四川省内江市 2014 高考英语阅读理解和完形填空训练（7）附答案
(·河南部分重点中学联考)Public schools in Washington, D．C. provide students with musical instruments for free. When something goes wrong with an instrument, Charle
s West and Larry Jernigan do the repairs. Both men approach their work with a passion(激情). For them, it's important that students have a joyful experience with music. The two have worked together for almost 20 years. This year alone, they've fixed about 450 instruments. Both men are musicians and music lovers, so learning to do repairs came naturally. “I have been a musician all my life，” says West.“I played in an orchestra here in the city. I majored in music in college. I played in an army band.” Jernigan's musical interests are varied. “I was formerly trained in the piano and guitar. The alto sax and the flute, I picked up while working here.” In addition to fixing instruments, the two also go to schools to instruct teachers and students on how to make minor repairs on their own. West believes if children start early and stay involved with music, it enriches other areas of their lives.“I see that in other kids. I see it in myself. I have seen it hundreds of times and it works，” he says. “They learn teamwork. They learn patience and respect.” But West has concerns about the future of music in the electronic age. “This instant age has taken away from the sit?down, the patience. And to learn to play an instrument, it takes patience, it takes diligence and it takes time.” Being able to enjoy music on the job is one of the benefits of the job. Both men agree their best rewards are the students' performances. 语篇解读：两个音乐爱好者的工作是为学生修理乐器，他们乐此不疲，享受着工作的乐 趣。 1．What's the job of West and Jernigan at school? A．Teaching music. B．Writing music. C．Making musical instruments. D．Repairing musical instruments. 解析： 细节理解题。 根据第一段的第二句和第三句的内容可知两人的工作是修理乐器。
答案：D 2．Which of the following is TRUE of the two men? A．They have fixed 450 instruments in the past 20 years. B．They can play and repair musical instruments. C．Jernigan used to play in an army band. D．West was trained to play the piano. 解析：推理判断题。由第一段可知两人的工作是修理乐器，再结合第三段和第四段两 人所说的话可知他们也能演奏。故 B 项正确。 答案：B 3．According to West, what can people learn from music? A．Teamwork and patience. B．The value of time. C．The truth of society. D．Diligence and confidence. 解析：细节理解题。根据第六段最后一句中的内容可知他认为人们从音乐中能学到团 队合作与耐心。 答案：A 4．What is mainly talked about in the text? A．How to repair musical instruments. B．Learning experience of two repairmen. C．How to prepare a musical performance. D．The enjoyable job of two music lovers'. 解析：主旨大意题。根据全文内容尤其是结合文章第一段以及最后一段中的内容可知 本文主要介绍的是两个音乐爱好者的开心工作。 答案：D。 *****************************************************结束
完形填空（共 20 小题；每小题 1 分，满分 20 分） 请认真阅读下面短文，从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中，选出最佳选项， 并在答题卡上将该项涂黑。 An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no __36__ left. When she heard her daddy say to her __37__ mother, “Only a miracle（奇迹）can save him now”, the little
girl went to her bedroom and took out her piggy bank. She __38__ all the change out on the floor and counted it carefully. Then she __39__ her way six blocks to the local drugstore. “And what do you want?” asked the chemist. “It’s __40__ my little brother,” the girl answered back. “He’s really, really sick and I want to get a __41__. His name is Andrew and he has something __42__ growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him.” “We don’t __43__ miracles here, child. I’m sorry,” the chemist said, smiling __44__ at the little girl. In the shop was a __45__ customer. He bent down and asked the little girl, “What kind of miracle does your brother __46__?” “I don’t know,” she replied. “He’s really sick and mommy says he needs a(n) __47__. But my daddy can’t pay for it, so I have brought my __48__.” “How much do you have?” asked the man. “One dollar and eleven cents, __49__ I can try and get some more,” she answered quietly. “Well, what a coincidence（巧合）,” smiled the man. “A dollar and eleven cents －the __50__ price of a miracle for your little brother. __51__ me to where you live. I want to see your brother and __52__ your parents.” That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong, a surgeon （外科医生）. The operation was completed __53__ and before long Andrew was __54__ again. The little girl was happy. She knew exactly how much the miracle __55__ ... one dollar and eleven cents ... plus the faith of a little child. 36. A. time C. money 37. A. tearful C. helpful 38. A. emptied C. put 39. A. followed B. medicine D. food B. hopeful D. regretful B. pulled D. poured B. made
C. felt 40. A. with C. for 41. A. drink C. tablet 42. A. bad C. extra 43. A. display C. sell 44. A. calmly C. strangely 45. A. well-dressed C. well-behaved 46. A. have C. make 47. A. companion C. protection 48. A. savings C. ideas 49. A. because C. though 50. A. same C. proper 51. A. Bring C. Take 52. A. help C. persuade 53. A. surprisingly C. successfully 54. A. happy
D. found B. about D. from B. doctor D. miracle B. small D. new B. offer D. store B. sadly D. coldly B. kind-hearted D. good-looking B. need D. like B. surgeon D. operation B. wishes D. worries B. so D. but B. exact D. reasonable B. Send D. Drive B. encourage D. meet B. secretly D. separately B. well
C. strong 55. A. meant C. measured
D. fat B. covered D. cost
参考答案 36-40 CADBC 46-50 BDADB 41-45 DACBA 51-55 CACBD
An idea that started in Seattle's public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same time. In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起）the "If All of Seattle Read the Same Book " project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong. In Chicago, the mayor(市长）appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the "One Book, One Chicago" program. As a result, reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York , where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致） can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself. As Nancy points out , the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process. or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.
48. What A. To B. To C. To D. To
is the purpose of the project launched by Nancy? invite authors to guide readers. encourage people to read and share. involve people in community service. promote the friendship between cities.
49. Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project? A. They had little interest in reading. B. They were too busy to read a book. C. They came from many different backgrounds D. They lacked support from the local government 50. According to the passage, where would the project be more easily carried out? A. In large communities with little sense of unity B. In large cities where libraries are far from home C. In medium-sized cities with a diverse population D. In large towns where agreement can be quickly reached 51.The underlined words “shared a word” in Paragraph 7 probably mean A. exchanged ideas with each other B. discussed the meaning of a word C. gained life experience D. used the same language 52. According to Nancy, the degree of success of the project is judged by A. the careful selection of a proper book B. the growing popularity of the writers C. the number of people who benefit from reading. D. the number of books that each person reads.
Two years ago, Wendy Hasnip, 47, experienced a brain injury that left her speechless for two weeks. When she finally recovered, she found herself talking with what seemed to be a French accent: "I phoned a friend the other day, and she spent the first ten minutes laughing,"
Hasnip said at the time. "While I have nothing against the French.” Hasnip suffered from foreign accent syndrome（外国口音综合症), a rare condition in which people find themselves speaking their own language Like someone from a foreign country. The condition usually occurs in people who have experienced a head injury or a stroke （中风）一 a sudden loss of consciousness, sensation, or movement caused by a blocked or broken blood vessel （血管）in the brain. The condition was first identified during the Second World War in a Norwegian woman whose head was injured during an attack by the German military. The woman recovered but was left with a German-sounding accent, to the horror of fellow villagers who avoided her after that. Researchers have discovered that the combined effect of the damage to several parts of the brain makes victims lengthen certain syllables, mispronounce sounds, and change， the normal pitch（高音）of their voice. Those changes in speech add up to what sounds like a foreign accent. Another researcher, a phonetician（语音学者） ，says victims of the syndrome don't acquire a true foreign accent. Their strangely changed speech only resembles the foreign: accent with which it has a few sounds in common. When an English woman named Annie recently developed foreign accent syndrome after a
stroke, she spoke with what seemed to be a Scottish accent. However, Annie's Scottish coworkers said she didn't sound at all like a Scot. 45．According to the passage; people _______ may have foreign accent syndrome. A. whose parent has experienced a head injury B. who have lived in a foreign country for a long time C. who have lost their consciousness owing to a stroke D. who have learned foreign language from their coworkers C 考查细节理解。根据第二段 The condition usually occurs in people who have experienced a head injury or a stroke（中风）一 a sudden loss of consciousness, sensation, or movement caused by a blocked or broken blood vessel（血管）in the brain.可知 C 正 确。
46. All of the following are the causes of leading to what sounds like a foreign accent EXCEPT ________. A. a softer voice C. mispronounced sounds． B. change in length of syllables. D. changed pitch of voice
A 考查细节理解。根据 Researchers have discovered that the combined effect of the damage to several parts of the brain makes victims lengthen certain syllables, mispronounce sounds, and change，the normal pitch（高音）of their voice.可知选 A。 47. If a person suffers foreign accent syndrome________. A. his coworkers will be afraid of him and avoid contacting with him B. he has more chance of suffering stroke again C. he will speak a fluent foreign language like native speakers’ D. his speech only has a few sounds in common with the foreign accent D 考查判断、推理。根据 victims of the syndrome don't acquire a true foreign accent. Their strangely changed speech only resembles the foreign: accent with which it has a few sounds in common.可推知。
48. Writing this passage, the writer's main purpose is to_______. A. introduce foreign accent syndrome and some related information B. warn people not to be at the risk of experiencing a stroke C. make it clear that foreign accent syndrome can be cured D. tell a story of an injured woman dining the Second World War A 考查作者的写作意图。本文是一篇说明文，其介绍了外国口音综合症及其相关信息。