当前位置:首页 >> 英语 >>

高考英语总复习精品课件:Unit5 Great People and Great Inventions of Ancient China(外研版必修3)


高考英语总复习

外 研 版

必修3

Module 4~Module 6

高考英语总复习

Great People and Great Inventions Module 5 of Ancient China
外 研 版

必修3


Module 4~Module 6

高考英语总复习

外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

外 研 版

三人行必有我师

Finding teachers in others.

必修3

Module 5

高考英语总复习

己所不欲,勿施于人 Refraining from imposing undesirable things on others. 不患无位,患所以立 Worrying about qualifications instead of positions. 谋利多怨 Profitseeking incurs hatred. 无远虑,有近忧 Thoughts about the future and immediate worries.
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

君子成人之美 Helping others to develop what is good in them. 欲速则不达 Wanting to be quick prevents one from reaching the goal. 温故知新 Finding what is new in reviewing what is old. 三十而立 Being established at thirty.
必修3
外 研 版

Module 5

高考英语总复习

学而不厌,诲人不倦 Studying tirelessly and enlightening others indefatigably. 发愤忘食,乐以忘忧 Forgetting meals while studying. 民无信不立 Faith is necessary to the people.
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

1.教材原句: But it was also a time when there were many great philosophers. 真题呈现 (四川高考)She'll never forget her stay there ________ she found her son who had gone missing two years before. A.that C.where B.which D.when
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

考题巧解

D her stay 为先行词,为抽象的一段时间

“她呆在那里期间”,when 在定语从句作时间状语。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

2.教材原句: This paragraph gives the 真题呈现 ( 陕 西 高 考 )Gun control is a subject________ Americans have argued for a long time. A. of which C. about which B. with which D. into which
外 研 版

arguments against cars.

必修3

Module 5

高考英语总复习

考题巧解

C 先行词是 gun control,介词与从句动

词构成搭配 argue about sth.。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

3.教材原句: They use fuels which pollute the environment very badly. 真题呈现 (天津高考)Most air pollution is caused by the burning of________like coal, gas and oil. A.fuels C.goods B.articles D.products
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

考题巧解

A fuels “燃料”,从后文 like coal, gas

and oil 可知应该选 fuels。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

(Ⅰ)单词速记 1.________ (n.)原则;准则 2.________ (n.) 职位 3.________ (vt.) 强调 4.________ (vi.) 辞职 5.________ (n.) 公正 6.________ (n.) 状况;条件;环境 7.________ (adj.) 平等的→________ (n.)平等;均等
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

8.________ (n.) 秩序→________ (adj.) 秩序井然的 9.________ (adj.)有影响的→________ (n. & v.) 影响 10.________ (n.) 诚实→________ (adj.)诚实的 11.________ (n.) 贡献→________ (v.) 贡献;捐献 12.________ (n.) 争论;辩论;议论→________ (v.)争论
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

答 案 : 1.principle 5.justice orderly 6 . condition

2.position

3.stress

4.resign 8.order;
外 研 版

7.equal; equality

9 . influential; influence

10.honesty; honest

11.contribution; contribute

12.argument; argue

必修3

Module 5

高考英语总复习

(Ⅱ)短语突破 1.__________________ 2.__________________ 3.__________________ 4.__________________ 5.__________________ 6.__________________ 7.__________________ 与??相似 与??交战 养育;抚养 与??不同 对??感兴趣 责任感 为??自豪
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

8. __________________ 总之 9. __________________ 如果这样的话 10.__________________ 第一次 11.__________________ 结果 12.__________________ 起初;首先
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

答案:1.be similar to 4.be different from responsibility

2.be at war with

3.bring up 6.a sense of 9.if so
外 研 版

5.become interested in

7.be proud of

8.in conclusion 12.at first

10.for the first time

11.as a result

必修3

Module 5

高考英语总复习

(Ⅲ)句型总结 1.Man ____________________________. 人之初,性本善。 2. Treat others ______________you want to be treated. 己所不欲,勿施于人。 3.Ancient China was ______________________ states were often ______________________ each other. 古代中国各诸侯国之间经常发生战争。
必修3
外 研 版

Module 5

高考英语总复习

4. Mencius believed that _________________________ man is different from animals ________ man is good. 孟子认为人不同于动物的原因是人性善。 5.He is a man ________ whom China can ________. 他是一个令中国感到自豪的人。
外 研 版

答案:1.is born good at war with

2.in the way

3.a place where; 5.of; be proud

4.the reason why; is that

必修3

Module 5

高考英语总复习

(Ⅳ)教材设问 1.Mencius's ideas were very similar to ________ of Confucius. A.that C.those B.one D.ones
外 研 版

答案:C

必修3

Module 5

高考英语总复习

2.For many years he travelled from state to state, ________ the principles of Confucius. A.taught C.having taught B.to teach D.teaching
外 研 版

答案:D

必修3

Module 5

高考英语总复习

3.But it was also a time ________ there were many great philosophers. A.which C.where B.when D.who
外 研 版

答案:B

必修3

Module 5

高考英语总复习

4.Often, the reason ________ people are unhappy is ________ they do not have enough love. A.why; because C.which; because B.why; that D.which; that
外 研 版

答案:B

必修3

Module 5

高考英语总复习

5.—They say that you need to be a bit mad to be an inventor. —________, then my friend Peter Ling is a bit mad. He's an inventor. A.If possible C.If any B.If not D.If so
外 研 版

答案:D

必修3

Module 5

高考英语总复习

外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

1.equal adj. 平等的;相等的;胜任的 v. 等于;比 得上 搭配 be equal to sth./doing sth. 能胜任,与??相等 equal in value/size/quality 在价值/大小/质量方面相等 on equal terms (with sb.) 与??平等相处 equal sb./sth. (in sth.) 与某人(某事物)相同或相等
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

①Five plus three equals eight. 五加三等于八。 ② Men and women should receive equal_pay_for_ equal_work. 男人与女人应该同工同酬。 ③ Who do you think is_equal_to the job? 你认为谁胜任这项工作?
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

知识拓展 equality n. 平等 equally adv. 平等地 equal n. 同等的人;相等物 I consider her to be my equal. 我把她看作我的对手。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

辨析:equal, same 1)equal 可作形容词、名词和动词,作名词时可以和 a 连用。 2)same 用作形容词和代词,其前一律用 the。 The blacks demand equal rights(an equal pay). The blacks demand the same rights(the same pay). 黑人要求平等的权利(相同的工资)。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 Fitness is important in sport, but of at
外 研 版

least________importance are skills. A.fair C.equal B.reasonable D.proper

答案:C

必修3

Module 5

高考英语总复习

2.contribution n. 贡献,成绩;稿件 ①Don't undervalue Jim's contribution to the research. 不要低估了吉姆在研究工作中的贡献。 ②The British Expeditionary Force was no more than a symbolic contribution. 英国远征军不过是一种象征性的支援。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

知识拓展 contribute vt. 作出贡献;捐献;有助于 make contributions to (doing) sth. 对(做)某事作出了贡献 contribute to sth. 有助于某事,有益于 contribute sth. to/towards 向??捐献某物,向??投稿
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

①Does smoking contribute_to lung cancer? 吸烟会导致肺癌吗? ②It is our duty to make_contributions_to our motherland. 为祖国作出贡献是我们的责任。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 Everyone is encouraged to________food and clothing for the refugees. A.drift C.contribute B.distribute D.attribute
外 研 版

答案:C

必修3

Module 5

高考英语总复习

3.condition n. 状况;环境;状态;条件 搭配 be in good/poor/excellent/etc. condition
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

思维导图助记

外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

①He's in excellent_condition for a man of his age. 就年龄而言,他身体极好。 ②You can go out on_condition_that you wear anovercoat. 你要穿上外套才能出去。 ③You must on_no_condition tell him what happened. 你决不能把发生的事情告诉他。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

注意:(1)condition 表示“环境”时,常用复数形式; 表示“状况”时,是不可数名词;表示“条件”时,是可 数名词。 (2)on no condition 位于句首时,句子要用部分倒装, 即把助动词、情态动词等放在主语之前。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

辨析:condition, state, situation
表示“状况;状态”时,是不可数名词。表示“处 condition 于 ?? 状 况 ” , 要 用 in+ 形 容 词 + condition。 condition 还可表示“环境; 条件”, 常用复数形式。 表示“状态”时,是可数名词。表示“处于??状 state 况”,要用 in+a/an+形容词+state。state 还可表 示“州,政府”。 表示“情景, 形势”, 是可数名词。 表示“处于?? situation 情景”用 in+a/an+形容词+situation。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

①I've had no exercise for ages; I'm really out_of _condition. 我已多年没运动了,现在健康状况欠佳。 ②The present situation calls for new measure. 目前的形势需要(采取)新的措施。 ③We must keep up a good state of mind whenever we are in trouble. 无论我们何时处于困境中,我们必须保持一种良好的 心理状态。
必修3
Module 5
外 研 版

高考英语总复习

即学即用 It's important for us to employ a word or a phrase according to the ________ in language studies. A.situation C.condition B.expression D.translation
外 研 版

答案:A

必修3

Module 5

高考英语总复习

4.resign n. 辞去(职务) v. 辞去,辞职 Miss Wang resigned her position as a secretary. 王女士辞去了她的秘书职务。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

知识拓展 resigned adj. 已辞职的;已放弃的 resignation n. 辞职;辞职书;放弃;顺从 not resign oneself to 不甘心 resign...to... 把??托付给?? resign oneself to 听任;只好
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

辨析:resign, retire resign 与 retire 都含有“退职”的意思。 1)resign 表示因对工作不满意或因工作上的失职而自 愿“辞去”或被“辞退”职务,常与 from 连用。 He resigned_from his job as a guard for he wasn't interested in it. 他因对警卫工作不感兴趣而辞职了。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

2)retire 表示因年龄大或是身体不行, 按国家有关规定 “退休”,并享受规定补助。 He retired_from the business when he was 60. 他 60 岁时退休了。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 单句改错 He didn't want to resign himself with fortune. ______________________________________________
外 研 版

答案:with改为to

必修3

Module 5

高考英语总复习

5.bring up 养育;抚养 结合下面例句,体会 bring up 的不同意义 ①He was brought_up by his aunt.(养育;抚养) ②All children should be brought_up to respect their parents and teachers. (教育)
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

③His new suggestion will be brought_up at the next meeting.(提出) ④He was drunk and brought_up all he had eaten. (呕 吐)
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

知识拓展 bring about 引起;实现;使发生 bring forth 生产;生(孩子) bring in 获利;引进;介绍;收获 bring on 引起;导致 bring out 生产;制造;出版
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

bring round 使苏醒 bring...together 集合;召集 bring forward 提出 bring sth. to mind 使想起
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 (2010· 舟山模拟)Once the poison is ________, there is no further danger. A.brought up C.brought back B.brought in D.brought about
外 研 版

答案:A

必修3

Module 5

高考英语总复习

6.in some ways 在某些方面 知识拓展 by the way 顺便说一下 by way of 途经,取道,为了??目的 in a way 在某种程度上 in the/one's way 挡道,阻碍 in no way 决不 in this/that way 用这种/那种方法 on the way to 在去??途中;即将;将要
必修3
Module 5
外 研 版

高考英语总复习

under way 已经开始进行了 make one's way 前进,向前走 no way 根本不,一点也不 all the way 一路上 give way to 让步(=give in to)
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

注意: 1)in this/that way = by this/that means = with this method 2)注意下面习惯用法 I like the way(that/in which)she organized the meeting. 3)in no way 置于句首时,其后句子要部分倒装。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 What surprised me was not what he did
外 研 版

but________he did it. A.the way C.in the way B.in the way that D.the way which

答案:A

必修3

Module 5

高考英语总复习

7.in conclusion 总之;最后;最终 In_conclusion,_I would like to wish you continued success in the future. 最后,祝你百尺竿头,更进一步。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

知识拓展 reach/draw/come to/arrive at a conclusion 得出结论; 告一段落 at the conclusion of 当??完结时 bring sth. to a conclusion 使结束;谈定(买卖等) come to the conclusion that... 所得的结论是??;断 定
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

提示:in conclusion=to conclude“最后”都作插入语 用。 To_conclude,_I wish you a Happy New Year. 最后,祝你们新年快乐。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 单句改错 I will say a few words about discipline with conclusion. _______________________________________________
外 研 版

答案:with 改为 in

必修3

Module 5

高考英语总复习

8.the reason why...is that...(??的)原因是?? ① Mencius believed that the_reason_why man is different from animals is that man is good. 孟子认为人之所以不同于动物是因为人是向善的。 ②The_reason_why he resigned was_that he quarreled with his boss. 他辞职的原因是他和老板吵架了。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

注意: 1)在 the reason why...结构中,why 引导定语从句,它 也可换为 for which,在从句中作原因状语。如果关系词取 代先行词 reason 在从句中作主语、宾语、表语等时,则用 that 或 which。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

2)the reason is that...结构中,只能用 that 引导表语从 句,不要受汉语的影响,误用 because。 ①The reason_why/for_which he left is still unknown. 他离开的原因仍然不为人知。 ②No one believed the_reason that/which he gave. 没有人相信他给出的原因。(that/which 代替 reason, 在从句中作 gave 的宾语)
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 We don't believe the reason________he gave for his being late. A.for which C.why B.of which D.that
外 研 版

答案:D

必修3

Module 5

高考英语总复习

单元语法精讲精练 定语从句 定语从句是由关系代词或关系副词引导的从句,其作 用是作定语修饰主句的某个名词性成分,相当于形容词, 所以又称为形容词性从句,一般紧跟在它所修饰的先行词 后面。
外 研 版

必修3

Module 5

高考英语总复习

即学即用 ①The place________the bridge is supposed to be built should be________the crossriver traffic is the heaviest. A.which; where C.at which; where B.at which; which D.which; in which
外 研 版

答案:C

必修3

Module 5

高考英语总复习

②Frank's dream was to have his own shop________to produce the workings of his own hands. A.that C.by which B.in which D.how
外 研 版

答案:B

必修3

Module 5


相关文章:
【师说】2017届高考英语一轮复习 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China课时作业
【师说】2017届高考英语一轮复习 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China课时作业_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Great People and ...
2017版高三英语一轮复习 考点规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China
2017版高三英语一轮复习 考点规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 17(Module 5) Ⅰ....
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China
【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Great People and Great ...
高考英语总复习 Module5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3
高考英语总复习 Module5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3_高一英语_英语_高中教育_教育专区。必修 3Module 5 Great People and ...
高中英语总复习 Module5《Great People and Great Inventions of Ancient China》跟踪测评 外研版必修3
高中英语总复习 Module5Great People and Great Inventions of Ancient China》跟踪测评 外研版必修3_高一英语_英语_高中教育_教育专区。2012 届高考总复习跟踪...
必修三module5 导学案(1)
搜 试试 帮助 全部 DOC PPT TXT PDF XLS 百度文库 教育专区 高中教育 英语...Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 课型:预习+展示...
必修III模块 5 语法课(1)
外研版高中英语必修 III Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 语法课 (1) 高炳武 大港区油田实验中学 Part 1 教案设计 Teaching goals...
2014届高三英语复习训练:Module5Great People and Great Inventions of Ancient China(外研版必修3)
2014届高三英语复习训练:Module5Great People and Great Inventions of Ancient China(外研版必修3)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Ⅰ.单词拼写 Great...
高考英语 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China总复习 外研版必修3
高考英语 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China总复习 外研版必修3_高一英语_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十七) 必修 3 Module 5...
更多相关标签: