当前位置:首页 >> 英语 >>

江苏省东南中学2013届高三英语最后一卷试题牛津译林版


启东市东南中学 2013 届高三最后一考英 语 试 题 第一卷(共 85 分) 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 第一节(共 5 小题:每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例: How much is the shirt? A. ? 19.15. B. ? 9.15. C. ? 9.18. 答案是 B。 1. How long does it take the woman to travel to work? A. 45 minutes. B. 30 minutes. C. 15 minutes. 2. Where is the post building? A. on the left, opposite the bank. B. on the right, opposite the street. C. on the right, opposite the bank. 3. Which program does the man like most? A. Sports. B. History. C. News. 4.What was in the woman’s missing bag? A. her purse and mobile phone B. her purse and keys. C. her purse, mobile phone and keys 5.Where does the conversation probably take place? A. In a classroom. B. In a library. C. In a bookstore. 第二节 听下面五段材料,从题中所给出的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试 卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,每个小 题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。 听下面一段材料,回答第 6~8 三个小题。 6. What will probably be Jack’s new job? A. A better-paid job. B. A job as a teacher. C. A job in Highland Park. 7. What can we know about Boswell? A. People there are warm-hearted. B. It is half the size of Highland Park. C. It offers better education. 8. What’s the probable relationship between Jack and Mary? A. Husband and wife. B. Boss and secretary. C. Teacher and student. 听下面一段材料,回答第 9~11 三个小题。 9. What’s the price of the blouse the woman want to take? A. $ 64. B. $ 34. C. $ 13. 10. What does the woman take at last? A. An expensive blouse. B. A pair of shoes. C. A nice blouse. 11. What’s the possible relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B. Customer and salesman. C. Customer and tailor. 听第下面一段材料,回答第 12~14 三个小题。 12. Where does the man suggest the woman stay? A. In a hotel. B. In a fiat. C. With a family. 13. What does the man think of sharing a flat with others?
1

A. Housework costs time. B. It will be comfortable. C. It will save much time. 14. Who can help to find a family to stay with? A. The travel agency. B. The students’ Union. C. The student adviser. 听第下面一段材料,回答 15~17 三个小题。 15. What does the man want to make an ad for? A. Furniture. B. Garden supplies. C. An apartment. 16. Why does the man want to sell his belongings? A. He needs money. B. He is moving. C. He likes new things. 17. Why does the man decide to make changes in what has been written? A. To make it clearer to understand. B. To make it easier to read. C. To make it cheaper to print. 听第下面一段材料,回答 18~20 三个小题。 18. What is the most important function of zoos according to the speaker? A. Saving rare animals. B. Doing research work. C. Making a profit. 19. Why are some people against zoos? A. Animals make visitors stressful. B. Animals are in danger of dying out. C. Animals feel bored and sad in zoos. 20. What does the speaker think of zoos? A. They have more disadvantages than advantages. B. They are still useful and necessary. C. They are a perfect environment for animals. 第二部分 英语知识运用 (共两节.满分 35 分) 第一节 单项填空 (共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 21.It is _____ coincidence that _____ day before his retirement, Mr. Smith will have been teaching for 40 years! A. a; a B. the; a C. a; the D. the; the 22.This sweater fits me, but I can't afford to buy _______. I have to choose ______ which is cheap enough for me. A. it; that B. that; it C. it; one D. that; the one 23.Whenever you are together, you _______! Why not give in to each other? A. have already quarreled B. are always quarreling C. had still quarreled D. have been quarreling 24.No wonder his wife complains him. No one can bear him ________ at home, nothing day after day. A. staying, did B. staying, doing C. to stay, to do D. stayed, being doing 25.You _______ in person; a telephone would have been enough. A. couldn’t have come B. shouldn’t have come C. needn’t have come D. mustn’t have come 26.A good advertisement often uses words ______ people attach positive meanings. A. in which B. to which C. which D. that 27.In Boston on April 15,2013,a marathon race was going on _____an explosion happened, claiming a lot of lives. A. while B. when C. after D. before 28. Life is like a tale. matters is not how long it is, but how good it is. A. which B. that C. what D. whose 29.______ the news, so far, has been good, there may be days ahead when it is bad. A. While B. When C. Because D. If
2

30.Many teachers were impressed by Kris’s ______ attitude to life because he never gave up. A. practical B. casual C. careless D. positive 31.—Why not invite Jane to our party? —______! Every time I try to talk to her, she gives me the cold shoulder. A. Of course. B. No way C. Go ahead D. Out of question 32. Although _______ in the city,_______ he knows a lot about farming. A. lived; but B. brought up, but C. works, still D. born, yet 33.It's impossible for her to have more free time to accompany her parents because her work __ much of their time. A. takes up B. takes over C. takes off D. takes in 34. She covered the 2,000 meters in 6 minutes, _______ second on the list of all the players. A. representing B. taking C. standing D. ranking 35.When you look for a job, it’s not your book knowledge but your experience _______matters more. A. whether B. which C. what D. that 第二节 (共 20 小题。每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项 A、B、C、D 中,选出可以填入空白处 的最佳选项,并在答题卡上将该项小涂黑。 I hadn’t even got a chance to enter the store before an African American woman approached me and asked if I would help her return an item (商品). The item she had 36 was intended for her daughter, but she had already received a 37 one. The lady 38 to exchange the item for something else in the store but she was told she needed an ID 39 the deal could not take place. I went to the 40 with the woman so we could use my ID. The sales associate immediately started 41 her of asking the first 42 person she saw to help her. Although that was 43 , I didn’t understand why it 44 . After all, not everyone is given the opportunity to 45 an ID in this country. Then, we asked to speak with a manager, who explained that there was no 46 to return the item without a receipt and then went on to say the woman could not 47 she purchased the item. ― 48 I, a young white female, were to enter the store and request you to make an exchange without a receipt, I would not be 49 the privilege — as I have proof from the past,‖ I said. He must have realized at that moment what he had done, because he 50 to exchange the item. There are many valuable lessons in the story. The first is to help a stranger in need. I 51 when the woman asked for my help, but 52 in my head I asked myself, ―Why not? What valid 53 do I actually have?‖ I had none, so I helped her. The second lesson is not to judge a book by its 54 . The woman looked poor, but she 55 the same treatment as anyone else does. 36.A. purchased B. shown C. lost D. mended 37.A. same B. popular C. similar D. different 38. A. managed B. wanted C. refused D. promised 39. A. for B. or C. and D. so 40. A. counter B. department C. market D. window 41. A. warning B. informing C. reminding D. accusing 42. A. fair B. familiar C. impossible D. random
3

43. A. wrong B. true C. reasonable D. meaningful 44. A. mattered B. happened C. passed D. worked 45. A. leave B. pay C. find D. obtain 46. A. request B. place C. way D. need 47. A. answer B. prove C. support D. admit 48. A. Unless B. And C. Instead D. If 49. A. ordered B. asked C. denied D. given 50. A. agreed B. prepared C. failed D. remembered 51. A. struggled B. wondered C. hesitated D. nodded 52. A. totally B. gradually C. hardly D. quickly 53. A. feelings B. goals C. reasons D. ideas 54. A. design B. cover C. content D. price 55. A. deserved B. required C. received D. appreciated 第三部分 阅读理解(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A, B, C 和 D)中,选出最佳选项.并在答且卡上 将该项涂黑。 A Housed in Milan, one of Europe’s dirtiest cities, Leonardo da Vinci’s masterpiece The Last Supper still faces a threat from air pollution, researchers say, despite preventative measures that have significantly decreased pollutants in the church where the famous painting is on display. In 2009, Italian authorities installed a heating, ventilation (通风) and air-conditioning system to protect the painting from Milan’s polluted air. To see whether the system could improve air quality, a team of researchers led by Constantinos Sioutas, a professor of civil and environmental engineering at the University of Southern California, placed two air-quality monitors inside the church for a year to collect samples from around the painting. Results showed the levels of fine and coarse particulates were reduced near the painting by 88 per cent and 94 per cent, respectively, compared with the corresponding outdoor levels. ―It’s a spectacular reduction,‖ Sioutas said in a statement. ―It is, frankly, very impressive.‖ Although the researchers applauded the successful decrease in particulates around the da Vinci painting, they warned that indoor sources of pollution may still pose a threat to the priceless painting. Fatty lipids (油脂) from the skin of customers in the church appeared in significant quantities around the painting, despite the fact that visitors getting access to the artwork are strictly regulated. Only a few visitors are allowed inside the church at a time, and they enter the building and can stay for only 15 minutes each. However, fatty lipids from visitors’ skin can combine with dust in the air and pollute the painting if they come in contact with it, said study researcher Nancy Daher of the University of Southern California. Even previous restorations of the painting may pollute its surface, Daher said. Tiny particulates of the wax applied during early repair efforts can be emitted from the painting, get into the air and tarnish (使失去光泽) the painting in the same manner as the fatty lipids. The researchers noted that their air-sample analysis could be used as a point of reference for future studies aimed at protecting valuable artwork and artifacts. 56. What does the underlined word ―particulates‖ in Paragraph 2 probably mean? A. The smallest parts of a chemical substance. B. Things dirtier than usual.
4

C. Certain types of gas. D. Extremely small pieces of dirt, which cause serious pollution. 57. According to the text, the following factors pollute the painting EXCEPT . A. fatty lipids from the skin B. tiny particles of the wax C. breath of the visitors D. dust in the air 58. According to the researchers, which of the following is NOT true of their air-sample analysis? A. The air-sample analysis was got by gathering air in the church for a year. B. The air-sample analysis showed that the painting is completely away from air pollution. C. The air-sample analysis can be helpful for future studies protecting valuable artwork. D. The air-sample analysis showed that the particulates around the da Vinci painting were decreased successfully. 59. What can be the best title of the text? A. How to decrease levels of particulates effectively B. The famous painting — da Vinci’s The Last Supper C. Keeping air pollution from damaging da Vinci’s The Last Supper D. How to protect artwork in households B My daughter is almost three years old, and she currently has a fascination with dirt — the dirtier, the better. She can spend hours playing in the dirt, moving it around, and making dirt cakes. I suspect she is not alone in her fascination; it seems that both boys and girls are drawn to play with dirt at their youngest age. Here are just five ways (of many) that dirt can benefit your children. 1. Studies have shown that dirt can be good for the brain. There are types of bacteria naturally found in soil, which can activate the neurons (神经元) that produce serotonin (血清促进素) — a key chemical in many bodily functions, as well as a natural anti-depressant (抗抑郁药). In other words, dirt can actually help make you feel happy. 2. Dirt is also great for the immune system, especially in children. Research has shown that early exposure to the naturally occurring tiny organisms in soil will help build strong and disease-resistant kids. In our culture, where we have entire aisles of cleaning products at the grocery store, some children are being raised in ―over-hygienic‖ (过分干净的) conditions. Without enough exposure to different bacteria, it is thought that the immune system doesn’t learn to recognize its own cells, and this could be a reason for higher rates of asthma (哮喘) and other diseases. 3. If you joined in reading The Last Child in the Woods last year with the Simple Living book club, you’ll be familiar with the term ―nature-deficit disorder‖. In our technologically savvy (有见 识的) generation, kids just aren’t getting enough time to play outside, and that has now been linked to attention disorders, depression and obesity (肥胖). 4. Children who play outside laugh more, which means they’re happy! It also means their blood pressure and stress levels are lower. 5. Kids who play outside grow in their character development: they become more adventurous, more self-motivated, and they are better able to understand and assess risk. 60. In the text, the author mainly wants to show that ______.
5

A. playing outside can make children happy B. getting dirty can be beneficial to children C. some types of bacteria are actually beneficial D. all kids like to play with dirt 61. According to the text, dirt is good for our brain because ______. A. it contains a special chemical B. it serves as a natural anti-depressant C. some bacteria in it can activate the neurons D. it can help reduce the amount of serotonin 62. If children are being raised in ―over-hygienic‖ conditions, they will probably ______. A. get bored with the cleaning products B. suffer from some diseases C. be in good health D. know less about different bacteria 63. The term ―nature-deficit disorder‖ in Paragraph 6 refers to ―______‖. A. problems caused by advanced technology B. disorders affecting children’s social development C. problems caused by less contact with nature D. personality disorders caused by environmental factors C Fifty has never looked better. It’s been 50 years since the first James Bond film, Dr. No, premiered (首映) in cinemas. As first embodied by Scottish actor Sean Connery, Agent 007 was a fearless, cool-as-ice spy who excelled at sleuthing (侦查), fighting and saving the world. Since then, more than 20 films featuring the iconic (偶像的) spy have been released–making it one of the longest-running franchises (授权) in the history of cinema. On Nov 9, the 23rd Bond movie, Skyfall, celebrated the legend’s 50th birthday. Over the years, audiences have changed. It doesn't matter. Six different actors have acted 007 and it doesn't matter. Even shocking technological and cultural changes can’t bend Bond. Why? Is it the action, the sexy women, the cars, the gadgets and the exotic locations? Yes, but the most important reason is still the man himself. Bond can challenge his boss and shoot a bad guy in mere minutes. He is an expert in literature, languages, art and fine wines. He has a sharp tongue besides his wits. In the first film Dr. No, as Connery lit a cigarette, we heard James Bond’s voice and saw his café for the first time. The simple scene and short phrase have defined the character for half a century. ―Next to the Beatles and Stones, James Bond was the greatest British import of the 1960s,‖ David Kamp, a US contributing editor for Vanity Fair, wrote in a recent article about the birth of Bond and its influence on the US. The Bond phenomenon has clearly affected movie culture, pop culture and spy culture. But perhaps the most amazing thing is that 007 has survived in the age of feminism. ―Talking of objectifying women, Bond is essential Huge Henfner (founder of Playboy magazine) with a gun,‖ movie critic Xan Brooks told The Guardian. ―But women liked Bond, too. He couldn’t have run for 50 years with male fans alone.‖ We love Bond for many reasons—after all 50 years, Bond is still breathtaking. thrilling ride into the very heart of an icon like no other. But most of all, we may love him for one reason: ―he always gets away with it.‖ one said.
6

64.What does the underlined sentence mean in Paragraph 4? A. He can read people’s thoughts. B. He can easily beat any man who wants to murder him. C. He can predict what people are going to do by observing them. D. He has an unkind way of speaking and always thinks quickly and clearly. 65.According to the passage, which of the following is TRUE? A. The James Bond film was popular in the age of feminism. B. Skyfall is the last James Bond film. C. David Kamp is a UK editor for the Guardian. D. The first James Bond film was produced in 1963. 66.What does the movie critic Xan Brooks imply? A. James Bond films are not accepted by young girls. B. Men are especially interested in James Bond films. C. Bond is actually a man against feminism. D. Women are fond of James Bond films too. 67.What is the best title of the passage? A. Still Going Strong Fifty Years on. B. Introduction about James Bond films. C. Secrets of 007. D. The Last James Bond films. D A woman who attended my workshop took me aside to tell me about her son and his friend. They are 15, and the friend was dealing with some really upsetting problems at home. But he felt comfortable and safe at her house and she and her son had taken this boy under their wings. What she found remarkable was that in his overly stressed state, he found happiness in the simplest video games from his youth. She began to closely observe more of her son’s friends. She noticed that all of them, when they are relaxed and comfortable, love to play the games they enjoyed when they were 10. Her theory is that these boys are under too much pressure to behave older than they feel, so they allow themselves to let their hair down and really relax with their friends. And sometimes it makes them feel happy and comfortable to play like kids. Teens often feel as though they are on a stage performing when they go to school. They feel evaluated (评价) and judged, and if they don’t measure up they feel bad. One of the greatest gifts you can give your teen this Christmas vacation is the opportunity to relax and be a kid. When the snow comes, encourage sledding (乘雪撬), skating and have the hot chocolate ready. Get out old-fashioned games. And if they get silly and act like they did when they were 10, all the better. To be able to relax that much, to feel that comfortable with family or a few chosen friends is a great gift. Not just this vacation, but anytime. Your teens have a lifetime in front of them to learn to be an adult. And these days of their youth are fading fast. Help them make a few more memories. 68.Why do teens play the games they enjoyed when they were 10? A. They don’t like school. B. They can feel like small kids again. C. They don’t want to be with adults. D. They are addicted to playing games.

69.What does the author want to say in the last paragraph?
7

A. Teens grow up too quickly. C. Some games may make teens silly. relax. 70.What can be the best title for the text? A. Let your teens be kids C. Encourage your teens to play games problems

B. It takes time for teens to grow up. D. Teens need opportunities to play and

B. Teens should grow up quickly D. Help your teens deal with upsetting

第 II 卷 第四部分:任务型阅读(共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分) 请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单 词。注意:每个空格只填一个单词。 When I opened my e-mail the other day, a pretty woman named Rachel appeared on my computer screen. She greeted me by name and started talking enthusiastically. Every now and then she stopped to smile at me or blow a kiss. She was reading to me an e-mail from my brother, and a lot of it was about his getting the phone company to give him a high=speed Internet connection. It was pretty cool. Rachel was there thanks to a new technology called Facemail. Facemail lets you send an e-mail that gets read to the receiver by an attractive male or female form or by a clown. The software, which is free, can be downloaded at www. Facemail.com. Facemail faces are lifelike, and they copy emotions based on the ones that you put in your text. For example, type in X, and Rachel blows a kiss. Life FX, the company that develops the Facemail is sure there are broad business uses. The reason e-business is not popular, the company says, is that buying over the Internet lacks the human touch. But what if you went to the Nike website and Michael Jordan greeted you by name, waited on you and personally closed the sale? And the company is talking with Whirlpool about using the technology in a computer screen on a fridge. Then if Mom can’t be home when the kids get back from school, she can leave a note with voice and image telling them what there is to eat. Facemail could get hot fast. Personally, I’m a fan. But Facemail should be used with words in an e-mail and add angry emotions when you’ve got a psycho-mail. Title: A New Technology on Facemail The other day, when I opened my e-mail, I was greeted by a pretty woman on my computer with great 71. ______. She kept reading to me an e-mail from my brother about a high-speed Internet connection. She stopped to smile at me 72. ______. With the help of a male or female or a clown, Facemail can get your e-mail 74. ______ to the receiver. Facemail’s 75. ______ faces can stimulate emotions you put in your text. Life FX is sure to have broad business uses. You can be greeted and waited on by Michael Jordan politely. Buying through e-business is not popular for lack 77. ______ the human touch. The 78. ______ of the Facemail can be used on a fridge.
8

My findings

73. ______ to Facemail

76. ______ Life FX with e-business

My personal 79. ______

Facemail is fantastic and fun, but it has some disadvantages; Firstly, it should be used with words in an e-mail. Secondly, it might make you 80._____ when getting a psycho-mail. Facemail could get hot fast.

Conclusion

第五部分:书面表达(满分 25 分) 请认真观察下面的漫画, 简要描述漫画内容, 并根据你对该漫画的理解, 结合学习实际, 谈谈自己的思考和看法。 参考词汇:缸:vat; 漏出来:leak out; 漏洞:loophole

启东市东南中学 2013 届高三最后一考

9

W: Could you show me some blouses? M: What size?

10

Above all, zoos can protect the future of many species of animal. Many species today are in danger of distinction. And thanks to zoos, they have a chance of survival. Opponents of zoos say that they are cruel. First of all, they argue, zoos cannot recreate the environment in which animals live and because of this, animals are bored into depression. Secondly, in zoos animals have frequent contact with human visitors, which can be stressful. However, in my opinion, most zoos have improved recently. It is now quite rare to see animals in
11

cages, and most zoos try hard to recreate the environments in which different animals live. In conclusion, although zoos are not a perfect environment for animals, I believe that they have more advantages than disadvantages. In an ideal world, zoos would not be necessary, but as long as man hunts animals for profit and destroys their environments, zoos are essential.

33.A。take up 拿起,占据(时间或空间);take over 接管;take off 脱掉,起飞;take in 吸收, 上当。句意:她不可能有更多的空余时间来陪伴她的父母,因为工作占据了她的大部分 时间。 34.D。rank 作动词意为―把……分等级‖,作名词意为―职衔,军衔‖句意:她在 6 分钟内跑完 2,000 米,在所有运动员中排第二。 35.D。本句是个强调句。原句为:Not your book knowledge but your experience matters more. 句意:当你找工作时,更为重要的不是你的书本知识,而是你的经验。
12

第二节 完形填空(共 20 小题。每小题 1.5 分,满分 30 分) 36-40ACBBA 41-45DDBAD 46-50CBDCA 51-55CDCBA 作者通过讲述在商店里帮助一位穷顾客的故事,说明了两个道理:第一,做人应该有一副 热心肠;第二,人无论贫富,都是平等的,都应享受同等的权利和地位。 36.A。根据第三段中she purchased the item可知,她买的这件商品本来是为女儿买的。 37.C。 根据下文―exchange the item for something else‖, 应该是他的女儿已经有了类似的东西。 如果选A项的话,要将―a‖改成―the‖。 38.B。因为女儿已经有了类似的东西,所以这位妇女想换一件另外的商品。 manage to do 是―成功做了某事‖的意思。 39.B。根据下一段的内容可知,调换商品需要有ID卡(商家发放的一种顾客身份标识卡)才 可以,否则无法调换。 40.A。作者决定帮助这位妇女,于是和她一起走到商店的柜台处。 41.D。 根据全文语境可以看出, 这位黑人妇女在商店受到了不公正的待遇, 被拒绝调换商品。 售货员看到她找到作者帮助,十分不礼貌地指责她不应该随便找个人来帮忙。 42.D。参见41、43题的解析。 43.B。这位妇女并不认识作者,找到她属于随机行为。因此售货员的话符合事实。 44.A。售货员所指责的情况属实,但作者不明白随便找个人来帮忙就有那么值得关注吗(有 什么值得如此大惊小怪的呢)。matter意为―关系重大‖。 45.D。毕竟不是所有的人都有机会获得到ID卡的。 46.C。根据下文―then went on to say the woman could not 47 she purchased the item.‖说明 经理要设置退换商品的门槛。经理解释说即使有了ID卡,如果没有收据的话,也是 没有办法退换商品的。 47.B。接着上面的话,经理顺水推舟说这位妇女不能证明该商品是在他这里买的。 48.D。 经理的这种无赖的行为激怒了作者, 于是作者以自己的经历为例来进行反驳: 如果我, 一位白人女 性,到这里要求换货,没有收据,照样我是不会被(你们)拒绝的。因为我有过去的 经历为证。 49.C。参见48题的解析。 50.A。从语境可知,经理意识到自己的言行失当,因此同意换商品。 51.C。根据句中but后面的内容可知,作者在妇女请求帮助时,一开始也犹豫过。 52.D。但她很快地调整心态,扪心自问:―为什么不帮她,我有不帮她的正当理由吗?‖ 53.C。参见52题的解析。 54.B。从下文可知,这位妇女看起来非常穷。售货员和经理的无礼行为可能与此有关。作者 想要表达的是,我们不应该以貌取人(不能通过书的封皮确定一本书的质量)。 55.A。人虽然穷,但有资格和别人享受同等的待遇。 第三部分阅读理解(共 20 小题,每小题 2 分,满分 40 分) 56-60DCBCB 61-65CBCDA 66-70DABDA A 保存在意大利米兰市一家教堂的达芬奇名画《最后的晚餐》受到空气污染的影响,虽 采取措施使教堂空气质量提高,但仍存在一些污染隐患。 56. D。词义猜测题。综合分析文章及该词所在句子,可推知该词意为―颗粒(污染)物‖。 57. C。细节理解题。根据文章各处信息可知,对名画《最后的晚餐》带来污染的因素主要 有参观者皮肤上的油脂、修复时产生的蜡颗粒及空气中的灰尘等。 58. B。细节理解题。从文章第一、二段可知,虽然教堂室内环境大为改善,但这幅伟大的

13

画作仍受到各种污染物的威胁。 59. C。主旨大意题。综合分析文章可知,本文主要介绍如何保护达芬奇的名画《最后的晚 餐》免受污染物的影响,故C项做标题最佳。 B 让小孩子玩泥土,无论是对他们的情绪还是身体健康,都是有好处的。 60. B。作者意图题。通读全文可知,作者在文中主要叙述了玩泥土对于小孩子的益处。 61. C。细节理解题。根据作者在文中叙述的第一点好处There are types of bacteria naturally found in soil, which can activate the neurons that produce serotonin可知,是因为土壤中的一 些菌类可以刺激大脑的神经元产生一种化学物质。 62. B。细节理解题。根据倒数第四段…and this could be a reason for higher rates of asthma and other diseases可知,如果让孩子一直呆在过分干净的环境中,就会削弱孩子的抵抗力, 不利于他们预防各种疾病。 63. C。词义猜测题。根据后文…kids just aren’t getting enough time to play outside可知,这里 应该是指由于小孩子不外出接触大自然而引起的各种问题。 C 64.D。句义理解题。本句中的关键词 a sharp tongue 和 wits,主要在说 James Bond 的口才和 才智。 65.A。细节理解题。由文章倒数第二段中的 But perhaps the most amazing thing is that 007 has survived in the age of feminism 可知答案选 A 项。 66.D。 推理判断题。 由文章倒数第二段中的 But women liked Bond, too. He couldn’t have run for 50 years with male fans alone. 可知答案选 D 项。 67.A。主旨大意题。本文多处地方出现 50 years,以及开头 Fifty has never looked better,即 使经过 50 年, James Bond 系列仍然风靡, 因此最佳标题为 Still Going Strong Fifty Years on。 D 本文是议论文。 作者通过一位妇女叙述对青少年行为的观察得出结论, 青少年需要重温儿 时的游戏,以得到适当的放松。 68.B。推理判断题。从文章第二段最后一句分析,青少年玩儿时的游戏,是因为他们面临很 大压力,怀念小时候的时光,玩这样的游戏仿佛又让他们回到了小时候。 69.D。推理判断题。从文章最后一段可知,作者建议父母要多给孩子玩耍和放松的机会。 70.A。主旨大意题。综合全文可知,作者通过一位妇女叙述对青少年行为的观察,说明这样 一个道理:要多给青少年一些放松的机会,让他们能够享受生活。 任务型: 71. enthusiasm 72. occasionally/sometimes 73. Introduction(s) 74. read 75. lifelike 76. Comparing 77. of 78. technology 79. opinions/views 80. angry 写作:One possible version: In the picture, four people are trying to fill a vat with water. Two men are carrying water while two others are pouring water into the vat. However, with so many loopholes at the bottom of the vat, they’ll never store any water, because no one tries to mend the holes. It reminds me of the problems in our study. While studying, we always try to read more books and do more exercises. However, we seldom pay attention to the mistakes we’ve made, nor do we try to correct them. Therefore, ―holes‖ are left. Day by day, there appear more and more ―holes‖, or rather the shortages. No matter how many books we’ve read, we have never mastered any knowledge because they have leaked out through the hole. So we should pay attention to the mistakes we’ve made and the holes we have in our study.
14

Only in this way can we learn much knowledge and fill up our mind with it.

15


相关文章:
江苏省大江中学2013届高三高考最后一卷英语试题 Word版...
江苏省大江中学2013届高三高考最后一卷英语试题 Word版含答案 隐藏>> 大江中学2013届高考英语最后一卷英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节 单项填空(共 15...
江苏省启东市汇龙中学2013届高三高考最后一卷英语试题 ...
江苏省启东市汇龙中学2013届高三高考最后一卷英语试题 Word版无答案_英语_高中教育_教育专区。今日推荐 50份文档 2014年注册会计师考试 ...
江苏省南通市2013届高三英语第一次调研考试试题牛津译...
江苏省南通市2013届高三英语第一次调研考试试题牛津译林版_英语_高中教育_教育专区...南通市 2012—2013 学年度第一次模拟考试 英语 第 I 卷 (三部分 共 85 分...
江苏省徐州市2013届高三英语考前模拟试题牛津译林版
江苏省徐州市2013届高三英语考前模拟试题牛津译林版_...(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请...江苏省东南中学2013届高... 暂无评价 15页 免费 ...
江苏省东南中学2013届高三高考最后一卷数学试题 Word版...
江苏省东南中学2013届高三高考最后一卷数学试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。第二篇 那些年我们一起错过的题。 一填空题 【你能既快又准解好填空题...
江苏省东南中学2013届高三高考最后一卷政治试题 Word版...
江苏省东南中学2013届高三高考最后一卷政治试题 Word版含答案_政史地_高中教育_教育专区。东南中学高三政治考前模拟试卷一、单项选择题:本大题共 33 小题,每小题...
江苏省盱眙县2013届高三英语上学期期末考试(含解析)牛...
江苏省盱眙县2013届高三英语上学期期末考试(含解析)牛津译林版_英语_高中教育_教育专区。盱眙中学 2013 届高三上学期期末考试英语试题第 I 卷(选择题) 一、听力 ...
江苏省泰州市2013届高三英语上学期期末考试试题牛津译...
江苏省泰州市2013届高三英语上学期期末考试试题牛津译林版_英语_高中教育_教育...1、本试卷共分两部分,笫 I 卷为选择题,第 II 卷为非选择题. 2、所有试题...
...金陵中学2015届高三英语上学期期中试题牛津译林版
江苏省南京市金陵中学2015届高三英语上学期期中试题牛津译林版 本试卷共 120分,考试时间 120 分钟。 第 I 卷(选择题 共 85 分) 第一部分 听力(共两节,共 ...
江苏省镇江市2014高三英语上学期期末考试试题牛津译林版
江苏省镇江市2014高三英语上学期期末考试试题牛津译林版_英语_高中教育_教育专区。镇江市 2013~2014 学年第一学期教学情况调查 高三英语 2014.01 注意:本试卷分第...
更多相关标签:
江苏省译林出版社官网 | 译林牛津英语电子课本 | 牛津译林版初中英语 | 译林牛津高中英语mp3 | 牛津译林高中英语课文 | 牛津译林版高中英语 | 译林牛津9a英语知识点 | 牛津译林高中英语课本 |