第一部分 听力(共两节，满分 30 分) 第一节(共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时间 来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1．What does Mr.Brown mean? A．He ref
uses the woman’s asking. B．He wants the woman’s paper right now. C．He wants the woman’s paper next week. 2．What can we know from the conversation? A．Laura wants to buy a car. B．Laura is repairing her car. C．Laura will learn to drive. 3．What does Jack dislike? A．Reading. B．Fishing. C．Cooking. 4．Why is the man going to the States? A．He is going sightseeing in the States. B．He is sent to work for an exhibition in the States. C．His company is holding an exhibition in the States. 5．What is the man doing? A．Taking advice. B．Making a suggestion. C．Asking for permission. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将 有时间阅读各个小题， 每小题 5 秒钟； 听完后， 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 8 题。 6．How often does Mr.Green have backache? A．Always. B．Sometimes. C．This is the first time. 7．When did Mr.Green’s back start to be ache? A．About three days ago. B．About four days ago. C．About five days ago. 8．What does the doctor tell Mr.Green to do? A．Stay in bed for two days. B．Take medicine regularly. C．Take some exercise. 听第 7 段材料，回答第 9 至 11 题。
9．What has Joan been doing recently? A．Looking for a job. B．Working two jobs. C．Traveling to Europe. 10．What is the man working on? A．He is studying biology at university. B．He is making money for his studies. C．He is preparing for a biology exam. 11．What will the man most probably do in a month? A．Look for a job. B．Go back home. C．Go for further education. 听第 8 段材料，回答第 12 至 14 题。 12．What is the most probable relationship between the speakers? A．Interviewer and interviewee. B．Shopkeeper and customer. C．Employer and employee. 13．What do we know about the man? A．He likes traveling. B．His English is not bad. C．He is old but unmarried. 14．What does the woman think of the man? A．He is bad. B．He is good. C．He is just soso. 听第 9 段材料，回答第 15 至 17 题。 15．Where does the conversation most probably take place? A．In a park. B．In the street. C．At a party. 16．Which is the best way for Mary to relax? A．To do some reading. B．To join some parties. C．To talk with friends. 17．What book does Howard like reading? A．Science fiction. B．The books with short stories. C．The books about famous people. 听第 10 段材料，回答第 18 至 20 题。 18．How will the group get to the hotel from the airport? A．They will take taxis. B．They will take the subway. C．They will go by bus. 19．What is the group planning to do from 1 p．m.to 2 p．m.?
A．They’ll have time to do some shopping. B．They’ll be having a tour of the area. C．They are going to have lunch. 20．What are they going to do after dinner? A．Attend a Broadway concert. B．Catch an exciting sitcom. C．Watch a musical comedy. 听力材料： (Text 1) W：Mr.Brown，can I put off my final paper until next week? M：I’m afraid you can’t. (Text 2) M：Laura，will you drive? W：I’m not sure.I’m working on the car.If it is in good repair，I will. (Text 3) W：Jack，do you have any hobbies besides reading? M：Fishing.In fact，I have lots of hobbies except for cooking. (Text 4) W：What is the purpose of your visit to the States? M：I’m going on business.My company is taking part in a computer exhibition in the States. (Text 5) W：I’m free today.Can you think of something to do? M：Well...How about taking a ride in the country? W：Mmm.Good idea.We haven’t taken one for ages. (Text 6) W：Hello，Mr.Green.What’s the matter? M：Hello，doctor.I’ve got a backache. W：Come in and sit down，please.Let me see.Er，do you often have backache? M：No，I don’t.I’ve never had backache before. W：Then when did it start? M：About four days ago. W：Well，go home and rest in bed for two days.You’ll feel better then. M：Can you give me some medicine？It’s very painful. W：No，all you need is a good rest.Come back in five days and do remember not to take any exercise.OK? M：Got it.Thanks! (Text 7) M： Hey， Joan！ haven’t seen you for ages.What have you been doing recently? I W：Nothing exciting.I’ve been working two jobs for the last six months. M：How come? W：I’m saving up money for a trip to Europe.
M：Well，I’ve only been spending money.I left my job to go to a university.I’m studying biology. W：Really？How long have you been doing that? M： For two years.I nearly run out of money.Luckily，I’ll finish next month and hope to find a job. W：Don’t worry.You will get more chances to earn money after you leave school. (Text 8) W：Well，please tell me about your working experience. M：I haven’t been kept in touch with international business，so I don’t have any experience，but I am intelligent and I learn very fast. W：OK，so do you think you can make yourself easily understood in English? M：Yes，in most cases. W：Are you available for business travel? M：Yes，I am young，and unmarried.It’s no problem for me to travel. W：OK.You are good.Hope to see you next time.I’ll call you if you get picked for the next test. M：Thank you very much.I’m looking forward to your call. (Text 9) M：Hello，my name is Howard. W：Nice to meet you，Howard.I’m Mary. M：Are you enjoying this party? W：Yes.How about you? M：Well，not really.To tell you the truth，I’d rather be reading. W：Oh？Do you like reading? M：Oh，yes.I enjoy reading very much.How about you? W：I like reading，too.In fact，reading is my favorite way to relax. M：Me，too.Tell me，what do you like reading? W：I like reading books about famous people.How about you? M：I enjoy reading short stories. W：Well，please excuse me.I have to go now for somebody is saying my name.Nice meeting you，Howard. M：Nice meeting you，too. (Text 10) Okay，everyone.I want to review the first two days of our travel plan for the trip.Please take out the paper that I handed out earlier.Uh，let’s see.Okay，our plane leaves at 9 ∶00 a．m.and arrives in New York at 3∶00 p．m.，and we’ll take a bus from the airport to the hotel. In the morning，we’ll leave the hotel at 8∶00 a．m..We’ll take a boat to the first sight spot—Ellis Island and then to Liberty Island to visit the Statue of Liberty.And later，we’ll go to Times Square where you can have lunch on your own from 1 p．m.to 2 p．m..
Later in the afternoon，you have the choice of visiting the Empire State Building or the Metropolitan Museum of Art.Uh，we’ll meet back at the hotel at 6∶00 p．m.，and we’ll have dinner at a very nice American restaurant.And then we’ll catch an exciting Broadway musical comedy around 8∶30 p．m.Uh，any questions? 答案：1～5ABCBB 6～10CBABA 11～15AABBC 16～20ABCCC 第二部分 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题；每小题 1 分，满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项。 21．My father earns around￥500 every month，which can hardly ________the basic needs of our family. A．support B．cover C．present D．arrange 解析：选 B。此处为“够??用”的意思。句意为：父亲每月挣约 500 元，这几 乎不够我们全家的基本生活费用。 22．The British are not familiar with different cultures and other ways of things, ________ is often the case in other countries. A．what B．as C．so D．that 解析：选 B。考查定语从句。as 引导非限制性定语从句，代替前面一句话。 23．No hurry at all. The train will come in an hour；________，we can have lunch. A．though B．meanwhile C．however D．while 解析：选 B。though 可是；meanwhile 期间；however 然而；while 而。句意为： 根本不用匆忙，火车一小时后才到，期间，我们可以吃午饭。只有选项 B 符合题 意。 24．________ your letter, I would have written back two days ago. A．Had I received B．Should I receive C．If I receivedw D．If I could have received 解析：选 A。根据主语中 would have written 可知是对过去的虚拟假设，从句 省略了 if 且把 had 提前完整的句子应该是 If I had received your letter...。 句意为：如果我早一点收到你的来信的话，我两天前就给你写回信了。 25．Much ________ with his son’s performances at school, Mr.Green decided to take him to Beijing for a holiday. A．delighting B．to delight C．being delighted D．delighted 解析： D。 选 格林先生对儿子在学校的表现非常满意， 他决定带儿子去北京度假。 be delighted with sth.“对某事很满意”，是固定搭配。
26．Don’t play computer games any longer；you must ________ what is important for your future development. A．depend on B．concentrate on C．base on D．take on 解析： D。 选 不要再玩电脑游戏了。 你必须全神贯注于对你未来发展重要的事情。 concentrate on“全神贯注于”，符合题意。depend on“依靠；依赖”； base...on“以??为基础”；take on“呈现(新面貌)；承担”。 27．If you look on it as an opportunity to ________ fresh skills, you won’t find the job tiring. A．submit B．admit C．acquire D．achieve 解析：选 C。如果你把这看做是一次获得新技能的机会，你就不会觉得这份工作 累人了。acquire“获得；取得(技能、语言等)”，符合题意。submit“递交； 屈服”；admit“承认”；achieve“获得(成功)；实现(目标、梦想等)”。 28．At the conference, the Chairman demanded that people present ________ every effort to protect the polar bear against dying out. A．made B．would make C．to make D．make 解析：选 D。会上主席要求参加会议的人都要努力保护北极熊，以免灭绝。 demand“要求”，后接 that 从句时，从句用虚拟语气，即“(should＋)动词原 形”。 29．—Shall we go out for dinner tonight? —________. A．You are right B．It must be funny C．That sounds great D．Have a nice time 解析：选 C。You are right 你是对的；It must be funny 那肯定很有趣；That sounds great 好极了；Have a nice time 祝玩得高兴。句意：——今晚我们出 去吃饭好吗？——好极了。故选 C。 30．You throw away food for some reason. ________， children are suffering from starvation all over the world. A．Meanwhile B．Besides C．Therefore D．Otherwise 解析：选 A。你由于某种原因把食物扔掉了。而与此同时，世界上还有儿童在挨 饿。meanwhile“与此同时”，用于强调两种情况之间的差异，符合题意。 besides“而且”；therefore“因此；所以”；otherwise“否则；要不然”。 31．—What do you think of David? —Very good. He always keeps his promise. You can quite ________ him. A．take up B．depend on C．get along D．watch out 解析：选 B。“你觉得大卫怎么样？”“很好。他总是遵守自己的诺言。你完全 可以信赖他。”depend on“依靠；依赖”，符合题意。take up“占据；从事”； get along“与??相处；进展”；watch out“当心；小心”。
32．—Have you ________ your proposal to the conference? —Yes. It draws a lot of representatives’ attention. A．admitted B．assessed C．submitted D．handled 解析：选 C。“你已向大会提交了你的提议吗？”“是的。它已经引起了很多代 表的注意。”submit“提交；递交”，符合题意。admit“承认；允许进入”； assess“评估；评定”；handle 处理；应付”。 33．A survey done recently shows that not all parents ________ their children taking part in the weekend classes. A．escape B．lead to C．imagine D．approve of 解析：选 D。approve of 意为“支持；赞同”，句意为：最近的一项调查表明并 非所有的父母都赞成孩子参加周末补习班。 escape 意为“逃脱； 而 避开”； lead to 意为“导致；通向”；imagine 意为“想象”。 34．In my opinion，the ________boy really has ________for oil painting. A．gifted；gift B．gift；gift C．gifting；a gift D．gifted；a gift 解析：选 D。 gifted 是形容词，意为“有天赋的”，have a gift for 是固定 短语，意为“有??方面的才能”。 35．A new ________bus service to Tianjin Airport started to operate two months ago. A．normal B．usual C．regular D．common 解析：选 C。normal 正常的，正规的；usual 通常的；regular 有规律的；common 常见的。句意为：一趟开往天津机场的新定期班车两个月前开始运营。车是按规 定时间运营的，即“有规律的”。 第二节 完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出可以填入 空白处的最佳选项。 “Sign this paper if you don’t like Ms Strom，”the note said.My classmates’ eyes were all on __36__.I knew what the right __37__ was， but the negative feelings toward her，__38__ my classmates’ insisting stares made my debate more difficult. I __39__ why my friends disliked her.She was very strict.I thought，“If I sign it，my friends will be pleased，but if I don’t，...I would not want to see Strom’s face __40__ she realized what the note said.” My friends began to get __41__，wanting me to sign the paper and __42__ it along，but I didn’t know what to do.All I could concentrate on was whether or not to sign the paper.I quickly __43__ my mind—I would not sign.I passed it to another person and attempted to __44__ my attention to Ms Strom. Soon Ms Strom noticed what was __45__.She put the paper into her pocket.
The day was over at last.I couldn’t __46__ to get home.As I was leaving， Ms Strom called my name.My __47__ started to race as I walked to her. “Yes？”I asked as __48__ as I could.She handed a(n) __49__ to me and said“Thank you.”I stood there blankly (茫然地)，not knowing what to do. I opened it： Dear Amy， Thank you for not signing the paper.It truly shows your __50__.It must have __51__ much courage to choose not to sign it.It means a great deal to me. Thank you. I was shocked that Ms Strom appreciated me not signing the paper __52__ to write a thankyou note.I knew how much it meant to her.I will never __53__ this because of the great impact it had on my life.I hope I will continue to make __54__ like this that build people __55__ instead of tearing them down. 36．A.us B．them C．me D．her 解析：选 C。纸条传到了作者那里，同学们的目光也就随之集中在作者身上。 37．A.answer B．decision C．result D．conclusion 解析：选 B。根据下文可知作者知道什么是正确的决定。 38．A.in spite of B．such as C．because of D．as well as 解析：选 D。这里是说对老师的否定情绪以及同学们一直盯着我看使我的决定做 起来很困难。as well as 意为“除??外”。 39．A.wondered B．guessed C．understood D．imagined 解析：选 C。根据“She was very strict.”可知我了解为什么我的朋友们不喜 欢她。 40．A.when B．until C．even if D．so that 解析：选 A。when 在此处引导一个时间状语从句。作者不愿看到当 Ms Strom 知 道纸条内容时而受到伤害的样子。 41．A.anxious B．happy C．sad D．angry 解析：选 A。此处是说“我”的同学非常着急，因为他们想让“我”签名。 42．A.send B．carry C．take D．passwww. 解析：选 D。根据“I passed it to another person...”可知纸条是在教室里 传递的。 43．A.gave up B．made up C．put up D．took up
解析：选 B。make up one’s mind 意为“做出决定”。 44．A.bring B．leave C．return D．give 解析：选 C。根据前文“All I could concentrate on was whether or not to sign the paper.”可知作者因考虑是否签名的问题而分散了听课的注意力，因 此此时作者努力使自己的注意力重新回到听 Ms Strom 讲课上。 45．A.appearing B．happening C．coming D．doing 解析：选 B。这里是说 Ms Strom 很快发现了正在发生的事情。 46．A.plan B．expect C．manage D．wait 解析：选 D。can’t wait to do something 意为“急切想做某事”。此句与上 句中的“at last”相联系。 47．A.heart B．feet C．legs D．thoughts 解析：选 D。can’t wait to do something 意为“急切想做某事”。此句与上 句中的“at last”相联系。 48．A.kindly B．calmly C．happily D．loudly 解析：选 B。根据上句可知作者尽力使自己平静下来。 49．A.book B．bag C．envelope D．dictionary 解析：选 C。根据下文“I opened it”以及下边内容可知，Ms Strom 递给作者 的是一个信封。 50．A.advantage B．ability C．character D．difference 解析：选 C。character 意为“(人的)品质”。用在这里符合题意。 51．A.called B．shown C．put D．taken 解析： D。 选 动词 take 可表示“需要”。 又如： Such a long wait takes patience. 52．A.enough B．much C．well D．most 解析：选 A。此处 enough 为程度副词，修饰动词 appreciate(感谢)，后搭配不 定式作结果状语。注意 enough 修饰 appreciate，thank 一类动词的用法。又如： I can’t thank you enough. 53．A.do B．forget C．face D．refuse 解析：选 B。永远也不会忘记这一点。 54．A.choices B．friendship C．changes D．advance 解析： A。 选 此句是对全文内容的概括。 作者在签名还是不签名之间作出了选择， 这种选择是维护而不是打击一个人。
55．A.well B．forward C．straight D．up 解析：选 D。此处 up 与后面的 down 对应。 第三部分 阅读理解(共 20 小题；每小题 2 分，满分 40 分) 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A Starting a business is never easy.But an organization like TechnoServe can make it easy.A businessman in the American state of Connecticut， Ed Bullard，launched this nonprofit group forty years ago.The name comes from the idea of technology in the service of mankind. TechnoServe looks for business solutions to rural poverty.As it says on its website，“social change has a business plan.”The group has helped create or improve more than two thousand businesses in about thirty countries. Luba Vangelova works for TechnoServe in Washington D．C.She tells us the group has an estimated budget this year of about fortyfive million dollars.She says much of that will support business training and development programs in Latin America，Africa，Asia and Eastern Europe. In parts of Central America，for example，TechnoServe is helping coffee producers become competitive in new and growing markets.In rural India the group is assisting farmers with crop production.And in Mozambique， TechnoServe is helping develop the travel and tourism industry. One way it identifies promising enterprisers is through a business plan competition called Believe Begin Become.This is a program that provides technical training and expert advice. Winners receive money to bring their business plans to reality.TechnoServe has held nine national competitions in Central America since 2002.Five competitions have been held in Africa，including one in Tanzania last year. SPEAKER：“B.B.B.has been a breakthrough for me.Finally I am going to own my own business.And I am going to employ people.” A TechnoServe channel on YouTube describes Believe Begin Become and some of the winning business plans.Luba Vangelova says TechnoServe also supports programs for teenagers and young adults. Charity Navigator，an independent group that rates (估价) American charities，has given TechnoServe its highest rating. 56．From the passage we know that TechnoServe is ________. A．a charity that helps get rid of poverty B．a company that offers business plans C．an organization that changes the world D．a group that develops high technologies 解析： A。 选 细节理解题。 由第一段“Ed Bullard launched this nonprofit group
forty years ago.”可知 TechnoServe 其实是一个非营利性质的慈善团体。 57．TechnoServe provides the following for enterprisers except ________. A．money B．business training C．development programs D．workers 解析：选 D。细节理解题。由第六段“Winners receive money to bring their business plans to reality.”可排除 A；由第三段“She says much of that will support business training and development programs in Latin America， Africa，Asia and Eastern Europe.”可排除 B、C；D 项文章并没有提到。 58．Which of the following statements about TechnoServe is true? A．It was named after Ed Bullard. B．The TechnoServe channel has programs for teenagers. C．It has held 15 business plan competitions already. D．It gained about 45,000,000 dollars this year. 解析： B。 选 细节理解题。 由第一段“The name comes from the idea of technology in the service of mankind.”可知 A 错误；第三段“She tells us the group has an estimated budget this year of about fortyfive million dollars.” 可知 D 错误；由第六段“TechnoServe has held nine national competitions in Central America since 2002.Five competitions have been held in Africa， including one in Tanzania last year.”可知 C 错误；由倒数第二段“Luba Vangelova says TechnoServe also supports programs for teenagers and young adults.”可知答案为 B。 59．From this passage we can infer that ________. A．Latin America，Africa，Asia and Eastern Europe are very poor B．one can’t start a business without the help of TechnoServe C．Charity Navigator thinks poorly of TechnoServe D．TechnoServe makes great contributions to the world 解析：选 D。推理判断题。由第二段“The group has helped create or improve more than two thousand businesses in about thirty countries.”以及第四 段内容可以看出 TechnoServe 为世界做出了很大贡献。答案 D。 B Science Daily —World Wildlife Fund scientists have just announced the discovery of 11 new animal and plant species in a faraway area in central Vietnam.They say this proves the importance of conservation efforts in the ancient tropical forests of the region. Within the ancient tropical forests of a region known as Vietnam’s “Green Corridor，”scientists found a snake，five orchids (兰花)，and two butterflies as well as three other plants new to science and exclusive (独有的) to the Annamites Mountain Range.Ten other plant species， including four orchids，are still under examination but also appear to be new species. “Discoveries of so many new species are rare and occur only in very special places like the Green Corridor，”said Dr.Chris Dickinson，WWF’s
chief conservation scientist in the Green Corridor.“Several large mammal species were discovered in the 1990s in the same forests so these latest discoveries may be just the tip of the iceberg.” The rainforests likely have existed as continuous undisturbed forest cover for thousands of years，and，as a result，offer unique habitats for many species，said WWF experts. The new snake species，called the whitelipped keelback，prefers living by streams where it catches frogs and other small animals.It can reach 31 inches. Three of the new orchid species are entirely leafless，which is unusual even among orchids，containing no chlorophyll (叶绿素) commonly found in plants.The other new plants include an aspidistra which produces a nearly black flower and a newlydiscovered species of plant with beautiful yellow flowers. The two new butterfly species are among eight discovered in the province since 1996.One is a skipper—a butterfly with quick，darting flight habits—from the genus Zela and the other is a new genus in the subfamily of Satyrinae. 60．According to what Dr.Chris Dickinson said，we can infer that ________. A．it’s impossible for us to find new species in any other places B．it’s a pity that they didn’t find new large mammal species C．many more new species will probably be discovered in the region D．the mountain is too large for all the new species to be discovered 解析： C。 选 推理判断题。 根据第三段 Dr.Chris Dickinson 说的话“Several large mammal species were discovered in the 1990s in the same forests so these latest discoveries may be just the tip of the iceberg.”(最近的发现可 能只是冰山一角)可以推断出还有更多的新物种可能被发现。 61．What’s the main reason for so many new species being there? A．The forest is located in the tropic zone. B．The rainforests haven’t been disturbed for thousands of years. C．The scientists’ hard work helps them live. D．The forest is covered with all kinds of green plants. 解析： B。 选 细节理解题。 根据第四段的“The rainforests likely have existed as continuous undisturbed forest cover for thousands of years，and，as a result，offer unique habitats for many species”可知，数千年来没有受 到干扰的雨林为大量的物种提供了栖息地，这就是产生新物种的原因。 62．Three of the new orchid species are very special because ________. A．they have no leaves at all B．they can produce black flowers C．they have chlorophyll D．they don’t belong to any plants 解析：选 A。细节理解题。参见倒数第二段的“Three of the new orchid species
are entirely leafless，which is unusual even among orchids，containing no chlorophyll(叶绿素) commonly found in plants.”可知这种兰花特殊的原 因是因为它们没有叶子。 63．What can we know from the text? A．The central part of Vietnam is surrounded by mountains. B．Dr.Chris Dickinson has been living in the region since the 1990s. C．New orchid species are the most among all the new species discovered since the 1990s. D．Scientists have been working to protect the Green Corridor in the past years. 解析：选 D。推理判断题。根据第一段的最后一句“They say this proves the importance of conservation efforts in the ancient tropical forests of the region.”和第三段的内容可以推知，科学家一直在设法保护这片森林。 C Babies who use many gestures (手势) to communicate when they are 14 months old have much larger vocabularies when they start school than those who don’t，US researchers said. They said babies with wealthier， bettereducated parents will probably sign more.This may help explain why some children from lowincome families perform less well in school. “When children enter school，there is a large difference in their vocabularies，”said the University of Chicago’s Meredith Rowe，whose study appears in the journal Science. Gestures could help explain the difference，Rowe told the American Association for the Advancement of Science yearly meeting in Chicago. Vocabulary is an important predictor of school success.Earlier research showed that rich，educated parents tend to talk to their children more than poorer，lesseducated ones. “What we are doing here is asking：Does this socialeconomic situation relate to gestures？Can that explain some of the difference we see at school entry (进入)？”Rowe said. The researchers filmed 50 Chicagoarea children and parents from different economic backgrounds and counted the number of gestures，such as pointing at a picture. The team found that 14montholds from highincome，welleducated families used gestures to express about 24 different meanings during 90 minutes.Children from lowerincome families expressed 13 meanings. When the same children entered school at age four and a half，those from higherincome families had better vocabulary scores on standardized tests. “At 14 months，an age when there aren’t even socialeconomic differences in their talk yet，we see there are differences in their gestures，”Rowe said.
The videos found that parents from wealthier families gestured more with their children than the other parents. Rowe said the findings suggest that gestures can at least partly explain vocabulary differences between the groups，and may prove useful as the basis for interventions (干预)． “Can we control how much parents and children gesture，and if so，will it increase their vocabulary？”Rowe asked. 【解题导语】 在孩子小时候用手势同其交流的多少会影响他上学时的词汇量。 64． When is the best time for the parents to communicate with their children using gestures? A．When their children start school. B．When their children are four years old. C．When their children are fourteen months old. D．When they become rich and welleducated. 解析：选 C。细节理解题。根据文章第一句话可知，在孩子 14 个月大的时候是 父母与孩子用手势交流的最佳时期。 65．The underlined word “difference” in Paragraph 4 refers to the difference in children’s ________. A．performance B．income C．education D．vocabularies 解析：选 D。指代题。文章第三段告诉我们孩子在刚上学时，他们在词汇方面存 在差异。所以这里的 difference 应该指孩子们在词汇方面的差距。 66．In the research，the researchers want to find ________. A．whether the socialeconomic situation relates to gestures B．how many meanings children can express using gestures C．what kind of children perform the best at school D．who can help the children from lowincome families 解析：选 A。细节理解题。全文前后都是在强调用手势和孩子进行交流对语言和 学习效果的影响，而且第七至第十一段重点强调了这一问题。 67．What is the main idea of the passage? A．Parents should be the first teachers of their children. B．Babies from different families speak differently. C．Parents must teach themselves at first. D．Babies who gesture develop bigger vocabularies. 解析：选 D。主旨大意题。全文是围绕父母与孩子进行手势交流与孩子词汇量的 关系进行讨论的，D 项概括合理。 D Because of different instruments，materials and cultural backgrounds， Chinese paintings have their own image and content in comparison (比较) to other types of paintings like Western paintings.Unique appearance of Chinese painting owes much to the use of the Chinese writing brush and the Chinese paper.There are four essential (基本的) elements (元素) used
in the creation of Chinese painting，the brush，ink，paper，and the ink stone.Without any of them the job can’t be done.
For Chinese painting，the special pedagogy，the close relationship with the painter’s personality and the unique Chinese philosophy are the most important.The painters are trained not only to convey the object but also the mood (情绪) and spirit of the subject.The Chinese believe that the painting is also the expression of the painter’s knowledge and temperament.In this way， Chinese painting becomes something much more than art. The most essential philosophy of China is the unity of heaven，earth and human beings.What the Chinese painters are trying to express is not something that meets their eyes，but their attitude to the great nature.They have a profound love and admiration for nature. In the same theme the Chinese painters may spend hours contemplating and drawing inspiration from the figures of nature.From the small or simple creatures that are chosen as subjects of art work，we can see how they enjoy the nature and their love devoted to the most humble things. The Chinese painters find it unpleasant to contemplate and draw the human figure by itself.Human beings are part of the surroundings.They are all together.That is why Chinese paintings are simple in compassion and full of harmony (和谐)，overall balance and peace with all of creation.They are interested in the mood and spirit. 68．What mainly contributes in the unique appearance of Chinese paintings? A．The cultural backgrounds. B．The special pedagogy. C．The painting instruments. D．The close relationship with nature. 解析：选 C。细节理解题。关键句是第一段中的“Unique appearance of Chinese painting owes much to the use of the Chinese writing brush and the Chinese paper”，其中 writing brush 和 paper 属于绘画的工具，所以答案为 C。 69．All of the following are important factors in Chinese painting EXCEPT ________. A．the teaching methods B．the Chinese philosophy C．the personality of the painter D．the mood and spirit of the subject 解析：选 D。细节理解题。根据第二段的第一句话“For Chinese painting，the special pedagogy，the close relationship with the painter’s personality and the unique Chinese philosophy are the most important.”可得知答案 为 D。
70．Why is Chinese painting conserved as something more than art? A．It conveys the most essential philosophy of China. B．It expresses the painter’s knowledge and temperament. C．It encourages the painters to love and admire nature. D．It is simple in composition but full of harmony and balance. 解析： B。 选 细节理解题。 由第二段中的“The Chinese believe that the painting is also the expression of the painter’s knowledge and temperament.” 可知，因为国画同时也表达了绘画者的知识和性情，所以它不仅仅是艺术。故答 案为 B。 71．The passage is mainly about ________. A．the influence of Chinese painting B．some basic information about Chinese painting C．the relationship between Chinese painting and nature D．the differences between Chinese painting and Western painting 解析：选 B。主旨大意题。通读全文可知，文章从一些基本理论和知识角度介绍 了国画，所以答案为 B。 E Old Computers Make for Unhappy WorkersSurvey LONDON (Reuters)—Dealing with the dissatisfaction of aging and unreliable office computers leads to workers’ unhappiness and more sickleave，a survey(调查) showed on Wednesday. A survey carried out by care4free.net of over 2,700 European office workers from the UK，France and Germany found that workplace dissatisfaction increased greatly with the age of computer equipment. “We do know that job satisfaction is falling in Britain and in most advanced nations，”said Stephen White，a researcher from the Work Foundation.“The actual reasons for this are the subject of very heated discussion.It’s certainly one interesting theory that technology may be the cause of this in some way，”White added.A quarter of those using outdated computers in Britain said they were “quite”or “very dissatisfied” with their everyday job compared to 16 percent of those who had enjoyed an advantage from uptodate technology. The survey also said that among workers dealing with outdated equipment， there was a 35 percent greater probability they would take six or more days of sickleave per year compared with the average worker.In France， where more workers use older computers，the probability jumped to 55 percent. Results also showed that women in the three countries were more likely to be using outdated equipment.In the UK，where more workers have uptodate computers than in the other countries surveyed，the number of women using old equipment doubled that of men. White pointed out that there were two sides to this problem，saying that
continually having to deal with new technology and new equipment can also be a source of worry.“Old and faulty equipment is a major cause of office dissatisfaction，there’s no question about it，but you also have to say that the frequent change of equipment is also，or could be，a main cause of dissatisfaction.” 72．The underlined word “this”(Paragraph 3) refers to ________. A．workplace dissatisfaction B．computer use in most jobs C．the aging of office computers D．the survey by care4free.net 73．How many office workers using old computers in Britain expressed their dissatisfaction? A．16%. B．25%. C．35%. D．55%. 74．According to White，why were the women surveyed more likely to use old computers? A．Most office workers use old computers. B．They do some of their work with computers. C．Dealing with new equipment can cause anxiety. D．They are easier to be satisfied with new technology. 75．What is the subject of this news story? A．Poor working conditions in offices. B．Research work of the Work Foundation. C．Influence of technology in the workplace. D．Different attitudes to old computers. 第Ⅱ卷(共 35 分) 第四部分 写作(共两节，满分 35 分) 第一节 短文填词(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 阅读下面短文，根据以下提示：1)汉语提示，2)首字母提示，3)语境提示，在每 个空格内填入一个适当的英语单词，并将该词完整地写在右边相对应的横线上。 所填单词要求意义准确，拼写正确。 Friday Mar.9,2011Cloudy This morning，on my way to school， I saw something lying by the roadside， shining.To my s________，it was a gold 76.________ necklace.I quickly picked it ________ 77.________ and looked around.No one seemed to be looking for the lost necklace.Should I hand it in to the ________(最近的)pol 78.________ ice station？But classes would begin in a ________ minutes.I had no time to de 79.________
al with it.So，I decided to t________ it 80.________ with me to school for the time being. Soon ________ I got to school，classes 81.________ began.After class，I handed in the neck lace to the headmaster，________(告诉) 82.________ him the story.He spoke h________ 83.________ of my honesty.When school was over，I heard our school radio station broadcast the school ________(新闻) that 84.________ ________(表扬) me for doing a good 85.________ deed.Mom and Dad were overjoyed to hear my story. 第二节 书面表达(满分 25 分) 9 月 15 日是你校的读书日。这一天，高一(1)班的 5 名学生把全班同学前一天筹 集到的书籍送往偏远的乡村育才小学，该班班长 Wang Feng 还在那里做了一场 “知识就是力量”的演讲。 假如你是校英语报的记者，请按下列要点用英语写一 则词数 120 左右的新闻报道。 1．时间、地点、人物、活动； 2．小学生们的反应； 3．简短评论。 注意：报道的标题和记者姓名已给出，但不计入总词数。 Sending Books to a Remote Primary School
By Lin Ling，School Newspaper