当前位置:首页 >> 英语 >>

高中英语It用法练习


It 用法练习一 1. It ___ for this reason ___ her uncle moved out of New York. A. is ... which B. was ... why C. was ... that D. were ... How 2. It was ___ he said at the meeting __ disappointed me.

A. what.., that B. that.., that C. what.., what D. that.., what 3. ---Wasn’t it Dr. Li who spoke to you just now? --- ______ . A. I didn't know he was B. Yes, he did C. No, he didn't D. Yes, it was 4. Was it during the Second World War____ he died? A. this B. then C. that D. while 5. I don’t think _____ possible to master a foreign language without much memory work. A. this B. it C. that D. its 6. Does ____ matter if he can't finish the job on time? A. it B. this C. that D. he 7. Tom’s mother kept telling him that he should work harder, but __didn’t help. A. he B. which C. she D. it 8. Was ___ in 1998 ___ your teacher graduated from university? A. that.., that B. it... which C. it... that D. it... when 9. He felt ___ duty to work for human rights and progress. A. it his B. his C. that is a D. that is his 10. ___ is no good ___ without doing anything. A. This... talking B. It... to speak C. That... to say D. It... talking 11. All the children except my partner ___ late because of traffic jam. A. is B. are C. was D. has been 12. Your new clothes fit you, but mine ___ me. A. don’t fit B. doesn’t fit C. don’t fit for D. aren’t fit It 用法练习二 1. It was this village ___ I was brought up. A. where B. that C. on which D. which 2. It was in this village ___ I was bought up. A. where B. that C. on which D. which 3. Can it be in the drawer ___ you put your passport? A. where B. in which C. there D. that 4. It was July 1, 1997 ___ saw the return of Hong Kong to the motherland. A. that B. when C. which D. in which 5. It is two years __ I joined the army. A. before B. since C. that D. after 6. It was two years ___ I joined the army. A. before B. since C. that D. after 7. --- Was it under the tree ___ you were away talking to a friend?

--- Sure. But when I got back there, the bike was gone. A. that B. where C. which D. while 8. --- Why don’t we take a little break ? --- Didn’t we just have ____ ? A. it B. that C. one this 9. It was not until 1920 ____ regular radio broadcast began. A. while B. which C. that D. since 10. ___ is the fact that English is being accepted as an international language. A. There B. This C. That D. It 11. It was about 600 years ago ___ first clock with a face and an hour hand was made. A. that B. until C. before D. when 12. I hate ____ when people talk with their mouths full. A. it B. that C. these D. them 13. It was only when I reread his poems recently ____ I began to appreciate their beauty. A. until B. that C. then D. so 14. It is the ability to do thejob ____ matters not where you come from or what you are. A. one B. that C. what D. it 15.The Parkers bought a few house but__will need a lot of work before they can move in. A. they B. it C. one D. which 16. ____ no need for us to discuss the problem again since it has already been settled. A. It has B. There has C. It is D. There is 17. Was it in 1969 __ the American astronaut succeeded ___landing on the moon. A. when; on B. that; on C. when; in D. that; in 18. Was ___ that I saw last night at the concert? A. it you B. not you C. you D. that yourself 19. ____ was in 1979 ___ I graduated from the university. A. That; that B. It; that C. That; when D. It; when 20. What a pity my new computer doesn’t work! ____ must be something wrong with it. A. It B. There C. This D. That 21. I like ____ in the autumn when the weather is clear and bright. A. this B. that C. it D. one 22. Someone is knocking at the door, but who can ___ be? A. one B. he C. she D. it 23. A knock on the door made him look up. But ___ was only the manager. A. this B. that C. she D. it 24. Someone is ringing the doorbell. Go and see ____ . A. who is he B. who he isC. who is it D. who it is 25. Is ___ necessary to complete the design before National Day? A. this B. that C. it D. he 26. Does ___ matter if he can’t finish the job on time? A. this B. that C. he D. it 27. It worried her a bit ___ her hair was turning grey.

A. while B. that C. if D. for 28. They have made __ a rule __in the room. A. this; not to smoke B. it; smoking C. it; to not smoke D. it; not to smoke 练习一 1.CADC 5. BADC 9. ADBA 练习二 1.ABDAB 6.ADDCD 11.AABBB 16.DDABB 21.DDDDC 26.DBD 1.It took us over an hour along the street. A.walk B.to walk C.walking D.walked 2.I think it a great honour to visit your country. A.to invite B.inviting C.having invited D.to be invited 3.Many people now make a rule to buy cards for their friends before Christmas. A.themselves B.it C.that D.this 4. is very clear to everyone that he is round and tall like a tree. A.This B.What C.That D.It 5.In the United States,bus travel doesn’t cost much as train travel, ? A.don’t they B.does it C.do they D.doesn’t it 6.Someone is at the door,who is ? A.this B.that C.it D.he 7. raining hard for three hours without stopping. A.It is B.It was C.It has been D.It had been 8.—Has the boy got his bicycle now? —Yes,the police gave . A.him to him B.it to it C.it to him D.him to it 9.It is important their offer. A.reject B.rejects C.to reject D.rejecting 10.Has been decided when we are to hold the sports-meeting? A.that B.this C.it D.what 11.—Did Li Lei call me while I was out? —Yes,it was that called you. A.him B.he C.who D.whom 12.Nothing is wrong with the radio, ? A.isn’t it B.is that C.is it D.isn’t that 13.I don’t think difficult for a Chinese student to master a foreign language within five years. A.that B.it C.too D.very 14.It’s the second time you late this week. A.arrive B.arrived C.have arrived D.had arrived 15.It will not be we meet again. A.long before B.before long C.soon after D.shortly after 16.It’s demanded that we there on foot. A.not to go B.don’t go C.not go D.won’t go 17.“It” is often used to a baby.

A.mean to B.stick to C.point to D.refer to 18.It was not until 1936 basketball became a regular part of the Olympic Games. A.that B.when C.which D.then 19. you met the Englishman? A.Where it was that B.Who it was that C.Where was it that D.Where was that 20. that she has gone to the United States? A.Was it true B.Is it true C.It is true D.It was true 21. certain that his invention will lead to the development of production. A.That’s B.This is C.It’s D.What’s 22. in 1914 the First World War broke out? A.Was that;that B.Was that;when C.Was it;that D.Was it;when 23.It is important that she with Mr. Williams immediately. A.speak B.spoke C.will speak D.to speak 24. that there’s another good harvest this year. A.It says B.It is said D.It was said D.He was said 25.It’s no use over spilt milk. A.cry B.cryingC.that you cryD.for you to cry 【参考答案】 1~5 BDBDB 6~10 CCCCC 11~15 BCBCA 16~20 CDACB 21~25 CCABB 1. no need for us to discuss the problem again since it has already been settled. A.It has B.There has C.It is D.There is 2.Was it in 1969 the American astronaut succeeded landing on the moon? A.when;on B.that;on C.when; in D.that; in 3.Was that I saw last night at the concert? A.it you B.not you C.you D.that yourself 4.There is a photo on the wall. a photo of Marx. A.It B.It``s C.Its D.He``s 5.The teacher kept telling him that he should work harder, but didn``t help. A.it B.he C.which D.she 6.Is possible to fly to the moon in a spaceship? A.this B.man C.that D.it 7.He felt his duty to help the poor. A.it``s B.its C.that D.it 8.It Mike and Mary who helped the old man several days ago. A.was B.are C.were D.had been 9.How long to finish the work?

A. you’ll take B.will take you C.you``ll take it D.will it take you 10.It was through Jack Mary got to know Bob. A.who B.whom C.how D.that 11.It was I went there I began to know something about the matter. A.until;when B.until;that C.not until; that D.not when; that 12. is difference between A and B. A.There B.It C.Where D.What 13.He said, " a long way to school. a long way to go yet before we arrive." A.It is ; There is B.There is ; It is C.It is ; It is D.There is ; There is 14.Let``s get through the work quickly. seems to be little time left now. A.It B.There C.That D.Here 15.I lost my pen. I want to buy . A.it B.the one C.one D.that 16.Does matter if he can``t finish the job on time? A.this B.that C.he D.it 17.My spelling book is missing. I can``t remember where I put . A.it B.this C.that D.them 18.-Who``s knocking at the door? - . A.I``m John B.John is me C.John is the man D.It``s John 19.- What date is it today? - is the eighth of March today. A.The date B.Ther C.Today D.It 20.It is who wrong. A.me; me B.me; is C.I; am D.I; is 21.It was late in the evening that her husband arrived home. A.after B.when C.till D.not until 22.It was during the 1950s that the friendship between my father and your father reached higher point. A.their B.the C.its D.a 23.-Was that the new school master who walked by? - . A.It must be that B.It must have been C.He must be D.This must have been 24.I can``t quite remember you started doing the work. A.that it was when B.when it was that C.when was it that D.that was it when 25.I don``t know makes her afraid of having her business discussed. A.what it is about Mary that B.that is it about Mary that C.what is it about Mary that D.that it is about Mary that

26. he made up his mind to take a trip to Europe? A.When was it that B.That was it when C.That it was when D.When it was that 27. In summer _________ hotter in Shanghai than in Beijing. A. it is B. it were C. there is D. this is 28. _________ true that you met Premier Zhou once? A. Were it B. Was it C. Is it D. Is there 29. _________ in the city that I saw your friend yesterday. A. This is B. That is C. There is D.It is 30. ________that he has gone abroad. A. He is said B.It is said C.It was said D.It says 答案:1.D 2.D 3.A 4.B 5.A 6.D 7.D 8.A 9.D 10.D 11.C 12.A 13.A 14.B 15.C 16.D 17.A 18.D 19.D 20.C 21.D22.D23.B24.B25.A 26.A27.A28.C29.D30.B 1 It was at the gate _____ he told me the news. A that B what C which D when 2 Is ____ necessary to tell his father everything? A it B that C what D he 3 Was it in this palace _____ the last emperor died? A that B in which C in where D which 4 Is ____ possible to fly to the moon in a spaceship? A now B man C that D it 5 Was it during the Second World War ____ he died? A that B while C in which D then 6 Is ____ necessary to complete the design before National Day? A this B that C it D he 7 I don’t think ____ possible to master a foreign language without much memory work. A this B that C its D it 8 Does ____ matter if he can’t finish the job on time? A this B that C he D it 9 It was not ___ she took off her dark glasses ____ I realized she was a famous film star. A when, that B until, that C until, when D when, then 10 Tom’s mother kept telling him that he should work harder, but ___ didn’t help. A he B which C she D it

11 ____ is a fact that English is being accepted as an international language. A There B This C That D It 答案:1-5 AAADA 6-10 CDDBD 11 D 1 This pen was given me by my mother. It’s_____. A my B mine C to me 2 This isn’t my pen. ______is in the pencil box. A This B That c My D Mine 3 We had plenty of paper but ____ink. A few B a few C not many D not much 4 There’s still _____water in the bottle. You may drink it. A few B a few C little D a little 5 This dictionary doesn’t belong to ____. A my B mine C me D my own 6 There is a photo on the wall. ____the photo of Lei Feng. A It B Its C It’s D He 7 Of the three foreign guests, one is from London, ____two are from New York. A other B the other C some D any 8 He has one blue pen and two red____. A one B once C one’s D ones 9 There are two windows in the room. They ____face south. A all B both C each D either 10 He is a strange man. He has ____ friends. A a few B little C a little D few 11 The bike belongs to my sister. It’s ____. A his B him C her D hers 12 Is her hair shorter than ___? A me B my C mine D I 13 I couldn’t find my English-Chinese dictionary ____. A anywhere B everywhere C nowhere D somewhere

14 ______ of them understood the old foreigner. A Someone B Anyone C None D Nobody 15 “ Whose room is that? ” “ It’s _____.” A my B ours C my brother D of my brother 15 Some people like to stay at home on Sunday, but ____ like to go to the cinema. A another B other C a few D other one 17 We’ve planted a lot of apple trees, but because there has been no rain, ____ have borne fruits. A some B few C a few D the few 18 “Can you leave your children at home along? ” “ Yes. They can take care of ____ now.” A them B their C themselves D themselves 19 I asked him for some oil, but he hadn’t ____. A any B some C no D anything 20 ---Are the two answers correct? ---No, ____correct. A no one is B both are not C neither is D either is not 21 ---I feel a bit hungry. ---Why don’t you have ____ bread? A any B some C little D a 22 Jimmy is the oldest boy and is taller than ___ boy in the class. A the other B any other C each D all 23 As we were asleep, _____ of us heard the sound. A both B none C all D any 24 ---Shall I sit at this end of the boat or the other end? ---If you keep still, you can sit at ____ end. A neither B each C either D any 25 ____ leaves the room last ought to turn off the lights. A Anyone B The person C Whoever D Who 26 ____ writer is better known in China, Charles Dickens or Mark Twain?

A which B What C Either D Whether 27 It is impossible for so ____ workers to do so ____ work in a single day. A few; much B few; many C little; much D little; many 28 I’d been expecting____ letters the whole morning, but there weren’t ____ for me. A some; any B many; a few C some; one D a few; none 29 His camera is more expensive than ____. A here B her C it D its 30 _____ of them know about the plan because it was kept a secret. A Each B Any C No one D None 31 Kate and her sister went on holiday with a cousin of ____. A their B theirs C her D hers 32 We couldn’t eat in a restaurant because _____ of us had _____ money on us. A all; on B any; no C none; any D no one; any 33 Mr. Zhang gave the textbook to all the pupils except ____ who had already taken them. A the ones B ones C some D the others 34 --Is _____ here? --No, Bob and Tim have asked for leave. A anybody B somebody C everybody D nobody 35 --Is your camera like Bill’s or Ann’s? --No, but it’s almost the same as ____. A her B yours C them D their 36 They were all very tired, but _____ of them would stop to have a rest. A any B some C none D neither 37 Tom felt that he knew everybody’s business better than they knew it ___. A themselves B oneself C itself D himself 答案:1-5 BDDDC 6-10 CBDBD 11-15 DCACB 16-20 CBCAC

21-25 BBBCC 26-30 AAAAD 31-35 BCACB 36-37 CA


相关文章:
高中英语语法:It的用法 讲解与练习1
高中英语语法:It用法 讲解与练习1_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高中英语语法:It用法 讲解与练习1It用法 It用法在高考中也是重现率较高的语言点...
高中英语语法:It用法专项练习30题
高中英语语法:It用法专项练习30题_英语_高中教育_教育专区。高中英语语法:It 的用法专项练习题精选及解析 1. I like___in the autumn when the weather is cle...
高中英语现在分词用法练习题
高中英语现在分词用法练习题_英语_高中教育_教育专区。高中英语现在分词用法练习题...The manager,___it clear to us that he didn?t agree with us, left the...
高中英语It的用法专项练习题(含答案)
高中英语It用法专项练习题(含答案)_英语_高中教育_教育专区。高中英语 It用法专项练习题(含 答案) 1. Was it during the Second World War___ he died...
高中英语It的用法专项练习题
高中英语It用法专项练习题_高二英语_英语_高中教育_教育专区。高中英语 It用法专项练习题一 1. Was it during the Second World War___ he died? A.tha...
高中英语非谓语动词用法详解及练习(含答案详解)
高中英语非谓语动词用法详解及练习(含答案详解)_英语_高中教育_教育专区。非谓语...6 7. It is said that in Australia there is more land than the ...
高中英语强调句用法归纳含练习
高中英语强调句用法归纳含练习。强调句强调句强调句的几种结构 1. 助动词 Do ...It was not until the bell rang that the teacher stopped his lesson 强调...
高中英语名词的用法及练习70道题
高中英语名词用法名词可以分为专有名词和普通名词,专有名词是某个(些)人, ...例如:a month or two\'s absence 名词综合练习题: 1. It won’t make ...
高考英语It的用法(专项总结及训练)
高考英语It用法(专项总结及训练)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档高考英语It用法(专项总结及训练)_英语_高中教育_教育专区。It ...
高考英语真题it的用法
高考英语真题it的用法_英语_高中教育_教育专区。十年高考【2002-2011】英语分类...it的用法讲解及练习 9页 1下载券 高中高考-it用法题目+高... 4页 1下载券...
更多相关标签: