当前位置:首页 >> 英语 >>

河南省郑州市2016届高三英语第三次模拟考试试题


郑州市 2016 年高中毕业年级第三次质量预测 英语试题卷
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考试时间 120 分钟,满分 150 分(听力成 绩算作参考分) 。考生应首先阅读答题卡上的文字信息. ,然后在答题卡上作答,在试题卷上作答无效。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间

将试卷上的答案转涂到答题卡 上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。 1. Why was Carl at the hospital? A. To see his doctor. B. To look after his wife. C. To visit his daughter. 2. What will Tony do? A. Support the Liverpool. B. Try to get some tickets. C. Watch the Liverpool match. 3. When di d they begin their conversation? A. At 2:55 pm. B. At 3:10 pm. C. At 3:25 pm. 4. What does the man ask the woman to do? A. Pick up a package. B. Park her car elsewhere. C. Stop here for a short while. 5. Where are they going to have lunch? A. In the new cafe. B. In the restaurant nearby. C. In the pizza place. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. Where does this conversation probably take place? A. In the bookstore. B. In the library. C. In the classroom. 7. Why does the man ask about fines? A. He wants to keep the book for three weeks. B. He is worried he can’t return the book in time. C. He is going to return the book a few days later. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8. What is the man doing? A. He’s making a phone call. B. He’s asking about room prices. C. He’s checking out of the hotel. 9. Why did the phone charge surprise the man? A. He didn’t make any calls. B. He didn’t talk with the woman. C. He didn’t know he owed so much. 10. What lesson should the man learn? A. Paying the telephone bill on time. B. Learning about the charges in advance.
1

C. Asking permission to use the telephone. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11. What does Mary probably do? A. She’s a worker B. She’s a nurse. C. She’s a traveler. 12. Why is Mary going to work in Australia? A. She’s going there as a volunteer. B. She doesn’t like her job in America. C. She has been sent there by a hospital. 13. Who will pay Mary’s traveling expenses? A. Her family. B. Her hospital. C. A certain program. 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 14. What did the woman think of her 40th birthday party? A. Interesting. B. Disappointing. C. Surprising. 15. What does the woman want this year’s birthday party to be like? A. Fun. B. Different. C. Simple. 16. What is the possible relationship between the two speakers? A. Father and daughter. B. Husband and wife. C. Good friends. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. Who will probably be interested in this introduction? A. English learners. B. Language teachers. C. Native English speakers. 18. Why do they offer this kind of service? A. To advertise their video products. B. To help people improve their English. C. To help people enjoy different English accents. 19. How can people enjoy the service offered? A. They can help themselves. B. They have to ask a librarian. C. They can get free tips online. 2 0. What is the speaker mainly talking about? A. English grammar. B. A free video library. C. The English videos. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 A It’s nearly exam time, so check out some of the best free apps(应用程序)around to help you manage the stress of exams and ensure you are studying effectively over the coming weeks. Exam Countdown This app can help to remind you how many days, hours, and minutes you have until your exam. This can help to motivate you to hit the books before it’s too late. Block The Internet Are you constantly checking Facebook when you should be writing an essay? Or perhaps are you distracted (使分心)by a battle in League of Legends? Download this app to get rid of online distractions by temporarily blocking Internet sites on your mobile. Simply add the websites you want to block and the period of time to block them for. Guarantee to get yourself focused on that assignment.
2

CBT-i Coach The US Department of Veterans (老兵)Affairs developed the app, CBT-i Coach, to assist with insomnia (失眠)and help people who would like to improve their sleeping habits. It provides several key parts: information about sleep and insomnia, strategies for improving sleep, relaxation skills and a helpful sleep diary. Yoga(瑜伽) Yoga has great health benefits both for the mind and body and will help you to perform at your best while at university. Download a yoga app and have your own personal yo ga instructor in your living room. You can choose from short or long workouts and have a qualified instructor teaching you how to do each pose(姿势). Choose from a variety of yoga routines and watch the instructional videos. Go on, stretch out those sore muscles. 21. Which app is the most useful for a student addicted to video games? A. Yoga. B. CBT-i Coach. C. Exam Countdown. D. Block The Internet. 22. What do we know about CBT-i Coach from this article? A. It helps to build up stronger muscles. B. It helps students to manage their study time. C. It monitors and improves people’s sleeping quality. D. It is used to treat soldiers with sleeping difficulties. 23. What does the author mainly intend to tell us in this passage? A. Some apps to help students better prepare for exams. B. The influence of our study habits on our exam results. C. Several tips on how to throw off anxiety before exams. D. Details of some apps to help to improve learning skills. B I can still remember it as if it happened yesterday. I was a college freshman and had stayed up most of the night before laughing and talking with friends. Now just before my first class of the day my eyelids were feeling heavier and heavier and my head was drifting down to my desk to make my textbook a pillow. A few minutes’ nap time before class couldn’t hurt, I thought. Boom! I lifted my head immediately and my eyes opened wider than saucers. I looked around with my heart beating quickly trying to find the cause of the noise. My young professor was looking back at me with a mischievous, boyish smile on his face. He had intentionally dropped the pile of textbooks he was carrying onto Ms desk. “Good morning !” he said, still smiling. “I’m glad to see everyone is awake. Now let’s get started.” For the next hour I wasn’t sleepy at all. It wasn’t from the shock of my professor’s textbook alarm clock either. Instead, it was from the attractive discussion he led. With knowledge and good humor, he made the material come alive. His insights were full of both wisdom and loving kindness. And the enthusiasm and joy that he taught with were contagious(有感染力的). I left the classroom not only wide awake, but a little smarter and a little better as well. I learned something far more important than not sleeping in class that day too. I learned that if you are going to do something in this life, do it well, do it with joy, and make it an expression of your love. What a glorious place this world would be if all of us did our work joyously and well ! What a beautiful world we could create if every doctor, teacher, musician, cook, waitress, poet, miner, farmer, and laborer made their work an expression of their love ! Don’t sleepwalk your way through life then. Wake up! Let your love fill your work and your soul. Life is too short not to live it well. 24. What did the author want to do just before his first class of the day?
3

A. Talk with his friends. B. Take a short sleep. C. Get his eyes examined. D. Stay away from the class. 25. The underlined word “mischievous” in Paragraph 2 probably means “________”. A. naughty B. tricky C. sensitive D. dishonest 26. What else did the author learn that day? A. Students should not sleep in class but respect their teachers. B. Everyone should love his job and sleepwalk his way through life. C. Life is too limited to make your work an expression of your love. D. People from all walks of life should do their jobs with wisdom and love. 27. What can be inferred from this passage? A. The professor often kept his students sharp by using a textbook alarm. B. The author was attracted by the professor’s great wisdom and enthusiasm. C. The author left the two-hour period not only wide awake, but a little smarter. D. Though the author was frightened awake, he was not clear-headed in the class. C Perhaps Van Gogh(1853-1890)isn’t the most famous artist in the world, but his personal story is probably the most well known. The paintings he created didn’t become famous until after he died. Last year marked the 125th anniversary of his death. An art exhibition was in Beijing till Dec. 6, in which more than 3,000 photos of the artist’s masterpieces were shown. However, the paintings that made him famous after his death did little for him when he was alive. Van Gogh was born into a rich family in the Netherlands. He started his career working for an art dealer. But then he tried other things like teaching in England. He also tried to become a priest(牧师), but failed the exams. Finally, he found something else to believe in while he was living in a small mining town in Belgium—art. He returned to his childhood love of painting and drawing. He was an important and great artist in a generation that challenged the Impressionist style. Post-Impressionists, like Van Gogh, wanted to show the world as it felt to them, not always as it looked. Van Gogh used different forms and colors to make his art more abstract. The way he used colors was especially impressive. In Wheatfield with Crows(1890), the colors are very intense(强 烈的). Corn is yellow, grass is green, and crows are black. But the colors are used in such a way that it looks better than a photograph. Unfortunately, Van Gogh’s art wasn’t very popular while he was alive. He was poor and was thought to have mental problems, which led him to cut off his ear and eventually die by shooting himself. Arguably, it wasn’t the art that gave him mental problems. What made him so sad may have been the difficulty of working as an artist in a practical world. 28. What can we know about Van Gogh from the passage? A. He was born into a rich family in the Netherlands 125 years ago. B. He was a teacher, a priest and a miner before he became an artist. C. He did not get much wealth or fame from his works before he died. D. He decided to be an artist when he discovered his love for painting. 29. According to the passage, Van Gogh impressed people deeply by ________. A. how he used colors in his paintings B. how he became famous for his paintings C. how he showed the world exactly as it looked D. how he began to love art while living in Belgium
4

30. What might have caused Van Gogh’s mental problems? A. The art of painting. B. The loss of one of his ears. C. Pressure from his family. D. Not being accepted or recognized. 31. What can be the best title of this passage? A. Wheatfield with Crows B. An Artist’s Sad Story C. Childhood of Van Gogh D. An Art Exhibition of Van Gogh D A dog might be man’s best friend, but my dogs are more like my kids! I think everyone should experience the unconditional love of a dog, but owning one is not for the nervousness. It’s work—especially when it comes to the job of cleaning up their waste. When you clean up after your dogs, your neighbors will love you for keeping those smelly landmines (地雷)out of their yards. But there are even bigger benefits. You’ll not only be doing your part to keep bacteria out of your yard and neighborhood, you’re also keeping harmful microorganisms (微生物)away from the drinking water supply. There are more than 77 million pet dogs in the United States and their waste is found in backyards, neighborhood parks, and the green areas that frequently line small waterways. When you don’t clean up after your dog, heavy rain can carry bacteria from the wast e into drains (下水道). Dog waste left in parks and other such places can be swept directly into nearby streams. This affects the quality of the water in our streams. These small channels often empty directly into our local drinking water supply or the water where we boat or fish. Dog waste contains harmful microorganisms like roundworms that can be passed onto humans. This is why dog waste should not be used as fertilizer (肥料)around your home. And it won’t fertilize your yard either if you leave it behind like other types of fertilizer. Dogs don’t eat the same kinds of natural material that c attle, horses or even elephants eat. The waste from those animals is actually beneficial for your yard and garden. You should always pick up after your dog and throw the waste into the trash can. Some smaller cities might prefer the waste to be washed down the toilet, but in cities where there are many dogs, it’s best to send the waste to the landfill(垃圾填埋场). When you properly deal with your dog’s waste, you’ll be doing your part to keep harmful bacteria out of your yards, your neighborhoods and your drinking water. 32. What is the first paragraph mainly about? A. The author’s dog is as lovely as a child. B. Dog waste can pollute the environment. C. Owning a dog is a troublesome experience. D. Dog waste is more harmful than landmines. 33. Which shows the right organization of the passage?

5

( P1 = Paragraph 1; P2 = Paragraph 2; P3 = Paragraph 3; P4 = Paragraph 4; P5 = Paragraph 5) 34. Which of the following statements about dog waste is true? A. It makes a kind of natural fertilizer of high quality. B. The microorganisms in dog waste are helpful to water. C. It is better to wash dog waste down a toilet or bury it in a landfill. D. Dog waste is more beneficial to soil than other kinds of animal waste. 35. What is the main purpose of this passage? A. To scold those who ignore their dog’s waste. B. To introduce ways of cleaning up dog waste. C. To warn dog owners about the danger of dog waste. D. To argue it is the duty of the owners to clean up dog waste. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中 有两项为多余选项。 If you think you’re not especially smart or capable(有能力的), or that failure is bound no matter how hard you try, you’re right. 36 You can do it by using these five tips to start appearing as confident on the outside as you will soon feel on the inside. * Buy clothes that fit. Clothes never make the person, but it’s hard to feel confident inside when your outside sends signals of uncertainty. 37 * Keep laughing. Laughter releases (释放)some of the tension that builds in your body each day. 38 You don’t have to overdo it, but a bit of humor goes a long way toward elevating your level of confidence. * 39 It helps to break things down into achievable pieces, and start to accomplish them, easy ones first, thus you will develop a mindset of success. This, in turn, makes it easier to feel confident. Whatever your goals may be, find something you truly desire, make a promise to see it through to the end, and then feel the confidence of success. * Realize you know more than you think you do. 40 Admitting you don’t have the answer is the first step toward finding it, and the right answers pave the road to confidence. * Be enthusiastic. Be happy and excited, and allow the world to see it. Your joy and confidence will be infectious. Start with any of the five items on this list, and start feeling better inside out today! A. Set reasonable goals. B. But confidence is like any other skill you develop. C. Wait until you have a good shape to start to dress well. D. Love what you’re wearing and the world is likely to love it too.
6

E. Surround yourself with people who deserve your love and dignity. F. If you don’t know something, there’s no shame in asking for the answer. G. Include your routine with the people or media that make you really happy. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 I can still remember one day five years ago when I was invited to attend a presentation at the Kentucky School. That evening I found gratitude(感激之情)had amazing 41 to change our attitude and our life. The young musician, Mr. Patrick, was 42 onto the stage in his wheelchair and began to play the piano. His fingers danced across the keys as he 43 beautiful music. He then began to sing as he played, and it was wonderful. But what shocked me most was his unusual 44 . Patrick was born with no eyes and an illness in the legs, which 45 him lame for life. However, as a child, he was 46 with artificial eyes and placed in a wheelchair. Before his first __47 , he discovered the piano. 48 his mom hit any note on the piano, and within one or two 49 , he would get it. By his second birthday, he was playing “Twinkle, Twinkle, Little Star”. His father was 50 . “We might not play baseball, but we can play music together.” When Patrick was at the University of Louisville, his father 51 classes with him. He was also a part of the 214-member marching band! He was a blind, wheelchair-bound trumpet player, so he did it together with his father. His father 52 the night shift (夜班)in order to accompany his daytime band practice. Patrick says, “My dad is my 53 .” But even more than his 54 musical talent, it was Patrick’s attitude of gratitude that __55 my soul. On stage, between songs, he talked to the audience about his life and about how __56 he was to have a great father. When his performance was over, Patrick and his father were on the stage together. The crowd rose to their feet and 57 for a long time. We all face misfortune in our lives. However, it’s not the 58 but how we react to it that will determine the joy and happiness in our lives. During 59 times, do we spend too much time feeling 60 for ourselves, or do we, with gratitude, learn how to dance in the rain? 41. A. power B. quality C. wisdom D. knowledge 42. A. held B. dragged C. rolled D. allowed 43. A. provided B. read C. wrote D. played 44. A. trick B. experience C. moment D. attitude 45. A. led B. sent C. forced D. left 46. A. filled B. fitted C. connected D. associated 47. A. place B. attempt C. birthday D. performance 48. A. Since B. Until C. Unless D. When 49. A. tries B. notes C. words D. memories 50. A. disappointed B. delighted C. confused D. interested 51. A. organized B. observed C. attended D. arranged 52. A. worked B. changed C. refused D. cancelled 53. A. music B. dream C. teacher D. hero 5 4. A. unconditional B. unreasonable C. uncertain D. unbelievable 55. A. saved B. touched C. calmed D. inspired 56. A. fortunate B. excited C. useful D. focused
7

57. 58. 59. 60.

A. A. A. A.

shouted failure happy easy

B. B. B. B.

jumped chance tough responsible

C. C. C. C.

cheered success usual sorry 第Ⅱ卷

D. D. D. D.

appreciated hardship modem shameful

第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答 题卡相应的位置上。 The Other Side of the Wall There was a young woman who took great pride in her flower garden. She was raised by her grandmother, who taught her to love and care for flowers, so her flower garden was 61 best in her town. One day, while she was looking through a flower list from which she often 62 (order), a picture of a plant caught her eye. She had never seen blooms (花)on a flower like that before. “I have to get it,” she said to herself, and she immediately ordered it. When it arrived, she had already got a place 63 (prepare)to plant it. She planted it at the back of her yard. It grew well, with beautiful green 64 (leaf) all over it, but there were no blooms. Day after day, she continued to water it and feed it. She even talked to it 65 (try) to make it bloom. However, it was useless. Then, one morning weeks 66 , when standing before the vine (藤蔓) , she felt very disappointed that her plant had not bloomed. She was giving thought to cutting it down and planting something else in its place. It was at this point that her neighbor, whose yard joined 67 (her), called over to her. “Thank you so much! You can’t imagine how much I have enjoyed the blooms of that vine you planted.” The young woman walked 68 the gate into her neighbor’s yard, and sure enough, she saw that on the other side of the wall the vine was filled with blooms. They were indeed the most beautiful blooms she had ever seen. The vine had grown through the crevices(裂缝)and it had not flowered on her side of the wall, 69 it had flowered on the other side instead. Sometimes one may not see the good result of his effort, but that doesn’t mean it isn’t 70__ (success). 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言 错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 As we all know, culture is similar with an iceberg (冰山). There are cultural roles where are obvious and easily to understand. Most of our cultural values, however, is not clear or hidden. For example, whe n you will visit a restaurant in Japan, people may sit in the floor and use
8

chopsticks to eat. These eat habits are easy to come across. You may not know, therefore, that it’s common for a man to sit cross-legged on the floor, but it’s not considered acceptable for woman to do so. You have to study people’s body language to understanding this less obvious cultural rule. 第二节 书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,你的好友张明邀请你参加他的 18 岁生日聚会,你因故不能参加。请用英语给他写一 封电子邮件。内容包括: ●感谢邀请; ●表达祝愿; ●你不能参加的原因; ●你准备的礼物以及如何送给他; ?? 注意: 1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。 Dear Zhang Ming, How are you? ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ _______________________________________________________ Yours, Li Hua

2016 年高中毕业年级第三次质量预测 英语 参考答案

一、选择题(1-60) : 1.C 2.B 3.A 4.B 5.A 6.B 7.B 8.C 9.C 10.B 11.B 12.A 13.C 14.B 15.C 16.B 17.A 18.B 19.A 20.C 21.D 22.C 23.A 24.B 25.A 26.D 27.B 28.C 29.A 30.D 31.B 32.B 33.A 34.C 35.D 36.B 37.D 38.G 39.A 40.F 41.A 42.C 43.D 44.B 45.D 46.B 47.C 48.D 49.A 50.B 51.C 52.A 53.D 54.D 55.B 56.A 57.C 58.D 59.B 60.C 二、英语知识运用第二节(61-70) : 61. the 62. ordered 63. prepared 64. leaves 65. trying / to try 66. later 67. hers 68. through 69. but 70. successful 三、短文改错: As we all know, culture is similar with an iceberg (冰山). There are cultural rules where a r e to that/which
9

obvious and easily to understand. Most of our cultural values, however, is not clear or hidden. F o r easy are example, when you will visit a restaurant in Japan, people may sit in the floor and use chopsticks on to eat. These eat habits are easy to come across. You may not know, therefore, that it’s common f o r eating however a man to sit cross-legged on the floor, but it’s not considered acceptable for ∧ woman to do s o . a You have to study people’s body language to understanding this less obvious cultural rule. understand 四、书面表达(One possible version) : Dear Zhang Ming, How are you? Thanks so much for inviting me to your eighteenth birthday party. Happy birthday to you! I’d like to go, but I am afraid I can’t be present. I’m so sorry. My mother had a fall yesterday evening and got hurt badly in her right leg. I have to look after her because my father is away on business. It is really a pity to miss your birthday party. Here, I’d like to express my best wishes in advance. I have just bought a wallet for you, which I hope you would like. The present will be delivered to you by express and will get to you tomorrow. Sorry again for my absence. Yours, Li Hua 评卷细则 一、机器阅卷部分(共 100 分) 1-20 题,共 20 小题,每小题 1.5 分,共计 30 分(不计入总分) 。 21-40 题,共 20 小题,每小题 2 分,共计 40 分。 41-60 题,共 20 小题,每小题 1.5 分,共计 30 分。 二、人工阅卷部分(共 50 分) (一)英语知识运用第二节 61-70 题,共 10 小题,每小题 1.5 分,共计 15 分。 1.单词拼写正确、形式正确,每小题给 1.5 分。 2.英、美拼写及词汇用法均可接受。 3.若只写出单词的原形,但形式不正确,不给分(若字母的大、小写出错,视为错误) 。 4.若书写较差以致影响评判,不给分。 5.若不在指定答题位置答题,不给分。 6.若用铅笔答题,不给分。 (二)短文改错 本题共 10 小题,每小题 1 分,共计 10 分。 1.每找准一处错误,改错符号正确、答案正确、且答案写在指定的位置,给 1 分,不能出现给半分 的现象。只允许修改 10 处错误,多者(从第 11 处起)不计分。若字母的大、小写出错,视为错误。 2.若找准错误,改错符号正确,但答案不正确,不给分。 3.每处错误及其修改均仅限一词,若与此不符,不给分。 4.若找准错误,答案正确,但改错符号不正确,或没有改错符号,或答案未写在指定的位置,不给
10

分。 5.若一处错误用两种改错符号,不给分。 6.用文字表述答案,或不用指定符号改错,不给分。 7.凡与该题参考答案不符者,不给分。 8.若用铅笔答题,不给分。 注意: 1.给分前,先确定考生改正的错误个数。若多于 10 处,只评前 10 处,从第 11 处起,无论考生答对 与否,均不给分。 2.若考生未找够 10 个错误,按其改正的正确处的个数给分。 3.若考生改错的顺序与答案不一致,但改错的数量在 10 个以内,按其改正的正确处的个数给分。 (三)书面表达 1.评分原则 (1)本题总分为 25 分,按 5 个档次给分。 (2)评分时,首先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定 或调整档次,最后给分。 (3)词数少于 80 和多于 120 的,从总分中减去 2 分。 (4)评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连 贯性及语言的得体性。 (5)拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、 美拼写及词汇用法均可接受。 (6)如果书写较差,以致影响交际,将分数降低一个档次。 (7)如果时态出错较多,从得分中扣除 3-5 分。 (8)用铅笔答题,不给分。 2.各档次的给分范围和要求 (1)第五档:21—25 分。 完全达到了试题规定的任务,完全达到了预期的写作目的。 ●覆盖所有内容要点。 ●应用了较多的语法结构和词汇。 ●语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂的结构或较高级词汇所致。 ●具备较强的语言应用能力。 ●有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 (2)第四档:16—20 分。 完全达到了试题规定的任务,达到了预期的写作目的。 ●虽漏掉 1、2 个次重点,但覆盖所有主要内容。 ●应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ●语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂的语法结构或词汇所致。 ●应用简单的语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 (3)第三档:11—15 分。 基本完成了试题规定的任务,整体而言,基本达到了预期的写作目的。 ●虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。 ●应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ●有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 ●应用简单的语句间的连接成分,使全文内容连贯。 (4)第二档:6—10 分。 未恰当完成试题规定的任务,信息未能清楚地传达给读者。 ●漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关的内容。
11

●语法结构单调、词汇项目有限。 ●有一些语法结构方面的错误,影响对写作内容的理解。 ●较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。 (5)第一档:1—5 分。 未完成试题规定的任务,信息未能传达给读者。 ●明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。 ●语法结构单调、词汇项目有限。 ●有较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。 ●缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。 (6)0 分 未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求的内容无关或所写内容无法看 清。

12


相关文章:
河南省郑州市2016届高三英语第三次模拟考试试题
河南省郑州市2016届高三英语第三次模拟考试试题_英语_高中教育_教育专区。郑州市 2016 年高中毕业年级第三次质量预测 英语试题卷本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷...
河南省郑州市2016届高三英语第三次模拟考试试题(新)
河南省郑州市2016届高三英语第三次模拟考试试题(新)_英语_高中教育_教育专区。郑州市 2016 年高中毕业年级第三次质量预测 英语试题卷本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和...
2016年河南高三第三次模拟考试英语试题
2016 年河南高三第三次模拟考试英语试题第I卷第一部分 听力理解 (略) 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30...
河南省商丘市2016届高三英语5月第三次模拟考试试题
商丘市 2016 届高三第三次模拟考试 英语 注意事项; 1.本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,试题卷共 10 页,答题卡共 2 页。 2.全部答案在...
河南省郑州市2016届高三第三次模拟考试理综试题(word)
河南省郑州市2016届高三第三次模拟考试理综试题(word)_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。河南省郑州市 2016 年高中毕业年级第三次质量预测 理科综合试题卷...
河南省郑州市2016届高三语文第三次模拟考试试题
河南省郑州市2016届高三语文第三次模拟考试试题_语文_高中教育_教育专区。河南省郑州市 2016 年高中毕业年级第三次质量预测 语文试题第Ⅰ卷 阅读题 甲 必考题 一...
河南省郑州市2016届高三理综第三次模拟考试试题
河南省郑州市2016届高三理综第三次模拟考试试题_理化生_高中教育_教育专区。河南省郑州市 2016 年高中毕业年级第三次质量预测 理科综合试题卷本试卷分选择题和非...
河南省郑州市2016届高三第二次模拟考试英语试题(图片版)
河南省郑州市2016届高三第次模拟考试英语试题(图片版)_英语_高中教育_教育...(三)书面表达 1.评分原则 (1)本题总分为 25 分,按 5 个档次给分。 (2...
河北省唐山市2016届高三第三次模拟考试英语试题(图片版-附答案)
河北省唐山市2016届高三第三次模拟考试英语试题(图片版-附答案)_英语_高中教育_教育专区。河北省唐山市2016届高三第三次模拟考试英语试题(图片版-附答案) ...
更多相关标签:
2016郑州市高三一质检 | 2016届高三第三次联考 | 河南省2016高三联考 | 河南省郑州市 | 河南省郑州市郑东新区 | 河南省郑州市金水区 | 河南省郑州市中牟县 | 河南省郑州市升压器 |