当前位置:首页 >> 英语 >>

惠州市2015届高三模拟考试英语试题


惠州市 2015 届高三模拟考试 英 语 试 题
2015.04 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 分,考试用时 120 分钟。 Ⅰ 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答 题

卡上将该项涂黑。 In most cases fear is a healthy reaction to a dangerous situation. But sometimes fear can be so ____1____, so unbearable, that it influences on normal living. That is what happened to me driving cross-country last summer. I'd agreed to help my brother, Mac, move to California. He would drive a rental ____2____ and I would follow him in his car. We figured it would be a ____3____ trip, with only four or five motel stops along the way. Living and working in Georgia for most of my life, I did not have a great deal of long-distance ____4____ experience. Looking back on it today, I can see that I'd always felt quite ____5____ when driving over small bridges and along hilly highways. And as I was getting ready for the trip I had a vague ____6____ about the steep mountain roads that lay ahead. But I thought I would get used to them. At the first night, I mentioned my feelings to Mac, who is the practical sort. "Oh, that's nothing," he said ____7____ . "Lots of people hate driving on mountain roads and high bridges. Just turn up the ____8____ on your radio and focus on that. Keep your mind ____9____." I gave him a weak smile , but I couldn't drive away the ___10___ I had about the high driving ahead. The more I tried not to think about it, the more my mind kept going back to that ___11___ feeling of panic I had at the beginning of the journey. If I could just close my eyes and ___12___, I thought, a good night's sleep would drive the fear away. I kept closing the gap between my car and my brother's truck, moving ___13___ behind him like a frightened sheep following a shepherd(牧羊人). I could see Mac watching me in his rearview mirror , and that night at supper, he said, "Leigh, you should keep ___14___ distance. You're much too close for these mountain roads." He ___15___ my face for a moment, then added, "Tomorrow will be the last day of high driving. You know there's nothing to be afraid of." 1. A weak B important C serious D small 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. A A A A A A A A A A A A A A taxi simple walking pleased hope cheerfully sound worried annoyance helpless cry quickly short patted B B B B B B B B B B B B B B truck happy cycling excited concern successfully key moved anxiety restless laugh hurriedly long touched
1

C C C C C C C C C C C C C C

bus pleasant running scared chance strangely light occupied anger careless feel politely certain kissed

D D D D D D D D D D D D D D

car boring driving surprised Idea loudly music inspired relief useless relax slowly far studied

第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括 号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为 16~25 的相应位置上。 French and American doctors have done an operation together in which the doctors were outside the operating room. This kind of operation ___16___ (know) as a robotic operation. Doctor Marescaux did the operation in ___17__ office in New York City last month. However, a sixty-year-old woman patient was in a hospital in Strasbourg, France. Two doctors in Strasbourg got the patient ready. ___18___ placed medical tools and a small video camera in her stomach. Meanwhile, Doctor Marescaux in New York watched her on a video screen and then sent messages to the robot machine ___19___ the computer. The robot moved the tools that cut the woman’s gallbladder away. ___20___ (short) after the operation, the woman made a full recovery and left the hospital two days later. Doctors hold the belief___21___ such a robotic operation will make safer and better operations in the future and will improve doctor training as well. ___22___, it will also mean that doctors could do an operation on people in ___23___ (danger) places far away. More importantly, people could have operations ___24___ (do) by top doctors without having to travel to the city ___25___ the doctors work..

Ⅱ 阅读 (共两节, 满分50分) 第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Half a year before graduation from college, my son David began to seek a job. Due to the financial crisis, the competition was ever-fierce. My son targeted a company that was located in a coastal city. It was intended to employ only one person among more than twenty candidates, I said to David, “You should not harbor too much hope for fear that you would feel terribly disappointed when you fail.” He said to me, “I am not afraid of disappointment. As long as I try, there will always be hope!” Three young men could enter the final round, which would later decide one person to be employed. Everything seemed to go quite well and David entered the final round in a week. Unexpectedly, the interview was unbelievably simple, during which the interviewer only chatted with them for a while. The interview strategies my son prepared were not useful at all. The interviewer said the company would inform them of the result in 3 days. On the morning of the third day, David received the text from the company that he was not employed. David felt disappointed. In nightfall that day, David suddenly told me excitedly on phone that he had been employed. Greatly surprised, I asked him, “What’s the whole matter?” David told me that he received another text saying that he was employed. David felt very confused about it. Later he found out the first text sent to him was also part of the test in the interview. Three men received the same text this morning and only David’s reply was satisfying to the company. I asked my son, “How did all of you reply?” My son said, “One did not reply. The other said “goodbye” and I said “thank you”.” Only then did I know that my son’s “hope” came in that way. That is, when you feel disappointed, do not forget to say “Thank you” to the one who disappoints you. Actually, it is a piece of cake to say “Thank you”. Saying “Thank you” shows respect for others’ work and demonstrates your grand generosity. Therefore, while under the same condition, you will get the upper hand in terms of opportunities compared with others! 26. What can we learn about David from the passage? A. Being short of money, David was eager to find a job. B. He wanted to work for a company in the local city. C. He was not hopeful of getting the job.
2

D. He took a positive attitude towards failure. 27. Which of the following is True about David’s final round interview? A. David was nervous because the competition was really fierce. B. David’s preparations for the interview were not used. C. The three young men performed equally well. D. The result was announced on the spot. 28. When David got the job offer, he felt _________ at first. A. excited B. puzzled C. nervous 29. What can be inferred from the passage? A. The author believed it’s beneficial to say thank you. B. The author was confident that his son would get the job. C. The author was disappointed when his son was not employed. D. The author thought it’s not easy to say thank you. 30. What can be the best title of the passage?

D. pleased

A. Sunshine Always Appears After Storm B. Never Give Up Hope C. The Magic Power of “Thank You” D. A Young Man And His Hope B Over the summer, a Chinese company , Xiaomi, took the No.1 position in China’s competitive market and became the world’s third largest phone maker. Xiaomi was founded in 2010 as a company to sell smartly designed phone at cheap prices over the Internet. A clever social media strategy and a business plan that emphasized selling services helped the company build enthusiastic support from young and trendy Chinese people. With people in China expected to buy 500 million smart phones in 2015, Xiaomi plans to solidify its position as one of the most powerful phone makers in the world’s most important market. The company’s founders, including the Chinese entrepreneur Lei Jun and the former Google executive Lin Bin, hope that they will take the brand globally. Although Xiaomi is already sold internationally, next year will be the true test of whether it can continue its rise beyond China. Avoiding markets like the United States and Europe, Mr. Lei and Mr. Lin are looking at huge developing countries like Brazil and India. And they hope to use e-commerce networks to sell cheap and high-quality phones, and create their Chinese success. Xiaomi fans have a high level of organization. They love Xiaomi. Han Yu, a 24-year-old boy studying for his master’s degree, is one of those lovers. He helps Xiaomi test its user interface by looking for bugs and offering suggestions. Mr. Han moderates several pages on the company’s online forum, which averages 200,000 posts a day and is where fans interact with the company. Much of his personal life revolves around Xiaomi and he said he was honored when his suggestions to create a private photo folders was adopted by Xiaomi. Although Xiaomi makes some money on phone sales, the company’s plan is to increase profitability by selling services like entertainment and apps through the phone. The company has also started to sell other devices, like a smart television, a tablet and a fitness band. 31. The underlined word “trendy” in Paragraph 2 most probably means_________. A. rich B. fashionable C. greedy D. beautiful 32. From the passage we know that__________. A. When founded, Xiaomi sold cheap smart phones in supermarkets. B. Xiaomi expects to sell 500 million smart phones in 2015. C. Xiaomi smart phones are not available beyond China at present. D. Xiaomi’s strategy and business plan worked.
3

33. We can infer from the passage that ______. A. Xiaomi set up an organization of its fans B. Han Yu made an amount of money by helping Xiaomi test its user interface C. Xiaomi prefers to develop its foreign market in advanced countries D. Xiaomi company has benefited from the organization of its fans 34. From the last paragraph we know___________. A. Xiaomi will focus on producing mobile phones B. Xiaomi will become the world’s largest phone maker C. Xiaomi plans to earn more money besides phones. D. Xiaomi is faced with great challenges because of single product. 35. Which of the following is the best title for the passage? A. The rise of a new smart phone Giant : China’s Xiaomi B. The development of the company Xiaomi C. The future of the company Xiaomi D. The secret of Xiaomi’s success C Most people agree that honesty is a good thing. But does Mother Nature agree? Animals can't talk, but can they lie in other ways? Can they lie with their bodies and behavior? Animal experts may not call it lying, but they do agree that many animals, from birds to chimpanzees, behave dishonestly to fool other animals. Why? Dishonesty often helps them survive. Many kinds of birds are very successful at fooling other animals. For example, a bird called the plover sometimes pretends to be hurt in order to protect its young. When a predator(猎食动物)gets close to its nest, the plover leads the predator away from the nest. How? It pretends to have a broken wing. The predator follows the "hurt" adult, leaving the baby birds safe in the nest. Another kind of bird, the scrub jay, buries its food so it always has something to eat. Scrub jays are also thieves. They watch where others bury their food and steal it. But clever scrub jays seem to know when a thief is watching them. So they go back later, unbury the food, and bury it again somewhere else. Birds called cuckoos have found a way to have babies without doing much work. How? They don't make nests. Instead, they get into other birds' nests secretly. Then they lay their eggs and fly away. When the baby birds come out, their adoptive parents feed them. Chimpanzees, or chimps, can also be sneaky. After a fight, the losing chimp will give its hand to the other. When the winning chimp puts out its hand, too, the chimps are friendly again. But an animal expert once saw a losing chimp take the winner's hand and start fighting again. Chimps are sneaky in other ways, too. When chimps find food that they love, such as bananas, it is natural for them to cry out. Then other chimps come running. But some clever chimps learn to cry very softly when they find food. That way, other chimps don't hear them, and they don't need to share their food. As is mentioned above, animals behave dishonestly for survival. Is it OK to lie for us human? 36. The writer uses the three questions at the beginning of the passage to _________. A. ask the readers to answer the questions B. draw the readers’ attention to the topic C. seek answers to the questions D. show he is at a loss about the question. 37. Which of the following is not an example of animal’s dishonest behaviors? A. A plover pretended to have a broken wing to protect its baby birds. B. A scrub jay dug out its buried food and reburied it somewhere else.
4

C. The adoptive parents feed their baby birds of cuckoos. D. A losing chimp starts fighting again after taking the winner’s hand. 38. The underlined word “sneaky” in paragraph 5 most probably means______. A. selfish B. friendly C. entertaining D. dishonest 39. What is the common reaction of most chimps when they find their favorite food? A. They let out a loud cry B. They cry in a very low voice C. They hide their food immediately C. They share their food with other chimps. 40. What does the author think of the animals’ dishonest behaviors? A. unforgettable B. unreasonable C. negative D. acceptable D Singapore was just a sleepy city in Southeast Asia more than 50 years ago. But the small dot on the world map has since developed into one of the richest nations thanks to its founder and first Prime Minister Lee Kuan Yew, the father of the state, who passed away on March 23, 2015 at the age of 91. Lee grew up in a Singapore that was part of the British Empire. As a law major who graduated from Cambridge University and the founder of the People’s Action Party, he became Singapore’s first prime minister in 1959 when British agreed to the island’s self-rule. Lee was a leader with vision(远见). He knew that without agriculture and natural resources, Singapore could only find a way out by developing itself into a place perfect for business. So he began with a few simple ideas: Singapore needed respect for elders and the law, hard work, and the idea that the needs of society are greater than the individual’s. He united Chinese, Indians and Malays, making English a common language. He fought corruption and even banned chewing gum. That helped change Singapore from a poor city in the 1950s to a world business center with a GDP per-capita of $ 55,000, reported the Financial Times. Lee left the office of prime minister in 1990 but remained a member of parliament. He resigned as “Minister Mentor” in 2011. He was happy with his work: “I have no regrets. I have spent my life, so much of it, building up this country. There’s nothing more that I need to do.” To the world, Lee was one of Asia’s most popular politicians. He was one of the first to spot the potential of China under a former leader Deng Xiaoping and contributed to China’s reform and opening up. “No small number of this and past generations of world leaders have asked for his advice on governances and development,” said US President Obama. “Lee is a visionary and a true giant of history.” 41. How long did Lee Kuan Yew serve as Singapore’s prime minister? A. 52 years B. 31 years C. 56 years D. 50 years 42. According to the passage, which of the following statements is Not true? A. Singapore is abundant in oil and natural gas. B. Chewing gum is forbidden in Singapore. C. Many world leaders consulted Lee about development. D. In history, Singapore was once ruled by the British Empire . 43. From the passage, we can see Lee Kuan Yew was a _________ person. A. confident and hard-working B. honest and determined C. wise and devoted D. modest and optimistic
5

44. We can draw a conclusion from the passage that_________. A. Under British rule, Singapore developed very fast. B. Lee made no difference to China’s development. C. Lee foresaw that China would rise and become powerful. D. Lee wasn’t very content with his efforts and achievements. 45. The last paragraph mainly tells us_________. A. Lee’s contributions to other countries B. Lee’s relations with China C. Lee’s popularity in Asia D. Obama’s admiration for Lee

第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息,请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。 首先请阅读下列高中学生在毕业前夕所写的赠与同窗的贺卡。 A Hold Fast to Your Dreams With your heart Keep one still,secret spot Where dreams may go And shelter it May thrive and grow Where doubt and fear are not So keep a place apart Within your heart For little dreams to go C As You Grow Older You will discover you have two hands, One for helping yourself The other for helping others The beauty of a girl Is not in the clothes she wears. The figure that she carries, Or the way she combs her hair The beauty of a girl must be seen from in her eyes Because that is the doorway to her heart. E Time, Such a Precious Word It gives us the gift of moments. Moments are so beautiful That can never be recaptured We are left with footprints in our minds Only be grateful that it happened So cherish every moment Live life to the fullest B Many People Will Walk in and out of Your Life But only true friends will leave footprints in your heart Friends, you and me You brought another friend And then there were three. We started our group Our circle of friends And like that circle There is no beginning or end. D Be Thankful When You don’t Know Something For it gives you the opportunity to learn Be thankful for the difficult times During those times you grow Be thankful for your limitations Because they give you oppotunuty for improvement Be thankful for each new challenge Because it will build your strength and character Be thankful for your mistakes They will teach you valuable lessons. F If You Are Honest People will trust you it is important for person To have a reputation for being honest If a person is dishonest No one will want to be his friend And will soon become an outcast On the other hand An honest man wins the respect of others
6

Because you never know When your time will pass with the wind

Honesty is indeed the best policy.

请根据对以下五个人的描述,选择适合赠送给他们的贺卡。 46. Sam is born in a rich family and his parents spoil him. He has trouble communicating with others because he takes all for granted . He doesn’t know how to express his thanks to life nor to his friends. 47. Tina is an excellent girl who always ranks No1 in her class. But she is not capable of communicating with others. She often loses her temper and quarrels with her fellows, so students are unwilling to make friends with her. 48.Tom is a diligent boy fighting for his goal. He dreams about becoming an English interpreter in international business .In spite of his great effort in English studies, he still falls behind his classmates. He is a little annoyed and would like to give up. 49. Robert values friendship and is always ready to help. Several days ago, one of his friends asked Robert to help him cheat in the history exam. He has been still wondering whether to help or not.。 50. Ken, an active and outgoing sport lover, is interested in searching on line for the latest news about his sports idols. But the problem is that he spends too much time on line, which affects his study and concerns his parents a lot.

Ⅲ 写作(共两节,满分 40 分) 第一节:基础写作 (共 1 小题,满分 15 分)
电影《速度与激情 7》于 2015 年 4 月 3 日在美国上映,请根据表格内容为影片写一篇简介。 导演 主演 类型 上映时间 片长 所属系列 故事梗概 花絮 James Wan Vin Diesel, Paul Walker 等 美国动作片 2015 年 4 月 3 日(美国) 137 分钟 《速度与激情》第 7 部 以上一部《速度与激情 6》为背景,本集讲述 Deckard Shaw 为他上集败下阵来的 哥哥复仇,使整个赛车团队再次陷入危机。 该片是演员 Paul Walker 生前出演的最后一部电影,他因超速在 2013 年 11 月 30 日的车祸中去世。在他去世之后,他的两位兄弟作为替身替他完成余下的拍摄。 复仇 revenge

参考词汇: (电影)部 installment n. 替身 stand-in n. 《速度与激情》7Furious 7 【写作要求】 只能用 5 个句子表达全部内容。 【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。

第二节:读写任务(共 1 小题,满分 25 分)
阅读下面短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 Have you duang-ed today? "It seems that everyone's duang-ing and I still don't know what it means!” said a Weibo user. Actually, the character "duang" is so new that it does not even exist in the Chinese dictionary. But it has already spread like wildfire online in China, appearing more than 8 million times on China's micro-blogging site Weibo, which drew 312,000 discussions among 15,000 users. On China's biggest online search engine Baidu, it has been looked up almost 600,000 times. More interesting is that it's been noticed in the West too, with Foreign Policy seeing it as a "break the internet". Because in recent years, some new buzz words have caught on in China
7

and spread around the globe, such as “Tuhao” and “Dama”; “No zuo no die” and “You can you up”, etc. Therefore, such hot words are extremely popular in the internet used by netizens, especially in the microblog, Wechat and even in the students' examination paper. Though many people think it cool and trendy to use internet buzz words, some still feel puzzled since some of them are limited in certain condition and more or less meaningless. Some parents even worry that with the increasing popularity of online buzz words, students tend to apply non-standard expressions and usage. Worse still, they may develop an inaccurate habit of using language. 【写作内容】 1. 以约 30 个词概括短文的内容; 2. 然后以约 120 个词谈谈你对网络热词在大众中盛行的看法,内容包括: (1) 你是否支持使用网络热词? (2) 你或你周围的人喜欢用网络热词吗?为什么? (3) 你怎样看待网络热词对语言学习的影响? 【写作要求】 1. 在作文中可以使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用 原文中的句子。 2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

8

9


相关文章:
惠州市2015届高三模拟考试(英语)
惠州市2015届高三模拟考试(英语)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。惠州市2015届高三模拟考试(英语)惠州市 2015 届高三模拟考试 英注意事项: 1.答卷前,考生务必...
惠州市2015届高三模拟考试英语试题
惠州市2015届高三模拟考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2015 届高三模拟考试 英语试题 2015.04 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 分,考试用...
惠州市2016届高三第一次模拟考试英语试题(new)
惠州市2016届高三第一次模拟考试英语试题(new)_英语_高中教育_教育专区。惠州市...In early 2015, Yan used his microblog to post two pictures of Beiji ...
广东省惠州市2015届高三英语模拟考试
广东省惠州市2015届高三英语模拟考试_高三英语_英语_高中教育_教育专区。广东省惠州市惠州市2015届高三英语模拟考试惠州市 2015 届高三模拟考试 英语试题 2015/4/21...
惠州市2015届高三模拟考试(英语)
2.选择题每惠州市 2015 最新届高三模拟考试 英 注意事项: 1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的市(县)/区、学校、班级、 姓名、准考证号、试...
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题和参考答案
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题和参考答案_数学_高中教育_教育专区。惠州一模 惠州市 2016 届高三第一次调研考试 英语 2015.07 本试卷分选择题和非选择...
惠州市2015届高三模拟考试(英语)
惠州市2015届高三模拟考试(英语)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 惠州市2015届高三模拟考试(英语)_英语_高中教育_教育专区。题源:...
广东省惠州市2015届高三模拟考试(二模)英语试题
广东省惠州市2015届高三模拟考试(二模)英语试题_高中教育_教育专区。惠州市 2015 届高三模拟考试 英语试题 2015.04 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 ...
惠州市2015届高三4月模拟考试英语试题
惠州市2015届高三4月模拟考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2015 届高三模拟考试 英语试题 注意事项: 1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自...
更多相关标签:
高三生物模拟试题 | 高三理综模拟试题 | 2016高三语文模拟试题 | 2017高三语文模拟试题 | 高三数学文科模拟试题 | 高三历史模拟试题 | 高三化学模拟试题 | 高三语文模拟试题 |