当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十九) 选修6 Unit 4 Global warming]


温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适 的观看比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

课时提升作业(二十九)
选修 6 Unit 4 Ⅰ. 单项填空 1. (2013· 哈尔滨模拟)Large quantities of water, as well as some other timely he

lp including a medical team Yunnan Province. A. has offered C. have been offered B. had been offered D. is offered to the new policy, since the serious drought hit

2. (2013· 南平模拟)Strangely, Mr Green, also made no remark in the discussion. A. opposing C. opposed B. opposes D. having opposed

3. (2013·洛 阳 模 拟 )Many houses were completely destroyed in the hurricane which struck the area last week. in the temporary shelters offered by the Red Cross. A. As a result of C. As usual B. As a consequence D. As for , the victims had to live

4. President Obama promised that the $ 700 billion rescue plan would make the _______of economy stable.

A. atmosphere C. principle

B. state D. phenomenon

5. (2013· 宁德模拟)—Would you like this gold necklace, Madam? —It’s beautiful, but out of my price A. control 6. who do. A. Above 7. Under these B. Below C. On D. With B. reach C. aim . D. range

average, people who don’t smoke are healthier than people

, you might agree with us that it is rather difficult for

your products to set foot in this market. A. situations C. cases 8. —How did it B. circumstances D. conditions that you made such a silly mistake?

—I myself haven’t figured it out yet. A. bring about C. come across 9. Any damage A. resulting in C. resulted from 10. All scientists B. come about D. come on negligence must be paid for by the borrower. B. resulting from D. resulted in the view that the increase in the earth’s

temperature is due to the burning of fossil fuels like coal, natural gas and oil to produce energy.

A. contribute to C. object to

B. lead to D. subscribe to

11. (2013· 吉林模拟)—Our holiday cost a lot of money. —Did it? Well, that doesn’t matter A. unless C. as long as you enjoyed yourselves.

B. as far as D. until by the villagers when I was

12. I never forget the days when I was wounded. A. tended C. advocated B. observed D. conducted

13. (2013· 兰州模拟)—Is your new teammate a good guy? —Yes. He is kind, skillful, hard-working and intelligent; speak too highly of him. A. on the contrary C. in the way B. by the way D. as a result , , I can’t

14. (2013· 泉州模拟)They are leaving for Hangzhou in ten days— next Friday. A. in other words C. on the whole B. in many ways D. on the contrary

15. I still remember how many years ago countryside. A. when it was B. was it that

I last met her in the

C. when was it Ⅱ. 完形填空

D. it was that

This story took place in Israel. One day when some government officials were rebuilding a garage, they found a mouse hole and used smoke to 1 the mice out. Later they

indeed saw mice running out, one after another. Then, thinking all the mice had escaped, the officials started to up. They saw two mice squeezing (挤)out of the hole. The that they did not 4 3 2

thing was

immediately. Instead, one chased after the other 6

near the 5 of the hole. It seemed that one was trying to bite the of the other.

Everyone 7 closer to take a look. They realized that one of the mice was 8 and the other was trying to allow the one that could not

see to bite on his tail so he could help him escape. 9 what happened, everyone was 10 and lost in thought.

One Rome official said, “The relationship between those two mice must be 11 of emperor and minister. ” The others agreed. An Israeli said, “I think the relationship between them was husband and wife. ” Again the others all felt it made 12 . 13 to

A Chinese, who was accustomed to the firm tradition of

parents, said, “They are mother and son. ” The others thought for a while and felt this was more 14 . So they approved once again.

At that moment, one palms,

15 child, who was resting his chin in his

16 looked at other people, asking, “Why did those two mice

have to have a certain 17 ? ” The atmosphere all lowered their heads 18 . The Rome official, the Israeli and the Chinese,

19 , and did not dare to respond. 20 on benefit, friendship and loyalty or

In fact, true love is not

blood relationship. Instead, it is based on no relationship. (315W) 1. A. persuade 2. A. clean 3. A. strange C. funny 4. A. take away C. walk away 5. A. entrance 6. A. ear C. fur 7. A. stepped C. climbed 8. A. deaf C. disabled 9. A. Witnessing C. Understanding B. exit B. make B. turn C. force C. take B. normal D. interesting B. give away D. run away C. path B. hind leg D. tail B. crawled D. crowded B. blind D. cute B. Looking D. Concerning D. passage D. help D. pick

10. A. surprising C. puzzled 11. A. this 12. A. a difference C. a story 13. A. loyalty C. honesty 14. A. visible C. reasonable 15. A. simple-minded C. hard-handed 16. A. surprisingly C. eagerly 17. A. relationship C. citizenship 18. A. stopped C. froze 19. A. in despair C. in surprise 20. A. established C. made Ⅲ. 阅读理解 B. it

B. indifferent D. speechless C. that B. sense D. peace B. truth D. closeness B. sensible D. explainable B. warm-hearted D. pure-minded B. confusedly D. hurriedly B. friendship D. membership B. heated D. expanded B. in shock D. in shame B. built D. existed D. one

Europe’s deadly outbreak of a rare form of E. coli(大 肠杆菌)bacteria has brought new attention to food safety issues. E. coli bacteria naturally live in the intestines(肠)of humans and many animals. Most kinds of E. coli are harmless but some can make people sick. One of the problems when people get sick from food is that the simplest question is often difficult or even impossible to answer. Just what did the people eat that made them sick? Of course, one way to avoid such problems is to keep dangerous organisms out of the food supply. This is easier said than done, but scientists keep looking for new ways. Scientists in the United States have developed an experimental system that uses a high-tech optical scanner(光学扫描仪). The inspection system is fixed in the packing houses where produce is sorted for market. The system is designed to identify the produce polluted by soil or animal waste. The new scanner can also show damage and imperfections that might make the produce unattractive to shoppers. Scientists designed the system at a Department of Agriculture research center in Beltsville, Maryland. Moon Kim of the Agricultural Research Service led the team. Moon Kim said, “We were asked to develop a method to test the polluted produce. So we started with the apple as the model sample. ” The scanner uses a high-speed camera placed over the conveyer

belt(输送带)that moves the produce along. As the apples move along the belt, the scanner gets images of each piece of fruit. A spectrograph(光谱 议)device can use the light to check an apple to show evidence of damage. Moon Kim said, “Our team hopes the system will be available before long. We are targeting for development in commercial plants for the next several years. ” The scanner can direct a machine to separate the bad apples from the good ones. The system is currently able to show the surface of only half the apple as it speeds by. The inventors hope to improve the process so it can show the whole surface. (338W) 1. The passage mainly talks about A. the danger of E. coli bacteria to health B. the way to avoid getting sick from food C. a system to test the polluted produce D. the new attention to food safety issues 2. According to the passage, we know the new scanner A. can also damage the bacteria in the food B. is perfect for finding out the polluted produce C. has already been used in the supermarket D. is still in test and need to improve 3. What can we learn from the passage? A. Most of the E. coli is dangerous to people’s health. . .

B. The damage in the fruit might make it difficult to sell out. C. Now the system can take the pictures of each piece of fruit. D. The scanner is put on a moving belt while testing the produce. 4. By saying “This is easier said than done” in Paragraph 2, the author wants to .

A. show the difficulty in finding the bacteria from the food supply B. show the scientists’ trouble in finding a new way to cure the disease C. express his anger to the businessmen for selling polluted food D. express his worry about the dangerous issues in today’s food safety 【语篇随练】 请运用上下文暗示法 , 按照以下提示题号找出完形填空文章中的对应 词 题号 6 8 9 10 原 文 选 项

______________ ______________ ______________ ______________

______________ ______________ ______________ ______________

答案解析
Ⅰ. 1.【解析】选 C。句意: 自云南省遭受严重的旱灾以来, 已经提供了 大量的水和其他一些及时的援助, 包括一支医疗队。由 since 从句可知, 谓语动词用现在完成时态; 用复数形式。 “quantities of+名词” 作主语时, 谓语动词

2.【解析】选 C。考查非谓语动词。句意: 令人感到奇怪的是, 格林先 生在讨论中没发表任何评论, 他也是反对这项新政策的。 句子中间部分 为定语, 相当于定语从句 who was also opposed to the new policy。 3.【解析】选 B。句意: 许多房子在上周袭击那个区域的飓风中完全毁 坏了。 因此, 灾民们只能住在由红十字会提供的临时住所里。 as a result of 由于……的原因, 其后要加宾语; as a consequence 因此, 表结果, 符 合句意; as usual 通常, 像往常一样; as for 至于, 就……而言。 4.【解析】选 B。考查名词辨析。atmosphere 气氛; state 状态; principle 原则; phenomenon 现象。根据句意 “奥巴马总统保证 7, 000 亿美元的 援助计划能稳定经济状态。” 判断 B 项正确。 5.【解析】选 D。句意: ——你喜欢这条金项链吗, 女士? ——它很漂亮, 但是我买不起。out of one’s price range 超出某人能承受的价格范围。 6.【解析】选 C。考查固定搭配。句意: 平均而言, 不吸烟的人比吸烟 的人健康。above average 在平均以上; below average 在平均以下; on average 平均而言。 7.【解析】选 B。句意: 在这些情况下, 你们会同意我们的看法, 你们的 产品在这个市场上很难立足。under these circumstances 在这些情况下; 其他三个词都有 “情况” 的意思, 但都不与 under 连用。 8.【解析】选 B。考查句型 How does/did it come about that. . . ? 意为: “……是怎么回事? ” ; bring about 导致, 引起; come across 偶然碰到; come on 加油。 【变式备选】

When I and keep it. A. come about C. come to

a good article in reading newspapers, I often want to cut

B. come through D. come across

【解析】选 D。句意: 当我在读报纸看到一篇好文章时, 我就想将其剪 下并保留。 come across 偶遇, 符合句意。 come about 发生; come through 经历; come to 达到。 9. 【解析】选 B。句意: 任何由于疏忽引起的损害必须由借方赔偿。 resulting from 为现在分词短语作后置定语。故选 B。 10.【解析】选 D。句意: 所有科学家都同意这一观点, 即人们为了生产 能量而燃烧化石燃料, 如煤、天然气和石油等, 从而引起了地球温度的 升高。subscribe to 同意, 符合句意。contribute to 导致, 有助于; lead to 导致, 通向; object to 反对。 11.【解析】选 C。句意: ——我们的假期花费了很多钱。——是吗? 只 要你们玩得开心就没有关系。 as long as 只要, 符合句意。 unless 除非; as far as 远到, 尽……; until 直到……为止。 12.【解析】选 A。考查动词辨析。句意: 我永远忘不了我受伤时被那些 村民照顾的日子。tend 照料, 照顾, 护理, 符合句意。observe 观察, 遵 守; advocate 拥护, 提倡, 主张; conduct 实行, 实施, 引导。 13.【解析】选 D。句意: ——你的新队友好吗? ——是的。他友善、技 术娴熟、 勤奋、 聪明; 因此, 我怎么赞扬他都不过分。 as a result 因此, 符 合句意。on the contrary 相反; by the way 顺便说一下; in the way 挡道,

碍事。 14.【解析】选 A。句意: 10 天后——换句话说, 下个星期五, 他们将去 杭州。in other words 换句话说; in many ways 在许多方面; on the whole 总的来说, 大体上; on the contrary 相反。 15.【解析】选 D。考查强调句型。remember 后的部分是宾语从句, 从 句中含有一个强调句型, 被强调部分是 how many years ago。故答案选 D。 Ⅱ. 看到一只老鼠让另外一只老鼠咬住自己的尾巴并为它带路后 , 几 位政府官员无比感动。可是一个天真的孩子提出的问题却让他们哑口 无言, 不敢回答。 1.【解析】选 C。由于老鼠躲藏在地下的洞穴中, 所以这些政府官员使 用烟熏的办法 “迫使” 它们出来。 2.【解析】选 A。此处提到官员们认为所有的老鼠都已经逃跑了, 再结 合上一段第一句前半部分内容可知此时他们开始了 “清理” 工作。 3.【解析】选 A。众所周知, 老鼠见到人后会马上逃跑, 但是这两只老 鼠却没有这么做, 所以让人感到非常 “奇怪” 。 C 项表示 “滑稽的” , 不 符合语境。 4. 【解析】 选 D。 这两只老鼠没有立刻 “逃走” 。 take away 表示 “拿走” ; give away 表示 “分发” ; walk away 表示 “走开” 。 5.【解析】选 B。由本段第二、三句内容可知, 这两只老鼠从洞穴中出 来但没有立刻逃走 , 故应是一只老鼠在洞穴的 “出口” 附近追逐另外

一只老鼠。 6.【解析】选 D。根据下一段后半部分中的 bite on his tail 可知, 其中一 只老鼠试图咬住另外一只老鼠的 “尾巴” 。 7.【解析】选 A。当时每个人都感到困惑, 所以 “走” 近去看个究竟。D 项的主语一般是复数, 因此不恰当。 8.【解析】选 B。本句后半部分提到其中的一只老鼠尽力让那只看不到 东西的老鼠咬住自己的尾巴以便帮那只老鼠逃走 , 由此可知填 blind “瞎的” 。 C 项太笼统; A 项表示 “聋的” ; D 项表示 “机灵的” , 显然错误。 9. 【解析】 选 A。 由上段首句中的 take a look 可推知, 此处为 “目睹” 了 眼前发生的事情。B、D 两项是不及物动词, 语法不正确。 10.【解析】选 D。本句后半部分提到每个人都陷入深思, 由此可知众 人都不说话了。B 项表示 “漠不关心的, 冷淡的” , 显然不符合语境。 11.【解析】选 C。此处 that 用来代指前面的名词 relationship。 12.【解析】选 B。其他人认为这位以色列人的话很有道理, make sense 表示 “有道理, 有意义” 。 13.【解析】选 A。此处与最后一段中的 loyalty 相呼应, loyalty to parents 对父母忠诚。 14. 【解析】选 C。其他人思考了一段时间, 感觉这种解释更 “合理” 。 A 项表示 “可见的” ; B 项表示 “敏感的” ; D 项表示 “可说明的, 可解释 的” , 都不符合语境。 15. 【解析】 选 D。 他只是一个孩子, 思想不如成年人深邃, 想法非常 “天 真” 。A 项表示 “头脑简单的” , 为贬义词; B 项表示 “热心肠的” ; C 项

表示 “手段强硬的” 。 16.【解析】选 B。他双手托着下巴显然是在思考, 再结合他所问的问题 可知这个孩子对大人的话感到非常 “困惑” 。 17. 【 解 析 】 选 A 。 此 处 与 上 文 提 到 的 众 人 关 于 这 两 只 老 鼠 间 的 relationship 的讨论相呼应。最后一段的后半部分也是线索提示。 18. 【解析】选 C。根据本段后半部分中的内容可知当时的气氛 “凝固” 了, 众人都不敢回答孩子的问题。D 项表示 “膨胀” , 不符合语境。 19.【解析】选 D。所有人都 “羞愧地” 低下了头, 不敢回答天真无邪的 孩子提出的问题。前三项分别表示 “绝望地” “震惊地” “惊奇地” 。 20.【解析】选 A。此处的 establish “建立” 表示的是抽象含义, 与本段 最后部分的 based 相呼应。 Ⅲ. 本文主要介绍了美国科学家开发了一种使用高科技光学扫描仪的 实验系统 , 这种扫描仪能够被用来检查食品是否被污染 , 从而防患于 未然。 1.【解析】选 C。主旨大意题。文章前两段引出了食品安全问题及应该 如何避开不安全的食品 , 接着从第三段开始文章主要介绍了一种用来 检测被污染的产品的实验系统, 故选 C 项。 2.【解析】选 D。推理判断题。结合最后两段可推知, 这一扫描仪还在 试验当中, 且需要进一步改进, 故选 D 项。 3.【解析】选 B。推理判断题。根据第三段最后一句可推知, 受损和不 完美的农产品对消费者没有吸引力, 即受损的农产品很难卖出。

4.【解析】选 A。句意理解题。根据画线部分的前一句 “. . . one way to avoid such problems is to keep dangerous organisms out of the food supply. ” 可知, 要从食物的供应上找到有害的病菌是有困难的 , 因此 找病菌这件事说起来容易但做起来难。

【语篇随练】 题号 6 8 9 10 原 文 选 项

bite on his tail could not see take a look lost in thought

tail blind Witnessing speechless

关闭 Word 文档返回原板块。


相关文章:
...通用)课时作业(二十六) 选修6 Unit 1 Art]
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十) 选修6 Unit 1 Art]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十六) ...
...:Unit 4 Global warming(新人教选修6) Word版含答案...
【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十九):Unit 4 Global warming(新人教选修6) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014高考英语一轮...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(九) ...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(九) 必修2 Unit 4 Wildlife...This group of food and nutrition experts will discuss global health and ...
...一轮复习课时作业(二十九) [选修6 Unit 4 Global wa...
【广东专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十九) [选修6 Unit 4 Global warming]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二十九) [选修 6 Unit 4 Global wa...
...九):Unit 4 Global warming](新人教选修6)
【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十九):Unit 4 Global warming](新人教选修6)_高中教育_教育专区。【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(...
...课时作业(二十八) 选修6 Unit 3 A healthy life]
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十八) 选修6 Unit 3 A ...effect D. attitude of global warming on 【解析】选 B。考查名词辨析。...
...课时作业(二十) 必修4 Unit 5 Theme parks]
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十) 必修4 Unit 5 Theme parks]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(十) ...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(十) 必修2 Unit 5 Music]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(十) 必修2 ...
...(二十一) 必修5 Unit 1 Great scientists]
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十一) 必修5 Unit 1 ...Now, open your only on this 4 5 you for a long 6 and I will pour ...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(三十...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(十六) 选修8 Unit 5 Meeting your ancestors]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)...
更多相关标签: