当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语抓分训练:人物型阅读理解(含答案解析)


【备课大师网】-在线备课,全站免费!无需注册,天天更新!

2014 高考英语抓分训练:人物型阅读理解

A Patti Page, the topselling female artist of the 1950s with more than 100 million records sold, died on January 2nd,

2013, when she was 85. She was one of the most beloved singers of the postwar era. Take her Tennessee Waltz for example, it sold more than 10 million copies and was her biggest hit. Born in Claremore, Oklahoma, a small town near Tulsa, Page originally dreamed of a career in commercial art. Her first job in the art department at a local radio station soon led to performing on her own 15minute programme. At the age of 20, Page was discovered by bigband leader Jack Rael, who quit his job to become her manager. In 1948, she signed her first recording contract with Mercury Records and two years later enjoyed her first hit record. She stayed with Mercury for the next 14 years and recorded hit after hit including: With My Eyes Wide Open, I'm Dreaming, and Old Cape Cod. Her last hit was Hush?Hush, Sweet Charlotte, recorded for the Bette Davis movie of the same name. And then, there was Doggie in the Window. The creative tune was a huge hit, but with its repeated barking sounds and silly lyrics(歌词), the song has been used by many people as an example of all that was wrong with pop music in the early 1950s. Throughout the 1950s, Patti Page made regular appearances on television variety shows and in 1957 she was chosen to host the musical programme, The Big Record. The following year, Page appeared in her own CBS television series, The Patti Page Show. She continued to record and perform into the 21st century, most recently releasing an album of songs for children, a Christmas record, and a new “best of” collection. Besides music, Patti Page did a bit of acting. She costarred with the Oscarwinning Burt Lancaster in Elmer Gantry, and also starred on stage in the musical play Annie Get Your Gun. 1. According to the passage, Patti Page ________. A.wanted to be a singer as a child B.was born in a small town in 1927 C.was known mainly for her acting skills D.started her work as a TV programme hostess 2. According to the passage, which one of her following recorded songs was criticized? A.Old Cape Cod. B.Hush?Hush, Sweet Charlotte. C.Doggie in the Window. D.With My Eyes Wide Open , I'm Dreaming. 3. Tennessee Waltz is mentioned in the passage in order to show that ________. A.Patti Page was a beloved singer B.Patti Page's songs were successful C.Patti Page was the top?selling female artist D.Patti Page was good at recording songs 4. We can know from the passage that Patti Page ________. A.got to know Jack Rael in 1945 B.left Mercury Records at the age of 35
[来源:www.shulihua.net]

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

【备课大师网】-在线备课,全站免费!无需注册,天天更新!

C.appeared in The Patti Page Show in 1957 D.wrote many songs for children in her late life 5. It is inferred from the passage that ________. A.Patti Page gave up singing in public in her late life B.Patti Page's gift in art began to be shown in her teens C.Patti Page's great success was due to her hard work and others' help D.Patti Page was not only a successful singer but also a successful actress B American actor Johnny Depp can best be described as unconventional. From his early life, his path into acting and even in his choice of movie roles, we can see that Depp has seldom taken the easy road. His willingness to take risks and do the unexpected has made Depp one of the few Hollywood actors able to achieve huge commercial success while maintaining his artistic reputation. Born in 1963, Depp was somewhat troublesome as a youth, occasionally turning to pettycrime and drugs. When his p arents divorced in 1978, Depp dropped out of school against his mother's wishes and started a music band called the Kids. Although the band achieved some success, they were seldom able to make_ends_meet,_with Depp often unable to pay his rent, sleeping on friends' sofas and even in his car. In 1983, the everoptimistic Depp and his new wife, Lori Anderson, moved to Hollywood, California to further Depp's musical career. But life there continued to be a struggle and Depp was forced to take a job selling pens door to door to support his new family. His luck changed when Lori's exboyfriend, the famous actor Nicholas Cage, impressed by Depp's good looks and intelligence, suggested he become an actor and helped him get a small part in a movie. Several other minor movie roles—and a divorce from Lori—followed, before Depp got his big break three years later. He landed the leading role in the television series 21 Jump Street, playing a youthful undercover police officer. The hugely popular show turned Depp into a teenage heartthrob overnight. He appeared on the cover of countless magazines and was much sought after by movie producers, eager to exploit his popularity with teenage girls. But Depp left 21 Jump Street after three years, when it was at the height of its popularity, later admitting that h e hated the show's unoriginal storylines and his “pretty boy” character. In the decade that followed, Depp rejected repeated offers of “pretty boy” roles in bigbudget Hollywood films. Instead he established himself as a serious, somewhat dark, peculiar performer, consistently selecting roles in smaller, independent films that surprise critics and audiences alike. Even in the movie that made Depp an international superstar, The Pirates of the Caribbean (2003), he was barely recognizable as Captain Jack Sparrow, the British, longhaired goldentoothed pirate. This and subsequent hit movies have placed Depp at the very top of the commercial film industry (with a paycheck of $20 million for each such movie), but he still continues to make the smaller, stranger films for which he is so greatly admired. 1. As a youth, Depp could be described as a ________. A.serious criminal B.trouble maker C.drug addict D.successful musician 2. The underlined expression “make ends meet” in Paragraph 2 is closest in meaning to “________”.
[来源:www.shulihua.netwww.shulihua.net] [来源:www.shulihua.net]

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

【备课大师网】-在线备课,全站免费!无需注册,天天更新!

A.get together after a show B.meet their audience C.play to the end D.earn enough to live 3. In which order did the following events take place in Depp's life? a. met Nicholas Cage b. started a band called the Kids c. played a British pirate d. sold pens door to door e. got married to Lori Anderson f. starred in a TV show A.d, b, e, a, c, f B.b, e, d, a, f, c C.a, b, f, c, d, e D.e, d, a, c, f, b 4. Why did Depp leave the TV show 21 Jump Street? A.The show was no longer popular. B.He wanted to perform in movies. C.He thought the show was terrible. D.He rejected planned changes to his role. 5. Depp's choice of movie roles throughout most of his career suggests that ________. A.he valued interesting work over money B.he believed he couldn't play “pretty boy” roles well C.he was very popular with Hollywood movie producers D.he was more interested in shocking audiences than entertaining C Greg Woodburn, a student at the University of Southern California, spends a lot of time cleaning sneakers he collected. But soon the shoes will be sent to poor children in the United States and 20 other countries, thanks to Woodburn's Share Our Shoes (S. O. S.) charity. A high school track star in the town of Ventura, California, Woodburn was treated in hospital for months with knee and hip injuries. “I started thinking about the health benefits, the friendship and the confidence I got from running, ” he says, “And I realized there are children who don't even have shoes. ” Woodburn gathered up his old sneakers, then asked his friends to donate. His goal was to have 100 pairs by Christmas 2006. When he collected more than 500 pairs, he decided to turn the shoe drive into a yearround endeavour. Back then, the sneakers came from donation boxes at the YMCA and the local sporting goods store and from doortodoor pickups. Woodburn has now set up collection boxes at two high schools, city gym and recreation centre. He has started accepting adult sizes and sandals(凉鞋). So far, S. O. S. has collected and donated more than 3, 000 pairs. Woodburn has cleaned all the shoes. After sorting the shoes by size, Woodburn selects the good shoes for the washing machine and the wornout ones for recycling. To ship the footwear, Woodburn teamed with Sports Gift, a nonprofit organization that provides soccer and baseball equipment to children around the world. Keven Baxter, founder and
[来源:www.shulihua.netwww.shulihua.net]

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

【备课大师网】-在线备课,全站免费!无需注册,天天更新!

president, says, “We'd send kids balls and shoes. I've heard that for many of these kids , these old sneakers are the only shoes they had. They wear them to school and to do sports. So Greg's running shoes were a nice addition for us.” For many recipients(接受者), the shoes represent opportunity. Two young boys in Southern California attended school on alternate days because they shared a pair of shoes. They were too big for one boy and too small for the other. Thanks to S. O. S. , each brother received his own pair of shoes. The boys now attend school daily and enjoy their learning. When they graduate, they say, they will help a stranger, just as Woodburn helped them. 1. What caused Greg Woodburn to donate old shoes for poor children? A.The benefits from playing sports. B.News about some poor children. C.His reflection on school life. D.The medical treatment he received. 2. When collecting more sneakers than expected, Woodburn decided to________. A.include adult sizes and sandals B.set up branches in different cities C.collect shoes throughout the year D.expand his endeavour in the whole city 3. How did Woodburn manage to deliver the shoes collected? A.By sending them by mail. B.By working with Sports Gift. C.By advertising for those in need. D.By offering them from door to door. 4. What can we learn from Keven Baxter's remarks? A.Sports Gift is popular around the world. B.Many children need Greg's old sneakers. C.Greg's running shoes are the best gifts for children. D.Children need more soccer and baseball equipment than shoes. 5. Which of the following is the best title for the passage? A.An organized activity B.Greg Woodburn's life C.How to collect sneakers D.Recycled sneakers fit for sharing

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

【备课大师网】-在线备课,全站免费!无需注册,天天更新!

A 【要点综述】 美国歌手派蒂· 佩芝与世长辞,享年 85 岁;她是美国战后时期最受欢迎的 女歌手之一。 1.B 根据“?died on January 2nd, 2013, when she was 85.”可推断她出生于 1927 年,再 根据第二段“Born in Claremore, Oklahoma, a small town near Tulsa?”可知她出生在一个小 镇,由此可判断选 B 项。 2.C 根据第四段“And then, there was Doggie in the Window. The creative tune was a huge hit, but with its repeated barking sounds and silly lyrics(歌词), the song has been used by many people as an example of all that was wrong with pop music in the early 1950s.”可推断 Doggie in the Window 受到许多人的批评,故选 C 项。 3.A 根据第一段“She was one of the most bel oved singers of the postwar era.Take her Tennessee Waltz for example, it sold more than 10 million copies and was her biggest hit.”可知此 处是举例说明她是美国战后时期最受欢迎的女歌手之一,故选 A 项。 4.B 根据第三段“In 1948, she signed her first recording contract with Mercury Records and two years later enjoyed her first hit record.She stayed with Mercury for the next 14 years?”可推 断出她是在 35 岁的时候离开了水星唱片公司,故选 B 项。 5.D 根据派蒂· 佩芝不断引起轰动的歌曲可知她是一位成功的歌手,根据最后一段可推 断出她同时也是一位成功的演员,故选 D 项。 B 【要点综述】 本文主要介绍了一位从 20 世纪 80 年代到 21 世纪一直维持声名的、狂放 不羁的,并且拥有迷人性格的美国演员约翰尼· 德普。 1.B 根据第二段第一句“Born in 1963, Depp was somewhat troublesome as a youth, occasionally turning to pettycrime and drugs.”可知德普是一个麻烦制造者,故选 B 项。 2.D 根据画线词所在句“?with Depp often unable to pay his rent, sleeping on friends' sofas and even in his car.”可知德普付不起房租,睡在朋友的沙发上,甚至是他的车子里,由 此可推断出 make ends meet 意为“勉强维持生计”。 3.B 根据第二段第二句“When his parents divorced in 1978, Depp dropped out of school against his mother's wishes and started a music band called the Kids.”可知 b 发生在 1978 年;根据 第三段第一句“In 1983, the everoptimistic Depp and his new wife, Lori Anderson, moved to Hollywood, California to further Depp's musical career.”可知 e 发生在 1983 年; 根据第三段第二 句“But life there continued to be a struggle and Depp was forced to take a job selling pens door to door to support his new family.”可知 d 发生在婚后,到此答案就可以确定了,应该选 B 项。 4 . C 根 据 第 四 段 第 一 句 “?later admitting that he hated the show's unoriginal storylines?”可知他认为这部电视剧没有创造性,也就是这部电视剧很糟糕,故选 C 项。 5.A 根据本文最后一句“This subsequent hit movies have placed Depp at the very top of the commercial film industry (with a pay?check of $20 million for each such movie), but he still continues to make the smaller, stranger films for which he is so greatly admired.”可知他更珍视有 趣的工作,甚至超过了对金钱的追求,故选 A 项。 C 【要点综述】 本文主要讲述了一名大学生收集旧运动鞋,捐赠给贫困孩子的故事。 1. A 由文章的第二、三段可知,Greg Woodburn 是南加利福尼亚大学一个在校的田径 明星。因膝盖和臀部受伤住院后,他开始反思体育给他带来的好处,他意识到很多孩子没有

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

【备课大师网】-在线备课,全站免费!无需注册,天天更新!

鞋子穿,于是他决定捐出穿过的旧鞋给他们。 2.C 根据文章的第四段可知,Woodburn 本打算在 2006 年圣诞节前搜集到 100 双旧运 动鞋,可是他搜集到的旧鞋竟然超过了 500 双。于是他决定把收集旧鞋变成一件全年都要做 的事情。 3. B 根据文章的第七段可知, 为了运输搜集来的旧鞋, Woodburn 与一个名叫 Sports Gift 的慈善机构合作。Sports Gift 把足球和棒球设备免费送给世界各地的儿童。 4.B 根据文章的第七段可知,Sports Gift 的创始人 Keven Baxter 说,那些旧的运动鞋是 一些贫困孩子仅有的鞋子。 他们穿着它们上学和运动。 可见, 有很多穷孩子需要 Greg Woodburn 捐赠来的旧鞋。 5.D 本文讲述了一名大学生收集旧运动鞋,捐赠给贫困孩子的故事,所以选 D 项。
[来源:www.shulihua.net]

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/


相关文章:
2014高考英语抓分训练:社会生活型阅读理解1(含答案解析)
2014高考英语抓分训练:社会生活型阅读理解1(含答案解析)_高考_高中教育_教育专区。【备课大师网】-在线备课,全站免费!无需注册,天天更新! 2014 高考英语抓分训练...
2014高考英语阅读理解抓分精品训练(45)
2014 高考英语阅读理解抓分精品训练(45)及答案【甘肃省金昌二中 2013 模拟】C How can a creature weighing over 5 tons and normally taking 150 kilograms of ...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(8)及答案
2014高考英语阅读理解抓分练习题(8)及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 高考...connection with their frequency of dating 【答案】D 【解析】 细节理解题。 ...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(20)及答案
2014高考英语阅读理解抓分练习题(20)及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 高考...B. branches of knowledge studied 【答案】A [来源:学科网 ZXXK] 【解析】...
2014高考英语阅读理解抓分精品训练(35)
2014 高考英语阅读理解抓分精品训练(35)及答案阅读理解 An Australian man who has been donating his extremely rare kind of blood for 56 years has saved the...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(7)及答案
2014 高考英语阅读理解抓分练习题(7)及答案阅 读理解 (共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(40)
2014 高考英语阅读理解抓分练习题(40)及答案故事记叙型阅读理解 (一) Our Community One Tuesday evening in the beginning of the fall 1996 semester (学期) ...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(45)
2014 高考英语阅读理解抓分练习题(45)及答案阅读理解 (共 20 小题;每小题 ...文化教育型阅读理解 (一) There are many famous museums throughout the world...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(28)
2014高考英语阅读理解抓分练习题(28)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读...wrote to the woman whose last name was Wagman 【答案】B 【解析】细节理解...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(13)及答案
2014高考英语阅读理解抓分练习题(13)及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 高考...couldn’t wait to enjoy a meal 【答案】C 【解析】细节理解题。由“Andrew...
更多相关标签: