she told me something about her country. Although I missed the film, but I still felt very happy, for I have not only helped her out of trouble but practiced my spoken English. If I had not worked hard on English, I would not have been able to help him. 第二节 书面表达(满分 25 分) 下面是一个中学生给某报编辑写的一封信,仔细阅读并就信的内容以编辑的名义给此中学生 写一封 100 词左右的回信。 Dear Editor, I am an active girl,and I speak and laugh loudly in the classroom like a boy.I don’t care about small matters.On the contrary,my neighbour,the girl who sits next to me,speaks quietly and dare not do the things I often do.I can understand this. What I can’t understand is that she often gets angry with me about small things.How can I get along with her? Yours sincerely, Sunny ________________________________________________________________________ 【答案解析】 21.A [be concerned about 意为“关心,挂念”。] 22.B [ignore 意为“忽视,不理睬”。] 23.B [calm 意为“(海洋、湖泊)平静的;有轻微波浪的”。] 24.C [walk the dog 遛狗;play with the dog 与狗玩耍;tie 系住,拴。] 25. [go through 经历; A look through 浏览; get through 完成, (电话)接通; break through
用心 爱心 专心

-7-

突破。] 26.B [由问句中的 by chance 以及答语中的 No 可知此处应用 on purpose(故意地)。] 27.C [series 的单复数同形,作主语时,谓语动词根据句子具体意思而定。由 series 前的 修饰词 those 与 this 判断两空分别为复数与单数,故选 C。] 28.B [suffer 遭受;忍受;经历,其宾语可以是 pain;suffer from 遭受;患病,其宾语 通常是疾病的名称,而不是痛苦(pain);stand 忍受。] 29.C [not...any longer=no longer“不再??”。] 30.D [not...until 句型表示“直到??才??”。] 31.B [此处表示“被邀请”,而且介词 without 后面必须跟 v.-ing 形式。] 32.C [get along well with 和??相处得很好,由 than before 知应用比较级。] 33.D [stay 作系动词有“保持”的意思。] 34.D [宾语从句用陈述语序,还要注意时态一致原则。] 35.D [Take care 小心;Thank you 表示感谢;Don’t worry 用于安慰别人;I am sorry for it 表示道歉。] 36.C [由上一句知,Patty 作为我的好朋友已经很长时间了,因此我们去过的所有地方的人 们都知道我们是好朋友。 realize 意为“意识到”; believe 意为“相信”; know 意为“知道”; understand 意为“明白,懂”。] 37.A [share 意为“分享”;spare 意为“抽出;节省”;keep 意为“保持”;remind 意 为“提醒”。] 38.C [take turns doing sth.是固定短语,意为“轮流做某事”。] 39.A 40.C [由于作者已对化妆打扮产生了兴趣,所以她不敢相信 Patty 还是留着那样的发型, 即在她看来,Patty 应该变一变发型。] 41.A [动词 wear 除了表示“穿戴”外,还可指“留头发、胡须等”。] 42.B [interesting 意为“有趣的”。由下文的“I started avoiding her...”可知,作 者认为其他的女孩好像都比 Patty 有趣。] 43.A [开始,“我”尽量避免见到 Patty,最后“我”终于把话说了出来。] 44.B [由下文的“Go home,Patty,and don’t come back.”可知此处指“我”的话脱口 而出,而不是指眼泪、愤怒或憎恨。] 45.B [由下文可知妈妈了解了所发生的事情,因此此处指“我”把一切都告诉了妈妈。] 46.B [文章一开头就表明 Patty 是自己的朋友,因此此处应用 friends。本句意为:生活中 总会有朋友来来去去。] 47.A [由上文“我”对化妆的兴趣的增加,以及觉得 Patty 不如以前可爱了,这一切表明 “我”的转变,故此处用 changing。] 48.A [What 在此处引导主语从句,表示“所发生的事情”。] 49.D [common 意为“常见的,共同的”;ordinary 意为“平凡的,一般的”;regular 意 为“有规律的、定期的”;normal 意为“正常的,平常的”。妈妈认为所发生的事情是正常 的。] 50.A [两人不再是好朋友,内心都很不快乐。因此应表示“时间治愈了内心的不愉快”。] 51.D [既然上面提到两个朋友分手了,因此,此处指“我们”两人各走各的路了。] 52.C [remember 意为“记起”;think 意为“认为,想”;feel 意为“体会,深感”;lose 意为“失去”。此处指作者去见以前的朋友,内心“感到难过”。] 53.B [“我们”还是有可能作为朋友重新开始。表示“作为”应用介词 as。] 54.C [正因为“我”和她之间的差别实在太大,所以“我”也只能希望(hope)她理解。]
用心 爱心 专心

-8-

55.C 56.C 57.A 58.B 59.B 60.C 61.B 62.B 63.B 64.B 65.C 66.D 67.D 68.C 69.A 70.B 71.F

[因为在本文主要讲述和好朋友分手的事情,所以此处应指友谊。] [由他们的对话可以看出他们谈及的都是病人的临终遗言及最后的一些愿望。] [由第四段知选择 A。] [由第五段的第二句话知选择 B。] [由倒数第四段的第三句话知 B 最佳。] [由第三段第一、三句可知。] [文中最后一句话是说“如果有太多不能表达的情绪会影响你的身心健康”。] [人们互相交流是通过某种符号来进行的。] [互相握手是友好的一种标志。] [细节理解题。从第一段第二句可知。] [分析判断题。由第三段第四句话可知 C 项正确。] [分析判断题。由文章的第四、五、六、七段的内容可判断得知。] [根据文中第一条第二句可知答案为 C。] [根据文中“ If you are friends,use their first names”可知答案为 A。 ] 72.D 73.A 74.G 75.C the In film after supper. my way to the cinema, I met an English woman, a On

I went to see ∧ who had While

∧ lost her way. I gave up the chance to see the film and took her to her hotel. taken place here

go there, I told her about great changes that had been going

in the past few years and she told me something about her country. Although I missed the film, but I still felt very happy, for I have not only helped her out of trouble had on English, I would not at

but practiced my spoken English. If I had not worked hard have been able to help him . her

【参考范文】 Dear Sunny, It’s very good that you want to make friends with the girl.In my opinion,you’d better first have a heart-to-heart talk with her,because understanding each other is very important for you two.And I also think it’s better for you to ask her to join you and your classmates in all kinds of activities,such as birthday parties, going out for a walk,discussing some fashionable topics,and so on.Besides,helping each other is also very important for both of you.Just share happiness and sadness with her.And I believe she will understand you in time and it is certain that you will be good friends in the future. Good luck to you. Yours, Editor Tape

用心 爱心 专心

-9-


相关文章:
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百六十一)
亿库教育网 http://www.eku.cc 河南省郑州市新世纪学校 2012 届高三英语专题总复习精选强化练习 题(二百六十一)Ⅰ.语法和词汇知识(共 15 小题;每小题 2 ...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百六十二)
河南省郑州市新世纪学校 2012 届高三英语专题总复习精选强化练习 题(二百六十二)第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百六十四)
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百六十四) 河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题河南省郑州市新世纪学校...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百六十)
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百六十) 河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题河南省郑州市新世纪学校20...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百五十六)
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百五十六)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。亿库教育网 http://www.eku.cc 河南省郑州市新...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百五十八)
河南省郑州市新世纪学校 2012 届高三英语专题总复习精选强化练习 题(二百五十八)该部分要求考生根据提示进行书面表达。考生应能: 1.根据所读文章进行转述或写摘要...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百五十七)
亿库教育网 http://www.eku.cc 河南省郑州市新世纪学校 2012 届高三英语专题总复习精选强化练习 题(二百五十七)Ⅰ.语法和词汇知识(共 15 小题;每小题 2 ...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百五十二)
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百十二) 河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百三十五)河南省...
河南省郑州市新世纪学校2012届高三英语专题总复习精选强化练习题(二百五十三)
亿库教育网 http://www.eku.cc 河南省郑州市新世纪学校 2012 届高三英语专题总复习精选强化练习 题(二百五十三)Ⅰ.单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,...
更多相关标签: