当前位置:首页 >> 英语 >>

高三 完形填空 四篇


Life is not always smooth. There was a man who had 21 numerous failures in his life. But he said, "One success is 22 for me!" When he was five years old, his father died of illness

without leaving him any 23 . Since then, his mother worked outside 24 he had to stay at home and take care of his siblings, He learnt cooking since then. When he was fourteen, he dropped 25 and began his life of roving. When he was eighteen, he married a girl, who, 26 , sold out all his properties and went back to her home several months after their marriage. When he was twenty, he 27 his job from electrician to ferry staff to railway worker. All his jobs were 28 for him. When he was thirty-five, misfortune again 29 on him. When he was driving across a huge bridge, the steel ropes along the edge of the bridge were broken and he fell into the river with his car. He suffered such severe injuries that he could no longer continue his 30 . When he was 31 , he opened a gas station in a town. However, he 32 dispute(争 端)because he beat his competitors 33 the billboard hanging problems. When he was forty-seven, he 34 his second wife, which had 35 stricken his three children. When he was sixty-six, he made a living by 36 his chicken-frying techniques to various restaurants in different places. When he was seventy-five, he felt 37 to maintain his company, so he transferred his brand and patent to others. The new owner suggested giving him ten thousand stock shares as part of the purchasing price. But he 38 the suggestion. Later the price of the stocks of the company soared and he lost the chance of being a billionaire. When he was eighty-eight, he achieved great success and became well-known to the whole world. He was exactly the founder of Kentucky Fried Chicken, Ha Lunde Sandoz. He often said, "People always complain about the bad 39 . Actually it is not bad at all. As long as you are 40 and confident all the time, you will have a good weather every day." 21. A. achieved B. undergone C. tried D. undertook 22. A. great B. important C. valuable D. enough 23. A. words B. money C. property D. families 24. A. while B. but C. when D. so 25. A. in B. out C. down D. up 26. A. meanwhile B. moreover C. however D. therefore 27. A. started B. took C. lost D. changed 28. A. fit B. tough C. unusual D. adequate 29. A. fell B. hit C. put D. rested 30. A. life B. major C. job D. education 31. A. forty B. thirty-five C. fifty-three D. seventy 32. A. went through B. came into C. came about D. went against 33. A. contributing to B. judging from C. owing to D. leading to 34. A. changed B. married C. missed D. divorced 35.A. deeply B. highly C. generally D. thickly 36.A. learning B. promoting C. developing D. teaching 37. A. powerless B. depressed C. disappointed D. hopeless 38. A. turned up B. turned to C. turned down D. turned in 39. A. difficulties B. misfortune C. life D. weather 40. A. hard-working B. brave C. cautious D. optimistic

School was over and I felt quite tired. I sat at the very 21 of the crowded bus because of my anxiety to get home. Sitting there makes me 22 out like a shiny coin in a pile of dull pennies. Janie, the 23 , tries to break the uncomfortable atmosphere by striking the match of 24 . I tried to mind my manners and 25 listen, but usually I am too busy thinking about my day. On this day, 26 , her conversation was worth listening to. “My father’s sick,” she said to no one in 27 ,I could see the anxiety and fear in her eyes. “What’s wrong with him?” I asked. With her eyes wet and her voice tight from 28 the tears, she answered, “Heart trouble.” Her eyes 29 as she continued. “I have already lost my mum, so I don’t think I can stand losing him.” I was 30 . My heart ached for her. And this reminded me of the great 31 that my own mother was thrown into when her father died. I saw how hard it was, and 32 is, for her. I wouldn’t like anyone to 33 that. Suddenly I realized Janie wasn’t only a bus driver. That was 34 her job. She had a whole world of 35 and concerns, too. I suddenly felt very selfish. I realized I had only thought of people as 36 as what their purposes were in my life. I paid no attention to Janie 37 she was a bus driver. I had 38 her by her job and brushed her off as unimportant. For all I know, I’m just another person in 39 else’s world, and may not even be 40 . I should not have been so selfish and self-centered. Everyone has places to go, people to see and appointment to keep. Understanding people is an art. (2005 年山东济南模拟改编) 21. A. front B. end C. side D. middle 22. A. find B. take C. think D. stand 23. A. doctor B. driver C. teacher D. assistant 24. A. fire B. topic C. conversation D. discussion 25. A. politely B. slightly C. carelessly D. partly 26. A. however B. therefore C. instead D. otherwise 27. A. surprise B. particular C. silence D. purpose 28. A. fighting B. turning C. clearing D. protecting 29. A. opened B. shone C. closed D. lowered 30. A. recognized B. worried C. shocked D. excited 31. A. victory B. pain C. respect D. disappointment 32. A. away B. seldom C. still D. never 33. A. pick up B. work out C. go through D. get down 34. A. almost B. nearly C. ever D. just 35. A. family B. factory C. school D. friend 36. A. far B. long C. much D. well 37. A. while B. because C. though D. until 38. A. criticized B. received C. considered D. judged 39. A. everyone B. anyone C. someone D. nobody 40. A. happy B. wise C. useful D. important

We always celebrated Dad’s November birthday on Thanksgiving Day, even after he entered a nursing home. As years __21__, these events took on a __22__ meaning for me—a traditional birthday party for Dad, and a _23___ thanking for all he had been to me in my life. When we knew that it might be his last birthday, the _24___ family decided to prepare for a huge Grandpa Simon birthday celebration at the nursing home. It was a crowded party with lots of noise and food. During a quiet moment ,I announced that it was now Dad’s _25___to listen to some stories for a _26___change.I wanted everyone to tell Grandpa Simon _27___we loved about him .The room because _28___,abd even Dad was quiet as his family crowded around him. One after _29___another ,people told stories from their hearts ,while Dad listened with _30___.people _31___recalled all kinds of lost memories----stories about _32___when they were little, stories about when Dad was young ,stories that are shared family treasures .The stories _33___. Each one seemed to trigger the memory of two more. _34___the littlest grandchildren couldn’t wait to tell Dad why they loved him. For a man who had been kind to so many hundreds of people in his life, here was our _35___ to celebrate him. A few months later, at Dad’s memorial _36___, we more fully realized what we had given Dad that night. Those were the stories people_37___tell at a burial service, after a loved one is no longer around to hear the words. They are told, then, full of tears, with the _38___that the person who passed away will somehow hear the outpouring of love. But we had given those loving memories to Dad in life, told _39___laughter, with hugs and joy. He had _40___to hold and roll over in his mind during his last months and days. 21. A. past B. went in C. went on D. past on 22. A. several B. double C. any D. single 23. A. personal B. personnel C. person D. personality 24. A. all B. both C. whole D. entirely 25. A. turn B. way C. saying D. right 26. A. chance B. change C. charge D. choice 27. A. why B. when C. what D. that 28. A. still B. noisy C. empty D. crowded 29. A. others B. the other C. another D. other 30. A. wet B. dry C. clean D. amazing 31. A. realized B. recognized C. rewrote D. recalled 32. A. which B. what C. when D. why 33. A. escaped B. flowed C. memorized D. told 34. A. especially B. specially C. even D. ever 35. A. course B. courage C. custom D. chance 36. A. service B. section C. servant D. settlement 37. A. eventually B. normally C. importantly D. occasionally 38. A. hope B. anger C. kindness D. opening 39. A. in B. into C. through D. by t 40. A. it B. them C. us D. me

第二节 21.B 22.A 23.B 24.C 25.C 26.D 27.A 28.B 29.B 30.C 31.D 32.B 33.A 34.B 35.C 36.B 37.C 38.C 39.D 40.A 21.B 解析:考查动词,A.达到,B 经历,C 尝试,D 承担 22.D 解析:考查形容词,根据上下文,可知他到 88 岁为止,他屡次失败,只成功了一次, 对他来讲就够了。 23.C 解析:考查名词。根据上下文,父亲没有留下任何财产就死了,而后来他的妻子还 sold out all his properties,property 为财产的意思,意义比 money 还要广。 24.A 解析:考查连词,根据题意,妈妈在外面工作,而他留在家里,表示对比,用 while 最合适 25.B 解析:考查动词词组,drop out 指辍学, drop in 指拜访,drop down 指掉下 26.C 解析:考查连词,此处表示转折,他结婚了,但妻子在几个月后就变卖了家产并回 娘家了。Meanwhile 指同时,moreover 指而且,therefore 指因此。 27.D 解析:考查上下文理解选择动词 change, 从一个工作换成另一个工作 28. B 解析:考查形容词,根据上文提到的工作都是辛苦的工作用 tough 比较合适,而 adequate 充分的,是一个迷惑词,有些同学因为不了解词义就会选错。 29.A 解析:考查动词,根据题意为不幸就降临到他身上,fall on sb. 30. C 解析: 考查上下文, 他出了车祸, 以致于不能继续开车了, 所以选择 no longer continue his job. 31.A 解析:考查数词,根据上下文,可知年龄在 35-47 岁之间,A 选项最合适。 32.B 解析:词组辨析,他卷入了一个争端。A 经历 B 遇到 C 发生 D 反对 33.C 解析:词组辨析,A 有助于 B 根据 C 由于 D 导致 34.D 解析:根据上下文寻找合适的动词,在 47 岁时,他和第二任妻子离婚了,这对他的 三个孩子有很大的打击。 35.A 解析:根据上下文寻找合适的动词,在 47 岁时,他和第二任妻子离婚了,这对他的 三个孩子有很大的打击。A 深深地 B 高度地 C 一般说来 D 快速地 36.B 解析:考查动词搭配,在 66 岁时,他通过推销给餐馆炸鸡技术谋生。A.学习,B 推 销 C 发展,培养 D 教 37.A 解析:考查上下文选择合适的形容词,根据后文他把他的品牌和专利转让给了别人, 可以推断出他觉得维持这个公司有点力不从心, 选择 powerless 38.C 解析:考查动词辨析,turn up 出现,开大 turn to 向某人求救 turn down 拒绝 turn in 上交 39 . D 解析:考查上下文,易错题,根据题意,人们总是抱怨坏天气。很多人容易选择 misfortune,但看到下文只要你乐观和自信,你一定会每天都有好天气的。可知最佳答案为 weather 40.D 解析:考查学生把握文章大意的能力,很多同学容易选择 hard-working ,但如果能结 合整篇文章可知最佳答案为 optimistic(乐观的) 第二节 (20 分,每小题 1 分) 21. A 22. D 23. B 24.C 25.A 26. A 27.B 28. A 29. D 30. C 31. B 32. C 33. C 34.D 35.A 36. A 37.B 38. D 39. C 40. D 21-25 CBACA 26-30 BCACA 31-35 DCBCD 36-40 ABACB


相关文章:
高三 完形填空 四篇
高三 完形填空 四篇_英语_高中教育_教育专区。Life is not always smooth. There was a man who had 21 numerous failures in his life. But he said, "O...
高考模拟完形填空原创题[4篇]
高考模拟完形填空原创题[4篇] 隐藏>> 高考模拟完形填空原创题 1 My grandparents, Gene and Opal Howard, recently celebrated their 70th wedding anniversary. Our...
高三英语四道精选完形填空及答案
高三英语四道精选完形填空及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高三英语四道精选完形填空及答案 完形填空一、 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) ...
【4篇】2010届高考模拟完形填空原创题
4篇】2010届高考模拟完形填空原创题 2010届高考模拟完形填空原创题2010届高考模拟完形填空原创题隐藏>> 2010 届高考模拟完形填空原创题 1 My grandparents, Gene ...
高三完形填空限时训练一
高三完形填空限时训练一_高三英语_英语_高中教育_教育专区。包含四篇完形填空,答案在每篇完形填空的下面1. One day, Miss Ellis gave her pupils a new kind of...
高三英语完形填空专练四
高三英语完形填空专练四 A 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36~55 各题所给的四个选项(A、B、C 或 D)中,选 出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 ...
高三英语专题:完形填空10篇带解析
高三英语专题:完形填空10篇带解析_英语_高中教育_教育专区。高三英语专题:完形填空...A.novels B.things C.questions 4. A.wealth B.health C.condition 5. A....
4篇完形填空
4篇完形填空_英语考试_外语学习_教育专区。很好的训练习题,抓紧下载吧!He must have been completely lost in something he was reading because I had to tap ...
高三完形填空精编
此篇完形填空题主要考查的是动词,名词这类实词的用法。 记叙文历来是高考完形...4 答案:C 考查动词近义词辨析。此处表示玛丽主持会议,用 host。 5 答案:A ...
高三完形填空专项练习
高考真题之完形填空练习... 4页 免费喜欢此文档的还喜欢 完型填空专项训练50篇[附... 72页 1下载券 高三英语完形填空全攻略... 15页 免费 2011届高三英语完...
更多相关标签:
高三英语完形填空 | 高三完形填空 | 高三完形填空专项训练 | 高三英语完形填空技巧 | 英语完形填空100篇 | 英语完形填空150篇 | 高一英语完形填空12篇 | 商志23篇完形填空 |