当前位置:首页 >> 英语 >>

[试题]高考英语 阅读理解 精练10篇 直击高考10篇


高考英语 阅读理解精练10篇 直击高考10篇
即学即练 精练 1
Winter 2012 will have an extended stay on America's calendar, according to today's annual Groundhog Day(土拨鼠日) forecasting event in Punxsutaw

ney, Pennsylvania。 Each year on February 2nd, people from around the world, including 5,000 in the small town today, watch this tongue-twisting(发音饶舌的) small town for a sign from one groundhog that supposedly predicts when that year's spring will arrive: If it's a cloudy day outside when the groundhog emerges from its cave, then spring will arrive early that year. However, if it is sunny outside, the groundhog will supposedly be scared by its own shadow, retreating underground for six more weeks of cold weather。 Of course, Punxsutawney Phil's prediction is no more able to guarantee the extended forecast than your local weatherman. ABC News reports that an analysis by the National Climate Data Center found that Phil's predictions are more often wrong than right. Phil is also found to have made some unpleasant predictions. Ever since 1887, he has predicted 99 extended winters and just 16 early springs. Nine of the year's predictions were unavailable, according to ABC。 The holiday began as a German tradition in 18th century and became even more of a cultural phenomenon after the 1993 film Groundhog Day starring Bill Murray. Punxsutawney Phil has become a celebrity in his own right. Each year, the fatter animal with long teeth is watched by millions as he emerges from a cave in the town he is named after. Phil has become so beloved by the town that he actually lives in the local library with his "wife" Phyllis。 Taking inspiration from the hard state of Bill Murray's character in the classic film, Yahoo contributor Owen Rust says Groundhog Day is a good time to reflect on one's routines。 1. Which is the best title for this passage? A. Groundhog Day weather forecasting. B. Winter 2012. C. A tongue-twisting small town. D. the National Climate Data Center. 2. The underlined word emerges means ______. A. gets into B. appears C. increases. D. hides 3. How is Punxsutawney Phil's prediction? A. More exact than that the local weatherman does. B. More often than that the local weatherman does. C. Less often than that the local weatherman does. D. Not exact enough to match with the fact. 4. The reason why Phil's predictions aren‘t pleasing is ______. A. Phil likes to make unpleasant predictions. B. Phil wants to do that for fun.

C. He has predicted more extended winters. D. He has predicted more late springs. 5. How does Punxsutawney Phil become a celebration? A. By an accident. B. From people‘s life improving. C. By his own attractive force. D. From much money raised by the town.

精练 2
Egypt may be walking towards a much-needed IMF loan, but that hasn‘t put off some foreign partners. GB Auto, the Cairo-listed auto assembler(汽车组装公司), will begin putting together and selling cars from China‘s Geely in the second quarter of 2012. GB will assemble the cars from kits(配件) supplied by Geely (the Hangzhou-based carmaker that bought Volvo in a $1.5bn deal in 2010), and will sell the finished product in markets across North Africa, beginning with Egypt. The deal is ―one of several partnerships we will announce this year,‖ said GB‘s chairman, Raouf Ghabbour, in a statement. GB controls 32 per cent of the Egyptian selling car market, where it rose to success as the largest local assembler, importer and seller of cars from South Korea‘s Hyundai. It is now the the Middle East‘s largest car assembler. High tax on fully-assembled imported cars have encouraged a number of international auto brands, including BMW and China‘s Geely, to have their vehicles put together in Egypt. For Geely, the Egyptian deal is another step in efforts to push its products out across the world, after announcing last year that it would set up a production hub(轮轴)in Indonesia to target the fast-growing Southeast Asian market. The company plans on selling at least one model in the UK by the end of 2012. While 2011 was a tough year for car sales (and pretty much everything else) in Egypt, the vehicle market is still a good prospect as a large and increasingly young population fuel long-term economic growth. GB says there are about 30 cars per 1,000 people in Egypt, compared to 128 in China and 109 in Morocco. GB says the tuk-tuk‘s popularity in Egypt‘s rural inland and informal urban slums(贫民窟) made it less influenced by a slowdown in the passenger car industry. And if long-discussed reforms of Egypt lead to higher fuel prices, expect tuk-tuks, powered by something barely larger than a lawnmower (割草机)engine, to become increasingly attractive for urban transport. 1.What is the general idea of the pasasage? A. China‘s Geely is entering Egypt. B. For Geely, the Egyptian deal is another step. C. GB covers much of Egyptian car selling. D. GB will assemble the cars from kits. 2.Which country‘s seller of cars is GB? A. China. B. Korea. C. Japan. D. Egypt 3. Why do China‘s Geely put their kits of cars together in a foreign country? A.A number of international auto brands. B. Several partners‘ help. C. Egypt ?s need of IMF loan. D. Too much tax. 4.The reason why they mention the figure about China and Morocco‘s cars is______. A. To learn from them easily. B. To show China and Morocco‘s strength. C. To show GB has a good future. D. To beat China and Morocco in selling.

5. The tuk-tuk‘s advantage is______. A. That its kits came from China. C. GB assemble them carefully.

B. That its engine is smaller than others. D. It is sold in Egypt‘s rural inland.

精练 3
Digging a Hole in China's Black Gold. China's love affair with coal is set to last, but for investors the romance has come out of the relationship. For the last few years, investors in China's coal section have been mining a rich seam(煤层). From the beginning of 2005 to the end of 2011, the level Qinhuangdao coal price rose 81%, supporting strong growth in profitability (利润)and enviable degree at mining majors like China Shenhua Energy. But as any miner will tell you, the longer you work a seam, the more difficult it is to get value. China's coal prices have fallen nearly 10% in the last three months. A seasonal fall from the winter peak, and a cyclical(周期性的)slowdown brought about by China's slowing construction and money tightening, is only part of the picture. Those effects will fade, but coal miners will still have to battle against structural pressure for lower prices. In 2008, China's 60 biggest miners the efficient excellences from a section with 9,000-plus firms accounted for just over half of civil production. Since then, the big have gotten bigger and the small are disappearing. Michael Parker, coal mining analyst at Sanford Bernstein, estimates in 2012 the top 60 miners will account for 80% of output. The assumption has always been that it's the very low-cost little mining operations that will go to the wall, pushing prices up. In fact, Mr. Parker argues that it's small industrial operations working difficult seams, and with poor access to convey that will be the first to go. The exit of these high-cost means that spot prices will increasingly be set by bigger more efficient producers and that means pressure for prices to stay low. With structural forces against a return to rising coal prices, investors in China's black gold should dig a huge stone hit their foot into a hole. 1. Which is the general idea of this passage? A.Why it is difficult for China‘s coal price to increase. B. China's 60 biggest miners the efficient excellences. C. the romance has come out of the relationship. D. the low-cost little operations that will fail. 2. What is the investors‘ attitude to China‘s coal? A. angry. B. disappointed. C. not excited. D. very excited. 3.Which is a reason for the last few years‘ Chinese investors feeling glad? A. poor access to transport that will be the first to go. B. investors in China's black gold got much money. C. spot prices will be set by bigger producers. D. coal price rose 81%. 4.The cause that led to a cyclical slowdown of coal price was______. A. strong growth in profitability. B. China's money tightening and slowing construction. C. China's 60 biggest miners. D. the small are disappearing. 5. The word ―convey‖ in the fifth paragraph may mean ______. A.transport. B. change. C. reduce. D. increase.

精练 4
Please follow the following suggestions: Make sure you're well prepared before filming your movie, as not being prepared might just waste your resources, such as your video tapes. Before shooting a scene, make sure that your video camera is charged up and is ready to run. Having a spare battery is a good idea. If you are bad at introductions and conclusions, then think of the end first, and begin the movie in the same place, or vice-versa(反之亦然). Add music, but not illegally. In other words, you can put music in, but don't give out copies. If you do, you will have to use non-copyrighted material or contact someone to get permission. No matter where you are there is always independent musicians that would love to have their songs in your movie. and lighting is very important: Good sound (easily understanding the person speaking without hearing the photographer breathing, or street noise, for example) is critical. Good lighting makes the video/movie watchable. Excellent "Predicting lighting " include: Dusk or early morning, a foggy or overcast day, and shade (but only when there is a darker background.) A white poster board can be used to bounce(弹回) light to the shaded side of the face. Here are a few camera pointers to consider: Vary the shots for interest, but vary the type of shots, between wide, medium and close-up(特写). Too many close-ups in a row is in disorder. Start with a wide Establishing Shot (so the audience knows where the action is taking place and what time of day, year or millennium(千年期)it is), then vary medium and close-up shots. Keep strange point of view (POV) shots to a minimum unless you are trying to surprise the viewer. 280 1. Which one is the best title for this passage? A. To add music, but not illegally. B. Some camera pointers to consider. C. Some advice on filming a movie. D. To try to surprise the viewer. 2. The word charged up may mean______. A. To count cost. B. To put electricity into a battery. C. To accuse. D. To check out. 3. Why do we add music illegally? Because A. Music is illlegal. B. Music is owned by the government. C. Any music isn‘ t allowed into it. D. It is involved in the copyright problems. 4. Why is lighting very important? A. Lighting gives people electricity. B. It makes films appear watchable. C. Lighting gives people light. D. Lighting can make more films. 5. The reasons for not using too many close-ups in rows is______.. A. It makes no sense. B. It is very tiring. C. It can be used once. D. It can cause confusion.

精练 5
You love Jay Chou's songs and you can sing some quite well. So you make a video of your performance and post it online for your friends to see. But what if this led to something beyond your wildest imagination—a career in music? Canadian teenager Justin Bieber, 16, has just had the magical experience: He posted homemade videos of his versions of songs by American singer Chris Brown online for his relatives. He received a phone call from Brown, telling him how much he liked his performance. His singing eventually earned him a fan base and a record contract. After releasing a popular EP

(extended play 密纹唱片) record in November 2009, his album My world 2.0 came out last Tuesday. Bieber sings ballads and songs about puppy love. But is he just another gooey (甜腻的) teen idol? David Malitz, a columnist with the Washington Post, doesn't think so. ―If we truly want the best for American children, let us pause and give thanks for Justin Bieber, ‖ he writes. ―After years of humdrum bubblegum (乏味的摇滚舞曲) from Miley Cyrus and the Jonas Brothers, the 16yearold has thrown a candycoated wrench (扭转) into Disney's heartthrob (甜心) assembly line (生产线) by giving young fans something worth screaming their lungs out for: lovable pop songs.‖ From a boy who grew up below the poverty line with his divorced mom to a star who caused nearriots (近乎失控) in shopping malls, even Bieber himself can't believe his overnight fame, although his kind of success is becoming more and more common in the Internet era. Interested in hockey (冰球), the national sport of Canada, the boy once put up pictures of players on the walls of his bedroom. He dreamed of being a hockey star and used to practice signing his autograph (签名). He doesn't need practice now. He signs autographs, if the girls can get close enough, as a music star. 1.What did Chris Brown think of Justin Bieber's singing? A.He didn't like it. B.He liked it very much. C.He didn't say anything. D.He supported Justin Bieber. 2.Who is a columnist? A.Chris Brown. B.Jay Chou. C.David Malitz. D.Miley Cyrus. 3.What can we learn from the fourth paragraph? A.He had a happy family. B.His family was very poor once. C.His family was rich. D.His family helped him a lot. 4.What's the best title of the passage? A.Justin Bieber's overnight singing online. B.Justin Bieber's common experience. C.Justin Bieber's life. D.Justin Bieber's records.

精练 6
―So many of our dreams at first seem impossible, then they seem improbable, and then, when we summon the will, they soon become certain.‖ Christopher Reeve Recently, for the first time in 5 years I simply went out back, put my cane down, and started walking. I made it 42 yards. Today I walked 5 miles. My medical team had said this would be impossible. My brain could no longer send the signals for walking because those nerves in it had been destroyed. Though certainly unintentional, my doctors did take something very important away from me: hope. A while back, a psychologist pal of mine urged me to try to help myself. I was angry. I said,

―They‘re four of Boston‘s leading neurologists. They all said I‘d never get any better.‖ ―They could have all been wrong.‖ ―They said there‘s nothing I can do! No rehabilitation(复原). No physical therapy(治疗). I‘m not putting any effort into trying to walk and then be miserable when I fail.‖ ―Trying is never failure.‖ What made me finally try? The answer is simpler than I‘d have ever imagined. That day I tried walking on my own, I had simply said to myself, ―Why not?‖ When I walk I have a Frankenstein-style gait. I get embarrassed so I explain. I met a gal who said, ―Stop excusing yourself. Walk proud!‖ She‘s just one of the many who‘ve taught me that if I open my heart to acceptance, the world is filled with support teams. One morning my husband, Bob, said there was a huge present for me in our driveway. He had researched ―bicycles for disabled people.‖ It was a 300 pound cycle for two. The seats were side by side. He could pedal while I sat by him and enjoyed the outdoors again. Um... did I mention it came assembled with a set of pedals for me too? Now, hundreds of miles later, after exhaustive hours of pedaling along beautiful bike trails, I only wish that we owned stock in Ben-Gay. 1. What‘s the best title of this passage ? A. Having a tour B. Realizing an Impossible dream C. Walking with a cane D. Suffering from disability 2. Which of the following is TRUE according to the passage ? A. My doctor concluded that I can walk again. B. My brain could no longer send signals. C. They're four famous doctors in my medical team. D. My medical team‘s conclusion took my hope away. 3. The author didn‘t want to try walking because_______. A. his doctors said he couldn‘t get any better B. his friend‘s words is unbelievable C. he was miserable when he failed that time D. trying is never failure 4. The bicycle Bob found can be _____. A. a 150 pound cycle for one B. a bicycle for disabled people C. a huge present that he sent. D. of the same size as a normal one.

精练 7
Itzhak Perlman was born in Tel Aviv, in what was then Palestine, in nineteen-forty five. Today he lives in New York City. But his music has made him a citizen of the world. He has played in almost every major city. He has won many Grammy awards for his recordings. He has also won Emmy awards for his work on television. Itzhak Perlman suffered from polio (脑灰质炎)at the age of four. The disease damaged his legs. He uses a wheelchair or walks with the aid of crutches on his arms. But none of this stopped him from playing the violin. He began as a young child. He took his

first lessons at the Music Academy of Tel Aviv. Very quickly, his teachers recognized that he had a special gift. At thirteen he went to the United Sates to appear on television. His playing earned him the financial aid to attend the Juilliard School in New York. In nineteen sixty-four Itzhak Perlman won the Leventritt Competition in that city. His international fame had begun. His music is full of power and strength. It can be sad or joyful, loud or soft. But critics say it is not the music alone that makes his playing so special. They say he is able to communicate the joy he feels in playing, and the emotions that great music can deliver. Anyone who has attended a performance by Itzhak Perlman will tell you that it is exciting to watch him play. His face changes as the music from his violin changes. He looks sad when the music seems sad. He smiles and closes his eyes when the music is light and happy. He often looks dark and threatening when the music seems dark and threatening. In nineteen-eighty six, President Ronald Reagan honored Itzhak Perlman with a Medal of Liberty. In two-thousand, President Bill Clinton awarded him the National Medal of Arts. Several major universities have awarded him honors. He continues to receive honors for his music. 1. According to the passage, we know Itzhak Perlman___________. A. is 60 years old today B. was born in New York City C. was a rich citizen of the world D. has some achievement in music 2. Despite the disease, none of this stopped Itzhak Perlman and he_________. A. took his first lessons at the Music Academy of New York B. appear on television for the first time in New York. C. got the financial aid to continue his study of music D. won the Leventritt Competition in his nineties 3. When the music seems dark,Itzhak Perlman often looks _______. A. dark B. sad C. happy D. light 4. We can infer from the passage Ronald Reagan must be president of __________. A. Palestine B. Germany C. the USA D. England

精练 8
Tony Morrison has won this year‘s Nobel Prize for Literature. Tony Morrison is sixty-two years old. She was born in Lorain, Ohio. She is the daughter of farmers who moved to Ohio from the southern state of Alabama. She studied at Harvard University in Washington D.C. and Cornell University in Ithaca, New York. Her first success came in 1970 with the book called The Bluest Eye. It tells the story of a young black girl in a society where golden hair and blue eyes are considered beautiful. Her next book was called Sulla. It tells the story of two black girls and pain in their lives as they grow up in a small town in Ohio. Her book The Song of Solomon is about a black man who tries to forget his past as a slave and begin a new life. And Tar Baby explores the relationship of a black man and a black woman. In the story the writer argues that black men and women can not get along with each other until they join together to fight racial hatred(种族仇视).? Miss Morrison won America‘s highest prize for literature, the Pulitzer Prize in 1988 for her book Beloved .It is a powerful story of a slave woman who kills her baby daughter so she will not grow up to be a slave, too. Her latest book Jazz was published last year. It tells about the sad stories in the lives of a black man and woman who moved from a small town in the south to New York City. It took place in the 1920s,a time when Jazz music became popular in America.?

Tony Morrison is a professor in literature at Princeton University in New Jersey. She says the most wonderful thing about winning the Nobel Prize is that it has finally been awarded to an African American writer. The prize is valued at more than 800 000 dollars. It will be awarded on Dec.10 in Stockholm in Sweden. 1. From the passage, we can see_________.? A. Morrison is the first woman writer to win the Nobel Prize? B. The Bluest Eye tells the story of two black girls? C. the Blacks lived a hard life? D. Morrison studied at Cornell University and is now still working there? 2. Morrison has been awarded the Nobel Prize perhaps because_________.? A. she is an important professor in literature? B. her books are widely read? C. what she has written attracted people‘s attention to the Blacks‘ life? D. she mostly writes about the black women? 3. How many books she has written are mentioned in the passage?? A. Five. B. Six.? C. Seven. D. Eight.? 4. Which of the following is NOT mentioned in the passage?? A. Morrison‘s father once lived in Alabama.? B. When jazz was popular in the United States.? C. When her ancestors first came to the U.S.? D .When and where the Nobel Prize will be given to her.?

精练 9
During her sixty-year career performing, Lena Horne entertained people with her beauty and rich, emotional voice. She used her fame to fight social injustices toward African-Americans. Lena Horne was born in New York in 1917. At sixteen, Lena became a dancer at the famous Club in New York City. After taking voice lessons, she soon became a singer. In 1940, Lena Horne became the first African-American to perform with an all-white jazz band. After performing at a club in Hollywood, California, she caught the attention of filmmakers. She soon began making movies. Her films became very popular. In the 1940‘s, Lena Horne was the first African-American in Hollywood to sign a long-term contract with a major movie studio. Her deal with MGM stated that she would never play the role of a servant. She refused to play roles that represented African-Americans disrespectfully(无礼的). But this refusal also limited her movie career. Lena Horne once said that World War Two helped make her a star. She was popular with both black and white soldiers. She sang on army radio programs and traveled to perform for the troops. Once, she noted that German prisoners of war were permitted to sit closer to the stage than black soldiers. She was very angry. These experiences led to Lena Horne‘s work in the civil rights movement. Lena Horne sang at civil rights gatherings. She took part in the March on Washington protest in 1963. It was during this event that Martin Luther King Junior gave his ―I Have a Dream‖ speech. She protested racial separation at the hotels where she performed. She took action so that she and her musicians would be allowed to stay in those hotels. Black musicians at the time generally stayed in black neighborhoods. Lena Horne died in New York in 2010.

1. How old was Lena Horne when she died? A. 86 years old. B. 93 years old. C. 98 years old. D. 88 years old. 2. We can infer that_____. A. black actresses often played roles of servants in the film in the 1940‘s B. black women were forbidden to perform in the film in the 1940‘s C. Lena Horne liked staying at hotel very much D. Lena Horne didn‘t make any films in the 1960‘s 3. What is the main idea of the fourth paragraph? A. Lena Horne was a friend of Martin Luther King Junior. B. Lena Horne took an active part in political activities. C. Lena Horne was involved in civil rights activities. D. Lena Horne protested racial separation at the hotels. 4. Why was Lena Horne angry? A. Because she was ill-treated by the army. B. Because black soldiers were badly treated by the army. C. Because she was refused to perform together with white actors. D. Because white soldiers insulted her.

精练10
Scientists recently found three animal species living two miles below the surface of the Mediterranean Sea, where the super-salty waters don‘t have oxygen(氧). They‘re multicellular(多 细胞的), which means their bodies have many cells. They each are as small as a large grain of sand. But they are animals. The most exciting thing about these creatures, say the scientists, is that they obviously don‘t need oxygen to live. What biologists know about life so far is that only single-celled living things can live in places that have no oxygen, and that multicellular organisms(有机物) can visit these places, but not live there. These newly found creatures could change that idea. Finding animals down there was so surprising that the scientists couldn‘t believe it. At first, ―we thought they were dead bodies,‖ Roberto Danovaro, a scientist at the Polytechnic University of Marche in Ancona, Italy, told Science News. To find out whether the animals could actually live there Danovaro and his colleagues brought up more samples(样本) from the ocean floor. Studying the animals in the new samples showed that they appeared to be alive. The researchers did more tests, and found that some of the animals had eggs—which suggests they were reproducing(繁殖). Also in the samples were old skins, suggesting that the animals had lived there long enough to grow. Finally, pictures taken showed that the insides of the animals appear to be adapted to live in an environment that has no oxygen. These clues suggest the animals don‘t need oxygen, but the evidence(证据) is indirect, which means that scientists still have not observed how the animals live without oxygen. This means more studies are needed, but the scientists think they‘re on the right track. And if they‘re right, biologists will need to rethink what they know about where animals live. 1、What excited the scientists most is that______. A.they found three animal species visit the salty water under the Mediterranean Sea B.single-celled animals can live in super-salty waters C.the tiny animals have many cells D.three kinds of animals can live in places that have no oxygen 2、The underlined phrase in Paragraph 2 means the scientists could think _____.

A.only single-celled creatures don‘t need oxygen to live B.multicellular animals can visit the super-salty waters C.the newly found creatures can‘t live in the super-salty waters D.multicellular animals also can live without oxygen besides single-celled ones 3、Which of the following CAN‘T be used to prove the newly found creatures can live in super-salty waters? A.Their dead bodies are found there. B.Some in the samples have eggs. C.Some old skins are found in the samples. D.The pictures of their insides have been taken. 4、More studies are needed to prove_____. A.where single-celled animals can live B.how the newly found animals live without oxygen C.whether the multicellular creatures can live underwater D.why the super-salty waters have no oxygen

直击高考
1.(2014· 广东卷 A) Samuel Osmond is a 19-year-old law student from Cornwall, England. He never studied the piano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. Then he thinks about the notes in his head. Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲)by Beethoven. He surprised everyone around him. Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable .They say his ability is very rare, but Samuel doesn‘t even realize that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music. Samuel can‘t understand why everyone is so surprised. ―I grew up with music. My mother played the piano and my father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to me ---I hear the notes and can bear them in mind---each and every note,‖ says Samuel. Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists can‘t play it. Samuel says confidently,‖ It‘s all about super memory---I guess I have that gift.‖ However, Samuel‘s ability to remember things doesn‘t stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word. Samuel is still only a teenager. He doesn‘t know what he wants to do in the future. For now, he is just happy to play beautiful music and continue his studies. 1. What is special about Samuel Osmond? A. He has a gift for writing music. B. He can write down the note he hears. C. He is a top student at the law school. D. He can play the musical piece he hears. 2. What can we learn from Paragraph 2?

A. Samuel chose law against the wish of his parents. B. Samuel planned to be a lawyer rather than a musician. C. Samuel thinks of himself as a man of great musical ability. D. Samuel studies law and music on the advice of his teachers. 3. Everyone around Samuel was surprised because he _________. A. received a good early education in music B. played the guitar and the piano perfectly B. could play the piano without reading music D. could play the guitar better than his father 4. What can we infer about Samuel in Paragraph 4? A. He became famous during a special event at his college. B. He is proud of his ability to remember things accurately. C. He plays the piano better than many professional pianists. D. He impressed the audience by playing all the musical pieces. 5. Which of the following is the best title of the passage? A. The Qualities of a Musician B. The Story of a Musical Talent B. The Importance of Early Education D. The Relationship between Memory and Music. 2.(2014· 江西卷 A) Larry was on another of his underwater expeditions(探险)but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him. She was only ten years old. This would be her first trip with her father on what he had always been famous for. Larry first began diving when he was his daughter‘s age. Similarly, his father had taken him along on one of his expeditions. Since then, he had never looked back. Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore. He had hated them. They were either too big or too small. Then, there was the instructor. He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide. Children his age were not even allowed to dive. After the first expedition, Larry‘s later diving adventures only got better and better. There was never a dull moment. In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back, Larry dived from boats into the middle of the ocean. Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. Sometimes, his was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures. Larry‘s first expedition without his father was in the Cayman Islands.There were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them .Fortunately for him,a man offered to take him around the different spots for free. Larry didn‘t even know what the time was how many spots he dived into or how many photographs he had taken.The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures. Larry looked at his daughter.She looked as excited as he had been when he was her age.He hoped she would be able to continue the family tradition.Already,she looked like she was much braver than had been then.This was the key to a successful underwater expedition. 1.In what way was this expedition different for Larry? A.His daughter had grown up. B.He had become a famous diver. C.His father would dive with him. D.His daughter would dive with him. 2.What can be inferred from Paragraph2? A.Larry had some privileges. B. Larry liked the rented diving suits. C.Divers had to buy diving equipment. D.Ten-year-old children were permitted to

dive. 3.Why did Larry have to stay in a cage underwater sometimes? A.To protect himself from danger. B.To dive into the deep water. C.To admire the underwater view. D.To take photo more conveniently. 4.What can be learned from the underlined sentence? A.Larry didn‘t wear a watch. B. Larry was not good at math. C. Larry had a poor memory. D. Larry enjoyed the adventure. 5.What did Larry expect his daughter to do? A.Become a successful diver. B. Make a good diving guide. C. Take a lot of photos underwater. D. Have longer hours of training. 3.(2014· 山东卷 C) Elizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves. At the age of six months she was acquired, along with her sister, by John Ashley, a wealthy Massachusetts slaveholders. She became known as ―Mumbet‖ or ―Mum Bett.‖ For nearly 30 years Mumbet served the Ashley family. One day, Ashley‘s wife tried to strike Mumbet‘s sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back. When the Ashleys tried to make her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom. While serving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply to her. Eventually, Mumbet won her freedom---- the first slave in Massachusetts to do so under the new constitution. Strangely enough, after the trial, the Ashleys asked Mumbet to come back and work for them as a paid employee. She declined and instead went to work for Segdewick. Mumbet died in 1829, but her legacy lived on in her many descendants(后裔). One of her great-grandchildren was W.E.B. Du Bois, one of the founder of the NAACP, and an important writer and spokesperson for African American civil rights. Mumbet‘s tombstone still stands in the Massachusetts cemetery where she was buried. It reads, in part: ―She was born a slave and remained a slave and remained a slave for nearly thirty years. She could neither read nor write, yet in her own sphere she had no superior or equal.‖ 1. What do we know about Mumbet according to Paragraph 1? A. She was born a slave B. She was a slaveholder C. She had a famous sister D. She was born into a rich family 2. Why did Mumbet run away from the Ashleys? A. She found an employer B. She wanted to be a lawyer C. She was hit and got angry D. She had to take care of her sister 3. What did Mumbet learn from discussions about the new consititution? A. She should always obey her owners‘ orders B. She should be as free and equal as whites C. How to be a good servant D. How to apply for a job 4. What did Mumbet do after the trial? A. She chose to work for a lawyer B. She found the NAACP C. She continued to serve the Ashleys D. She went to live with her grandchildren 5. What is the test mainly about? A. A story of a famous writer and spokesperson B. The friendship between a lawyer and a slave C. The life of a brave African American woman D. A trial that shocked the whole world

4.(2014· 安徽卷 A) Personal Robot Make your parents and teachers happy ! Are you having problems finishing your homework on time? Do you avoid tidying your room until your mom shouts at you? You don‘t need to worry if you buy a Mr. Helping Hand personal robot.Mr. H can be programmed to organize your homework.Your own personal robot will follow you around, putting away books and objects that you have left on the floor or bed. Mr. H also has these features (特点) · weighs only 500 grams · includes long-lasting batteries · comes with a 5-year guarantee · remembers simple instructions Originally (最初) sold for $499 NOW ONLY $299 BUY NOW WATCH CONTROL This is a watch that James Bond would be proud to wear! This is NOT a watch for ordinary people! Your electronic PENGO WATCH CONTROL ? acts as a remote control for TVs and videos. ? gives you a daily weather forecast. ? reminds you when to hand in your homework. ? sets off a silent warning alarm when parents or teachers are near. Besides, your PENGO WATCH CONTROL will always tell you the time accurately! Originally sold for $199 NOW ONLY $99 For further information, click here.

1. With help from a Mr.H, you can . A. stop using batteries. B. finish your homework on time. C. remember your teacher‘s instructions. D. get your room tidied on your way home. 2. A PENGO WATCH CONTROL can help you to . A. repair your TV B. organize your homework C. be a James Bond D. know what the weather is like 3. You can get your Mr. H for . A. $499 B. $299 C. $199 D. $99 4. Where would you be most likely to find the two texts? A. On a notice board B. In a company brochure. C. On a teenage website D. In a college newspaper. 5.(2014· 北京卷 A) Sea Life Melbourne Aquarium (水族馆) The all-new Sea Life Melbourne Aquarium, situated in the heart of Melbourne‘s CBD, is one of Victoria‘s leading visitor attractions and an unforgettable outing for the whole family. Having 12 amazing zones of discovery, Sea Life Melbourne Aquarium is the very place that you cannot miss when you visit the city. * Opening Times Sea Life Melbourne Aquarium is open from 9:30 am until 6:00 pm every day of the year, including public holidays. Last admission is at 5:00 pm, one hour before closing. * Location ( 位置) Sea Life Melbourne Aquarium is located on the corner of Flinders Street and King Street, Melbourne. It is siyuated on the Yarra River, opposite Crown Entertainment Complex.

* Getting to Sea Life Melbourne Aquarium Train The Sea Life Melbourne Aquarium train stop is located on the free City Circle Tram route (公交线路) and also routes 70 and 75. City Circle trams run every 10 minutes in both directions. Shuttle Bus The Sea Life Melbourne Aquarium is a free bus service, stopping at key tourist attractions in and around the City. Running daily, every 15 minutes from 10:00 am to 4:00 pm. Car Parking While there is no public car parking at Sea Life Melbourne Aquarium, there are several public car parking lots available only a short walk away. * Wheelchair Access Sea Life Melbourne Aquarium provides people in wheelchairs with full access to all 12 zones. Each floor also has wheelchair accessible toilets. * Terms Tickets will be emailed to you immediately after purchase or you can download and print your ticket once payment has been accepted. Please print out all tickets purchased and present at the front entrance of Sea Life Melbourne Aquarium. No ticket, no entry! 1. Sea Life Melbourne Aquarium _________ . A. is located at the center of the CBD in the city B. has 12 most attractive places in Melbourne C. admits visitors from 9:30 am untill 6:00 pm D. is beside Crown Entertainment Complex 2. Getting to Sea Life Melbourne Aquarium, visitors can take ________. A. trains from southern Cross train station B. shuttle buses around the train station C. boats across the yarra River D. either tram route 70 or 75 3. Sea Life Melbourne Aquarium offers visitors ________. A. free car parking B. wheelchair access C. Internet connection D. transportation service 4. Tickets to Sea Life Melbourne Aquarium ________ . A. are free to all visitors B. can be pursed by email C. are checked at the entrance D.can be printed at the ticket office 6.(2014· 大纲卷 D) Metro Pocket Guide Metrorail(地铁) Each passenger needs a farecard to enter and go out. Up to two children under ago five may travel free with a paying customer. Farecard machine are in every station, Bring small bills because there are no change machines in the station and farecard machine only provide up to $ 5 in change. Get one of unlimited Metrorail rides with a One Day Pass. Buy it from a farecard machine in Metro stations. Use it after 9:30 a.m. until closing on weekdays, and all day on weekends and holidays. Hours of Service Open: 5 a.m Mon—Fri 7a.m. Sat—Sun. Close: midnight Sun—Thur. 3a.m. Fri—Sat. nights Last train time vary. To avoid (避免) missing the last train, please check the last train time posted in the station.

Metrobus When paying with exact change, the fare is $ 1.35 . when paying with a smatTrip? CARD the fare is $1.25 Fares for the Senior /disabled customers Senior citizens 65 and older and disabled customers may ride for half the regular fare. On Metrorail and Metrobus, use a senior/disabled farecard or SmarTrip? card. For more information about buying senior/disabled farecards, or SmarTrip? cards and passes, please visit MetroOpenDoors.com or call 202-637-7000 and 202-637-8000. Senior citizens and disabled customers can get free guide on how to use proper Metrobus and Metrorail services by calling 202-962-1100 Travel tips · Avoid riding during weekday rush periods –before 9:30 a.m. and between 4 and 6 p.m. · If you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost & Found at 202-962-1195. 1. What should you know about farecard machines? A. They start selling tickets at 9:30 a.m. B. They are connected to change machines. C. They offer special service to the elderly. D. They make change for no more than $5. 2. At what time does Metrorail stop service on Saturday? A. At midnight B. at 3 a.m. C. at 5 a.m. D. at 7 p.m. 3. What is good about a SmarTrip? card? A. It is convenient for old people B. It saves money for its users C. it can be bought at any time D. it is sold on the Internet. 4. Which number should you call if you lose something on the Metro? A. 202-962-1195 B.202-962-1100 C.202-673-7000 D.202-673-8000 7.(2014· 福建卷 C) BLOOD DRIVE & MARROW(骨髓)REGISTRATION ―These patients deserve a chance at a normal, happy future and they rely on the kindness of the strangers to make that happen. — Daisy, Isabelle‘s Mother Isabelle is the daughter of Daisy and Saman Mirzaei. In January 2008 Isabelle was diagnosed (诊断) with a genetic blood disorder, beta thalassemia. Isabelle‘s body is unable to produce healthy red blood cells. As a result, Isabelle has been receiving blood transfusions (输血) every 4-6weeks since she was 11 months old. A lifetime of regular transfusions can lead to serious medical problems. Her only chance at a normal, healthy life is to have a marrow transplant. Isabelle is an only child, so doctors have started a search for an unrelated marrow donor through The Match Registry. The Mirzaei family asks that you consider helping patients like Isabelle by registering to be a marrow donor and give the gift of life, the gift of blood. Held at Wiley Hall Wednesday, March 26, 2014 Behind Heathman Dormitory/Butterfield Rd. 12:00 PM - 6 :00 PM Don‘t forget to bring your driver‘s license or another form of identification when you donate. Visit www.ribc.org to make an appointment, Sponsor Code 3390.

FREE Kingston Pizza ! ! ! Marrow Donors: · be 18 to 44 years old · in good health · give a swab(化验标本)of your cheek cells for marrow typing · FREE—sponsored(赞助)by Michael‘s Fund WWW. ribc. org 800-283-8385 The Rhode Island Blood Center distributes blood products to hospitals in Rhode Island and Southern New England. 1. We can learn from the passage that__________. A. the blood drive is organized by Isabelle's mother B. Isabelle receives blood transfusions regularly C. Isabelle has been ill for 11 months D. doctors will sponsor Isabelle's family 2. To be a marrow donor, you must_____________. A. be a relative of the patient B. carry a driver's license C. be at least 18 years old D. apply to Michael's Fund 3 . Those who want to help patients like Isabelle can ___________. A. come to Wiley Hall every Wednesday B. visit www. ribc. org for an appointment C. contact their parents at 800-283-8385 D. call at hospitals in Rhode Island 8.(2014· 湖北卷 D) You‘ve flown halfway around the world; you‘ve sniffed out this place that nobody in Falongland or Thailand seems to have ever heard of; so what on earth is there to do here? You consider this question as you sink into an old wooden beach chair that holds you above the sand. It was a long journey from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourself sorted out, it took almost as long as the flight from Falongland. Huaplee is located just south of Hua Hin, about two hundred kilometres from Bangkok, down the west side of the Gulf of Thailand. Not many tourists find this place, and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along. There‘s an apparent laziness that surrounds you here. It‘s what this place offers, and it‘s free of charge. The small waves that tap the shoreline seem to slow everything down. You settle into your beach chair in preparation for a long rest. You sit there and watch the sea. It‘s early afternoon, so the cook comes out and asks what you‘d like to eat this evening. Before long he‘s rushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that you ordered—every meal fresh and to order. No menu here. There is no poolside noise here but just that wonderfully warm, clear blue sea. There‘s no street noise. The only sounds are the murmurs of nature. For now you just count your blessings (福祉), listing them in the sand with your toe (脚趾). You don‘t have to worry about being late for work. You don‘t have to do anything. The beach to your right stretches off to the horizon (地平线), slowly narrowing to nothingness only to re-emerge again on your left, now steadily widening until it covers the chair beneath you. Sand to your left and sand to your right; it‘s unbroken, endless. No start, no end, just sand, sun, and peace. Step off it, and you re-enter the world of traffic, stress, work, and hurry. BE THE MATCH bethematch.org

Normally you‘re the type who can‘t sit still for more than ten minutes, but you‘re on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world. ―How could it take me so long to find it?‖ you wonder. 1. When the author first went to Huaplee Beach, ______. A. he found it unworthwhile B. he failed to sort himself out C. he became sensitive to smell D. he had difficulty in finding it 2. What is special about the food service at Huaplee Beach? A. No menu. B. Free food. C. Self service. D. Quick delivery. 3. In the author‘s opinion, a tourist can enjoy Huaplee Beach most when he ______. A. sits in a beach chair B. forgets his daily routine C. plans a detailed schedule D. draws pictures in the sand 4. What does the author imply by his question at the end of the passage? A. He shouldn‘t have counted his blessings. B. He should have understood the wonder of nature. C. He shouldn‘t have spent so much time on the trip. D. He should have come to the place earlier. 9.(2014· 湖南卷 A) Want to improve your writing skills? New Writing South is directing the way! · Towner Writer Squad (班组)for kids aged 13-17 Led by comedy and TV writer, Marian Kilpatrick, Towner Writer Squad will meet once a month at the contemporary art museum for 11 months, starting 12 October, 2014. The FREE squad sessions will include introductions to a wide range of writing styles, from poetry to play writing and lyrics (抒情诗)to flash fiction, to support the development of young writers. Application & Selection If you would like to apply to be part of the Towner Writer Squad, please send a sample piece of your writing (about 500 words), responding to the title?LUNCH,‘with your name, age, address and e-mail address to: debo@newwritingsouth.com. Once all applications are in, you will be invited to an open selection event on 17 September, 4-5pm, at the gallery of Towner. This will be an informal opportunity to meet the Squad Leader, Squad Associate and other young people. You will also have a chance to get to know the fantastic gallery space and get a taste of what‘s to come. Deadline for applications: 8 September, 2014 For further information go to: facebook.com/towner or towner.org.uk or newwritingsouth.com Any questions 一 feel free to send your e-mail to Towner Writer Squad Associate: whame@towner.gov.uk ﹡ ﹡ ﹡ ﹡ ﹡ ﹡ ﹡ ﹡ ﹡ · Beginner Writing Project for kids aged 10-13 Due to popular demand, a writing project will be started for eager beginners. Start time: 6 September, 2014 Meet every other Saturday,2-4pm, at the Towner Study Centre. Study and write at your own pace 一 you do not have to rush 一 as you have a year to go through the project. Practise under the guidance of some experienced writers and teachers who can help you with basic writing skills. Most importantly, build confidence and have fun while

writing! No previous experience or special background is required. Many others have been successful this way. If they can do it, why can‘t you? Fee: ? 179 For more information go to: newtowner.org.uk or generate.org.uk 1. Towner Writer Squad will be started _______. A.to train comedy and TV writers B.to explore the fantastic gallery space C.to introduce a contemporary art museum D.to promote the development of young writers

2. To join the Writer Squad,each applicant should first _______. A.provide a piece of their writing B.meet the Writer Squad Leader C.offer their family information D.complete an application form 3. Applications for the Writer Squad should be e-mailed no later than _______. A.6 September, 2014 B. 8 September, 2014 C. 17 September, 2014 D. 12 October, 2014 4. What is most important for the beginners? A.Practising as much as possible. B. Gaining confidence and having fun. C. Studying and writing at their own pace. D. Learning skills from writers and teachers. 5. More information about Beginner Writing Project can be found at _______. A. facebook.com/towner B.newwritingsouth.com C. newtowner.org.uk D. towner.org.uk 10.(2014· 江西卷 B) HOLIDAY FUN AT THE POWERHOUSE 500 HARRIS STREET ULTIMO · TELEPHONE (02)9270111 Join in the holiday fun at the powerhouse this month linked to our new exhibition, Evolution & Revolution: Chinese dress 1700s to now. DON‘T FORGET our other special event, the Club Med Circus School which is part of the Circus(马戏团) !150 years of circus in Australia exhibition experience! ◆ Chinese Folk Dancing: Colorful Chinese dance and musical performances by The Chinese Folk Dancing School of Sydney. Dances include: the Golden and the Chinese drum dance. A feature will be the Qin dynasty Emperor‘s count dance. Also included is a show of face painting for Beijing opera performances. Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm. ◆ Australian Chinese Children‘s Arts Theatre: Well-known children‘s play experts from Shanghai leas this dynamic youth group. Performance include Chinese fairy tales and plays. Thursday 3 to Sunday 6 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm. ◆ Chinese Youth League: A traditional performing arts group featuring performance highlights such as Red scarf and Spring flower dances, and a musician playing Er Hu. Sunday 6 to Tuesday 8 July in the Turbine Hall, 11.30 am to 1.30 pm. ◆ Kids Activity : Make a Paper Horse: Young children make a paper horse cut-out. (The horse is a frequent theme in Chinese painting, including a kind of advancement.) Suitable for ages 8-12 years. Sunday 28 June to Tuesday 8 July in the Turbine Hall, 12.30 pm to 1.00 pm. ◆ Club Med Circus School: Learn circus skills, including the trapeze, trampolining and magic. Note only for children over 5. There are 40 places available in each 1 hour session and

these must be booked at the front desk, level 4, on the day. Tuesday 1 to Saturday 5 July at 11.30am& 1.00pm Enjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a Family member of the Powerhouse. Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16years at the one address. Members receive Powerline, our monthly magazine, discounts in the shops and restaurants, as well as free admission to the Museum. All this for as little as $50,00 a year! Call (02)9217 0600 for more details. 1. When can you watch the Chinese drum dance? A. On July 2. B. On July 3. C. On July 6. D. On July 8. 2. To learn the magic tricks, you can go to . A. Kids Activity. B. Chinese Youth League. C. Club Med Circus School. D. Children‘s Arts Theatre. 3. what is required if you want to enjoy free visits to the Museum? A. Calling (02)92170600. B. Gaining family membership. C. Coming for the holiday fun. D. Paying powerline $50.00 a year. 4. What is the main purpose of the text? A. To attract visitors. B. To present schedules. C. To report the performances. D. To teach kids Chinese arts.

答案详解
精练 1: 本文为记叙文;记述了美国宾夕法尼亚州旁苏托尼镇,在第 126 届土拨鼠日,很多人聚 集于此,见证当地最著名的天气预测土拨鼠―费尔‖公布天气预测结果。 1.A。主旨大意标题题。本文大意为美国宾夕法尼亚州旁苏托尼镇,在第 126 届土拨鼠日, 很多人聚集于此,见证当地最著名的天气预测土拨鼠―费尔‖公布天气预测结果。故答案 选 A。其余选项是文章的部分内容。 2. B。 词义猜测题。 联系偶后文的 the groundhog will supposedly be scared by its own shadow, 理解此句意为:如果外面多云,土拨鼠从洞里出来,这一年就会有早春。这里是―出现‖ 的意思。 3. D。事实细节题。从第四段信息句 Of course, ---Climate Data Center found that Phil's predictions are more often wrong than right.理解到它的预测常常出错。故答案选 D。 4. C。推理判断题。从第五段段意理解到他的预测令人不满意的是预测了更多的延长的冬 天,只有少数早春,故答案选 C。 5. C。 细节理解题。 从倒数第二段信息句 Punxsutawney Phil has become a celebrity in his own right.理解得知他是靠自己的魅力成为一个庆典的。

精练 2: 本文大意是中国吉利汽车正走向埃及市场。在开罗上市的汽车组装公司 GB Auto 将开 始组装和销售来自中国吉利公司(Geely)的汽车。 1.A。主旨大意题。全文大意是中国吉利汽车正走向埃及市场。在开罗上市的汽车组装公 司 GB Auto 将开始组装和销售来自中国吉利公司(Geely)的汽车。A 概括全文大意,其 它选项只涉及文章的部分内容。 2. B。细节理解题。从文章第三段信息句 GB controls 32 per cent of the Egyptian selling car market, where it rose to success as the largest local assembler, importer and seller of cars from South Korea‘s Hyundai 得知 GB 占据着埃及 32%的乘用车市场,并且是韩国现代 (Hyundai)汽车在埃及的独家组装商、进口商和经销商。故答案选 B。 3. D。细节理解题。联系第四段信息句 High tax on fully-assembled imported cars have encouraged a number of international auto brands, including BMW and China‘s Chery, to have their vehicles put together in Egypt.得知由于针对整车进口的关税极高,包括宝马 (BMW)和中国奇瑞(Chery)在内的许多国际汽车品牌都采取在埃及组装的策略。故答案 选 D。 4. C。 推理判断题。 联系第五段信息句 the vehicle market is still a good prospect as a large and increasingly young population fuel long-term economic growth. GB says there are about 30 cars per 1,000 people in Egypt,理解做这种数据的比较是为了显示 GB 在埃及的销售前景 看好。 5. B。细节理解题。据最后一段信息句 And if long-discussed reforms of Egypt lead to higher fuel prices, expect tuk-tuks, powered by something barely larger than a lawnmower (割草 机)engine, to become increasingly attractive for urban transport.理解得知它的优势在于发 动机比较小。 精练 3: 本文为说明文,主要介绍中国的煤炭价格为何难以上涨,并具体分析其原因。 1.A。主旨大意题。因为本文主要讲中国的煤炭价格为何难以上涨,并具体分析其原因。 2.C。推理判断题。 据第一段信息句 China's love affair with coal is set to last, but for investors the romance has come out of the relationship. 中国与煤炭的―恋情‖将继续下去,但对投资 者来说,这段关系已经不能再让人怦然心动了。以此得知其态度是不很兴奋。 3. D。细节理解题。从第二段信息句 For the last few years, investors in China's coal section have been mining a rich seam(煤层). From the beginning of 2005 to the end of 2011, the level Qinhuangdao coal price rose 81%理解得知煤价上升 80%是投资者高兴的一个原因。 4. B。细节理解题。从第三段信息句 A seasonal fall from the winter peak, and a cyclical(周 期性的)slowdown brought about by China's slowing construction and money tightening, is only part of the picture.理解到电煤需求较冬季取暖高峰期出现季节性的下滑,是由中国 不断放缓的建筑施工和货币紧缩措施造成的。 5. A。词义猜测题。联系前后文理解到本句意为:实际上,帕克说,行业内的小型企业(开 采的煤层难度较大、交通不便)将是首先被淘汰出局的。故这里是―运输‖的意思。 精练 4: 本文为说明文。就拍摄电影提出相关的建议,如在摄像机充电、插入音乐、照明、想好 开头和结尾等方面的建议。

1. C。主旨大意标题题。本文大意为:就拍摄电影提出相关的建议,如在摄像机充电、插 入音乐、照明、想好开头和结尾等方面的建议。故答案选 C;其余选项只表达了文章的 部分内容。 2. B。词义猜测题。联系上下文理解到本句句意为―在拍摄电影之前要确保摄像机充好电 预备使用‖;特别是联系 Before shooting a scene 和 Before shooting a scene 理解到此处意 思为―充电‖。故答案选 B。 3. D。推理判断题。据信息句 If you do, you will have to use non-copyrighted material or contact someone to get permission.推断这因为牵涉到版权问题。故答案选 D。 4. B。细节理解题。从倒数第二段信息句 Good lighting makes the video/movie watchable 理 解得知照明使得电影更具有观赏性。故答案选 B。 5.D。 细节理解题。 从最后一段信息句 Too many close-ups in a row is in disorder.理解到过多 地使用特写镜头会引起混乱。故答案选 D。 精练5: 文章讲述了十六岁的加拿大男孩 Justin Bieber 把自己唱的歌曲做成录像, 通过网络一夜 成名的故事。 1.B。 细节理解题。 从第二段的 He received a phone call from Brown, telling him how much he liked his performance.可找到答案。 2.C。细节理解题。从第三段的 David Malitz, a columnist with the Washington Post, doesn't think so.可找到答案。 3.B。推理判断题。从第四段的 From a boy who grew up below the poverty line with his divorced mom 可得出答案。 4.A。主旨大意题。纵览全文可得出答案。 精练 6: 这是一篇记叙文。 文章主要讲述了作者当被医生诊断不能走路后所作出的骑车旅行的活 动,从而实现了看起来不能实现的事情。 1.B 主旨大意题。根据文章第一段中 they seem improbable, and then, when we summon the will, they soon become certain 可判断。 2.D 细节理解题,根据文中第四段 my doctors did take something very important away from me: hope 科判断医生的话使作者绝望。 3.A 细节理解题。根据文中第五段 they all said I'd never get any better 可知作者相信医生的 话,认为自己再不能走动了。 4.B 细节理解题。根据文中倒数第二段 bicycles for disabled people 可判断。 精练 7: 这是一篇记叙文。文章主要介绍了 Itzhak Perlman 虽然从小患了脑灰质炎并且因此而伤 了一条腿,然而却自强不息,显示了音乐才能并取得了成功的故事。 1.D 细节理解题。根据文章第二段 won many Grammy awards for his recordings 以及 won Emmy awards for his work on television 可判断 Itzhak Perlman 在音乐上作出了比较大的成就。 2.C 细节理解题。根据文章第六段 His playing earned him the financial aid to attend the Juilliard School in New York 可判断 Itzhak Perlman 得到了经济资助得以去 the Juilliard School 上学学习音乐。 3.A 细节理解题。根据倒数第二段 He often looks dark and threatening when the music seems

dark and threatening 可判断。 4.C 推理判断题。 根据文中前文他一直在纽约发展可判断是在美国获得的成就, 因此选 C。 精练 8: 这是一篇说明文。文章主要介绍了 Morrison 的经历以及她的作品所产生的效应。 1. C。 细节理解题。根据 Morrison 所写的所有书的介绍,黑人们都过着艰难的生活。 2. C。 细节理解题。根据 Morrison 所著书中的黑人都有着悲惨的命运,可推知她的书所产 生的效应。 3. B。 细节理解题。文中总共提到了六本她写的书。? 4. C。 细节理解题。选项 A、B、D 分别可在文章第一段、第三段、第四段找到依据。 精练 9: 这是一篇记叙文。介绍了美国著名黑人女演员、歌手 Lena Horne 积极参与反对种族隔离 的人权运动的故事。 1. B。细节理解题。根据第二段第一句 Lena Horne was born in New York in 1917 及最后一 段最后一句 Lena Horne died in 2010.可知 Lena Horne 是 93 岁时逝世的。 2. A。 推理判断题。根据 Her deal with MGM stated that she would never play the role of a servant. She refused to play roles that represented African-Americans disrespectfully 可以判断, 黑人女演员当时主要演一些仆人 之类的小角色。 3. C。 主旨大意题。 根据本段的内容可知本段主要讲 Lena Horne 积极参与反对种族隔离的 人权运动。故 C 项最佳。B 项外延太大,针对性不强;D 项是文中的一个细节,不具有概 括性。A 项信息没有提到。 4. B。 细节理解题。 根据第三段第四句 she noted that German prisoners of war were permitted to sit closer to the stage than black soldiers 可知她生气的原因是黑人士兵没有得到公平的对 待。 精练 10: 文章介绍了科学家在深海没有氧气的水中发现了三种多细胞的动物, 并为他们是否能真 正的在如此的环境中生存进行了大量的试验。 1.D。细节理解题。根据第一段和第二段可知科学家在深海中发现了三种生物,最让他们 兴奋的是这三种多细胞动物竟然是生活在没有氧气的水中。 2.D。句意理解题。第二段中说到科学家们认为只有单细胞的动物才可以在没有氧气的水 中生存。 多细胞动物只能到达这样的环境却不能在这样的环境中生存。 所以这样的发现可能 改变科学家们原来的观点。 3.A。细节理解题。根据倒数第二段中的内容可知:在所取得的样本中发现了有的动物有 卵;也发现了他们退去的陈旧的皮肤;他们体内的照片也发现他们适应了没有氧气的环境。 所有这些都间接地证明了这些 动物是不需要氧气的。 4.B。细节理解题。根据最后一段的第一句目前的证据都是间接的,要想证明这些动物是 如何在没有氧气的情况下生存还需要进一步的试验。 直击高考 1: 文章大意:本文主要讲述了一位音乐天才的事情,在不懂乐谱,也从来没有上过钢琴课 的情况下就能够演奏很难的乐曲。而且他有超强的记忆力,他就是 Samuel Osmond。

1. 【答案与解析】D。细节题。根据第一段第三句 However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.得知 他在听完一个乐曲几分钟以后就可以立刻演奏这些很难学的乐曲。 说明他的记忆力和音乐 才能很突出。故 D 正确。 2. 【答案与解析】 B。 推理题。 根据第二段最后一句 Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music.因为他父母亲希望他学习法律,所以他希望自己称为律师,但是他 的音乐老师让他学习音乐, 所以现在他法律和音乐一起学习。 本句可知他原来计划是学习 法律的。故 B 正确。 3. 【答案与解析】 C。 细节题。 根据第三段 2,3 行 About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons.得知他在 不理解乐谱也不去上音乐课的情况下,就会弹钢琴,这让人们非常惊讶。故 C 正确。 4. 【答案与解析】 B。 推理题。 根据第四段最后一句 Samuel says confidently,‖ It‘s all about super memory---I guess I have that gift.‖他很自信地说: 这是关于超级记忆, 我认为我有那个天赋。 本句说明他很自豪自己有这样的能力。故 B 正确。 5.【答案与解析】B。主旨大意题。本文主要讲述了一位音乐天才的事情,在不懂乐谱,也 从来没有上过钢琴课的情况下就能够演奏很难的乐曲。他就是 Samuel Osmond。故 B 正 确。 直击高考 2: 文章大意:本文用倒叙的手法叙述了著名的潜水员 Larry 的潜水经历,以及他带着女儿 继续家庭的传统继续潜水的故事。 1. D。 推理题。 根据文章 1,2 行 Larry was on another of his underwater expeditions(探险)but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him.可知这次潜水最大的不 同是 Larry 会带着他的女儿一起下水。故 D 正确。 2. A。推理题。根据第二段后两行. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide. Children his age were not even allowed to dive.可知在别的孩 子不被允许潜水的时候,Larry 已经被允许和父亲去潜水,说明他享有特权。故 A 正确。 3. A。推理题。根据文章第三段后 2 行 Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. Sometimes, his was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures 可知一些危险的地方也没有 能够阻止他去探险,有些地方很危险,他们需要在笼子里,以保护自己不受到危险的侵 害。说明把他放在水下的笼子里是为了保护他不受危险的侵害。故 A 正确。 4. D。 推理题。 根据本句. Larry didn‘t even know what the time was how many spots he dived into or how many photographs he had taken.他甚至不再的自己曾经到过多少水下的地方,不知 道之间潜水了多长时间,不知道自己拍摄了多少照片。可知他很享受自己的水下探险, 到了忘我的境界。故 D 正确。 5.A。 推理题。 根据文章最后一段 1, 2 行 Larry looked at his daughter.She looked as excited as he had been when he was her age.He hoped she would be able to continue the family tradition.可 知他希望女儿能够继续家庭的传统。他的父亲是一名潜水员,他也是。那么他也希望自 己的女儿也成为一名成功的潜水员。故 A 正确。

直击高考 3: 文章大意: 本文介绍了生来就是奴隶的 Elizabeth Freeman 未了获得自由而进行斗争, 最 后获得自由的故事,以及人们对她的评价。 1. A。推理题。根据文章第一行 Elizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves.可知她是一对奴隶父母亲生下的孩子,天生就是一位奴隶。故 A 正确。 2. C。推理题。根据第二段前 3 行 One day, Ashley‘s wife tried to strike Mumbet‘s sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back.可知 Ashley 的妻子要打她的妹妹, Mumbet 为了保护妹妹而被 Ashley 的妻子打了,之后她就离开了 Ashley 的家。可知她的离开是因为她被打了,她非常生 气。所以才离开。故 C 正确。 3.B。推理题。根据文章第三段前 3 行 While serving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply to her.可知她一直在了解与宪法有关的内容, 目的是为了获得和白人一样的平等权利。故 B 正确。 4. A。细节题。根据文章 2,4 段 When the Ashleys tried to make her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom. 和 She declined and instead went to work for Segdewick.可知 Theodore Sedgewick 是帮助她获得自 由的律师。当 Ashley 请求她回去的时候,她拒绝了,而是选择为律师工作。故 A 正确。 5. C。主旨大意题。本文属于人物传记类短文,介绍了生来就是奴隶的 Elizabeth Freeman 未 了获得自由而进行斗争的故事,以及人们对她的评价。故 C 项说法和文章主要内容相符。 故 C 正确。 直击高考 4: 文章大意:本文是一则广告,宣传了两个产品 Personal Robot 和 WATCH CONTROL, 同时详细说明了这两种产品的特点和具体的购买信息。 1.B。细节题。根据第一则广告 Mr. H can be programmed to organize your homework.可知这个 机器人可以帮助做家庭作业。故 B 正确。 2. D。细节题。根据第二则广告 gives you a daily weather forecast.可知这个手表会告诉你天气 预报。故 D 正确。 3. B。细节题。根据第一则广告最后 3 行 Originally (最初) sold for $499 NOW ONLY $299 可知现在只要 299 美元就可以买到了。故 B 正确。 4. C。推理题。根据第二则广告最后一行 For further information, click here.中的 click 点击。 可知本文是从网页上摘录下来的。故 C 正确。 直击高考 5: 文章大意:本文属于广告布告类短文,介绍了墨尔本 CBD 中心的 Sea Life Melbourne Aquarium 的具体信息,如地理位置,开放时间,交通路线等。 1. A。 细节题。 根据文章第一句 The all-new Sea Life Melbourne Aquarium, situated in the heart of Melbourne‘s CBD, is one of Victoria‘s leading visitor attractions 可知这个水族馆位于 CBD 的中心地带。故 A 正确。 2. D。 推理题。 根据 Train 部分 The Sea Life Melbourne Aquarium train stop is located on the free City Circle Tram route (公交线路) and also routes 70 and 75.可知这个水族馆位于 70 和 75 路

的线路上,也就是说乘坐这两路车考英语到这里。故 D 正确。 3. B。细节题。根据 Wheelchair Access 部分 Sea Life Melbourne Aquarium provides people in wheelchairs with full access to all 12 zones. Each floor also has wheelchair accessible toilets.可 知这个水族馆有残疾人轮椅进入的通道。故 B 正确。 4.C。细节题。根据文章最后 2 行 Please print out all tickets purchased and present at the front entrance of Sea Life Melbourne Aquarium. No ticket, no entry!可知在入口处是要检票的,没 有票是不允许进入的。故 C 正确。 直击高考 6: 文章大意:本文是一则地铁使用指南,介绍了乘坐地铁以及 Metrobus 各方面要注意的 信息,包括零钱,时间以及注意事项等等。 1.D。细节题。 根据 Metrorail(地铁)部分第 4 行 farecard machine only provide up to $ 5 in change. 可知换的零钱只有 5 美元。故 D 正确。 2. B。本题原文里没有提供信息(可能是扫描版遗漏) 3.B 。推理题。根据 Metrobus 部分 When paying with exact change, the fare is $ 1.35 . when paying with a smatTrip? CARD the fare is $1.25,可知使用 smatTrip? CARD 支付,会比 直接付钱省了$0.1,所以它对于用户来说是可以省钱的。故 B 正确。 4.A。 细节题。 根据文章最后一行 if you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost & Found at 202-962-1195.可知如果丢了东西,可以拨打电话 202-962-1195。故 A 正 确。 直击高考 7: 文章大意:本文是一则公益广告,号召人们为了那些需要进行骨髓移植的人捐献骨髓。 介绍了与之相关的具体信息。 1. B 。 细节题。 根据文章第一段 3,4 行. As a result, Isabelle has been receiving blood transfusions (输血) every 4-6weeks since she was 11 months old.可知她自从她 11 个月以来,就一直在 接受输血。故 B 正确。 2.C。细节题。根据 be 18 to 44 years old 可知捐献者必须是在 18-44 岁之间。故 C 正确。 3. B。 细节题。 根据 Visit www.ribc.org to make an appointment, Sponsor Code 3390.可知愿意捐 献的人可以访问这个网址进行联系约定。故 B 正确。 直击高考 8: 文章大意:本文叙述了泰国美丽的海滨度假胜地 Huaplee,作者描述了这里美丽的景 色,可口的饭菜以及缓慢的生活节奏。目的在于吸引更多的人来到这里。 1.D。推理题。根据文章 2,3 段 It was a long journey from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourself sorted out, it took almost as long as the flight from Falongland.和 Not many tourists find this place, and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along.可知从曼谷去那里要花很长的时间, 而且很受有游客能够找到 这个地方。作者第一次去也花了很长的时间。故 D 正确。 2. A。细节题。根据文章第五段 It‘s early afternoon, so the cook comes out and asks what you‘d like to eat this evening. Before long he‘s rushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that you ordered—every meal fresh and to order. No menu here.可知在这里吃 饭,是没有菜单的。都是量身定做的,故 A 正确。 3. B。 推理题。 根据文章倒数第二段 Normally you‘re the type who can‘t sit still for more than ten

minutes, but you‘re on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world.可知如果你正常是一个很难停下来很忙碌的人,那么来到这里, 你就应该忘记一切,享受大自然的美丽。故 B 正确。 4.D。推理题。根据文章最后一段之前的描述可知这里的风景迷人,饭菜可口,生活惬意。 作者后悔很晚才发现有这样的地方。故 D 正确。 直击高考 9: 文章大意: 本文叙述了两个想要提高写作技能的培训班以及这两个培训班的具体要求和 收费等其他的信息。 1. D。细节题。本题考察细节,A 项是对 Tower Writer Square 的错误理解。在第一行中只是 提及这个活动是有 comedy and TV writer 组织的,并不是说这个活动就是为了培养 comedy and TV writer。B 项只是这个活动的一个附加部分。C 项不是这个活动目的。根 据第一则广告第二段最后一句 to support the development of young writers。说明这个活动 的目的是促进青年作家的发展。故 D 正确。 2. A。细节题。根据第一则广告第三段 2,3 行 please send a sample piece of your writing。可知 要想参加这个活动,需要先提供自己的一个作品。BCD 三项都不是必须的条件。故 A 正 确。 3. B。细节题。根据第一则广告中 Deadline for applicantions:8 September 2014 可知申请时间 是 2014 年 9 月 8 日。可知申请者要申请不要晚于 9 月 8 日。故 B 正确。 4. B。细节题。根据第二则广告中 Most importantly , build confidence and have fun while writing。可知作者认为对于刚刚开始的人来说,最重要的是要有信心和开心。 5. C。细节题。根据本广告最后一句 For more information go to: newtowner.org.uk or generate.org.uk 可知要想得到第二则广告的更多信息,请登录这个网站。故 C 正确。 直击高考 10: 文章大意:本文属于广告类阅读,向读者介绍了 THE POWERHOUSE 中不同的节目的 具体信息,最终的目的还是在于吸引游客去参观或者参与。 1. A。细节题。根据 Chinese Folk Dancing 部分第二行 Dances include: the Golden and the Chinese drum dance.可知包括了 Chinese drum dance。而 Chinese Folk Dancing 的时间是 Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the Turbine Hall, at 11.30 am & 1.30 pm.故 A 项正 确,在 July 2.可以欣赏到 Chinese drum dance。 2.C 。细节题。根据 Club Med Circus School:部分第一句 Learn circus skills, including the trapeze, trampolining and magic.可知在这里可以学习到魔术技巧。故 C 正确。 3.B。细节题。根据文章倒数 3,4 行 Enjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a Family member of the Powerhouse. Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16years at the one address.可知成为 Powerhouse 的成员就可以获 得无限次数的免费参观。故 B 正确。故 C 正确。 4.A。推理题。本文属于广告类阅读,向读者介绍了 THE POWERHOUSE 中不同的节目的具 体信息,最终的目的还是在于吸引游客去参观或者参与,他们才可以挣钱。故 A 正确。


相关文章:
[试题]高考英语 阅读理解 精练10篇 直击高考10篇
高考英语 阅读理解精练10篇 直击高考10篇即学即练 精练 1 Winter 2012 will have an extended stay on America's calendar, according to today's annual ...
[试题]高考英语 完形填空 精练10篇 直击高考10篇
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档[试题]高考英语 完形填空 精练10篇 直击高考10篇_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高考英语完形填空 精练10篇 直击高考10篇...
]高考英语 书面表达(精练10篇 直击高考10篇)
高考英语 书面表达精练10篇 直击高考10篇江西黄少华即学即练 精练 1 假设你是...第二节 读写任务(共 1 小题;满分 25 分) 阅读下面短文,然后按照要求写一篇...
2014届高考英语提分精练题10
2014届高考英语提分精练题10 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 Ⅰ.多项选择...答案:which they haven’t found 10.It is possible that the King of Stone...
高考英语阅读理解精练精析
全国版高考阅读理解 8 篇精练精析 1 Talking about the weather ? ? ? ?...3.A 推断题 以英语作为母语的人词汇不可能仅仅局限于某些特定领域, 更不可能...
高考英语完形填空、阅读理解精练各三篇(附详细解析)
高考英语完形填空、阅读理解精练各三篇(附详细解析)_英语_高中教育_教育专区。选...10. B 细节理解题。根据第二段第三句“They’re vegetarians living in the ...
江苏省宿迁市宿豫中学2015届高考英语二轮专题复习精练 阅读理解(10)
江苏省宿迁市宿豫中学2015届高考英语二轮专题复习精练 阅读理解(10)_英语_高中...7.A。细节理解题。根据第三段的第一句话“The EP will not reduce oxygen in...
历年高考英语高考阅读理解精选
历年高考英语高考阅读理解精选_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 历年高考英语高考阅读理解精选_高考_高中教育_教育专区。A When I met...
超难高考英语完形填空、阅读理解精练各三篇(附详细解析)
高考英语完形填空、阅读理解精练各三篇(附详细解析)纵观近几年高考完形填空题,我们不难发现:1、语境选择项增多;2、选项设计一般为同一词类,或属同一范畴; 3、...
更多相关标签:
等效平衡试题精选精练 | 理解沟通力的试题开发 | 英语四级阅读理解试题 | 法语阅读理解试题 | 高考理解性默写 试题 | 商务英语阅读理解试题 | 英语阅读理解试题 | 高考英语阅读理解试题 |