实验高中高二英语周测卷（2015 年 1 月 23 日）
第一部分：听力（共两节，满分 30 分）
做题时，先将答案划在试卷上。录音内容结束后，你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节（共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分） 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项，并标在试卷
的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. How did the man travel? A. By car. A. Send some e-mails. 3. What does the woman mean? A. She forgives the man. C. She has forgotten what the man said. 4. What should Betty do according to the man? A. Eat seafood. A. Mark. B. Have a good rest. B. Sally?s brother. C. Exercise more. C. Sally. 5. Who won the tennis match yesterday? 第二节（共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分） 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题。从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个 小题，每小题 5 秒钟；听完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间，每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 7 题。 6. What is the relationship between the speakers? A. Husband and wife. A. Robert. B. Neighbors . B. Albert. C. Colleagues. C. Lawrence. 7. What name does the woman want to give the baby? 听第 7 段材料，回答第 8 至第 10 题。 8. When does the conversation take place? A. In the morning. A. 2658A. 10. What?s the man?s problem? A. His back hurts. B. He has a fever. C. He has a stomachache. B. In the afternoon. B. 88564802. C. In the evening. C. 5559008. 9. What?s the man?s health insurance number? B. She is still angry with the man. B. By train. B. Have breakfast. C. By air. C. Buy a train ticket. 2. What does the man want to do before leaving?
听第 8 段材料，回答第 11 至第 14 题。 11. What does the man say about the hotel? A. The food was great. C. The beds were not very comfortable. 12. When is the pool open? A. At six o?clock in the morning. C. At eight o?clock in the evening. 13. How much should the man pay? A. $ 116. A. By credit card. 15. What are the speakers doing? A. Visiting a college. 16. Where was the woman born? A. In Germany. A. Visit a museum. 18. Who is the speaker? A. An air hostess. B. A tour guide. C. An airline clerk. 19. What should Mr. Jones do when he checks in? A. Show his ticket and passport and weigh his luggage. B. Open his luggage and have it checked. 20. What is the speaker talking about at last? A. The departure tax. B. The arrival time. C. The seat number C. Check in his hand luggage first. B. In America. B. Have dinner with him. C. In Britain. C. See an exhibition. 17. What does the man invite the woman to do next Monday? 听第 10 段材料，回答第 18 至 20 题。 B. Attending a party. C. Attending a club. B. $ 130. B. By traveler?s check. C. $ 160. C. In cash. 14. How will the man pay for the bill? 听第 9 段材料，回答第 15 至第 17 题。 B. At five o?clock in the afternoon. B. He was surprised about the fridge.
第二部分:词汇知识运用（共两节，满分 30 分）
第一节：多项选择（共 10 小题，每小题 1 分；满分 10 分） 从 A、B、C、D 四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项，并在答题卡上将该项涂 黑。 21. Lucy is a college student who is hard-working, so she passed the College English Test Band 4 at her first_ _________. A. attempt B. effort C. struggle D. factor 22. —It is raining hard. Will you go to your friend?s birthday party? —I promised him to go, but the heavy rain really places me in a ______. I?m not sure whether I will go or not. A. disadvantage B. circumstance C. dilemma D. challenge 23. Nowadays, some hot network languages are even ______ in some official media, such as CCTV and People?s Daily.
A. adapted B. adopted C. appointed D. aimed 24. “There is a limit to what one can ________. If you go on like this, I?ll report you to the headmaster,” said Ms Jones angrily to Bob. A. concentrate B. tolerate C. attempt D. swallow 25. Hannah was busy with work then but she still tried her best to some time from her tight schedule to visit her mother. A. cut out B. squeeze out C. leave out D. dig out 26. The more one is ______ the English-speaking environment, the better he or she will learn the language. A. kept up B. filled in C. caught in D. exposed to 27. It is obvious that talking about something behind others is what everyone will not_________. A. come up with B. put up with C. catch up with D. keep up with 28The family were enjoying their dinner, so I was wondering if I had arrived at a(n) ______ time. A. awkward B. flexible C. particular D. concrete 29. China launched Tiangong-1 on September 29, 2011 as an important step towards building its _____space station around 2020, when astronauts will work and live there for long. A. temporary B. contemporary C. permanent D. consistent 30. The Sino-U.S. relations, although they have experienced twists and turns in the past, ______ have moved forward. A .in return B. on the whole C. in other words D. on the other hand 第二节：完形填空(共 20 小题,每小题 1 分；满分 20 分） 阅读下面短文，从短文后所给各题的四个选项（A、B、C 和 D)中，选出可以填入空白 处的最佳选项，并在答题卡上将该项涂黑。 I was nervous when the bell rang for the beginning of the math exam. Suddenly I realized that I had 31 my geometry box I needed at home. I decided that I would borrow one from one of 32 the second floor. 34 36 for my exam.” Luckily, a girl came to me and her and quickly went to take my 40 37 . 35 me a 33 downstairs, got into the sixth graders? classroom and asked, “Does anyone have my juniors just So I
“Thanks for returning my instruments. And please thank your sister, Annika, for such a lovely birthday gift! —Vanessa” 31. A. lost 32. A. above 33. A. rushed 34. A. finally 35. A. borrowed 36. A. praised 37. A. charge 38. A. forgotten 39. A. news 40. A. preferred 41. A. after 42. A. pass 43. A. same 44. A. other 45. A. toy 46. A. class 47. A. admit 48. A. know 49. A. design 50. A. order B. hidden B. below B. climbed B. luckily B. handed B. encouraged B. notice B. remembered B. idea B. decided B. before B. deliver B. new B. last B. blanket B. home B. find B. accept B. dream B. note C. thrown C. over C. rose C. badly C. sold C. inspired C. exam C. hurried C. promise C. agreed C. when C. offer C. different C. past C. packet C. library C. guess C. understand C. mistake C. letter D. left D. beside D. dropped D. normally D. posted D. thanked D. seat D. managed D. fact D. refused D. until D. show D. old D. next D. book D. office D. realize D. change D. future D. answer
a geometry box, I need it box of her instruments. I and I realized this about to go to bed that she wanted me to 39 41
第三部分：阅读理解(共 20 小题；每小题 2 分，满分 40 分) 阅读下列短文，从每篇短文后所给各题的四个选项（A、B、C 和 D)中,选出最佳答案，
并在答题卡上将该项涂黑。 A Charles Darwin was born on February 12, 1809, in Shrewsbury, Shropshire, England. He started going to school in 1817 in Shrewsbury, when he was 8. One couldn?t say he was a brilliant student, but he had other hobbies like collecting coins, stamps, minerals and other things. He attended Samuel Butler?s private school for seven years. There he had to learn Greek and Latin operas. Later, as an adult, he said about that period of his life, “Nothing could have harmed the development of my intelligence more than Mr Butler?s school.” He continued with his passion for collecting and became interested in chemistry, bugs and birds, which he started learning by name so that he was only 10 when he knew the fauna(动物群) around his homeland. In October 1825, he attended the University of Edinburgh in order to study medicine. He didn?t manage to like it too much, as he became disgusted in the dissection(解剖)classes. When his
After the exam, school was over and I rushed home. I had while I was having dinner. I 42
38 to return the girl her box to give her the next day. I was
my little sister who was a sixth grader as well came to me. She said a gift to one of her friends for her birthday in her class as she 43 class of the other girl from whom I
wasn?t going to school tomorrow. The girl was in the The 44
had taken the box. My sister told me her friend?s name is Vanessa. day I went to school. I was already late and so I rushed to my sister?s class. 45 to one of her classmates and told her, “Please give 47 that the Since I was in a hurry, I handed the this to Vanessa.” Then I rushed upstairs to my realized about my 49 46 . I was in such a hurry that I didn?t 48 packet also had the geometry box of the other girl whose name I didn?t came rushing to me and handed me a(n) 50 , which said:
! When I just
, I returned to the sixth grade again. As I stepped out of my class, a girl
father realized he was neglecting his medicine studies, he enrolled Charles in a course at Christ College in Cambridge, hoping that he would become a clergyman. But theology wasn?t his passion either, so in 1826 he moved to Plinian Natural history Society and 4 years later he obtained his degree. On December 27, 1831, he started his great journey on board of the Beagle, which lasted about 5 years. During this time he started developing and creating the evolution theory. He discovered a great number of new specimens and an abundant variety of living organisms and fossils, which he sent to Cambridge, along with his notes. This period of his life acknowledged him as a great naturalist. One of the aspects of his theory was “the survival of the fittest”, but because he didn?t have so much genetic knowledge of chromosome(染色体)and some other, he couldn?t explain it all. He died on April 19, 1882 and was buried next to Isaac Newton. 51. According to Charles Darwin, . A. he didn?t like his experiences at Samuel Butler?s school B. people didn?t like him at all when he was at school C. he was good at his lessons when he was young D. he would like to learn Greek and Latin operas 52. How many majors had Charles Darwin learned in his whole life? A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 53. Which of the following made Charles Darwin a great naturalist? A. Collecting coins, stamps and other things. C. The discoveries on his journey. A. Darwin?s Travel on Board of the Beagle C. The History of Darwin?s Growth B While both Europe and the US are considered the Western World, it?s good to know there are some differences in culture. If you are considering moving to a European country, you will find the information below helpful as you plan your move. One culture difference is how the countries perceive time and space. For example, a house in the US that is 200 years old would be considered ancient. This is probably because America is a fairly young country. However, in Europe, something would not be considered ancient unless it was at least 2,000 years old. However, perception of distance seems to be the opposite. While Europeans would consider 100 kilometers a long way to drive, Americans would think twice. This could be due to the fact that many European countries are smaller than the US and are more havily populated. Cars are another factor that differs greatly between Europe and the US. American automobiles usually have automatic transmissions (变速器)while European cars generally have manual gears B. Research results at the university. D. His life at Mr Butler?s school. B. The Great Naturalist in the World D. Charles Darwin?s Hobbies
(手动挡位).European automobiles are smaller and more round-shaped, while American cars are larger and more square-shaped. Trucks and limousines(大型豪华轿车)are vehicles that Americans enjoy. In Europe, however, these types of vehicles are hardly seen, as they prefer smaller cars due to parking and traffic problems. The view of education is another culture difference between the European countries and the United States. In America, parents may save for many years and even go into debt to pay for their children to attend college. Most schools and universities in Europe, however, are free of tuition. 55. The author?s purpose in writing the first paragraph is to A. persuade people to live in a European country B. advise people to travel to Europe and America C. introduce the topic of this passage to the readers D. tell the differences between Europe and America 56. Which of the following shows the Americans? perception of time? A. Europe has been at least 2,000 years old. B. An ancient house has a history of 200 years. C. A hundred kilometers is a long way to drive. D. It is proper to drive at a speed of 100 kilometers per hour. 57. It can be concluded from the last paragraph that A. the Americans work harder than the Europeans B. the Americans are richer than the Europeans C. the children in Europe needn?t go to school D. poor children can?t go to college in America 58. The author develops this passage by A. comparing B. persuading C The global population is living longer, and getting older, which presents new challenges. “The question becomes: who will take care of everyone? While people will always be the best caregivers for people, there just aren?t enough people. That?s where robotic technology can really make a difference,” says Professor Maja Mataric at the University of Southern California. Her group is developing robots to work with stroke(中风) patients and elderly people. The research team has found that people react well to a robot gym instructor, and seem to get less frustrated with it than instructions given on a computer screen. The robot can act as a perfect trainer ,with infinite(极大的)patience. “People say things like ?I prefer this robot to my husband! Can I take it home? ?” according to Professor Mataric. “In fact, there?s a really important point here. As we create these caregiving technologies, we?re helping not only the people that need the care, but also the people caring for them. We can give them a break, and help them avoid burnout.” . C. arguing D. doubting . .
54. Which of the following would be the best title for this passage?
People are going to have to like, and importantly trust robots before they welcome them into their homes, and several groups around the world are working on making it easier to communicate with them. Much of human interaction(交流) takes place through body languages. Gestures, eye contact and being taught. In learning about how people interact with machines, researchers are also discovering new roles for robots in our lives. Robots can communicate with humans in ways that other technologies can not. “If someone finds the robot to be more persuasive and more reliable, that?s going to affect how he interacts with it,” says Dr Cynthia Breazeal, director of the Personal Robots Group at the Massachusetts Institute of Technology. “We can now start to think about fields where it?s the social interaction, which is the main means by which a robot helps someone.” Dr Breazeal says that means robots could be used in education, learning and health care, where social support is important. 59. Professor Maja Mataric mainly focused on robots? function of A. teaching B. exploring C. giving care 60. Why can robots be wonderful trainers in the gym? A. Because they are more clever. C. Because they cost less money. A. feeling tired A. Doubtful. B. feeling angry B. Uncertain. B. Because they are more patient. D. Because theygive correct instructions. . C. getting hurt C. Negative. D This summer, kids may check out some of the following exciting new books. A Hero for WondLa A Hero for WondLa is the seque（续集）to The search for Wondla by best-selling author and illustrator Tony DiTerlizzi. In the first WondLa book, readers were introduced to 12-year-old Eva Nine, a girl who was raised by a robot. This book follows Eva on her quest to the human city of New Attica. She is eager to meet other humans. But when she gets to New Attica, she learns that everything is not as it seems. She learns a shocking secret about her family and later she must flee for her life. Castle of shadows Princess Charlie lives in the make-believe land of Quale. Ever since her mother disappeared and her father went mad, Charlie has been leading a miserable life. If only her mother, the queen, would show up, everything would be alright. When Charlie finds a note from her mother stuck in a book, it is the first clue that things are about to change. With the help of Tobias, the gardener?s assistant, she begins the search for her mother. D. becoming disappointed D. Optimistic. . D. making things
Kizzy Ann Stamps Kizzy Ann Stamps is an African-American girl who is new in a public school. She is nervous and excited. At first, the other students at school do not accept her, but gradually their feelings change, and they become more open-minded and friendly. She seeks comfort from her dog, Shag. Her neighbor Frank Charles?s interest in Shag leads him to get to know Kizzy Ann and breaks down the barriers between them. Sword Mountain Dandelion is a young eagle whose parents are killed whie fighting to save her life. The good-hearted Prince Fleydur finds Dandelion and takes her to the Castle of the Sky. FFleydur adopts Dandelion as his daughter, and she becomes a princess. But trouble lies ahead. When a precious gemstone is stolen, Fleydur is accusd of the theft. Dandelion must return justice to Sword Mountain by finding the real thief and freeing the innocent Prince Fleydur. 63. When Eva Nine went to New Attica, she felt A. disappointed B. pleased 64. Kizzy was excited in a new school because A. her classmates were helpful to her B. she was free to do anything she liked C. she would come to know some new friends D. she did very well in her lessons at school 65. Which of the following tells us a story of a prince and a princess? A. A Hero for WondLa. C. Castle of Shadows. A. The teachers. B. Kizzy Ann Stamps. D. Sword Mountain. B. The children. E When you consider what subject to study in college, chances are that you and your parents will think about what you can make out of it after graduation. You will likely ask the question, “Can I find a well-paid job or simply a job with a degree in this in the future?” This consideration also influences students when they come to choose between studying science or humanities(人文学科) at college. People generally believe that the humanities, which include literature, history, cultural studies and philosophy, do not prepare students for a specific vocation( 职 业 ). Science that produce scientists, engineers and economists, engineers and economists. “I?ve decided to take finance as my college major. My parents and I think this subject will help me get a good job or start a business, ” said Yu Hua, 17, a science student at Wuxi No. 1 High School. “I?m going to study Spanish in college, which I believe will open doors to a high-paying job C. The writers. D. The parents. . . C. satisfied D. frightened
61. The underlined word “burnout” in Paragraph 3 probably means 62. What is Dr Cynthia Breazeal?s attitude towards the robots? future?
66. Who are most likely to be interested in this passage?
for me, ” said Liu Chao, 18, a senior student at Dalian No. 2 High School. He said few of his classmates show interest in subjets like philosophy and history, which are seen as “less promising” in job markets. The popularity of liberal arts subjects among college students has also been decreasing in the United States. American scholars and universities are concerned that in the ongoing economic crisis liberal arts subjests will be it hardest. As money tightens, they worry that the humanities may become “a great luxury(奢侈品) that many cannot afford”, according to the New York Times. This concern recently led the Association of American Colleges and Universities to issue a report aimed at selling the humanities to prospective college students. The report argues that the humanities have both practical and economic value, as they develop personal growth, such as critical thinking, increase historical knowledge and sharpen reasoning skills. 67. In the author?s opinion, many students choose to study science at college just because A. they don?t like humanities B. humanities may cost more than science C. their parents prefer science to humanities D. science can help them find a well-paid job 68. Which of the following jobs do humanities produce? A. philosopher. B. An economist. C. A scientist. . D. An engineer. 69. It can be learned from this passage that .
对于学生现在的学业重压，该受责备的是考试体系，而不是老师。 74. I do hope so because I want you to live _______________________ as I have. (as) 我的确希望你这样做，因为我希望你能像我这样过健康的生活。 75. Some experts recommend signs and posters be put up in areas_________________________. (allow) 一些专家建议应在不允许抽烟的地方贴上标志和海报。 76. We are told from the director?s office that ____________________________we know the result of the final examination. (long) 我们从主任办公室获悉，过不了多久，我们就可以知道期终考试的结果。 77. Not only __________________________ domestic markets to develop our economy, but it is also necessary for us to develop foreign market. (depend) 我们不应该仅依靠国内市场来发展我们的经济，开发国外市场也是必要的。 78. With some urgent business________________________, Mr. Smith has decided to put off his journey to Vietnam. (attend) 因为有紧急的生意要处理，史密斯先生决定推迟去越南的旅行。 79. No one really knows exactly when the first people arrived in_________________________ now. (call) 没有人知道确切在什么时候第一批移民者到达我们今天称之为美国的地方。 80. Thank goodness for your help, without which I ___________________________ so wonderful a poem. (make) 真得谢谢你，没有你的帮助，我无法创作出这么精彩的诗歌。 第二节：短文写作（共 1 题；满分 30 分） 请根据以下提示，结合你校园中的一个事例，就“失败”这一话题，用英语写一篇短文。 Everyone has experienced failure. In face of failure, people act differently. Some simply give up, while some still stick to what they are doing. How we respond to it decides whether we?ll succeed. 注意：① 无须写标题，不得照抄英语提示语； ② 除诗歌外，文体不限； ③ 内容必须结合校园生活中的一个事例； ④ 文中不得透露个人姓名和学校名称； ⑤ 词数 120 左右。
A. no one can afford the humanities as time goes on B. more and more American students study philosophy at college C. science subjects have been hit hardest by the economic crisis D. most high school students consider liberal arts to be less promising 70. The Association of American Colleges and Universities issued the report hoping that A. the whole society helps save humanities B. more college students choose to study humanities C. more jobs are offered to college students who study humanities D. colleges and universities reduce the fee of students who study humanities .
第四部分：书面表达（共两节，满分 50 分）
第一节：完成句子（共 10 小题，每小题 2 分，满分 20 分） 阅读下列各小题，根据汉语译文及句末括号内的英语单词完成句子，并将答案写在答题 卡上的相应题号后。 71 When I opened the door, l found him sitting in the sofa, completely _______________________ a novel. (absorb) 当我打开门时，我发现他坐在沙发上，完全专心地看小说。 72. They had no time to arrange their wedding, so they __________________________ by a company.(organize). 他们没有时间去安排婚礼，所以他们让一家公司去筹备。 73. It is the test system, rather than the teachers, __________________________________for the students? heavy study burden nowadays. (blame)
听力：1-5. CAACB 6-10.ACBBC 11-15. BBCCB 16-20. ACBAA 多项选择：21—25 ACBBB 26-30 DBACB 完形填空： 31. D 根据下文中的“…I decided that I would borrow one…”可知，作者把几何文具盒忘在了家里， 故 用 leave。 32. B 联系下文中的 downstairs 可知，作者要到楼下去借文具，故此处用 below。 33. A 开考的铃声都响过了，所以作者匆忙往楼下冲去（rush） 。 34. C 考试就要开始了，所以作者十分地（badlly）需要几何文具盒。 35. B 幸运的是，一个女孩递给（hand）作者一盒子文具。 36. D 女孩借给了作者文具，作者要感谢（thank）她。 37. C 作者借到了文具盒后当然是尽快去参加考试（exam）了。 38. A 根据上文作者考完试就回家了和第 40 空后的 give her the next day 可知，作者“忘记”将文具还 回去了。 39. D 此处用 fact 指代上文中提到的作者忘记还女孩文具那件事情。 40. B 作者忘记还回文具盒，所以决定（decide）第二天还给她。 41. C 作者正要去睡觉，这时（when）妹妹走了过来。 42. B 妹妹明天不去上学了，所以她想让作者代她给她的一个朋友送（deliver）礼物。 43. A 根据文章最后的“Thanks for returning my instruments.”可以推知，此处指接受妹妹礼物的女孩 和借给作者文具盒的女孩在同一个班级，故用 same. 44. D 联系上文第 40 空后的 to give her the next day 可知，此处指第二（next）天。 45. C 根据第 47 空后的“… the packet also had the geometry box…”可知，作者把盒子（packet）递给 妹妹班里的一个同学。 46. A 由上文作者参加考试可以推知，作者去学校是去上学的，所以把东西送出之后就匆忙去了自 己的班级（class） 。 47. D 把盒子给了妹妹班里的一个同学后作者才意识到（realize） ，那个几何文具盒也在里 面。 48. A 作者并不知道借给自己几何文具盒的女孩的名字，故选 know。 49. C 把文具盒放进了送给妹妹班里的同学的礼物盒中，作者意识到了这个错误（mistake） 。 50. B 根据下文可以推知，一个女孩走过来递给作者一张便条（note） ，上面写了感谢的话语。 阅读理解： A 51. A 推理判断题。根据第一段最后一句可以推知，达尔文不喜欢在 Samuel Butler?s school 学习的 经历。 52. D 细节理解题。文章介绍了达尔文学习过的专业，这包括戏剧（第一段倒数组二句）化学（第 二段第一句） 、医学（第三段第一句）和自然（第三段最后一句） ，共四门学科。 53. C 细节理解题。根据最后一段第四句 “This period of his life acknowledged him as a great naturalist.”可知，旅行过程中的发现使得达尔文成为一位伟大的自然学家。 54. B 标题概括题。本文主要介绍了达尔文的生平，B 项很好地概括了文章的意思，故为最佳标题。 B 55. C 推理判断题。根据第一段第二句可以推知，第一段的目的是引出本文的话题。 56. B 细节理解题。根据第二段第二句和第三句可在，美国的历史相对较短，一栋建造 200 多年的 房子会被美国人认为是古屋，故 B 项表现出了美国人的时间观。 57. D 推理判断题。根据最后一段倒数第二句可以推知，在美国，穷人的孩子上不起学。 58. A 篇章结构题。根据第二、第三和第四段介绍的欧洲人和美国人各自在时间感、距离感、汽车 使用和教育等方面的不同可推知，作者用比较的方式说明了他们的不同之处。
C 细节理解题。根据第一段和第二段可知，Professor Maja mataric 重点谈论的是机器人未来在护 理方面的应用。 60. B 细节理解题。根据第二段最后一句可知，机器人可以成为完美的健身房教练，因为它有极大 的耐心。 61. A 词义猜测题。画线词所在句的上一句说明机器人不但可以帮助被护理者，而且给护理者也带 来帮助，这样就可以让护理者得到休息。由此判断，机器人可以帮助护理者避免过度疲劳， 故 A 项正确。 62. D 推理判断题。根据最后一段可知，Dr Cynthia Breazeal 认为，未来的机器人可能更加具有说服 力、更加可靠，也可能用于教育、学习以及医疗保健等领域。由此可以推知，她对机器人的未 来是持乐观态度的。 D 63. A 推理判断题。根据第二段倒数第二句可知，一切和看起来的并不一样。由此可推知，她感到 很失望。 64. C 细节理解题。根据第四段第三句可知，她去了新学校后又紧张又兴奋，因为她可以认识一些 新朋友。 65. D 细节理解题。 根据最后一段尤其是第二句和第三句中的 prince 和 princess 可知， 该书讲述了王 子和公主的故事。 66. B 推理判断题。根据第一段可以推知，本文介绍的都是儿童读物，故可推知，孩子最有可能会 对本文感兴趣。 E 67. D 推理判断题。根据前两段可知，许多学生在大学选择学习理科的原因是：理科能够有助于他 们以后找到薪水较高的工作。 68. A 细节理解题。由第二段第二句可知，人文学科包括文学、历史、文化研究和哲学等，因此学 习人文学科的人将来的工作可能是哲学家，而不是经济学家、科学或工程帅。 69. D 推理判断题。由第四段最后一句可知，几乎没有学生对哲学、历史等人文学科感兴趣，因为 他们认为学习这些学科将来在就业市场上没有前途。由此推知，大多数中学生认为学人文学 科不如学理科有前途。 70. B 推理判断题。由最后一段的内容可推知，美国大学联合会发表这篇报告的目的就是希望有更 多的大学生学习人文学科。 完成句子： 71：absorbed in （reading ） 72：had it organized 73： ．that is to blame 74：as healthy a life 75：where smoking is not allowed 76：it will not be long before 77：should we depend on 78：to attend to 79：what we call America 80：couldn?t have made up 书面表达：One possible version: It?s universally accepted that we all may have to face failure many times. For example, as senior students, we may suffer failures in exams. Discouraging as failure are, we must keep a good state of mind and go on with our work, not let failure stand in the way of our success. I can still remember clearly that I suffered many a failure and felt annoyed. But I managed to calm myself down and reflected our learning methods, making some changes when necessary. Meanwhile, I turned to my teachers and followed students for advice. By sticking to my study persistently I have made steady progress. I truly hope I can be a success later in life. Anyhow, it is impossible to live without failing at something, and it is our attitude to it that determines whether we can really make a difference. 59. C