当前位置:首页 >> 英语 >>

2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解29


2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 29

Want to find a job? Now read the following advertisements. FAIRMONT HOTEL Five Waiters and Ten Waitresses — Aged under 22 — At least high school graduate

— Good-looking; men at least 1.72 meters tall and women at least 1.65 — Those knowing foreign languages favoured — Paid 1 600—2 200 dollars per month One Secretary — Aged under 30 — Female favoured — Good at writing and skilled at computer If interested, call 465-4768 or write to: Mr. Jack Hundris Room 0825, Fairmont Hotel 567 Wood Street, San Markers, 78003 Fax: 6954828

WILSON BOOKSTORE Accountant(会计) — Aged between 25 and 40 — With an experience of at least two years — With a degree and an accountant certificate(证书) — Paid 3 000—4 000 dollars monthly — With a practical knowledge of computer Salesclerk — Basic education of 12 years or more

第 1 页 共 8 页

— Good at computer — Paid 1 800—2 200 dollars monthly Tel: 447-4398 Fax: 3485269

1. If you don’t know how to use a computer, you can just apply for the position as _______. A. a secretary C. an accountant B. a waiter or waitress D. a salesclerk

2. If you want to get the position of accountant in Wilson Bookstore, you have to satisfy the following conditions except _______. A. being a woman B. knowing well how to use a computer

C. having been an accountant D. having an accountant certificate] 3. If you want to try for a job in Fairmont Hotel, you _______. A. have to be a woman and know foreign languages B. should be a university graduate C. have to be taller than 1.72 meters D. should be younger than 30 years old 4. From the ads we can conclude that _______. A. you’ll be better paid in Wilson Bookstore than in Fairmont Hotel B. all the jobs offered require experience C. the better education you’ve received, the more money you’ll make D. if you want to be an accountant, you may call 465-4768 【答案与解析】本文是一篇招聘广告,广告列出了对求职者的要求、月薪、联系方式等。 1. B。对照广告对各个职业所需条件可知,只有服务员不需要懂电脑,故选 B。 2. A。要想成为 Wilson Bookstore 的会计,应具备的条件 B、C、D 三项都包括,但并没有要 求是女性,所以答案选 A。 3. D。要想在 Fairmont Hotel 找一份工作,从广告中的条件可知 D 项正确。 4. C。比较广告中招聘的 waiter and waitress, secretary, accountant 和 salesclerk 四类职位, accountant 所需的教育程度最高,工资也最高。故选 C。
第 2 页 共 8 页

**************************************************************结束

(1) Son’s Help Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when he had a holiday. A few friends of his liked gambling(赌博) and he learned it soon. So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling. He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on. His wife told him not to do it but he didn’t listen to her. She had to tell the police. He and his friends were punished for it. And he was hardly sent away. After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him. It was New Year’s Day. Mr. Lang didn’t go to work. He felt lonely and wanted to gamble again. He called his friends and they came soon. But they were afraid the police would come. He told his five-year-old son to go to find out if there were the policemen outside. They waited for a long time and didn’t think the police would come and began to gamble. Suddenly opened the door and in came a few policemen. “I saw there weren’t any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.” 1. Mr. Lang was paid much because _______. A. he was a driver B. he worked in a factory C. he had a lot of work to do D. he had worked there for a long time 2. Mrs. Lang did all housework because _______. A. she couldn’t find any work B. she thought her husband was tired C. her husband spent all time in gambling D. she wouldn’t stop her husband gambling

第 3 页 共 8 页

3. _______, so he was put into lockup. A. Mr. Lang often gambled B. Mr. Lang was late for work C. Mr. Lang didn’t help his wife at home D. Mr. Lang wasn’t polite to the police 4. The woman had to leave Mr. Lang because _______. A. he didn’t love her any longer B. he wouldn’t stop gambling C. he had been put into lockup D. he was hardly sent away by the factory 5. Which of the following is right? A. The boy hoped his father to be put into lockup again. B. The boy thought his father needed some policemen. C. The boy hoped his father to stop gambling soon. D. The boy hoped his mother to come back. (1—6 CBDAAB) 【答案与解析】本文讲一个赌棍想要赌钱,因此叫他的儿子把风,可他的儿子却把警察找来 的故事。 1. C。细节题。根据第 1 段第 2 句话 As a driver, he was busy but he was paid much 可知答案 为 C。 2. B。推断题。根据第 1 段第 3 句话 His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home 可知答案为 B。 3. A。推断题。根据 His wife told him not to do it but he didn’t listen to her. She had to tell the police 可知答案为 A。 4. A。细节题。根据 …he hated her very much and the woman had to leave him 可知答案为 A。 5. B。 语义理解题。 根据最后一句话 I saw there weren’t any policeman outside, daddy, so I went to the crossing and asked some to come 可知答案为 B。 *****************************************************结束

第 4 页 共 8 页

(2) 136 Crestview Circle Dover, Connecticut January 16, 1995 Gander’s Furniture Store Stamford, Connecticut, 09876 Dear Sir, I am writing about your January bill, which I am returning with this letter. I am not going to pay this bill. Last month I bought a table and four chairs for $65.50. They were sent to me on December 18. That night one leg of the table broke while my wife was putting our dinner on it. It fell on one of the chair, and that broke, too. Our $ 2.50 steak(牛排) landed on the floor, and the dog ate it. I spoke to the salesmen who had sold me the table and the chairs. He told me to write you a letter. I wrote you on December 20, saying that I was not going to pay for the furniture. On December 21 some men came and took it back to the store. Please do something about your records. I do not want to receive another bill for the furniture which I returned. Yours truly Alberts Robbins 1. From the letter we can conclude that Mr Robbins had actually paid _______ for the table and the four chairs. A. $ 65.50 B. $ 68.00 C. $ 2.50 D. no money

2. Why do you think Mr Robbins write the letter to the furniture store? A. He had paid for the furniture but was asked to pay again. B. He didn’t want to receive a second bill for the furniture he had returned. C. The furniture he bought was badly made and he wanted to return it. D. He wanted the manager to scold the salesmen for the bad furniture. 3. Try to guess the mood(心情) when Mr Robbins was writing the letter. A. He was angry.
第 5 页 共 8 页

B. He was disappointed

C. He was anxious.

D. He was friendly.

【答案与解析】 这是一封信,作者写这封信的目的是想向收信人说明他不准备付这套桌椅 的费用,因为这套桌椅刚送到他家的当天晚上就坏了。 1. D。 细节题。 根据正文第 1 段第 1、 句 …which I am returning with this letter. I am not going 2 to pay this bill 可知答案为 D。 2. B。细节题。根据正文最后一段第 2 句 I do not want to receive another bill for the furniture which I returned 可知答案为 B。

3. A。判断题。根据正文第 1 段 That night one leg of the table broke while my wife was putting our dinner on it. It fell on one of the chairs, and that broke too 可知答案为 A。 **************************************************************结束

(3) Kate: Has your sister’s baby arrived yet? John: Yes, I’ve been an uncle since yesterday noon. Kate: Congratulations! Is it a boy or a girl? John: An eight-pound boy. They named him Francis. That’s spelled with an “i” before the “s”, you know. Kate: That’s right. Frances with an “e” is a girl’s name. But they are both pronounced the same. Why did they name your nephew Francis? John: I don’t know. They considered a lot of other names, like Richard, Edward, Philip, David, and several others. Kate: What if the baby had been a girl? Didn’t they have any girl’s names in mind? John: They couldn’t agree on any. Whenever he suggested a girl’s name, she said, “I hate that name!” Some people have very strong feelings about names. Kate: I think most people do. Sometimes I decided not to like someone I haven’t even met, just because I don’t like his name. John: That reminds me of something I read a few days ago. Somebody had found out that school children with certain names get low marks in school just because of their names. Kate: Their family names? John: No, their first names. That’s what the article said.
第 6 页 共 8 页

1. The first sentence “Has your sister’s baby arrived yet?” means _______. A. Has your sister’s baby come here yet? B. Has your sister’s baby reached your home yet? C. Has your sister’s baby been sent to you yet? D. Has your sister given birth to that baby yet? 2. Which of the following is NOT true according to this passage? A. Francis is boy’s name. B. Frances is a girl’s name. C. Francis and Frances have the same pronunciation. D. There is no difference between Francis and Frances. 3. According to the passage, we can infer that a nephew is _______. A. a baby boy B. a baby girl C. the son of one’s brother’s or sister’s D. the daughter of one’s brother’s or sister’s. 4. Reading the passage, we can know _______. A. Americans have only first names B. Americans have only family names C. Americans have both first names and family names D. Americans have either first names or family names 【答案与解析】本文是一篇对话,是 John 和 Kate 关于人的名字的谈论。 1. D。细节判断题。根据原文 John 说的话 Yes, I’ve been a uncle since yesterday noon 可知 Kate 是问 John 他的姐姐生了小孩没有。所以正确答案为 D。 2. D。细节题。根据原文可知 John 的姐姐生了个男孩,取名 Francis,Francis 是男孩名, 而 Frances 是女孩名。Francis 和 Frances 的读音是相同的。由此可判断出此题正确答案为 D。 3. C。推断题。根据原文可知 John 的姐姐生了个男孩,取名 Francis。然后再根据 Kate 问 John 的话可推知 nephew 是指一个人的 sister 或 brother 的儿子。所以答案为 C。 4. C。 细节题。 根据最后两句 Kate 和 John 的话 Their family names? No, their first names… 可知此题答案为 C。
第 7 页 共 8 页

*************************************************************结束

第 8 页 共 8 页


相关文章:
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解19
2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 19 (5) Can you remember the first time you learned to ride a bike or drive a car? Learning these skills ...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解37
2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 37 Brian knew he had been drinking more and more, but he was convinced that he'd return to more moderate dr...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解28
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解28_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解28_英语_高中...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解50
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解50_英语_高中教育_教育专区。2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 50 I Don’t Think I Wrote Wrong Lao Yang ...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解32
2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 32 I live in the land of Disney, Hollywood and year-round sun. You may think people in such a splendid, ...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解44
2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 44 It has been 100 years since the first modern summer Olympic Games were held. Do you know the dates and ...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解23
2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 23 (1) Ask any person who is successful in whatever he or she is doing what motivates him/her, and very ...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解30
2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 30 (1) Welcome to Wonderful Museum. This month we are having a special display about old machines from differen...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解24
2014 届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解 24 阅读理解-计划愿望和节假日活动 Everyone knows about straight-A students. We see them frequently in TV situation...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解46
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解46_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解46_英语_高中...
更多相关标签: