当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业9 必修2 Unit 4]


温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴, 调节合适的观看 比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

课时提升作业(九)
必修 2 Ⅰ. 阅读理解 They were just grasshoppers( 蚂蚱). But there were millions of them, which was why

dad was so anxious to get rid of them. “They’re totally destroying our beans, ”he told Mom over lunchtime one Saturday. “I’ve been trying to keep them out of the tomatoes, but I don’t know if I can make it. ” “Isn’t there something you can do about them? ”Mom asked. She was mostly concerned about the tomatoes. “I think there’s a spray(喷雾)or something, ”Dad said. “I’m going down to the garden center after lunch and see if they have any suggestions. ” I’m pretty sure that’s what he said. But what I heard was, “While I’m gone, why don’t you and George come up with your own plan for getting rid of the grasshoppers? ” And so that’s what we did. It was the summer between fifth and sixth grade, so we were feeling pretty clever and mature. Certainly we knew how to get rid of these grasshoppers. That seemed simple enough. Finally Ron and Don joined us but then, things got a little crazy. Before we knew it we were doing terrible experiments. I Unit 4

won’t describe our experiments. Let’s just call it“The Adventures of the Marquis de Orkin”. Dad came home and saw these different deaths. We were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my Dad’s face. “What are you boys doing? ”he asked. “We’re just sort of helping to get rid of the grasshoppers, ”I said. “This isn’t getting rid of grasshoppers, ”Dad said. “This is killing. ” I was confused. I looked at the insecticide he was carrying. “But aren’t you going to kill grasshoppers with that? ”I asked. “Yes, because it’s something we need to do for the protection of our garden, ”he said seriously. “But I’m not going to enjoy it. ” 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者家的菜园遭到蚂蚱的破坏, 天真的作者想 帮助父亲除掉蚂蚱, 不想他和同伴使用的方法让父亲很生气, 父亲告诫他们: 不 能杀生取乐, 要学会仁慈。 1. It can be inferred from the text that .

A. the tomatoes in the garden were badly damaged by grasshoppers B. the father was advised to get rid of grasshoppers with insecticide C. the father asked the author to help catch grasshoppers D. the author’s way of treating grasshoppers was interesting 【解析】选 B。推理判断题。由文章第三段中提到的父亲午饭后要去花卉商店寻 求帮助以及倒数第二段中的 I looked at the insecticide he was carrying. 可知, 花 卉商店建议父亲使用杀虫剂。故选 B 项。 2. The underlined sentence“And so that’s what we did. ”means that A. we killed the grasshoppers for fun .

B. we carried out an experiment on the grasshoppers C. we thought of a way to deal with the grasshoppers D. we were clever enough to get rid of the grasshoppers 【解析】选 C。推理判断题。在上一段中提到作者认为父亲的言外之意是让作者 想办法除掉蚂蚱 , 因此此句承接上文 , 指 “我们就是那样做了 ”, 即 “我们自己想 出了除掉蚂蚱的办法”。 3. How did the author’s father feel when he saw what the children were doing? A. Angry. C. Satisfied. B. Confused. D. Fearful.

【解析】 选 A。 推理判断题。 由文章第五段中的最后一句 We were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my Dad’s face. 以及文 章最后一句 But I’m not going to enjoy it. 可知父亲看到孩子们残杀蚂蚱取乐很生 气。 4. In which magazine would you most probably find this passage? A. American Laboratory. B. Accounts of Chemical Research. C. Readers’ Digest. D. Technology. 【解析】选 C。文章出处题。本文的主题是“仁慈, 不杀生取乐”。此类题材的文 章最有可能来自《读者文摘》这样的期刊。 Ⅱ. 完形填空 Did you hear the sports story that came out of Greece a few years ago? No, it wasn’t from the country that started the Olympics, 1 it has an Olympic quality.

The story came out of Greece, New York, and it was about Jason McElwain, a 17-year-old autistic(自闭的)kid, and Jim Johnson, a high school basketball Jason, who didn’t speak until he was five and always challenges, was 3 2 .

with learning

4 for a basketball player, only five foot six. In fact, he never 5

the team. He was the team manager, who kept statistics and handed out water bottles. But Coach Johnson 6 Jason’s enthusiasm for the game and his unselfish 7 , he might let him 8 a few

dedication to the team. So he decided if the score minutes.

Word got around and a group of students came to the game with signs nickname, “J-Mac”, and cut-outs of his face placed on popsicle(冰棒)sticks. When Jason was put into the game with four minutes left, they hoping that he might even

9 his

10 wildly

11 a basket. In Hollywood, he would have done just 12 him off on their shoulders. But in the 13 14 and missed by about six feet. His

that, and his teammates would have

world of Greece, New York, Jason took a supporters 15 16 . But J-Mac 17

and the coach worried that he may have set this young man up for

another shot, and another, and another. 19 .

18 he took 10

shots, and scored 20 points in his four minutes of

And, yes, he was carried off on the shoulders of his teammates. And it was the career high point in the life of a coach who just gave a good kid a(n) 20 .

【文章大意】一位教练给了一个孩子一次机会, 从而创造了一个奇迹。 1. A. if B. though C. since D. for

【解析】选 B。逻辑推理题。这个故事并非来自奥运会诞生的那个国家, 虽然它 具有奥林匹克的特征。这个故事来自纽约的一个小镇——Greece。 2. A. star B. game C. coach D. play

【解析】选 C。词汇复现题。由下文可知, 本文讲述的是一个男孩和一位中学篮 球教练的故事。 3. A. began B. went C. listened D. struggled

【解析】选 D。固定搭配题。由上文的 autistic 以及“他五岁才说话”的事实, 我 们可以推断出 Jason 学习有障碍。struggle with“斗争, 抗争”, 符合语境。 4. A. short B. big C. good D. ready

【解析】选 A。逻辑推理题。根据后面的 only five foot six 可知他太矮了, 所以 不适合打篮球。 5. A. gathered B. organized C. supported D. made

【解析】 选 D。 逻辑推理题。 由下文的 He was the team manager, who kept statistics and handed out water bottles. 可知 Jason 实际上并没有成为真正的球员, 而只是 做一些计分、分发水壶之类的事情。make the team 加入团队。 6. A. showed B. liked C. developed D. lost

【解析】选 B。词语辨析题。虽然 Jason 并不是真正的球员, 但教练很欣赏他对 篮球的热情以及他对球队无私的奉献。 7. A. decreased B. changed C. mattered D. permitted

【解析】选 D。词语辨析题。所以他想如果赛场上比分允许的话, 他会让 Jason 打一会儿球。 8. A. train B. rest C. play D. direct

【解析】 选 C。 词语辨析题。 教练很感动, 所以他想如果赛场上比分允许的话, 他 会让 Jason 打一会儿球。 9. A. giving B. bearing C. calling D. keeping

【解析】选 B。词语辨析题。bear 此处的意思是 “显示, 带有”。signs bearing his nickname 写着他的绰号的招牌。 10. A. blamed B. laughed C. ran D. cheered

【解析】选 D。词语辨析题。比赛还有四分钟就要结束的时候, Jason 上场了。 大家欢呼着, 希望他能投篮成功。 11. A. score B. find C. fill D. hang

【解析】选 A。词语辨析题。score 此处用作动词, 意思是“得分”。 12. A. cut B. carried C. put D. knocked

【解析】选 B。固定搭配题。如果是在好莱坞电影中, Jason 很有可能在最后关头 投篮成功, 队员们也会把他高高举过肩头。carry sb. off on sb. ’s shoulder 将某人 举过肩头。 13. A. real B. modern C. whole D. natural

【解析】选 A。逻辑推理题。但是, 在真实的世界里, Jason 投篮未中。此处将现 实与虚幻进行了对比。 14. A. shot B. seat C. look D. step

【解析】选 A。固定搭配题。take a shot 投篮; 下文“he took 10 shots”也有提示。 15. A. nodded B. broke C. agreed D. complained

【解析】 选 D。 前后照应题。 Jason 投篮未中, 他的支持者开始抱怨。 missed, worried 是关键信息。 16. A. fame B. embarrassment C. courage D. achievement

【解析】选 B。词语辨析题。Jason 投篮未中, 观众开始抱怨。此时, 教练开始怀 疑自己的做法是否正确。他担心他把 Jason 置于尴尬的境地。 17. A. took B. heard C. got D. fired ”和下文“he took 10

【解析】选 A。词汇复现题。与上一段“Jason took a shots”呼应。 18. A. In fact B. In turn C. However

D. Meanwhile

【解析】 选 A。 词语辨析题。 Jason 一次次地投篮。 事实上, 他投了十次篮。 in fact 用来作进一步的解释说明。 19. A. sorrow B. joy C. glory D. guilt

【解析】选 C。词语辨析题。Jason 在四分钟内得了 20 分。此处选 glory 突出他 的成绩非凡。 20. A. lesson B. chance C. prize D. award

【解析】选 B。前后照应题。本文讲的是一位教练给了一个孩子一次机会, 从而 创造了一个奇迹。 Ⅲ. 语法填空 阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的 正确形式。 Mr. Travers: Well, recently, I have been getting complaints about your work. Ms. Robertson: Uh, what do you mean? Mr. Travers: Well, your supervisor told me you’re turning your reports in 2 to 3 days late, and you’re often absent 1 meetings.

Ms. Robertson: Mr. Travers, I can explain. . . Mr. Travers: I know you have been with us for a while now, but this business 2

(change)fast. We need people who can keep up and work as a team. Ms. Robertson: My mother got cancer. I’ve been spending all my free time at the hospital with her, and I even had to leave work emergency surgery and I 3 (early)because she went into 5 (tire), and then 7

4 sign some papers. I’ve been so

Morrison from accounting made (lose) their hair and. . .

6 joke the other day about cancer victims

Mr. Travers: Oh. . . I had no idea, Ms. Robertson. Ms. Robertson: I know my work has suffered these past few weeks, but I promise I will make up for 8 ! Mr. Travers: Listen, why don’t you take a couple of days off? It’s much more important that you be with your mother 9 she is recovering.

Ms. Robertson: Really, sir? Thank you so much! Mr. Travers: My pleasure. And I’ll have a no place in this office! 1. 【解析】from 考查介词搭配。句意: 你经常缺席会议。be absent from 缺席。 2. 【解析】is changing 的变化, 用现在进行时。 3. 【解析】earlier 考查比较级。句意: 我甚至不得不早点下班……。 4. 【解析】 must/had to 不得不。 5. 【解析】tired 考查非谓语动词。表示“人”疲劳, 用动词-ed 形式。 6. 【解析】a 考查冠词。make a joke 开玩笑, 是固定搭配。 考查情态动词。 句意: 我必须去签字。 must 必须; have to 考查时态。从 fast 可知: 这个公司变化很快, 表示随时 10 with Morrison. That kind of talk has

7. 【解析】losing 考查非谓语动词。victims 和 lose 之间是主动关系, 故用现在 分词形式。 8. 【解析】it 考查代词。代指前面提到的 my work。 9. 【解析】while 考查从句连词。表示“在……期间”, 用 while。 10. 【解析】word 考查固定搭配。从后面 “这种话不可以在办公室说 ”可知用

have a word with sb. “和某人谈话”。 【语篇随练】多练一点 根据阅读理解回答问题。 1. 根据原文语境, 尝试写出下面加黑词语的意义, 体会副词的含义。 (1)They’re totally destroying our beans. . . ( ( ) ) ) 技高一筹

(2)She was mostly concerned about the tomatoes. (3)I’m pretty sure that’s what he said. (

(4)It was the summer between fifth and sixth grade, so we were feeling pretty clever and mature. ( ) ( )

(5)Certainly we knew how to get rid of these grasshoppers. (6)That seemed simple enough. ( )

(7)We were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my Dad’s face. ( )

(8)“Yes, because it’s something we need to do for the protection of our garden, ”he said seriously. ( )

答案: (1)完全毁坏 (2)主要关心 (3)十足把握 (4)很聪明 (5)我们当然知道 (6)十分简单 (7)迅速变成 (8)严肃地说

2. 快速浏览文章, 用一句话概括文章大意(no more than 10 words)。 ________________________________________________________ 答案: We should protect the wildlife around us.

关闭 Word 文档返回原板块


相关文章:
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业9 必修2 Unit 4]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业9 必修2 Unit 4]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业9 必修2 ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修2 Unit 4]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修2 Unit 4]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修2 Unit ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业17 必修4 Unit 2]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业17 必修4 Unit 2]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业17 必修4 ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业20 必修4 Unit 5]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业20 必修4 Unit 5]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业20 必修4 ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业8 必修2 Unit 3]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业8 必修2 Unit 3]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业8 必修2 ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业6 必修2 Unit 1]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业6 必修2 Unit 1]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业6 必修2 ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修4 Unit 2]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修4 Unit 2]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修4 Unit ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修1 Unit 4]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修1 Unit 4]_高中...that 8. and 2. in 9. A 3. The 4. were trapped 5. to bury 6. ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业2 必修1 Unit 2]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业2 必修1 Unit 2]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业2 必修1 ...
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修2 Unit 2]
【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 必修2 Unit 2]_高中...medals 4. bargaining 9. magically 5. competitors 10. regularly 如果你不...
更多相关标签: