当前位置:首页 >> 语文 >>

2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (9)


2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(9)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。

【深圳市 2014 高考英语综合能力测试题(8) 】A
Wisdom i s not only that you have knowledge, but also that you can apply your know

ledge in sensible ways. Whenever you’re struggling with a life situation, having the wisdom to navigate(航 行)the rough waters can be emotionally life-saving. But how to find wisdom when you need it? Try the following ways to find knowledge and wisdom that will enrich your life. Contact your parents. Although you might not currently have the type of relationship where you willingly seek guidance from your parents, it ’s never too late to start. Your relationship with your parents will be promoted and you'll experience one of the most rewarding emotional connections possible in life. Seek out your parents for some important information such as big life decisions. Consider relevant past experiences. As wisdom is connected with experiences, think about how you’ve dealt with a similar situation. Maybe your girlfriend just broke off your engagement(订 婚) .Think about something related to that type of situation that you’ve been through in the past. Talk with friends you respect. They may offer some insight from their own experiences that could be of great help to you now. Therefore, learn from their stories and experiences. Use technology. Although this might sound a bit strange, advances in technology have enabled us to seek and find all kinds of knowledge and information. ITunes University offers hundreds of courses that provide knowledge and wisdom. Let yourself become inspired. Whenever you take in new and fascinating information, you never know what will happen. If you’re looking for inspiration, check out the websit es to explore some information that is new and inspiring. You’ll enrich your life in ways you haven’t even considered when you find wisdom using these strategies. 26. The author in the first paragraph wants to tell us _________. A. where to find wisdom B. how to find wisdom C. the strategies of finding wisdom

D. the importance of finding wisdom 27. According to Paragraph 2, you will seek guidance from your parents when _________. A. you miss your parents very much B. something is wrong with 'your bike C. it comes to seeking some important information D. you don't understand the meaning of a word 28. According to the second strategy, when dealing with a similar situation, you should ______. A. use technology to seek methods B. learn from others’ experiences C. try to use your past experiences D. share the experience with others 29. How can you become inspired according to this text? A. By doing as many activities as possible. B. By exploring inspiring information on the websites. C. By learning from your friends’ stories and experiences D. By seeking out your parents for some important information. 30. Which strategy about wisdom is NOT mentioned in the text? A. Reflect on past experiences. B. Walk alone to think carefully. C. Using technology to seek knowledge. D. Allow yourself to become inspired. 【参考答案】26-30 DCCBB 智慧为我们的生活出谋划策,帮助我们解决困扰,渡过难关。智慧是一个可以在困难中拯救 自己的法宝;智慧是一个可以同舟共济的好朋友;智慧是在风雨中为你撑起的一把伞。那么, 到哪里寻找你需要的智慧呢? 26. D 。推理判断题。从第一段第一句 Wisdom is not only...but also 及第二句 having the wisdom...life-saving 可知。 27. C。 推理判断题。 从第二段最后一句 Seek out your parents for some important information such as big life decisions.可知。 28. C。细节理解题。根据小标题 Consider relevant past experiences 及该段内容可知。

29. B。细节理解题。根据倒数第二段的 If you’re looking for inspiration, check out the websites to explore some information that is new and inspiring.可知答案。 30. B。细节理解题。通读全文可知,B 项在文中未提及。
[来源:学§科§网]

较难题目特训:节能环保类
SCS Global Services (SCS) has evaluated a new methodology for measuring the carbon sequestration (封存) ability of soil under the Verified (验证) Carbon Standard (VCS) , a leading greenhouse gas (GHG) accounting system. The methodology, developed by The Earth Partners, will allow land managers who sequester GHGs in grasslands and farmlands to produce carbon credits for sale in the voluntary market.

Managers of grasslands and farmlands can increase carbon sequestration in soil by practices such as changing grazing(放牧) practices and operating treatments designed to improve the variety and productivity of plant groups. The Earth Partners is presen tly piloting this methodology with farmers across seven million acres of the Palouse River and Columbia Plateau regions in the Pacific Northwest.

“The VCS p rogram has achieved an important milestone in now combining grassland and rangeland carbon offset(抵消,补偿) projects," said Dr. Robert J. Hrubes, Executive Vice President of SCS."SCS looks forward to approving and verifying agricultural carbon offset projects that use this very powerful new methodology."

The VM0021 Soil Carbon Quantification Methodology is based on decades of soil carbon research and testing conducted by top soil scientists. The metho dology was developed by The Earth Partners and verified by Environmental Services, Inc. as well as SCS Global Services. It is the first soil carbon methodology to be approved for use under the VCS.

"This widely tested methodology is the first to specially deal with soils in a market," said Steven I. Apfelbaum, Chairman of Applied Ecological Services, Inc. and Director of Science with The Earth

Partners. According to Apfelbaum, soils represent the second largest living sink of carbon on the planet.

68. The new methodology is assessed according to

.

A. The Earth Partners

B. the Verified Carbon Standard

C. Environmental Services, Inc.

D. Applied Ecological Services, Inc.

69. Carbon sequestration in soil can be strengthened by

.

A. selling carbon credits in the voluntary market

B. changing grazing practices and operating treatments

C. reducing the variety and productivity of plant groups

D. decreasing farmlands in the Pacific Northwest

70. Which of the following is true according to the passage?

A. The VCS program proves to be successful in carbon offset projects.

B. Many soil Carbon Methodologies have already been approved for use.

C. The new methodology has been tested in many fields including soil.

D. Soils seem to be the largest living sink of carbon on the planet.

71. What is the attitude of SCS towards the new methodology?

A. Opposed.

B. Cautious.

C. Doubtful.

D. Approving.

【参考答案】2.

68-71 BBAD

2.(201*·天津卷) An idea that started in Seattle's public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome. In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the "If All of Seattle Read the Same Book " project in 1998. Her original program used author visits,study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong kong. In Chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the "One Book, One Chicago" program. As a result, reading clubs and neighbourhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York ,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed t he point ,putting all their energy And passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself. Ultinatel was Nancy points out,the level of sucicess is not meastured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process.or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word. 46.What is the purpose of the project launched by Nancy? A.To invite authors to guide readers. B.To encourage people to read and share. C.To involve people in communnity service. D.To promote the friendship between cities. 47.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the projict?
[来源:学#科#网 Z#X#X#K]

A.They had little interest in reading. B.They were too busy to read a book. C.They came from many different backgrounds D.They lacked support from the locat government 48.According to the passage,where would the project be more easily carried out? A.In large communities with little sense of unity B.In large cities where libraries are far from home C.In medium-sized cities with a diverse population
[来源:学|科|网 Z|X|X|K]

D.In large towns where agreement can be quickly reached 49.The underlined words“shared a word”in Paragraph 5 probably mean A.exchanged ideas with each other B.discussed the meaning of a word C.gamed life experience D.used the same language 50.According to Nacy,the degree of students of the project is judged by

A. the careful selection of a proper book B. the growing popularity of the writers C.the number of people who benefit from reading. D.the number of books that each person reads. 参考答案
[来源:学&科&网 Z&X&X&K]

BCDAC

阅读理解
With rising gas prices,it’s no wonder the search for gasoline alternatives(替代品) has suddenly taken on a new urgency.One of the laboratories—a high school in Brooklyn—is where students are using cooking oil to run their experimental engine.And as Education reporter Art McFarland discovered,it appears to be working. Students at Automotive High School have taken a gas alternative

lesson a step further.They have perfected a project that runs this car ’s engine,with used cooking oil. Lamar Taylor,“I think it’s a great project because it’s better for the environment.” Vehicles that run on alternative fuels are part of a cutting edge technology.The Automotive High Project began after a dieselpowered Mercedes was donated to the school two years ago. Thomas Cass ino, mechanics teacher, “The original diesel engine...was actually produced to run on vegetable oil and whale oil.” The oil running the engine was collected from the school cafeteria and from restaurants, then placed into a converter,which heats it up while the engine starts using the diesel fuel.With the flip(轻击) of a switch,the engine is cooking with oil,though collecting it can have drawbacks. Melissa Silberman, principal, “Once they started running the car, they didn’t want to eat in the cafeteria any more because what the French fries( 炸薯条) were cooked in weren’t so attractive if it can run a car.” And it has its advantages.Curtis Giscombe , student ,“It smells like the back of McDonalds...It smells like French fries.” The students are not likely to influence the more widespread use of alternative fuels,but if the day comes when lots more cars are running on cooking oil,the students will be prepared to service them. 1.What would be the best title for the text? A.The Future Alternative to Gasoline B.Rising Gas Prices Drive Experimental Engine C.Cooking Oil Finds Its New Uses D.Students Use Cooking Oil to Power an Engine 2.The importance of using cooking oil to run engines is that it can A.protect the environment C.offer cars good smell 3.According to the seven th paragraph, A.the car is full of French fries B.the car makes people eat nothing C.the car makes people not want to eat in the cafeteria D.the car is a moving cafeteria 4.About the future of the car running on cooking oil,we know that . B.save the gas D.bring down the gas price . .

A.the day for cars widely using cooking oil is long to come B.it will have a great effect on the oil market C.the students may build a service company soon D.no one wants to use cooking oil for their cars

1.Just as they came round the next bend the engine broke down and came to a stop. (完形 填空第五段) 正当他们绕过下一个弯时,发动机熄火停了下来。 (1)The telephone system has broken down. 电话系统失灵了。 (2)Negotiations between t he two sides have broken down. 双方谈判已经破裂。 2.On both sides grew thick unknown trees. (完形填空最后一段) 河的两边长满了茂密的不知名的树木。 (1)Through the window came in wafts of intoxicating fragra nce. 从窗子里吹进一阵阵醉人的清香。 (2)On the winding path were to be found footprints of some strange animals. 沿着曲折的小道可以发现一些奇异野兽的足迹。 3.And as Education reporter Art McFarland discovered,it appears to be working.(阅读理 解第一段) 正如《教育报》记者 Art McFarland 看到的那样,机器开始运转了。 (1)As might be expected,John was admitted to the university. 约翰被大学录取了,这是可以预料到的。 (2)More American troops are being sent to the Middle East ,as I have learnt from the newspaper. 我从报纸上得知,更多的美国部队正在被派往中东。 4.Once they started running the car,they didn’t want to eat in the cafeteria any more... (阅读理解第七段) 车一发动,他们就不再想吃餐厅里的东西?? (1)The ship sank below the water,and wasn’t seen any more. 轮船沉没在浪涛之下,再也见不到了。 (2)They decided not to take part in Asian Games any more.
[来源:学&科&网]

参考答案----1.D 2.A 3.C

4.A


相关文章:
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (15)
2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(15)【深圳市 2014 高考英语综合能力测试题(10) 】C Monmouth, Wales, a small town in the United Kingdom where King...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (21)
2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(21)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 【深圳市 2014 高考英语 综合能力测试题(4) 】...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (8)
2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(8)【深圳市 2014 高考英语综合能力测试题(9) 】C Camping without a campfire is not camping at all. Late-night ...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (9)
2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(9)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 【深圳市 2014 高考英语综合能力测试题(8) 】A...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (5)
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (5)_英语_高中教育_教育专区。2014高考英语阅读理解限时训练题及答案2014高考英语阅读理解限时训练题及答案2014...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (18)
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (18)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考...暂无评价 9页 ¥2.00 备战2014高考英语 信息... 12页 免费 2014高考英语阅...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (13)
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (13)_英语_高中教育_教育专区。2014高考...9.The least likely choice for 5-year-old Jack to make among the museums...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案_(14)
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案_(14)_高三英语_英语_高中教育_教育专区...Kenyon Antone, a 9-year-old boy battling a respiratory(呼吸的) illness,...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (22)
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (22)_语文_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(22) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案_语文_高中教育_教育专区。2014高考英语阅读理解限时训练题及答案2014高考英语阅读理解限时训练题及答案今日...
更多相关标签:
高考阅读理解专项训练 | 高考英语阅读理解训练 | 英语四级阅读理解训练 | 三年级阅读理解训练 | 初三语文阅读理解训练 | 初一阅读理解专项训练 | 初二阅读理解专项训练 | 初三阅读理解专项训练 |