Unit 2 The Olympic Games
Ⅰ.阅读理解 A 体裁：说明文 话题：运动与健康 词数：341 时间：6′ The benefits of meditation are so well－known that even doctors are recommending it for stress relief.The following are step
s of meditation for beginners. Set the scene.Find a space in which to meditate.It should be private，quiet， a comfortable temperature ， and a space where you can remain calm until you are finished.For a beginner，cross－legged on the floor is usually the best option.Dim the lights.You may play music if you like. Prepare yourself.Take a moment to loosen up and make yourself
comfortable.Remember，the goal is to relax.Loosen your clothing，remove your shoes， and have a good stretch.Do your best to relieve any muscle tension that might keep you from achieving relaxation.Make a conscious effort to relax your facial muscles. Dive in.Sit down in the space you've prepared，and get comfortable.Close your eyes and breathe.Each time you inhale，count “one”．Every single breath should be counted “one”—the idea is to reinforce being in the moment—the last breath doesn't matter，the next one doesn't matter，only this one matters. Focus on your breath.Feel it inflate(胀大) your lungs and push on your diaphragm， expanding your belly.Feel how sweet it is to take in the nourishing air.As you do this，your body will gradually begin to relax and all of your attention will be centered within your mind. Come back.Once you feel fully centered in your mind，allow yourself to gradually drift back to real life.Sway your fingers and toes，lick your lips，and slowly wake your body up.Open your eyes and remain there for a few minutes while your senses turn back on，then slowly stand up. Even if you never made it fully into your mind for the first time，you still got some relaxation benefits out of it，you just need to practice.Set about 10 minutes around the same time every day when you can repeat this exercise.
1．Which of the following can be the best title for the passage? A．The benefits of meditation B．Steps of meditation for beginners C．How to relieve stress D．The best ways to stay relaxed 答案 B [主旨大意题。文章第一段为主题段，引领全文，第二、三、四、五、六段具
体说明初学者应该如何去做，最后一段是总结。] 2．The structure of the passage is ________． A．details—general idea—conclusion B．conclusion—general idea—details C．general idea—conclusion—details D．general idea—details—conclusion 答案 D [短文结构题。文章第一段为主题段，提出话题；第二、三、四、五段具体说
明做法，最后一段是总结。故选 D。] 3．It can be known from the passage that ________． A．the goal of meditation is to build a strong body and a perfect mind B．breath plays an unimportant role in meditation exercise C．it is important to choose a quiet and comfortable place for meditation D．doing meditation as long as possible each time 答案 C [细节理解题。根据第二段内容可知，做冥想要选择安静、舒适的地方。] B 体裁：说明文 话题：体育 词数：287 时间：6′
Dodgeball(躲避球) is a traditional team sport often played in physical education classes.It is typically played in elementary school，but has emerged as a popular middle school，high school and college sport as well.It is also popular in informal settings and is often played on a playground，in a gym，or in organized recreational leagues.There are many variations of the game，but generally the main objective of each team is to eliminate(逐出) all members of the opposing team by hitting them with thrown balls，catching a ball thrown by a member of the opposing team，or forcing them to move outside the court boundaries when a ball is thrown at them.
Four to ten players start on each team's side of the court，though six players per side is most common.Rules dictate both a minimum amount of players needed to start the game and a maximum amount of players allowed on the court at any one time.The maximum amount of players per side is typically the same as the number starting the game. After a player is eliminated，he may re－enter the match if another player on his team catches an opponent's thrown ball (provided his team does not already have the maximum amount of players on the court)．Players must re－enter the game in the order in which they were eliminated. Some leagues allow players that have been eliminated to assist their team by directing thrown balls back to the players on the court，while other leagues confine eliminated players to a designated area off the court and prohibit them from participating in the game until they are allowed back on the court. 【语篇解读】 听说过躲避球吗？本文介绍了这种球的一些比赛规则。 4．What does the passage mainly talk about? A．The history of dodgeball. B．The original of dodgeball. C．The rules of dodgeball. D．The development of dodgeball. 答案 C [主旨大意题。从短文第二、三、四、五段可以看出，本文主要说明了躲避球
的一些规则，故 C 可作文章标题。通读全文可知，文章没有提到躲避球的起源，也没有 说明躲避球的历史和发展过程。] 5．We know from the first paragraph that dodgeball ________． A．is a popular physical exercise among students B．is mainly played by adults who want to relax themselves C．is a difficult physical exercise only played indoors D．is played by two people like table tennis or tennis 答案 A [ 细节理解题。根据第一段内容中的 is typically played in elementary
school，but has appeared as a popular middle school，high school and college sport as well 可知，躲避球是学生中流行的一项体育活动。]
6．Which of the following can NOT eliminate a member of the opposing team out of the court? A．You throw a dodgeball and hit him. B．You catch a dodgeball thrown by him. C．He moves outside the court boundaries. D．He catches a ball thrown to him. 答案 D [细节理解题。根据第二段内容可知，A、B、C 三个选项都是将对方队员逐出
比赛的方式。故选 D。] 7．An eliminated player can go back to the court only when ________． A．his team has fewer players than the opposing team on the court B．one of his teammates catches a ball thrown by an opposing team member C．the opposing team has got more scores than his own team D．he is allowed back on the court by the opposing team members 答案 B [细节理解题。根据第四段第一句可知 B 选项正确。] Ⅱ.根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Harsh truths that help you grow 1．You can't always be in control of everything.__8__ But if you want to continue to grow，there are times when you need to give up your control on everything and let things unfold how they're meant to be.You can still strive for greatness，but put the work in and then let go with complete faith that the universe will make things right for you. 2．You can't accomplish great things without taking great risks.If you don't take risks you will have a lot harder time accomplishing what you want in life.__9__ They're the ones who are willing to put everything on the line and fail for something they believe in.And they treat each failure as an opportunity to grow and get better. 3．__10__ There's someone in your life you care about deeply who is holding you back.That's not to say you should give up on the people you love.However，there comes a time when you need to make the tough decision to say no to people who aren't helping you grow.
4．Death is a part of life.__11__ However，there's something you can do to make losing someone you love a lot less painful：make them a part of your life right now.Don't put off making that phone call or paying a random visit to a friend or family member you haven't seen in a while.Treat every moment with your loved ones as if it's your last，and you won't have any regrets. 5．Sometimes bad things happen to good people.__12__ There's a randomness to how the world works that's really hard to understand.We see evidence of this every day，and it can really make you question the future of mankind.How you choose to view the world is up to you.Just remember，the truth，however harsh，will set you free. A．Letting go is hard. B．The first step is always the hardest. C．Not everyone will support you along the way. D．Suffering is part of life but makes us stronger. E．Nothing can prepare us for the pain of losing a loved one. F．People who truly change the world are the biggest risk takers. G．You may be better off without some of the people you currently care about. 答案 8．A [空格后面的句子开头用 But 连接，说明前后两个句子意思相反。根据 But 所在句子 的意思“但如果你想继续成长， 有时候你需要放弃对某些事的掌控， 让一切顺其自然。 ” 可知，空格处所填句子的意思应该是“放手不是件容易的事。”故选 A。] 9．F [本段标题意为“不冒风险你就不会实现伟大的事情。”选项 F 意为“那些真正改变 世界的人都是最伟大的冒险家。”与标题内容相符合。故选 F。] 10． G [本段意思为“有可能你生命中某个你特别在乎的人阻碍了你前进。 这不是说你要放 弃那些你爱的人。可是有时候你需要作出艰难的决定，对那些不能帮助你成长的人说 不。”根据本段意思可知，本段标题应为“没有了你眼下在乎的某些人，你的生活也许 更美好。”故选 G。] 11．E [本段标题为“死亡是人生的一部分。”选项 E 意为“面对失去所爱之人的痛苦，我 们总是无所适从。”符合标题内容。故选 E。] 12．D [本段标题为“有时候好人也会遇到坏事。”选项 D 意为“磨难是人生的一部分，它
会让我们更强大。”磨难是一件坏事，这与标题内容相符合。故选 D。] Ⅲ.短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 Almost everyone has a hobby and one person can have different kind of hobbies at the same time.Some hobbies are good for us ， and others are worthless ， even harmful.So form a good hobby is very important. My hobby is reading famous books.I think that people which have read good literature have lived colorful than that who can not or will not read.Reading
Gulliver's Travel is to have an experience of listening to Swift.Reading Huckleberry Finn is to feel whether it is like to drift down the Mississippi River in a boat.
Reading famous books enables us to feel of how others felt about life，even if they live centuries ago. 答案 Almost everyone has a hobby and one person can have different at the same time.Some hobbies are good for us，
kind of hobbies kinds
and others are worthless，even but
form a good hobby is very important. forming
which have read good who
My hobby is reading famous books.I think that people literature have lived
? that colorful than who can not or will not more those an read.Reading Gulliver's Travel is to have experience of listening to the whether Swift.Reading Huckleberry Finn is to feel it is like to drift down the what
Mississippi River in a boat.
Reading famous books enables us to feel if they
how others felt about life，even
live centuries ago. lived