当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 4 第1课时Introduction Reading]


Module 4
Ⅰ.单词拼写

第一课时

1.As Chinese________(公民),we should try our best to improve the environment. 2.Bikes are very popular in China.Many people prefer________(骑自行车)t

o work. 3.Scientists have been trying to find ways to________(预报)earthquakes. 4.The increase in the population of plants can stop the process of________(沙漠化). 5.It's________(可怕的)to be outside in a sandstorm. 6.There's a lot of________(尘土)on the floor. 7.I don't have the________(力气)to climb any further. 8.They launched a________(活动)to get donations for the disaster area. 9.After a while,they find a big________(沙丘)in front of them. 10.Suddenly,in came a man with a________(面罩)on his face. 答案:1.citizens 2.cycling 8.campaign 9.dune 10.mask Ⅱ.同义句转换 1.The wind is so strong that it can move sand dunes. The wind is ________ ________ ________ move sand dunes. 2.To have been caught in a sandstorm was a terrible experience. ________ ______ a terrible experience ______ ________ been caught in a sandstorm. 3.We were advised not to go outside in such a terrible sandstorm. We were advised that we ________ ________ ________ in such a terrible sandstorm. 4.It is the first person who tasted the first tomato that got success easily. It is the first person ________ ________ the first tomato that got success easily. 5.We have a lot to do to protect our environment. ________ ________ a lot ________ ________ ________ to protect our environment. 答案:1.strong enough to 2.It was;to have 3.not go outside 4.to taste 5.There is;to be done Ⅲ.根据所给的汉语提示完成句子,每空一词 1.我们建议他早点开始,但他就是不听。 We ________ him ________ ________ ________,but he wouldn't listen. 2.暴风雨使飞机无法起飞。 The storm ________ the airplane __________ ________ ________. 3.孩子们一个接一个地跳进了游泳池。 3.forecast 4.desertification 5.frightening 6.dust 7.strength

The children jumped into the pool __________ ________ ________. 4.那个老人淋了雨,全身都湿透了。 The old man __________ ________ ________ ________ ________ and got wet all over. 5.这场大雨使得我们不可能按时到那儿。 The heavy rain ________ ________ ________ for us to get there on time. 答案:1.advised;to start early 2.prevented;from taking off 3.one after another 4.was caught in the rain 5.made it impossible Ⅳ.语法填空 1 . The stranger spoke in a________(fighten)voice and the little girl was

very________(frighten). 答案:frightening;frightened 句意:陌生人以一种令人恐惧的声音说话,小女孩感到非 常害怕。frightening“令人恐惧的”;frightened“感到害怕的”,表现出人的情感。 2.The new coat looks too large on Mary,so her mother had to cut it________. 答案:down 句意:新衣服穿在玛丽身上太大,所以她妈妈不得不将其改小。cut down

砍倒;削减,此处指“改小(尺寸)”,符合题意。 3 . To make members of a team perform better , the trainer first of all has to know their________and weaknesses. 答案: strengths 句意: 为了使队员们表现更好一些, 教练首先要知道他们的长处和短处。 strength 力气;优点,长处。 4.He has________(mass)letters to answer.He has to work from morning to night. 答案:masses of 句意:他有大量的信件要回,他得从早干到晚。masses of 可修饰可数 名词或不可数名词。 5.Some steps have been taken to protect the forest________(destroy). 答案:from being destroyed 句意:为了保护森林免遭破坏已经采取了一些措施。protect

sb./sth.from/against sth./doing sth.保护某人/物免受/免于……。 6.His wife________him to stop smoking,but he didn't listen. 答案:advised 句意:他的妻子建议他戒烟,但他不听。advise sb.to do sth.建议某人做某 事,符合句意。 7.It is________(difficult)problem that we can't work it out. 答案: such a difficult/so difficult a 句意: 这道题太难了我们解不出来。 so difficult a problem =such a difficult problem。 8.We must dig________those bushes because they are in the way. 答案:up 句意:我们必须把那些灌木丛挖掉,因为它们碍事。dig up 挖出,开垦,符合 句意。

9.Little Tom made________a rule to read aloud and recite ten English words every morning. 答案:it 考查 make it+adj./n.to do sth.结构。句意:小汤姆每天早晨大声朗读英文并且 背诵 10 个英语单词已成为惯例。make it a rule 已成为惯例,it 是形式宾语,真正的宾语是后 面的动词不定式。 10.________(catch)in a traffic jam,the newspaper reporter got to the murder scene an hour later. 答案:Caught 句意:由于遭遇到交通堵塞,这个记者晚了一个小时到达凶杀现场。be

caught in 被困在……;遭遇到。 Ⅴ.完形填空 Have you seen a sandstorm ? I would like to share with you my personal __1__of the sandstorm in northern China.On April 7,2009,we decided to__2__a city of Jilin Province.It was supposed to be four hours' drive from the place where we lived.We__3__at about only to see the most amazing__4__we had ever seen.The sky was__5__as if it was midnight.The __6__from the few cars that dared travel in the streets were yellowish.So we had to stay at home,__7__for a better condition for our trip. The wind was fairly__8__and might have been stronger at night__9__we woke up.The visibility(能见度)at this point was close to 20 m.About two hours later the__10__increased to 50 m and stayed so__11__about a.m..

When the dust lifted(消散)a little and the visibility __12__to 200 m,we decided to drive out.However, everybody on the road was enveloped in thick fog with dust and the sky glowed with a dark__13__color, so we hardly saw each other__14__.Sometimes, the wind suddenly__15__up a lot of dust and sand and the visibility occasionally decreased to 20~50m,making it very__16__to drive. The dust__17__in the air until the late afternoon when it slightly lifted.At last, we arrived at the city,but the trip that__18__took about four hours,took us nearly eight hours.The dust remained in the__19__for about two more days.On the third day a short period of rain__20__as the cold front passed the region.So the terrible scene came to an end,and everything took on a lively and fresh appearance again. 1.A.experience C.idea B.record D.action

答案:A 根据下文可知作者要跟大家讲述他经历沙尘暴的经历,故 experience 最合适。 2.A.leave C.call B.visit D.see

答案:B 要去参观一个城市,符合句意的只有 visit。 3. A.woke up B.sat up

C.set off

D.left off

答案: A 根据下文可知他们并没有出发, 而是待在屋里, 故这时他们可能只是刚刚起床, 用 woke up。 4. A.storm C.rain B.snow D.wind

答案:D 本文讲述的是沙尘暴,所以符合条件的应该只有 storm 和 wind,后者在下文中 有提示。 5.A.dark C.blue B.bright D.cold

答案:A 因为有沙尘暴,所以天空肯定是灰蒙蒙的。 6.A.walls C.covers B.glass D.lights

答案:D 由于能见度很低,所以很多车辆都开了车灯。 7.A.leaving C.taking B.waiting D.calling

答案:B 由于天气不好,所以我们只能在家里“等待”天气好转再出发。 8.A.strong C.weak B.faint D.soft

答案:A 风力很“强”,所以用 strong,后面也有提示。 9.A.after C.before B.when D.while

答案:C 这里是作者作出的推测,由 might have been 可知,作者推测起床前,夜间的风 可能更大。 10.A.speed C.strength B.power D.visibility

答案: D 根据上文“The visibility(能见度)at this point was close to 20 m. ”可以得出答案。 11.A.since C.when B.before D.until

答案:D stayed so until 意思是“这样子一直维持到……”。 12. A.increased C.decreased B.reduced D.stayed

答案:A 能见度只能是“降低/增长”,increased 符合文意。 13.A.red C.green B.yellow D.black

答案:B 根据下文 so we hardly saw each other 可知沙尘暴仍然很强烈,dark yellow 比较 符合沙尘暴的特点。 14. A.faintly C.successfully B.clearly D.perfectly

答案:B 上面的题目中我们已经了解到沙尘暴很强烈,所以我们彼此都看不“清楚”对 方。 15.A.picked C.turned B.took D.looked

答案:A picked 在此可以理解为“掀起;卷起”。 16. A.safe C.normal B.dangerous D.likely

答案:B 在这种沙尘暴天气里开车,肯定是非常“危险”。 17. A.remained C.frequently B.jumped D.particularly

答案: A 空格后没有宾语, 所以这里应该是一个不及物动词或系动词。 remain 符合条件。 18.A.normally C.frequently B.rarely D.particularly

答案:A 正常需要四个小时的行程,我们却走了将近八个小时。normally 表示“正常来 讲”。 19.A.city C.air B.town D.car

答案:C 空气中的沙尘又持续了两天时间。air 符合句意. 20.A.happened C.struck B.dropped D.flew

答案:B dropped 表示“雨点掉下来了,开始下雨了”。 Ⅵ.阅读理解 CHENGDU—The death from a landslide in Southwest China's Sichuan province has risen to 18 after another six bodies were found,local authorities said. As of pm Thursday,rescuers had found 18 bodies from

the landslide that happened on Wednesday morning in the village of Sanxi in Dujiangyan city,according to surces with the Dujiangyan municipal committee of the Communist Party of China. An intial investigation showed that 107 people across the city were missing or could not immediately be reached.Local authorities are continuing to verify(核

实)the exact number of those missing.Search and rescue work is underway. The landslide,which had buried 11 homes in the region that was struck by a devastating earthquake in 2008,is believed to have been triggered by severe rainstorms since Monday evening. The affected area of the landslide is 2 kilometers long,with about 1.5 million cubic meters of mud,rock and debris,said Qiao Jianping,a researcher with the Institute of Mountain Hazards and Environment under the Chinese Academy of Sciences. 【语篇解读】本文是一篇新闻报道,主要介绍了都江堰市中兴镇三溪村的泥石流灾害。 1.When did the landside happen? A.At pm Thursday.

B.On Wednesday morning. C.The author didn't tell us. D.On Monday evening. 答案: B 细节理解题。 根据第二段的 As of pm Thursday, rescuers had found 18 bodies

from the landslide that happened on Wednesday morning in the village of Sanxi in Dujiangyan city 可以看出泥石流发生在星期三的早晨。 2.Which of the following is RIGHT according to the passage? A.Severe rainstorms happened on Monday evening in this region. B.There are 107 victims in all in the landslide. C.Qiao Jianping is one of the villagers in Sanxi. D.There are at most 18 people who died from the landslide. 答案:A 细节理解题。根据第四段可知该地区,周一起就开始下大暴雨,故 A 项正确; 根据第三段第一句可知 B 不正确;根据最后一段可知 C 不正确;根据全文来看,还有 107 人 失踪或下落不明,所以 D 项是不正确的。 3.Which of the following words can replace the underlined word“triggered”in Para.4? A.Brought. C.Caused. 答案:C B.Raised. D.Tigered.

词义猜测题。第四段主要讲这次泥石流发生的原因,根据 The landslide,...is

believed to have been triggered by...可以推断出 tigger 的意思是“导致”,been triggered by 即 “由……引起”。 4.This passage is probably taken from________. A.a storybook C.an advertisement B.a newspaper D.a travel guideline

答案:B 推理判断题。本文主要介绍了都江堰的一次泥石流所造成的危害,再根据文章 第一段可以判断出本文出自报纸,是一篇新报道。 Ⅶ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 Once a manager wanted to test his people about their values of life. He announced__1__in their folder (文件夹), there was a PVC pouch (袋) and in it a seed. When they return, they must put the seed in a pot with good soil and look__2__it very well. He would hold a competition at the next year's seminar and that the best plants would be awarded__3__(suitable). Everyone did what was told. A year passed quickly. And the next year in a big hall was a great scene! There were hundreds of pots and a great__4__(various) of plants—all except one. In this pot was soil , __5__no plant! The owner of the pot was standing quietly and seemingly ashamed__6__himself. The general manager called him on the stage. He asked him what happened and he told him the truth. He planted the seed, __7__he was given, and did what was to be done—but nothing happened. The general manager declared him the winner! Everyone was__8__(shock). It was announced, “Gentlemen! The seeds I gave you were__9__(boil) seeds. You planted them and nothing happened! You acted smartly and used some other seeds. This man was honest to his work and therefore, he did not cheat me or__10__!” 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.that that 引导宾语从句。 2.after look after“照顾”。 3.suitably 做状语应该用副词 suitably。 4.variety a(great) variety of“多种多样的”。 5.but 前后意思为转折关系。在这个盆里只有土,没有植物。 6.of be ashamed of“感到羞愧,感到惭愧”。 7.which 引导定语从句,在从句中做 given 的宾语。 8.shocked 表示人因某事“震惊”用 shocked。 9.boiled 过去分词表示动作已发生,意为“煮熟的”。 10.himself 他自己”。 【辽宁卷题型】 由前句“这个人对自己的工作很诚实”可推断经理是说“他没有欺骗我和

W: You have an interesting job, Harry. M: Yes. The official title is Assistant Guest Relations Manager.__1__my unofficial__2__is Harry the Helper. W: How did you come by such__3__title? M: It__4__(start) years ago. I was an assistant to the night manager. A famous film star was staying here and one night he wandered into the hall__5__(wear) nothing but nightclothes. W: Really? M: I realized that he was sleepwalking, and it was important not to wake him up. So I gently took__6__arm and led him back to his room. W: And__7__you hadn't stepped in, he'd have ended up in the street. M: Yes. And another time, I lent my pants to a guy__8__was going to have his marriage in the church in ten minutes when he had stepped into the pool. W: So everyone thinks that you're a great helper. M: Well, not quite__9__. My wife__10__(say) that I do not help at all around the house. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.But 考查连词。根据此句中的 unofficial 可知,这一句与前一句之间是转折关系,故 填 But。 2.title 考查名词。根据前一句中的 title 一词可知,这里填 title。 3.a 考查冠词。空格位于名词前,此处表示“这样一个头衔”。故填不定冠词 a。 4.started 考查一般过去时。由空格后的“years ago”可以看出此处应用一般过去时,故填 start 的过去式。 5.wearing 考查现在分词。此处表示伴随状况,he 与 wear 之间是主谓关系,所以用现 在分词 wearing。 6. his 考查代词。 根据后文中的 him 可知, 此处指“我轻轻地抓住他的胳膊”。 故填 his。 7.if 考查连词。根据前后两部分之间的条件关系可知此处填 if,此处是 if 引导的虚拟 条件句。 8.who/that 考查关系代词。此处为定语从句,先行词为 a guy,关系词在从句中作主语, 故填 who/that。 9.everyone 故填 everyone。 10.says 考查一般现在时。根据本句话的时态可知,此处应用一般现在时,故填 says。 考查不定代词。根据上文中的 everyone 可知,此处表示“不是所有人”,


相关文章:
...6 第1课时Introduction Reading]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 6 第1课时...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...1 第1课时Introduction Reading]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 1 第1课时...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Mo...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第1课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Mo...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 5 第1课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 5 第1课时...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Mo...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 6 第1课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...高中英语外研版必修3同步练习:Module 1 第3课时Cult...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 1 第3课时Cultural ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...3 第1课时Introduction Reading]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 3 第1课时...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...5 第1课时Introduction Reading]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 5 第1课时...答案:1.equality 2.important 3.founded 4.belief 5.position 6.stress 7....
...2 第1课时Introduction Reading]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修3同步练习:Module 2 第1课时...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Mo...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 43课时]_高中...答案: 1.escaped 2.diagnosed 3.victims 4.brilliant 5 . brief 6.straight ...
更多相关标签: